Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania!! - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-11, 17:29   #2551
heroine86
Zakorzenienie

Dot.: Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania

Asiu kochana! normalnie Cię przyciągnęłyśmy z Limonką! aaa, dawaj pyska widzę, że żyjesz w biegu dasz radę, nie martw się teraz dietą, skoro jesteś tak zaganiana i powodzenia na prezentacji

Myss, oblewać oblany egazmin? już mi się podoba!

Yess, skoro taką podjęłaś decyzję to 3 mam

Ja dziś trochę pogrzeszyłam przyznaję... ale przyszła do mnie koleżanka z tortem i szampanem a urodziny miała tydzień temu no i co ja miałam zrobić? jak mnie przyparła do muru? no kurde zjeść musiałam no bo jak nie? niezręcznie by mi było Upraszam się o baty
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć

Edytowane przez heroine86
Czas edycji: 2011-02-11 o 17:30
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 17:36   #2552
yessabell
Wtajemniczenie

Dot.: Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Asiu kochana! normalnie Cię przyciągnęłyśmy z Limonką! aaa, dawaj pyska widzę, że żyjesz w biegu dasz radę, nie martw się teraz dietą, skoro jesteś tak zaganiana i powodzenia na prezentacji

Myss, oblewać oblany egazmin? już mi się podoba!

Yess, skoro taką podjęłaś decyzję to 3 mam

Ja dziś trochę pogrzeszyłam przyznaję... ale przyszła do mnie koleżanka z tortem i szampanem a urodziny miała tydzień temu no i co ja miałam zrobić? jak mnie przyparła do muru? no kurde zjeść musiałam no bo jak nie? niezręcznie by mi było Upraszam się o baty
a masz grzesznico! a masz!
Stary 2011-02-11, 17:40   #2553
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yessabell Pokaż wiadomość
a masz grzesznico! a masz!
ała dzięki

http://demotywatory.pl/2700059/Kochanie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2011-02-11, 18:20   #2554
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula_M Pokaż wiadomość
Mord,
hasło super i co nam ściemniasz, że nie potrafisz?
Witaj w naszym zacnym gronie!

Laski, podajcie jej na PW hasło i login i wytłumaczcie o co chodzi, bo ja naprawdę nie mam kiedy.

Już mnie nie ma.

Pa!
Nie dostałam jeszcze żadnego info na priv, ale czekam cierpliwie

Cytat:
Napisane przez Mysteriness Pokaż wiadomość

Mordsith, hasło za***istee w dodatku prawdziwe i motywujące suupeer !

Ehh, mój brat oblał dziś egzamin na prawko bo ktoś wymusił pierwszeństwo a on nie zachował szczególnej ostrożności czy coś ale to dopiero pierwsze podejście
A za chwilę przyjdzie taki mega przystojny kolegaa z gitarą w dodatku <on tak ślicznie śpiewa że chce nawet iść na castion X Factora > i będziemy oblewać oblany egzamin
Przystojny powiadasz?? To zapowiada się miły weiczorek.. A wolny ten przystojniacha?

Cytat:
A masz !
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 19:42   #2555
Paula_M
Zakorzenienie

Hej Asieńko!!
Tak mi Ciebie brakuje tutaj wcześniej byłaś zaganiana, ale teraz to już masakra życzę powodzenia wierzę, że sobie z tym wszystkim poradzisz

Praan,
no ja miałam regularnie, ale jakiś czas temu się rozregulowałam 18'stka mi styka w tym roku
pamiętam, jak swoje NB trzymałam w pokoju, aż do pierwszego biegu
i ja zazwyczaj @ mam wtedy, kiedy różne wyjazdy, imprezy, itp. ... aż dzi (na szczęście), że teraz na zimowisku mi nie wypadnie

Mord,
zaraz wyślę myślałam, że któraś z dziewczyn Ci podeśle dane

Aaaaa, Praan, gratuluję 5!!!

Heroine,
a dużo tego?

