Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 12:00   #2551
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
ja byłam tam 2 razy w weekend i przewaznie byliśmy sami i lekarz dopiero przychodził. Ale własnie takiego czekania się boje. Tutaj ide i najwyżej czekam 5 minut i to bez rejestracji. A dla małej nawet te 5 minut to za duzo ciągle podchodzi do drzwi i chce wchodzic. A jak jej ciągle mówie, że nie wolno to mówi- to idziemy na placyk- i chce uciekać także takie czekanie po kilka godzin mnie przeraża.

A znasz jakiegos dobrego lekarza prywatnego?? Moze nawet bym juz do takiego chodziła ale żebym wiedziała, że jest dobry... a nie olewacz.
Nie znamy prywatnych ale popytam. Może do Jagody skrobnij sms-a może kogoś zna...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:02   #2552
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nie znamy prywatnych ale popytam. Może do Jagody skrobnij sms-a może kogoś zna...
No właśnie... napiszę. Jej brzdące często chore. Ciekawe czy zadowolona ze swojego pediatry.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:16   #2553
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madzia to ten brzoskwiniowy co Libra polecała (zrobiła wcześniej sama) http://mojewypieki.blox.pl/2010/10/T...skwiniowy.html
Sara też robiła ale nie pamiętam czy pisała że wyszedł dobry .

Oczywiście żeby nie mieć duzych wyrzutów sumienia to spalałam kalorie na rowerze w towarzystwie całej rodziny. To było wyjątkowo przyjemne spalanie

Bieg crosowy to jak sobie przypominam zaliczenia na AWFie mojego byłego niedoszłego to bieg chyba na 3 km ale w trudnych terenowo warunkach. Oni musieli się zmieścić w ramach czasowych tu pewnie będzie jak zwykle kto pierwszy ten lepszy .
Powodzenia i trzymam tradycyjnie kciuki

Asia - dobry pomysł z tym wymazem. Moze coś wyjaśnić i łatwiej zapodać leczenie (oczywiście jeżli będzie trzeba)
Stary 2012-05-24, 12:20   #2554
ASIULEK_23
Zakorzenienie

izz- dobry pomysł podsunięty przez Ciebie

A ja znów z pytaniem. W jakich piżamkach spią teraz wasze maluchy? ja szukam na all jakichś z krótkim rękawem i prawie same z długim. Moja jeszcze do niedawna spała na długi ale było zimno a u niej w pokoju nawet 20 nie ma w nocy a śpi przeważnie odkryta. Ale teraz to już raczej na krótko, co?? Teraz jej zakładam lekkie spodenki krótkie i bluzeczkę ale chciałabym jakies piżamki cienkie zakupić... a tu marnie...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:24   #2555
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia Zosia śpi w krótkich spodenkach i koszulce z krótkim rękawkiem (piżamka z lidla). Śpi odkryta przy otwartym oknie. Jak piżamka brudna to daję zwykłe spodenki i koszulkę, nie musi to być piżamka. Myslę że w sieciówkach powinnać coś fajnego i lekkiego dostać
Stary 2012-05-24, 12:40   #2556
megi-megi
Zakorzenienie

Dzięki za pomoc w sprawie sukienek :P Tylko P0P coś doradziła :P

Madzia - Ty w tej koronkowej byś się utopiła Ale jakbyś chciała, zawsze mogę pożyczyć.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:41   #2557
sara 85
Zakorzenienie

tort brzoskwiniowy- bardzo dobry

Zosia dostała się do panstwowego przedszkola

drcron- Julka jaka wysoka, śliczna jak zawsze
ja też bym jak najszybciej leciala z nią do lekarza

Asiulek- Zosia śpi w koszulce na ramiączkach i majteczkach bokserkach albo w jakiś pieżamkach z krótkim rękawem i krótkich spodniach

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 12:46   #2558
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Asiulek ja inhaluje beoduralem plus sol a jak widze ze nie ma poprawy to beodural plus pulmicort-u nas cuda juz 2 razy zdzialal zarowno u Oliwki jak i u malej ktora podlapala wlasnie od Oliwii.Teraz mala cos bralo to 2 dni ihalacji samym beoduralem i przeszlo a pulmicort dobry ale dosc drogi 100zl.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:46   #2559
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
izz- dobry pomysł podsunięty przez Ciebie

A ja znów z pytaniem. W jakich piżamkach spią teraz wasze maluchy? ja szukam na all jakichś z krótkim rękawem i prawie same z długim. Moja jeszcze do niedawna spała na długi ale było zimno a u niej w pokoju nawet 20 nie ma w nocy a śpi przeważnie odkryta. Ale teraz to już raczej na krótko, co?? Teraz jej zakładam lekkie spodenki krótkie i bluzeczkę ale chciałabym jakies piżamki cienkie zakupić... a tu marnie...
moja tez spi w krótkim rękawku i krótkich portkach i też piżamka z lidla, a w ogole tesciowa pokupila mi duzo podkoszulek na narameczkach, tez z myszką mikii mala spi tez w tym a tez sie odkrywa, ale ona tak całą zimę wiec zahartowana w lidlu maja czesto fajne bawelniane pizamki, ja juz ma 3 z lidla, reszta z sieciowek tez
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:49   #2560
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a moja spi jeszcze w pizamce na dlui rekaw ,ewentualnie spodenki od pizamki dlugie a rekaw krotki ale generalnie jeszcze z dlugim spala
A.Camus
Stary 2012-05-24, 13:07   #2561
sara 85
Zakorzenienie

Megi ja nie rozglądałam się za sukienkami, w zarze nie raz fajne są, ale chyba pisałaś że nic tam nie znalazłaś

Asia ja robie inhalacje z soli, 2-3 razy dziennie

wczoraj tż brat mieli zdjęcia ślubne w plenerze, Zosia ma kilka z nimi zrobionych i mój tż jako świadek. Przy okazji ja też się załapałam
jak będe miała to Wam pokaże.

jade zaraz na zakupy do galerii, musze sobie jakieś letnie rzeczy pokupić bo nie mam w czym chodzić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 13:27   #2562
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia ja za pumnikort 1gr place ale na recepcie zaznaczone ze dla przewleklych. Pumnicort i berodual bardzo zeby niszcza pamietaj o myciu ich po,moga powodowac grzybice skory twarzy. Najlepiej twarz umyc i nakremowac. Moj po tym tez mial zapalenie spojowek. Wiec prucz pozbycia sie kaszlu sporo efektow ubocznych. Ja polecam mucosolvan jak nie ma zapalenia oskrzeli lub naprawde mocnego kaszlu.

Megi mi sie zdaje ze jestem szczupla a pozniej zobacze fotki z zawodow i juz mam calkiem inne zdanie. Jestem strasznie niefotogeniczna.sukienka koronkowa byla cudna. Kup cos w podobnym stylu,dol olowkowy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 14:02   #2563
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madzia nie wiem jak to jest bo teraz mi pediatra mowila,ze nawet dla astmatykow nie ma tej znizki juz? bo olezanka ta ktora mi go dawala zanim mi recepte moja wypisala tez ma dzieciaka chorego(synka)senatoria rozne itd i tez teraz kupowala i znizka jej nie objela beodural to drogi nie jest
A.Camus
Stary 2012-05-24, 17:01   #2564
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratulacje
Po jutrze jadę na bieg crosowy, nie wiem o co chodzi, ale mały dystans to dam radę. W naszym starostwie jestem w klasyfikacji na pierwszym miejscu w gr wiekowej
brawo
Cytat:
czym i jak często ją inhalować? Solą fizjologiczną tylko wystarczy??
solą wystarczy, kilka razy dziennie, u nas czasem na raty robimy jak młdoa nie chce wysiedzieć

Cytat:
A ja znów z pytaniem. W jakich piżamkach spią teraz wasze maluchy?
moja spodenki z długim i do tego albo bluzeczka z długim albo z krótkim.
Jak ostatnio było chłodno to bodzik na długi.
Ona się odkrywa i wtedy krzyczy "przykryj mnie" przez sen i tak ...razy nocnie . A jak o skarpetki walczy-już jej chciałam nie zakładać, ale płącze że chce je mieć

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Asiulek ja inhaluje beoduralem plus sol a jak widze ze nie ma poprawy to beodural plus pulmicort-u nas cuda juz 2 razy zdzialal zarowno u Oliwki jak i u malej ktora podlapala wlasnie od Oliwii.Teraz mala cos bralo to 2 dni ihalacji samym beoduralem i przeszlo a pulmicort dobry ale dosc drogi 100zl.
Cytat:
Darusia ja za pumnikort 1gr place ale na recepcie zaznaczone ze dla przewleklych. Pumnicort i berodual bardzo zeby niszcza pamietaj o myciu ich po,moga powodowac grzybice skory twarzy. Najlepiej twarz umyc i nakremowac. Moj po tym tez mial zapalenie spojowek. Wiec prucz pozbycia sie kaszlu sporo efektow ubocznych. Ja polecam mucosolvan jak nie ma zapalenia oskrzeli lub naprawde mocnego kaszlu.
właśnie o tych zębach miałam pisać-nie pamiętam źródła, ale czytałam lub słyszałam gdzieś, że, tak jak madzia napisała, pulmicort bardzo niszczy zęby (szkliwo?) i po każdej inhalacji trzeba dziecku bardzo dokładnie umyć zębole

A moja lenucha też od września idzie do przedszkola państwowego koło mojej pracy
I w sierpniu już możemy przychodzić żeby się z dziećmi na podwórku bawiła i zapoznawała z terenem.

Byłam dziś na przeglądzie podwozia podwozia i na usg wszystko oki. Teraz czekam na wyniki cyto, w następnym tyg dentysta (kosmetycznie) i wsio

A młoda sprzedana do babci

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:21   #2565
monka23
Zakorzenienie

Drcorn miałam z moim dwa razy takie akcje, taki ścisk w buzi miał ze mi palce pogryzl, bałam się ze język rozgryzie, odleciał na długo najgorsze chwile w moim życiu. Raz lecialam do sąsiadki a drugim razem karetka go wiozla do szpitala. W oby przypadkach powodem była gorączka.

Madzia będę trzymać kciuki, ja od tyg nie ćwicze i kijowo się czuje.

Megi już kiedyś wklejalam linka z kiecka, ten http://www.snobka.pl/artykul/zapytaj...ty-herbus-9251 . Tak są adresy sklepów to może bedą mieć fajne, nie znam wawy więc nie wiem gdzie można coś dobrego kupić. Ja swoją kupiłam w Opolu przez brata to nawet nie wiem jak reszta kiecek w sklepie.

Asiek mój dalej pokasluje , katar w końcu mu się skończył, ale tez tak długo miał jak twoja. Daje małemu syrop z cebuli, czosnku itd chyba pomaga albo poprostu mu mina samo.

Agnieszka a ty chcesz ta dotacje dla was? A czy ty czasem nie mieszkasz w Anglii? Jak chcesz o angielska dotacje to pisz i dam ci znać, zapytam koleżanki bo obydwoje pracowali i coś mieli. Tak coś kojarze.

Ania przywieź mi trochę piasku potrzebuje do sand bag hehehe będę koza ze mam egipski piasek hehe . Miłego odpoczynku.

Matko jedyna zjadlam dziś wielka miche klusek śląskich SAMA ludzie ludzie jaka ja świnia. Sama cała szok. Koniec z tym. Babcia mnie tuczy. Jak będę wracać to mi na nowe spodnie będzie musiała dać hehe
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:53   #2566
ice woman
Raczkowanie

witam Was serdecznie,
Chciałam Was powiadomić ze mój koszmar juz się skończył. Moja córeczka 2 tygodnie temu wróciła do domu. dochodzimy do siebie. dziekuje za modlitwy i za słowa wsparcia.
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 19:06   #2567
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ice i co wyszlo co jej bylo ?

Dzieki za kciuki

monka tz Ciebie spowrotem nie przygarnie :p jak za bardzo urosniesz

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 19:23   #2568
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

jesusie!!!! Ice czytam kazde słowo i az mi oddech sie zatrzymał..
mój koszmar sie sonczył... a ja od razu czarne mysli i bała sie czytac dalej!!!!

jeju pisz szybko co to było i jak wyleczyli!!!

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Megi.. ja ci pomogę w wyborze!!!! cokolwiek nie załozysz czy załozysz to bedzie sexi i cud miód malina!!! Powalisz wszystkich!!!!
I choćbys nie chciała zon tych panów zdenerwowac to i tak to zrobisz!!! swoja uroda je zabijesz!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 19:55   #2569
agnieszka09
Wtajemniczenie

dziewczyny te dofinansowania naleza sie kazdemu...nawet ostatnio w ddtvn bylo na ten temat.

IZAZULA tez jestem ciekawa tego ciacha))wyglada przepysznie tylko ja takie beztalencie jestem co do ciast.ale zapisze sobie chociaz przepis.

ASIULEK u nas dobrze.Adrian juz po calej chacie raczkuje.jeju jaki to jest duzy bobas.prawie jak Karinka Karinka w domu troche sie slucha ale jak pojdziemy na dwor to moge gadac i gadac.dorwie jakies dzieci czy to w parku czy na plazy i wogole mnie nie slyszy

PL MADZIA oczywiscie kciuki zacisniete

MEGI Ty we wszystkim sexi wygladasz

MONKA a sukienka boskaja tez taka chcejuz ja widzialam gdzies i nadal mi siedzi w glowie

co do przedszkola to mowilam o tym siostrze mojej i myslalam,ze moze Wy cos slyszalyscie...mieszkam w uk ale za tydzien wracam do pl i jak na razie bede mieszkala i tu i tu

ICE WOMEN zamarlam na chwile...ale sie ciesze: oklaski: napisz jak sie czuje mala i co bylo przyczyna.duzo zdrowka dla Was

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 20:19   #2570
monka23
Zakorzenienie

Ice uffffff super oby już wszystko było dobrze.

Agnieszka ja tam z młodym miałam jam studia konczylam to często byłam w pl o tak półtora roku latalam to tu to tam. Do 2014 września masz czas potem mała do szkoły pójdzie hehe. Tez mi się podobała kiecka dlatego kupiłam hehe , herbusiowa ma skrocona bo normalnie jest lekko za kolana.

Mój mały śpi z traktorem a ze on śpi ze mną to ja tyz mam dziś w łóżku traktor, mam nadzieje ze mi nie przyora czoła hehe

Evi na nocke sprzedalas mała?
Stary 2012-05-24, 20:34   #2571
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
minka i tak jest,do mnie wtedy ani jedna nie przyszla i nie pokazala mala wyla a ja z nia i pewnie tez dlatego sie sprawa zakonczyla po niecalych 24 godzinach,ale mala ma sie dobrze,rozwija sie fajnie.

Fotki jutro podesle na bank!
Bedziecie jeszcze do tego muminka nie dobrego chcialy przyjsc?:P
jasne że przyjdziemy dawaj fotki

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
witam Was serdecznie,
Chciałam Was powiadomić ze mój koszmar juz się skończył. Moja córeczka 2 tygodnie temu wróciła do domu. dochodzimy do siebie. dziekuje za modlitwy i za słowa wsparcia.
SUPER
Stary 2012-05-24, 20:43   #2572
agnieszka09
Wtajemniczenie

MONKA a mozesz mi napisac gdzie kupilas.w sklepie czy online.
kochana od kiedy dzieci musza w pl isc do szkoly.od jakiego wieku.

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-05-24, 20:57   #2573
monka23
Zakorzenienie

Agnieszka o szkole w Anglii mi chodziło. Dostałam już list kiedy mały zaczyna. Kiecke kupiłam w Opolu w sklepie via do moda. Pod kiecka (zdjęcie) są adresy sklepów, ja akurat byłam w uk a mój brat wpadł do pl i on mi kupował, ja tylko przez telefon ugadywalam się ze sklepowa co do rozmiaru , mogłam rozmiar mniejsza kupić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 21:03   #2574
agnieszka09
Wtajemniczenie

MONKA to sie dogadalysmy dzieci w pl pojda do szkoly

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-05-24, 21:11   #2575
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Pumnicort i berodual bardzo zeby niszcza pamietaj o myciu ich po,
kurcze, że też ja tego nie wiedziałam-Gabrysia miała inhalacje pulmicortem i jakiś c zas temu zauważyłam, że ma zażółcone ząbki Co mogę teraz zrobić? Dentysta myślicie?

Cytat:
witam Was serdecznie,

ufffff, jak to dobrze!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 21:16   #2576
monka23
Zakorzenienie

Agnieszka aaa to wy wogole bedziecie wracac do polszy hehe
A teraz smigacie autem czy samolotem? Sama byś leciala jak samolotem czy z tz- tem? Ja autem jeszcze nigdy nie jechałem do pl.

Mój młody był dzisiaj na kontroli u dentysty, chciałam mu zalakowac szóstki, a dentysta odradzil. Bo zaszkodzi bardziej . Mialyscie jakieś doświadczenie z lakowaniem, jakieś opinie? Jutro pójdę do mojej dentystki i spytam się o to. Ciekawe co powie czy będzie na tak czy nie.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-05-24 o 21:24
Stary 2012-05-24, 21:37   #2577
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
witam Was serdecznie,
jak dobrze super wiadomosc
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 21:56   #2578
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ice - doskonała wiadomość choć przyznam że trochę strasząco to napisałaś

Aga - jak to każdemu się przysługują dotacje do przedszkola ? Takiego cuda nie słyszałam. Ciekawe

Evi - super że Lenka przyjęta do przedszkola.

Większość wziewnych środków dla astmatyków i alergików niszczy zęby. Myślałam ze wiecie o tym. W każdym razie doktor zapisujący te leki powinien poinformować rodzica. Na pocieszenie dorośli też muszą się pilnować. No i nie tylko niszczą zeby ale mogą też powodować grzybicę jamy ustnej. Trzeba dokładnie buziak umyć.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

I jeszcze chciałam się pochwalić że kolejny wieczór spędziłam jeżdżąc na rowerze. Piękna sprawa

Monka - syn Tża miał lakowane "6" po kolei jak wychodziły. Dentystka nic nie mówiła że to może zaszkodzić. Narazie nic się z nimi nie dzieje niedobrego.

Aga - jeszcze miałam Ci napisać że dziewczyna z tego blogu tak podaje przepisy ze nie ma opcji żeby się cś nie udało. No i zawsze możesz tez rzucić tu pytanie a któraś napewno dopomoże
Stary 2012-05-24, 22:43   #2579
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Aga wracacie do PL??????
Jak ta to ja Ci spotkania nie odpuszcze!obojetnie w jakim koncu pl 2 dzieci z tego samego watku

Minka juz wlaczam 2 kompa i wysylam! od ojca pojdzie 100 razy szybciej niby ten sam net ale ja mam dupnego a on wypasik i pieknie hula.
Szkoda z e dzisiaj was nie bylo popoludniu dzeci razem wszystkich zeszlo sie 16 sztuk:P zabawe mialy cudną a nieraz jest tak ze 4 wypelznie takze dzisiaj rekord chyba ;p

madzia kciuki 3mam

My na dzien dziecka,ale po dniu dziecka (koniec czerwca)kupimy maluchom trampoline,bo mala u olezanki uwielllbia wiec kupimy taki prezent,jak tz zjedzie koniec czerwca poczatek lipca bo koniecznie chce przy pierwszej zabawie z mala byc.
A u nas w dzien dziecka atrakcji sporo bo dzien dziecka wiec i tak wyżuli cos na straganie;p

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Ice jak dobrze,ze ten horror za wami
A.Camus
Stary 2012-05-24, 22:48   #2580
mloda1989
Zakorzenienie

Ice ja tez na poczatku sie przerazilam jak zaczelam czytac twoja wiadomosc, cale szzcescie ze juz ok

minka doszlo zdj?? sorrki ze dopiero teraz ale nie mialam kiedy:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości