Kupujemy na Asosie, wszystko inne mamy w nosie :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 13:55   #2551
solideja
Zadomowienie

Dot.: Kupujemy na Asosie, wszystko inne mamy w nosie :)

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Link do sukienki http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1810613
Kurka, boję się klątwy Asosowej ......
czekam aktualnie na 2 pary butów i pasek.
Dziekuję
Chociaż jak tak myślę, to ta bordowa średnio będzie pasować do moich czerwonych kłaków A taka śliczna.

Mam nadzieję, że ta klątwa tylko butów dosięga?
solideja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:57   #2552
bzinka
Zadomowienie

Aaaa nie strasz <boisię>
Ta bordowa by mi pasoooowała do czarnych łamie się jeszcze,ale chyba ją kliknę. Ile ona może mieć długości?

Cytat:
Napisane przez solideja Pokaż wiadomość
Dziekuję
Chociaż jak tak myślę, to ta bordowa średnio będzie pasować do moich czerwonych kłaków A taka śliczna.

Mam nadzieję, że ta klątwa tylko butów dosięga?

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:00   #2553
solideja
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa nie strasz <boisię>
Ta bordowa by mi pasoooowała do czarnych łamie się jeszcze,ale chyba ją kliknę. Ile ona może mieć długości?
Oj do czarnych będzie wygladała ślicznie
Ciężko stwierdzić, niby modelka ma r 8 i 180 cm wzrostu, ale ja jak zamawiałam asosowe sukienki to niby modelka ma sporo za tyłek a mi się na tyłku kończą a mam 155 cm
Ile masz wzrostu?
Stary 2011-09-20, 14:07   #2554
bzinka
Zadomowienie

Mam 158cm

Stary 2011-09-20, 14:08   #2555
solideja
Zadomowienie

Cytat:
Mam 158cm
To ja bym tak stawiała że może jednak ten krój sięgać za kolano trochę albo kończyć się gdzieś na kolanie Jednak to 20 cm różnicy z modelką, szkoda że nie ma r 6 :P
Stary 2011-09-20, 14:10   #2556
bzinka
Zadomowienie

Zależy mi na takiej właśnie długości do kolana (mało jest takich sukienek na asosie - albo krótkie strasznie albo za kolano, a to skraca sylwetkę)

Stary 2011-09-20, 14:18   #2557
elizziak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinalalala Pokaż wiadomość
Przysłali Ci tą czapkę zamiast Alto? tych w cętki?
Ja też je zamawiałam i dostałam obleśny pasek z RI o funta droższy niż botki
Zamiast Albert http://www.asos.com//ASOS/ASOS-ALBER...px?iid=1137675
Na Alto czekam i już się boję
Masakra czasem z tym Asosem
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:31   #2558
7alex
Przyczajenie

Hej! Nie wiem czy dobrze trafiłam, dlatego nie krzyczcie jeśli nie, ale jestem tu nowa Co jakiś czas kupuję co na Asos Potrzebuję od nich fakturę, żeby to wrzucić w koszty. Kiedyś mi wystawili, teraz 2 tyg do nich pisze i nie mogę się doprosić. Jak już złapię z kims kontakt i wydaje mi się, że on wie o co mi chodzi to za chwilę dostaję od nich maila o czymś zupełnie innym. Dziewczyny może któraś z Was wie jak to z nimi szybko załatwić?? Pozdrawiam!
7alex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:17   #2559
olala_lalao
Rozeznanie

Dziewczyny, moze Wy mi pomozecie? Od kilku dni probuje na ASOSie znalezc bluzke z tego zestawu, ale bezskutecznie Juz mi sie pomysly skonczyly, wiec moze Wam sie uda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bezowa bluzka asos.jpg (102,8 KB, 37 załadowań)
olala_lalao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:54   #2560
mal00nie
Zakorzenienie

proszę http://us.asos.com/sister-jane-siste...lpZC8xL1Byb2Qv

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:07   #2561
tasty tini
Raczkowanie

hej ho!
Dziewczyny, czy jesli miałam miec buciki na 9 wrzesnia, a wciaz ich nie ma to juz panikowac? juz do nich pisac reklamacje? pierwszy raz zamowiłam sama wiec nie wiem czy juz robic akcje czy grzecznie czekac...
tasty tini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:08   #2562
bzinka
Zadomowienie

Maloonie jestem pełna podziwu

Stary 2011-09-21, 00:18   #2563
olala_lalao
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo Jestem pelna podziwu dla Twoich zdolnosci Ja oczywiscie liczylam na to, ze bedzie jeszcze dostepna na stronie i tylko przez nia szukalam i zapomnialam o tricku z wyszukiwarka, ktory mi sie dopiero teraz przypomnial.

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Niebieska.Kredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile zwykle, a ile najdłużej czekałyście po odesłaniu do asosa paczki na potwierdzenie z ich strony, ze otrzymali zwrot? Wysłałam co prawda listem ekonomicznym, ale do tej pory w ciągu 2 tygodni zawsze miałam potwierdzenie, teraz mija 12 dzień roboczy i
Wczoraj nadajac przesylke ze zwrotem do ASOSa dowiedzialam sie od pani na poczcie, ze podobno po wpisaniu tego numeru RR-cos-tam z potwierdzenia nadania listu, w odpowiednim miejscu na stronie Poczty Polskiej, mozna sprawdzic gdzie sie on aktualnie znajduje. Ja jeszcze nie sprawdzalam, ale moze warto wyprobowac czy to faktycznie dziala?

A co do samego czasu oczekiwania, to z tego, co pamietam raz czekalam ok. 3 tygodni od nadania, wiec moze jeszcze nie ma sie czym martwic?
Stary 2011-09-21, 07:27   #2564
Niebieska.Kredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olala_lalao Pokaż wiadomość
Wczoraj nadajac przesylke ze zwrotem do ASOSa dowiedzialam sie od pani na poczcie, ze podobno po wpisaniu tego numeru RR-cos-tam z potwierdzenia nadania listu, w odpowiednim miejscu na stronie Poczty Polskiej, mozna sprawdzic gdzie sie on aktualnie znajduje. Ja jeszcze nie sprawdzalam, ale moze warto wyprobowac czy to faktycznie dziala?
Tak, jest taka aplikacja - http://sledzenie.poczta-polska.pl/ niestety pokazuje trasę paczki tylko do momentu wyjścia polskiego obszaru celnego (a w druga stronę od wejścia do niego). Wiem, że wyszła z PL, a dalej nic, z kolei Royal Mail pozwala śledzić tylko przesyłki nadane u nich.
Cytat:
A co do samego czasu oczekiwania, to z tego, co pamietam raz czekalam ok. 3 tygodni od nadania, wiec moze jeszcze nie ma sie czym martwic?
Dzieki, postaram sie być bardziej cierpliwa

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Dziekuje bardzo Jestem pelna podziwu dla Twoich zdolnosci Ja oczywiscie liczylam na to, ze bedzie jeszcze dostepna na stronie i tylko przez nia szukalam i zapomnialam o tricku z wyszukiwarka, ktory mi sie dopiero teraz przypomnial.

A co to za trick?
Niebieska.Kredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:10   #2565
LadyI
Zakorzenienie

m ogę odczynić asosową klątwę, bo właśnie dostałam zegarek, tylko z jednodniowym opóźnieniem, za całe 7.5 funta więc małe paczki nawet dochodzą w dobie kryzysu..

ale jakby któraś z Was złapała np z serduszkami albo ten prosty w kolorze 'golden rose' dajcie znać, chętnie przygarnę, bo nadal na nie poluję
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:44   #2566
effa_j
Wtajemniczenie

mam uk 8 czarna jakby ktos byl zainteresowanyhttp://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1521089
effa_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:16   #2567
olala_lalao
Rozeznanie

Cytat:
A co to za trick?
Kiedys robilam w ten sposob (ktory z tego co pamietam opisala kiedys ktoras z Wizazanek): wpisuje w wyszukiwarke Google asos, a potem jak najwiecej hasel kluczowych opisujacych szukana rzecz czyli np. jaki to jest rodzaj rzeczy (sukienka, torebka, top), jej kolor czy jakis element charakterystyczny typu falbanka, kokarda itp. Ale jakos o tym zapomnialam tym razem
Stary 2011-09-21, 13:19   #2568
bzinka
Zadomowienie

Yhm tylko, że ja tak zrobiłam i nie znalazłam

Stary 2011-09-21, 14:27   #2569
mal00nie
Zakorzenienie

wczoraj przyszły klocki
zmieściłam nogę więc nie jest bardzo zawyżony rozmiar ale poczekam na te rozmiar większe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prissy.jpg (42,7 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2011-09-22 o 07:37
Stary 2011-09-21, 14:35   #2570
elizziak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
przyszły do mnie klocki (ale jeszcze nie zmierzyłam) - napiszę wieczorem
No to czekam Jestem ciekawa Twoich wrażeń
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:10   #2571
guacamole
Wtajemniczenie

Kredka, jak tam przesyłka, zwrócili kaskę? Nie czytałam wątku kilka dni.
Po mojej jeździe z zamówieniem i rzekomym zwrotem - dostałam kasę na konto. Bardzo szybko po otrzymaniu mejla z informacją o 'zwrocie'. Nie zwrócili mi pełnej sumy zamówienia, zabrakło mi ok. 3 funtów za szampon Batiste.
Podejrzewam, że można się upominać, ale z góry ostrzegam - nie kupujcie żadnych produktów w aerosolu. Jak nakupicie kilka pianek, szamponów i sprejów, może się okazać, że droga do zwrotu kasy może być długa i zawiła.
Ja bym się bała zamawiać nawet lakieru do paznokci, a miałam ochotę na Illamasquę. Inne sklepy w UK oferuja i lakiery i perfumy, ale najwyraźniej mają inną umowę z pocztą itd.
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:32   #2572
mal00nie
Zakorzenienie

mój spray doszedł bezproblemowo tyle że kurierem

Stary 2011-09-21, 16:55   #2573
morelle_
Zakorzenienie

hej Dziewczyny mam pytanie. Chciałabym coś zamowić z Asosa, ale z tego sklepu jeszcze nic nie zamawiałam. Noszę z reguły 34/36. Bardziej w stronę 34. Czy możecie mi powiedzieć czy 8 będzie ok? Chodzi mi o sukienki. Czy na zamówieniowym sprawdzę termin nowego zamówienia?
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 17:02   #2574
Niebieska.Kredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guacamole Pokaż wiadomość
Kredka, jak tam przesyłka, zwrócili kaskę? Nie czytałam wątku kilka dni.
Po mojej jeździe z zamówieniem i rzekomym zwrotem - dostałam kasę na konto. Bardzo szybko po otrzymaniu mejla z informacją o 'zwrocie'. Nie zwrócili mi pełnej sumy zamówienia, zabrakło mi ok. 3 funtów za szampon Batiste.
Podejrzewam, że można się upominać, ale z góry ostrzegam - nie kupujcie żadnych produktów w aerosolu. Jak nakupicie kilka pianek, szamponów i sprejów, może się okazać, że droga do zwrotu kasy może być długa i zawiła.
Ja bym się bała zamawiać nawet lakieru do paznokci, a miałam ochotę na Illamasquę. Inne sklepy w UK oferuja i lakiery i perfumy, ale najwyraźniej mają inną umowę z pocztą itd.
Nie, nadal nie mam informacji, że dostali moją przesyłkę
Stary 2011-09-21, 18:26   #2575
guacamole
Wtajemniczenie

Współczuję, Kredka. Ja bym zmieniła ich nazwę na ASSOS, a w wersji polskiej na PUPOS. Lecą se w kulki, chciałoby sie powiedzieć w Meteoryty . Zastanawiam się, czy zamówić u nich coś na prezent dla mojej siostrzenicy, ktora mieszka na Kanarach. Ciekawe, czy dojdzie w ciagu 3 tygodni i czy nie będzie jazdy lub maniany z lokalną pocztą. To, że ciuch może nie pasowac, nawet pod uwagę nie biorę .
Kupilam płaszczyk, o którym pisałam. Na Asosie kosztowal 50 euro więcej. Kupiłam we francuskim sklepie, teraz mają tam redukcję nowej kolekcji o 20 proc oraz darmową wysyłkę przy zamówieniu za 59 euro (trzeba wpisać kod rabatowy podany na stronie, a kody rabatowe można łatwo znaleźć). Mają rewelacyjne kurtki, płaszcze. Warto tam się udać w poszukiwaniu 'grubszych' rzeczy, wtedy przesyłka 20-25 euro nie dobija. Dostarczyli mi w 5 dni od złożenia zamówienia. Sklep to monshowroom.fr. Po francusku, ale trudno nie załapać .
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:20   #2576
mon88
Zadomowienie

Cytat:
Tak, jest taka aplikacja - http://sledzenie.poczta-polska.pl/ niestety pokazuje trasę paczki tylko do momentu wyjścia polskiego obszaru celnego (a w druga stronę od wejścia do niego). Wiem, że wyszła z PL, a dalej nic, z kolei Royal Mail pozwala śledzić tylko przesyłki nadane u nich.
Dzieki, postaram sie być bardziej cierpliwa

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

A co to za trick?

a wie ktoś może czy ASOS wszystkie paczki wysyła za pośrednictwem Royal Mail? Czy korzysta z czegość jeszcze? Ciekawa jestem czy tych paczek faktycznie nie da się gdzieś wytropić i chciałabym poczytać na stronach tych tych pośredników pocztowych jak to wygląda... kupując kiedyś na ebayu dostałam tracking number przesyłki wysłanej za pośrednictwem royal mail... więc sama nie wiem jak jest w przypadku asos
już mi 4 paczka zaginęła w przeciągu pół roku
mon88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:34   #2577
olala_lalao
Rozeznanie

Ja wszystkie paczki dostaje Royal Mail (albo zagubione, a wyslane przez ASOS ponownie, kurierem) i zadna nie miala opcji sledzenia jej drogi. Jest mozliwosc wysylania paczek rejestrowanych za posrednictwem RM (opcja "signed for"), ale ASOS jej nie oferuje i nie stosuje, bo jest troche drozsza od nierejestrowanych.
Stary 2011-09-21, 21:39   #2578
Niebieska.Kredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon88 Pokaż wiadomość
a wie ktoś może czy ASOS wszystkie paczki wysyła za pośrednictwem Royal Mail? Czy korzysta z czegość jeszcze? Ciekawa jestem czy tych paczek faktycznie nie da się gdzieś wytropić i chciałabym poczytać na stronach tych tych pośredników pocztowych jak to wygląda... kupując kiedyś na ebayu dostałam tracking number przesyłki wysłanej za pośrednictwem royal mail... więc sama nie wiem jak jest w przypadku asos
już mi 4 paczka zaginęła w przeciągu pół roku
RM też ma rejestrowane przesyłki, pewnie wtedy miałaś taką i dlatego mogłaś śledzic jej los. Asos te darmowe paczki nadaje jako zwykłe, nierejestrowane, dlatego nie można ich nigdzie wyśledzić. Mnie co dziwne wcięło paczkę wysłaną do nich, rejestrowaną. Będę chyba składać reklamacje na poczcie, niech oni sprawdzą co się stało. Czekam jeszcze na jedna paczkę z Asosa, a potem już podziękuję, szkoda zdrowia.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez guacamole Pokaż wiadomość
Kupilam płaszczyk, o którym pisałam. Na Asosie kosztowal 50 euro więcej. Kupiłam we francuskim sklepie, teraz mają tam redukcję nowej kolekcji o 20 proc oraz darmową wysyłkę przy zamówieniu za 59 euro (trzeba wpisać kod rabatowy podany na stronie, a kody rabatowe można łatwo znaleźć). Mają rewelacyjne kurtki, płaszcze. Warto tam się udać w poszukiwaniu 'grubszych' rzeczy, wtedy przesyłka 20-25 euro nie dobija. Dostarczyli mi w 5 dni od złożenia zamówienia. Sklep to monshowroom.fr. Po francusku, ale trudno nie załapać .
Dzięki - albo i nie, jak się wciągnę w następny sklep, to
Stary 2011-09-21, 21:44   #2579
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys robilam w ten sposob (ktory z tego co pamietam opisala kiedys ktoras z Wizazanek): wpisuje w wyszukiwarke Google asos, a potem jak najwiecej hasel kluczowych opisujacych szukana rzecz czyli np. jaki to jest rodzaj rzeczy (sukienka, torebka, top), jej kolor czy jakis element charakterystyczny typu falbanka, kokarda itp. Ale jakos o tym zapomnialam tym razem
można też przez odwrotną wyszukiwarkę grafiki ale musi byc zdjęcie w całości nie przerobione itp http://www.tineye.com/
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 23:40   #2580
olala_lalao
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
można też przez odwrotną wyszukiwarkę grafiki ale musi byc zdjęcie w całości nie przerobione itp http://www.tineye.com/
dzieki nie slyszalam o tym sposobie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości