Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 19:41   #2551
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Hejka,dziś dostałam paczuchę z kat.01 moje spostrzeżenia:

Mini szminka Blonde Sun-podoba mi się coprawda paczka przyszła niedawno i nie widać dokładnie do sztucznego światła,ale na ustach spoko,wydaje mi sięże jest mi dobrze to taki beżowy matowy nudziak,ciutkę podobny do Latte z UCR ale Latte chyba bardziej wpada w róż,Blonde Sun w brąz

Mini szminka Almond Ice-feee....bardzo perłowe złoto na ustach,wydaje mi się identyczna jak szminka Color Trend Cafe au Lait Te mini szminki są jakością zbliżone do szminek z Color Trend...nawet zapach podobny,słodki zrobię fotki jutro do światła dziennego

Woda Aspire-feeee pierwsze powoąchanie i przed oczami stanęły mi kobiety z PRL-u z trwałą na głowie i włosami pod pachami zapach kwiatowy,nie wiem...żonkile? z pudrową retro-nutą,nie wiem jak pachniał dawny kioskowy "Być może" ale mam wrażenie że to ta sama półka aż taki tragiczny nie jest,może się podobać,ale mam skojarzenie ze starszą panią +50

mgiełka z programu motywacyjnego,ta złocista,oczywiście też zamarznięta a nie brałam paczkomatu,tylko kuriera-co oni robią z tymi kosmetykami? jedna biała piankowa klucha,złoty brokat osobno w jednym miejscu

acha,i biżuteria Irlande-jestem zachwycona niby prosta,ale cudna,pięknie się mieni na jasnoszaro,zakochałam się po prostu

i narazie tyle-mam pozwolenie na obfoecenie cieni i szminki koleżanki,więc jutro będzie kilka fotek na katalogowym
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:03   #2552
magocha
Raczkowanie

Ja już chyba wiem co to było za zamówienie. Tzn ja go nie składałam, ale chyba mi wysyłają te minikatalogi, bo na fakturze mam tylko coś takiego:

Literatura, opisy zestawów i produkty bezpłatne
Ka LN Opis Ilość
03 8690-0 SYMBOL REALIZACJI ZAMOW 1
03 7155-5 MINIBROSZURA ilość 21
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:52   #2553
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malami881222 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Tak, kremik ma 15ml, co o nim myślę to możesz poczytać w recenzji, a ja mam 25 lat, używam go i nic złego mi się nie stało

No dziękuje wam
Przeczytałam opinie. Ciekawi mnie co to za zapach, że koleżanki pisze, że śmierdzi. Do czego podobny. Ale mówi, że cienie pod oczami minimalizuje. Ja mam cienie i to dość duże... to może się skusić. 25 zł to chyba nie dużo na taki krem
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:39   #2554
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
No dziękuje wam
Przeczytałam opinie. Ciekawi mnie co to za zapach, że koleżanki pisze, że śmierdzi. Do czego podobny. Ale mówi, że cienie pod oczami minimalizuje. Ja mam cienie i to dość duże... to może się skusić. 25 zł to chyba nie dużo na taki krem
Szczerze? Ja bym nawet za 25zl go nie kupiła Myślę, że jest wiele lepszych kremów pod oczy które pomogą Ci z cieniami. Ten je bardzo minimalizuje, ale nie licz na cuda

Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:58   #2555
Sarunieczka

Cytat:
Szczerze? Ja bym nawet za 25zl go nie kupiła Myślę, że jest wiele lepszych kremów pod oczy które pomogą Ci z cieniami. Ten je bardzo minimalizuje, ale nie licz na cuda
tak szczerze to nie wierzę żeby jakikolwiek krem zlikwidował cienie pod oczami cienie pod oczami ma się od nie wyspania,bądź innych czynników wewnętrznych,i smarowanie kremem ich nie zlikwiduje-wiem bo walczę z nimi od lat,nic nie pomaga można jedynie je lekko przykryć-mi dobrze się sprawuje albo kropla jaśniejszego podkładu,albo oststnio krem pod oczy Anew czerwony-pod zatyczką jest jasny perłowy "korektor"
Stary 2012-01-05, 22:45   #2556
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
anesza no właśnie widzę, że smsem.... tylko nie wiem kto, co i jak....

Wartość zamówienia 0, 00 ?? Kurcze, nie mam nawet jak zadzwonić żeby się dowiedzieć bo już po 20 :/
a miałaś jakieś braki??- przejrzyj faktury- bo to może braki ci wysyłają jeśli ich wartość jest większa niż 50zł

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
tak szczerze to nie wierzę żeby jakikolwiek krem zlikwidował cienie pod oczami cienie pod oczami ma się od nie wyspania,bądź innych czynników wewnętrznych,i smarowanie kremem ich nie zlikwiduje-wiem bo walczę z nimi od lat,nic nie pomaga można jedynie je lekko przykryć-mi dobrze się sprawuje albo kropla jaśniejszego podkładu,albo oststnio krem pod oczy Anew czerwony-pod zatyczką jest jasny perłowy "korektor"
ja też nie wierzę w kremy pod oczy w tej kwestii... w czasie urlopu nigdy nie mam żadnych cieni czy opuchnięć

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-01-05 o 22:46
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 23:10   #2557
Charlotte York
Zadomowienie

Ale są też tacy co mają cienie od zawsze, bo taka ich "uroda".

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 23:17   #2558
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
i owszem.. więc takim to już wcale kremy nie pomogą... zmniejszy się zasobność portfela ale nie cienie pod oczami
Stary 2012-01-05, 23:21   #2559
malami881222
BAN stały

Cytat:
Takie cienie to ja mam od dziecka i w zależności od stanu zdrowia są ciemniejsze lub jaśniejsze, zawsze spod makijażu je widać nawet delikatnie. A jak jestem choćby przeziębiona to wygląda to tak jakbym dostała z "piąchy" od faceta albo jakbym cieniami mocno malowała.Nigdy nie korzystałam żadnych kosmetyków, aż tak bardzo mi to nigdy nie przeszkadzało tak się teraz zastanawiam czy są w ogóle takie specyfiki na cienie ale jakoś nie bardzo wierze w skuteczność
malami881222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 23:41   #2560
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
i owszem.. więc takim to już wcale kremy nie pomogą... zmniejszy się zasobność portfela ale nie cienie pod oczami
Cytat:
Takie cienie to ja mam od dziecka i w zależności od stanu zdrowia są ciemniejsze lub jaśniejsze, zawsze spod makijażu je widać nawet delikatnie. A jak jestem choćby przeziębiona to wygląda to tak jakbym dostała z "piąchy" od faceta albo jakbym cieniami mocno malowała.Nigdy nie korzystałam żadnych kosmetyków, aż tak bardzo mi to nigdy nie przeszkadzało tak się teraz zastanawiam czy są w ogóle takie specyfiki na cienie ale jakoś nie bardzo wierze w skuteczność
No to przepadłam. W takim razie mówicie nie wyrzucać kasy w błoto? Której i tak nie mam w nadmiarze...
Stary 2012-01-05, 23:48   #2561
malami881222
BAN stały

Cytat:
No to przepadłam. W takim razie mówicie nie wyrzucać kasy w błoto? Której i tak nie mam w nadmiarze...
co do kremów, ja nie używałam żadnych na cienie więc nie mam rozeznania
malami881222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 23:52   #2562
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
ale może na psychikę wpływać pozytywnie zawsze.. przecież lubimy robić zakupy....
Stary 2012-01-06, 00:40   #2563
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
co do kremów, ja nie używałam żadnych na cienie więc nie mam rozeznania
Cytat:
ale może na psychikę wpływać pozytywnie zawsze.. przecież lubimy robić zakupy....
Dzięki dziewczyny, dzięki wam doszła do wniosku, że nie ma sensu wydawać tych pieniędzy. 25 zł piechotą nie chodzi. Wydam na chleb A kosmetyków i tak wystarczająco sobie w jedynce zamówię
Stary 2012-01-06, 08:27   #2564
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:
No bez korektora też się nie ruszam (i jeszcze podkladu na to) tylko po prostu widzę, że odkąd stosuje ten krem te cienie są mniejsze, a uwierzcie nie wysypiam się wcale bo czasem mam po 3-4 pobudki w nocy a i w ciągu dnia Mała jest bardzo aktywna więc nie ma czasu na drzemkę. Jednej osobie kremik spasuje innej nie. Ja go na pewno już nie kupię, bo szukam czegoś co pozbędzie się moich zmarszczek pod oczami Znacie cos takiego? Moze ten czerwony krem pod oczy z Anew? (tylko czy moglabym go stosować mając 25 lat?)

Cytat:
Dzięki dziewczyny, dzięki wam doszła do wniosku, że nie ma sensu wydawać tych pieniędzy. 25 zł piechotą nie chodzi. Wydam na chleb A kosmetyków i tak wystarczająco sobie w jedynce zamówię

Stary 2012-01-06, 08:30   #2565
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
ja odkąd pamiętam to mam cienie, tzn od jakiś chyba 16 lat jak zaczęłam na imprezy jezdzić i się nie wysypiałam.... ale nie próbuje żadnych specyfików bo mam dopiero 22 lata.... tylko lekko maskuje je podkładem.... są wtedy jaśniejsze a nie raz w ogóle ich nie widać....
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 09:32   #2566
an92dzia
Raczkowanie

jesli zloze dzisiaj zamowienie przed 11 na paczkomat to kiedy bede miala??
an92dzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 09:45   #2567
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez an92dzia Pokaż wiadomość
jesli zloze dzisiaj zamowienie przed 11 na paczkomat to kiedy bede miala??
na wtorek... dziś święto, więc nie wiem czy pracują w Avon
Stary 2012-01-06, 09:48   #2568
Sarunieczka

Cytat:
lepiej sobie kup dobry korektor na cienie (ale nie wiem jaki) bo krem nie pomoże
Cytat:
Ja go na pewno już nie kupię, bo szukam czegoś co pozbędzie się moich zmarszczek pod oczami Znacie cos takiego? Moze ten czerwony krem pod oczy z Anew? (tylko czy moglabym go stosować mając 25 lat?)
Niby czerwony Anew jest +35 ale jeśli masz zmarszczki pod oczami,nie bój się go nakładać ja go mam i jest bardzo dobry,malutki ale jaki wydajny,i pod zakrętką ten perłowy kremik fajnie rozjaśnia skórę pod oczami (ja krem stosuję na noc,a to spod zakrętki na dzień) Dla mnie ogólnie czerwona seria Anew to mistrzostwo świata serum,krem na noc i krem pod oczy

No,niedługo wezmę aparat i porobię fotki wczorajszej paczki
tylko muszę dopić kawę bo jestem strasznie zaspana-dopiero wstałam
Stary 2012-01-06, 09:53   #2569
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
ja odkąd pamiętam to mam cienie, tzn od jakiś chyba 16 lat jak zaczęłam na imprezy jezdzić i się nie wysypiałam.... ale nie próbuje żadnych specyfików bo mam dopiero 22 lata.... tylko lekko maskuje je podkładem.... są wtedy jaśniejsze a nie raz w ogóle ich nie widać....
faktycznie, nie rób z nimi nic, bo masz "tylko" 22 lata, a potem narzekaj za kilka lat, że nic już nie pomaga

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 11:34   #2570
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
No bez korektora też się nie ruszam (i jeszcze podkladu na to) tylko po prostu widzę, że odkąd stosuje ten krem te cienie są mniejsze, a uwierzcie nie wysypiam się wcale bo czasem mam po 3-4 pobudki w nocy a i w ciągu dnia Mała jest bardzo aktywna więc nie ma czasu na drzemkę. Jednej osobie kremik spasuje innej nie. Ja go na pewno już nie kupię, bo szukam czegoś co pozbędzie się moich zmarszczek pod oczami Znacie cos takiego? Moze ten czerwony krem pod oczy z Anew? (tylko czy moglabym go stosować mając 25 lat?)
Ja nie znalazłam korektora wystarczająco bladego, więc po prostu biorę pędzelek do cieni i nakładam nim puder na cienie pod oczami i prawie ich nie widać. Mam krem pod oczy z granatem z Naturals, ale on w ogóle nie działa
Przy okazji muszę pochwalić antybakteryjny korektor z Clear Skin. Super kryje pryszcze i jest bardzo jasny Cudo!

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:12   #2571
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
na wtorek... dziś święto, więc nie wiem czy pracują w Avon
Nawet pokazuje się, że na środę. Ale no przeważnie i tak są wcześniej paczki niż ich oszacowany czas.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:13   #2572
Sarunieczka

Wrzuciłam parę fotek na katalogowy

mini szminka Almond Ice idzie do zwrotu,strasznie wyglądam brrr
ale Blonde Sun jest super,identyczna jak Latte z UCR
Stary 2012-01-06, 12:20   #2573
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
Cytat:
lepiej sobie kup dobry korektor na cienie (ale nie wiem jaki) bo krem nie pomoże

W takim razie zaopatrzę się w jasny podkład, bo używam korektora rozjaśniającego pod oczy z avonu, ale on jest do du***. Jakoś używam go i cienie widać;]

Sarunieczko już dawno chciałam Ci to powiedzieć... jesteś taką ładną kobietą, że aż miło popatrzeć (wszystko ze mną dobrze, żeby nie było )
Stary 2012-01-06, 13:10   #2574
mardy bum
Rozeznanie

Widziałam na katalogowym zdjęcia Misia. Mogę prosić o jakieś opinie? Bo szczerze mówiąc to na zdjęciu wygląda trochę... dziwnie :P A ostrzę sobie na niego żeby odkąd tylko zobaczyłam go w katalogu wstawionym przez Trędujące. Jeśli lipa to chyba wezmę te serduszka za 22,90...
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 13:30   #2575
patinka95
Raczkowanie

GG do patinka95

Mam pytanie co do torby Tatiana, wytrzymala jest, jak wyglada, moze ma ktos zdjecie jej od zewnatrz i od srodka bo przeszukalam wszystkie fora i nigdzie nie moge informacji o niej znalezc A i jeszcze jedno nadaje sie dla kobiety w wieku 60 lat?
patinka95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 13:33   #2576
Sarunieczka

Cytat:
Sarunieczko już dawno chciałam Ci to powiedzieć... jesteś taką ładną kobietą, że aż miło popatrzeć (wszystko ze mną dobrze, żeby nie było )

ojeje jak miło dziękuję bardzo! że też mnie w tym wieku komplementy spotykają

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
Widziałam na katalogowym zdjęcia Misia. Mogę prosić o jakieś opinie? Bo szczerze mówiąc to na zdjęciu wygląda trochę... dziwnie :P A ostrzę sobie na niego żeby odkąd tylko zobaczyłam go w katalogu wstawionym przez Trędujące. Jeśli lipa to chyba wezmę te serduszka za 22,90...
ja nie mam misia,ale poluję na niego ma ruchome łapki podobno,z tyłu jest gładki,na dupci ma serduszko,no uroczy mam nadzieję że mnie nikt nie wyśmieje jak taki założę,tylko do jakiej kreacji?
Stary 2012-01-06, 13:35   #2577
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
Według mnie ten Miś wygląda bardzo smutno Chyba wolałabym nosić na szyi coś weselszego Ale to tylko moje zdanie
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 13:37   #2578
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:

Niby czerwony Anew jest +35 ale jeśli masz zmarszczki pod oczami,nie bój się go nakładać ja go mam i jest bardzo dobry,malutki ale jaki wydajny,i pod zakrętką ten perłowy kremik fajnie rozjaśnia skórę pod oczami (ja krem stosuję na noc,a to spod zakrętki na dzień) Dla mnie ogólnie czerwona seria Anew to mistrzostwo świata serum,krem na noc i krem pod oczy

No,niedługo wezmę aparat i porobię fotki wczorajszej paczki
tylko muszę dopić kawę bo jestem strasznie zaspana-dopiero wstałam
dzięki, wezmę go z mini zestawem anew z K02 (na czole tez mam zmarszczki dwie i za nic nie chca zejsc jak je smaruje niebieskim anew może czerwony da sobie z nimi rade ;p

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Ja nie znalazłam korektora wystarczająco bladego, więc po prostu biorę pędzelek do cieni i nakładam nim puder na cienie pod oczami i prawie ich nie widać. Mam krem pod oczy z granatem z Naturals, ale on w ogóle nie działa
Przy okazji muszę pochwalić antybakteryjny korektor z Clear Skin. Super kryje pryszcze i jest bardzo jasny Cudo!
moje klientki też sobie go chwalą, zastanawiam się właśnie nad kupnem bo po porodzie wróci niedługo @ i wraz z nią przykre niespodzianki :/
Ja pod oczy używam korektora z essence ale czasami zdarza mi się posmarować cienie podkładem (używam Magixa - Ivory)

Cytat:
Wrzuciłam parę fotek na katalogowy

mini szminka Almond Ice idzie do zwrotu,strasznie wyglądam brrr
ale Blonde Sun jest super,identyczna jak Latte z UCR
Saurineczko na Twoich ustach każda szminka wygląda super.
Poproszę więcej zdjęc małego konsultanta - jest uroczy !

Stary 2012-01-06, 13:43   #2579
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:

ja nie mam misia,ale poluję na niego ma ruchome łapki podobno,z tyłu jest gładki,na dupci ma serduszko,no uroczy

Po co mu na dupci serduszko? Nosi się go tyłem?
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 14:09   #2580
mardy bum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Po co mu na dupci serduszko? Nosi się go tyłem?
ma miłość w dupci :P
wezmę go, a co tam-
Cytat:
mam nadzieję że mnie nikt nie wyśmieje jak taki założę,tylko do jakiej kreacji?
wydaje mi się, ze taki wisiorek pasuje do wszystkiego- tzn może nie do kreacji wieczorowych czy ogólnie na jakieś duże wyjścia, ale na pewno fajnie się sprawdzi jako dodatek do codziennych wyjść do pracy czy do szkoły (w moim przypadku:P)
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości