|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Dziewczyny ja tak na szybciutko! Napisałybyscie mi jaka jest dopuszczalna granica poziomu cukru po wypiciu glukozy 75g ?
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
ja też jestem witaminko tego zdania
|
|
|
#2552 |
|
Rozeznanie
|
witaminka co do tżta to myślę tak samo jak oolong
musisz chyba zacząć myśleć o uregulowaniu tego wszystkiego prawnie Jutro mam do ginka na 8:30, a godzine jadę. Jak ja wstanę?
|
|
#2553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rocznik 1980 co do wózka- może starczy na koła ... jak pisałam, z całej kasy dostałam 1/5 , bo on ma wydatki ![]() co do prawa... właśnie jestem po rozmowie z prawnikiem i bedzie sporo problemow... zwlaszcza ze moglabym do mamy leciec ale on nie zgodzi sie... to typ czlowieka ktory na bank bedzie robic WSZYSTKO by uprzykrzyc mi zycie, bedzie robil na złośc i powiem Wam, ze spodziewam sie samych nieprzyjemnosci z jego str.,... po ostatnim zerwaniu wykrzyczal zebym cieszyla sie ciąża, bo jak urodze to odbierze mi dziecko, choc nie ma do tego warunkow, ale jednak.... jest niepoczytalny... wiec zgoda miedzy nami raczej znajac go nie bedzie mozliwa... bahamadia, truscafka dziękuje za wsparcie.... wkurza mnie ze non toper tu sie wylewam o tym palancie ktory nie zasluguje na nic! ehhhh... dobranoc
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-31 o 21:39 |
|
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
Witam po dniu nieobecnosci
Laptop naprawiony. Ja padnieta. Moja babcia zlamala wczoraj reke...jak nie urok to sraczka. Ide sie juz polozyc- Filipcio dzis sobie wstal o 6 rano i jak nigdy nic zaczal dzien. A my wczoraj polozylismy sie spac po 1-ej w nocy. Porazka. Jutro nadrobie dzisiejszy dzien pa
|
#2555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaminkocc jakie masz kociaki?? jsa najbardziej lubię dachowce, ale w racji alergii marzy mi się brytyjczyk krótkowłosy niebieski |
|
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
Jutro Was ponadrabiam kochane, bo dopiero wróciłam z wizyty.
No więc tak: kończymy dzisiaj 29tc, waga maluszka 1400g, póki co wszystko trzyma. Martwią mnie dysproporcje na usg: główka wychodzi 30t5dc, brzuszek 28t4dc a kość udowa 29tc. Zaczynam świrować ![]() Do tego na upławy dostałam macmiror, brała któraś? |
|
|
|
#2557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam te z załącznika są genialne... miękkie, z wszystą gumą, szeleszczą... naprawdę bomba.. a najbardziej podoba mi sie ta mamlanka z głową pandy
|
|
|
#2558 |
|
Wtajemniczenie
|
truskafka po 2 godz. do 140
|
#2559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
beznadziejne jest to wszystko |
|
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
Cześś
![]() jak pisałam kilka dni temu - teraz odkąd jestem na zwolnieniu rzadko siedze przy kompie, więc nawet jak Was czytam, to rzadko się odzywam.... Byłam dzisiaj u gina na wizycie - i leki nadal mam brać, ale na szczęście nie zwiększył dawki - szyjka się nie skraca bardziej, nie ma rozwarcia, więc skurcze - jeśli kilka dziennie to jakoś przeżyjemy.. Kochane powiem Wam, że od 2-3 dni boli mnie skóra w jednym miejscu na brzuchu - a dokładniej wkoło blizny po operacji na wyrostek no i ta blizna... Wczoraj wieczorem TŻ zauważył, że pod bllizną zrobiły mi się sine rozstępy - i teraz nie wiem co kupić do smarowania, żeby na pewno pomogło. Smaruję się jakimś balsamem, ale widocznie za słabym. Zamówiłam wczoraj ten olejek, któy polecała Glam, ale zastanwiam się czy nie kupić usteli... Dziewczyny poradźcie coś - bo boli i brzydko wygląda.... Jutro 3 zajęcia w SR - bardzo lubie tam chodzić ![]() Dobrej nocki Wam życzę ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- A i jeszcze powiem Wam, że mnie męczą ostatnio zaparcia Zawsze miałam z tym kłopot, ale activia, czy woda z cytryną i miodem pomagały - a teraz wybróbowałam już wszystko co mi przyszło do głowy (śliwki zalewane na noc wrzątkiem, woda z cytryna i miodem, activia, kefir i inne) jem dużo owocó i warzyw (błonnik) i nic nie pomaga.... A jak pomyślę, że mogę się nabawić hemoroidów to
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2011-08-31 o 22:37 |
|
|
|
#2561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Gdybym ja to wcześniej wiedziała, to ile cierpień mniej. |
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
elu się odzywała muffinka
tylko u rodziców necik nie śmiga zbyt szybko, więc czasem mnie coś trafia i juz nie odpisuje![]() Wiszka ja bym się skusiła na takie badania, jeśli miałabym możliwość, w końcu i tak się kłujesz itd, a zawsze to dokładniejsze usg i inne takie będziesz miała. Kobity wypluwać szybko te teksty o zimie, bo nie mam w czym chodzić do połowy listopada jak dla mnie może zimy nie być elf jakby było coś nie tak, to by lekarz zwrócił uwagę, głowa do góry. Zresztą usg podają wartości przybliżone ( u mojego ginka jest to ok 6 dni, a raz na IP jak robili to było +/- 15dni i też takie rozbierzności powychodziły) |
|
|
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
witam, nie miałam czasu ostatnio. Ale mysle ze nadrobię Dziś miałam ostatni dzień w pracy i teraz rok urlopu wracam do męża za 2 dni do Polski. muszę isc tylko po zaśwaidczenie bo mam 31 tydz w dzien wylotu i nie wiem czy mnie wpuszczą bez zaświadczenia na pokłąd... wiec wole miec. a lece Wizzair. a i co dziwne,... wiecie ze nie miałam badanego cukru bo tu w uk nie mowią nic o tym?? ale zaraz po powrocie zrobie bo w Polsce trzeba mieć... mam nadzieje ze nie okaze sie ze mam cukrzyce... brrrr
|
|
#2564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny ale się wkurzyłam zrobiły mi się rozstępy koło pępka w nocy Jeszcze tżt mnie wkurzył w nocy mała mnie tak uciskała na pęcherz że latałam co 1/1,5 godz do łazienki a ten na mnie z mordą że mam nie pić tyle i latać bo nie może przeze mnie spać Myślałam że mu coś zrobię za chwilę Elfie nie panikuj dzidzia nigdy nie ma idealnych rozmiarów co do tyg u mnie to nawet nie raz wykraczało ponad dwa tyg. To zależy też od lekarza czy dobrze mierzy Dreamnes załatw sobie to zaświadczenie lepiej mieć i lecieć niżby cię mieli cofnąć z bramki A co do cukru tu nie robią tego jako podstawowe badanie tylko jak masz kogoś w najbliższej rodzinie który choruje na to, wtedy cię wysyłają po 28 tyg wypisuje ci skierowanie położna Witaminko przykro mi z powodu kłopotów z tżt takiego to powinni za "coś" powiesić. Jest nieodpowiedzialny i chyba nie dorósł do roli ojca niestety będziesz prawdopodobnie miała kłopoty z nim nawet po porodzie Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-01 o 07:38 |
|
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
Witamy.
Nieźle Aniu mojemu jak przeszkadza to idzie do drugiego pokoju spać. No chciałam ogłosić że właśnie kupiłam wózek na allegro Mam nadzieję że szybko go przywiozą.Kurierzy jeżdżą w soboty?
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
elf27 ja brałam macmiror.Brałam tylko na noc i to co moge polecic to na pewno majtki do tego wkładka ewentualnie podpaska.Ale to nic strasznego
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kuriera to nie mam zielonego pojęcia to chyba zależy od firmy i czy dni robocze zaliczają też soboty
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś kiepsko spałam nie wiem czemu kreciłam się całą noc, wstawałam do wc i jeszcze moja suczka robiła sobie po mnie marsze na orientacje
Jutro idę do lekarza i z Tż zakupić jakies meble może dużżżaaa komode, bo chciałam już ciuszki prac i układać.Wczoraj się ze mnie śmiał, żebym sie jutro na USG nie zdziwiła jak mi Pani dr powie, że Zosia bedzie Dawidkiem On chyba jeszcze w duchu liczy na pierworodnego![]() Mam pytanko robiłyście w ciązy test na HIV?Ja robiłam kiedyś, ale tak myśle czy teraz nie zrobić.Nie miałam żadnych ryzykownych sytuacji, ale miałam operacje 3 lata temu i tak myśle, że może zrobie? |
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam na początku ciąży robiony
|
|
#2570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale położna powiedziała że jakby coś było nie tak by sami do mnie dzwonili
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
mi też lekarz zlecił gdzieś zaraz na początku....
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
mnie takze lekarz zlecil na poczatku badania na wirusa HIV
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki melduje sie porannie
tez mialam badanie na HIV w Irlandii robione w pierwszej ciazy- Aniu ale tam normalnie mialam je wpisane w karte ciazy
|
#2574 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja nie miałam... |
|||
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
w Irlandii tak samo to badanie glukozy nie jest w standardzie, robia je jedynie jesli w rodzinie najblizszej (tzn ojciec lub mama) mialas przypadki cukrzycy lub jesli badanie na zwykla glukoze ( ten 1 czy 2 razy jak ci pobieraja krew) wychodzi z za wysokim wynikiem
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
Weszłam dziś do klubu , bo dawno mnie tam nie było i jestem zdruzgotana wiadomością.Jakaś czarna seria?Zaczęłam wczoraj 24tc i teraz drżę i się zamartwiam.
Świetny początek dnia. elf27 tak brałam w jakimś 17tc.Pomogło, ale na następnej wizycie dostałam Clotrimazolum, bo znowu mi coś dolegało Okazało się, że Lactacyd, tak mnie podrażniał a teraz już ok.Nic się nie martw zakażenie grzybem jest gorsze dla dziecka niż lek przepisany przez specjalistę.
Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-09-01 o 08:49 |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
hej a ja nadla nie ucieklam, chociaz tesknie za mala jak jasna cholera!
nigdy nie bylo tak zeby sie obudzila i zeby mnie nie bylo, do tego w✂✂✂✂il mnie tz! przed pojsciem do szpitala wywalilam wszystkei rzeczy malej na srodek jej pokoju, ale nie zdazylam ich do konca poukladac a ten kretyn tego nie dokonczyl i tesciowa zaprosil! mala odprowadza do mojego taty ...ale mogl to ogarnac no kurrrrFa teraz znowu wyjdzie ze balaganiara jestem! a wczoraj jak mnie przyjmowali weszlam na oddzial i slysze yyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!! !!!!!!!yyyyyyyyy!!!!!!!yy y! a za chwile beeeeeeeeeeeeeeeeeeeee( dzieciatko ))))))dzisiaj PODOBNO ma przyjsc neurolog, zobaczymy czy przyjdzie.... rano cukier mialam na czczo 80, teraz 1,5 godzinki po sniadanku mam isc zobaczymy, oczywiscie tak cudne jedzenie ze jem swoje, a jak tylko zjem i mi pobiora cukier to spadam na kawalek pizzy i cole na dol
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta firma widzialam ma w ofercie tez serum na istniejace rozstepy i blizny radze smarowac po kilka razy dziennie czymkolwiek tlustym i nie martw sie po porodzie sobie zrobisz jakas kuracje zluszczajaca i doprowadzisz brzuszek do normy
|
|
#2579 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest nas dwie... moj za to jest niesłowny i niedojrzały... nie umie rozmawiać i sam podejmuje decyzje np. podziału kasy.... zreszta nie chce juz o nim gadac... jade dzis do kumpeli-psychologa pogadac i zobaczymy co z tego wyjdzie ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
obstawiam to jako pewnik.... ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
hahahahahahahahahaha... Darusiaaaa ty to mnie rozwalasz normalnie nie ma to jak pizza i Cola trzymam kciuki za wizyte ![]() witajcie ![]() dostałam kolejne info o promocjach: apteka DOZ: Vit D+K 30szt.- 19,99zł, Vit. D 30szt.- 11,02zł, Bepanthen 5%, 30g- 11,32zł z kartą, Enfamil 3 Premium, 850g- 50,99zł Carrefour: http://www.carrefour.pl/page/pl/tani...atcrf20110830/ kosmetyki Nivea dla dzieci 3w cenie 2
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-01 o 09:14 |
|||
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za info. Mam 118,9
także udało się ale co się musiałam nadenerwować przy tym badaniu.... Nie opowiadałam Wam, ale przedwczoraj kiedy poszłam na glukozę zdolne Panie pielęgniarki za bardzo nie wiedziały co mają ze mną zrobić.... najpierw biegały w popłochu do której fiolki pobrać tą kreew na czczo a do której tą po glukozie. Jak pobrały mi tą pierwszą krew to się pytały po jakim czasie mają mi pobrać tą drugą krew, po pół godziny czy po godzinie??? . Powiedziałam już lekko wkurzona ze to jest 75g to chyba po 2 godzinach..... .Pobrały i nie napisały nic na fiolkach , ani godziny ani jaka krew w której fiolce. Na badaniach które otrzymałam napisano, ze wyniki sa podane w ramach odstępstwa od procedury czyli po prostu w laboratorium domyślili się o co chodziło i podali je w dobrej kolejnosci.... Jakbym przez te pipy musiała pic jeszcze raz to świństwo to chyba bym je ![]() A takie były ważne, że "bez kija nie podchodź".Ja nie miałam badania na HIV, teraz kiedy byłam u nowego lekarza kazał mi uzupełnić te braki, czyli zrobić badanie na HIV, TSH i jeszcze coś ale nie pamiętam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

ja też jestem witaminko tego zdania

do połowy listopada jak dla mnie może zimy nie być