![]() |
#2551 |
Raczkowanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
no ale kolacja białkowa chyba powinna być prawda?
jem 2-3 godz przed snem do jogurtu często jest krążek ryżowy który ma węgle, no ale przecież płatki owsiane to też węgle a warzywa to np. pomidor-cały, papryka i ogórek do wieśka rano do kanapek plastry pomidora ogórka sałata i papryka dziś np brokuł 400 g na dwa posiłki i oczywiście warzywa do kanapki rano sałatka z kap pekińskiej i marchewki ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- f_ola dzięki za rady i pyt: kolacje białkową jeść godzinę przed snem? czyli nie tak jak ja 2-3? |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
czytam Was, czytam i nie mogę się zebrać żeby cokolwiek Wam odpisać.
Mam jakiegoś doła od paru dni... schrzanił mi się jadłospis- obiad w porze podwieczorku (czekałam na TŻ, aż wróci z pracy z zakupami- byłam chora i miałam przymusowe leżakowanie), podwieczorek w porze obiadu... a wczoraj jak głupia wypuszczona ze smyczy [czyt. z domu], bo w końcu mogłam wyjść na dwór, więc poza spacerem zaliczyliśmy Carrefour. Batonik Fitness sobie odpuszczam, ale później...? Zrobiliśmy naszą ulubioną zapiekankę- 30% śmietanka (250ml), 6 ziemniaków (całkiem sporych), 2 kiełbasy śląskie Morliny + przyprawy... Zjedliśmy mniej więcej po połowie, ja może ciutkę mniej, ale za to wcześniej zjadłam 2 kromki razowca z pasztetem mamy TŻ ![]() ![]() ![]() Dziś pokuta- oczyszczam się warzywkami.. tzn. śniadanie zjadłam normalne, aczkolwiek przesadziłam z ilością fitelli do mleka ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-11-06 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Raczkowanie
|
staram się
a mogę jeść gotowane ziemniaki? wiecie takie tradycyjne do obiadu? oczywiście w małych ilościach
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
tak, ale mało jak każdych węgli do obiadu.
100g ziemniaka ma koło 85-88 kalorii więc bez obaw, ale bez kalorycznych dodatków Mroowi naprawdę nie wiem co mamy Ci już poradzić ![]() ![]() Bottego kochana nie załamuj się! Główka do góry! Dzisiaj jest już lepsze ![]() A co do wagi to wagi to szowinistyczne mendy. Moja pokazuje ciagle inne wartości(dzisiaj) i mnie wkuuurza ![]() ![]()
#2556 |
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- a taka łyżka stołowa ziemniaków ile ważyć może? ile g błonnika mam zjadać?
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
f_ola, moja nawet nie chce się dziś włączyć...
zmiana pogody będzie u nas, stawy bolą mnie od rana, wkurzające. W domu nie byłam od miesiąca i w najbliższym czasie nie jadę. Z moimi nerami coś złego się dzieje... do nefrologa nie mogę się dostać- "terminy". Ehh nazbierało mi się tego wszystkiego. ![]() Znowu głodna jestem. ![]()
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
Bottego spokojnie.
![]() Wolałabym żeby waga się nie odzywała niż pokazywała wartości jakby grała w lotki lub totolotka Mrooowi w po co łyżkami ważyć? Takie puree ma w sobie masę śmietany i masła- czyli na redukcji odpada. ![]() 20-40g bo pomóc chętnie wszystkie pomagamy ale musisz sobie w końcu zdać sprawę,że to indywidualna sprawa- kto ile i na czym chudnie. Ja na 1500 nie chudłam to do 1200 obniżyłam i chudłam. Raz wychodziło 1200 a raz 1300 albo 1400. Dietetyk odkrywczego nic Ci nie zaleci. Jedynie ułoży dietę o danej kaloryczności. Kobieto weź trochę poczytaj na te tematy ![]()
#2559 |
Raczkowanie
|
wiem że każdy jest inny ale szukam porad...jak to na forum bo właśnie nie chcę narazie korzystać z rad dietetyka ...
