|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2
Cytat:
[QUOTE=a u d r e y;35054922] Stan mojego wku&^(*6wienia osiągnął dzisiaj sam szczyt! byłam na uczelni o 8.45, pani dr minęła mnie z kubkiem w ręku i słowami: proszę chwilkę poczekać i poszła do gabinetu obok... i czekałam.... i czekały kolejne osoby... i kolejne... aż o 10.15 wyszła i mówi do koleżanki: to pa ja idę do domu.. patrzy... a tu 20 osób z indeksami i załatwieniami do niej i mówi: A WY DO MNIE??? ![]() na szczęście byłam pierwsza, co nie zmienia faktu, że zamiast obrócić się w godzinę, od 7 rano weszłam do domu teraz! ave cały dzień w plecy. [QUOTE] co za niepoważna kobieta! Lady, mam nadzieję, że brat wydobrzeje. Trzymam kciuki
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2
Cytat:
fajnie się czyta takie dokładne relacje Po tych paru zdjęciach już widać, że klasa jest
|
|
|
#2553 |
|
Konto usunięte
|
Relacja ze ślubu wensday21
23.06.2012 Obudził mnie płacz małego Mikołajka (syna mojej siostry )o godz .6.00 .Już nie mogłam zasnąć wiec poleżałam troche koło tż On mnie pogilał po pleckach no i wstałam.Wzięłam prysznic ogoliłam co trzeba pokręciłam sie po domu wstawiłam pranie ...Była 7.00 tż wydepilował mi pachy zjedliśmy śniadanko ogarnelismy sie i tż zawiózł mnie i mame do fryzjera na godz 8.30.W salonie był duży ruch z racji że była sobota .Panie wzięły nas na myjkę.Troche to zajęło bo miałyśmy oczyszczanie dwa razy i maseczkę na włosy.Mama poszła do pani Ani ja do pani Marzeny.Nie miałam próbnej fryzurki ale powiedziałam jak to widze.Suknia sama w sobie jest strojna ponieważ cała z koronki i jeszcze te falbany wiec chciałąm koka gładkiego .Toczek b.ładnie skomponował sie z fryzura.Mama też była b zadowolona Wyszłyśmy ok 10.15 od fryca i do galerii pojechaliśmy na make up do douglasa.Miałam już u pani Karoliny próbny wiec wiedziała co i jak .Cere miałam porcelanową .Makijaż był śliczny każdy go chwalił.Gotowa byłam o 11.00 ale nie musiałam mieć poprawek make-upu aż do godz 20.00 .Wszystko ładnie wyglądało mimo że na dworzu było gorąco.Bukiet i butonierki odebralismy z kwiaciarni też w centrum handlowym .Był sliczny foto dam na poczte .Z tym że b ciężki mama mówiła że reka bedzie mnie bolała ale ja jestem przyzwyczajona do dźwigania wiec nie było mi ciezko .Do domu zajechalismy na ok 20.20.Zjedliśmy coś i ja pomalowałam mamie paznokcie bo w piateknie było czasu bo przygotowywaliśmy amu itp na butelki.Powiesiłam dwa prania bo było nas dużo i dużo też ubrań do prania .W życiu bym nie pomyślała że bede pranie wieszała w dniu ślubu.Ale co tam ktos musiał bo siostry były u innego fryca i na inna godz.Tż dmuchał jeszcze balony na brame bo te z piatku popękały z gorąca.Byłam b spokojna w sob każdy sie dziwił bo normalnie to jestem straszny nerwus .O 15.00 przyjechali rodzice tz ja byłam własnie ubierana w pokoju .Poszło b sprawnie ciężko sie oddychało w suknie ale po jakimś czasie sie przyzwyczaiłam .Następnie było błogosławieństwo .Moment b wzruszający dla rodziców moi rodzice płakali tż mama prawie tez głosy im sie łamały.Ja myslałąm że bede płakała ale miałąm w sobie tyle emocji że nie uroniłam łez. O zapomniałam o 14.00 przyjechała orkiestra i grali przed domem było smiesznie ale mi sie podobało witali gosci jak przyjechali ![]() o 15.35 wyruszyliśmy do kościoła .wiózł nas mój szwagier .Jechał b powoli a ja nie lubię wolnej jazdy i mi sie dłużyło mieliśmy 7 km do kościoła. Jak dojechalismy to poszliśmy do kościoła bo swiadkowie musieli cos tam podpisać a ja z tata stałam z tyłu czekaliśmy na ksiedza aż sie zacznie cała msza. Szliśmy powoli jak zaczeła grać muzyka przy ołtarzu czekał na mnie tż i tata przekazał moja reke tż-owi a on mu uścisnął dłon.Cały czas byliśmy uśmiechnięci .B wsłuchiwałam sie w to co mówił ksiadz.Msza podobała mi sie mimo to że miałam obawy że wikary zle nam odprawi to każdy mówił że ładniej odprawił niż proboszcz ![]() Zleciało nam szybko w kościele .Ja mówiłam przysiege b głośno tż ciszej.Wujek mówił że ładnie mowiłam ,i że jestem taka stanowcza .A ja mówie że sie nie pomylił w kościele były też podziekowana dla rodziców daliśmy im storczyki ładnie ozdobione cieszyli sie nie chciała koszów z kwiatami bo dla mnie to nie jest praktyczne a tak maja od nas kwiaty na dłużej ![]() Po mszy były życzenia i prezenty pod kościołem poszło sprawnie dostaliśmy same koperty no i wina były tylko 2 prezenty od nas z pracy od delegacji ![]() Na sale mieliśmy 3 min od koscioła oczywiście nie obyło sie beż bram .łącznie było 5 same pijaczki każdy dostał po flaszce ![]() Na sali przywitano nas chlebem i solą i tż musiał mnie przenieść przez próg koleś z orkiestry wymiatał już mówił rożne rzeczy i zabawiał gości nastepnie był toast -szampan nasze kieliszki rozprysły sie na drobny mak a to odobno przynosi szczescie ![]() Obiad był meeega pyszny.Rosołek oczywiście domowy mieska różnego rodzaju surówki itp każdy znalazł cos dla siebie ![]() No I taniec zaraz po obiadku orkiestra zebrała ludzi w kółko my w środku i zatańczyliśmy pierwszy taniec jakoś poszło mimo że nie cw wcale i to był żywioł ![]() Następnie zabawa weselna do białego rana Oczepiny nie były długie ale konkretnebyły zabawy z którymi sie wczensiej nie spotkałam .Z wózkowego zebraliśmy 800 zł jak na 50 os to przyzwoicie ... Były też dziady przebrane za murzynów kostiumy mieli świetne obtancowali gości i nas .dostali w koszyczki alko ciasto i owoce dostalismy od nich nawet kartkę z życzeniami ![]() Dobrze że sala była klimatyzowana inaczej by było ciężko .Lód w kubełkach też zrobił swoje ludzie robili sobie drinki ![]() Wina zeszło b mało mieliśmy cin cina .W sob zeszło b dużo wódki bo była dobra no i zimna wiec dobrze wchodziła ![]() Była pieczona szynka w całości i indyk miesko b mieciutkie i soczyste dobrze doprawione każdy zachwalał ![]() Tort był o północy śmietanowy -diablo z wiśniami i jeszcze jakimiś bajerami .Kroiło sie go dobrze nie rozwalał sie każdy z gości wziął po kawałku a nawet chodzili po dokładke ciasto ze staropolskiej było mega pyszne goście zachwalali i dobrze ze wzieliśmy wiecej bo inaczej by nie starczyło a nic nam sie nie zmarnowało bo rozdaliśmy reszte no i do pracy daliśmy ![]() Orkiestra była przednai potrafili rozbujać impreze cały czas grali oprucz małych przerw na jedzenie .Goście cały czas byli na parkiecie ostatni zeszli o 4.00 Wszyscy wychwalali domowe jedzenie wyszukane ciasto orkiestrę itp.Ja w ciągu wesela zmieniłam buty 3 razy;ślubne ,na obcasie pomaranczowe i koturn czerwone i w tych wytrzymałam do końca pęcherze były i to nawet z woda bo prawie nie siedzieliśmy tylko tanczylismy cały czas![]() Po pożegnaniu ostatnich gości pojechalismy do domu była ok 5.00 ![]() Nastepnie rozebranie sie i myćku i noc poślubna z mężem ![]() Zapomniałam dodać wzmianki o podziekowaniach na sali dla rodziców dostali od nas takie fajne albumy zdobione z all ucieszyli sie .Oni oczywiście płakali ja nie mąż też nie mimo że łza w oku sie kreciła opanowałam to nie lubie pokazywać publicznie łez i zdusiłam to w sobie 24.06.2012 Spalismy do 10.45 wiec mega mało ale nie czułam zmeczenia Polerzałam z mężem w łózku pokreciłam sie po domu i zaczełam sie przygotowywać na poprawiny![]() Były na 15 wszyscy goscie przyszli nie było pustych miejsc Wiekszośc była zmeczona i po obiedzie poszła pod parasole na ławki bo nalerzały do restauracji .Częsc na spacer bo był park kilka kroków dalej a ja z mężem tanczyłam kilka ciotek też tanczyło Było fajnie ale zmeczenie juz dawało sie we znaki jaki u nas jak i u gości ![]() Poprawiny trwały do 20.00 zebralismy swoje rzeczy z sali w tm alko i napoje ozdoby i pojechaliśmy do domku Było piękniej niż sobie zamarzyliśmy każdej z Was życzę tego samego ![]() Jak cos nie wyjdzie to sie nie przejmujcie nie ma sobie co głowy zawracać głupotami cieszcie sie ze swojego dnia a ja chce jeszcze raz !!! Sorki za błedy i za chaotyczność ale pisze na szybkiego bo mąż wyciąga mnie na spacer ![]() |
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Super
Lady Przykro mi Mam nadzieję, że jednak wszystko się dobrze skończy.wensday21 Super relacja ![]() ![]()
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
ladystar trzymam kciuki za brata
dla wszystkich potrzebującychwensday za relacjęjest taki skwar, że rozpływam się w weekend ten i nastepny mamy wesela i nie wiem jak my wytrzymamy |
|
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
Nie obronę. Egzamin z całych 3 lat nauki ze wszystkich przedmiotów
kawo dzisiaj już naprawdę potrzebuję stoperanu. Lady przykro mi
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
wensday21
gratuluje super relacja |
|
|
|
#2558 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cudownie, gratulacje! ![]() U mnie bez zmian, weekend się udał, odpoczęłam trochę, ale humor wciąż kiepski. Ustaliliśmy z M., że zacznę znów wysyłać, po pierwsze, żeby zabić czas i nie siedzieć bezproduktywnie, a po drugie, żeby mieć wyjście awaryjne, jakby z tą firmą nie wyszło. Mam mieszane uczucia. No ale nic, zobaczymy jak to wszystko będzie.
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Ladystar, tak mi przykro
trzymam mocno kciuki i wierzę, że będzie dobrze!
|
|
#2560 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super relacja ![]() A moja kota kochana chora;( |
|||||
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
O, zapomniałam się jeszcze pochwalić: finiszujemy z zaproszeniami.
![]() Dziś jadę z Mamą wręczyć 3 i zostaną ze 3-4 tylko do rozdania. ![]() Próbowałam wyrównać opaleniznę na wsi, ale tak się bałam, żeby nie zrobić z siebie skwarki na wesele, że posmarowałam się filtrem 30 i chyba nic a nic mi się nie wyrównało. A z dobrych wieści: jadę na 2 tygodnie na obóz sportowy, więc figura na ślub będzie idealna. Mamusia i M. go oczywiście zasponsorowali.
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
o ja tez bym chciała już kończyć z zaproszeniami, myślę ze w przeciągu następnych 2 tygodni się uda
![]() ale zobaczymy.. a co to za obóz? pochwal się więcej? my jedziemy nad morze w sierpniu.. i może do Portugalii ale nie wiem kiedy dokładnie.. no i nadal brak pomysłu gdzie na wyjazd miodowy
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
I'm back ![]() Dla wszystkich sobotnich PMek i ich TŻtów najserdeczniejsze życzonka: spełnienia i ogromu nieustającej miłości [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35023608]my mieszkamy ponad 2 a do dziś jak widzę skarpetki pod łóżkiem to mam ochotę gada udusić ![]() btw. w zeszlym tyg. miałam w weekend zajęcia napisałam mu na kartce do zrobienia w domu : umyj wc wracam patrzę toaleta umyta ale zlew już nie pytam czemu nie umyłeś? No przecież tego mi nie napisałaśBo do chłopa to trzeba zawsze dużymi literami Mój mi pomaga, dopytuje się zawsze, czy mi pomóc, ale muszę powiedzieć dokładnie, co chcę, żeby zrobił, bo inaczej wychodza takie sytuacje, jak u Was Jest się z czego pośmiać ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musiałam zrezygnować z akrobatyki, bo moja kostka mogłaby po urazie jeszcze tego nie wytrzymać. Ale i tak nie mogę się doczekać.M. będzie miał kamizelkę właśnie dlatego, że może być ciepło. Jak ma kamizelkę, to może sobie zdjąć marynarkę po 22. A tak musiałby siedzieć w niej. Ale zróbcie tak, żebyście Wy byli zadowoleni.
|
|
|
#2565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za powodzenie terapii wensday21 urocza relacja no i przy okazji witaj w gronie mężatek- wszystkiego najlepszego Edytowane przez evoonia86 Czas edycji: 2012-07-02 o 17:55 |
||
|
|
|
#2566 |
|
Konto usunięte
|
a ja jutro wracam do pracy blech nie chce mi sie strasznie !!!
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2568 |
|
Konto usunięte
|
zapomniałam dodać o przygodzie na weselu
tańczyłam z wujkiem już troche wciętym i on reka trącił mi toczek który nastepnie mi sie zsunął przy okazji nadepnął na tren a tren był mocowany na jeden guziczek i ten guzik sie oderwał od sukni i tren runał na podłoge oczywiście wujek mnie przepraszał tak posmutniał zrobiło mu sie głupio ale sis mi wszystko naprawiła bo miała igłe z nitka i podpięła mi tren. miałyśmy jeszcze takie małe agrafki bez których bym nie dała rady tancowac w sukni.suknia mio ze z podpietym trenem dotykała ziemi i szorowała kafle wiec podpieta miałam na sali tymi agrafkami ze tak nie dotykała ziemi.rada dla dziewczyn bez podpietego trenu koniecznie to zmiencie -tzn wykombinujcie aby go podpiac
|
|
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 |
|
Konto usunięte
|
i jedyne co byłam nie zadowolona to to że suknia nie wyglądała tak ładnie na zdj jak na żywo
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- naprawde trzeba uważać na suknie i na siebie tym b jak ktos sie napije troche ... |
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam tortu weselnego
![]() Jest tyle pięknych tortów że nie moge się zdecydować
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
