|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Witam ja narazie na chwilkę.
Wstałam dziś przed 7 nie wyspana jestem ale byłam(z Tż oczywiście) wreszcie na glukozie Wypiłam wszystko,wcisnęłam całą cytrynkę,nie było takie złe jak myślałam,podobne do sprite Spróbowalam bez cytrynki nie było najgorsze ale nie wypiłabym całego kubeczka Pobieranie krwi 3 razy,przed wypiciem,po 1godzinie i po 2godzinach. Glukozy nie "oddałam" więc badanie zaliczone Jutro wyniki,mam nadzieję że będą dobre Tak się obawiałam tego badania a to się okazało że to nic strasznego Nie wiem po co aż tyle zwlekałam![]() Zmykam obiadek przygotować bo głodna strasznie jestem
|
#2552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zarówno pralkę jak i zmywarkę mam electrolux, ale wyszukiwalismy konkretne modele polecane, bo basem jedna firma moze zrobic jeden poelcany model a drugi beznadziejny jesli chodzi o lodówkę to mamy liebherr
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taa Dygotka z dnia na dzien ci sie teraz bedzie spalo coraz lepiej ![]() ale ja w ogole nie wiem, jakas dziwna ta moja ciaza, ani poki co zgaga mnie nie meczy, ani plecy nie bola, spie jak niemowle i nawet sie po nocy na sikanie nie budze
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też tak mam tylko że na siusiu w noc wstaję nogi mi nie puchną,nie wymiotowałam, mam nadziję że dobre samopoczucie będę mieć do samego porodu
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
truscafka-moja mama mówi,ze stara pralka miała taka możlwiość,a tą co ma od paru lat-może 4-5 nie ma.
glamourous-widdzą co robią produkując taki sprzęt,który się tak szybko psuje i nie warto go naprawiać,tylko,że przez to na śmeitnikach ogromna ilość popsutego sprzętu
|
#2556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Czasami biodro mi dokucza, ale i to rzadko Dygotko my całe agd do domu kupowaliśmy nowe, i jak na razie korzystamy z lodówki (chyba Elektrolux) i od czasu do czasu z kuchenki (Amica) Kuchanka ma fajny bajer - można nastawić zegar, i po danym czasie sama odcina dopływ gazu ![]() Zmywarkę kupliśmy bosha, ale jeszcze stoi zapakowana więc się nie wypowiem co do żywotności czy skuteczności. u mnie głównie tż siedział na forach i wybierał (bo ja już spałam przeważnie) Sery zółte wcinam, nie wyobrażam sobie życia bez nich A już taki roztopiony na toście to poezja
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ser żółty to OBOWIĄZKOWY codzienny składnik mego menu w necie jest sporo info że jest wskazany, a już na pewno nie zabroniony :Pco do AGD - my od 6 lat mamy lodówkę Gorenje czy jak to się pisze i jest extra.... pralke mamy whirpool czy jakos tak... ze wsadem od góry...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie to i pprzed ciążą rzadko kiedy przesypiałam całą noc.... ![]() ![]() a o sery pytam jako źródło wapnia-bo chyba kozie sery sa bogatsze w wapn własnie??czy nie? koleżanka w ciązy z bliźniakami tez dobrze spała-zaley chyba to też od tego jaki sie sen miało przed ciążą??
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
macie jeszcze sie posmiejcie
PLAN ZAJĘĆ *WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN* Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia: DZIEŃ PIERWSZY 1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją. 2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH? Dyskusja. 3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów. 4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU? Debata panelowa z udziałem ekspertów. 5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA Linia pomocy i grupy wsparcia. 6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania. 7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego. DZIEŃ DRUGI 1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ? Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne 2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA Prezentacja PowerPoint. 3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ. Wspomnienia tych, którzy przeżyli. 4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI Gra na symulatorze. 5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról. 6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe. 7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE Dostępni indywidualni psychoterapeuci. 8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY Telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja i jeszcze Dla panów: 1. Jak pracować nad własnym ograniczeniem umysłowym 2. Dlaczego nie ma nic złego w dawaniu kwiatów 3. Ty też możesz siedzieć obok kierowcy! 4. I ty możesz prasować. 5. Zadbaj o piękno swoich stóp, czyli jak obcinać sobie paznokcie 6. Szkoła przetrwania I - smażenie jajka sadzonego 7. Szkoła przetrwania II - mycie podłogi w łazience 8. Przyznanie się do niewiedzy nie jest ostateczną klęską 9. Ty - słaba płeć 10. Powody, dla których zakłada się nową rolkę papieru w toalecie, gdy poprzednia się skończyła (ze slajdami) 11. Jak opuszczać deskę klozetową - krok po kroku 12. Trening praktyczny trafiania do sedesu - ćwiczenia w grupach 13. Pilot od telewizora. Jak walczyć z uzależnieniem 14. Jak pozbyć się chęci wyglądania młodziej niż własny syn 15. Cel możliwy do osiągnięcia - jak ograniczyć spożycie piwa podczas meczu 16. Twoje ubranie: 10. a) jak składać spodnie 10. b) do czego służy szafa 10. c) użycie kosza na brudną bieliznę 10. d) to, co można wietrzyć, przeważnie można też prać 17. Wielkie wyzwania - kurs dla zaawansowanych 10. a) pralka 10. b) żelazko 10. c) odkurzacz 18. Wanna pełna włosów (czyli co należy zrobić po kąpieli).
|
#2560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż dzisiaj już byłam no a od 4 dni mnie zgaga praktycznie nie odpuszcza Co do jedzenia to jem wszystko to na co mam ochotę, nie daję się zwariować, w sobotę to nawet tż namówiłam na postój w Maku jak jechaliśmy z trasy bo miałam ochotę na coś takiego Żółty ser też jem dość często bo przeważnie wkładam sobie w kanapkę jak szykuję do pracy i jakie było moje zdziwienie jak dzisiaj rano okazało się że nie ma sera w lodówce
|
|
#2561 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kuzyn zajmuje się naprawą sprzętu agd i powiedział nam po fakcie. jedyne co to wymianę mieliśmy taniutką dzięki niemu. Cytat:
Pa dziewczyny, zmykam do pracy. wieczorkiem Was nadrobię
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
pozapisuję sobie jakich firm sprzety macie i na koniec to zostawię zadanie tż-i tak ma duzo na głowie to mu dodam jeszcze wybór sprzętu;/ bo ja niestety się nie znam;/mogę się jedynie sugerować opiniami z netu,ale czy to faktycznie jest dobre,czy mało czy duzo prądu zużywa to sie nei znam
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zjadłam pudełeczko malin
i zaraz zabiorę się chyba za nektarynki bo dwie na mnie patrzą to im nosa utrę
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
DYGOTKA , a dużo jesz tych suszonych śliwek? bo i mnie dopadła klątwa twardego jelita ...
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak macie problem z kibelkiem to naprawde wyprobujcie ten Duphalac...nowa wersja tez jest ze sliwka
i moze byc stosowany u kobiet w ciazy i karmiacych- bo to nie przeczywszcza tylko zmiekcza stolec http://www.duphalac.pl
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-02 o 11:02 |
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki.
Rano lalo, a teraz znow sie chmurzy. Chyba z tego lata to nic nie bedzie juz. Noc zow ciezka, no od 6-9 spalo mi sie rewelacyjnie...szkoda, ze wstalam obolala. Musze jechac do babci i skorzystac z jej oferty- mianowicie pozyczyc troche ubran po mojej mamie, bo w moje sie juz nie mieszcze ![]() A nie chce wydawac kasiory na nowe szmatki, bo co pozniej z nimi zrobie. Jakos sie przemecze te 3 miechy (chyba). Wiec mykam i zajrze wieczorem
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam też wypijać codziennie kefir naturalny,jeść więcej warzyw bogatych w błonnik,spacerować,albo jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży. a wodę pijesz?? bierzesz witaminy dla kobiet w ciązy??dodtakowe żelazo?? teraz jem suszone jabłka-choć zwykłe jabłoko byłoy o wieeeele lepsze.a zjadłabym papierówkę ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
musze pamiętać by pić wodę,nie jeśc zbyt wielu tłustych rzeczy,jeść więcej błónnika. wczoraj tż nie chciał mi kupic mleka 0,5% bo powiedział,że to sama woda i że 2& lepsze...tyle,że wszelkie tłuszcze mogą powodować zatwardzenia-a ja nieee chcęeeeeeeee!! no i dlatego staram sie nie jeść zbyt dużo słodkiego bo słodkie=tłuszcz. ważne jest też by pamietać by nie jeść za mało zdrowego jedzenia no
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-02 o 11:09 |
||
|
|
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
Biorę witaminy co 2 dzień, czasem magne b6 jak czuję napięty brzul. Wodę piję. 1 trymestr miałam biegunki, potem ok, a teraz zaparcia odkąd mały się przekręcił.
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() spróbuj ze śliwkami rano na czczo,a na kolację może kefir naturalny lecę włosy umyc bo się nei zbiorę dzisiaj;/
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie na zmiane jest biegunka albo kamien
ale sie wam zwierzylam
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Śliczny ![]() :brzyda l:
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
GLAM moja koleżanka jest na farmacji i mówiła żebym tego środka nie stosowała, na ulotce pisze że w ciąży w razie bezwzględnej konieczności, ale oni uczyli się o składzie takich leków i on podobno też może wywołać skurcze macicy.
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne ciuszki
![]() Ja dzis 1 wsza noc przespałam cała Wogóle to mam wakacjonerów u Mnie noi musze ich pilnowac ale was czytam żebym potem nie była w szoku (i tak byłam) że tak szybko klikacie
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
Naoglądałam się tych Waszych brzuszków to ja pochwale sie swoim brzucholem
http://imageshack.us/photo/my-images/19/brzuch26tc.jpg/
19.06.2010 Szczęśliwa żonka Wiktoria http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png Nie taki diabeł straszny jak go malują Edytowane przez marejta Czas edycji: 2011-08-02 o 11:38 |
|
|
|
#2576 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam po śniadanku
![]() Dziś tradycyjnie kiepsko spałam, więc do 9:30 dosypiałam. Potem się wykąpałam, zjedliśmy z synkiem śniadanko ... i jestem Czy któraś z was ma niedoczynność tarczycy i bierze na to tabletki? Bo mam takie, pewnie głupie, pytanie: normalnie tabletkę bierze się na czczo, czy w dniu badania hormonów tarczycy też mam ją wziąć? U nas nie pada, więc niedługo jadę na zakupy: do superpharmu i do ogrodnika - w ramach prezentu imieninowego mogę sobie parę krzaków kupić ![]() Cytat:
![]() A piekarnik i okap mam Teka, chociaż mój ukochany E. był na drugim miejscu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a drugie usg w którym tygodniu zrobić?bo mój lekarz ma urlop do końca sierpnia,będę wtedy w 22 tygodniu.To nie za późno na drugie usg? to moja pierwsza ciąża więc wszystko co się ze mną dzieje jest takie nowe i niesamowite.Denerwuje się czy wszystko dobrze robię,czy odpowiednio dbam o siebie.Wszystko dla dziecka,żeby tylko zdrowe się urodziło ![]() od początku przytyłam 4 kg,a jestem w 19 tygodniu.Jak myślicie jest to odpowiedni przyrost wagi? ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- marejta- piękny brzuszek,gratuluje w którym jesteś tygodniu? |
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niektóre jednostajnie, inne mniej w II a więcej w III trymestrze, więc waga się nie przejmuj ![]() glukoza nie wcześniej niż 25-26 tydzień chyba, wiec masz jeszcze czas ja jestem w 23t2d i kazali mi za3 tyg najwczesniej zrobic, wiec 26 tydzien ![]() usg polowkowe chyba powinno byc do 22/23 tygodnia, wiec jesli nie ma wczesniejszej opcji, zapisz sie najszybciej jak lekarz wróci
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
witaminkaccc- dzięki za odpowiedź
juz nie mogę się doczekać tego usg bo moze dowiemy się jaka jest płeć dziecka Mój mąż bardzo chce syna z różnych wróżb i zabobonów moich starych ciotek wychodzi chłopak, zobaczymy czy się sprawdzi hehe
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko jak tak patrzę na ten mój brzuch to on mi się ciągle taki bardziej tłuszczowy wydaje niż ciążowy ![]() Co do usg to ci nie pomogę, bo ja chodzę prywatnie i mam usg robione na każdej wizycie, zapisz się już teraz na wizytę do twojego lekarza bo potem jak wszystkie pacjentki będą chciały iść to będziesz musiała długo czekać, a 22 tygodniu chyba powinnaś już mieć usg połówkowe. Wiesz zupełnie cię rozumiem, ja też jestem w pierwszej ciąży i czasami sama z siebie się śmieję jak reaguje na każdą nowość, ale zarówno ja jak i tż mamy czasami takie odchyły Wczoraj np tż dzwoni do mnie i się pyta co robimy a ja mu mówię że się bawimy, chwila ciszy w telefonie i słyszę jak to bawicie sie ale z kim? A ja mu mówię ze z Wiktorią, ja jej pukam w brzuch a ona mi odpukuje, jak jest chwila przerwy to znowu ją szturcham ![]() Napisz nam coś więcej o sobie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

Wypiłam wszystko,wcisnęłam całą cytrynkę,nie było takie złe jak myślałam,podobne do sprite
Jutro wyniki,mam nadzieję że będą dobre

chociaż dzisiaj już byłam no a od 4 dni mnie zgaga praktycznie nie odpuszcza

i zaraz zabiorę się chyba za nektarynki bo dwie na mnie patrzą