I nie pamiętam, co jeszcze miałam pisać

Dzisiejsza zbiórka była trochę męcząca. Nie zrobiłam z nimi komiksu, bo nie zdążyłam, no ale trudno. Myślę, co zrobić z pewnymi chłopcami, co przeszkadzają. Bardzo chcą chodzić na zbiórki, ale jeszcze większe z nich rozrabiaki jak po feriach będzie to samo, to porozmawiam z rodzicem i jeśli się nie zmieni sytuacja, to po prostu nie będą brać udziału w zbiórkach
2 starszych - gimnazjum - też było takich rozrabiaków, wspominałam o nich, co lustrowali mnie od dołu do góry i z powrotem, wzięłam ich raz po zbiórce do pogadania i dziś całkiem inaczej nawet wykleili plakat a jak się zerwali gdy powiedziałam, że mi chętnych trzeba

Zebranie z rodzicami to hmmm, nie byłam zdenerwowana, ale przez to, że się spieszyłam to mogli odnieść takie wrażenie no ale co tam, ogólnie chyba odniosłam sukces, bo jak na początku część jakby speszona była, tak potem jak coś rzuciłam luźnego to cieszyli się do mnie

i ok. 10 osób jedzie ode mnie na zimowisko

Coraz bardziej przeziębienie mnie rozkłada... Heroine wyobraź sobie, że od 3 dni łykam tabletki co by się nie rozchorować...

W ogóle zamieszania masa itd. normalnie umęczyły mnie te dzieci ale za to jak weszłam na zbiórkę (przez zebranie się spóźniłam, a w tym czasie P2 z nimi siedział), to nagle wszyscy takie hurra, surprise i w ogóle, bo: Druhna przyszła!!

Hmmm, średnio pamiętam jadłospis
- jabłko, gęęęęęsta owsianka z otrębami na mleku 0,5%
- chyba było jabłko, a potem gofry z mąki pp, z otrębami itd.
- kawałek jabłka, bigos

Znowu mam mase roboty, ślimaka drugiego nie zrobiłam, ledwo się wyrobiłam z dokończeniem zbiórki więc będę dopiero teraz robić (albo jutro), a jeszcze do tego muszę ogarnąć dzisiejszą zbiórkę, wszystkie zgody, karty zimowiska, itp. kasę, po prostu ehhhh, spać mi się chce

Ufff, ale się nagadałam Sorry
Mys, tasiemiec 4u

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2011-02-11 o 19:45
Paula_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 20:31   #2556
heroine86
Zakorzenienie

Paula, no tak średnio kawałek tortu (trochę spory bo nie ja kroiłam ) do tej pory mi źle i żałuję niemiłosiernie

Mówisz, że fajnie wszystko się udało? super a dzieciaki potrafią nieźle wymęczyć
nawet Cię podrywają widzę dziwisz się? ładna druhna to i kolejka się ustawia
no i tyle chętnych na zimowisko! sama bym pojechała z taką za***iście za***istą druhną

3dni na tabletkach a po chcesz? czosnek+cytrynka+miód+wrz ątek---> wypić taką miksturkę naturalny antybiotyk najlepszy!

Jadłospis po ch*ju fest
Stary 2011-02-11, 21:31   #2557
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, no tak średnio kawałek tortu (trochę spory bo nie ja kroiłam ) do tej pory mi źle i żałuję niemiłosiernie
o nie moja droga, o nie! trzeba było nie dojadać!! nie ma zmiłuj się zjeść, uczcić, no ok, ale z głową!

Cytat:
Mówisz, że fajnie wszystko się udało? super a dzieciaki potrafią nieźle wymęczyć
nawet Cię podrywają widzę dziwisz się? ładna druhna to i kolejka się ustawia
no i tyle chętnych na zimowisko! sama bym pojechała z taką za***iście za***istą druhną
dziękuję
no prawie wszystko, ale ogólnie było ok - tak mi się wydaje
no Ci z gimnazjum to dobrzy są szkoda, że ta dwójka nie jedzie na zimowisko, bo póki co zapowiadają się naprawdę konkretnie i gdyby nad nimi popracować (a zimowisko to dobry moment), to można by ich dobrze "wyszkolić" i na zastępowych jak się patrzy są ogarnięci
ale tak szczerze, to u mnie przeważają chłopcy w drużynie 8 dziewczyn dziś było i... 17 chłopców

Cytat:
3dni na tabletkach a po chcesz? czosnek+cytrynka+miód+wrz ątek---> wypić taką miksturkę naturalny antybiotyk najlepszy!
no przecież wiesz, że ja ogólnie bez tabletek się leczę (nawet jak boli), ale zimowisko tuż tuż i nie mogę dać się choróbsku, a mama leczy grypę, tata już prawie wyleczył, P2 też chory i ja już czuję, to biorę, bo nie może mnie rozłożyć... Poza tym właśnie kończę dzbanek herbatki z łyżką miodu i gruuubym plastrem cytryny jutro też tak będę no i będę jeść czosnek mama to mnie chyba z domu wygoni, bo ona nie może znieść zapachu czosnku i jest strasznie wyczulona na niego, wystarczy, że ja łyżeczkę sosu zjem,a ona już nosem kręci

Cytat:
Jadłospis po ch*ju fest

wiem...
ale starałam się
kalorycznie zjadłam fest - i mówię poważnie
śniadanko było bardzo obfite, bo taka gęsta fajna mi owsianko-otrębówka () wyszła - cała miseczka, zjeść nie mogłam
jabłka szamałam
na obiad gofry bo nie miałam zbytnio składników, a chciałam, aby było zdrowo, a czasu na zastanawianie się i jakieś prychcenie też brak ale najadłam się, zjadłam sporo, bo 6 gofrów + jogurt nat + miód + cynamon
a na kolację pokaźną porcję bigosu zjadłam - dopiero na kolację, bo tato gotował jak ja z domu wychodziłam... swoją drogą to na MM bigos na kolację może być

więc znowu tak tragicznie nie jest

i przyzwyczajaj się, że jem 3 posiłki
Stary 2011-02-11, 21:50   #2558
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
o nie moja droga, o nie! trzeba było nie dojadać!! nie ma zmiłuj się zjeść, uczcić, no ok, ale z głową!
żałuję
Cytat:
no prawie wszystko, ale ogólnie było ok - tak mi się wydaje
no Ci z gimnazjum to dobrzy są szkoda, że ta dwójka nie jedzie na zimowisko, bo póki co zapowiadają się naprawdę konkretnie i gdyby nad nimi popracować (a zimowisko to dobry moment), to można by ich dobrze "wyszkolić" i na zastępowych jak się patrzy są ogarnięci.
ale tak szczerze, to u mnie przeważają chłopcy w drużynie 8 dziewczyn dziś było i... 17 chłopców
pracować nad chłopcami a to dobre
17 chłopców? eee, to wesoło masz

Cytat:
no przecież wiesz, że ja ogólnie bez tabletek się leczę (nawet jak boli), ale zimowisko tuż tuż i nie mogę dać się choróbsku, a mama leczy grypę, tata już prawie wyleczył, P2 też chory i ja już czuję, to biorę, bo nie może mnie rozłożyć... Poza tym właśnie kończę dzbanek herbatki z łyżką miodu i gruuubym plastrem cytryny jutro też tak będę no i będę jeść czosnek mama to mnie chyba z domu wygoni, bo ona nie może znieść zapachu czosnku i jest strasznie wyczulona na niego, wystarczy, że ja łyżeczkę sosu zjem,a ona już nosem kręci
no ja wiem, że Ty sięgasz po tabletki w ostateczności mnie jak coś zaczyna brać to nawet P. zaleca mi sobie zaaplikować sobie aspirynę albo jakiś fervex i witaminki do tego czosneczek
fakt, capi po tym nieziemsko ja lubię czosnek bardzo (jeść ), ale już inni dookoła "wąchający" to nie bardzo

Cytat:

wiem...
ale starałam się
kalorycznie zjadłam fest - i mówię poważnie
akurat

Cytat:
śniadanko było bardzo obfite, bo taka gęsta fajna mi owsianko-otrębówka. wyszła - cała miseczka, zjeść nie mogłam
jabłka szamałam
na obiad gofry bo nie miałam zbytnio składników, a chciałam, aby było zdrowo, a czasu na zastanawianie się i jakieś prychcenie też brak ale najadłam się, zjadłam sporo, bo 6 gofrów + jogurt nat + miód + cynamon
a na kolację pokaźną porcję bigosu zjadłam - dopiero na kolację, bo tato gotował jak ja z domu wychodziłam... swoją drogą to na MM bigos na kolację może być
trele morele, gruszki na wierzbie zawsze znajdziesz wytłumaczenie

Cytat:
i przyzwyczajaj się, że jem 3 posiłki
średnio mi się to widzi poza tym to się kłóci ze zdrowym odżywianiem do niedawna sama stosowałaś zasadę 5 posiłków dziennie
Stary 2011-02-11, 22:02   #2559
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

jeju jeju jejuuuuu
magiaaa! jaki On ma głos! jejuuuu!! no zaraz normalnie orgazmu dostanę aktualnie poszedł do wc przystooojniaaak!
w dodatku obaliliśmy de luxe może troszkę wstawiona jestem ale tylko troszkę
ahhh! właśnie skończyliśmy oglądać 'Męsko damską rzecz' jak on się cudnie śmiejee heeh, a tyle w tym filmie zboczonych tekstów i scen że aż głupioi było oglądać, no ale jak już zaczęliśmy to trza było skończyć oglądamy, jakaś przyziemna scena a on: 'Ona trzyma hortensję w dłoniach, piękny kwiat' albo domek na zadupiu a on: ' ehhh w takim domu to bym chciał mieszkać, nikt by mnie tam nie znalazł'

aaa eeee yyyy przed chwilą mi zaproponował że na studniówkę zawsze mogę zabrać jego jeśli nikogo innego nie będę mieć zatkało mnieeee

a teraz hit: pokazał mi swoje rysunki. wow. tylko tyle mogę powiedzieć a jeden przedstawia faceta nagiego. na zamówienie koleżanki

a teraz jeszcze jeden hit: On chce iść na studia projektowania ubrań w swoim szkicowniku ma już kilka szkiców sukien i nagle: 'noo ja już będę na studiach to Ci zaprojektuję suknię na studniówkę jak będziesz chciała' :hahaha :

jaaaa! no cud miód i orzeszki!
szkoda że zajęte te orzeszki, ale jak sam dziś powiedział 'czuję że to już niedługo potrwa'

to tylko kumpel brata, to tylko kumpel brata , muszę to sobie powtarzać

masakrejszynnn pozytywna masakrejszyn

zaczął śpiewać: 'chodź ze mną do łóżka, no chodź' to chyba fragment Raisy <?> a mój brat: 'Gabi, on to do Ciebie śpiewa' xdd ja i On buraaak ;d a Darek: 'ee niee może jednak do mnie '

Edytowane przez Mysteriness
Czas edycji: 2011-02-11 o 22:05
Mysteriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 22:18   #2560
heroine86
Zakorzenienie

Aaaaaa !!! Myss!!! jednym słowem czadddddddddd mówisz 3 orgazmy w ciemno?
orzeszki cudne, które już niedługo mogą być wolne
romantyk to on chyba jest no i teee studia widzisz, masz już i projekt sukienki i partnera noł stress

zamówienie koleżanki wymiata

Ty nie powtarzaj sobie regułki "to tylko kumpel brata", bo wiesz
po alko to się różne rzeczy gada
We trójkę obaliliście tę czystą?
Stary 2011-02-11, 22:32   #2561
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Heroine;
Trzy jak nie cztery
nooo romantyk jak choleraaa maluje - sama mam dwa jego obrazy w pokoju Bratu namalował na 18 akt śpiewa - aż ciary mam! zwłaszcza jak śpiewa Dżem, albo Słońce moje humana, albo kołysankę ze Zmierzchu Aż ciary mam! Naprawdę
Do tego pisze wierszee przeczytał mi dziś jeden w ogóle dziś przyniósł takie swój zeszyt z wierszami i malunkami no i gitarę
No i wcale nie jest sztywny taki z niego jajcarz jakich mało
i ma styl nosi taki kapelusz fajny i w ogóle fajnie się ubiera
Gdyby jeszcze zerwał z paleniem ale jak sam mówi: 'po papierosach mam bardziej chrypkowaty głos, lepszy'

taaak, w trójkęę ale nawet nic mi nie jest

Muszę to sobie powtarzać, muszęę nie będzie z nim żadnej przyszłości że tak powiem: 'za wysokie progi na moje nogi'
no ale serio serio nic z tego nie będzie. Co nie zmienia faktu że i tak Go ubóstwiam

Stary 2011-02-11, 22:43   #2562
heroine86
Zakorzenienie

Myss, 4 mówisz?
jesuu: malować umie, śpiewa cudnie, gra na gitarze, pisze wiersze, świetnie się ubiera, jajcarz jakich mało normalnie chodzący ideał ja też Go już ubóstwiam!

no i gdyby nie te fajki fajki to zuooo

no ja się domyślam, że nic Ci nie jest

ale z tym to już przesadziłaś: 'za wysokie progi na moje nogi' po chcesz??? jesteś bardzo wartościową dziewczyną i proszę się tu nie obrażać

zostanę jego fanką razem z Tobą
Stary 2011-02-11, 22:49   #2563
Paula_M
Zakorzenienie

zzzz

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2011-02-12 o 18:36
Stary 2011-02-11, 22:51   #2564
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Wieeesz Heronia, jemu chyba nie sprawi różnicy czy ma o dwie fanki więcej czy o jedną , bo jak gra w pubach <jest solistą w zespole> to pewnie fanek ma na pęczki ostatnio jak grali to na koniec zdjęli koszulki a On się polał piwem wiesz, tak specjalnie, tak sexi
już ja bym te jego fanki rozgoniła

ajć, zapomniałam dodać, że nie mogąc zrozumieć tej wszechobecnej fascynacji Zmierzchem, postanowił to przeczytać już kończy, tylko czyta od końca <tzn od ostatniej części>

nie obrażam siebiee , tylko wiesz o co chodzi , nooo inny styl inne życie i w ogóle

będę zmykać buziolki na noc

o Pauluś Dla Ciebie też buziolki ;*

Edytowane przez Mysteriness
Czas edycji: 2011-02-11 o 22:52
Stary 2011-02-11, 22:56   #2565
Paula_M
Zakorzenienie

Mys,
bez takiego piep**enia!
ja tu żadnych progów nie widzę
tylko postaraj się zachować do niego dystans... uważaj, bo to różnie bywa z takimi cudami (chodzi mi o jego bajera), ale mam nadzieję, że to ten z porządnych i jeśli do siebie pasujecie, to się skumacie i będzie Wam fajnei razem

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Wieeesz Heronia, jemu chyba nie sprawi różnicy czy ma o dwie fanki więcej czy o jedną , bo jak gra w pubach <jest solistą w zespole> to pewnie fanek ma na pęczki ostatnio jak grali to na koniec zdjęli koszulki a On się polał piwem wiesz, tak specjalnie, tak sexi

ajć, zapomniałam dodać, że nie mogąc zrozumieć tej wszechobecnej fascynacji Zmierzchem, postanowił to przeczytać już kończy, tylko czyta od końca <tzn od ostatniej części>

nie obrażam siebiee , tylko wiesz o co chodzi , nooo inny styl inne życie i w ogóle

o Pauluś Dla Ciebie też buziolki ;*
Nic tylko Heroine
kurde, sagę czytać od tylca noooo nie mogem
śpij słodko

O przepraszam, wizaż dodał mi Twój dopisek

Kurfa, ja z szoku nie mogę wyjść, ile ja dziś kcal zjadłam...
ciekawa jestem, czy zawsze tak jem, tzn. odkąd stosuję część z MM bo kurde dawno tak skrupulatnie kcal nie liczyłam

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2011-02-12 o 18:37
Stary 2011-02-11, 23:00   #2566
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
kurfa, kto jak kto, ale ja w roli księdza? :
Ty moja księżolinko

Cytat:
ja tam w sumie zapach czosnku lubię gorzej, jeśli z czyimś pH niefajnym się połączy
no właśnie

Cytat:
ej no kurde mać! mówię prawdę
no dobrze już dobrze

Cytat:
no boniuuuuu, kiedy Ty zrozumiesz, że ja się nie głodzę kurfa poświęcę się, bo skoro zawsze znajdę wytłumaczenie, tzn. że coś w tym jest, z rękawa go sobie nie biorę (bo piżama ma 3/4) no i zaraz udowodnię (wg ilewazy oraz exerceo) :
3 łyżki miodu = 240kcal
8 łyżek płatków = 296kcal
3 łyżki otrębów = 90kcal
3 łyżki granulowanych = 80kcal
1,5szkl mleka 0,5% = 125kcal

2 duże jabłka + 1/3 = 150kcal

1szkl mąki pp = ok 400 jak nie więcej
mleko 0,5%, kefir = 130kcal
jog nat = 60kcal
białko = 17kcal
oliwa = 50kcal

bigos = 400kcal

w sumie: ok. 2038kcal
o kurfa ile ja dziś zjadłam
i Ty mi ku...a powiesz, że za mało...
ło jesuu.. jaka skrupulatna
nie przesadzaj, że bigos miał 400 kcal
okej okej, nie mówię, że mało ale dietetycznie jest

Cytat:
wiem, ale jestem na MM, z kwestią tego, czy zdrowe, czy nie to kwestia sporna wiele czytałam na ten temat teraz siedzę w domu, to mi lepiej 3 ew.4 razy, wrócę do szkoły, to znowu będą 4

no ja mam nadzieję, że będą

Cytat:
ja bym Ci pomogła

Cytat:
i jak wrażenia?
Cytat:
buziakiiii dobranoc Kochana
Stary 2011-02-11, 23:05   #2567
heroine86
Zakorzenienie

Paula, ja to w ogóle zadałam Ci ostatnio pytanie ale Ty mnie zignorowałaś jak Ty robisz gofry dietetyczne? nie przywiera nic do gofrownicy? nic oleju nie dajesz?

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Kurfa, ja z szoku nie mogę wyjść, ile ja dziś kcal zjadłam...
ciekawa jestem, czy zawsze tak jem, tzn. odkąd stosuję część z MM bo kurde dawno tak skrupulatnie kcal nie liczyłam
no nie mogę, 2000kcal! wrrrr
Ej, no nie jest źle przecież jesz zgodnie z zasadami, tam się chyba nie liczy kalorii? tylko chodzi o IG, nie?
Stary 2011-02-11, 23:09   #2568
Paula_M
Zakorzenienie

No bigos gdzieś tak miał, bo z mięsa sporo tłuszczu było, a do tego tato gotował więc jeszcze swoje pewnie dodał tak mnie wkurza to jego gotowanie i smażenie z tak dużą ilością oleju nieraz bym coś zjadła, ale nie, bo zrobi kotlety obtoczone w bułce tartej i smażone głęboko w oleju a kotlety mielone robi dobre

skrupulatnie, bo chciałam Ci pokazać, że nie jem za mało (no chyba za dużo )

Nie widziałam tego pytania

mąka pp + proszek do pieczenia + kefir + woda gazowana + białko (ubita piana) + otręby (pszenne/żytnie/owsiane) = mieszam

gofrownicę smaruję pędzelkiem nasączonym oliwą z oliwek

i voila

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Ej, no nie jest źle przecież jesz zgodnie z zasadami, tam się chyba nie liczy kalorii? tylko chodzi o IG, nie?
no tak, ale kurfa, 2000?! MA-SA-KRA
jeszcze pozwalam sobie na więcej jabłka niż powinnam no i na obiad nie powinno być węgli tylko białko + tłuszcze, no ale siła wyższa
Stary 2011-02-11, 23:15   #2569
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
No bigos gdzieś tak miał, bo z mięsa sporo tłuszczu było, a do tego tato gotował więc jeszcze swoje pewnie dodał tak mnie wkurza to jego gotowanie i smażenie z tak dużą ilością oleju nieraz bym coś zjadła, ale nie, bo zrobi kotlety obtoczone w bułce tartej i smażone głęboko w oleju a kotlety mielone robi dobre

skrupulatnie, bo chciałam Ci pokazać, że nie jem za mało (no chyba za dużo )
ja tak samo u mnie w domu też kotlety w panierce i oleju wrrr, jak zwykle nie jem;/
nie przejmuj się, nie było aż tak dużo najwyżej jutro zjesz mniej

Cytat:
mąka pp + proszek do pieczenia + kefir + woda gazowana + białko (ubita piana) + otręby (pszenne/żytnie/owsiane) = mieszam

i voila
dziękuję za przepisik brzmi przepysznie na oko dajesz tej mąki?

Cytat:
no tak, ale kurfa, 2000?! MA-SA-KRA
jeszcze pozwalam sobie na więcej jabłka niż powinnam no i na obiad nie powinno być węgli tylko białko + tłuszcze, no ale siła wyższa
żadna masakra
a jabłka zdrowe są
Stary 2011-02-11, 23:22   #2570
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo u mnie w domu też kotlety w panierce i oleju wrrr, jak zwykle nie jem;/
nie przejmuj się, nie było aż tak dużo najwyżej jutro zjesz mniej
No ja właśnie też zawsze sobie odmawiam... Ostatnio robiłam omleta, bo tato smażył kotlety, a do tego ziemniaczki () i ćwikła daaaawno tak nie jadłam
nie było aż tak dużo nieee, tylko prawie o 1000 za dużo zobaczę jak jutro waga pokaże naprawdę zastanawia mnie, czy ja zawsze tyle kalorii w siebie wciskam

Cytat:
dziękuję za przepisik brzmi przepysznie na oko dajesz tej mąki?
proszę
są zajeeeeefajne no na oko i zwykle tyle samo mi gofrów wychodzi a otrębów nie mielę bo w młynku (do kawy ) jest jeszcze cukier puder

Cytat:
żadna masakra
a jabłka zdrowe są
nooo, żadna, tylko wielka
no zdrowe, zdrowe jak ja je kocham
ale na MM owoce najlepiej jeść rano, na czczo, ze skórką, 30min przed posiłkiem

jeśli nagle zniknę, tzn. że neta już nie mam
Stary 2011-02-11, 23:31   #2571
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie też zawsze sobie odmawiam... Ostatnio robiłam omleta, bo tato smażył kotlety, a do tego ziemniaczki () i ćwikła daaaawno tak nie jadłam
nie było aż tak dużo nieee, tylko prawie o 1000 za dużo zobaczę jak jutro waga pokaże naprawdę zastanawia mnie, czy ja zawsze tyle kalorii w siebie wciskam
kotlety+ziemniaki+ćwikła=
nie przesadzaj, że aż o 1000
nie zawsze ostatnio miałaś ubogie jadłospisy

Cytat:
proszę
są zajeeeeefajne no na oko i zwykle tyle samo mi gofrów wychodzi a otrębów nie mielę bo w młynku (do kawy ) jest jeszcze cukier puder

młynek do kawy dobra rzecz funkcjonalna

pyszniaście brzmią nooo chyba się skuszę

yyyy... o kurfa... chyba się jednak nie skuszę... nie mam gofrownicy ja nie wiem co ja sobie myślałam przecież ja mam w domu gofrownicę, a tu niet

Cytat:
no zdrowe, zdrowe jak ja je kocham
ale na MM owoce najlepiej jeść rano, na czczo, ze skórką, 30min przed posiłkiem
też kocham jabłka! a tam, takie durne zasady
Stary 2011-02-11, 23:39   #2572
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
kotlety+ziemniaki+ćwikła=
nie przesadzaj, że aż o 1000
nie zawsze ostatnio miałaś ubogie jadłospisy
nooo dobra, ciiiii bo robię się głodna
tamte też mam Ci podliczać?
fakt, tam gdzie był śledź, to aż2000kcal nie, ale ok 1500 było ale to tak właściwie, bo ja chcę mniej więcej (eheee ) tyle jeść, żeby potem było lżej podnosić w razie W kcal
prawie, nie aż ale gdyby tak popatrzeć na mnie pół roku temu (1200-1300kcal) to prawie jest

Cytat:

młynek do kawy dobra rzecz funkcjonalna
a żebyś wiedziała, że tak

Cytat:
pyszniaście brzmią nooo chyba się skuszę
polecam

Cytat:
yyyy... o kurfa... chyba się jednak nie skuszę... nie mam gofrownicy ja nie wiem co ja sobie myślałam przecież ja mam w domu gofrownicę, a tu niet
dooobre
ale wiesz co?mam radę na patelni usmaż ciasto ma być w miarę gęste więc spokojnie uformujesz placki

Cytat:
też kocham jabłka! a tam, takie durne zasady
aaaaa, jutro znowu z rańca zjem sobie jabłucho mam takie twarde i słodko-kwaśne i sooooczyste
Stary 2011-02-11, 23:40   #2573
heroine86
Zakorzenienie

No to ja mówię dobranoc kolorowych snów!
Stary 2011-02-11, 23:40   #2574
Paula_M
Zakorzenienie

P.S.
i nie jest to Ligol
Stary 2011-02-11, 23:44   #2575
heroine86
Zakorzenienie

Dzięki Pauluś może się skuszę i zrobię na patelni

nie Ligol? a co?

okej, spadam mnie tu nie ma

dobranoc Pauluś
Stary 2011-02-11, 23:53   #2576
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Pauluś może się skuszę i zrobię na patelni

nie Ligol? a co?

okej, spadam mnie tu nie ma

dobranoc Pauluś
idziesz spać przede mną w ogóle, to jak to idziesz spać? przecież młoda godzina jest!
nie wiem jakie jabłka, ale pyyyzne

Prosze bardzo służę pomocą

Kolorowych senków
Stary 2011-02-12, 07:17   #2577
Mordsith
Wtajemniczenie

Hej jejuuś dziewczyny, nie mam tyle czasu żeby pisać...
Wstałam, zaraz idę do pracy, po południu mamy gdzieś wyjść z TŻ więc też mnie chyba nie będzie (może na chwilę), ale nadrabiam Was regularnie..

Paula nie przejmuj się kcal, ostatnio i tak za mało jadłaś, więc ten jeden dzień nie zrobi Ci różnicy...
Kotlet mielony z ziemniaczkami Ja robiłam ostatnio mielone ale tylko dla TŻ, sama nie jadłam

Myss skoro mówisz, że on taki cudny i może wolny będzie, to fajnie A pojęcia jak "za wysokie progi" to ja nawet nie chcę słyszeć

Heroinko napisz jak Ci gofry na patelni wyszły

Miłego dnia
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 08:16   #2578
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Wstałam, zaraz idę do pracy, po południu mamy gdzieś wyjść z TŻ więc też mnie chyba nie będzie (może na chwilę), ale nadrabiam Was regularnie..

Paula nie przejmuj się kcal, ostatnio i tak za mało jadłaś, więc ten jeden dzień nie zrobi Ci różnicy...
Kotlet mielony z ziemniaczkami Ja robiłam ostatnio mielone ale tylko dla TŻ, sama nie jadłam

Myss skoro mówisz, że on taki cudny i może wolny będzie, to fajnie A pojęcia jak "za wysokie progi" to ja nawet nie chcę słyszeć

Miłego dnia

Hej!
O nie moja droga u mnie kcal zawsze było minimum 1300 więc za mało, to na pewno nie było na pierwszy rzut oka może się tak wydawać, jak np. z tym wczoraj, ale po podliczeniu jest duuużo, dużo więcej
zastanawiam się, czy nie zrobić na śniadanko tych gofrów a już nie pamiętam kiedy jadłam placki otrębowe
Zajrzyj do nas chociaż przelotnie albo wieczorkiem
Udanego dnia dzisiaj Kochana

Ja idę wziąć tabletki, kawusię zrobić, cytrynka, jabłuszko, a potem śniadanko - przed chwilą wstałam

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

dobry 1kg więcej
chyba zacznę liczyć kcal

ta muzyka, to wykonanie, te słowa nawet nie wiedziałam, że mam tę piosenkę na komputerze
www.youtube.com/watch?v=_WjOOWf_EJg

ich piosenki mają w sobie coś takiego, że nawet jeśli puenta nie jest pozytywna, to muzyka dobrze nastraja

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2011-02-12 o 08:18
Stary 2011-02-12, 10:14   #2579
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
idziesz spać przede mną w ogóle, to jak to idziesz spać? przecież młoda godzina jest!
nie poszłam jeszcze spać tylko do wyrka z książką siedziałam do 2.15
Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość

Miłego dnia
napiszę jak zrobię miłego dnia! zajrzyj do nas później

Cytat:
Hej!
dobry 1kg więcej
chyba zacznę liczyć kcal
hej jak to kg więcej? od kiedy?

Cytat:
ta muzyka, to wykonanie, te słowa nawet nie wiedziałam, że mam tę piosenkę na komputerze
www.youtube.com/watch?v=_WjOOWf_EJg

ich piosenki mają w sobie coś takiego, że nawet jeśli puenta nie jest pozytywna, to muzyka dobrze nastraja
za***ista!!!!!!

A ja niedawno wstałam ja znaczy godzinę temu
Piję kawencję i wybitnie nie mam ochoty na śniadanie
zje*ały mi się głośniki, ale się uparłam, że sama to dziadostwo naprawię, bo chcę posłuchać muzyki i właśnie odsłuchać piosenkę, którą wkleiłaś Pauluś no i eureka!!! ale ja jestem zdolna! ha! głośniki naprawiłam
Stary 2011-02-12, 10:38   #2580
Limone
Zakorzenienie

Cytat:

i voila
Piękna Ty moja. Ty uważaj z tą oliwą, bo jej się generalnie nie powinno używać na ciepło. Oliwę się do sałatek na zimno używa, a nie do gotowania Bo w niej dużo szybciej i w dużo niższej temperaturze niż w oleju szkodliwe substancje wydzielają.

I co drogie dziecko za tabletki bierze? Mam nadzieję, że co najwyżej jakiś tran i rutinoscorbin, bo innych leków jako takich profilaktycznie się nie zażywa Gadaj mi tutaj zaraz jakie prochy dziecko bierze

Miód też mam nadzieję, rozpuszczasz już w przestygniętej herbacie a nie gorącej?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

Jak chłop fajny to się za niego bierz Ja przy swoim też mówiłam, że nie pasujemy do siebie, inne światy, inny styl życia i w ogóle. No i co z tego wyszło? GPS mam na palcu

No chyba, że facet to pozer, to już inna bajka Ale za fajki to ja bym go stłukła Nie toleruje ich kompletnie

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Heroin i Paula a Was obie to zabić i tyle Jadłospis obu pozostawia wiele do życzenia. Obie jecie może i kalorycznie ale jakoś tak mało treściwie Heroin a Ty ćwiczysz dziecko w ogóle coś? I gdzie obiecane wymiary? Obiecałaś mi dawno temu, że po @ wpiszesz. @ mineła a wymiarów nadal brak

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

No i znowu weekend i znowu żadnej nie ma
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości