|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
A to mój ziewak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aja ale Basia słodka i jaka już duża ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-07-12 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
A co do przegrzewania. Ja z koleżanką jak idziemy to jest sajgon, Basia się drze jak ją czymś przykryje, bo ona musi mieć nogi na wierzchu (a najlepiej na golasa) a koleżanki syn drze się, bo on musi mieć nogi pod kocem i pieluchę przy buzi ciasno, gorąco jak cholera a on tak lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
Aja słodkie zdjecie
![]() Musze sie pochwalic, moja córcia wczoraj była na Giewoncie z moim bratem, zuch dziewczyna ![]()
#2555 |
Zakorzenienie
|
aja jaka słodka Basieńka!
![]() mój też walczy z kocykiem ![]() za to lubi mieć buzie zasłonieta, ręka czy pieluszką, cala buzie sobie zasłania i śpi w ukryciu
#2556 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na początku bałam się, że się udusi a teraz to sama mu kładę żeby szybciej zasnął ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie jak moja Nadie ludzie widza, to sobie myślą, ze dziecko wyziębiam ![]() śliczna jest i duża taka, nie ma porównania z ta kruszynka z avka ![]() nuna, gratulacje ![]()
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- nuna brawo ![]()
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Spora, spora, podbródek ma zawodowy szyi znaleźć nie można ![]() dopiero 30 lipca mamy szczepienie i się dowiemy ile ważymy i mierzymy. Łał nawet ja na Giewoncie nie byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A teraz, cóż, nic nie robię, nic na niego nie działa. Najpierw podchodzę do łóżeczka, mówię do niego i głaszczę. Ale to nigdy nie działa. Wścieka się i płacze dalej. Więc w końcu biorę na ręce i uspokajam (uspokaja się natychmiast jak tylko biorę go na ręce i od razu jest uśmiechnięty i zadowolony). Po chwili odkładam i sytuacja się powtarza. Najpierw zaczyna się wściekać (woła, kaszle, piszczy), po chwili pojawia się płacz i nieraz przechodzi w ogromny płacz ze spazmami. Młody od urodzenia ma charakterek. Już pielęgniarki w szpitalu mówiły, że będzie z nim ciężko. Jak coś mu nie pasuje to wpada w straszny płacz i się zanosi. Teraz Mateusz przechodzi kolejny skok rozwojowy, i już w ogóle sam nie poleży dłużej niż 10 minut. Od razu piszczy, krzyczy i kaszle. On po prostu wymusza to co chce. Ja to wiem, ale nie umiem inaczej, bo wpada w szał i się zapowietrza. Dzisiaj byłam z przyjaciółką na piwie (ja Karmi) i młody nawet na niej wymuszał branie na ręce. Najpierw leżał w wózku, ale jak przestał jechać, to już fajnie nie było. Usiadłyśmy. Po chwili Mateuszowi wyłączyło się buczenie, następnie kaszel i piski. Jak wziełam na rece to od razu jest uśmiech i z zainteresowaniem obserwuje świat. Także Mateusz śpi trochę na spacerze (przesypia ok. 1 godzinę) i w domu ok 17:00 przy karmieniu (karmię piersią, a młody leży na poduszce do karmienia). Jak tylko odłożę do łóżeczka, to od razu jest straszny płacz, właściwie histeria, i juz jest obudzony. Czasami daje się odłożyć na kanapę obok mnie. Nieraz tak się prześpi pół godziny. A u mnie na rękach mógłby przespać godzinę. Cytat:
Cytat:
Młody obudził się ok. 5:00 zjadł i zasnął. Następnie obudził się ok. 9:00, jedzonko i w łóżeczku pod karuzelką poleżał ok. 20 minut. Ja w tym czasie zdążę szybko zjeść śniadanie (niedługo zostanę mistrzynią w jedzeniu na czas ![]() Teraz przechodzi skok, więc jest bardziej marudny i wymagający niż zazwyczaj. Ale generalnie doba wygląda zawsze podobnie, tyle że przed skokiem trochę dłużej wytrzymywał zajmując się sam sobą. Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() No właśnie, muszę dziewczynom nową fotę strzelić ![]() Uciekam spać, bo wszyscy u mnie już śpią ![]() Do jutra ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-07-12 o 22:49 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie najbardziej polarowe czapy rozwalają, nigdy nie zrozumiem, co takiego się dzieje, ze dziecko w lipcu w temperaturze ponad 20 stopni musi nosić czapkę z polaru, jakby chociaż bawełnianej nie mogło ![]() aja- koniecznie sfotografuj swoje córki ksero ![]()
![]() |
#2563 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
o matko, która to godzina
ale bede piszczec rano ide spac, dobranoc ![]() ![]()
#2567 |
Zakorzenienie
|
tak właśnie pomyślałam, ze godzinę temu się zbierałaś
![]() branoc ![]()
#2568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-07-12 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |||
Wtajemniczenie
|
tu pisałyście o takich szelkach do nauki chodzenia, oczywiście każda zrobi jak zechce, ale ja osobiście bym nie kupowała, bo po 1 sze- z mojego doświadczenia wynika, ze jak dziekco już zacznie chodzić, to bardzo szybko sie tego uczy, praktycznie za tydzień, dwa juz prawie biega, wiec taki zakup na dwa tygodnie, bez sensu
po 2 gie- choćby nie wiem jak ładnie rekalmowali uważam, że dziecko powinno się uczyc chodzic naturalnie, z tego tez względu nie ucze chodzić za rekę, po prostu ono samo uczy sie wstawać i potem chodzić, każde dziecko prędzej czy póxniej uczy się tego i jesli się go nie popędza to uczy się w momencie który jest dla niego i jego kręgosłupa najbardziej odpowiedni. a różnice są spore, moja córa nauczyła się chodzic jak skonczyła 14 mscy, a mój syn jak skonczył 11msc ( akurat tego dnia konczył) , nie wiem jak Franka... ![]() Cytat:
![]() Co do rzucania się i scen w sklepie, to udało mi się uniknąć, nigdy mi się nie zdarzyło żeby mi dzieciaki tak robiły ![]() jest bardzo fajny sposób, trzeba dziecku dac coś ze sklepu do ręki, np jakieś ciasteczko, czy coś i powiedziec, że to kupujemy ( jak nie chce to niech coś wybierze) i niech trzyma az do kasy ( tłumaczymy ze trzeba zapłacic itd...) i wtedy ono jest zajęte tym co ma w ręku, potem oczywiście naprawdę to kupujemy ( ja i mąż nie uznajemy kłamstwa, także tych drobnych w stosunku do dzieci) . Cytat:
![]() Cytat:
nie dałam rady wszystkiego nadrobic, pędzicie,... my zaliczylismy podróż: w niedzielę 420 km, ponad 6 godzin, w dzien, mała tylko raz płakała dłużej ( nie mogła zasnąć, była nakarmiona, sucha pielucha i odpoczeła od fotelika na stacji, gdzie jedlismy obiad jakies 30 min, na szczęście nie był to wrzask, tylko taki płacz ze zmęczenia) , mielismy ze 3-4 postoje ale poza tym ok. z poniedziałku na wtorek 450 km, 5,5 godzin w nocy- bez żadnych problemów, dwa razy obudziła sie tylko na cyca- i spała dalej, własnie zapomniałam Wam napisac, że polecam podróże w nocy, tylko jeden rodzic musi koniecznie spac w podróży, bo kierowca będzie odsypiał w dzień i dziś 130 km niecałwe 2 godziny - tez bezproblemowo, spała ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-07-13 o 01:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | ||||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja znowu miałam o 5;30 pobudkę na karmienie i mały dalej śpi a ja juz po porannej kawce ![]() zapowiada się znów upalny dzień super te wygibasy ![]() Cytat:
![]() mogę Ci oddać swojego, ja użyłam tylko w szpitalu i z tydzień w domu do karmienia, teraz leży gdzieś i się kurzy, zupełnie nieprzydatny Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i jak mogłaś nie sprawdzić pieluszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczna ![]() Cytat:
oczywiście jak co dzień prosimy o głosy ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. miłego dzionka |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||
Zadomowienie
|
hej
aja dzięki ![]() iizabelaa komplecik super - właśnie dla tego nadal troszkę żałuję że jednak nie córeczka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do długości włosków to są jedne z najkrótszych jakie mam bo zawsze miałam do pasa ale w zeszłym roku ścięłam -fryzurka bob i teraz odrastają ![]() jak tylko sięgam aparat on patrzy w niego jak w obrazek ![]() dzięki ![]() słodka ![]() super że udało Ci się uchwycić taki moment ![]() oj tak już ma ponad 7 kg nie wiem czy nie 7,5 kg ![]() ![]() a u nas nocka nawet ładna ![]() mały zasnął chwilę po 22 obudził się o 3,30 na karmienie o 4 zasnął i pospał do 7,30 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Rozeznanie
|
witam. my wczoraj bylismy w komisie dzieciecym i kupilismy malemu lezaczek uzywany za 55 zl : tu sa nowe : http://allegro.pl/chicco-lezaczek-bu...712550833.html a my mamy niebieski w takie truskawki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- u nas noc od 21 do 4:30 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, mały piszczy na macie a ja nadrabiam
![]() bo potem zmykamy do mojej siostry i do sklepów, może uda mi się kostium jakiś kupić ![]() Cytat:
![]() jak mi się uda w miarę to zrobię fotkę ![]() Cytat:
![]() raz jedna pani stwierdziła, że myślała, że psa tak w chuście trzymam ![]() a co do przegrzewania: u mnie były raczej pytania "czemu w skarpetkach", a akurat był chłodniejszy dzień ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale slodka ![]() dzien dobry!! na chwilka tylko pochwale sie, ze wczoraj oleka dostala 5 ml soczku jablkowego na uregulowanie kupek i po 2h zrobila piekna, wielka zolta kupke a zadnego uczulenia nie ma ![]() tak wiec wprowadzam soczki po kilka ml ![]() u nas upal milego dnia :Hej: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tra, no nie, kilka pieluch to ewidentna przesada, ja zarzucam jedną, i patrzę czy małej nie świeci po oczach. Próbowałam jeździć z parasolką ale za nic nie mogę jej dobrze ustawić ![]() Monti, dorodna biżuteria ![]() ![]() Aja, o pogotowiu pieluszkowym słyszałam, jak ktoś ma kasę i chce być eko to czemu nie ![]() ![]() Nuna, ![]() ![]() ![]() Harrods, oj, wymagający Mateusz...Mój starszak był podobny, angażował sobą wszystkich dookoła praktycznie przez cały czas, Anika na szczęście jest zupełnie inna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Wtajemniczenie
|
no wiem, wstyd mi...
![]() a, nie wiem już czy pisałam wczoraj, ale eirene, super plażowicz ![]() Harrods, wymagający masz egzemplarz, i pomyśleć, że ja na swojego czasem narzekam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to moglaby być nowa moda, zamiast pasa do torebki dziecko ![]() U mnie kiedyś koleś rzucił na widok Nadii w nosidełku u meza- a myślałem, ze to lalka ![]() Cytat:
![]() |
#2578 | |||
Zadomowienie
|
ale jestem niewyspana
![]() dałam wczoraj Nadii napić się herbatki jabłkowej z melisą i głupia nie pomyślałam żeby dać jej troszkę tylko, młoda wypiła całą butle i potem miała meeega wzdęcie, pierdziała i jęczała przez całą noc, nie wiem co mnie wczoraj pokusiło z tą herbatą ![]() montii dzięki u nas też akrobacje przy cycku ale tylko przy dwóch ostatnich karmieniach, aktualnie ok 18 i po 20, mała wygina się na wszystkie strony świata, ciągnie przy tym cyca tak że aż boli, zastanawiam się czy mleka już nie mam o tej godz czy co Cytat:
![]() Cytat:
tity śliczny Leonek ![]() ![]() ![]() laseczka super zdjęcia i jaki Kacperek do ciebie podobny prunelle u nas od miesiąca bezgłośne kupy także miałam to samo co ty dopóki się nie zorientowałam że teraz trzeba zaglądać do pieluchy co chwile Cytat:
![]() mega brocha aja super ![]() ![]() mogę zacząć cykl zdjęć z serii głupia mina ![]() ![]() nuna brawo harrods wiem o czym piszesz bo nadia też wszystkim baaardzo szybko się nudzi ego oczywiście za głosowane nie chcą się te brzydkie zd wkleić ciekawe czemu ??
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-07-13 o 10:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
jeszcze jedna próba, najbrzydsze zdjęcie i głupia mina
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-07-13 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() W ogóle strasznie mnie denerwuje jak jakieś obce osoby podchodzą i chcą ją dotykac. Co to jakaś lalka czy co? Aja śliczny śpioszek ![]() Wanilia my z tym brzuszkiem męczymy się od 2 tygodnia życia. Wczoraj poszłam z nią do lekarza. Pediatra zbadała, postukała po brzuszku i wypisała skierowania na badanie moczu i usg jamy brzusznej. Oczywiście termin usg na 19.07 ![]() Z jednej strony chciałabym, żeby lekarka znalazła powód tego bólu brzuszka i wdrożyła leczenie a z drugiej wolałabym żeby to po prostu był niedojrzały układ pokarmowy. Tyle, że Maja wczoraj skończyła 10 tygodni i zamiast lepiej to coraz to gorzej jest. Normalnie ręce mi opadają jak widzę jak ona się męczy i ryczec mi się chce z tej bezsilności ![]() Wczoraj ją też ważyłam i niezła z niej kluska bo waży 5.800 ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Kochana u mnie takie szarpanie to na porządku dziennym ![]() A co Nadia ma takie fioletowe rączki? Odbijałaś jej?
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-07-13 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.