Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 17:15   #2551
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Moje dziecko dzisiaj do godz. 17:
- jadło 6 razy - wypite ponad 800 ml
- zrobiło 2 kupy ( samodzielnie )
- spało 2,5 h ( na 4 raty )
- ryczy jak syrena alarmowa (średnio raz na godzinę )
Jak nic mamy skok rozwojowy nr 3
nie żartuj nawet
bo zawsze skok najpierw u Ciebie a potem u mnie chłopaki mają zmowę

CZZY TO MOŻLIWE ŻEBY SIE ZAHAMOWAŁA LAKTACJA JAK SIĘ KARMIE TYLKO PIERSIĄ??
mam wrazenie ze mam jakos mało mleka w cycach a seba je co półtorej godz dzzis
Stary 2011-07-25, 17:16   #2552
Zytus
Rozeznanie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Wiekszosc osób przerazaja i o to chodzi
Grazin, a czy on łagodny to sie okaze jak wychowamy, bo mlody jeszcze jest i pierwszy dzien u nas.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:25   #2553
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie żartuj nawet
Nie żartuję niestety. Właśnie tż się z nim męczy, a ja doję. Ale za chwilę muszę iść z odsieczą. Pewnie trzeba będzie dać viburcol.

To może kryzys laktacyjny. Ja też dzisiaj mniej doję
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:27   #2554
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Wiekszosc osób przerazaja i o to chodzi
Grazin, a czy on łagodny to sie okaze jak wychowamy, bo mlody jeszcze jest i pierwszy dzien u nas.
ale mieliscie juz takiego psa prawda?? bo cos kojarzę
Stary 2011-07-25, 17:55   #2555
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Pytanie do mam karmiących, bo mam stres od nocy. Wstałam o 3, bo tak się Pepe obudził, dostał butlę i poszłam odciągać. Siedzę w półmroku w tym czasie i cxytam, albo oglądam samoloty na radarze. Miałam od wieczora 100 ml, chciałam dociągnąć resztę. Podpięłam prawą pierś i doiłam. Gdy była pełna butla i odpięłam ją od laktatora okazało się, ż zawartość butelki jest różowa, że leci do butli krew z mlekiem Mleko wylałam. Z lewej piersi odciągnęłam tylko 30 ml i poszłam spać. Rano Pepe przymusowo dostał znow bebilon Teraz próbowałam i powtórka z rozrywki Jeszcze ten fajny biustonosz pobrudziłam krwią
Posmarowałam pierś bepanthenem. Co mam zrobić? Nie odciągać z niej?? Ja z lewej Pepe nie wykarmię, bo mam tam dużo mniej pokarmu Ta prawa pierś jest do opróżnienia i co dalej?? Ciągnąć laktatorem i wylewać, jesli poleci z krwią??
Sorki, że Wam tak od rana marudzę, ale się wystraszyłam.
Anulinko czy leci Ci jeszcze krew z tej prawej piersi przy odciąganiu?? bo ja dziś zauważyłam to samo, usadziłam się jak zwykle do ściągania z kawką i ciasteczkami i zawsze zaczynam od lewej, uciągneło mi się koło 60 ml i miałam to samo co u Ciebie - różowe mlesio
po oględzinach brodawki stwierdziłam, że nic nie ma a to wypływa ze środka hmm, odciągnełam z drugiej normalnie, wróciłam po 2 godzinach do tej, z której leciała krew i nic mlesio białe, udało się odciągnąć 140 ml ale strasznie nadal boli. Może się tam coś zrobiło w U niefajnego w środku??
Albo przeeksploatowałam UU, bo ściągam coraz więcej pokarmu
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:59   #2556
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Siemka

Najpierw o sobie:

a) włosy dalej lecą jak szalone, obawiam się, że skończę u fryzjera na ścięciu... i kaszana z mojego zapuszczania do pasa.
b) doszło becikowe
c) znowu mam okres! CZWARTY od ciąży, oczywiście pomijając połóg. I teraz albo mam okresy co 1,5 - 2 tyg, albo mam tak krwawe owulacje.

Nadrabiam i kolejno:

Anulinko, ja ciągle używam Matruelle dla kobiet karmiących [i ciężarnych] i wszystkie z tym przeznaczeniem spoko można stosować, bo na pewno mają też wpływ na włosy. Po karmieniu będę stosować Silicę i Ecomer, bo mi kiedyś pomogly i chcę wrócić

Weredko, wg mnie w a6w liczba powtórzeń dotyczy jednego ćwiczenia, ale mogę się mylić http://www.a6w.pl/

Moria, rozumiem obawy z podaniem autka, spoko! A Igusia na filmie super, ma takie mądre spojrzenie, ale do głodnych to chyba Jej nie zaliczam

Matall, oby wszystko szło ku lepszemu... A sąsiadka...

Zytus, normalnie poprawiłaś mi samoocene! Ale tak poważnie, to Weider też zbawienie dla mnie. Natomiast chciałam zaznaczyć, że ja u Ciebie nie widzę HERBATNIKÓW!

Igi z psiakiem

Aguś, biedny ten maluszek mam nadzieję, że jednak chemia pomoże... A Twoja Oluchna też bida z tymi alergiami!

Grazin, super metoda usypiania! A jak się nudzisz, to zapraszamy z Twoją synową do nas

Dejzuniek, nie widzę podobieństwa do nikogo ale to wszystko się jeszcze milion razy zmieni!

Siasiek, Grazin, Wasze chłopaki

MoniaK, biedulko, ale Ci się trafiło Co do sterylizacji butelek, to ja od początku tylko zalewam wrzątkiem. Myję butelki i zalewam na kilka minut wrzątkiem. Do tej pory zero sensacji jak dla mnie sterylizator, to strata kasy

Agnieszko_pe, co nas nie zabije, to nas wzmocni! Także wyjazd męża na pewno jeszcze umocni Wasz związek! No i oby Wam szybko zleciało do spotkania

Ania nadmorska, zagłosowane!

Martulko, musiałam przeoczyć, przepraszam. Czemu Adrianek dostaje Luminal?

Violisia, hejka! Co Cię tu tak mało?

Antropia, no niezła waga!

Co do punktów, to jakoś na dniach anulują mi się moje całe 4 z zeszłego roku - wyjazd do Mielna, fotoradar Straży Miejskiej, mimo CB dałam się cyknąć i to jeszcze POMACHAŁAM do zdjęcia

Natomiast z powodów prywatnych od policji nie dostaję mandatów

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Wczoraj w wolnych chwilach doczytywałam to co mnie ominęło w sobotę i piątek wieczorem.
I powiem Wam, że uwielbiam wizaż i ten nasz wątek. Za tą różnorodność...za pokazywanie prawdziwego życia, wszystkich problemów, za życzliwość ludzi tak właściwie sobie obcych.
I za to Wam dzięki.

AHA! Buziaki dla wszystkich Trzymiesięczniaków

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 18:18   #2557
delicadeza
Raczkowanie