pure nie robię tylko takie zwykłe ziemniaki z wody z solą więc sobie pozwoliłam na 1 łyżkę dlatego spytałam
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
co do tych ziemniaków- ja zawsze robię tak, że ważę ziemniaka na surowo, po obraniu i gotuję (jeśli gotuję z kimś, to resztę kroimy na pół, a mój zostaje cały
![]() ![]()
#2561 |
Raczkowanie
|
muszę się zaopatrzyc w wage kuchenna teraz
![]() dzięki Bottega |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Tu chodzi o Ciebie. Ja z chęcią odpowiem i się wiedzą podzielę. Jak nie będę miała ochoty to nic nie odpisze, bo jak słusznie zauważyłaś to jest forum i nie mam obowiązku takiego. Ja jem węglowe kolacje, jestem za jedzeniem węgli i wolniejszym chudnięciem co sprawia,że już większość wizażanek mnie zlinczuje, bo węgli nie można przecież jeść po obiedzie- tak napisane jest na ich świętym wizażu...(pomińmy fakt,że większość odchudza sie po kilka razy bo wracają z jojo)
![]() Mi chodzi tylko o to,że jest masa teorii i porad na jeden dany temat i trzeba znać kilka lub przetestować na samej sobie kilka by znaleźć tą właściwą. Podobnie trzeba wiedzieć jak organizm funkcjonuje, czego dokładnie potrzebuje, jak reaguje na dane posiłki. Dlatego proponuje poczytanie sobie. Wzięcie do łapek książki czy dwóch o zdrowym żywieniu, przeczytanie, spojrzenie na dane porady itd. ![]() A co do łyżki- łyżka od łyżki się różni, jedna jest bardziej płaska, inna głebsza,dajesz kopiastą czy płaską, ziemniaki są bardziej zbite lub mniej...Bierz wagę i waż ![]()
#2563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- to też nie mój pierwszy raz ,tylko ostatnim razem lepiej mi szło ale wrócił jojo
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Rozeznanie
|
alOha
![]() ja dziś pożarłam troszkę rosołku z makaronem i jestem już głodna lecę coś zjeść ;P
#2565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś póki co: I śniadanie : standard, czyli 80g banan / 100g twaróg / 50g jogurt nat Przekąska: 200g gruszki/100g winogron Obiad: 240g piersi z kurczaka / 70g makaronu / 20g sera zółtego niskotłuszczowego / 100g papryki żółtej Z resztą się okaże ![]() Dziś zaliczyłam 12km spaceru i 2 km kontrolnego biegu. Noga póki co nie boli, co mnie bardzo cieszy. Za kilka dni spróbuje 3-4km ![]() Spaliłam 1000kcal. Łikend był spędzony bardzo efektywnie ![]() Co do puree, ja tam nie leje śmietany tylko jogurt naturalny. Tzn. ja nie jadam, ale robie rodzince czasem. Ciekawe jakby smakowało bez masła, tylko z samym jogurtem i ewentualnie przyprawami. Musze przetestować ![]() mroowi Ja kupowałam wage kiedyś na allegro, dokładnie taką jak tutaj http://allegro.pl/kuchenna-waga-elek...913121171.html . Nie wiem od jakiego sprzedawcy miałam. W każdym razie sprawdza się świetnie, a jest niedroga ![]() Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-11-06 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
proszę
![]() f_ola, ja też uważam, że te 90% "mądrości" wizażowych jest beznadziejne. Jakbym tyle jadła, to nic by mi nie zeszło. Tak samo jak dla mnie zbdurą jest niejedzenie owoców po południu. tyszka, ja tak czasami jem- jeden większy rozgnieciony ziemniak, łyżeczka jogurtu naturalnego, trochę soli i pieprzu, do tego pokrojona rzodkiewka ![]() Dziewczyny, zgłupiałam... wiecie, że mam problemy zdrowotne, m.in. z tarczycą. 3 tyg. temu zwiększano mi dawkę leku (na niedoczynność), bo zaczęłam mieć objawy niedoczynności. Dziś doszłam do wniosku, że czuję się podobnie... w zeszłym tygodniu miałam robione badania kontrolne TSH, aby zobaczyć czy dawka jest ok i wyszło mi 2,78, wiec mieściło się w normie labolrtoryjnej. Ale poczytałam nieco o tym i okazało się, że zmieniły się normy (po jakichś tam badaniach) i teraz jest do 2 a nie bodajże do 4, tyle, że wiedzą o tym głownie tylko endokrynolodzy. Lekarze rodzinni nie zostali odpowiednio poinformowani, a laboratoria robią wszystko według starych norm. Tylko co ja mam teraz zrobić? Sama zwiększyć sobie dawkę? Raczej nie. Iść do rodzinnego i wypalić "a wie Pan, że ma Pan nieaktualne informacje?".
#2567 |
Raczkowanie
|
Bottega no to niezly galimatias,ze rodzinni nie sa doinformowani.Ale lepiej na wlasna reke nie zmieniaj dawki.
Ja wlasnie zjadlam obiado-kolacje: 4 kawalki z pizzy XXL i wypilam pol butelki czerwonego wina ![]() Dzis zjedzone:1950kcal;80g B;65g T;214g W;19g Bl. Spalone:680kcal(rowerek 15km,spacer 1h)
![]() ![]() ![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-11-06 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Raczkowanie
|
no to zaczynam zmniejszanie,
dziś pobiłam samą siebie i chyba przesadziłam: 903,94 kcal B 66,5 W 79,06 T 33,39 oczywiście mniej więcej bo nie mam wagi ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- I 9:00 pół bułki z dynią, pół z siemieniem lnianym, turek z chrzanem zamiast masła,sałata dwa duże liście, pomidor dwa plastry, ogórek cztery plastry, pół jajka na twardo, 2 plasterki polędwicy z indyka, łyżeczka siemienia II 12:00 brokuł 150 g , krążek ryżowy 2x III 14:30 łyżka ziemniaków, kotlet z mielonego wołowego z bazylią, pieprzem i startą marchewką, brokuł ok 100g IV 18:00 jogurt bakoma 0% tłuszczu,łyżeczka siemienia brokuł 100g
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śniadanie jest tylko okay. Ten drugi posiłek kiepski-brakuje Ci białka. Do obiadu jeden ziemniak a nie łyżka, Na kolacje jakieś białko-jogurt to nabiał. ![]()
![]() |
#2570 |
Raczkowanie
|
Mroowi, ja Cię chyba uduszę. Nie bierz się za odchudzanie dopóty, dopóki nie zrozumiesz jednej rzeczy:
Jeśli organizm nie otrzymuje wystarczającej porcji składników odżywczych - przełącza się na tryb oszczędzania i magazynowania. Im mniej będziesz jadła, tym bardziej będziesz nakręcała błędne koło. Rozregulujesz się do reszty i nie schudniesz, choćbyś stanęła na rzęsach, bo organizm nie odda Ci tych nadmiernych kilogramów, będzie o nie walczył. Jedynym rozwiązaniem jest poprawienie przemiany materii. Kontroluj to, co jesz. Staraj się jeść jeszcze częściej, więcej, ale niskokalorycznie (1100 kalorii LUB NAJLEPIEJ WIĘCEJ), dorzuć do tego proste ale regularne ćwiczenia. Musisz nauczyć swój organizm, że dostarczasz mu wszystkiego, co potrzebne do normalnego funkcjonowania - wtedy przestanie chomikować i chętnie odda nadbagaż.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-11-06 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
U mnie masakra. Wczoraj zjadłam normalne śniadanko, apotem spędziłam cały dzień poza domem. Zjadłam wabatony musli
![]() ![]() ![]() A dziś skusiłam się na 2 kawałki ciasta ucieranego, teściu robil ![]() ide nadrabiać, prosze mnie zbiczować. Jutro wracam na dobrą droge. Obiecuje sobie |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spalisz kalorie nosząc ją i gitarrka będzie, co? Subway? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama się rozglądałam jakiś czas temu w Katowickiej SCC czy w barach coś fajnego znajdę. W końcu olałam i w Tesco kefir kupiłam ![]() Siostra jadła frytki i hamburgera (jak i pełno ludzi dookoła) a ja doiłam kefir. I chyba ze 3 wafl ryżowe zjadłam Nie ukrywam, że czułam się idiotycznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
O właśnie w Subwayu (omg jaka skleroza). Jedyne co to to ze do słodkiego mnie nie ciągnie (no do lodów w których w galerii było pełno troche), ale dziś te dwa kawałki ciasta mało słodkiego okropnie mnie zmuliło.
Ech tyle było pięknych ciuchów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki
![]() I: Jajecznica z dwóch jajek, trzech plasterków chudej wędliny, dwóch pomidorów na łyżce masła. Chrupkie pieczywo. Zaraz po śniadaniu zjadłam lizaka i wypiłam kakao słodzone słodzikiem. (Miałam takie łaknienie, że masakra.) II: Około 200 ml rosołu z makaronem i marchewką. III: Mandarynka i duże khaki IV: Ziemniaki, buraczki z cebulką i kawałek kuraka pieczonego w przyprawach V: Serek wiejski z odrobina słonecznika, zarodków i dwoma małymi pomidorami. Do tego dwie kromki chrupkiego z pastą z makrelki. W miarę? Cały dzień byłam zalatana i nie miałam czasu poćwiczyć. Może zaraz coś porobię. Znowu boli mnie głowa x.x
![]() |
#2577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kuszących lodów, to nie ma się co dziwić. Chyba każdy się ślini jak przechodzi obok lodówki z 1239129381023 rodzajami przepysznie wyglądających smaków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ale to wyszło samo z siebie, serio, myślałam że będzie więcej przez ta wołowinę ... i dlatego nie jadłam dużo ...
ale za to wiedząc że późno dziś pójdę spać zjadłam jeszcze trochę węgli i białka 1057 kcal B 76 W 100,08 T 35,67 dziś nic nie ćwiczyłam więc chyba ok w tygodniu wstaje wcześniej to będzie 1 posiłek więcej ![]() i będę piła kawę, dwie na sojowym mleku więc B się zwiększy już nie rozumiem, jedna pisze że mam zmniejszyć kcal potem opr że za mało...
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawda jest taka, że niestety musisz też sama się pogłowić co jest nie tak. Metodą prób i błędów jakoś znaleźć sposób na siebie. Tutaj wiele dziewczyn ma różne poglądy na odchudzanie. Każda robi to w sumie po swojemu. Ja np. bym wcale nie zmniejszała kalorii tylko dodała solidną porcje ćwiczeń aerobowych min. 2 razy w tygodniu. Straaaasznie chciałabym Ci doradzić co zrobić, żeby waga zaczęła spadać, ale kurcze... Ja po prostu nie chce radzić Ci źle. :/ Ja jedynie wiem co na mnie działa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Raczkowanie
|
dzis tak wyszło
![]() Cytat:
tyszka_ ale ja ćwiczę co 2 dni, czasem w weekend tylko sobie odpuszczę ale 3 x w tygodniu to napewno 50 min na orbitreku lub pół na pół z rowerkiem, jak są jakieś ciekawe ćwiczenia fit to idę na godzinę lub pół a co sądzicie o kiełkach zdrowe chyba co? bo tak sobie pomyślałam, że może zacznę hodować...
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.