|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Ja sobie złamałam palec 2 razy w tym samym miejscu... w odstępie czasu chyba 8 lat.
#2552 |
Zakorzenienie
|
oj to chyba cos nie tak musialo sie zrosnac... bo przeciez tez przez to odszkodowania za skrecenie sa wieksze niz za zlamanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo te ze zdjęcia to na legowe wyglądają. I tego w żadnej gazetce nie było? czy przegapiłam.... szafka mi się bardzo podoba
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||
Zakorzenienie
|
no to też fajno
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2555 | |||||
Rozeznanie
|
Ana- bardzo mi miło
![]() ![]() Kiedyś słyszałam, że kawa jest zdrowsza, niż duże ilości herbaty. Ja rzadko piję herbatę - najczęściej kiedy się odchudzam, wtedy zieloną. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja kupuję kawę w ziarenkach, w Tchibo na wagę, mam tam dwa ulubione rodzaje - mocniejszą do espresso i słabszą do latte. Cytat:
![]() tak, jasne, ekspertka - ostatnio kupiłam syrop blue curacao - myslałam, że on do kawy ![]() Cytat:
Libra- ten likier to też taki a'la syrop, czy na alkoholu? Cytat:
![]() Delegacje mi się nie podobaja, jadę ze wzgl. "politycznych" - muszą mnie ludzie na nowo sobie przypomnieć, a przede wszytkim dyrekcja docenić. Od powrotu po macierzyńskim wszystko co dobre mnie omija, podwyżki, awanse, nagrody ![]() ![]() Przy okazji miejsce fajne, hotel Gołębiewski, siedem basenów (z których pewnie nie skorzystam bo wielorybów nie wpuszczają). Imprezę wieczorną poprowadzi Skiba (pewnie będzie głośno). A mnie dziś przyszły duplo, te które niedawno zalinkowałam - w orginalnym pudełku. Tym razem wyparzę, jak me dziecię pójdzie spać. Może do Świąt się uchowają. Druga zabawka to będzie lala, szmaciana. Ola uwielbia opiekować się lalkami.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-11-24 o 19:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się kochana, nie wszystkie dzieci wszystko łapią na szczęście ![]() --- opiszę wam kilka naszych "my-child-story" Usypianie lenki w południe dziś. Tańce hulanko swawole że hej, i inne spiralne ruchy i wykopy to są na porządku dziennym. "mamusiu, piosenka" <śpiewam jej iskierkę>. "nie, nie podoba. inną" <śpiewam inne>. "Nie gwiazdki nie, kotki nie. Nie śpiewać. Spać.zamknąć oczka.Cicho" <3 sek.ciszy>. "Obudź, obudź" <otwieram oko> "Obudziłam ![]() "O mamusiu, nogawki zepsułam " <miała jeden RĘKAW podwinięty w bluzeczce> "konik, krówka gdzie, gdzie?" "nie ma schowałam" "biłam tu, biłam tu <pokazuje ścianę-krowa została zarekwirowana bo waliła nią o ścianę". <gada bez sensu:małpa, małpa, owies, poszłam,poszłam, wiesz, wiesz, powiedziałam itp. Chwila ciszy...nadzieja się budzi... i otwiera oczy wali mnie po ramieniu i krzyczy "berek" ![]() i cała impreza jakieś 40 min....a spała niecałą godzinę..... *** czasem jak sobie każe śpiewać i jej zaczynam śpiewać "już gwiazdki lśnią, już dzieci śpią...", to ona się dołącza i śpiewa "dzieci śpiom, dzieci śpiom"-głośno, zagłusza mnie w sumie i na różne melodie ![]() *** znalazłam w domu taką małą myszkę na sznureczku "o mamusiu, kabelek ma" ***Często ubiera moje kapcie lub swój plecaczek i mówi "papa. idę" za chwilę "jestem wróciłam" "gdzie byłaś?" "sklepie" "i co kupiłaś?" "klebek" "tak? a gdzie go masz?" "tutaj <pokazuje na kieszeń, udaje że wyciąga>. "Pjosię" czasem mówi "idę do przedszkola" ale nie wiem skąd to jej się wzięło-może od babci ***chce się bawić z psem w berka. Jak on nie chce <nie ucieka klepnięty z okrzykiem "berek">to nad nim ślęczy i mówi "głasiam, głasiam" ***"dobra, idziemy grzać zupkę" <badawcze spojrzenie na stopy> "mam grube. Idziemy niuniusiom/ ze mną" *** umie powiedzieć "uderzyłam nóżke/główkę itp, boli /kłuje" ***rozwaliła swój domek z klocków, za chwilę przychodzi i mówi "ojej,ojej bałagan" ***dziś nie chciała jeść zupy (niedobra faktycznie była) i dałam jej parówkę. "nie mam am." "masz" "nie mam zupki. parówę mam ![]() *** "mama czytać miki, donald <jej ulubiony słownik obrazkowy> "nie ma, schowałam. A dlaczego nie ma?" "popsułam <smutnym głosikiem> <podarła jedną kartkę więc go schowałam> ***oglądam słownik. Mówię "to są nożyczki" "tutaj,tutaj mausiu" <pokazuje na włosy-zapamiętała że jej obcinałam> *** "pies śpi.Obudzę. Na paluszkach, na paluszkach <to z jednej bajki zapamiętała>. Obudź, obudź. Dzień dobry piesku <to też mówi jak wchodzi do kuchni a on na posłaniu leży" ***babcia opowiadała. Oglądają rzeczony słownik <pojechał też do babci, a jakże>. "zobacz lenusiu, to jest kotek" "babciu, puma, puma" <aż się ponoć babcia zawstydziła> ***żeby jej odessać nos, udaję że najpierw odsysam krówce z farmy. "druga też, druga też <"kazała" mi odessać też krowie drugą dziurkę> ***rano: "dora skończyła, dora skończyła. Nową włączyć, nową. Pilotem. Gdzie pilot? <z przerażeniem w głosie> *** widzi jak ja piszę. "Mama pisze napiski" Niunia pisać. Rysować niunia. Rysunek. kredki niuni. Chowane, dać daj. <daję> "Mamo narysowałam <trzy kreski na krzyż, wiadomo>. To ogon. <jeszcze 2 kreski>. Kotek mamo, kotek" ***każdy film czy program to klan. "mamusiu nie ma klanu.skończył" ***ostatnio sięga często do swojej kieszonki w kamizelce i mówi "mamusiu pieniążka daję. Pjoszę <udaje, że wyciąga i daje mi do ręki> Pieniondze". "Dziadziusiowi też dam <biegnie do niego> "Dziadziusiu....." ***<domofon> "idzie ciocia judysiom". "nie lenusiu, nie idzie ciocia" Potem słyszy szczekanie psa i otwierające się drzwi i mówi smutnym głosikiem "idzie dziadek. Nie ciocia..." ***ku mojemu zdziwieniu zdaje się kumać czasy w sensie że np dziadek jej mówi pomyśl [coś tam coś tam]. Ona idzie i mówi "pomyśle". za chwilę wraca i mówi "pomyślałam". I tak z większością czasowników. czasem śmiesznie jej to wychodzi, już nie pamiętam, ale było coś z "uratuj" i wyszło jej coś jak "uratujałam", ale właśnie co dziwne większość tych co używa to dobrze odmienia. *** i ona takie śmieszne "r" wymawia-cos pomiędzy niemieckim i francuskim takie "rrhhh" jej wychodzi No w sumie nie dziwota, że tak zasuwa-ma dobry wzorzec-ja, podobnie jak dzieć mój, zamykam japę na dłużej jak śpię ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- aneczka, no mi się właśnie wydawało, że one podróbką lego są i z tego zdjęcia, opisu, tego, że 6+ są, ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- gusinek, widzimy cię, melduj się szybciutko i mów co u was
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-11-24 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo jeśli inny niż my mamy, to ja chętnie go od was odkupię, bo u nas w biedrnce juz nie ma tych klocków ![]()
![]() |
#2559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Evitka Lenka jest po prostu niedopodrobienia ![]() ![]() ![]() ![]()
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2011-11-24 o 20:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi nie chodziło o to żeby dziecko łapać w locie zanim się przewróci ale o to że nie zostawiam swojej samej w domu a ja jestem za drzwiami. Obserwuj czy nic się nie będzie działo. Niestety niektóre dzieci chorują bardzo często i powaznie i wtedy rodzice świrują i dlatego grubiej ubieraja. Takie zamknięte koło. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- evitka Lenka jest obłędna ![]() ![]()
![]() |
#2561 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak sie raz spróbuje takich wędlinek swoich to ciężko później coś sklepowego zjeść i co najlepsze takie swoje to dość długo w lodówce mogą poleżeć ,no ale oczywiście nie mają szansy ![]() Cytat:
nie martw się na zapas , może nic nie złapał Cytat:
Evitka , Twoja Lenka to boska jest ![]() Drcron szafka fajna , jak piszesz o tych ciemnych panelach w przedpokoju to gęsiej skórki dostaję ![]() Pojechaliśmy dzisiaj na otwarcie nowej biedrony, godzina 8 a cały sklep ludzi już pewnie każdy pomyślał to samo co ja że jadę rano to tłoku nie będzie ![]() Ja to mojego chyba po ciemku będę ubierać i na zewnętrzny wystawiać , bo popołudniami i wieczorami to wścieku dostaje ,lata, biega, wrzeszczy ,piszczy łeb mi pęka, skąd on tyle siły ma |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy tak o tych spacerach piszecie... nie wychodzicie po ciemku? My od jakiegoś czasu idziemy chociaż na pół godz wieczorem kółeczko po wsi zrobić... Jak jest tz to większe a tak jak dziś sama to mniejsze bo u nas mało oświetlonych miejsc.
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś nie wychodziłam po ciemku , jak się ciemno robiło to zwijamy sie na chatę , my to na podwórko swoje chodzimy tak po wiosce to rzadko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam wszystko, ale nie cytowałam i nie wiem co komu odpisać miałam
![]() ![]() ![]() No i dupa z tymi spacerami i spaniem - związku jednak brak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj na kolację zjadł michę krupniku na gołębiu, gotowałam mu na dzisiaj, to tak krążył i krążył, że wykrążył - musiałam mu dać, bo wycie włączył - taka kolacja ![]() ![]() Kupiłam mu wcozraj rękawiczki na 5 palców w pepco za 1,99zł ![]() ![]()
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My spacerujemy i w dzień i po nocy(ciemności) ja bym z dzieciarnią w domu zwariowała. A to jest jedyna"zabawa" w której się nie kłucą ![]() Mój Eryk często chorował na zapalenie płuc, i nigdy nikogo tym nie zaraził ![]() Bao mój też teraz w pięciopalczastych rękawiczkach chodzi(zgapiłam od Asiulka) i dość łatwo się zakłada, za to on po drodze nie ściąga, bo może wszystkimi palcami operować, a w tych całościowych to po 5 min miał ściągnięte, bo gorzej sie patykiem w dziurki trafiało. Miałam dzisiaj noc koszmarek. miby jedna pobudka małego. Ale z tz do 24 sobie siedzieliśmy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
lind jak tz wraca kolo 16 to tez wychodzimy jak jest ciemno .
Ja po wczorajszej wizycie mega zadowolona ale tylko z jednejstrony;/ Siedze sobie w poczekalnii jak mala mi zafundowala kopa to az zawylam! kobitki w poczekalnii az sie przejely bo sie zgielam w pol. Mysle sobie-gnojek maly!obrocila sie! no i faktycznie!!! rodzimy normalnie ![]() ale wyniki badan mam zle , w srode mam jechac na ktg zobaczyc co tam slychac w ogole i wyniki powtorzyc,problem z siusianiem mam bo zastoj sie w lewej nerce troche robi dlatego tez pobolewa..... poza tym infekcja i bialkomocz czyli to samo co pod koniec z Oli-powtórka z rozrywki...
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Darusia - dbaj o siebie a właściwie o Was. Evitka - Lenka jest po prostu jedyna w swoim rodzaju. Jestem zachwycona jej mową czyli słownictwem, gramatyką i logiką ![]()
#2568 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co moge podać Juli na to bolące gardełko i na katarek? Mogę ja leczyć domowymi sposobami, czy lepiej prywatnie iśc do lekarza ? narazie rano psiknełam jej otrivinem do noska i masć majerankową babci kazałam smarować, ale co mogę jeszcze ?
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
drcron, na gardełko spray- tantum verde, hascosept, septolux (te dwa tańsze a ten sam skład)
na katarek-euphoribium (u nas super), nasivin, woda morska, majeranek ceruvit lub wapno i wit.C jakaś można też pyrosal (to takie ziołowo-roślinne,fajne jest) syropek-prawoślazowy-jeśli kaszelek jest (on nawilża błony sluzowe-my kupujemy prawoślazowo-malinowy) no i rzeczone inhalacje bardzo polecam
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
Wiajcie
![]() Maciuś usina sobie właśnie drzemkę, wiec piszę ![]() ![]() Drcron współczuje nocki oby to nic poważnego, to wszystko co pisała evitka tez polecam inhalacje górą sama sobie je robie ![]() ![]() ![]()
#2571 |
Zakorzenienie
|
Współczuję nocek. Ja Michała na chwilę wzięłam do łóżka jak się obudził z zamiarem odłożenia go jak zaśnie a sama tak mocno zasnęłam że nie weim kiedy tz przyszedł spać (a zawsze sie obudzę wtedy)
Co do chorowania w weekend. Nie ma u Was jakaś przychodnia dyżuru? Moja pediatra przyjmuje 3dni w tyg a tak to po 16codziennie i w weekend w razie pogorszenia stanu zdrowia mogę jechać do dyżurującej całą dobę przychodni. Już 2 razy tak byliśmy i co prawda trochę ludzi było (za drugim razem bo pojechaliśmy w południe, za pierwszym wieczorem i byliśmy tylko my) ale nie było problemu żeby się do lekarza dostać. Chciałam się jeszcze pochwalić że chyba wreszcie zatwardziliśmy Michałka ![]() Wczoraj nie zrobił kupki a dziś małą i twardą ![]() ![]()
#2572 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko proszę o wytłumaczenie łapotologiczne ![]() mamy inhalator, ale taki ustnik co sie do buzi wkłada, nie mamy maski, bo zjadł nam pies Sara kiedyś pisaął o jakiś plasterkach, jakie to były i gdzie to przykleić? i czy one pomagają ? i gdzie je dostanę? czy na noc mogę ja czyms nasmarować, jak tak, to czym, czy może to być olejek kamforowy, bo takowy mamy w domu, albo vick wa boru < czy jakos tak to sie pisze > ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() pojadę wieczorkiem, jak sie jej pogorszy, albo jutro z rana prywatnie, a jak nie to w nocy wezwe pogotowie, bo wtedy pediatra przyjedzie do nas ![]() a moje dziecko dzisiaj na mnie babci naskarżyło ![]() wchodzi do babci rano i w drzwiach krzyczy: głodna głodna, głodna jeste B: nie jadłaś śniadanka J: mamusia nie dała J: buszek boli, głodny B: ojoj to zaraz zrobię Ci śniadanko J: nie wolno sniadanko B: ale jesteś głodna J: paluszki chcem ![]() myślałam, że z niej padnę, a w domu nie chciała jeść śniadanka, wpadła w histerię, więc szybko ją wystawiłam z Tżtem na podwórko, bym spokojnie mogła sie umyć i ubrać ![]() wyrodna ze mnie matka, dziecko z domu bez śniadanka wypuściła ![]() ale mnie też coś chyba łapie, bo boli mnie głowa, mam katarek w jednej dziurce ![]()
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
A u nas nawrót choroby niestety. Dziś byłyśmy u lekarza. na szczęście osłuchowo czysto. Ale bidula sie męczy. ma mega katar juz taki gęstszy się robi, i kaszel. Tż byl ze mną i jakoś nie zaufal tej lekarce bo wg niego taki kaszel nie bierze się z niczego i pewnie ma zapalenie oskrzeli czy cos w ten deseń. I chce dziś mnie ciągnąć gdzies prywatnie... bo twierdzi, ze przylożyła dwa razy słuchawkę na klatce, ze 4 na pleckach... wg niego za malo by coś usłyszec w razie czego... a ja sama nie wiem co myslec...
Cytat:
![]() dziewczynki a jak robicie ta inhalację?? tak łopatologicznie. Co muszę posiadać? pewnie inhalator a nie mam ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Moje dziecko też zaczyna coraz wiecej powtarzac i łączyć po dwa wyrazy. Ale do lenki jej baaaardzo daleko <mała własnie kaszle przez sen ![]() Wczoraj wygonila mnie z pokoju żeby na spokojnie zrobić kupę ![]() Widzę, że sie skupia, wiec na nią spojrzałam podejrzliwie a ona krzyczy "nie... nie ma." po czym wyciąga palec wskazujący w kierunku drzwi i woła "mama, idź!" ja- "mam sobie iść"? ona- "tak" ja- "a gdzie"? ona- "tam, aaaa" <znaczy do jej pokoju gdzie chodzi spać>. Wyszlam ale ją podglądałam i sikałam ze smiechu jak się skupiała, wtapiając twarz w poduszkę ![]() Wrócilam, pytam "już"? ona-"tak, a fuj..." (pierwszy raz się przyznała, ale jak tylko chcialam ja przebrac to zmieniła zdanie i wołała "nie ma, nie ma" ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-11-25 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie te inhalacje to też czarna magia i nie wiem co do czego. Julka z tymi tekstami jest niezła ![]() Evitka Lenka też nie samowita. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Mam pytanie jeszcze odnośnie allegro. Sprzedałam tą książkę bajki samograjki z tym długopisem, bo kupiłam dwie. Przed wysyłką sprawdziłam i wszystko działało. A teraz koleś mi dzisiaj pisze, że nie działa i chce odesłać. Kazałam mu odesłać i mam mu oddać kasę za przesyłkę też? ale się wkurzyłam
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś miałam sytuację, ze kupilam krzesełko do karmienia dla małej i miał być wkład gratis lecz go nie dostalam. Pisałam grzeczne maile, że to wplynęlo na decyzję o zakupie tego akurat krzesełka itp. Ona mailowo zapewniał ze sprawe wyjaśni i dośle po czym napisał, że ich już nie ma w hurtowni. Więc dalam neutrala a koles odwdzięczył się negatywem (na szczęście udało się go anulować) ![]() Podobnie jak sprzedawałam tel kom. koleś zalicytował i zero odzewu. Dopominałam się, on juz niby przelał kase po czym po kilku dniach negatyw że niby okazało się, ze tel był uszkodzony co było nieprawda... Przez te doświadczenia mam uprzedzenia do allego i staram sie juz nie kupować i nie wystawiać... jedynie nowe rzeczy...
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
julka lenka i wercia wymiataja.... u nas dalej po inniemu... :P
ale pospalismy do uwaga 11:30 nie wiem jakim cudem ale jak sie obudzialm byla 11:30 i musialam isc babla budzic... poszedl spac o 20, o 7 obudzil sie na mleko i poszedl spac dalej ale wczoraj nie mial drzemki w ciagu dnia moze to dlatego.... ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to była nowa rzecz nie używana,specjalnie przed wysyłką z siostrą sprawdzałyśmy tą książeczkę i działało. Zobacze jak dojdzie;/ Cytat:
a teraz ja sama nie wiem co mam zrobić;/ Tak sobie myślę, że zobaczę jak przyśle czy rzeczywiście nie działa. Tylko boją się ze ten koleś popsuł coś i lipa będzie
![]() |
#2578 |
Rozeznanie
|
Sara szkoda, ze wcześniej nie napisałaś, że masz dwie bajeczki, to bym od ciebie odkupiła, a tak to kupiłam juz od sprzedawcy, który wymienił mi w tempie ekspresowym, a w gratisie dostałyśmy z Julą 5 zestawów ludzików z Playmobile ze zwierzątkami takimi malusimi < boję się, że Jula może je zjeść
![]() znajomy mi wyjaśnił, że czasem powinno sie odtłuścić ten czytnik w tym długopisie, bo wtedy lepiej czyta kody kreskowe, nasz na razie działa ![]() a co do zwrotu za wysyłkę, to nie powinnas zwracać, niech odeśle na swój koszt, Ty sprawdź czy działa i dopiero wtedy zwróć kaskę, ale tylko za towar. a te plasterki to tylko na noc, czy w dzień też może z nimi chodzić ?
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za pomoc
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o tym??
http://allegro.pl/odciagacz-katarku-...953628803.html Boszzz... jak mi zimno. Mnie też dopadło przeziebienie. mam katar, kaszel, ból gardła, głowy... i ledwo dycham... ech
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.