|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() gkatarzynka, ja jem prawie wszystko (no wiadomo ze cebuli, czosnku i kapusty nie jem, czekolady tez nie) i nie przyprawiam mocno, ale np. terz gotuje wieprzowine w warzywach i jest tam cebula i por, juz tak jadlam i nic malutkiej nie bylo. jakblka jem - obieram i po jednym dziennie jem i po jednym bananie. powiedz mamom ze zapalenie ucha to przewaznie jest od kataru a nie od tego ze sie czapeczki w upale nie nosi ![]() u mnie w domu w tym momencie jest 18stopni, a Hania sobie spi w body z krotkim rekawkiem + spioszki z dlugim + sukieneczka z krotkim i nakryta jest kocykiem. wlaczylam teraz ogrzewanie bo na dworze tylko 8stopni. nie daj sie namowic na czapeczke w takie cieplo, no chyba ze macie przeciag w domu. a co do spaceru to ja wyszlam na spacerek w 7dobie, jak macie ladna pogode i Twoja Hania ma sie dobrze to pewnie ze idz na spacerek, i jej i Tobie pewnie dobrze to zrobi. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-29 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
No u nas na dworze normalnie bardzo ciepło jest... w domku jest 26stopni więc nie zamierzam Małej przegrzewać...
A co do jedzenia, to wizytacja właśnie się zakończyła więc od jutra zaczynam bezstresowo sobie gotować jakieś w miarę normalnie ale lekkostrawne jedzonko.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy ze spaceru, ale gorąc!
![]() Balbinko, wiem że łatwo tak mówic, ale postaraj się myślec pozytywnie! ![]() A do % mnie też czasem ciągnie! ![]() Nikki mam nadzieję, że brzuszek już nie boli? ![]() My też dziś mieliśmy wizytę rodziców Tż... A wczoraj Kajuni odpadł kikut!!!! ![]() ![]() ![]() MoniaHan mam nadzieję, że te kupki Hani to nic poważnego! |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
Lena GRATULUJĘ kikuta!! Nam kikut już wisi kilka dni na jednym włosku ale boimy się go dotykać.
Dziewczyny wczoraj Andrea przekręciła sama główkę z lewej strony na prawą, bo mnie usłyszała a przed chwilą sama przekręciła się z plecków na boczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() tez mam nadzieje ze to nic powaznego, Hania zachowuje sie jak zwykle, troche poczytalam o tych kupkach, moze to byc nic a moze byc i cos powaznego, z niecierpliowscia czekam na nastepna kupke. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
U mnie gdyby nie wiatr to byłoby upalnie, ale taki wstrętny wiatr wieje, że aż przykro.
W bloku na przeciw mnie mieszkają jakieś półgłówki. Puści to to muzykę na cały regulator i otworzy na oścież okno. Dla kogo oni puszczają tą muzykę?? Dla ludzi czy dla siebie? Masakra! Nienawidzę takiego zachowania :/. Nie słyszę własnego TV przez nich ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Na szczęście Andrei to nie przeszkadza i śpi w najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- ...no pięknie...jeszcze do muzyki dołączyły wyjące psy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Gang Iren
|
Bylismy z goscmi w sklepach,bo chcieli zobaczyc za ciuchami.
4 godz... to dla mnie stanowczo za duzo.I jeszcze w miedzyczasie musialam karmic w samochodzie. N a dworze u nas 8 st,wieje i leje deszcz.Masakra! Ja chce sloneczko ![]()
#2558 |
Zakorzenienie
|
Jeśli mowa o ubieraniu i pogodzie.
U mnie dziś w CIENIU termometr pokazał 30 stopni (około godizny 16), nie chcę wiedzieć ile było w słońcu. Ewelinkę ubrałam w body z krótkim rękawkiem, wcześniej miała jeszcze spodenki, ale zdjęłam je, bo było naprawdę gorąco, nóżki okryłam tetrą. Minusem pogody był silny wiatr, więc musiałam uważać aby być pod wiatr a nie z wiatrem (a jeśli z wiatrem, to tetra na budkę...). Niestety Ewelince i tak było ciepło. O podróży samochodem nie mówię nic, bo co z tego, że otworzymy okno czy okna, skoro dziecko od wiatru i tak trzeba zasłonic i momentalnie się poci. Ale daliśmy radę ![]() Tylko ja spaliłam sobie ramiona ![]()
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nam też wisiał na niteczce przez jakiś czas i w końcu odpadł ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze z kupkami i Hanią! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A mnie slonce nie lubi i nie chcialo mnie przyrumienic ![]() ![]() *Gratulacje dla Desi, czekamy na wiesci od Kulkaaga ![]() *Wstawie kilka zdjec aktualnych mojego Adasia. W srode skonczyl 2 m-ce ![]() ![]()
Nasze zaręczyny 12.04.2009r. Nasz ślub 22.05.2010r. ![]() Adaś ur. 25.02.2012r. ![]() Edytowane przez ona10101 Czas edycji: 2012-04-29 o 17:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Rozeznanie
|
Ja dziękujeee Mój synuś dostał rano kropelki na zaparcia a teraz walnął taka sraczke że był osrany po szyję wszystko brudne dosłownie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2563 |
Zadomowienie
|
Wrzuciłam kilka zdjęć na maila...
Dałam dziś pierwszy raz Hani smoczka... nie za bardzo jestem z tego zadowolona, ale ma tak silny odruch ssania, że wisiałaby na piersi cały dzień...i mam wrażenie, że jak już zaspokoi głód, to złości się, że Jej leci pokarm, a ona już nie chce jeść...a teraz ze smoczkiem pięknie zasnęła w zasadzie bez żadnych dodatkowych zabiegów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dodalam zdjecia na mailu juz.
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
zegnam sie z rozmiarem 56, witam rozmiar 62/68
![]()
![]() |
#2566 |
Raczkowanie
|
tez juz odlozylam rozmiar 56. Ale te dzieci szybko rosna!
![]()
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
Hehe a ja dziś ubrałam body i spodenki rozmiar 44 i dobre :brzyda;:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Tak gorąco dziś było, że prawie umarłam ![]() ![]() ![]() Byliśmy dziś w kościele, a potem wieczorem u księdza i zamówiliśmy chrzciny - 15 lipca na 12:00 ![]() ![]() ![]() ![]()
#2569 |
Zakorzenienie
|
evvcia, na potówki najlepszy jest spirytus. Je trzeba wysuszyć, pomaga
![]() U nas problem potówek na twarzy i główce też jest ciągle na tapecie, bo może być miła temperatura, ale jak Ewelinka je, to się poci tam, gdzie dotyka mojego ciała i od razu ma potóweczki. Na szczęście szybko znikają, nawet jak ich nie smaruję. Są bardzo drobne i nie zawsze czerwone (chyba, że jest uczulona na moją skórę ![]() Teraz mi płakała i połozyłam jana brzuszek. Zasnęła w oka mgnieniu. i tak sobie śpi teraz ![]() Nigdy nie zrozumiem fenomenu zasypiających dzieci. Często ejst tak, że marudzi na rękach, chcę ją uspokoić, odkladam do spania, ona zamyka oczy i śpi.
#2570 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() W każdym razie po pierwsze gratki dla Desi! ![]() Po drugie Piotruś ostatnie dwie noce przespał 5 godzin!!! ![]() ![]() Wczoraj pojechaliśmy do parku na spacer i spacerowaliśmy sobie 3 godziny ![]() ![]() ![]() Zamówiłam sobie laktator elektryczny medeli...macie jakieś sposoby na rozkręcenie za jego pomoca laktacji? tzn. kiedy ściągać, jak długo itp...MoniaHan Ty chyba stosowałaś metode 7-5-3 czy cos takiego...działa to?
#2571 |
Gang Iren
|
U nas dobry jest rozmiar 50,ale niestety mam tylko kilka sztuk,a te newborn to 56 jest,wiec sa za duze,ale musi w nich byc,bo bez sensu teraz kupowac mniejsze.Mysle,ze szybko do nich dorosnie.
Mierzylam dzis spodnie sprzed ciazy i prawie sie zapinam.Spodniczke dzinsowa udalo mi sie juz zalozyc ![]() Ostatnie dni codziennie trace po pol kg na dzien i od wyjscia ze szpitala juz w brzuszku mam -10 cm.Ale jeszcze sporo brakuje.Jednak i tak jestem zadowolona.
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam spalone ramiona i dekolt i tez uwazam ze nie ma co za grubo dziecka ubierac a bylo u nas 30stopni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MoniaHan dopiero doczytałam o zielonych kupach Hani! Mam nadzieję, że to jednorazowe. A ciekawe skąd ta "krew"? Może miałaś popękaną brodawkę i mała trochę popiła, a potem wydaliła? Kiedyś mojej koleżanki mała ulała mleko z brunatnymi plamami i właśnie to było to, minimalnie pęknięta brodawka, nawet nie zauważyła i nic ją nie bolało. Ale może to ani jedno, ani drugie ![]() U mojej kupy dalej brak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2574 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje dla Desi! Pokaz nam Viki Desiu! Evvcia - postaraj sie tak nie martwic brakiem kupy u Laury szczegolnie jesli lekarka nie widzi jeszcze problemu. Nie wiem w jakim wieku to sie zaczyna ale w wieku ok 3ms jedna kupa na pare dni to normalka - mojej znajomej niunia tak ma. Gosia - bravo za utrate wagi! Ja tez jestem zadowolona, moja przedciazowa to 72.5, pod koniec ciazy to 87.5 a teraz 13 dni po porodzie waze 79kg. Mam nadzieje ze jak zaczne robic dlugie spacery to szybko poleci. Karolca - wow ale cudnie masz z usypianiem Ewelinki! Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-04-29 o 21:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
popoludniu kupka byla juz musztardowa a wieczorem juz nie taka zolta tylko jak dla mnie troche taka zolto-zielonkawa, alu juz sama nie wiem co to jest za kolor.ehh mam dzis wstretny humor ogolnie ![]() Evcia nie wiem co Ci doradzik na brak kupki u Laurki, bo juz wlasciwie wszystkiego probowalas.a jak Laurka sie zachowuje? placze i ma bole brzuszka czy spi normalnie?dobrze ze jestes w kontakcie z lekarka. a czy mozna to jakos sprawdzic? jakies usg jamy brzusznej itd? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-29 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Rozeznanie
|
Ojej jaka piękna pogoda była w ten weekend
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A na mailu same śliczności ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
hej nocna pora...
![]() Czytam dzis, ale weny do pisania brak ![]() Trafilam na ciekawa strone, wiekszosc rzeczy juz tu przerabialysmy, ale moze komus sie przyda KLIK |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz mi, że nie zawsze tak mamy ![]() No i na dobranoc mąż dostał świadomy usmiech od Ewelinki. Sam przyznał, że to bardzo miłe uczucie. Tylko szkoda, że tak się wścieka jak mała tylko zakwili ![]()
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Evcia, u nas jest b.podobnie z kupkami. Matylda nie robila na dzien dzisiejszy kupki juz od 10 dni, poprzednim razem wypróznila sie po 9 dniach...Podawalam jej nawet troszke herbatki raz czy dwa, ale nie poskutkowalo, a zreszta jest na piersi i upalow tez nie ma, zeby istaniala taka koniecznosc. Kupka byla obfita i miekka, wiec z tego co lekarz powiedzial, wszystko to jest w normie. My zatem nie ingerujemy tj nie podajemy czopkow, zeby wywolac wyproznienie tylko spokojnie- w miare-czekamy...Ztego co piszesz, to Wasza dzidzia jednak sie wyprozniala przez te 3 tyg po czopkach, wiec nic dziwnego, ze teraz nie ma juz czym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.