Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 16:51   #2551
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ehhhhhhh kusicielko
będziemy potem jednakowo latać

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja wróciłam z uczelni jestem padnięta.. załatwiałam sobie ios i ciekawe co na to prodziekan, dostanę pismo do domu.
dzięki a co do cc to ja tam bym chciała nawet nie zasmucę się jak mi powiedzą że muszę mieć cc jakoś mniej bym się bała wiedząc że będę miała cc
a co ty sobie załatwiałaś? ios? a co to?

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
no właśnie ... ale najważniejsze że zdrowe

a mma pytanie bo jeszcze w moczu mam napisane -teraz zauważyłam przy
PRO -Trace i nie wiem co to oznacza ...wiem że białka w moczu ...
miała któraś tak napisane ?
ja mam po prostu napisane - białka moczu - liczne...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 16:59   #2552
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Eirenne jakbym się dowiedziała,że czeka mnie CC to chyba bym się załamała, ta wiadomość zepsułaby mi całą ciążę, panicznie się tego boję na szczęście młody główką w dół także mam nadzieję,że już tak zostanie i nie będzie przeciwskazań do sn..

a ios to indywidualna organizacja studiów także na wyklady nie bede musiala chodzic i mam prawo zdac sesje kiedy ja chce.. oczywiscie w normach jakis

leci głos do ANiołka eirenne

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:26   #2553
wanilia83
Zadomowienie

buu u nas w carefurze nie ma żadnych promocji dla dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja tak mam wstaję rano i mnie mdli, muszę coś zjeść żeby się lepiej poczuć a ostatnio z jednej bułeczki moje śniadanie powiększyło się już do dwóch + jakiś jogurcik, inaczej dalej ssie... Masakra
a ja znowu jem częściej ale mniej bo jak już zjem więcej to mi niedobrze przez resztę dnia

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dzisiaj kolejne pieczenie ciasteczek. Chociaż na chwilę się czymś zajmę bo wariuje w tym mieszkaniu sama tyle godzin dodatkowo mam upierdliwego kota
czemu upierdliwego ?? już doczytałam, chyba rzeczywiście ruja ją dopadła
kliknięte

eirene ślicznie laseczka z ciebie

iza kliknięte

laseczka to ja trzymam kciuki chociaż już po wizycie :P lepiej późno niż wcale

właśnie doczytałam że jednak się nie dowiedziałaś buuu szkoda ale ważne że z dzieckiem wszystko ok

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość

Dziewczyny, kliknęłam własnie na swój suwaczek i odkryłam, że mam dzisiaj Studniówkę!!!!!
Trza to opić! Która chętna na Picolo????

no to oblewamy

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:30   #2554
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirenne jakbym się dowiedziała,że czeka mnie CC to chyba bym się załamała, ta wiadomość zepsułaby mi całą ciążę, panicznie się tego boję na szczęście młody główką w dół także mam nadzieję,że już tak zostanie i nie będzie przeciwskazań do sn..

a ios to indywidualna organizacja studiów także na wyklady nie bede musiala chodzic i mam prawo zdac sesje kiedy ja chce.. oczywiscie w normach jakis

dziękuję ja też systematycznie staram się klikać na was po kolei
a to fajnie byś miała z tymi studiami oby się udało
no widzisz każdy ma inne odczucia to ja tak się panicznie sn boję...nie okazuję tego nikomu ale w głębi duszy to brrr... jakby mi lekarz powiedział że będę miała cc.... odetchnęłabym z ulgą

Stary 2010-12-14, 17:32   #2555
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

dla mnie cc to jakiś dramatWolę sama cisnąćAle wiecie czasem muszą ciąć

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:39   #2556
patrycja_22
Rozeznanie

A ja już po wizycie u lekarza
Malutki ma się dobrze, wymiary w sam raz na 30 tydzień ciąży. Ułożony główką do dołu więc też dobrze.
Waży 1200g czyli to mikrusek w porównaniu do Twojego synka Montti
Po wizycie wybrałam się jeszcze na zakupy i kupiłam Alankowi brakujące ciuszki i już mamy wszystko Kupiłam sobie też dwie koszule
Ogólnie dzionek udany no może poza czekaniem 1,5h w kolejce u lekarza

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:42   #2557
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

To super,że wszystko oki
Dzidziuś już ponad kilo ma.Można wziąśc kg cukru i nosić na rękach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 17:52   #2558
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

Ja miałam cc z komplikacjami, bo po 7 godzinach wywoływania porodu sn doszło do zapaści a mój synek miał poporodowy zespół napięcia mięśniowego,a rana bolała 5 miesięcy.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:55   #2559
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Malutki ma się dobrze, wymiary w sam raz na 30 tydzień ciąży. Ułożony główką do dołu więc też dobrze.
Po wizycie wybrałam się jeszcze na zakupy i kupiłam Alankowi brakujące ciuszki i już mamy wszystko Kupiłam sobie też dwie koszule

super że wsio ok

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
Ja miałam cc z komplikacjami, bo po 7 godzinach wywoływania porodu sn doszło do zapaści a mój synek miał poporodowy zespół napięcia mięśniowego,a rana bolała 5 miesięcy.

no najgorsze to rodzić sn i na końcu ci cc robią... to jest podwójny poród masakra

Stary 2010-12-14, 18:00   #2560
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

cc uratowało mi życie. Ale tego szpitalnego kleika w życiu nie zapomnę.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:05   #2561
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

to miałaś atrakcyjny poród.Najważniejsze,ze jesteście cali i zdowi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 18:14   #2562
agaaga89
Zakorzenienie

Patrycja super wieści ! Aż się nie chce wierzyć, że te nasze dzidzie już takie ciężkie
Laseczka najważniejsze, że maluszek jest zdrowy/a a płci się jeszcze dowiesz, prędzej czy później !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:17   #2563
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie!
Pisze, bo chciałam prosić o radę..
Nie udzielam się, gdyż jestem w czytaniu do tyłu - myślałam że teraz na zwolnieniu będe bardziej aktywna a tu jeszcze bardziej nie nadążam i jak czytam, że piszecie na jakiś temat to nie pisze bo Wy dawno o tym zapomniałyście ale miło Was się czyta i korzystam z Waszych rad Może kiedyś nadąże ale tempo to macie.. niesamowite heh

Zatem pytam o co chciałam: Czy któraś z Was farbowała włosy w ciąży farbą Palette 10 min? Wcześniej farbowałam już Castingiem Loreala który jest bez amoniaku, a teraz kupiłam właśnie ten 10 min Palette (bo spodobał mi się kolor ) a on jest "ze zmniejszoną ilościa amoniaku". No i moja mama mnie nastraszyla że lepiej mam nia nie farbowac bo jak już to moge taka calkiem bez amoniaku i ze wogole Palette to taka farba co uczula i ze lepiej nie... A ja nie wiem teraz co robic? Nie wiem czy mama ma racje czy tez nie koniecznie jesli któraś ma jakąś wiedze na ten temat to prosiłabym ładnie o odp bo kolor jest śliczny

A u mojego szkrabka wszystko dobrze, teraz jak kopię to aż mamuśka podskakuje taki siłacz z niego A imię dalej nie wybrane.. Mi chodzi po głowie Filipek, ewentualnie Oliwier.. a tżowi ostatnio spodobało się Kryspin - ładne imię ale jakoś mi nie pasuje.. Może przekonam go do Filipa (tylko trocheostatnio za popularne to imie.. )
Ja generalnie nie uzywam Palette, bo kiedys fryzjerka powiedziala mi, ze ta farba najgprzej pozniej schodzi. Tz jesli sie chce zmienic kolor to ciezko Paletke wywabic. I szczerze mowiac jak kupuje farbe to nie czytam czy ma amoniak czy nie, bo gine kiedys tez mi powiedzial,ze nie dac sie zwariowac tak naprawde to ten amionak nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny...bylam w szpitalu z powodu tych boli.......posprawdzali pare rzeczy i doszli do wniosku(najpierw obawiali sie woreczka zolciowego lub wyrostka)ze te bole sa spowodowane tym ze dziecko ciagnie wiezadla po jednej stronie i dlatego taki ogromny czuje bol...powiedzilei ze mam brac paracetamol....nie za bardzio mi sie to widzi ale coz to w koncu lekarze...przypuszczam jakbym byla w polsce to od razu by mi multum badan zrobili a tu wlasnie nie tylko podstawowe...nawet usg nie robili sprawdzali tetno dzziecka i ruchy,moja temp.tlumaczac jakby cos nie tak bylo mialabym duza i cisnienie...masiakra jakas .....w takich chwilach wlasnie wolalabym byc w polsce ale sie rozczulam hihihi...a mam pytanie ile na wyniki z badania glukozy sie czeka bo ja mialam wczoraj taka szklanke do wypicia ale pyszna byla a tak straszyli hihihih mi powiedzili ze ok 10 dni masakra jakas myslalm ze tego samego dnia sa a tu taka lipa ...pozdrawiam dziewczynki buzka i glaski
Dobrze, ze wszystko ok, ale bez sensu jest to cale podejscie za granica do ciezarowek. Ja glukoze moglam odebrac po poludniu tego samego dnia co badanie.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
oczywiście oczywiście po kolei mam was ustawionych jesteś na 2 miejscu hehe zaraz więc ty i dziękuję

ha właśnie wygrałam aukcję specjalnie wstałam wcześniej i tym sposobem od jednego sprzedawcy mam:

http://allegro.pl/next-pastelowe-pas...350220883.html

http://allegro.pl/cherokee-spodnie-m...350223141.html

http://allegro.pl/zestaw-body-5-sztuk-i1352809655.html

uroczyście oświadczam: Jestem Anonimowym Allegrowiczem

a i jeszcze to

http://allegro.pl/item1350223141.html
Luknelam tylko pobierznie na te ciuszki, bo ja niestety jestm "chora umyslowo" i nie wolno mi juz ciuszkow ogladac, bo musialabym chyba 4-raczki urodzic, zeby te wszystkie ciuszki zuzyc , ale generalnie fajne. Ja mam chyzia na punkcie paskow, wiec tym bardzie nie zaglebialam sie w ogladanie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
dziewczyny,czy taki zestaw pasuje??
Piekny

Cytat:
wstawiam obiecane zdjęcie w sukieneczce

Załącznik 3604696

Załącznik 3604697

Załącznik 3604698
Kurcze boska jest ta sukienka. Zazwyczaj tego typu rzeczy wygladaja cudnie na modelce, a w rzeczywistosci wisza jak worki, ale ta jest przecudna. I pieknie sie w niej wyglada, bo ladnie sie uklada. Moze i ja sie na nia skusze

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Eirene ślicznie wyglądasz!!! Piękna z Ciebie przyszła mamusia
Rzeczywiście świetna ta sukienka!

Ja też jestem mega zagoniona,dzis znów zakupy musze jakąs kiece na cywilny kupić i reszte dodatków,prezenty świateczne itd...Nie chce mi się...Nie lubię łazic po sklepach jak muszę coś kupić.Wolę tak spokojnie bez stresu i musu.I jeszcze się zdenerwowałam,bo moja przyszła teściowa,która w życiu się do niczego nie wtrącała i nie sugerowała prosiła mnie,żebym sobie jasną sukienke na cywilny kupiła Ciekawe skąd ją wytrzasnę,tyle już sklepów obchodziłam!Zdziwiona jestem,bo myślałam,ze jej to wszystko jedno.Teraz będe musiała coś jasnego kupic,a miałam zamiar cokolwiek byle eleganckie i wygodna.Już mi się nie chce nigdzie jechać
A, ze sie zapytam dlaczego tesciowa decyduje co masz zalozyc na slub Kochana nie sluchaj nikogo tylko kup to co sie Tobie podoba i juz.

Cytat:

Montii to, ze teraz jest glowka w dol nie znaczy, ze juz tak zostanie, bo dzieciaki przekrecaja sie nawet przed samym porodem. Szwagierka sie tego bala, bo mala obrocula sie doslownie pare godzin przed porodem.

Kurde tyle chcialam jeszcze napisac i zapomnialam.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:17   #2564
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie

niestety zmoglo mnie chore gardlo i zatoki

wizyta u endo tsh w normie i mam zrobic badanie pod koniec stycznia wiec to dobra nowina po za tym mam anemie wiec zelazo i najprawdopodobniej niski potas robilam dzis badania z krwi wiec sie okaze w pt wizyta u gina wczoraj mimo bolu gardla dalam rade pojsc do carefoura na zakupy i ku mojemu zdzwieniu i zadowoleniu wszytskie bluzeczki dzieciece letnie byly przecenione po 2 zl!!!! 100% bawelna z disney`a i inne loga plus body disney`a za 2 pary 10 zl takze jestem mega szczesliwa
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:19   #2565
Montii
Zakorzenienie

Jok3r dlatego napisałam ,że mam nadzieję,że już tak zostanie wiem,że może się przekręcić ale myślę,że już tak zostanie i mnie posłucha, inaczej go nie urodzę haha

[LEFT]
Stary 2010-12-14, 18:25   #2566
aja1
Zakorzenienie

Laseczka dowiesz się w końcu

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:28   #2567
Jok3r
Zadomowienie

Juz wiem. Ja sie w sumie nie nastawiam na zaden porod, bo jak zobaczylam moj szpital to przestalam sie bac. Dziwne to, ale jakos tak sie uspokoilam ( jakby to mialo w ogole zanczenie czy rodzimy w super warunkach czy w szopie ). Porod sn dlatego, ze zazwyczaj szybciej sie dochodzi do siebie ( zazwyczaj) i maz moze byc przy porodzie. Natomiast cc, bo ide na umowiony termin i nie mam tego stresa, ze mnie zlapie gdzies w kolejce do kasy w Auchanie , nie mecze sie ze skurczami i nie martwie, ze cos jest nie tak, bo sie dzidzia urodzic nie moze.

Mandarynek wcinam mase, a nie powinnam, bo maja w pip cukru. Slodkiego staram sie unikac, ale no kurka wiecie jak to jest byc na "glodzie ciazowym" mimo, ze wiem doskonale, ze nie wolno mi jesc czekolady to czasem nie moge sie powstrzymac i normalnie bym zabila za kawalek. Ciekawi mnie tez reakcja mojego gina na wynik glukozy. Czy mozna zrobic powtorke w 30 ktoryms tyg?

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-12-14 o 18:35
Stary 2010-12-14, 18:33   #2568
Montii
Zakorzenienie

Jok3r jak to mówią.. poród sn boli w trakcie..a później już szybko jesteś 'sprawna' ...a cc nie boli, a później się trochę pocierpi.. plusy i minusy

współczuję ograniczania słodyczy, jeju... a dopiero jak nie mozna to się chce...

[LEFT]
Stary 2010-12-14, 18:37   #2569
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Juz wiem. Ja sie w sumie nie nastawiam na zaden porod, bo jak zobaczylam moj szpital to przestalam sie bac. Dziwne to, ale jakos tak sie uspokoilam ( jakby to mialo w ogole zanczenie czy rodzimy w super warunkach czy w szopie ). Porod sn dlatego, ze zazwyczaj szybciej sie dochodzi do siebie ( zazwyczaj) i maz moze byc przy porodzie. Natomiast cc, bo ide na umowiony termin i nie mam tego stresa, ze mnie zlapie gdzies w kolejce do kasy w Auchanie , nie mecze sie ze skurczami i nie martwie, ze cos jest nie tak, bo sie dzidzia urodzic nie moze.

Mandarynek wcinam mase, a nie powinnam, bo maja w pip cukru. Slodkiego staram sie unikac, ale no kurka wiecie jak to jest byc na "glodzie ciazowym" mimo, ze wiem doskonale, ze nie wolno mi jesc czekolady to czasem nie moge sie powstrzymac i normalnie bym zabila za kawalek. Ciekawi mnie tez reakcja mojego gina na wynik glukozy. Czy mozna zrobic powtorke w 35 tyg?

Yyyyyy o raju ja dzis zaczynam 30tydz , a wizyte bede miala w 35 , a jak juz sie zacznie to sie chyba posram
Nie można mandarynek?? ja po całych siatkach nam obieram czasem... Upss

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 18:41   #2570
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

super ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie

niestety zmoglo mnie chore gardlo i zatoki

wizyta u endo tsh w normie i mam zrobic badanie pod koniec stycznia wiec to dobra nowina po za tym mam anemie wiec zelazo i najprawdopodobniej niski potas robilam dzis badania z krwi wiec sie okaze w pt wizyta u gina wczoraj mimo bolu gardla dalam rade pojsc do carefoura na zakupy i ku mojemu zdzwieniu i zadowoleniu wszytskie bluzeczki dzieciece letnie byly przecenione po 2 zl!!!! 100% bawelna z disney`a i inne loga plus body disney`a za 2 pary 10 zl takze jestem mega szczesliwa

ojj bidulko wiem co to chore zatoki, mnie od paru dni głowa porządnie boli i mam nadzieję że to nie zatoki

ehh tylko w sosnowcu w carefurze nic nie po przeceniali

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:05   #2571
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Jok3r jak to mówią.. poród sn boli w trakcie..a później już szybko jesteś 'sprawna' ...a cc nie boli, a później się trochę pocierpi.. plusy i minusy

współczuję ograniczania słodyczy, jeju... a dopiero jak nie mozna to się chce...
No wlasnie plusy i minusy. O slodyczach to mi nie mow, bo to jak kara jakas normalnie.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Nie można mandarynek?? ja po całych siatkach nam obieram czasem... Upss
No jak lekarce powiedzialam, ze wcinam mandraynki nalogowo to sie zasmiala i powiedziala, ze nie dziwota, ze mam takie wyniki glukozy i mam ograniczyc, a najlepiej nie jesc. Tak samo winogron.
Stary 2010-12-14, 19:07   #2572
mokra6
Zadomowienie

Witam! Jakie kupujecie koszule do szpitala? z długim czy krótkim rękwem? Ja kupiłam narazie jedną z krótkim z rozcięciami na piersiach.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:10   #2573
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
będziemy potem jednakowo latać

dzięki a co do cc to ja tam bym chciała nawet nie zasmucę się jak mi powiedzą że muszę mieć cc jakoś mniej bym się bała wiedząc że będę miała cc
a co ty sobie załatwiałaś? ios? a co to?

ja mam po prostu napisane - białka moczu - liczne...

kupiłam, a co....... chociaż będe wyglądać jak człowiek
ja wogóle jak myśle ostatnio o porodzie to mam lęk w oczach.......

Cytat:

Montii racja racja....., ale i tak bardzo boję się porodu i to czym bliżej tym bardziej

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
super ze wszystko ok

ojj bidulko wiem co to chore zatoki, mnie od paru dni głowa porządnie boli i mam nadzieję że to nie zatoki

ehh tylko w sosnowcu w carefurze nic nie po przeceniali
ojjj wanilia nic mi nie mów o chorych zatokach, ja ładnych pare lat nie chorowałam, a w tym roku ponad miesiąc jechałam na 4 różnych antybiotykach bo miałam takie ostre zapalenie zatok, dla mnie to był dramat......
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 19:10   #2574
patrycja_22
Rozeznanie

Ja mam dwie z długim i jedną z krótkim, wszystkie rozpinane z przodu

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:14   #2575
agaaga89
Zakorzenienie

Kurcze, to chyba ograniczę mandarynki... A wydawało mi się, że to zdrowe źródło cukru i witaminy C

A koszulkę do karmienia kupię i z długim i z krótkim, jak na krótką mi będzie za zimno w szpitalu to zawsze przyda się w domu

Stary 2010-12-14, 19:17   #2576
Montii
Zakorzenienie

Osoby, które walczą z podwyższonym poziomem cukru, mogą jeść także surowe owoce, jednak w mniejszych ilościach niż warzywa i nie wszystkie, ponieważ zawierają więcej cukrów. Ale niektóre, jak grejpfrut, skutecznie zmniejszają poziom cukru w organizmie. Ponadto są cennym źródłem witamin i minerałów, zwłaszcza chromu pierwiastka niezbędnego do przemian glukozy.

Dozwolone są mniej słodkie owoce (te, które zawierają w 100 g do 10 g węglowodanów): awokado, cytryna, grejpfrut, poziomki i truskawki. Rzadziej sięgaj po agrest, czarne jagody, ananasa, arbuza, brzoskwinie, gruszki, jabłka, czereśnie, kiwi, maliny, mandarynki, morele, nektarynki, pomarańcze oraz śliwki, wiśnie. Te owoce mają 10-15 g cukrów w 100 g. Pij też soki owocowe, najlepiej świeżo wyciskane, niedosładzane, ale rozcieńczaj je wodą.

no tak, ja to same słodkie lubie z tych... no ewentualnie grapefruita

[LEFT]
Stary 2010-12-14, 19:23   #2577
agaaga89
Zakorzenienie

No to może wyrównuję trochę ten cukier, bo grejfruta też wcinam na potęgę raz zielony raz różowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 19:23   #2578
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Witam! Jakie kupujecie koszule do szpitala? z długim czy krótkim rękwem? Ja kupiłam narazie jedną z krótkim z rozcięciami na piersiach.
Ja kupię raczej z krótkim bo u nas w szpitalu jest gorąco.
Co do porodu to ja niestety nie mam wyboru....także proszę mnie nie straszyć cc
Ale w sumie początek będę miała naturalny, na koniec mnie dopiero potną.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-12-14 o 19:26
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:40   #2579
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Osoby, które walczą z podwyższonym poziomem cukru, mogą jeść także surowe owoce, jednak w mniejszych ilościach niż warzywa i nie wszystkie, ponieważ zawierają więcej cukrów. Ale niektóre, jak grejpfrut, skutecznie zmniejszają poziom cukru w organizmie. Ponadto są cennym źródłem witamin i minerałów, zwłaszcza chromu pierwiastka niezbędnego do przemian glukozy.

Dozwolone są mniej słodkie owoce (te, które zawierają w 100 g do 10 g węglowodanów): awokado, cytryna, grejpfrut, poziomki i truskawki. Rzadziej sięgaj po agrest, czarne jagody, ananasa, arbuza, brzoskwinie, gruszki, jabłka, czereśnie, kiwi, maliny, mandarynki, morele, nektarynki, pomarańcze oraz śliwki, wiśnie. Te owoce mają 10-15 g cukrów w 100 g. Pij też soki owocowe, najlepiej świeżo wyciskane, niedosładzane, ale rozcieńczaj je wodą.

ja tak samo przecież cytryny jeść nie będę....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:41   #2580
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze czyli ja nic nie jem tz zadnych owocow, bo z tych dozwolonych to teraz nie ma raczej, a te ktore sa to nie przepadam.

Koszule bede miala chyba z krotkim, chociaz ja to zmarzlak jestem i raczej wole dlugie rekawy. Tylko, ze koszule, ktore mi sie podobaja sa z krotkim.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości