![]() |
#2551 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Witam ja narazie na chwilkę.
Wstałam dziś przed 7 nie wyspana jestem ale byłam(z Tż oczywiście) wreszcie na glukozie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam obiadek przygotować bo głodna strasznie jestem ![]()
#2552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zarówno pralkę jak i zmywarkę mam electrolux, ale wyszukiwalismy konkretne modele polecane, bo basem jedna firma moze zrobic jeden poelcany model a drugi beznadziejny jesli chodzi o lodówkę to mamy liebherr
![]() |
#2553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taa Dygotka z dnia na dzien ci sie teraz bedzie spalo coraz lepiej ![]() ale ja w ogole nie wiem, jakas dziwna ta moja ciaza, ani poki co zgaga mnie nie meczy, ani plecy nie bola, spie jak niemowle i nawet sie po nocy na sikanie nie budze ![]()
![]() |
#2554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też tak mam tylko że na siusiu w noc wstaję ![]() ![]()
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
truscafka-moja mama mówi,ze stara pralka miała taka możlwiość,a tą co ma od paru lat-może 4-5 nie ma.
glamourous-widdzą co robią produkując taki sprzęt,który się tak szybko psuje i nie warto go naprawiać,tylko,że przez to na śmeitnikach ogromna ilość popsutego sprzętu
#2556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czasami biodro mi dokucza, ale i to rzadko Dygotko my całe agd do domu kupowaliśmy nowe, i jak na razie korzystamy z lodówki (chyba Elektrolux) i od czasu do czasu z kuchenki (Amica) Kuchanka ma fajny bajer - można nastawić zegar, i po danym czasie sama odcina dopływ gazu ![]() Zmywarkę kupliśmy bosha, ale jeszcze stoi zapakowana więc się nie wypowiem co do żywotności czy skuteczności. u mnie głównie tż siedział na forach i wybierał (bo ja już spałam przeważnie) Sery zółte wcinam, nie wyobrażam sobie życia bez nich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ser żółty to OBOWIĄZKOWY codzienny składnik mego menu ![]() co do AGD - my od 6 lat mamy lodówkę Gorenje czy jak to się pisze i jest extra.... pralke mamy whirpool czy jakos tak... ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie to i pprzed ciążą rzadko kiedy przesypiałam całą noc.... ![]() ![]() a o sery pytam jako źródło wapnia-bo chyba kozie sery sa bogatsze w wapn własnie??czy nie? koleżanka w ciązy z bliźniakami tez dobrze spała-zaley chyba to też od tego jaki sie sen miało przed ciążą??
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
macie jeszcze sie posmiejcie
PLAN ZAJĘĆ *WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN* Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia: DZIEŃ PIERWSZY 1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją. 2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH? Dyskusja. 3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów. 4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU? Debata panelowa z udziałem ekspertów. 5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA Linia pomocy i grupy wsparcia. 6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania. 7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego. DZIEŃ DRUGI 1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ? Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne 2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA Prezentacja PowerPoint. 3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ. Wspomnienia tych, którzy przeżyli. 4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI Gra na symulatorze. 5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról. 6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe. 7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE Dostępni indywidualni psychoterapeuci. 8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY Telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja i jeszcze Dla panów: 1. Jak pracować nad własnym ograniczeniem umysłowym 2. Dlaczego nie ma nic złego w dawaniu kwiatów 3. Ty też możesz siedzieć obok kierowcy! 4. I ty możesz prasować. 5. Zadbaj o piękno swoich stóp, czyli jak obcinać sobie paznokcie 6. Szkoła przetrwania I - smażenie jajka sadzonego 7. Szkoła przetrwania II - mycie podłogi w łazience 8. Przyznanie się do niewiedzy nie jest ostateczną klęską 9. Ty - słaba płeć 10. Powody, dla których zakłada się nową rolkę papieru w toalecie, gdy poprzednia się skończyła (ze slajdami) 11. Jak opuszczać deskę klozetową - krok po kroku 12. Trening praktyczny trafiania do sedesu - ćwiczenia w grupach 13. Pilot od telewizora. Jak walczyć z uzależnieniem 14. Jak pozbyć się chęci wyglądania młodziej niż własny syn 15. Cel możliwy do osiągnięcia - jak ograniczyć spożycie piwa podczas meczu 16. Twoje ubranie: 10. a) jak składać spodnie 10. b) do czego służy szafa 10. c) użycie kosza na brudną bieliznę 10. d) to, co można wietrzyć, przeważnie można też prać 17. Wielkie wyzwania - kurs dla zaawansowanych 10. a) pralka 10. b) żelazko 10. c) odkurzacz 18. Wanna pełna włosów (czyli co należy zrobić po kąpieli).
#2560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do jedzenia to jem wszystko to na co mam ochotę, nie daję się zwariować, w sobotę to nawet tż namówiłam na postój w Maku jak jechaliśmy z trasy bo miałam ochotę na coś takiego ![]() ![]()
![]() |
#2561 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pa dziewczyny, zmykam do pracy. wieczorkiem Was nadrobię ![]()
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
pozapisuję sobie jakich firm sprzety macie i na koniec to zostawię zadanie tż-i tak ma duzo na głowie to mu dodam jeszcze wybór sprzętu;/ bo ja niestety się nie znam;/mogę się jedynie sugerować opiniami z netu,ale czy to faktycznie jest dobre,czy mało czy duzo prądu zużywa to sie nei znam
![]()
#2563 |
Zadomowienie
|
Właśnie zjadłam pudełeczko malin
![]() ![]() ![]()
#2564 |
Zadomowienie
|
DYGOTKA , a dużo jesz tych suszonych śliwek? bo i mnie dopadła klątwa twardego jelita ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak macie problem z kibelkiem to naprawde wyprobujcie ten Duphalac...nowa wersja tez jest ze sliwka
i moze byc stosowany u kobiet w ciazy i karmiacych- bo to nie przeczywszcza tylko zmiekcza stolec http://www.duphalac.pl
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-02 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zadomowienie
|
Hej kobitki.
Rano lalo, a teraz znow sie chmurzy. Chyba z tego lata to nic nie bedzie juz. Noc zow ciezka, no od 6-9 spalo mi sie rewelacyjnie...szkoda, ze wstalam obolala. Musze jechac do babci i skorzystac z jej oferty- mianowicie pozyczyc troche ubran po mojej mamie, bo w moje sie juz nie mieszcze ![]() ![]() A nie chce wydawac kasiory na nowe szmatki, bo co pozniej z nimi zrobie. Jakos sie przemecze te 3 miechy (chyba). Wiec mykam i zajrze wieczorem ![]()
#2567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam też wypijać codziennie kefir naturalny,jeść więcej warzyw bogatych w błonnik,spacerować,albo jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży. a wodę pijesz?? bierzesz witaminy dla kobiet w ciązy??dodtakowe żelazo?? teraz jem suszone jabłka-choć zwykłe jabłoko byłoy o wieeeele lepsze.a zjadłabym papierówkę ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
musze pamiętać by pić wodę,nie jeśc zbyt wielu tłustych rzeczy,jeść więcej błónnika. wczoraj tż nie chciał mi kupic mleka 0,5% bo powiedział,że to sama woda i że 2& lepsze...tyle,że wszelkie tłuszcze mogą powodować zatwardzenia-a ja nieee chcęeeeeeeee!! no i dlatego staram sie nie jeść zbyt dużo słodkiego bo słodkie=tłuszcz. ważne jest też by pamietać by nie jeść za mało zdrowego jedzenia no ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-02 o 10:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zadomowienie
|
Biorę witaminy co 2 dzień, czasem magne b6 jak czuję napięty brzul. Wodę piję. 1 trymestr miałam biegunki, potem ok, a teraz zaparcia odkąd mały się przekręcił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() spróbuj ze śliwkami rano na czczo,a na kolację może kefir naturalny ![]() lecę włosy umyc bo się nei zbiorę dzisiaj;/
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
a u mnie na zmiane jest biegunka albo kamien
![]() ![]()
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Śliczny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Śliczny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zadomowienie
|
GLAM moja koleżanka jest na farmacji i mówiła żebym tego środka nie stosowała, na ulotce pisze że w ciąży w razie bezwzględnej konieczności, ale oni uczyli się o składzie takich leków i on podobno też może wywołać skurcze macicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
Śliczne ciuszki
![]() Ja dzis 1 wsza noc przespałam cała ![]() ![]() Wogóle to mam wakacjonerów u Mnie noi musze ich pilnowac ale was czytam żebym potem nie była w szoku (i tak byłam) że tak szybko klikacie ![]()
![]() |
#2575 |
Zadomowienie
|
Naoglądałam się tych Waszych brzuszków to ja pochwale sie swoim brzucholem
![]() ![]() http://imageshack.us/photo/my-images/19/brzuch26tc.jpg/
19.06.2010 Szczęśliwa żonka ![]() Wiktoria ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png Nie taki diabeł straszny jak go malują ![]() ![]() Edytowane przez marejta Czas edycji: 2011-08-02 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |||
Raczkowanie
|
Witam po śniadanku
![]() Dziś tradycyjnie kiepsko spałam, więc do 9:30 dosypiałam. Potem się wykąpałam, zjedliśmy z synkiem śniadanko ... i jestem ![]() Czy któraś z was ma niedoczynność tarczycy i bierze na to tabletki? Bo mam takie, pewnie głupie, pytanie: normalnie tabletkę bierze się na czczo, czy w dniu badania hormonów tarczycy też mam ją wziąć? U nas nie pada, więc niedługo jadę na zakupy: do superpharmu i do ogrodnika - w ramach prezentu imieninowego mogę sobie parę krzaków kupić ![]() Cytat:
![]() A piekarnik i okap mam Teka, chociaż mój ukochany E. był na drugim miejscu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a drugie usg w którym tygodniu zrobić?bo mój lekarz ma urlop do końca sierpnia,będę wtedy w 22 tygodniu.To nie za późno na drugie usg? to moja pierwsza ciąża więc wszystko co się ze mną dzieje jest takie nowe i niesamowite.Denerwuje się czy wszystko dobrze robię,czy odpowiednio dbam o siebie.Wszystko dla dziecka,żeby tylko zdrowe się urodziło ![]() od początku przytyłam 4 kg,a jestem w 19 tygodniu.Jak myślicie jest to odpowiedni przyrost wagi? ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- marejta- piękny brzuszek,gratuluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() glukoza nie wcześniej niż 25-26 tydzień chyba, wiec masz jeszcze czas ![]() ![]() usg polowkowe chyba powinno byc do 22/23 tygodnia, wiec jesli nie ma wczesniejszej opcji, zapisz sie najszybciej jak lekarz wróci ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
witaminkaccc- dzięki za odpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do usg to ci nie pomogę, bo ja chodzę prywatnie i mam usg robione na każdej wizycie, zapisz się już teraz na wizytę do twojego lekarza bo potem jak wszystkie pacjentki będą chciały iść to będziesz musiała długo czekać, a 22 tygodniu chyba powinnaś już mieć usg połówkowe. Wiesz zupełnie cię rozumiem, ja też jestem w pierwszej ciąży i czasami sama z siebie się śmieję jak reaguje na każdą nowość, ale zarówno ja jak i tż mamy czasami takie odchyły ![]() Wczoraj np tż dzwoni do mnie i się pyta co robimy a ja mu mówię że się bawimy, chwila ciszy w telefonie i słyszę jak to bawicie sie ale z kim? A ja mu mówię ze z Wiktorią, ja jej pukam w brzuch a ona mi odpukuje, jak jest chwila przerwy to znowu ją szturcham ![]() ![]() Napisz nam coś więcej o sobie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.