![]() |
#2551 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
No i pokoik gotowy
![]() Podzielę się efektem. Tylko pytanko do dziewczyn, które mają pościel z Milpola- też Wam falbanka opada? Tak jak mi? ![]() ![]()
#2552 | |
Zadomowienie
|
A propo wcześniaków to moja siostra urodziła w 26tyg i jej maleństwo też miało kilkakrotnie przetaczaną krew, przez jakiś czas był trzymany na respiratorze choć i tak dość szybko zaczął sam oddychać. Oby Danielek rozwijał się równie dobrze jak Jasio mojej siostry i oby Paula nie miała takich przejść jakie miała moja siostra ze swoim dzieckiem, ale jest szansa bo Danielek troszkę dłużej pomieszkał w brzuszku.
Cytat:
![]() rojku dzięki Tobie doznałam olśnienia i natchnienia. Mam dwa ochraniacze , które do niczego mi nie pasują i chyba dokupię sobie materiał pasujący do pościeli i je obszyję - będę mieć wówczas ochraniacz na całe łóżeczko. Najładniejsze ![]() Darusiaaaa piesio super, przykro że już niestety klekie Heh jak mi robota będzie szła w takim tempie to najlepiej by było jakbym urodziła za 2 miesiące, możne sie ze wszystkim wyrobię wówczas przed porodem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Raczkowanie
|
proncessskka
miałam mniejsze dawki dopegytu, ale w ostatnim tygodniu zaczęło być wyższe ciśnienie. i lekarka mi dała dawkę maksymalną, czyli 3 razy 2. nieraz mam jednak wyższe, i biorę ten plendil. dostałąm skierowanie do szpitala, ale mam iść jak będzie 140/100 cc i tak ponoć nie będzie, tylko na mnie popatrzą, pomierzą ciśnienie, poobserwują i tyle. bo pierwsze dziecko urodziłam naturalnie i teraz też dam radę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
Tincia - pokoik super
![]() ![]() Tak opada mi falbanka ale ja jeszcze tego nie prasowałam.
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2011-10-24 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Tincia-śliczny pokoik-niestety zazdroszczę
![]() właśnie jem surówkę- 2 marchewki starte+ jabłko i trochę oleju(wiadomo wit A rozpuszcza się w tłuszczach)-jak bierzecie żelazo,cierpicie na zaparcia-polecam taką surówkę ![]()
#2556 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Ja prasowałam... później schowałam i jeszcze raz musiałam prasować :P No trudno, jak opada to opada ![]() dygotka- za mną taka surówka chodzi ostatnio ![]() ![]()
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-24 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śśśśśliczny pokoik kochana ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
Tincia fajny pokoik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
tincia super!
ja przed ciaza tez palilam, juz tu kiedys pisalam, z oliwia tez ale rzucilam w ciazy i ednej i drugiej, moze teraz juz nie wroce do nalogu.
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
Tincia strasznie podoba mi się dekoracja na ścianie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2563 |
Raczkowanie
|
Paula_22, Magdalena512, Bahamadia_25 - gratuluję maluszków
![]() Widziałam dwa fajne pokoiki, Tinci i .... zapomniałam ![]() ![]() W sobotę zaczęłam 39 tydzień ![]() Wczoraj była u mnie koleżanka, której kiedyś pożyczałam ciuszki po moich dzieciach, a teraz ona przywiozła mi 2 torby rzeczy dla dziewczynki i wanienkę ze stojakiem. Tak więc ciuszki, kombinezony mam skompletowane. Kupiłam jeszcze śpiwór-kombinezon do fotelika samochodowego, wydaje mi się że będzie bardzo praktyczny, lipcówki chwalą sobie takie rozwiązanie. Dziś byłam na spotkaniu z położną - każda z nas ma prawo do takiego spotkania przed porodem - żeby przygotować plan porodu, omówić ważne dla nas kwestie. Dowiedziałam się więcej o zwyczajach panujących na naszej porodówce, co nieco mnie uspokoiło, bo nie miałam o nich najlepszego zdania. Zaraz pędzę na zebranie do starszego syna do szkoły, jutro zebranie u młodszego...normalnie nie mam czasu iść rodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo się cieszę, że się podoba
![]() Tą dekorację, to troszku kombinowałam i motylki przerabiałam ![]() ![]() A ja nie paliłam, tak cały czas, ale "popalałam"- jak impreza, czy cuś i ostatnio koleżanka mnie się pyta, czy jak urodzę, to zapalę, a ja stwierdziłam, że się nie zarzekam, bo czasami to tak mam ochotę sobie usiąść z winkiem i zapalić ![]() ![]()
#2565 |
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie wrocilam z 40minutowego spaceru po lesie z psem- same gorki i dolki. wylatalam sie
![]() ![]() wczesniej zrobilam obiad - spagetti. Tak jak kiedys mi polecalyscie sos zrobilam sama - nie z paczki - i wyszedl genialny ![]() Aniu pieknie leca Ci kilogramy ![]() Podpinam sie pod pytanie o pas poporodowy. Tez nad nim mysle, zeby chociaz flaczek trzymal w ryzach bo jakos musze do ludzi wyjsc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
Tincia ladny pokoik!
![]() A ja mam problem bo przez ochraniacz nie moge zamontowac karuzelki w lozeczku ![]() Palaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz u nas kiedys było o tym.... z tego co pamiętam któraś mamusia napisała, że najlepiej poczekać aż obkurczy sie macica, ale była też taka (chyba Myszeczka) co pisała że zacznie stosować od razu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Wtajemniczenie
|
Kasik gratuluję wizyty
![]() Owieczko nie wiem po jakim czasie można założyć taki pas. Najlepiej lekarza zapytać po porodzie. Wiem, że niektóre położne są zdania, że w okresie kiedy macica się obkurcza nie powinno się go zakładać, ale ile w tym prawdy to nie wiem ![]() ![]() Tincia super łóżeczko i pościel ![]() Muffinko dziękuję za kciuki ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Palaczki bądźcie twarde i nie wracajcie do śmierdziuchów ![]() Aniu każda świeżo upieczona mama ma wkońcu dosyć, kiedy dzidzia daje w kość.. Wytrwałości życzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym zdjeciu miał 2 dni Danielek
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nadal mam jakies opory przed pójściem do szpitala obejrzeć porodówkę-może z kimś byłoby raźniej...bo tak to mam wrażenie,że mnie przepędzą i/lub zignoruję itp
![]() |
#2572 |
Zadomowienie
|
Darusiaaaa, owieczka oby Wam się udało. Ja w zasadzie nigdy nie paliłam, wystarczy zadymianie przez rodziców przez całe dzieciństwo.
Mnie strasznie drażni dym tytoniowy, od razu zaczynam kaszleć, dawniej to nawet dostawałam ataków astmy - niestety większość palaczy nie bierze tego pod uwagę, zę to moze komuś szkodzić. A propos palenia, picia itd w czasie ciąży, kiedyś spotkałam bardzo imprezową dziewczynę, która urodziła w dwudziestym którymś tygodniu dziecko z wadą serca oraz mózgowym porażeniem dziecięcym. Dziecko w wieku 7 miesięcy było tak malutkie jak dzieci mające miesiąc, było karmione przez zgłębnik, bez reakcji na otoczenie z wiotkością mięśni. Z tego co wiem to umarło. Tak więc nie każde dziecko rodzi się całkowicie zdrowe. To i ja pójdę się przewietrzyć z psem, ale tylko kawałek za bramę - już tż dzwonił i mi przypominał, abym z psem daleko sie nie wybierała. |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania wiedziałam ze to kiedys napiszesz, tez to przechodziłam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Wtajemniczenie
|
Mi polozna pozwolila zalozyc pas dopiero,jak macica sie skurczyla
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Chawa to jest okropne co piszesz...a jak pozniej zyc z wyrzutami sumienia- nie moge sobie wyobrazic co taka matka musi czuc...
a jak juz tak smecimy to wam powiem ze w szpitalu spotkalam mame mojej dobrej kolezanki z klasy z podstawowki i liceum- wiele lat siedzialysmy z jej corka w jednej lawce wiec ona mnie dosc dobrze zna. jest polozna, wyobrazcie sobie ze jej corka trafila do szpitala w 41 tyg ciazy, wzieli ja bo ciaza juz przenoszona a dziecko bylo ustawione posladkowo, lezala na patologii- jej mama specjalnie wymogla przyjecie do szpita zeby w razie czego mozna bylo szybko zadzialac. tam co 3 godz kontroluja tetno dziecka. o godz 12 wszystko bylo ok a o 15 juz nie bylo tetna. malutka w ostatniej chwili sie obrocila glowka w dol i owinela pepowina ![]() biedna dziewczyna, ciaza juz praktycznie przenoszona, gdyby ktokolwiek mogl ta tragedie przewidziec to przeciez by jej wczesniej cc zrobili...musiala przejsc przez porod wiedzac ze urodzi martwe dziecko...strasznie mi jej zal, nie rozumiem czemu w ogole kazali jej sie meczyc porodem naturalnym wywolywanym (niby ze szybciej dojdzie do siebie...ale przechodzic przez ten trud a potem cisza na sali- tragedia....) no i zal tez jej mamy- poloznej, mowi ze dla niej najciezsze bylo to ze musiala do pracy do szpitala wrocic i ze do dzis jak wchodzi na ta pomaranczowa sale porodowa albo do sali gdzie jej corka lezala to ma lzy w oczach. a to juz poltora roku minelo. Boze uchowaj od takich tragedii
#2577 |
Zadomowienie
|
Ja pas poporodowy dostałam od cioci jeszcze jak w ciąży nie byłam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2578 |
Wtajemniczenie
|
Znam tez przypadek porazenia mozgowego przez papierosy
![]() ![]() Glam tego tez bardzo sie boje,ze cos przeocze.Jak dluzej sie mala nie rusza,to staram sie ja obudzic.Od wczoraj bardziej leniwa sie zrobila,ale na szczescie sie rusza,tylko mniej i delikatniej
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2011-10-24 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
tincia ja tez sie absolutnie nie zarzekam, z Oliwia w ciazy nie palilam a pozniej juz palilam....
teraz moze byc podobnie... nie powiem ze nie. Glam ja napisze tylko tyle, że sie poryczałam. dygotka to wez jakas kolezanke czy kogos i sie przejdz jesli masz ochote, ja nie bylam przed porodem na porodowce bo nie chcialam byc, teraz podobno jeszcze bardziej extra wyremontowana wiec tez nie ide wczesniej ![]()
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez jak sie Sonia urodzila to mialam takie momenty ze marzylam zeby ja mmoc tak na 3-4 godz do brzuszka z powrotem zapakowac i sie wyspac porzadnie a dzis moje dziecko bylo z babcia na spacerku, spotkaly kolezanke mojej mamy, zatrzymaly sie zeby porozmawiac a Sonia glosno i dobitnie (ostatnio zaczela mowic bardzo wyraznie a glosik to ma jak dzwoneczek ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.