![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Leci moje u
Sniadanie: Omlet: 2 lyzki owsianych + 1 lyzka chia (cos a la siemie) + 2 jaja + 1 bialko z jajka, na sporej ilosci oliwy z oliwek salatka: plaster papai, 1/2 banana i plaster twarogu tlustego (2.5hpozniej) Trening: 45min FBW silowy, 30 min bieznia (w tym 15 min intensywnych interwalow) Posilek Potreningowy: Odzywka bialkowa + wafle kukurydziane Przekaska: garsc nerkowocw, garsc migdalow Obiad: Duza (serio, duza, i tlusta tez ![]() 4 quesadille - tortille niebieskie sredniej wielkosci z serem topionym w srodku (ok 2-3 plasterki sera zoltego) Salatka: awokado, kielki alfalfa, pomidor, chilli Prosze o ocene ![]()
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
myszka2020 dziêki wielkie za linka ! ciekawe przepisy i na pewno co¶ wykorzystam
![]() co prawda w moich zak³adkach a¿ roi siê od wszelkich kulinarnych blogów, to szczerze mówi±c, rzadko kiedy mam czas co¶ z tych przepisów przygotowaæ.. a te¿ nie chcia³abym znowu przesadnie siê zag³êbiaæ w temacie jedzenia, ¿eby znowu nie sta³o siê to tematem nr1 w moim ¿yciu.. a niestety próbowaæ próbowa³am jako¶ zmieniæ nawyki ¿ywieniowe panuj±ce w domu, ale siê nie uda³o, nadal króluje przys³owiowy schabowy i tym podobne.. ![]() ![]()
#2553 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Moje U :
Nie dajê rady je¶æ wiêcej. ¦niadanie-3 tosty z bia³ego chleba z serem ¿ó³tym i keczupem+pó³ du¿ej mini tarty karmelowej 2 ¶niadanie-miseczka musu jab³kowego+mega danonek gruszkowy Obiad-2 talerze zupy jarzynowej z makaronem Kolacja-2 kromki chleba z d¿emem I jak ? +1 l soku pomarañczowego Dodam i¿ nie mogê je¶æ wiêcej ze wzglêdu na ma³e ¿o³±dkowe problemy. Biorê tabletki przeciwzakrzepowe i przeciwbólowe. Jestem po punkcji kolana prawego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
![]() Moje wczorajsze U: choæ w praktyce powolne P. Od d³u¿szego czasu na tym tyjê i w sumie to ju¿ 2 kg. Nie ¿ebym panikowa³a czy co¶, ale mam dobr± figurê i nie marzê o tym, by tyæ dalej. Poza tym jem jakie¶ 2000 kcal, czyli mniej ni¿ wynosi moje zapotrzebowanie (dla dorastajcej m³odzie¿y) wiêc nie powinnam tyæ. A to chyba raczej nie od æwiczeñ, hula-hop itp. ![]() 1. owsianka z p³atków orkiszowych na wodzie z wiejskim, pra¿onymi pestkami s³onecznika (1-2 gar¶cie), kiwi i gorzk± czekolad±; 2. bu³ka wieloziarnista z mas³em orzechowym; 3. ratatouille z ry¿em br±zowym (1/2 woreczka) i miêsem z udka kurczaka; 30 minut roweru, 20 minut æwiczeñ 4. saszetka fitelli orzechowo-rodzynkowej z jogurtem naturalnym i przypraw± korzenn±; 30 minut hula-hop 5. 3 kromki chleba wieloziarnistego: ~z pasztetem pieczonym drobiowym ~z twaro¿kiem pó³t³ustym wymieszanym ze ¶mietan±, rzodkiewk± i szczypiorkiem ~z past± makrelow±; 3 marchewki, herbata owocowa z cytryn±. w miêdzyczasie wpad³ schoko-bons i lizak zozole od ¿yczliwej urodzinowej kole¿anki ![]() wiem, ¿e posi³ki oko³otreningowe takie sobie, ale skoro przy tym wysi³ku nie muszê tak zwracaæ na nie uwagê, to proszê o przymkniêcie na to oka ![]() pokusi siê wiêc kto¶ o ocenê? ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-14 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Czy kto¶ mo¿e oceniæ moje wczorajsze R? Dodam, ¿e eksperymentujê z bia³kowo-t³uszczowymi ¶niadaniami i wêglowymi kolacjami.
7.00 - Omlet z 2 jajek na ma¶le, z broku³em, papryk±, cebulk± i odrobin± sera ¿ó³tego, banan 10.00 - 2 du¿e grahamki, jedna z past± z tuñczyka, jedna z d¿emem truskawkowym, szklanka mleka 2% 13.00 - du¿y talerz zupy-krem z cebuli zabielonej jogurtem + 2 kromki vasa z mas³em potem d³uugo d³uba³am s³onecznik - jakie¶ 70g 16.00 - Pier¶ z kurczaka z grilla, sa³atka z ogórków kiszonych i pomidorów 19.00 - owsianka na szklance mleka 2% z otrêbami i suszonymi ¶liwkami 21.00 - do filmu : papryka, marchewka, rzodkiewka, oliwki, broku³ na surowo, maczane w dipie czosnkowym na jogurcie ![]()
#2556 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
dzisiejsze U / R
1. ¶niadanie; fili¿anka kawy Ricore z ³y¿eczk± cukru. 2 kanapki razowego z mas³em i past± z makreli, do tego pomidor ca³y. 2. II ¶niadanie: du¿y jogurt waniliowy z migda³ami i wiórkami kokosowymi. kubek kakao. pomarañcza i brzoskwinia. 3. obiad: bêdzie spaghetti z miêsem, pieczarkami, zio³ami i parmezanem. 4. podwieczorek: 3 ³y¿ki lodów orzechowych ![]() 5. kolacja: wie¶niak z ogórkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Jeszcze nie skonczylam redukcji, ale po wczorjaszej imprezie zakrapianej alkoholem dzisiaj naprawde mialam ochote na slodko, wiec dzisiaj U. Jak to wyglada?
Wstalam o 8. kawa czarna o 9;00 Ob 14;00- kasza gryczana pol torebki + gulasz( mieso wieprzowe-odtluszczone jak tylko sie dalo, groszek, kukurydza, fasola biala, marchew,pieczarki,pomidor y, przyprawy) PodI: 5 suszonych fig, troche nachos z sosem meksykanskim, kawa z 1 galka lodow waniliowych PodII: 3 makaroniki male, 3 lyzeczki miodu z lyzeczka kakao, pestkami dyni Kol: 2 kromki chleba zytniego, jedna z twarogiem i pestkami dyni a druga z poledwica drobiowa i na to mix warzyw Ah i od razu wrzuce moje jutrzejsze normalne RRRRR 30 min joggingu po dawce espresso na czczo SnI: 2 kromki razowca, jedna z chudym twarogiem+ warzywa, druga z poledwica i warzywami SnII: starte jablko spieczone z cynamonem i chudym twarogiem Ob: pol torebki ryzu brazowego, gulasz( mieso wieprzowe-zredukowany tluszcz, cebula,czosnek,pomidory,p ieczarki,marchew,kukurydz a,groszek,fasola biala) Pod: pestki dyni i orzechy wloskie Kol: salatka warzywna z jajkiem na twardo Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-05-14 o 18:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2558 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
moje Peee do sprawdzenia
¦. 3 kromki chleba razowego: wszystkie z maslem, salata i pomidorem. jedna z szynka drobiowa, dwie z serkiem homo naturalnym zmieszanym z przyprawami i szczypiorkiem + jab³ko + herbata kilka ³yków jogurtu pitnego truskawkowego II¦. a) kaszka manna z garcia p³atków kukurydzianych b) banan + cappuccino O. 2 ziemniaki i na to gulasz z indyka (miesa bylo ok. 250g) a sos byl na oleju z miesa z zaklepka + troche gotowanej kapusty kiszonej + sporo ogorka kiszonego P. 200g serka homogenizowanego truskawkowego z biedronki + pomarancz K. 2 kromki chleba razowego : wszystkie z margaryna, sa³ata, pomidorem i szczypiorkiem. jedna z szynka drobiowa, jedna z serem zoltym + herbata zielona Po bedzie albo 150g albo 200g (nie wiem ile zostalo ) jogobelli malinowej >>>zaszalalam prawda... ![]() ![]() ![]()
wzrost 167, waga - zbyt niska ![]() "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-05-14 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Utrzymanie /ucze siê s³uchaæ swojego organizmu
![]() I. Kasza jaglana gotowana na wodzie z cynamonem, z dodatkiem gruszki, mas³em orzechowym, domow± konfitur± malinow± i serkiem homogenizowanym naturalnym & du¿a kawa z mlekiem II. Kromka ciê¿kiego chleba razowego z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow±, papryk± czerwon± i kukurydz± & paseczki ogórków ma³osolnych; Kubek kakao naturalnego na mleku migda³owym z miodem gryczanym III. Potrawka z kurczaka skropiona cytryn± i posypana pietruszk±; porcja d³ugoziarnistego ry¿u; porcja parowanej marchewki z zielonym groszkiem IV. Sa³atka z sa³aty lodowej, wêdzonego ³ososia, papryki czerwonej, ogórków kiszonych i pomidorków cherry; kromka chleba razowego z mas³em i bazyli±; miseczka truskawek polanych roztopion± gorzk± czekolad± + 2 l wody mineralnej; spacer & 1 h treningu
![]() |
#2560 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te tabiele zapotrzebowan to nie wiem, skad sie biora, chyba z kosmosu. Moje noiby zapotrzebowanie to......3000 kcal dziennie! Haaahaha ja mam dobry metabolizm, ale chyba bym osiagela wage dinozaura na trzech tysiach dziennie! Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Co to jest mleko migdalowe?.?? Jadlo ogolnie na 5 . Podoba mi sie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Redukcja
¶niadanie: owsianka z 5 ³y¿ek p³atków owsianych, szklanka mleka 1,5%, banan II ¶niadanie: trzy kromki (do¶æ ma³e) chleba ¿ytniego grubo posmarowane twarogiem pó³t³ustym z plastrami pomidora (bez mas³a/margaryny) obiad: dwie roladki z piersi z kurczaka z koperkiem, sa³atka z m³odej kapustki i marchewki, trzy ³y¿ki ziemniaków + miseczka zupy z m³odej kapustki, marchewki i ziemniaków podwieczorka brak bo dzi¶ pó¼no wsta³am kolacja: dwa jajka przekrojone na pó³ na ka¿d± po³ówkê w sumie 100g twarogu pó³t³ustego ze szczypiorkiem + mieseczka pomidora z oliw± + ma³a roladka z obiadu I jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Raczkowanie
|
Faktycznie, zawsze gdy jem t± owsiankê z mlekiem mam wyrzuty, ale u mnie nie ma serków homo nat, niestety...
Kolacja tak du¿a bo dzisiaj idê pó¼no spaæ, wiêc sama rozumiesz... Dziêkujê za ocenê, wyeliminujê owsiankê na mleku, kiedy zjem j± z twarogiem bêdzie ok,prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Raczkowanie
|
Zaproponowa³a¶ mi bardzo wiele opcji, dziêkujê, faktycznie kanapki czy owsianka to nie jedyna opcja. Oczywi¶cie wiem, ¿e zbyt du¿a ilo¶æ nabia³u nie s³u¿y. Jeszcze raz dziêkujê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
santos ma racje; tabele zapotrzebowania sa bardzo umowne, w duzej mierze nieprawdziwe; zapotrzebowanie nalezy liczyc indywidualnie, do masy ciala, ilosci miesni, trybu zycia, inaczej nie ma sensu.
a prawda jest taka, ze jak ktos nie ma zaburzonego osrodka glodu i sytosci albo sekrecji greliny, to instynktownie wie, ile powinien jesc glupota jest wyliczanie co do kalorii dziennie, chryste, jak ktos nie jest glodny, to niech nie je na sile
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zadomowienie
|
to teraz ja
![]() R I. kawka z mlekiem bez cukru przed aerobami na czczo, zaraz po trochê jab³ka i plasterek szynki II.jakies pol h po treningu jajecznica z 2 jajek na ³y¿eczce oliwy, pó³ grahamki z ³y¿eczk± powide³ III. jaka¶ rybka z puszki z pomidorami, nie by³ to tuñczyk, zapewne szprot, ale jak patrzy³am na sk³ad to duuu¿o bia³ka ; ), znów pó³ grahamki, z szynk± i mas³em tutaj by³ hiit i pol banana po IV. pier¶ z kurczaka + pyszna mizeria z jogurtem w sporej ilosci, bo uwielbiam wpad³y warzywka z patelni z lyzk± oliwy V. serek bialy z rzodkiewk±, szczypiorkiem i przyprawami, kawa z mlekiem bo dluga noc z prezentacj± maturaln± ; d zgrzeszylam trzema ³ykami coli i sypnelam lyzeczke bitej smietany w proszku do tej drugiej kawki ; d
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmien bulke na cos innego po treningu.
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bu³ka nie by³a zaraz po treningu ; ) zaraz po bylo jablko i szynka
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jablko to za malo wegli po treningu, musza byc konkretne wegle np ryz, pelny makaron etc.
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a o jakich t³uszczach konkretnie mówimy? tzn jakie powinnam je¶æ, mo¿e tak ; ) bo to prawda, ¿e z tych "niezdrowych" nie jadam za wiele ; )
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U. / podró¿ne. /
1¶n - dwie kromki ¿ytniego ze s³onecznikiem z mozzarell± i pomidorem, trochê jajecznicy od t¿. 2¶n - dwie z³o¿one kromki pe³noziarnistego z tuñczykiem, sa³at±, ogórkiem. obiad - trochê ry¿u, kawa³ki kurczaka w ostrych przyprawach i grillowane warzywa - cukinia, papryka, ma³e kukurydze. podwieczorek - hm, co¶ a la owsianka na zimno? - 2 owsianych, jogurt naturalny, jagody, je¿yny. kolacja - trochê jogurtu naturalnego + mus malinowy.
#2575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziekuje!
![]() |
#2576 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktos sie pokusi moje ocenic?
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze U
Moze ktos sie pokusi, bo ostatnio zostalam olana ;-) kawa Sniadanie (foto) Omlet: 1/2 kubka amarantusa dmuchanego, 1 lyzka chia, 2 jaja, na lyzce oliwy z oliwek (wole maslo, ale sie skonczylo) 1/4 litra je¿yn + plaster twarogu tlustego kawa Przekaska 2 garscie migdalow, 1 nerkowcow Obiad 3x srednie tortille niebieskie z serem topionym, sluszna porcja mieska kurczaka pieczonego 1/4 wielkiego awokado kielki, ogorek Kolacja smoothie: 1/2 szklanki mleka, 1/4 litra je¿yn, lyzka kakao (rewelacja ![]()
![]() |
#2579 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
Cytat:
a zbrodnia jest dla mnie prazenie orzechow, po cholere niszczyc w nich dobre frakcje tluszczowe? ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Cytat:
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2011-05-15 o 01:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Dzieki za ocene :ró¿a:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.