|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
No właśnie... napiszę. Jej brzdące często chore. Ciekawe czy zadowolona ze swojego pediatry.
#2553 |
Zakorzenienie
|
Madzia to ten brzoskwiniowy co Libra polecała (zrobiła wcześniej sama) http://mojewypieki.blox.pl/2010/10/T...skwiniowy.html
Sara też robiła ale nie pamiętam czy pisała że wyszedł dobry ![]() Oczywiście żeby nie mieć duzych wyrzutów sumienia to spalałam kalorie na rowerze w towarzystwie całej rodziny. To było wyjątkowo przyjemne spalanie ![]() Bieg crosowy to jak sobie przypominam zaliczenia na AWFie mojego byłego niedoszłego to bieg chyba na 3 km ale w trudnych terenowo warunkach. Oni musieli się zmieścić w ramach czasowych tu pewnie będzie jak zwykle kto pierwszy ten lepszy ![]() Powodzenia ![]() Asia - dobry pomysł z tym wymazem. Moze coś wyjaśnić i łatwiej zapodać leczenie (oczywiście jeżli będzie trzeba)
#2554 |
Zakorzenienie
|
izz- dobry pomysł podsunięty przez Ciebie
![]() A ja znów z pytaniem. W jakich piżamkach spią teraz wasze maluchy? ja szukam na all jakichś z krótkim rękawem i prawie same z długim. Moja jeszcze do niedawna spała na długi ale było zimno a u niej w pokoju nawet 20 nie ma w nocy a śpi przeważnie odkryta. Ale teraz to już raczej na krótko, co?? Teraz jej zakładam lekkie spodenki krótkie i bluzeczkę ale chciałabym jakies piżamki cienkie zakupić... a tu marnie...
#2555 |
Zakorzenienie
|
Asia Zosia śpi w krótkich spodenkach i koszulce z krótkim rękawkiem (piżamka z lidla). Śpi odkryta przy otwartym oknie. Jak piżamka brudna to daję zwykłe spodenki i koszulkę, nie musi to być piżamka. Myslę że w sieciówkach powinnać coś fajnego i lekkiego dostać
#2556 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za pomoc w sprawie sukienek :P Tylko P0P coś doradziła :P
Madzia - Ty w tej koronkowej byś się utopiła ![]()
#2557 |
Zakorzenienie
|
tort brzoskwiniowy- bardzo dobry
Zosia dostała się do panstwowego przedszkola drcron- Julka jaka wysoka, śliczna jak zawsze ![]() ja też bym jak najszybciej leciala z nią do lekarza Asiulek- Zosia śpi w koszulce na ramiączkach i majteczkach bokserkach albo w jakiś pieżamkach z krótkim rękawem i krótkich spodniach
#2558 |
Zakorzenienie
|
Asiulek ja inhaluje beoduralem plus sol a jak widze ze nie ma poprawy to beodural plus pulmicort-u nas cuda juz 2 razy zdzialal zarowno u Oliwki jak i u malej ktora podlapala wlasnie od Oliwii.Teraz mala cos bralo to 2 dni ihalacji samym beoduralem i przeszlo a pulmicort dobry ale dosc drogi 100zl.
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
a moja spi jeszcze w pizamce na dlui rekaw ,ewentualnie spodenki od pizamki dlugie a rekaw krotki ale generalnie jeszcze z dlugim spala
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
Megi ja nie rozglądałam się za sukienkami, w zarze nie raz fajne są, ale chyba pisałaś że nic tam nie znalazłaś
Asia ja robie inhalacje z soli, 2-3 razy dziennie wczoraj tż brat mieli zdjęcia ślubne w plenerze, Zosia ma kilka z nimi zrobionych i mój tż jako świadek. Przy okazji ja też się załapałam ![]() jak będe miała to Wam pokaże. jade zaraz na zakupy do galerii, musze sobie jakieś letnie rzeczy pokupić bo nie mam w czym chodzić
#2562 |
Zakorzenienie
|
Darusia ja za pumnikort 1gr place ale na recepcie zaznaczone ze dla przewleklych. Pumnicort i berodual bardzo zeby niszcza pamietaj o myciu ich po,moga powodowac grzybice skory twarzy. Najlepiej twarz umyc i nakremowac. Moj po tym tez mial zapalenie spojowek. Wiec prucz pozbycia sie kaszlu sporo efektow ubocznych. Ja polecam mucosolvan jak nie ma zapalenia oskrzeli lub naprawde mocnego kaszlu.
Megi mi sie zdaje ze jestem szczupla a pozniej zobacze fotki z zawodow i juz mam calkiem inne zdanie. Jestem strasznie niefotogeniczna.sukienka koronkowa byla cudna. Kup cos w podobnym stylu,dol olowkowy
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
madzia nie wiem jak to jest bo teraz mi pediatra mowila,ze nawet dla astmatykow nie ma tej znizki juz? bo olezanka ta ktora mi go dawala zanim mi recepte moja wypisala tez ma dzieciaka chorego(synka)senatoria rozne itd i tez teraz kupowala i znizka jej nie objela
![]()
![]() |
#2564 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja spodenki z długim i do tego albo bluzeczka z długim albo z krótkim. Jak ostatnio było chłodno to bodzik na długi. Ona się odkrywa i wtedy krzyczy "przykryj mnie" przez sen i tak ...razy nocnie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A moja lenucha też od września idzie do przedszkola państwowego koło mojej pracy ![]() I w sierpniu już możemy przychodzić żeby się z dziećmi na podwórku bawiła i zapoznawała z terenem. Byłam dziś na przeglądzie podwozia podwozia i na usg wszystko oki. Teraz czekam na wyniki cyto, w następnym tyg dentysta (kosmetycznie) i wsio ![]() A młoda sprzedana do babci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Drcorn miałam z moim dwa razy takie akcje, taki ścisk w buzi miał ze mi palce pogryzl, bałam się ze język rozgryzie, odleciał na długo najgorsze chwile w moim życiu. Raz lecialam do sąsiadki a drugim razem karetka go wiozla do szpitala. W oby przypadkach powodem była gorączka.
Madzia będę trzymać kciuki, ja od tyg nie ćwicze i kijowo się czuje. Megi już kiedyś wklejalam linka z kiecka, ten http://www.snobka.pl/artykul/zapytaj...ty-herbus-9251 . Tak są adresy sklepów to może bedą mieć fajne, nie znam wawy więc nie wiem gdzie można coś dobrego kupić. Ja swoją kupiłam w Opolu przez brata to nawet nie wiem jak reszta kiecek w sklepie. Asiek mój dalej pokasluje , katar w końcu mu się skończył, ale tez tak długo miał jak twoja. Daje małemu syrop z cebuli, czosnku itd chyba pomaga albo poprostu mu mina samo. Agnieszka a ty chcesz ta dotacje dla was? A czy ty czasem nie mieszkasz w Anglii? Jak chcesz o angielska dotacje to pisz i dam ci znać, zapytam koleżanki bo obydwoje pracowali i coś mieli. Tak coś kojarze. Ania przywieź mi trochę piasku potrzebuje do sand bag hehehe będę koza ze mam egipski piasek hehe . Miłego odpoczynku. Matko jedyna zjadlam dziś wielka miche klusek śląskich SAMA ludzie ludzie jaka ja świnia. Sama cała szok. Koniec z tym. Babcia mnie tuczy. Jak będę wracać to mi na nowe spodnie będzie musiała dać hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Raczkowanie
|
witam Was serdecznie,
Chciałam Was powiadomić ze mój koszmar juz się skończył. Moja córeczka 2 tygodnie temu wróciła do domu. dochodzimy do siebie. dziekuje za modlitwy i za słowa wsparcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
Ice i co wyszlo co jej bylo ?
Dzieki za kciuki ![]() monka tz Ciebie spowrotem nie przygarnie :p jak za bardzo urosniesz
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
jesusie!!!! Ice czytam kazde słowo i az mi oddech sie zatrzymał..
mój koszmar sie sonczył... a ja od razu czarne mysli i bała sie czytac dalej!!!! ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Megi.. ja ci pomogę w wyborze!!!! cokolwiek nie załozysz czy załozysz ![]() I choćbys nie chciała zon tych panów zdenerwowac to i tak to zrobisz!!! swoja uroda je zabijesz! ![]() ![]()
![]() |
#2569 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny te dofinansowania naleza sie kazdemu...nawet ostatnio w ddtvn bylo na ten temat.
IZAZULA ![]() ![]() ASIULEK ![]() ![]() ![]() PL MADZIA oczywiscie kciuki zacisniete ![]() ![]() MEGI Ty we wszystkim sexi wygladasz ![]() MONKA a sukienka boska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do przedszkola to mowilam o tym siostrze mojej i myslalam,ze moze Wy cos slyszalyscie...mieszkam w uk ale za tydzien wracam do pl ![]() ![]() ICE WOMEN zamarlam na chwile...ale sie ciesze ![]() ![]() ![]() ![]()
#2570 |
Zakorzenienie
|
Ice uffffff super oby już wszystko było dobrze.
Agnieszka ja tam z młodym miałam jam studia konczylam to często byłam w pl o tak półtora roku latalam to tu to tam. Do 2014 września masz czas potem mała do szkoły pójdzie hehe. Tez mi się podobała kiecka dlatego kupiłam hehe , herbusiowa ma skrocona bo normalnie jest lekko za kolana. Mój mały śpi z traktorem a ze on śpi ze mną to ja tyz mam dziś w łóżku traktor, mam nadzieje ze mi nie przyora czoła hehe Evi na nocke sprzedalas mała? |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2572 |
Wtajemniczenie
|
MONKA a mozesz mi napisac gdzie kupilas.w sklepie czy online.
kochana od kiedy dzieci musza w pl isc do szkoly.od jakiego wieku.
#2573 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka o szkole w Anglii mi chodziło. Dostałam już list kiedy mały zaczyna. Kiecke kupiłam w Opolu w sklepie via do moda. Pod kiecka (zdjęcie) są adresy sklepów, ja akurat byłam w uk a mój brat wpadł do pl i on mi kupował, ja tylko przez telefon ugadywalam się ze sklepowa co do rozmiaru , mogłam rozmiar mniejsza kupić.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Wtajemniczenie
|
MONKA to sie dogadalysmy
![]() ![]()
#2575 | |
Zakorzenienie
|
kurcze, że też ja tego nie wiedziałam-Gabrysia miała inhalacje pulmicortem i jakiś c zas temu zauważyłam, że ma zażółcone ząbki
![]() Cytat:
ufffff, jak to dobrze!
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka aaa to wy wogole bedziecie wracac do polszy hehe
A teraz smigacie autem czy samolotem? Sama byś leciala jak samolotem czy z tz- tem? Ja autem jeszcze nigdy nie jechałem do pl. Mój młody był dzisiaj na kontroli u dentysty, chciałam mu zalakowac szóstki, a dentysta odradzil. Bo zaszkodzi bardziej . Mialyscie jakieś doświadczenie z lakowaniem, jakieś opinie? Jutro pójdę do mojej dentystki i spytam się o to. Ciekawe co powie czy będzie na tak czy nie. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-05-24 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Ice - doskonała wiadomość
![]() Aga - jak to każdemu się przysługują dotacje do przedszkola ? Takiego cuda nie słyszałam. Ciekawe ![]() Evi - super że Lenka przyjęta do przedszkola. Większość wziewnych środków dla astmatyków i alergików niszczy zęby. Myślałam ze wiecie o tym. W każdym razie doktor zapisujący te leki powinien poinformować rodzica. Na pocieszenie dorośli też muszą się pilnować. No i nie tylko niszczą zeby ale mogą też powodować grzybicę jamy ustnej. Trzeba dokładnie buziak umyć. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- I jeszcze chciałam się pochwalić że kolejny wieczór spędziłam jeżdżąc na rowerze. Piękna sprawa ![]() Monka - syn Tża miał lakowane "6" po kolei jak wychodziły. Dentystka nic nie mówiła że to może zaszkodzić. Narazie nic się z nimi nie dzieje niedobrego. Aga - jeszcze miałam Ci napisać że dziewczyna z tego blogu tak podaje przepisy ze nie ma opcji żeby się cś nie udało. No i zawsze możesz tez rzucić tu pytanie a któraś napewno dopomoże ![]()
#2579 |
Zakorzenienie
|
Aga wracacie do PL??????
Jak ta to ja Ci spotkania nie odpuszcze!obojetnie w jakim koncu pl 2 dzieci z tego samego watku ![]() Minka juz wlaczam 2 kompa i wysylam! od ojca pojdzie 100 razy szybciej niby ten sam net ale ja mam dupnego a on wypasik i pieknie hula. Szkoda z e dzisiaj was nie bylo popoludniu dzeci razem wszystkich zeszlo sie 16 sztuk:P zabawe mialy cudną ![]() madzia kciuki 3mam My na dzien dziecka,ale po dniu dziecka (koniec czerwca)kupimy maluchom trampoline,bo mala u olezanki uwielllbia wiec kupimy taki prezent,jak tz zjedzie koniec czerwca poczatek lipca bo koniecznie chce przy pierwszej zabawie z mala byc. A u nas w dzien dziecka atrakcji sporo bo dzien dziecka wiec i tak wyżuli cos na straganie;p ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Ice jak dobrze,ze ten horror za wami
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
Ice ja tez na poczatku sie przerazilam jak zaczelam czytac twoja wiadomosc, cale szzcescie ze juz ok
![]() minka doszlo zdj?? sorrki ze dopiero teraz ale nie mialam kiedy:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.