Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-14, 04:51   #2551
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Leci moje u

Sniadanie:

Omlet: 2 lyzki owsianych + 1 lyzka chia (cos a la siemie) + 2 jaja + 1 bialko z jajka, na sporej ilosci oliwy z oliwek
salatka: plaster papai, 1/2 banana i plaster twarogu tlustego

(2.5hpozniej)
Trening: 45min FBW silowy, 30 min bieznia (w tym 15 min intensywnych interwalow)

Posilek Potreningowy:
Odzywka bialkowa + wafle kukurydziane

Przekaska:
garsc nerkowocw, garsc migdalow

Obiad:

Duza (serio, duza, i tlusta tez ) piers z kurczaka pieczonego
4 quesadille - tortille niebieskie sredniej wielkosci z serem topionym w srodku (ok 2-3 plasterki sera zoltego)
Salatka: awokado, kielki alfalfa, pomidor, chilli

Prosze o ocene. Kolacji brak, bo nie jestem glodna, poza tym umieram z goraca i nie zasne z pelnym brzuchem.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-14, 06:48   #2552
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

myszka2020 dziêki wielkie za linka ! ciekawe przepisy i na pewno co¶ wykorzystam
co prawda w moich zak³adkach a¿ roi siê od wszelkich kulinarnych blogów, to szczerze mówi±c, rzadko kiedy mam czas co¶ z tych przepisów przygotowaæ.. a te¿ nie chcia³abym znowu przesadnie siê zag³êbiaæ w temacie jedzenia, ¿eby znowu nie sta³o siê to tematem nr1 w moim ¿yciu.. a niestety próbowaæ próbowa³am jako¶ zmieniæ nawyki ¿ywieniowe panuj±ce w domu, ale siê nie uda³o, nadal króluje przys³owiowy schabowy i tym podobne.. wiêc je¶li chcê jako¶ w miarê racjonalnie i zdrowo siê od¿ywiaæ to niestety gotowaæ sobie muszê sama

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-14, 07:38   #2553
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Moje U :

Nie dajê rady je¶æ wiêcej.

¦niadanie-3 tosty z bia³ego chleba z serem ¿ó³tym i keczupem+pó³ du¿ej mini tarty karmelowej

2 ¶niadanie-miseczka musu jab³kowego+mega danonek gruszkowy

Obiad-2 talerze zupy jarzynowej z makaronem

Kolacja-2 kromki chleba z d¿emem

I jak ?

+1 l soku pomarañczowego

Dodam i¿ nie mogê je¶æ wiêcej ze wzglêdu na ma³e ¿o³±dkowe problemy.
Biorê tabletki przeciwzakrzepowe i przeciwbólowe.
Jestem po punkcji kolana prawego.
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-14, 09:19   #2554
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Poka¿ wiadomo¶æ
¦niadanie-3 tosty z bia³ego chleba z serem ¿ó³tym i keczupem+pó³ du¿ej mini tarty karmelowej
Co to jest mini du¿a tarta?

Moje wczorajsze U:
choæ w praktyce powolne P. Od d³u¿szego czasu na tym tyjê i w sumie to ju¿ 2 kg. Nie ¿ebym panikowa³a czy co¶, ale mam dobr± figurê i nie marzê o tym, by tyæ dalej. Poza tym jem jakie¶ 2000 kcal, czyli mniej ni¿ wynosi moje zapotrzebowanie (dla dorastajcej m³odzie¿y) wiêc nie powinnam tyæ. A to chyba raczej nie od æwiczeñ, hula-hop itp.

1. owsianka z p³atków orkiszowych na wodzie z wiejskim, pra¿onymi pestkami s³onecznika (1-2 gar¶cie), kiwi i gorzk± czekolad±;
2. bu³ka wieloziarnista z mas³em orzechowym;
3. ratatouille z ry¿em br±zowym (1/2 woreczka) i miêsem z udka kurczaka;
30 minut roweru, 20 minut æwiczeñ
4. saszetka fitelli orzechowo-rodzynkowej z jogurtem naturalnym i przypraw± korzenn±;
30 minut hula-hop
5. 3 kromki chleba wieloziarnistego:
~z pasztetem pieczonym drobiowym
~z twaro¿kiem pó³t³ustym wymieszanym ze ¶mietan±, rzodkiewk± i szczypiorkiem
~z past± makrelow±;
3 marchewki, herbata owocowa z cytryn±.

w miêdzyczasie wpad³ schoko-bons i lizak zozole od ¿yczliwej urodzinowej kole¿anki .
wiem, ¿e posi³ki oko³otreningowe takie sobie, ale skoro przy tym wysi³ku nie muszê tak zwracaæ na nie uwagê, to proszê o przymkniêcie na to oka .
pokusi siê wiêc kto¶ o ocenê?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-14 o 09:20
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-14, 09:35   #2555
Guniella
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 113

Czy kto¶ mo¿e oceniæ moje wczorajsze R? Dodam, ¿e eksperymentujê z bia³kowo-t³uszczowymi ¶niadaniami i wêglowymi kolacjami.

7.00 - Omlet z 2 jajek na ma¶le, z broku³em, papryk±, cebulk± i odrobin± sera ¿ó³tego, banan
10.00 - 2 du¿e grahamki, jedna z past± z tuñczyka, jedna z d¿emem truskawkowym, szklanka mleka 2%
13.00 - du¿y talerz zupy-krem z cebuli zabielonej jogurtem + 2 kromki vasa z mas³em
potem d³uugo d³uba³am s³onecznik - jakie¶ 70g
16.00 - Pier¶ z kurczaka z grilla, sa³atka z ogórków kiszonych i pomidorów
19.00 - owsianka na szklance mleka 2% z otrêbami i suszonymi ¶liwkami
21.00 - do filmu : papryka, marchewka, rzodkiewka, oliwki, broku³ na surowo, maczane w dipie czosnkowym na jogurcie

Stary 2011-05-14, 13:06   #2556
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

dzisiejsze U / R

1. ¶niadanie; fili¿anka kawy Ricore z ³y¿eczk± cukru. 2 kanapki razowego z mas³em i past± z makreli, do tego pomidor ca³y.

2. II ¶niadanie: du¿y jogurt waniliowy z migda³ami i wiórkami kokosowymi. kubek kakao. pomarañcza i brzoskwinia.

3. obiad: bêdzie spaghetti z miêsem, pieczarkami, zio³ami i parmezanem.

4. podwieczorek: 3 ³y¿ki lodów orzechowych

5. kolacja: wie¶niak z ogórkiem.
Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:10   #2557
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Jeszcze nie skonczylam redukcji, ale po wczorjaszej imprezie zakrapianej alkoholem dzisiaj naprawde mialam ochote na slodko, wiec dzisiaj U. Jak to wyglada?

Wstalam o 8.

kawa czarna o 9;00

Ob 14;00- kasza gryczana pol torebki + gulasz( mieso wieprzowe-odtluszczone jak tylko sie dalo, groszek, kukurydza, fasola biala, marchew,pieczarki,pomidor y, przyprawy)

PodI: 5 suszonych fig, troche nachos z sosem meksykanskim, kawa z 1 galka lodow waniliowych

PodII: 3 makaroniki male, 3 lyzeczki miodu z lyzeczka kakao, pestkami dyni

Kol: 2 kromki chleba zytniego, jedna z twarogiem i pestkami dyni a druga z poledwica drobiowa i na to mix warzyw

Ah i od razu wrzuce moje jutrzejsze normalne
RRRRR

30 min joggingu po dawce espresso na czczo

SnI: 2 kromki razowca, jedna z chudym twarogiem+ warzywa, druga z poledwica i warzywami

SnII: starte jablko spieczone z cynamonem i chudym twarogiem

Ob: pol torebki ryzu brazowego, gulasz( mieso wieprzowe-zredukowany tluszcz, cebula,czosnek,pomidory,p ieczarki,marchew,kukurydz a,groszek,fasola biala)

Pod: pestki dyni i orzechy wloskie

Kol:
salatka warzywna z jajkiem na twardo

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-05-14 o 18:16
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-14, 19:42   #2558
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

moje Peee do sprawdzenia

¦. 3 kromki chleba razowego:
wszystkie z maslem, salata i pomidorem.
jedna z szynka drobiowa, dwie z serkiem homo naturalnym zmieszanym z przyprawami i szczypiorkiem + jab³ko + herbata

kilka ³yków jogurtu pitnego truskawkowego

II¦. a) kaszka manna z garcia p³atków kukurydzianych
b) banan + cappuccino

O. 2 ziemniaki i na to gulasz z indyka (miesa bylo ok. 250g) a sos byl na oleju z miesa z zaklepka + troche gotowanej kapusty kiszonej + sporo ogorka kiszonego

P. 200g serka homogenizowanego truskawkowego z biedronki + pomarancz

K. 2 kromki chleba razowego :
wszystkie z margaryna, sa³ata, pomidorem i szczypiorkiem.
jedna z szynka drobiowa, jedna z serem zoltym + herbata zielona

Po bedzie albo 150g albo 200g (nie wiem ile zostalo ) jogobelli malinowej

>>>zaszalalam prawda... jestem pelniejsza niz lodowka :P ale ten jogo musze zjesc bo nie wypilam dzisiaj soku ;/ a powiedzcie mi czy ladnie ? :P mi sie wydaje mega duzo dzisiaj

Edytowane przez Agashia
Czas edycji: 2011-05-14 o 21:05
Agashia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-14, 19:46   #2559
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Utrzymanie /ucze siê s³uchaæ swojego organizmu / :

I. Kasza jaglana gotowana na wodzie z cynamonem, z dodatkiem gruszki, mas³em orzechowym, domow± konfitur± malinow± i serkiem homogenizowanym naturalnym & du¿a kawa z mlekiem

II. Kromka ciê¿kiego chleba razowego z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow±, papryk± czerwon± i kukurydz± & paseczki ogórków ma³osolnych;

Kubek kakao naturalnego na mleku migda³owym z miodem gryczanym

III. Potrawka z kurczaka skropiona cytryn± i posypana pietruszk±; porcja d³ugoziarnistego ry¿u; porcja parowanej marchewki z zielonym groszkiem

IV. Sa³atka z sa³aty lodowej, wêdzonego ³ososia, papryki czerwonej, ogórków kiszonych i pomidorków cherry; kromka chleba razowego z mas³em i bazyli±;
miseczka truskawek polanych roztopion± gorzk± czekolad±

+ 2 l wody mineralnej; spacer & 1 h treningu
Stary 2011-05-14, 20:41   #2560
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ

Moje wczorajsze U:
choæ w praktyce powolne P. Od d³u¿szego czasu na tym tyjê i w sumie to ju¿ 2 kg. Nie ¿ebym panikowa³a czy co¶, ale mam dobr± figurê i nie marzê o tym, by tyæ dalej. Poza tym jem jakie¶ 2000 kcal, czyli mniej ni¿ wynosi moje zapotrzebowanie (dla dorastajcej m³odzie¿y) wiêc nie powinnam tyæ. A to chyba raczej nie od æwiczeñ, hula-hop itp.

1. owsianka z p³atków orkiszowych na wodzie z wiejskim, pra¿onymi pestkami s³onecznika (1-2 gar¶cie), kiwi i gorzk± czekolad±;
2. bu³ka wieloziarnista z mas³em orzechowym;
3. ratatouille z ry¿em br±zowym (1/2 woreczka) i miêsem z udka kurczaka;
4. saszetka fitelli orzechowo-rodzynkowej z jogurtem naturalnym i przypraw± korzenn±;
30 minut hula-hop
~z pasztetem pieczonym drobiowym
~z past± makrelow±;

w miêdzyczasie wpad³ schoko-bons i lizak zozole od ¿yczliwej urodzinowej kole¿anki .
wiem, ¿e posi³ki oko³otreningowe takie sobie, ale skoro przy tym wysi³ku nie muszê tak zwracaæ na nie uwagê, to proszê o przymkniêcie na to oka .
Hmm.. Skoro tyjesz na tym to pisz P. Nie podoba mi sie tendencja tego watku. Jak ktos pisze U na jadlo, na ktorym lekko chudnie, to zle, ale U na przytyciowym to juz mozna . Jadlo ogolnie ok, aczkolwiek dla mnie takie atrakcje jak szokobons i inne prztworzone smeici powinny isc aut. Kokejna sprawa to noie ciagneloby cie pewnie az tak do nich gdybys zadbala o posilki okolotreningowe.
A te tabiele zapotrzebowan to nie wiem, skad sie biora, chyba z kosmosu. Moje noiby zapotrzebowanie to......3000 kcal dziennie! Haaahaha ja mam dobry metabolizm, ale chyba bym osiagela wage dinozaura na trzech tysiach dziennie!

Cytat:
Napisane przez Guniella Poka¿ wiadomo¶æ
Czy kto¶ mo¿e oceniæ moje wczorajsze R? Dodam, ¿e eksperymentujê z bia³kowo-t³uszczowymi ¶niadaniami i wêglowymi kolacjami.

7.00 - Omlet z 2 jajek na ma¶le, z broku³em, papryk±, cebulk± i odrobin± sera ¿ó³tego, banan I jak reagujesz na to? Ja bym zmienila banan na inne wegle low ig np ciemne pieczywo. Ale to zalezy od organizmu, mi jednak nie sluzy nadmiar owocow, a co dopiero na R i to banan
10.00 - 2 du¿e grahamki, jedna z past± z tuñczyka, jedna z d¿emem truskawkowym, szklanka mleka 2%Dzem out. To juz lepiej zjedz tego banana tutaj, a na krome walnij twarog, czy wiecej pasty...
13.00 - du¿y talerz zupy-krem z cebuli zabielonej jogurtem + 2 kromki vasa z mas³emVasa zdecydowanie out. Dmuchany syf
potem d³uugo d³uba³am s³onecznik - jakie¶ 70g
16.00 - Pier¶ z kurczaka z grilla, sa³atka z ogórków kiszonych i pomidorów
19.00 - owsianka na szklance mleka 2% z otrêbami i suszonymi ¶liwkaminie jedz suszonych owocow po poludniu na R[
21.00 - do filmu : papryka, marchewka, rzodkiewka, oliwki, broku³ na surowo, maczane w dipie czosnkowym na jogurcie

Jw, chudniesz na tym?

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie /ucze siê s³uchaæ swojego organizmu / :

I. Kasza jaglana gotowana na wodzie z cynamonem, z dodatkiem gruszki, mas³em orzechowym, domow± konfitur± malinow± i serkiem homogenizowanym naturalnym & du¿a kawa z mlekiem

II. Kromka ciê¿kiego chleba razowego z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow±, papryk± czerwon± i kukurydz± & paseczki ogórków ma³osolnych;

Kubek kakao naturalnego na mleku migda³owym z miodem gryczanym

III. Potrawka z kurczaka skropiona cytryn± i posypana pietruszk±; porcja d³ugoziarnistego ry¿u; porcja parowanej marchewki z zielonym groszkiem

IV. Sa³atka z sa³aty lodowej, wêdzonego ³ososia, papryki czerwonej, ogórków kiszonych i pomidorków cherry; kromka chleba razowego z mas³em i bazyli±;
miseczka truskawek polanych roztopion± gorzk± czekolad±

+ 2 l wody mineralnej; spacer & 1 h treningu
Chce twoje sniadanie mniam mniam!
Co to jest mleko migdalowe?.??

Jadlo ogolnie na 5 . Podoba mi sie . Sama bym zjadla takie, a zadko sie to zdaza z jadlo na tym watku

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-05-14, 20:47   #2561
Jedwabna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Redukcja

¶niadanie: owsianka z 5 ³y¿ek p³atków owsianych, szklanka mleka 1,5%, banan

II ¶niadanie: trzy kromki (do¶æ ma³e) chleba ¿ytniego grubo posmarowane twarogiem pó³t³ustym z plastrami pomidora (bez mas³a/margaryny)

obiad: dwie roladki z piersi z kurczaka z koperkiem, sa³atka z m³odej kapustki i marchewki, trzy ³y¿ki ziemniaków + miseczka zupy z m³odej kapustki, marchewki i ziemniaków

podwieczorka brak bo dzi¶ pó¼no wsta³am

kolacja: dwa jajka przekrojone na pó³ na ka¿d± po³ówkê w sumie 100g twarogu pó³t³ustego ze szczypiorkiem + mieseczka pomidora z oliw± + ma³a roladka z obiadu

I jak?
Jedwabna jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-14, 20:57   #2562
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Jedwabna Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja

¶niadanie: owsianka z 5 ³y¿ek p³atków owsianych, szklanka mleka 1,5%, banan

II ¶niadanie: trzy kromki (do¶æ ma³e) chleba ¿ytniego grubo posmarowane twarogiem pó³t³ustym z plastrami pomidora (bez mas³a/margaryny)

obiad: dwie roladki z piersi z kurczaka z koperkiem, sa³atka z m³odej kapustki i marchewki, trzy ³y¿ki ziemniaków + miseczka zupy z m³odej kapustki, marchewki i ziemniaków

podwieczorka brak bo dzi¶ pó¼no wsta³am

kolacja: dwa jajka przekrojone na pó³ na ka¿d± po³ówkê w sumie 100g twarogu pó³t³ustego ze szczypiorkiem + mieseczka pomidora z oliw± + ma³a roladka z obiadu

I jak?
Brak bialka w sniadaniu, generalnie same wungle. Nie podoba mi sie sniadanie. Bardzo duza kolacja, tyle na noc jesz? Spisz po tym?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-14, 21:00   #2563
Jedwabna
Raczkowanie

Faktycznie, zawsze gdy jem t± owsiankê z mlekiem mam wyrzuty, ale u mnie nie ma serków homo nat, niestety...
Kolacja tak du¿a bo dzisiaj idê pó¼no spaæ, wiêc sama rozumiesz...
Dziêkujê za ocenê, wyeliminujê owsiankê na mleku, kiedy zjem j± z twarogiem bêdzie ok,prawda?
Stary 2011-05-14, 21:04   #2564
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Jedwabna Poka¿ wiadomo¶æ
Faktycznie, zawsze gdy jem t± owsiankê z mlekiem mam wyrzuty, ale u mnie nie ma serków homo nat, niestety...
Kolacja tak du¿a bo dzisiaj idê pó¼no spaæ, wiêc sama rozumiesz...
Dziêkujê za ocenê, wyeliminujê owsiankê na mleku, kiedy zjem j± z twarogiem bêdzie ok,prawda?
Tak tylko uwazaj, zeby nie bylo za duzo twarogow i innych mlecznych produktow w ciagu dnia. A moze zjesz np omlet z jajek i owsianych, placki owsiane, omlet z tynczykiem, salatke z tunczykiem albo kanapke z jakas np wedzona ryba?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-14, 21:31   #2565
Jedwabna
Raczkowanie

Zaproponowa³a¶ mi bardzo wiele opcji, dziêkujê, faktycznie kanapki czy owsianka to nie jedyna opcja. Oczywi¶cie wiem, ¿e zbyt du¿a ilo¶æ nabia³u nie s³u¿y. Jeszcze raz dziêkujê
Stary 2011-05-14, 22:48   #2566
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

santos ma racje; tabele zapotrzebowania sa bardzo umowne, w duzej mierze nieprawdziwe; zapotrzebowanie nalezy liczyc indywidualnie, do masy ciala, ilosci miesni, trybu zycia, inaczej nie ma sensu.
a prawda jest taka, ze jak ktos nie ma zaburzonego osrodka glodu i sytosci albo sekrecji greliny, to instynktownie wie, ile powinien jesc
glupota jest wyliczanie co do kalorii dziennie, chryste, jak ktos nie jest glodny, to niech nie je na sile
Stary 2011-05-14, 23:02   #2567
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Poka¿ wiadomo¶æ
santos ma racje; tabele zapotrzebowania sa bardzo umowne, w duzej mierze nieprawdziwe; zapotrzebowanie nalezy liczyc indywidualnie, do masy ciala, ilosci miesni, trybu zycia, inaczej nie ma sensu.
a prawda jest taka, ze jak ktos nie ma zaburzonego osrodka glodu i sytosci albo sekrecji greliny, to instynktownie wie, ile powinien jesc
glupota jest wyliczanie co do kalorii dziennie, chryste, jak ktos nie jest glodny, to niech nie je na sile
chyba niektorzy powinni sobie wziac do serca, bo tu panuje lekkie przegiecie w strone 5 posilkow (kazdy sie tlumaczy , czemu np nie zjadl podwieczorku itd ). PRzydalo by sie w ogole, zeby tu bylo wiecej osob, ktore maja bardziej roznorodne diety niz 5 posilkow, wiesniaki, owsianki i kanapki ;-)

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-14, 23:19   #2568
riddle92
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 270
GG do riddle92

to teraz ja
R
I. kawka z mlekiem bez cukru przed aerobami na czczo, zaraz po trochê jab³ka i plasterek szynki
II.jakies pol h po treningu jajecznica z 2 jajek na ³y¿eczce oliwy, pó³ grahamki z ³y¿eczk± powide³
III. jaka¶ rybka z puszki z pomidorami, nie by³ to tuñczyk, zapewne szprot, ale jak patrzy³am na sk³ad to duuu¿o bia³ka ; ), znów pó³ grahamki, z szynk± i mas³em
tutaj by³ hiit i pol banana po
IV. pier¶ z kurczaka + pyszna mizeria z jogurtem w sporej ilosci, bo uwielbiam
wpad³y warzywka z patelni z lyzk± oliwy
V. serek bialy z rzodkiewk±, szczypiorkiem i przyprawami, kawa z mlekiem bo dluga noc z prezentacj± maturaln± ; d

zgrzeszylam trzema ³ykami coli i sypnelam lyzeczke bitej smietany w proszku do tej drugiej kawki ; d
riddle92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-14, 23:24   #2569
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez riddle92 Poka¿ wiadomo¶æ
to teraz ja
R
I. kawka z mlekiem bez cukru przed aerobami na czczo, zaraz po trochê jab³ka i plasterek szynki
II.jakies pol h po treningu jajecznica z 2 jajek na ³y¿eczce oliwy, pó³ grahamki z ³y¿eczk± powide³
III. jaka¶ rybka z puszki z pomidorami, nie by³ to tuñczyk, zapewne szprot, ale jak patrzy³am na sk³ad to duuu¿o bia³ka ; ), znów pó³ grahamki, z szynk± i mas³em
tutaj by³ hiit i pol banana po
IV. pier¶ z kurczaka + pyszna mizeria z jogurtem w sporej ilosci, bo uwielbiam
wpad³y warzywka z patelni z lyzk± oliwy
V. serek bialy z rzodkiewk±, szczypiorkiem i przyprawami, kawa z mlekiem bo dluga noc z prezentacj± maturaln± ; d

zgrzeszylam trzema ³ykami coli i sypnelam lyzeczke bitej smietany w proszku do tej drugiej kawki ; d
Beznadziejna proporcja zdrowych do niezdrowych tluszczow. Tych drugich prawie nie ma, a powinnas ich zjesc TYLE SAMO co zdrowych.
Zmien bulke na cos innego po treningu.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-14, 23:42   #2570
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Beznadziejna proporcja zdrowych do niezdrowych tluszczow. Tych drugich prawie nie ma, a powinnas ich zjesc TYLE SAMO co zdrowych.
Zmien bulke na cos innego po treningu.
a dlaczego? bo nie wiem po co jesc niezdrowe tluszcze ; d

bu³ka nie by³a zaraz po treningu ; ) zaraz po bylo jablko i szynka
Stary 2011-05-14, 23:46   #2571
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
a dlaczego? bo nie wiem po co jesc niezdrowe tluszcze ; d

bu³ka nie by³a zaraz po treningu ; ) zaraz po bylo jablko i szynka
A bo po to, ze wiele mikroelementow i witamin przyswaja sie TYLKO w obecnosci 'niezdrowych' tluszczy. Z reszta to jest naduzycie i demonizowanie tych tluszczy nazywanie ich 'niezdrowymi'. Sa one zdrowe i bardzo potrzebne. Jasne, ze w nadmiarze szkodza, ale w nadmiarze to nawet witaminy szkodza.

Jablko to za malo wegli po treningu, musza byc konkretne wegle np ryz, pelny makaron etc.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-14, 23:52   #2572
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
A bo po to, ze wiele mikroelementow i witamin przyswaja sie TYLKO w obecnosci 'niezdrowych' tluszczy. Z reszta to jest naduzycie i demonizowanie tych tluszczy nazywanie ich 'niezdrowymi'. Sa one zdrowe i bardzo potrzebne. Jasne, ze w nadmiarze szkodza, ale w nadmiarze to nawet witaminy szkodza.

Jablko to za malo wegli po treningu, musza byc konkretne wegle np ryz, pelny makaron etc.
zdaje sobie sprawe ze to malo wegli, ale tez byl to lekki trening bo bieganie na czczo nie idzie mi za dobrze : ) poza tym na ten temat w sumie slyszalam rozne opinie, czy je¶æ wêgle z³o¿one czy proste, no i tak trochê 'testujê'.
a o jakich t³uszczach konkretnie mówimy? tzn jakie powinnam je¶æ, mo¿e tak ; ) bo to prawda, ¿e z tych "niezdrowych" nie jadam za wiele ; )
Stary 2011-05-15, 00:00   #2573
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
zdaje sobie sprawe ze to malo wegli, ale tez byl to lekki trening bo bieganie na czczo nie idzie mi za dobrze : ) poza tym na ten temat w sumie slyszalam rozne opinie, czy je¶æ wêgle z³o¿one czy proste, no i tak trochê 'testujê'.
a o jakich t³uszczach konkretnie mówimy? tzn jakie powinnam je¶æ, mo¿e tak ; ) bo to prawda, ¿e z tych "niezdrowych" nie jadam za wiele ; )
maslo na przyklad. Kokos to tez (wbrew pozorom) niezdrowe tluszcze. Tlusty twarog. Kazde odzwierzece tluszcze sie nadaja.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-15, 00:02   #2574
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U. / podró¿ne. /

1¶n - dwie kromki ¿ytniego ze s³onecznikiem z mozzarell± i pomidorem, trochê jajecznicy od t¿.
2¶n - dwie z³o¿one kromki pe³noziarnistego z tuñczykiem, sa³at±, ogórkiem.
obiad - trochê ry¿u, kawa³ki kurczaka w ostrych przyprawach i grillowane warzywa - cukinia, papryka, ma³e kukurydze.
podwieczorek - hm, co¶ a la owsianka na zimno? - 2 owsianych, jogurt naturalny, jagody, je¿yny.
kolacja - trochê jogurtu naturalnego + mus malinowy.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 00:04   #2575
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
maslo na przyklad. Kokos to tez (wbrew pozorom) niezdrowe tluszcze. Tlusty twarog. Kazde odzwierzece tluszcze sie nadaja.
mas³a tam by³o trochê na tych grahamkach ser jem pó³t³usty... postaram siê w³±czyæ co¶ jeszcze ; )
dziekuje!
Stary 2011-05-15, 00:15   #2576
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez orosier Poka¿ wiadomo¶æ
Jeszcze nie skonczylam redukcji, ale po wczorjaszej imprezie zakrapianej alkoholem dzisiaj naprawde mialam ochote na slodko, wiec dzisiaj U. Jak to wyglada? ach, ja te¿ uwielbiam na s³odko.

Wstalam o 8.

kawa czarna o 9;00
brak ¶niadania pewnie po imprezie?
Ob 14;00- kasza gryczana pol torebki + gulasz( mieso wieprzowe-odtluszczone jak tylko sie dalo, groszek, kukurydza, fasola biala, marchew,pieczarki,pomidor y, przyprawy) ³adnie.

PodI: 5 suszonych fig, troche nachos z sosem meksykanskim, kawa z 1 galka lodow waniliowych dziwne po³±czenie, ale na u okey.

PodII: 3 makaroniki male, 3 lyzeczki miodu z lyzeczka kakao, pestkami dyni

Kol: 2 kromki chleba zytniego, jedna z twarogiem i pestkami dyni a druga z poledwica drobiowa i na to mix warzyw okey.

Ah i od razu wrzuce moje jutrzejsze normalne
RRRRR

30 min joggingu po dawce espresso na czczo

SnI: 2 kromki razowca, jedna z chudym twarogiem+ warzywa, druga z poledwica i warzywami okey, mo¿esz dodaæ jakie¶ jajko, ¿eby¶ nie by³± g³odna.

SnII: starte jablko spieczone z cynamonem i chudym twarogiem twaróg mo¿e byæ pó³t³usty lub homo, je¶li lubisz.

Ob: pol torebki ryzu brazowego, gulasz( mieso wieprzowe-zredukowany tluszcz, cebula,czosnek,pomidory,p ieczarki,marchew,kukurydz a,groszek,fasola biala) okey.

Pod: pestki dyni i orzechy wloskie + omlet/sa³atka?

Kol:
salatka warzywna z jajkiem na twardo okey.
w³a¶ciwie okey, ale przyda³oby siê jakie¶ miêsko - kurczak, indyk, chuda wo³owina, no i czasem jaka¶ rybka, ja czêsto jem ³ososia czy tuñczyka w sa³atce i nigdy mi siê nie nudzi.

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ

Moje wczorajsze U:
choæ w praktyce powolne P. Od d³u¿szego czasu na tym tyjê i w sumie to ju¿ 2 kg. Nie ¿ebym panikowa³a czy co¶, ale mam dobr± figurê i nie marzê o tym, by tyæ dalej. Poza tym jem jakie¶ 2000 kcal, czyli mniej ni¿ wynosi moje zapotrzebowanie (dla dorastajcej m³odzie¿y) wiêc nie powinnam tyæ. A to chyba raczej nie od æwiczeñ, hula-hop itp. wiesz, to mo¿e byæ zwi±zane bardziej z b/t/w ni¿ z kaloriami. jesz sporo wêglowodanów - kanapki, fitella, bu³ki. nie znam siê dok³adnie, ale to mo¿e byæ to, obserwuj siê ale na razie niczego nie obcinaj.

1. owsianka z p³atków orkiszowych na wodzie z wiejskim, pra¿onymi pestkami s³onecznika (1-2 gar¶cie), kiwi i gorzk± czekolad±; du¿a? je¶li siê najad³a¶ to super, choæ za kiwi nie przepadam.
2. bu³ka wieloziarnista z mas³em orzechowym; mniaaam.
3. ratatouille z ry¿em br±zowym (1/2 woreczka) i miêsem z udka kurczaka; obiad te¿ mi siê podoba.
4. saszetka fitelli orzechowo-rodzynkowej z jogurtem naturalnym i przypraw± korzenn±; tu nie wiem bo.. nigdy nie jad³am fitelli.
30 minut hula-hop
~z pasztetem pieczonym drobiowym ja jadam z sojowym, uwielbiam.
~z past± makrelow±; pyszne kanapki.

w miêdzyczasie wpad³ schoko-bons i lizak zozole od ¿yczliwej urodzinowej kole¿anki . a tam, takie drobiazgi.
góra.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 00:19   #2577
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
mas³a tam by³o trochê na tych grahamkach ser jem pó³t³usty... postaram siê w³±czyæ co¶ jeszcze ; )
dziekuje!
prosze

ktos sie pokusi moje ocenic?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-15, 00:41   #2578
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Dzisiejsze U
Moze ktos sie pokusi, bo ostatnio zostalam olana ;-)

kawa
Sniadanie (foto)

Omlet: 1/2 kubka amarantusa dmuchanego, 1 lyzka chia, 2 jaja, na lyzce oliwy z oliwek (wole maslo, ale sie skonczylo)
1/4 litra je¿yn + plaster twarogu tlustego
kawa

Przekaska
2 garscie migdalow, 1 nerkowcow

Obiad
3x srednie tortille niebieskie z serem topionym,
sluszna porcja mieska kurczaka pieczonego
1/4 wielkiego awokado
kielki, ogorek

Kolacja

smoothie:
1/2 szklanki mleka, 1/4 litra je¿yn, lyzka kakao (rewelacja )
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 14052011.jpg (153,6 KB, 55 za³adowañ)

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-15, 01:11   #2579
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

Cytat:
co do kokosu sie nie zgodze, bo jest swietny na budowe masy i sily ze wzgledu na mct, ktory potrzebuje 2x mniej tlenu

a zbrodnia jest dla mnie prazenie orzechow, po cholere niszczyc w nich dobre frakcje tluszczowe?

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Cytat:
Dzisiejsze U
Moze ktos sie pokusi, bo ostatnio zostalam olana ;-)

kawa
Sniadanie (foto)

Omlet: 1/2 kubka amarantusa dmuchanego, 1 lyzka chia, 2 jaja, na lyzce oliwy z oliwek (wole maslo, ale sie skonczylo)
1/4 litra je¿yn + plaster twarogu tlustego
kawa

Przekaska
2 garscie migdalow, 1 nerkowcow

Obiad
3x srednie tortille niebieskie z serem topionym,
sluszna porcja mieska kurczaka pieczonego
1/4 wielkiego awokado
kielki, ogorek

Kolacja

smoothie:
1/2 szklanki mleka, 1/4 litra je¿yn, lyzka kakao (rewelacja )
moge pokrecic nosem n atopiony ser, ale poza tym kciuki w gore

Edytowane przez kiciakasia
Czas edycji: 2011-05-15 o 01:10
kiciakasia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 01:15   #2580
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Poka¿ wiadomo¶æ
co do kokosu sie nie zgodze, bo jest swietny na budowe masy i sily ze wzgledu na mct, ktory potrzebuje 2x mniej tlenu
Niebardzo rozumiem z czym sie nie zgadzasz, bo ja juz wyjasnilam, ze nie uwazam "niezdrowych" tluszczy za niezdrowe, i ze trzeba je jesc

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Dzieki za ocene :ró¿a:

Santosowa rzezba ;-)

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.