|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Marzena wszystkiego co najlepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że na miejscu wywalczysz to, co Ci się i dziecku należy! No i przede wszystkim, że szybko pomogą Rogiemu ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepsze jest 3-miesięczne niemowlę na nocniku. No i to, że poród to nie ból, a jedynie specyficzne doznanie...
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-12 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej hej heloł
a co tu taka cisza? Ja dopiero dotarlam do Was, bylam na zakupach. Kupilam Wiki caly sprzet do chrztu. Ciezki wybor mialam. Wszystko takie ladne. Dziewczyny a w jakiej formie szatki mialyscie? Bo byly takie bluzeczki i cos na ksztalt takiej serwetki...wzielam ta serwetke. Mam nadzieje ze dobre bedzie. Cytat:
![]() Marzenko sto lat kochana ![]() pedze zaraz na pierwsza strone wiek Ci zmienic. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napisz jak wrocisz co i jak .... oj ale ![]() Domek i Dawid najlepszego chlopcy Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-12 o 15:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Wtajemniczenie
|
My mieliśmy w formie bluzeczki
![]()
#2557 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
David, Dominik
![]() ![]() Stronczek u nas do chrztu była serwetka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Wtajemniczenie
|
Aha czyli bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
u na tak samo
![]() ja sie zastanawiam nad owsianką dzis zrobiłam jajecznice na parze. pycha ![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-04-12 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Rozeznanie
|
A co myślicie kochane skarbnice wiedzy o owocach suszonych? Ostatnio prawie kupiłam suszone morele i śliwki, sama nie wiem...nie za duże stężenie cukru?
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- O, czyli już wprowadziłaś Agatce białko? Przepraszam, że tak wypytuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |||||||
Zakorzenienie
|
hello
![]() ![]() jak idzie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i jak w przychodni?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym chyba nie dawała. Za jakiś czas tak, ale na razie nie, nawet nie tyle przez zawartość cukru (zamiast słodyczy jak najbardziej) ale większość jest konserwowana siarczynami. Chyba ze masz jakieś pewne.
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zadomowienie
|
Scio, Stronczek - dziękuje. Marina jak tam wizyta u doktora z Igim? Domek i pozostali solenizancji - sto lat!!! Kropencja śpi. Pewnie znowu obudzi się za pół godziny i bedzie rzadzić do 21. Popoludniami jest taka zmeczona i przez to nie dobra, ze muszę ją polozyc spac ok 18, inaczej nie da rady z nia wytrzymac. Pozdrawiam was wszystkie i lece mieszkanie ogarnac.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
Czy Wam też wyskakuje reklama emolium? noż tak mnie wkurza
![]() Aniaa d.upa d.upa d.upa. Nie uczyłam się, zrobiłam ściągi. Miałam 5 tygodni na naukę, odkładałam do dnia ostatniego i wyszło jak zwykle ![]() Czy to już podchodzi pod prokrastynację? Marina co to za przychodnia i co za baby tam pracują! Znasz kierownika przychodni? uderz najpierw do niego, jak to nie pomoże to do rzecznika. Dziecko 39 goraczki i takie akcje? Jak teraz Igor? Isia ciekawa persona z Ciebie ![]() Marzena jeszcze ja ja chcę złożyć Ci najlepszego. Dużo słodyczy i przytulasków z Haniołkiem. ![]() Shira ja o kupy należę ![]() Stronczek u nas była serwetka, a wiecie że ksiądz nie pozwolił chrzestnej kłaść szatki, tylko chciał żeby mu podawała a kładł on? u nas tak jest... Zanetaa widze Cię, co się nie odzywasz od kliku dni?
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-04-12 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki na szybko, bo padam, mały ma gorączkę niby na zęby ( przyjęła mnie z wielką łaską lekarka...). No nie wiem. Teraz znów temp. az mi przeciekał przez ręce. No nic, zobaczymy. Oby w nocy było dobrze
![]() Dobranoc!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam bym powiedziała że zachowujesz się jak porządny student, czyli masz syndrom jednego dnia - Gdybym miał jeszcze jeden dzień, to nauczyłbym się wszystkiego ![]() Marina, mam nadzieję że to tylko zęby.
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Marina ![]()
![]() |
#2574 | |||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojj tak mój miał bluzeczkę właśnie z tradycją po mojej najstarszej siostrze potem druga siostra ją miała potem ja i teraz Żbik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby zęby kochana myślę o Was zdrówka robaczki!!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() co do kupy kochane wiem że to okropne, ale cieszę się, że nie jestem sama w tej śmierdzącej przepaści. A niby się mówi, że nie wolno się cieszyć z cudzego nieszczęścia, ale ja to tak tylko, że fajnie nie być samej nie wyspanej ![]() ![]() ![]() wiecie co ten mój książę wymyślił zbojkotował mi mleko!!! zje tylko w postaci budyniu lub kaszki butla poszła w kąt nie da się go namówić nie i foch!!! dam coś innego je ze smakiem ![]() a teraz pytanie co dajecie na śniadanie tylko nie mleczko chodzi mi o zamienniki ![]() Żbik kąpie się już w naszej wannie takiego mam mężczyznę dużego ![]() ![]()
![]() |
#2575 |
Rozeznanie
|
Marina no to życzymy spokojnej nocy
![]() aania_20 to czekamy ![]() a co do słodyczy...dzisiaj po spacerze byłyśmy z Ewa w sklepie, ekspedientki chciały dac Ewie ciastko z czekoladą-powiedziałam grzecznie, że Ewcia nie je słodyczy. One wielce zdziwione, że jak to?! Przecież już siedzi! No to wyciągnęły paluszki ![]() ![]() Podsumowanie: siedzenie(na wsi) jest znakiem, że dziecko może jeść już słodycze, w związku z czym straszna ze mnie matka... ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Shira_83 my jemy: -zwykły kleik ryżowy +słoiczek z owocami-wymieszane-Ewy HIT -twarożek+owoce -jogurt+owoce-albo mieszam jej naturalny albo kupuje te dzieciowe -same owoce i tak na zmiane... |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to: kaszka kukurydziana z owocami i mam z babydream kaszkę bez mleczną i bez cukrową i tą też z owocami. Najczęściej ucieram Radziowi jabłuszko, dziś miał pierwszy raz świeżą gruszkę. Może być też kasza manna zwykła- można ją i na wodzie zrobić i na mleku. Już masz zamiennik ![]() Cytat:
Ile ma Ewa miesięcy? Czemu Was na liście nie ma? ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Patik u mnie też ciągle reklama Emolium wyskakuje. nosz kur... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ja tak na szybko wpadam dziękuje kochane za kciuki ![]() ![]() Badanie wyszło jak poprzednio, lekarka się upewniła, że to niedosłuch zmysłowo-nerwowy - czyli że komórki w uchu środkowym najprawdopodobniej są uszkodzone koniec i kropka. Mała pewnie będzie musiała nosić aparaty całe życie, aczkolwiek możliwe, że jej niedosłuch jest na tyle niewielki że w przyszłości będzie sobie dobrze bez nich radziła. Ale to trzeba poczekać aż będzie dorosła ![]() Najbardziej się w sumie obawiałam, że nie zaśnie mi do badania, ale po godzinie wożenia wózkiem i bujania na rękach w końcu padła i spokojnie badanie można było przeprowadzić. No i lekarka pogoniła nas do poradni genetycznej, bo się ociągamy ![]() Ech kolejny stres... Marinko cieszę się że Igorkowi się słuch "naprawił", wstyd się przyznać, ale zazdroszczę Ci - wiesz o co mi chodzi ![]() Niby jestem z tym wszystkim pogodzona, ale gdzieś w głębi duszy mam żal...sama nie wiem do czego/kogo...szukam czasem winy w sobie...może badania genetyczne coś wyjaśnią... Dobra dosyć tych smutasów! Grunt że Karolinka zdrowa, przesłodka i kochamy ją ponad życie ![]() Ach dodam tylko, że K. chce mnie zmusić do zostania w domu chyba ![]() ![]() To sie rozpisałam ![]() Dobra to powoli wbijam się w wątek i już będę z Wami na bieżąco ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | ||||
Zakorzenienie
|
Aaniu - super ta definicja sesji ![]() Nateczko - a Ty obiecywałaś, że po świętach wrócisz na nasze łona ![]() ![]() Marzena - jak świętowanie? Mężczyzna Twoja pamiętała? ![]() O tak ![]() Cytat:
![]() Tez mam nadzieję że to zęby, ale aż tak gwałtowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A do genetycznej po co? Bo ja gapa jestem i gdzieś mi to umknęło? ![]()
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Brumku dziekuje za rade , odnosnie lyzeczki, dzis zjadla dwie lyzeczki zupki ( sukces), kupilam groszek no ale pogardzila dzis jedzeniem samodzielnym ![]() ![]() ![]() Buziaczki dla solenizantow. Marina kciuki za spokojna noc.. Stronczku a Ty cala drogue Wiki trzymalas w siedzonku?, Moja |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Rozeznanie
|
Lili83 Jest twarożek z jabłuszkiem i winogronami z Gerbera-bez cukru po 6m
![]() ![]() A Ewcia jest z 12.08, dzisiaj zaczęła 8 miesiąc ![]() Elika to zupelnie normalne, że zadajesz sobie te pytania...ale nigdy, przenigdy nie miej pretensji do siebie:cmok Wiem, że zupełnie inaczej pisze sie z mojej perspektywy ale wierze, ze Karolinka nigdy nie bedzie czuła dyskomfortu z tego powodu ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- emolium ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- o tak...każda matka prawde Ci powie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.