|
|
#2551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna
Cytat:
Chociaż nie na każde włosy połączenie nafty w olejem jest dobre, bo mogą zostać przesycone i trudno to zmyć z włosów. Nie wiem dlaczego boisz się nałożyć jajka na włosy- dokładniej nakłada się samo żółtko... Łatwiej potem zmyć naftę.
|
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dziś zaczynam kurację maską z żółtka, drożdży, nafty, rycyny i może soku z cytryny ![]() Przeczytałam o niej oczywiście...na wizażu ![]() Mam nadzieję, że TŻ kupił drożdże, bo ja siedzę w robocie jeszcze pół godzinki i jak wrócę to nie będzie gdzie cuda zakupić ;]
|
|
|
#2553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja robię taką maskę tylko bez cytryny, włosy u mnie po niej błyszczą, są wygładzone, nawilżone jak po niczym innym u mnie nawet oleje tak nie działają jak ona, tylko zapach drożdży pozostaje na włosach,ale tako to nie czuć tylko jak się powącha, szczególnie jak są mokre, ale ja używam jej już dość długo i się przyzwyczaiłam.
|
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naftę najczęściej lączę z żóltkiem, olejem rycynowym, olejem z orzechów wloskich, d-panthenolem i miodem. Efekty bardzo lubię, bo wlosy są wyraźnie bardziej miękkie i wygladzone, także polecam
|
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepis (troszeczkę inny) na tę maseczkę podała Zelowy Serek, po kilku miesiącach kuracji włosy zaczęły odrastać... Ja mam zamiar teraz zrobić taką mega kurację, która mam nadzieję przyniesie efekty Oj wielkie nadzieje z nią łączę
|
|
|
#2556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także faktycznie brzmi nieźle.. Może i ja się skuszę ![]() No to Indios trzymam kciuki za powodzenie kuracji
|
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazuje się, że w jeden dzień udało mi się powstrzymać połowę wypadających włosów przy myciu Jak? Zaczęłam myć delikatniej ![]() Serio- wczoraj postarałam sie myć delikatnie i z ciekawości zobaczyć czy to da jakieś efekty...no i myłam delikatnie, ostrożnie też nakładałam odżywkę i efekt...w sitku połowę mniej włosów ;] Nie zatkały nawet odpływu, o!
|
|
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo dziewczyny, wlasnie siedze z zoltkiem, nafta, olejkiem rycynowym i rozkruszona tabletka drozdzowa
Zobaczymy co z tego wyjdzie!
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Tabletka to nie to samo co oryginał do spożycia :P
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj użyłam naftę od nie wiem kiedy i wrażenie pozytywne, nie to co ostatnim razem, gdy jej używałam
Włosy błyszczące, miękkie, śliskie, wygładzone
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie! Moje tabletki maja w sobie drozdze, skrzyp, biotyne i witaminy, wydaje mi sie, ze dobrze dziala! Jak bede w Polsce nastepnym razem to zakupie drozdze do picia
Na razie mam len, ale nie wiem, czy on dziala pozytywnie na wlosy.Wlosy mialam dzis piekne po masce z zoltkiem, nafta i rycyna Dzieki, dziewczyny! Jedyny efekt, ktorego nie moge osiagnac w zasadzie zadnym sposobem poza stosowaniem olejku na parafinie jest 'zlepienie' wlosow w pukiel, ok 8cm od konca. Mam proste ale na tej dlugosci zaczynaja sie zwijac, niestety nie sa 'zwarte' wiec mam mnostwo odstajacych wlosow - wyglada, jakbym miala porozdwajane, ale nie mam, bo dokladnie badalam i niedawno podcinalam...
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
|
#2562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też to u siebie zauważylam! Bo wcześniej niby dbalam o wlosy, byly odżywki, oleje itp.. Ale jak zaczęlam stosować delikatne szampony i uważnie obchodzić się z wlosami podczas mycia - podobnie jak u Ciebie - wypadanie zminimalizowane natychmiastowo. Cud ![]() Cytat:
Wybaczysz mi, że zapisalam na kompie zdjęcie Twoich wlosów z albumu? Ale w chwilach wlosowego zwątpienia patrzę na nie - potem na swoje (trochę się przy tym doluję ) i mam motywację na jeszcze więcej wlosomaniastwa
|
||
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu zrobiłaś to w słusznej sprawie
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Czy nakładanie nafty 2x w tyg to nie za dużo?
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś kolejne mycie a przed nim maseczka drożdżowa...zobaczymy czy to rzeczywiście deliaktniejsze mycie działa i czy dziś też ich mniej wypadnie ![]() No i tak w ogóle to dziś start kuracji Na razie tylko bez Waxa, bo z Waxem na moją wypłatę już poczekam Ale resztę już dzisiaj TŻ zakupi ![]() Moim zdaniem za często. Szczególnie jeśli masz zamiar nakładać regularnie przez dłuższy czas. Raz w tyg. da zadowalające efekty i nie powinno zbyt obciążyć ;]
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Indios dzięki za odp.
|
|
|
#2567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero pojutrze użyję kolejny raz nafty Już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Amla Gold i Vatika migdalowa. Wlasnie ide ja nakladac ![]() Czyli tylko raz na tydzien stosowac? A w takich mieszankach z zoltkiem? Lub na olej?
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Stosujesz je normalnie po myciu? Ja myślę, że częstotliwość możliwego używania nafty zależy od włosów. Jeśli będziesz miała dobre włosy to myślę, że możesz trochę częściej, tymbardziej, gdy będziesz jej używała z żółtkiem albo innymi rzeczami. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już zrozumiałam Ja mam zamair stosować ze 2 razy w tyg., ale nafta będzie minimalnym dodatkiem do maseczki z drożdzy i żółtka
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2012-01-27 o 10:42 |
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Stosujecie może naftę też tak jak napisała jedna Wizażanka w tym wątku? Że dodaje kilka kropel nafty do ostatniego płukania włosów?
|
|
|
|
|
#2572 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak. Nafty nie potrafie stosowac solo, mam te z Kosmedu i ma beznadziejna buteleczke, wielki otwor przez ktory leje sie jak nie wiem...wiec wole dodac troche do maski niz probowac pokryc rownomiernie cale wlosy i zuzyc 1/4 opakowania za jednym razem. Cytat:
||
|
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2574 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Darzę naftę milością wielką i nieskończoną, pod warunkiem, że jest w maseczce trzymana 20min, albo sama 10min. Po myciu? Ja bym nie ryzykowala, nawet jeżeli to tylko kilka kropel.. Jakoś ta metoda do mnie nie przemawia
|
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po wczorajszym mam boskie włosy Trzymałam maseczkę prawie godzinę czasu pod folią Będę musiała ją robić częściej, ze 2 razy w tyg. przed myciem(jak opisywałam wcześniej ), przed innymi myciami chyba zainwestuję w czarną rzepę
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego włosy po nafcie wypadają? nie służy im nafta?
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie jestem po drugim użyciu nafty
Włosy do końca jeszcze nie wyschły. Wyglądają ładnie, chociaż powalającego efektu nie ma. Będę jednak wytrwale stosować naftę
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Albo im nie służy, albo wypadają te słabsze.
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

Chociaż nie na każde włosy połączenie nafty w olejem jest dobre, bo mogą zostać przesycone i trudno to zmyć z włosów. Nie wiem dlaczego boisz się nałożyć jajka na włosy- dokładniej nakłada się samo żółtko... Łatwiej potem zmyć naftę.

Od dziś zaczynam kurację maską z żółtka, drożdży, nafty, rycyny i może soku z cytryny 

Ale w chwilach wlosowego zwątpienia patrzę na nie - potem na swoje (trochę się przy tym doluję