|
|
#2551 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Witam Wczoraj byłam u mojego lekarza od nerek
![]() Kazał mi jak najszybciej zgłosić sie do ginekolog ktora zajmuje sie patologią ciaży Wiecie jak sie martwie To 6 tydzien a juz mam problemy a to krwiak a to musze pilnowac nerek Dajcie spokój Martwie sie;( Boje sie ze po Duphpstonie zaczne krwawic...
|
|
|
|
#2552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a po ciąży zgubiłam te 14 plus jeszcze 2
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, padłaaaaaaaaaaaam....
zadzwonili do mnie właśnie z przychodni, że doktor nie przyjmuje, bo jakaś nagła sytuacja mu wypadła i nie ma nikogo na zastępstwo.... Umówiłam się na 16 prywatnie gdzie indziej... szok... ![]()
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju ja bym chciała tak szybko zgubić te kg po ciąży które przybiore aaaaaaa tzn pewnie każda z nas ale echh ... po rozwiązaniu jak już będzie można biore się ostro za ćwiczonka;D
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, no to bardzo elegancko. Po cichu liczę, że mi też się uda coś takiego osiągnąć.
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to współczuje, bo mogę sobie tylko wyobrazić jakie masz nerwy i rozczarowanie teraz ....
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak z ciekawości to ile dziewczyny już przytyłyście? o ile w ogóle? eheh ![]() ja mam ja mam ok 0,7kg ![]() codziennie się ważę od lat, wiem wiem fioła mam :P |
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie nic, ani grama dosłownie, a jem dość dużo.
Piję za to hektolitry wody, może to dlatego, pomaga mi to w przemianie materii.
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tydzień temu się ważyłam i waże tyle samo ale na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie odpowiedzieć, jutro pójde po wyniki to się zważe akurat pewnie plus 1 doszło albo 3 ;d hahaha
|
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
u mnie 7 tydz. i waga ani drgnie - moze z jakis kilogram w dol, ale to pewnie dlatego ze czesciej jestem w toalecie niz w kuchni
![]() mam wrazenie, ze z dnia na dzien czuje sie gorzej - mdlosci mam coraz gorsze, wchodzi mi tylko woda z cytryna, jajka i kiszone ogorki, juz nie mam sily... nie wiem co robic - wizyta dopiero za 3 tygodnie, nie wiem czy wszystko ok, w pracy ledwo sie trzymam, ale tak sobie mysle ze lekarz nie da mi zwolnienia tylko ze wzgledu na mdlosci, chyba musza byc wieksze wskazania |
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Authentic - Ja tam się specjalnie tymi radami nie przejmuje .... tzn tych rzeczy które faktycznie jeśc nie wolno to oczywiścnie nie jem tzn : surowe mięsko, orzeszki ziemne , mleko niepasteryzowane i sery z takiego mleka itd... i staram się odżywiać w miarę, w miarę ale jak mam ochcote na coś wybinie nie zdrowego i kalorycznego to też jem ( wczoraj np byłam w KFC ) myślę że wszystko z umiarem a na pewno nie zaszkodzi. Co do sprzątania i zajmowania się domem to też niestety wszystko na mojej głowie plus dziecko które generuje brud w takim tempie że w zasadzie czasem aż sie nie chce odkurzać bo za 5 minut to samo.....ale Tz często mi pomaga jeżeli go poproszę albo go coś najdzie na sprzątanie to wtedy tylko wióry lecą tak sprząta a czasem to sie potknie o jakiś śmieć ale nie podniesie
ale licze że jak się troszkę rozrosnę to małżowina mnie już wyręczy większoci czynności tak jak było w przypadku poprzedniej ciąży.... jedyne to ja bym Ci mogła doradzić to żebyś małymi krokami przyzwyczajała go do coraz większej ilości obowiązków np poprosiła go żeby coś przesunął jak sprzątasz czy przyniósł (mówiąc " czy mógłbyś ...... bo dla mnie to jest za ciężkie i nie wolno mi dźwigać" ) czy żeby umył wc bo nie powinnaś wdychać i mieć kontaktu z chemią itp... i tym sposobem małymi kroczkami.... ilkas- bedzie dobrze trzymam kciuki Basia_Bogusia - ja tez tak nie raz mam .... calawdeszczu - nie stresuj się.... bedzie dobrze ![]() BlackSanctum - a czemu tonic ???? co prawda akurat nie lubie ale mnie zaciekawiło?? |
|
|
|
#2563 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej, witam wszystkie nowe mamusie
![]() Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki i czekam na relacjie już po. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś też sie okropnie czuje, od 4 rano nad sedesem wiszę
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Maksika tak mi straszliwie przykro..... Aż człowiek zaczyna sam się bać o swoje Maleństwo......
Authentic jak reszta dziewczyn jestem w szoku....... Mój to mi nie pozwala i krzyczy na mnie wręcz jak coś mam zamiar podnieść!!! Podpisuję się rękami i nogami pod postem Szajajaby..... ![]() Calawdeszczu ![]() A ja dzisiaj wstałam o 12 Jejku mam nadzieję, że więcej Aniołków tutaj nie będzie.... Boję się strasznie, tyle różnych przypadków....... w poniedziałek mam wizytę, musi być dobrze....!!!
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy widziałyście , ale znalazłam taki kalkulator wagi w ciąży.. może się przyda
![]() http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ |
|
|
|
#2566 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem w 11 tyg, ale nie przytyłam jeszcze, ciągle ta sama waga.
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie a ja nic nie piję...herbata mi nie wchodzi...kawy nie pijam...z 2-3 szklanki na dzień soku i tyle...
|
|
|
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
Maksika okropnie mi przykro
a sytuacja z KTG wrecz niewyobrazalna jak dla mnie Maaamaa22 Ty tez sie trzymaj i nie stresuj sie tak bo zaszkodzisz dzieciatku. Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz Co do wagi to ja mam juz 1kg na plusie :/ Odkad mdlosci minely to apetyt mi baardzo dopisuje ![]() Dostalam dzisiaj wezwanie na pierwsze usg... na 11 lipca dopiero Nie wiem jak ja to wytrzymam Najchetniej poszlabym prywatnie ale tutaj jest to bardzo drogie. Mamy w domu takie urzadzenie do sluchania serduszka i codziennie robimy podchody ale podswiadomie sami wiemy, ze jeszcze za wczesnie Strasznie Wam zazdroszcze tych Waszych wizyt i usg...Pozdrowionka dla Was i brzuszkow
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
djerba - moze po prostu sprobuj czego innego? ja wywalilam/rozdalam cala baterie slodkich aromatyzowanych herbatek i pije miete, rumianek, sok z czarnej porzeczki, ale jak juz jest zle z moim zoladkiem to tylko wode z cytryna i imbirem - po 2 szklankach nawet mdlosci troche odpuszczaja
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę używać tego do mycia twarzy?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...mieszanej.html to żaden tam krem z kwasami czy coś to chyba normalnie mogę? |
|
|
|
#2571 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
natomiast uzupełniałabym wapń tabletkami na razie, jeśli nie masz totalnie na nabiał ochoty. Dziecko wysysa wapń straszliwie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
O, super. Obliczyłam sobie, ile powinnam ważyć i zrobiłam print screena, żeby mieć to na dysku.
Przyda się taki wyznacznik. Tonic jest niewskazany, bo zawiera chininę. Myślałam, że tylko ja na tym forum jestem BlackSanctum.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-06-14 o 13:41 |
|
|
|
#2574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaglądnęłam, sprawdziłam i średnia waga w 40 tygodniu wyszła 60,4 kg. Ciekawa jestem na ile się to sprawdzi ![]() Już wiem co za mną chodziło do jedzenia będę przystępować do robienia spaghetti oj ostre będzie ostre
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
ja się jeszcze nie ważyłam (nie mamy w mieszkaniu wagi:P), na pewno w pierwszych tygodniach schudłam(miałam tak płaski brzuch jak już dawno nie miałam
) ale teraz jak mnie wybrzuszy to wyglądam na 5-6 miesiąc calawdeszczu ale bym się zdenerwowała!!! lukinia wydaje mi się, że spokojnie, tym bardziej, że w symbolach choroby jest coś takiego, jak "Niepowściągliwe wymioty ciężarnych" i ma symbol O21 także wydaje mi się, że spokojnie powinnaś dostać na to L-4
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najmniej 57.7 no ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
hehe rzeczywiscie
jakbym sie co najmniej przed sadem miala stawic
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja to chyba jestem racocholik... zaraz sobie mysle ile rzeczy mialam zrobi, co na to powie moja szefowa itd.. caly czas sobie mysle, ze jeszcze troche wytrzymam, ale mysl ze wizyta dopiero za 2 tyg. troche mnie przeraza, do tego wczoraj TZ zrobil mi wyrzut, ze jak sie zle czuje to powinnam lezec bo mecze nie tylko siebie, a projekty to za 7 mies beda najmiej wazne, no i chyba ma troche racji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

)?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Piję za to hektolitry wody, może to dlatego, pomaga mi to w przemianie materii.
ale na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie odpowiedzieć, jutro pójde po wyniki to się zważe akurat 

a sytuacja z KTG wrecz niewyobrazalna jak dla mnie 

Wskazane jest mleko, jajka, nabiał, woda mineralna, warzywa, owoce a ja w ogóle nie mam na to ochoty. I zastanawiam się, czy się zmuszać, czy poczekać, aż wróci mi smak?