|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Hej Kochane
![]() Wielkie gratulacje dla kolejnych rozpakowanych Mamus Grazin trzymam kciuki !!! A ja dzis rozpoczynam 37 tydzien. Jutro przylatuja dziadkowie, wiec zajma sie troche Olkiem, a w poniedzialek za tydzien mam kolejna wizyte w szpitalu i nie wyjde dopoki nie ustalimy daty cc - nie dam sie znowu wkrecic w dyskusje, ze moze jednak sprobuje sn Tz jedzie ze mna i w razie W bedzie interweniowal, tzn. straszyl sadem i takie tam Ogladam na biezaco "nasze" nowe dzieciaczki, sliczne sa bez watpienia Tak to juz jest - mama szybko lapie co i jak i nawet nie wie kiedy staje sie perfekcyjna. Ja jestem ciekawa jak mi pojdzie z dwojka ![]() |
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
jedynki u nas też drażnią pępek,
muszę podwijać troszkę .... ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- jak to jak ??? perfekcyjnie
|
|
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
Eve1603 gratuluje kolejnego tygodnia
na pewno pójdzie Ci świetnie, masz już doświadczenie z jednym to teraz już może tylko organizacja z dwójką ? chociaż co ja tam mogę wiedzieć, zielona w temacie jestem i może mi się tylko wydawać ![]() idę do łóżka, bo ścina mnie z nóg
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
antropia; ejjj noooo
my jeszcze troszkę czasu mamy.. ale tak naprawde to nie mam pojecia ile mogą przed porodem pojawić sie juz takie delikatne bóle jak przed @ ? Bo mnie kilka razy pobolewał już krzyż jak to zwykle u mnie przed @ nie moge jeszcze rodzic bo a) mam jutro egzamin b) z pracy zaliczeniowej dopiero spis tresci tworze z złozyc mam do 15.06 c) nie jestem w Krk d) nie jestem spakowana d) nawet posciel nie uprana a gdzie reszta Co to jest tyyyle kg !! Kochana mnie tak łydki utyły, ze juz w grudniu nie byłam w stanie zapinać długich kozaków !! A spodnie ciążowe takze nosze od połowy listopada bo dupka nie wchodziła ani ani w normalne jeasny... Ja jestem +22 sania; jestes moją bratnia dusza - wiesz? uwielbiam Cie za to, ze masz takiego leniuszka, bo to znaczy ze nie ja jedna Tez by mi sie nie chciało iść do sklepu w sumie to ja jeszcze w szlafroku pomykam.... siedze nad tym spisem tresci zakichanym... Ugotowałam tez w miedzyczasie zalewajke co by choc ciut mami wyreczyc a że zalewajke uwielbiam... i zurek był w domku no to nie był to jakiś nie lada wyczyn ![]() andziot; to przeciwko kolkom? Zapisuje na liste Evik, noo nareszcie jestes ! Spokojnie ogarniesz dwójeczke pociech Zywym przykladem jest andziotka ewesko, jak bedziesz miała fotki to podziel się a taka luzna dygresja, która przychodzi mi do głowy po przejrzeniu 1 strony naszego watku - naprawde te nasze dzieciatka nie spieszą sie na swiat !! Wyjątek Antos AgnieszkiM... Skoro ja zaczynam dziś 38tc to ciaża jest już donoszona, czy dopiero za tydzień bedzie ? ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- 172 sztuki new born za 105 zł to chyba dobra cena, co ? http://allegro.pl/pieluchy-pampers-n...607545436.html czy niekoniecznie
|
#2555 |
|
Wtajemniczenie
|
daisy ja nie mogę jeszcze rodzic, bo mam ta nieszczęsna komunie w niedzielę...a poza tym przeprowadzka
a wczoraj próbowałam wcisnąć moje ulubione spodnie w których cała ciąże przechodziłam, ale już jak zapinam guzik to mi ciasno więc odpuściłam sobie...a są to spodnie nieciążowe tylko mi się tak przykro zrobiło, że ich wczoraj nie mogłam włożyć...jakbym straciła jakaś cześć siebie.....głupie wiem, w 9 miesiącu ciąży dziwi się, że spodni sprzed ciąży nie może włożyć ale tak się do nich przyzwyczaiłam.....i jeszcze wczoraj szukałam bluzki na ta nieszczęsną komunie i znalazłam moje letnie bluzeczki które nawet w cycach mi nie włażą a jak już to są opięte całe....i znowu to uczucie, że już zawsze będę taka Wielkaaaaaaa!!!!!!!!!:brz ydal:ja tez nie wiem ile przed może brzuch pobolewać.... ale wczoraj się zastanawiałam pól dnia czy mi przypadkiem czop nie zaczyna odchodzić....bo znajduje różne niespodzianki na gatkach od wczoraj
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni Mamusie
![]() Bzyczka urocze fotki Też bym chciała mieć taki poród Zazdroszczę!cucciola79 Najlepsze życzenia dla Tż ![]() Grazin Oby szybko poszło Andziot Avatar Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-05-20 o 13:20 |
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, ze w sumie to sie nie boje az tak bardzo, ale chcialabym zeby Maya byla rownie grzeczna i bezproblemawa jak Olek
![]() On od poczatku jak zaprogramowany byl, a teraz codziennie jest coraz madrzejszy i coraz bardziej "pozyteczny" bo w wielu sytuacjach potrafi pomoc. Mam nadzieje, ze dzieciaki nie beda sie wzajemnie budzily, no i troche "przeraza" mnie to, ze nasza sypialnia jest na 2gim pietrze, wiec schodow mam sporo do pokonania, z Olkiem bylismy o jedno pietro nizej i pamietam jak mnie to wkurzalo ![]() Ddaaiissuunniiaa nie martw sie kiloskami - ja co prawda jeszcze do 20 nie dobilam, ale wystartowalam z nadbagazem po poprzedniej ciazy, wiec do mojego idealu bede musiala zrzucic pewnie jakies 30kg i powiem Ci, ze zamierzam to zrobic Andziot grzeczne te Twoje dziewczyny co? Cholercia, zazdroszcze i licze ze u mnie bedzie podobnie ![]() A w ogole to mialam koszmarna noc... spalam moze ze 3 godziny, albo nie moglam znalezc pozycji, albo w ogole mi sie spac nie chcialo (o 2giej sie zastanawialam czy nie isc prasowac i o 5tej tez), albo... tz tak zgrzytal zebami, ze az sie na niego wydarlam ![]() |
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka pajac na noc, na dzień body + półśpiochy
dorkabl Podpaski są ok po mniej więcej tygodniu. Jak często będziesz wymieniać podkłady, to nic nie wyleci. A majty lepiej kup wielorazowe siateczkowe ![]() Ja tych jednorazówek nie zużyłam, były do d... Dziewczyny dobra rada: Najedzcie się teraz przed porodem ![]() Potem jest ciężko... Trzeba na wszystko uważać...
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar, tez myslalam o najedzeniu ale niech sie okaze w trakcie SN ze trzeba szybko CC to co wowczas ?
nooo pamietam jak pisałas, ze TZ poleciał do sklepu a Ty głodna antropia, jednak bedziesz przeprowadzka ?? Na miejsce tez "maturzystki" Wiedziałam, ze sie uda Ja nic nie moge znaleźć u siebie.... nic sie nie dzieje... tyle, ze jak wstaje z łózka to meega boli kość łonowa - gdy rozchodze to jest ok Eve, masz doswiadczenie w "programowaniu" dzieciatka, wiec mysle, ze z Maya tak samo pojdzie Ci łatwo i sama widzisz, ze Olus z dnia na dzień coraz mądrzejszy i z pewnoscia w jakis sposob bedzie Ci w stanie pomoc. Zobacz jak ładnie dogadały sie dziewczynki Andziot - to aż "bije" ze zdjec
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko
![]() Kupiłam wczoraj maść na sutki z babydream. Od kiedy powinnam nią traktować sutki? |
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy no napisałam dzisiaj w klubie, że się udało....ale istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie zdążymy przed porodem :/ oczywiście mój tz twierdzi, że zdążymy no ale ja wątpie
mnie właśnie zaczyna boleć kręgosłup jak na @.....kurcze zaczynam się naprawdę stresować....ale brzuch miękki ![]() matall ja własnie poluje na truskawki....muszę sie ich najeśc bo potem może byc kiepesko...jutro będę polowała na ryneczku arbuzem już się trochę ostatnio nasyciłam a unikam piersi z kurczaka bo jak mam to jeść prawie codziennie to wolę się jakoś nie nasycać tym zbytnio Eve nie wątpię, że sobie poradzisz będziesz dwa piętra biegała do maluszka? to chwila moment i po zbędnych kg
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno będzie podobnie, w końcu te same geny będą mieć
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
antropia, Ciebie tez krzyż przed @ boli ? ?
kurde, to podobno wrózy bóle krzyzowe w trakcie porodu Gratulaski, ze sie udało !!!! nie zagladałam jeszcze do klubu... gusiu, pojecia nie mam Pewnie podpowiedza Ci mamusie karmiące juz jedynie na KWC znalazłam jakies opisy ale to Ci wiele z pewnoscia nie pomoze.. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ersiowych.html
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
oj tak trzeba pomyslec o jedzonku, i to takim ktorego juz niedlugo tknąc nie bede mogla
![]() Wczoraj sobie zjadlam chleb smazony z serem, takie proste zarcie i niezdrowe ![]() ddaaiissyy o szyjce gdzies chyba pisalam, ze w koncu sie ruszyla, tzn skrocila i zmiekla, wiec sie juz sie przygotowuje
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
gusia ja zaczęłam smarować bepanthenem po porodzie,
głównie chodzi chyba o to żeby skóra przed porodem na brodawkach była elastyczna, bo mały ssak jak się doczepi to wszystko chce wessać do buziuchny ![]() dlatego myślę, że można już zacząć trochę smarować, żeby skóra się trochę zmiękczyła, podobno Maltan fajnie działa ... |
|
|
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
daisy mnie bardzo bli krzyż przed @ i w pierwszym dniu....bez przeciwbólowych ani rusz....
no wiem... możemy sie męczyć z krzyżowymi bólami...ale co poradzić ![]() damy radę ![]() dzięki
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
A wlasnie czy ten bepathen, trzeba zmywac przed karmieniem??
Bo pani w aptece powiedziala ze nie, a ja na ulotce wyczytalam ze trzeba. (Chyba ktos juz o tym pisal, ale nie pamietam gdzie) |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
no ładnie zaglądam a tu już grazin oxy podają
![]() ![]() dzisiaj pogadałam z córą i może zdecyduje się przyjść na świat jeszcze przed środą ![]() ![]() od jutra będę się Nam rodzić zodiakalne Bliźnięta ![]() antropia a ja tak naprawdę nie wiem co to prawdziwe bóle przed @, bóle krzyża itd. bo miałam @ takie jakby ich nie było i nie wiem czy się cieszyć teraz czy już zacząć płakać
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-05-20 o 14:02 |
|
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomogło, jedna mamusia pisała, że zaczęła w ciąży już smarować.Cytat:
Więc zacznę sobie już teraz smarować a jak wykończę (bo to taka malutka tubka) to kupię ten Maltan
|
||
|
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
Poprzednio ja syna karmiłam to jadłam wszystko i małemu nic nie było mam nadzieję że teraz też tak będzie.
Gusia moja szwagierka używała Puralen na sutki i była bardzo zadowolona nie trzeba zmywać przed karmieniem.
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
na ulotce pisze zeby zmywac, ale ja jak smarowałam po karmieniu to do nastepnego karmienia to juz wytarlo sie we wkladke i nie zmywalam
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
daisy No ja bardziej mam na myśli w ciąży, bo przy karmieniu piersią trzeba uważać...
Ale przed pojechaniem do szpitala też lepiej zjeść Ja zjadłam - mleko z chrupkami kukurydzianymi. I dobrze, teraz nie zjem do listopada pewnie... Mały bardzo źle reaguje na nabiał, odstawiłam całkowicie...antropia Otóż to, słusznie czynisz ![]() Zytus bepanthen raczej bym zmywała. Podobno maltanu nie trzeba. no i tego babydream też... Te dwa ostatnie polecam ![]() Kombinacja morii - czyni cuda ![]() Edzik nie może spać - znów brzuszek, więc bujam go na kolanach i jednym okiem czytam forum...
|
|
#2573 |
|
Zadomowienie
|
Ollliwka ja byłam przekonana że od niedzieli
wiecie co z tym jedzeniem to jest tak, że jem wszystko teraz jak wilczyca jakaś, po prostu wiem, że z dniem porodu przechodzę na light jedzenie i skończą się słodycze i inne elementy mojej obecnej kuchni ![]() antropia bóle tez jak na @ miałam, ale przeszły, tylko bardziej z brzucha a nie kręgosłupa jak to u mnie z reguły było więc mogą być i mogą przejść, nie ma się co nastawiać
|
#2574 |
|
Zadomowienie
|
O matko, jak nas duzo urodzilo, praktycznie co dnia bobas.
gratuluje mamusiom
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Taraz opowiem co u mnie, Alan ma dzis miesiac, prawie nie spi, a raczej nie spimy- kolka, na ktora zadne leki nie pomagaja:/ wiec nie napalajie sie, ze wam leki czy herbatki pomoga, ja robie chyba naprawde juz wszystko i co i nic!
Do tego zaparcia ma straszne, zeby nie termometr kupki by nie bylo wcale, choc to przypomina kamyki A ja: wagi prawie ni stracilam z 16 tylko6 mimo ,ze cwicze i prawie niejem, ale nie karmie piersia, moze to ma zwiazek? Linja czarna na brzuchu zostala, a to juz miesiac po porodzie.. w prezencie dostalam hemoroidy.... rozsepy pokazaly sie tez po porodzie...no i dziwi mi ,ze szwy ze srodka mi nie wyszly, dalej wystaja, dobrze ,ze chociaz z zewnatrz zdjeli ale brzydko mnie zszyli, nawet doktorka mowila, ze jak baleron....
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK byla na KTG i lekarz ja skierowal do szpitala, pewnie bedzie kolejne rodzenie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
myślicie, że to dobry pomysł, żebym zaczęła smarować brodawki już teraz bepanthenem ?
|
|
#2579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mój tz ma w pray jeszcze imprez 4 czerwca i planuje sie tam wybrać jeszcze w dwupaku Cytat:
Przykro mi, że Alanek ma takie problemy z brzuszkiem.... może przejdzie mu z "wiekiem"...może się okazać, że najgorsze już macie za sobą i teraz tylko będzie się sytuacja poprawiała...trzymam mocno kciuki żeby było coraz lżej a kg się nie przejmuj, prędzej czy później znikną i o nich zapomnisz
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tylko na chwile w sumie sie pozegnac bo wlasnie przyjechali rodzice moi i w weekend raczej nie zajrze do was.....
![]() ale wkleilam nwoe zdjecia w Albumie ghotowej na dziadkow przybycie Zosi![]() co do brzucha to mi spadl calkiem po tygodniu, teraz mam tylko troche obwislej skorki plus rozstepy resztka...grrr ciemna linia jest bez zmian.... a stracilam juz 10 kilo, 7 od razu po porodzie, wiec dalej zobaczymy bo jeszcze potrzebuje zrzucic conajmniej 6-7.... buziale
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

Tz jedzie ze mna i w razie W bedzie interweniowal, tzn. straszyl sadem i takie tam

to chwila moment i po zbędnych kg

Pewnie podpowiedza Ci mamusie karmiące juz