|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II
Cytat:
ciekawe czy są takie wieeeelkie dziurkacze żeby te serca ładne równe wyszły
|
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te które ja pokazałam kosztują 45 groszy za sztukę a jednocześnie pełnią funkcję pudełeczka na podziękowanie dla gości ale faktycznie bardzo ładne i delikatne.
|
|
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak jak już wszystko jest ustalone to będzie spokój. pewnie mniej czy bardziej znasz swoich gości i wiesz kto z kim lubi przebywać, a kto kogo nie toleruje. a jak się komuś nie będzie miejsce podobać to może wtedy będzie dużo na parkiecie przebywać
|
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
My na podziękowania dla rodziców na dzień dzisiejszy planujemy kwiaty/dobre wino + album/kartkę ze zdjęciami naszymi i rodziców oraz tekstem podziękowań, cytatami, itp. robione na indywidualne zamówienie metodą scrapbookingu, coś jak to: http://encza.blogspot.com/2012/05/bl...-rodzicow.html
Zamówiłam dziś buty na białebuty.pl ! Tutaj jest zdjęcie podobnego modelu - moje będą różniły się tym, że będą pełne - bez tego asymetrycznego wycięcia, a obcas będzie wyższy (na zdjęciu 5,5 - moje 7 cm).I rozglądam się za biżuterią. Te kolczyki wpadły mi w oko.
dwie kreseczki: 05.07.2014 Edytowane przez judkaaa Czas edycji: 2013-02-11 o 02:08 |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ja chce chyba taki sam model nawet także już w ogóle czekam na zdjęcia
|
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Rozeznanie
|
Tak, to satynowana naturalna. Widziałam jej próbkę, ale w złotym kolorze, ślicznie się mieni. Oczekiwanie do 14 dni kalendarzowych, a zamówienie złożyłam wczoraj. Choć mam nadzieję, że przyjdą szybciej
Na pewno wstawię fotkę, jak dojdą!Dziś z kolei mierzyliśmy obrączki i zastanawiamy się, czy bardziej chcemy zaokrąglone czy płaskie. Szerokość tak 4-5 mm, żadnych wzorków, matowień, itp., kolor tradycyjny - żółte złoto. I byliśmy też na pierwszym spotkaniu z Panią z poradnictwa rodzinnego.
dwie kreseczki: 05.07.2014 Edytowane przez judkaaa Czas edycji: 2013-02-11 o 18:25 |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
U nas było dziś dość nietypowo. Pani z poradnictwa jest moją i TŻta nauczycielką wychowania do życia w rodzinie z liceum. Spokojna, sympatyczna babka. Umówiliśmy się dziś właśnie w szkole, w jej klasie. Spotkanie trwało 30 min. Pani od razu stwierdziła: "O, znajome twarze". Rozmawialiśmy o tym, ile już ze sobą jesteśmy, pytała o studia, plany, itd. W sumie żadnych konkretów. Mamy stawić się jeszcze w ten czwartek - powiedziała, że poopowiada, co musi i odfajkuje nam wszystkie 3 spotkania wymagane przez proboszcza.
Zastanawiam się, czy weźmie od nas pieniądze? Jak coś przygotujemy się z kasą, a jak nie będzie chciała to na wszelki wypadek weźmiemy jeszcze coś słodkiego, bo należą się jej podziękowania za taki przyspieszony jak na naszą parafię tryb poradnictwa rodzinnego (ale to z uwagi na to, że studiujemy i rzadko bywamy w domu, a w tygodniu to już w ogóle nas nie ma, wiec bardzo zależało nam na załatwieniu tego w ferie).
|
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
Painka: to ja Ci opowiem jak nasze 1-sze spotkanie w poradni rodzinnej wyglądało... Umówiliśmy sie razem z Tżtem i tą kobietą na konkretny dzień i godzine, oczywiście razem z dwoma innymi parami (bo za dużo osób sie uzbierało wiec po 3 pary kazano nam przychodzić) Oczywiście wcześniej pani powiedziałam nam by wziąć 80 zł, długopis i linijke
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- judkaaa: a powiedz gdzie zamawiasz taką kartke na indywidualne zamówienie? na jakiejś konkretnej stronie internetowej? fajny pomysł i ładnie wyglada
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
Na stronach typu pakamera jest sporo osób, które się tym zajmują, można też wyszukać przez google po haśle "scrapbooking" poszczególne blogi i po prostu napisać na mail kontaktowy zapytanie, czy wykonałaby taki a taki projekt.
Najlepiej samemu poszperać, bo jest sporo babeczek, które są w tym naprawdę dobre, ale każda ma jakiś swój styl i warto porównać, popatrzeć, co nam się najbardziej podoba.
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba zrobie winietki, ktore beda rownoczesnie podziekowaniem dla gosci .
Pewnei cos slodkiego - po jednej stronei imie i nazwisko osoby a po drugiej podziekowania za przybycie.
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
Jak tam idą przygotowania lipcowych PMek?
![]() Kupujecie już takie drobiazgi jak biżuteria, bielizna, itp.? Kiedy roznosicie zaproszenia?
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zaproszenia może w kwietniu zaczniemy rozdawać, ew. początek maja. i tak wszyscy wiedzą o weselu to aż tyle czasu na odp nie potrzebują
|
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
drogi interes, ale myślę, że warto
|
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
Ja uważam, że im wcześniej da się zaproszenia tym lepiej tym bardziej, że to wakacje i ktoś już może się wyspyać, byłam ostatnio na 2weselach i na jednym nie było 10osób, a na drugim 20, akurat bardzo to było widać przy stole z winietkami, więc ja nie będę sadzac gości według jakiś schematów
Baba z poradni wzieła od nas 20zł na bzdurną książeczke, jakbym wiedziała to za 50zł w weekend można było odbyć wszystkie spotkania i całą ta poradnie a tyle chodzenia tydzień w tydzień na spotkania
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
My zaczniemy prosić gości po swiętach wielkanocnych, tak gdzieś już w kwietniu... biżuterii jeszcze nie szukałam, bielizny tym bardziej, dopiero chodze za suknią ślubna
![]() malenstfo: 20 zł to i tak w miare ok, my płaciliśmy za te książeczki 80 zł masakra to juz jakaś totalna
|
|
|
|
|
#2570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2571 |
|
potworkowa
|
moje winietko-podziękowania wychodzą kosmicznie drogie
jakieś 2,20zł na osobę
|
|
|
|
|
#2572 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakieś cukiereczki czy coś? Cytat:
no ale 2-3 miesiące wcześniej będą wiedzieć.a jaką masz biżuterię
|
||
|
|
|
|
#2573 |
|
Zadomowienie
|
U nas będą takie winietko-podziękowania jak na zdjęciu poniżej, a w środku Ferrero Rocher, Lindt i Rafaello (nie wiem ile się zmieści). Ceny nawet nie chcę liczyc.
|
|
#2575 |
|
potworkowa
|
ja będe robić coś takiego, jak w załączniku, słoiczki i pokrywki już mam zakupione, stoi pełny karton
tylko na wieczku będzie coś takiego, jak tutaj, to będzie przewiązane wstążką i na tej wstążce będą wisieć dwie karteczki - na wierzchu z nazwiskiem, a pod spodem z tekstem podziękowań
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zadomowienie
|
Już znalazłam za 45 groszy/sztukę w sklepie niedaleko mojego domu.
Winietki zrobię w tym samym miejscu, w którym będę zamawiała zaproszenia/menu/plan usadzenia gości. Cenę pewnie nabije zawartosc, czyli te cukierki, powiedzmy 3-4 razy 160 osób ale ehh myślę że to lepiej niż np. jakieś aniołki. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
a co do środka? M&M'sy?
|
|
|
#2577 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- nie, lentylki tańsze od M&M'sów
|
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
ja w ogóle nie jestem za tego typu 'podziękowaniami', ani aniołki,ani magnesy, ani przypinki, ani jakieś cukierki/migdały - nie wiem, kto to wymyślił
jako podziekowanie już wolę porządnie porozdawać ciacho (za dodawaniem butelki wódki "na odchodne" też nie jestem, ale zdecydowanie wódka zostanie i jestem w stanie się do tego 'nagiąć' ;P ) jesteśmy na etapie wbierania zaproszeń, a zacząć rozdawać chcemy już po Świętach Wielkanocnych - wiadomo, lipiec, czas wakacji, lepiej niech ludzie zaplanują wcześniej co i jak (zresztą lepiej wcześniej, niż później - z tego założenia zawsze wychodzę) na dodatek 3 tygodnie po nas kolejny ślub w rodzinie, więc liczymy (i jedna i druga para) na rozplanowanie wyjazdów/wakacji/urlopów odpowiednio wcześnie winietek nie będzie - nie zaobserwowaliśmy podczas poprzednich rodzinnych uroczystości 'bitwy o miejsca', więc problemu nie powinno być niedługo pewnie zaczniemy zabawę z obrączkami ![]() no i chyba czas przejść się do księdza :P terminn co prawda zaklepany, ale z żadnym jeszcze nie rozmawialiśmy - pani w kancelarii kazała przyjść 3 miesiące wcześniej z papierami i poradnią, ale.. nic nie mówiła o naukach przedmałżeńskich :P a wydaje mi się, że to nikogo nie minie ;P
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-02-20 o 10:20 |
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

te które ja pokazałam kosztują 45 groszy za sztukę a jednocześnie pełnią funkcję pudełeczka na podziękowanie dla gości

i ja chce chyba taki sam model nawet także już w ogóle czekam na zdjęcia 

Baba z poradni wzieła od nas 20zł na bzdurną książeczke, jakbym wiedziała to za 50zł w weekend można było odbyć wszystkie spotkania i całą ta poradnie a tyle chodzenia tydzień w tydzień na spotkania
<3<3
jakieś 2,20zł na osobę
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014