[QUOTE=Grazin;28345635]nie żartuj nawet

grazin w poradniku medeli dotyczącym karmienia jest napisane tak:
"kryzys laktacyjny pojawia się kilka dni po porodzie, pomiędzy 3 i 6 tygodniem zycia dziecka oraz w 3 i 6 miesiącu. Charakteryzuje się tym, iż piersi są miękkie, pokarm z nich nie wycieka, a dziecko po odstawieniu od piersi wydaje się być głodne i niespokojne. Jest to bardzo częst moment, który niestety skłania rodziców do przedwczesnego przerwania karmienia piersią. Tymczasem wystarczy przez kilka dni częściej przystawiać dziecko do piersi i dodatkowo odciągać pokarm, aby wszystko wróciło do normy. W takich przypadkach mówimy o odciąganiu pobudzającym, prowadzonym na opróżnionej przez dziecko piersi, która trwa kilka minut bez względu na to czy pokarm leci, czy nie. dla dobrego pobudzenia laktacji wystarczy wprowadzić 4 takie odciągania (około 10 minutowe) po dwa na każdą pierś na dobę"
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 18:32   #2558
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
Anulinko czy leci Ci jeszcze krew z tej prawej piersi przy odciąganiu?? bo ja dziś zauważyłam to samo, usadziłam się jak zwykle do ściągania z kawką i ciasteczkami i zawsze zaczynam od lewej, uciągneło mi się koło 60 ml i miałam to samo co u Ciebie - różowe mlesio
po oględzinach brodawki stwierdziłam, że nic nie ma a to wypływa ze środka hmm, odciągnełam z drugiej normalnie, wróciłam po 2 godzinach do tej, z której leciała krew i nic mlesio białe, udało się odciągnąć 140 ml ale strasznie nadal boli. Może się tam coś zrobiło w U niefajnego w środku??
Albo przeeksploatowałam UU, bo ściągam coraz więcej pokarmu
Miałam problem na szczęście tylko jeden dzień.
Smarowałam brodawkę kilkakrotnie bepanthenem i odciągałam z tej piersi lakatorem ręcznym. Pomogło
Stary 2011-07-25, 18:35   #2559
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

[QUOTE=delicadeza;28346998]
Cytat:
nie żartuj nawet

grazin w poradniku medeli dotyczącym karmienia jest napisane tak:
"kryzys laktacyjny pojawia się kilka dni po porodzie, pomiędzy 3 i 6 tygodniem zycia dziecka oraz w 3 i 6 miesiącu. Charakteryzuje się tym, iż piersi są miękkie, pokarm z nich nie wycieka, a dziecko po odstawieniu od piersi wydaje się być głodne i niespokojne. Jest to bardzo częst moment, który niestety skłania rodziców do przedwczesnego przerwania karmienia piersią. Tymczasem wystarczy przez kilka dni częściej przystawiać dziecko do piersi i dodatkowo odciągać pokarm, aby wszystko wróciło do normy. W takich przypadkach mówimy o odciąganiu pobudzającym, prowadzonym na opróżnionej przez dziecko piersi, która trwa kilka minut bez względu na to czy pokarm leci, czy nie. dla dobrego pobudzenia laktacji wystarczy wprowadzić 4 takie odciągania (około 10 minutowe) po dwa na każdą pierś na dobę"
dziekuje
wiec bede go przystawiac czesciej
własnie takie miekkie flaki mam

sebek juz okapany odkryłam ze ma masakryczne łaskotki pod pacha jak go wycierałam to sie w głos smiał

mary no chetnie bym wpadła z sebulkiem do Ciebie

wrzucam filmik jak Seba zjada swoje piastki a mlaska przy tym jakby schabowego szamał klik

koniecznie dzwiek właczcie
to moj seba na pół snie:P
Stary 2011-07-25, 19:00   #2560
matallewar
Zakorzenienie

Edzik właśnie opowiadał tacie bajkę
Zaraz Wam filmik wrzucę

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
wrzucam filmik jak Seba zjada swoje piastki a mlaska przy tym jakby schabowego szamał klik

koniecznie dzwiek właczcie
to moj seba na pół snie:P
Edzik robiu tak samo

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=7p8rfvbMvcA

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:04   #2561
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zaraz Wam filmik wrzucę

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Edzik robiu tak samo

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

hahaha ale sie rozgadał
słodziak
widze ze Twój tz do perfekcji opanował jezyk niemowląt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 19:04   #2562
MoniaK
Zakorzenienie

Grazin, ja mam czasami wrażenie że pokarm mi się kończy gdy Tymi częściej wisi na piersi. Wtedy piersi mam cały czas miękkie i mało co z nich leci. Mam nadzieję, że to tylko jego chwilowe napady głodu
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:13   #2563
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Zaraz Wam filmik wrzucę

Edzik robiu tak samo

boski baja pierwsza klasa
Moja Oli ostatnio wola ciągle jakąś Age Co chwila agaaaaaaaaa agaaaa agaaaa
Stary 2011-07-25, 19:16   #2564
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha ale sie rozgadał
słodziak
widze ze Twój tz do perfekcji opanował jezyk niemowląt
Mówi, że mają ten sam poziom

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-25, 19:16   #2565
andziot
Zakorzenienie

antropia a ważyłaś go na swojej wadze, czy niemowlęcej, bo taki pomiar z nami nie do końca dokłądny jest ... sprawdziłam na siatkach centylowych i 7kg dla dwumiesięczniaka to ponad przeciętność (>97centyla) ale piersią nie da się przekarmić ! (co innego mm)
a wygląda zupełnie normalnie, policzki ma okrągłe ale Gabrysia też takie ma, fałdki na udkach Gabulek też ma ...

Klaterina tu jest zbiorowe ćwiczenie nie ma leniuchów
jak zaproponowałam mężulowi brzuszki (bo też mu by się przydały) to mnie wyśmiał

Grazin wpadnij do mnie, u mnie zawsze jakieś zajęcie się znajdzie
Zosi brak przyjaciela do zabaw
Jak Seba częściej je to mleka mniej w piersiach, bo się nie zdąży nakumulować
nie sądzę, żeby coś się zahamowało, to raczej Sebusiowi się odhamowało

te piąstki to u nas identyko szczególnie na brzuszku właśnie bo Gabulkowi się ładnie zasysają wtedy odgłowy równie intensywne, już kiedyś pisałam że w nocy właśnie to mnie potrafi obudzić

Zytus śliczne zdjęcia, Igorek jaki przystojniak !!!

anulinka2009 wszystkie elementy skoku książkowe Piotruś będzie mądrzejszy i nabędzie super-extra nowe funkcje kalski: tylko rodzicom przydałoby się dodatkowa porcja energii
u nas też nowe funkcje się pojawiają ale skok ciut łagoniej przechodzimy (obym w porę nie zapeszyła ...)

delicadeza trochę dziwna ta teoria o odciąganiu, bez niego nie da się dziecka wykarmić ??? kryzys kryzysem, ale nie wystarczy dziecka częściej przystawiać ??? ciekawe !!! bo u mnie też się zbilża 3miesiąc

matall Edzik przekochany rozmowny chłopina
Gabrysi takie gadanie często się włącza jak ma zasnąć, przychodzę ją uspokoić a ona całą litanię do mnie zaczyna

my rozpoczęliśmy wieczór bez dzieci
Gabrysia zasnęła sama w łóżeczku
(dodam, że na plecach )

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 19:17   #2566
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz Wam filmik wrzucę

Edzik robiu tak samo

To chłopaki sobie pogadali....Bajka swietna
Stary 2011-07-25, 19:19   #2567
Klaterina
Zadomowienie

matall może Edzik się z tatą na piwo umawiał

u mnie jest ciągle "nieeeeeee" albo "ej" a tak to sobie cos tam po swojemu coraz częściej gada, a rączki to najczęściej wcina przy przebudzeniu
Stary 2011-07-25, 19:20   #2568
matallewar
Zakorzenienie

I tż pyta, czy Wam się podobają róże, które mi dziś przyniósł
No właśnie... Bo przyniósł
Mi się podobają

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-25, 19:23   #2569
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Mówi, że mają ten sam poziom
aha;p

andziotku to mnie uspokoiłas bo sie zmartwiołam , chce karmic piersia, tak mi wygodniej i taniej

moj oszołom sie przebudził i znowu piastki zjada wczesniej tego nie miał

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
I tż pyta, czy Wam się podobają róże, które mi dziś przyniósł
No właśnie... Bo przyniósł
Mi się podobają
a gdzie te róze?
top musiał saobie ładnie przechlapac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 19:23   #2570
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Siemka

Najpierw o sobie:

a) włosy dalej lecą jak szalone, obawiam się, że skończę u fryzjera na ścięciu... i kaszana z mojego zapuszczania do pasa.
b) doszło becikowe
c) znowu mam okres! CZWARTY od ciąży, oczywiście pomijając połóg. I teraz albo mam okresy co 1,5 - 2 tyg, albo mam tak krwawe owulacje.

