|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Ja tez najpierw kupiłam tą 100 ml i żałuję, że nie wzięłam większej
![]() Jednak najlepiej najpierw brać mniejsze pojemności do testów ![]() Napisz jak Ci się nakładało ![]() Ja jak ją wycisnęłam z tubki, to odniosłam wrażenie, że strasznie cięzko to pójdzie, ale w rzeczywistości nie było źle ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- O tym nie pomyślałam ![]() Jednak jak dla mnie, to spora różnica cenowa ![]()
#2552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka malusienka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2553 |
Raczkowanie
|
Co do pigułki to bardzo mi pomogła. Po basenie (tudzież po szamponie dla dzieci bebe) miałam nagle spory łupież, weszłam w pigułkę olejową, ctrl+ F- łupież i pokazała mi się heenara i olej lniany. Na heenarę było za mało czasu więc dałam lniany na skalp i długość. Umyłam potem 2 razy szamponem i dzisiaj co- ani nawet śladu po łupieżu
![]() ![]() Lniany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może skoro, to był Twój jeden z pierwszych olei nakładałaś go więcej, a teraz jak masz wprawę, to będzie to mniejsza ilość i łatwiej się zmyje ![]()
![]() |
#2555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic, wypróbuję go mimo to, bo i tak myję włosy codziennie, a zależy mi właśnie na tej miękkości i nabłyszczeniu ![]() ![]() Zdaj relację ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze zobaczę jutro jak będą wyglądać i czy wytrzymają do wieczora ![]() Może jednak są tak bardzo wygładzone, że mi się wydaję tylko, że są obciążone ![]() Cytat:
![]() Jestem ciekawa efektów na Twoich włoskach ![]()
![]() |
#2559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie daj znać jakie będa wlosy jutro. Miałam już dziś ten balsam w koszyku, ale jednak odłozylam na połkę. Mamy podobne włosy więc pomyślałam,że wstrzymam się az go nie przetestujesz ![]() A myłaś wlosy odżywką? Ja jakoś nie moge się przełamać zeby spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zadomowienie
|
hej
![]() można dołączyć? ![]()
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokładnie tak samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Ja próbowałam kilka razy i muszę Wam powiedzieć, że normalne włosy bez oleju spokojnie można domyć odżywką.
W kwestii naoliwionych nic nie równa się mieszance odżywki, szamponu i aloesu aplikowanego z butelki ze spieniaczem ![]() Amla poszła na wymiankowy, nie polubiłyśmy się. Śmierdzi, nie domywa się, a jak już domyje to efekt żaden. Końcówki po maści BD mam cudowne ![]() Najlepszy efekt jaki kiedykolwiek osiągnęłam. Miękkie jak nigdy, gładki, nie sianowate. Jak dorwę jeszcze gdzieś te maści to kupię kolejne 4 (ah ten zakupoholizm...). |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj umyłam odżywką isany i o dziwo nie były klapnięte, ładnie się układały
troche dziwna skóra na glowie była rano taka jak zwykle mam po 24h od mycia ![]() tylko końce i tak suchowate po powrocie z pracy maznełam kremikiem brodawkowym na same konce i od ucha alterrą migdał papaja bo zapach słodki ale w miare znośny a P. dzis przyjechal do mnie wiec nie chciałam go męczyć bhringrajem ![]() jutro musze wreszcie coś na skalp nałozyć może sie przeproszę z rycynką, jeszcze pół buteleczki mi zostalo
![]() |
#2566 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Wtajemniczenie
|
pioona!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Możesz powiedzieć o tym coś więcej, tzn. odmierzasz jakieś dokładne proporcje, czy tak na oko wszystkiego dolewasz? ![]() A aloes kupowałaś z jakiejś strony, czy w normalnym sklepie/aptece? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
W ogóle już się zastanawiam co zrobię jak mi tę maść na brodawki wycofają...Co myślicie o czymś takim?
http://www. doz .pl/apteka/p14980-Pr...ona_skore_30_g http://www. doz. pl/apteka/p10950-Ro...eracyjny_20_ml Też widzę tam lanolinę i kilka olei, ale się aż tak nie znam na składach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
a u mnie jej nie ma, w którym miejscu one stoją?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
Na razie mam mieszane uczucia, są gładkie, takie jakby mięsiste, ale też tak jak Czarna Orchidea pisała - mam wrażenie jakby coś na nich było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zadomowienie
|
Kusiłyście tak,że też dziś kupiłam maść nasutkową, sporo jej u mnie było jeszcze... Nałożona na końcówki, zobaczymy rano po zmyciu czy kupić na zapas jeszcze bo cena bardzo ok
![]()
#2573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Wtajemniczenie
|
U siebie widziałam ją zaraz obok olejków Alterry, na półce z balsamami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam baaardzo sceptycznie do tego nastawiona (jak moje przetluszczajace sie wlosy moga byc domyte jedynie odzywka?!). Ale udalo sie - jestem baaardzo zadowolona z efektow ![]() Wlosy mieciutkie i blyszczace. Mylam rano, jest wieczor, a jakos wiekszego przetluszczania niz po szamponie nie zauwazylam ![]() Sprobuj kiedys jak bedziesz miec akurat wolne od olei ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do mycia odżywką, to robiłam 3 podejścia (Joanna Naturia, Mrs. Poterrs z aloesem) i włoski były miękkie, domyte, ale szybko były oklapnięte i przetłuszczone, także dałam sobie spokój ![]() U mnie stała razem z oliwką i balsamem BD fur Mama, na półce z olejkami i balsamami ![]() Cytat:
![]() Daj jej jeszcze szansę, ja pamiętam, że na początku przy pierwszych użyciach średnio byłam zadowolona ![]()
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-03-19 o 22:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego olej lniany jest tak oblesny w smaku?
![]() Na szczescie jestem juz przy koncu butelki 250ml i NA PEWNO jak skoncze to zrobie sobie przerwe, fuuj. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, kilka godzin temu pisałam, że "poczekam"... ... i tylko potem przechodząć koło zielarskiego chciałam spytać Z CIEKAWOŚCI, czy w ogóle mają, czy sprowadzą... na nieszczęście MIELI ![]() ![]() Dziewczyny, mi ta maść sutkowa przypasowała, ale zastanawiam się - bo olejek różowy BD fur mama ma baaardzo podobny skład (tylko bez lanoliny). To czy on się przypadkiem nie opłaca bardziej?
![]() |
#2579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podziwiam! Ja mimo ogromnych chęci nie byłam w stanie przełknąć, niedługo się kończy termin i zastanawiam się czy się nada do parkietu ![]()
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |||||
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kusicielki. Jutro umyję wlosy Isaną różową, zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Hm...czyli u mnie moze być podobnie...no nic spróbuję bo mnie ciekawość zaczęła zżerać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.