ladystar bardzo mi przykro ![]() kasiu dziękuję za przypomnienie ![]() wensday piekna relacja ![]() ależ jestem zalatana ![]() ale mogę pochwalić się że: - kupiliśmy szampana sztuk 12 - kupiliśmy wina sztuk 20 (ostatecznie będzie 30 butelek) - kupiliśmy martini sztuk 2x1,5l - umówiliśmy się z właścicielem sali na dogadanie szczegółów i co najgorsze opłatę 80 % należności ![]() - umówiliśmy się z babką z noclegów na podpisanie umowy i wpłacenie kaski - no i byliśmy z tą marynarką TŻta tylko niestety to nie marynarka jest problemem tylko koszula... niestety mój TŻ na spinki może tylko na miarę kupować koszule bo ma za długie ręce i babka musi nam zrobić dziurki na spinki niżej niż te standardowe i niestety mankiety nie będą zawinięte w połowie tylko niżej niestety nie wygląda to fajnie więc TŻ do oczepin będzie w marynarce po zmieni na drugą koszulę tą większą w kołnierzyku ale bez krawata jak będzie miał rozpięty ostatni guzik to będzie ok plan na jutro skończyć myć okna u TŻ, zapisać się na regulację brwi i jeszcze milion innych mniejszych rzeczy ![]() a teraz idę zamawiać winietki
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-07-02 o 19:42 |
|
|
|
#2573 | |||
|
Zakorzenienie
|
ojej już
przecież to było wczorajpiękne fotki Cytat:
![]() świetna relacja!! z wieszaniem prania w dzień ślubu dałaś czadu ![]() a tak: DSCF0080vv.jpg a co do kotki, to współczuję, moja umiera z gorąca i sobie miejsca nie może znaleźć. Wpadłam nawet na niecny plan zanurzenia jej w chłodnej wodzie, ale boję się o stan dłoni, a ślub za pasem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
na 92 ale szampan jest na 85 osób tylko (reszta to dzieci plus zespół który też licze w liście gości ogólnej bo za nich płacę)
w ogóle to się wkurzyłam bo my mamy ok duże mieszkanie ale w dniu ślubu zwali nam się ok 15 osób przed ślubem przebrać się itp a u nas na prawdę nie będzie gdzie ale do ludzi to nie dociera
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
mam dokładnie to samo, niby mamy w domu 3 łazienki, ale mimo wszystko przeraża mnie ta ilość ludzi. wolałabym bardziej kameralne błogosławieństwo. Ja jak idę na wesele, to w życiu nie przychodzi mi do głowy żeby zwalać się komuś do domu.
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaznaczyłam przy wręczaniu zaproszeń,że prosto do kościoła.
W domu mają być rodzice,świadkowie i to wszystko... Mieszkamy na podwórku razem z dziadkami i oni tego też nie rozumieją..obawiam się,że będzie ciężko.
|
#2577 |
|
Konto usunięte
|
nena super kolor włosów
![]() kiciu brawa za załatwione sprawy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35037000]
miałam koszmar ślubny ![]() śniło mi się że kiecka co chwilę mi spadała, miałam jakiś diadem który mi też co chwilę spadał na oczy i go poprawiała, jak była pora wyjeżdżania do kościoła to przypomniałam sobie że nie mamy ciast i garnituru dla tż Cytat:
Żeby wszystko było dobrze ![]() Umarłam Czuję się jak ten pop corn ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jest najśmieszniejsze te osoby nie muszą brać udziału w błogosławieństwie
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz sobie radę!Cytat:
Miejmy nadzieję, że brat wróci do zdrowia
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

Mam nadzieję, że jednak wszystko się dobrze skończy.

nawet nie zadzwonili powiedzieć
gdyby TŻ nie zadzownił to pewnie w nast tygodniu dopiero byśmy się dowiedzieli a już sobie doprosiliśmy osób że było 100 to teraz wraz jest mniej 

przecież to było wczoraj
), pozniej troche komunikacja miejska i na 1 wycieczke organizowana przez biuro jechalismy. Zwiedzilismy m.in. wyspę Santorini, wyspę Spinalonge, wyspe Gramvoussa, wyspe Balos - niebieska lagune - cos cudownego, wyspe Elafonissi, Wawoz Samaria, plaze Priveli, plaze Agia Pelagia, plaskowyz Lassithi, jaskinie Zeusa, mnostwo pieknych miejscowosci np.: Chania, Rethymnon, Heraklion, Hersonissos i wiele innych, do tego na koniec kazdej wyprawy wybieralismy jakas plaze i sie w niej kapalismy. Widzielismy plaze: biala, czerwona, rozowa, piaszczysta, zwirkowa, kamienista, woda przezroczysta, cos cudooooooooooownego!!! Serdecznie polecam ta czesc Grecji!!!!!!!!!!!!! 
Miejmy nadzieję, że brat wróci do zdrowia