|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() A podkłądy na łóżko? Ręcznik papierowy ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() Mnie tam mama pewnie przyjedzie uczesać, bo wie, że inaczej źle się czuję, nawet leżąc odłogiem. Jak ona leżała to też ją doprowadzałyśmy do porządku. Szpital szpitalem, ale chcę się dobrze czuć ![]() Ja skarpetki biorę takie jedne z mikrofibry, bo po cc może będzie zimno w nóżki. W ogóle nie wyobrażam sobie leżeć w koszuli. Bleeee. Ja spakuję do osobnej reklamówki i wrzucę do bagażnika, rzeczy, które ew. mogą się przydać, choć niekoniecznie. A u nas trzeba swój termometr. Zresztą wolę tylko spod swojej pachy;-) Zestaw do lewatywy ?Nie musisz?
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
muron - zakupy świetne. W realu nie było prawie osób. Nikt mi koszem nie wjeżdzał i nigdzie kolejek nie było! cudownie, tak to ja moge robić zakupy codziennie. Wyjechaliśmy po 21 przed 23 już miałam rozpakowane torby w domku. zostały mi teraz tylko świeże rzeczy typu: pieczarki do kupienia i wsio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
byc lek.rodz. tu... plyn do plukania nie pomaga,stosuje codziennie, sprobuje z sola, dzieki
![]() |
#2555 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie tylko od położnej ale i od doświadczonych (choć położna też doświadczona osoba) osób słyszałam że dziecko ma zachwiany odruch ssania - nawet np po 2-3 dobach stosowania tych osłonek...to wtedy na nowo trzeba takiego malca jakoś przyzwyczajać do piersi. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
płukanka wody z solą + rano i wieczorem ciepła woda z połową soku wyciśniętego z cytryny; a może masz dostęp do jakiś leków homeopatycznych - syrop na kaszel czy coś? mogę jeszcze polecić : zmieszać sok z cytryny z oliwą z oliwek (200 ml) i pić po jedzeniu po 1 łyżeczce, 3 razy dziennie. no i imbir też ponoć jest bardzo dobry na przeziębienia ale nie stosowałam nigdy ... mi mój gin też nie chciał nic przepisać - więc sama nie jesteś ![]() a teraz tylko inhalacje z soli fizjologicznej mi zostają
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-12-19 o 11:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
tak naprawdę to mogą Ci czegoś takiego zakazać w szpitalu ta... znajcie swoje prawa
![]() U mnie pieką się ziemniaki na "niezdrowo" zalane zagęszczoną śmietaną z przyprawami, reszta zdrowa- łosoś i zblanszowany brokuł. A i krem z pieczarek ![]() Ja za każdym razem sprawdzam się w kibelku, czy aby czop nie zaczyna odchodzić. Świrlandia serio ![]() Pampersów mam na cały miesiąc, więc fajnie ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
Muron a ja pamietam ze wtedy nie miałam podkladow na łóżko, chyba dawali. W razie czego mam takie podklady niby do orzewijania to tego użyje. Ręczniki papierowe pisałam ze biorę
A oslonki mi pozwalały karmić przez 4 m-ce bez się wogole nie dało wiec ja kupiłam i biorę ze sobą. Nikt mi nie pomagał karmić raz tylko stara ..... wcisnela na sile Hani buzie w mojego cycka drac się prawie ze co to ja nie umiem nakarmić dziecka?!! No i potem nam nie szło |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
BAN stały
|
Zgadzam się z Muron ze trzeba walczyć o swoje prawa, bo prawda jest taka, że wiele szpitali wprowadza jakieś swoje własne zasady, na które niekoniecznie musimy się zgodzić, ale często się zgadzamy, bo nie wiemy, że można odmówić. Dotyczy to np. karmienia (nie wolno zmuszać do naturalnego czy butelkowego) czy nacinania w czasie porodu SN (mamy prawo odmówić, a teoretycznie oni nie mają prawa nas naciąć bez zapytania o zgodę mimo że wcześniej na wejściu podpisujemy dokumenty w szpitalu) Polecam np. na stronie "rodzić po ludzku" przejrzeć dokładnie nasze prawa.
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-19 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
A i pytałam o ten zestaw do lewatywy i nie muszę mieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktacja u każdej kobiety rozwija się w inny tempie, po cc może to być nawet 7 doba i ja nie wyobrażam sobie tego, że przychodzi położna i dziecko główką przyciska do mojej piersi.....bo o takich praktykach też często słyszę. Masakra, męczy się dziecko, męczy się matka, potem chwila zwątpienia i może być nici z karmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
BAN stały
|
Cytat:
Najlepsze jest to, że często wystarczy dać znać że czegoś po prostu nie akceptujemy i wcale nie trzeba się specjalnie wykłócać. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-19 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zadomowienie
|
WOW....TŻ ma w niedziele zawsze dwa mecze....jeden o 15 a drugi o 20...wiec nawet nie mamy nigdy kiedy sie spotkac w ten dzien... A dzis dostalam od niego smsa, ze pojedzie tylko na pierwszy, a drugi sobie odpusci bo chce ze mna spedzic czas... Normalnie łaskawca...;/ w koncu po 8 dniach znalazl dla mnie chwile czasu...
Teraz sie wycwanil, bo jak mu marudze przez telefon, ze siedze sama w pokoju, ze mi smutno, bo dobrze wie, ze lubie byc z kims, to mi gada, ze nie jestem sama, bo mam dziecko w brzuchu... ![]() Wczoraj jeszcze bardziej sie zdolowalam, bo sie naczytalam znowu o bolach porodowych ;/ i dzis mama przychodzi do mnie i sie pyta co chce dostac pod choinke... To jej powiedzialam ze znieczulenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A o co chodzi jak pisza ze ZZO jest darmowe w szpitalu? Teoretycznie przeciez by powinno byc darmowe, ale wtedy pewnie nikomu i tak nie daja jak sie nie zaplaci... Musze poczytac o + i - tego ZZO...
#2564 |
BAN stały
|
gosiaczek w którym szpitalu będziesz mieć cesarkę? Umawiałaś się ze swoim lekarzem, czy po prostu w szpitalu niezależnie od lekarza? Bo ja jeśli nie będę mogła rodzić SN, to zastanawiam się powoli nad Klinikami zamiast Kamieńskiego ale nie mogę się zdecydować...
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Wera po pierwsze znieczulenie jest zazwyczaj darmowe wtedy kiedy występują powody medyczne by je podać (rzadko) - tylko część szpitali refunduje wszystkie zzo na życzenie pacjentki. Po drugie strasznie dziwi mnie podejście Twojego TŻa... Tu niby planujecie jednak ślub za jakiś czas, mówi, ze chce z Tobą być, cieszy się już dziecka, a z drugiej strony mieszkając w jednym mieście w ciągu 8 dni nie potrafi znaleźć dla Was ani pół godziny? Moim zdaniem coś tu nie halo i trzeba by o tym pogadać. Zrobisz jak chcesz, ale dla mnie to co najmniej dziwne... ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-19 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zadomowienie
|
Jeny a ja dziś zaczynam 35 tydzień!!!!!!!!
jak ten czas szybko leci! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
BAN stały
|
Ja po jutrze kończę 36. tydz.!
![]() ej, ej, ale ty mysiopez według tego http://babystrology.com/tickers/baby...hockwave-flash skończyłaś własnie 35.tydz. ! 35t1d to zaczęty 36. tydzień. Dziś dzwoni do mnie przyjaciółka, żebym się z porodem nie śpieszyła bo porodówka na Kamieńskiego do 27.12. jest nieczynna z powodu dezynfekcji. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-19 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie
![]() Czekam az obiad dojdzie, i zmykamy na spacerek po kalorie spalic ![]() Moj Tz marudzi i marudzi,zeby torbe pakowac do szpitala, ciekawe tylko po co, jak ja mam termin na 7lutego, po pierwsze, po drugie nawet jak nie spakuje to nic sie nie stanie, bo duzo brac nie musze, jakies koszule dla siebie, a dla malenstwa na wyjscie dopiero, ehh pewno boi sie chlop, ze bedzie musial dowozic (i tak bedzie musial ![]() ![]() Spakuje jej tylko body na dlugi rekaw, kaftanik, spioszki, kombinezon i czapeczke ![]() Sobie jakies 2-3 koszule, 2 staniki (w jednym pojade), co dzienne kosmetyki jak pasta do zebow, szczotka, szczotka do wlosow, cos do makijazu, ale niekoniecznie, bo ja z tych co nature wola ![]() ![]() Mi to ani ginka,ani domowa lekarka nic przepisywac nie chce, boja sie i juz, jak cos daja, to lekarstwa, ktore dla niemowlakow stosowac mozna.. Kupilam malej prezent pod choinke, dzieciaki dzis "przypomnialy", ze ona grzeczna, wiec prezent musi byc, wiec stwierdzilismy z TZ, ze trzeba cos kupic, bo inaczej bedzie zawiedzenie, ze Dzieciatko malenstwu nic nie przynioslo, no wiec kupilam pozytywke, dokupie rajstopki (bo tych akurat bardzo malo mam), i cos bedzie ![]() Ale ja pozytywki do szpitala nie biore,u nas maja,wiec by bylo ze to szpitalna ![]() Co do ochronek na piersi, ja probowalam stosowac ze starsza corka, ale nie sprawdzily sie, bo jej niewygodnie bylo, a jak juz skonczyla 4 miesiace, to sama je zdejmowala i..gniotla w raczkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja podaje połoznej tygodnie wg mojego licznika! a wg Twojego wychodziłoby, że za tydzień bez problemu moge rodzić! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Raczkowanie
|
ja juz wypadłam z watku, czasem czytam ale nie jestem na bierzaco... w domku mamy masakre, Mati przyniosł rotawirusa z przedszkola we srode i jeszcze nie pokonalismy go... na dodatek i mnie dopadlo
![]() normalniew porazka, Tz tylko myje podłogi i sciany a ja kapie małego, z 6 tyg lezenia, musiałam z dnia na dzien zostac mega ruchliwa ![]() takze przestalismy myslec o swietach, tylko cały czas zajmujemy sie biedaczkiem... w czw wyladowalismy w szpitalu, z podejrzeniem wyrostka, ale na szczescie wszystko ok, ale na pedriatrii chcieli nas zostawic, ja sie nie zgodzilam na stresowanie dziecka. I leczymy sie w domku... przepraszam, ze bez polskich literek, ale pisze na lezaco, jedna reka, bo Mati spi a ja do nawadniam co 1o min strzykawka
#2571 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Byliśmy z mężem na spacerze, bo tak fajnie prószy śnieg a nie jest mroźnie, tak przyjemnie, ale wylądowaliśmy na zakupach haha ![]() Naszlo mnie na sałatkę owocową, normalnie od rana marudzilam o niej. Będzie z mandarynek, bananów, ananasa, kiwi, jabłka, hmmm i nie wiem co tam mam jeszcze :P
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to ja mam gorsze dni, czy po porstu znowu mnie ten czlowiek wykancza psychicznie...
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zadomowienie
|
którego miałas ostatnią @?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
BAN stały
|
wera może za bardzo mu na to pozwalasz? Nie marudź mu tylko powiedz: oczekuję tego i tego, czuję to i to, bez oskarżania i daj mu w końcu do zrozumienia że nie może być tak jak jest. ALbo jest z Tobą na 100% albo wcale. Tak czy siak dasz sobie radę. A Wy ciągle jesteście gdzieś pośrodku.
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- 14.04. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zadomowienie
|
A tym ktore nie chodza do SR a beda rodzic natuarlnie to polecam tego chomika, sa tu rozne filmiki z poradami
![]() http://chomikuj. pl/calineczkazbajki/Ci*c4*85*c5*bca+czyli+STA N+BLOGOS*c5*81AWIONY/Szko*c5*82a+rodzenia
![]() |
#2578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój TZ też nie jeździ ze mną po zakupy dla małego, chyba że go poproszę o to; on nienawidzi chodzenia do sklepu jakiegokolwiek więc nie zmuszam go dla własnego komfortu by nie marudził ![]() Spokojnie ![]()
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze bym powinna mu dzis napisac ze tym razem to ja nie mam czasu i ze zobaczymy sie np. w Wigilie... Ale ja tak nie potrafie... Bo wiem, ze gdyby on mi tak napisal to by mi bylo przykro a nie chce go traktowac tak jak on mnie bo wiem jak to boli... Zobaczymy jak dzisiaj bedzie... Albo sie poklocimy albo bede szczesliwa... Normalnie ruletka...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.