Nadrabiam i kolejno:

Anulinko, ja ciągle używam Matruelle dla kobiet karmiących [i ciężarnych] i wszystkie z tym przeznaczeniem spoko można stosować, bo na pewno mają też wpływ na włosy. Po karmieniu będę stosować Silicę i Ecomer, bo mi kiedyś pomogly i chcę wrócić

Weredko, wg mnie w a6w liczba powtórzeń dotyczy jednego ćwiczenia, ale mogę się mylić http://www.a6w.pl/

Moria, rozumiem obawy z podaniem autka, spoko! A Igusia na filmie super, ma takie mądre spojrzenie, ale do głodnych to chyba Jej nie zaliczam

Matall, oby wszystko szło ku lepszemu... A sąsiadka...

Zytus, normalnie poprawiłaś mi samoocene! Ale tak poważnie, to Weider też zbawienie dla mnie. Natomiast chciałam zaznaczyć, że ja u Ciebie nie widzę HERBATNIKÓW!

Igi z psiakiem

Aguś, biedny ten maluszek mam nadzieję, że jednak chemia pomoże... A Twoja Oluchna też bida z tymi alergiami!

Grazin, super metoda usypiania! A jak się nudzisz, to zapraszamy z Twoją synową do nas

Dejzuniek, nie widzę podobieństwa do nikogo ale to wszystko się jeszcze milion razy zmieni!

Siasiek, Grazin, Wasze chłopaki

MoniaK, biedulko, ale Ci się trafiło Co do sterylizacji butelek, to ja od początku tylko zalewam wrzątkiem. Myję butelki i zalewam na kilka minut wrzątkiem. Do tej pory zero sensacji jak dla mnie sterylizator, to strata kasy

Agnieszko_pe, co nas nie zabije, to nas wzmocni! Także wyjazd męża na pewno jeszcze umocni Wasz związek! No i oby Wam szybko zleciało do spotkania

Ania nadmorska, zagłosowane!

Martulko, musiałam przeoczyć, przepraszam. Czemu Adrianek dostaje Luminal?

Violisia, hejka! Co Cię tu tak mało?

Antropia, no niezła waga!

Co do punktów, to jakoś na dniach anulują mi się moje całe 4 z zeszłego roku - wyjazd do Mielna, fotoradar Straży Miejskiej, mimo CB dałam się cyknąć i to jeszcze POMACHAŁAM do zdjęcia

Natomiast z powodów prywatnych od policji nie dostaję mandatów

AHA! Buziaki dla wszystkich Trzymiesięczniaków
Adrianek dostaje Luminal, bo wymiotuje po jedzonku troche. Chirurg mu to przepisał, bo pediatra nas do niego skierowala... W sumie dostawał, bo już nie dostanie więcej z takiego powodu, że jest po tym bardzo płaczliwy i niespokojny... Dziś w nocy o 4 rano obudził się z takim RYKIEM,że myślałam, że ucieknę z domu za moment. Plakał mi godzinę, a ja go nosiłam. TO nie była kolka bo ani się nie prężył, ani brzuszka spiętego nie miał. W pieluszce sucho, najedzony i takie wycie z samego rańca. Pierwszy raz takie coś się zdarzyło. Natomiast jak po kąpieli zapodawałam mu Luminal to zanim zasnął to też płakał i musiałam go nosić
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:25   #2571
matallewar
Zakorzenienie

Dziękujemy z Edzikiem

A piwo, to sobie mama kupiła
Leszka freeeeee I zamierzam skonsumować, jak Eda zaśnie na noc

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
aha;p

andziotku to mnie uspokoiłas bo sie zmartwiołam , chce karmic piersia, tak mi wygodniej i taniej

moj oszołom sie przebudził i znowu piastki zjada wczesniej tego nie miał

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

a gdzie te róze?
top musiał saobie ładnie przechlapac
Dobra, zaraz cyknę Wam fotę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-25, 19:30   #2572
matallewar
Zakorzenienie

No i jak? Mogę mu powiedzieć, że Wam się podobają?

I jak myślicie, bardzo sobie przeskrobał?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0237.jpg (48,0 KB, 46 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-25, 19:35   #2573
Klaterina
Zadomowienie

pikne są
a w szafce pifffa nie mam tylko wino więc sie nie napije buuu
Stary 2011-07-25, 19:42   #2574
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:

piękne są
ja tam jeszcze kwiatków na przeprosiny nie dostałam. jedynie na dzień kobiet i dzień mamy w tym roku . A Eda pięknie bajki opowiada

Grazin mój też ciumka łapki. Ale aż tak głośno nie umie . Sebulek jest uroczy
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:49   #2575
Zytus
Rozeznanie

matal, ale masz synka gadułe, na nastepnym spotkanku ciocie wizazowe wyciagna od niego o czym z tata rozmawial
A tz mozesz powiedziec ze roze sie podobaja, chyba musze mojemu pokazac i powiedziec ze wazony sie kurzą jak stoja puste...

Grazin, dobrze kojarzysz

Jejku, a piwko za mna chodzi juz od dawna, pewnie jak sie dorwe, to az jedno wypije i padne
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:50   #2576
andziot
Zakorzenienie

matall kwiateczki piękne !!!
ja nie pamiętam czy w tym roku dostałam jakieś
muszę się chyba przypomnieć,
albo obrazić na tydzień za coś hmmm, zaraz by się coś znalazło

jak ja tęsknię za PIWEM !!!!!!!!!!!

Stary 2011-07-25, 19:51   #2577
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

kwiaty piekne ale musiał miec przechlapane:P
Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
piękne są
ja tam jeszcze kwiatków na przeprosiny nie dostałam. jedynie na dzień kobiet i dzień mamy w tym roku . A Eda pięknie bajki opowiada

Grazin mój też ciumka łapki. Ale aż tak głośno nie umie . Sebulek jest uroczy
dzieki

łeb mi peka a moj sebek juz sie wyspał

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 19:51   #2578
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Grazin jak sie nudzisz to pewnie pare dziewczyn chetnych sie znajdzie zeby podrzucić Ci swoje maluchy

A ja pokaze nowego kolege Igora, jak sie zapoznawali
Cytat:
Zaraz Wam filmik wrzucę

Edzik robiu tak samo

Świetne po prostu, a róże śliczne.

Moje dziecko, po wypiciu flachy mleka, właśnie usiłuje zjeść swoje ręce.
Jutro jedziemy na szczepienie, a w środę na usg bioderek, więc trzymajcie kciuki
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:51   #2579
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
[
Jejku, a piwko za mna chodzi juz od dawna, pewnie jak sie dorwe, to az jedno wypije i padne
dokładnie to samo pomyślałam,
jedno i zgon

Stary 2011-07-25, 19:53   #2580
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Zaraz Wam filmik wrzucę
Edzik robiu tak samo
:klaski:

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

anulinka2009 wszystkie elementy skoku książkowe Piotruś będzie mądrzejszy i nabędzie super-extra nowe funkcje kalski: tylko rodzicom przydałoby się dodatkowa porcja energii
u nas też nowe funkcje się pojawiają ale skok ciut łagoniej przechodzimy (obym w porę nie zapeszyła ...)
Niestety tak. Nawet z zasypianiem był problem Tzn, przy mnie ryczał, a przyszedł tż i zasnął mu w 3 minuty
I wyjdzie na to, że se rady nie daję Oby jeszcze pospał tej nocy i skok skończył się przed sobotą, bo chrzcimy przecież
Ciuszki od mamy tż ( frak z poliestru ) okazały się za duże ( na szczęście ) i dlatego Pepe będzie miał nowoczesne ciuchy do chrztu. Do kompletu kupiłam mu dzisiaj zajefajne buty. Jutro zrobię fotkę, bo już ciemno.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości