|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może porób to co możesz teraz robić - popierz ubranka, wybierzcie meble jakie chcecie zamówić, a z resztą jakbyś wcześniej urodziła to sam niestety będzie musiał dać radę i na pewno da radę ![]() Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale moja teściowa rodząc tż nie miała nic przygotowanego dla dziecka w domu, a dali radę. Nie miała z tego powodu, gdyż wcześniej miała kilka poronień i wcześniejszych porodów, które niestety nie zakończyły się dobrze i wszystko co miała skompletowane to po prostu oddawała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
witajcie, całe przedpołudnie pakowałam nasze rzeczy u teściów, nawet nie wiedziałam, że tam tyle tego zostało
![]() ![]() podczytałam troszkę, ale muszę się poprawić ![]()
#2555 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Wtajemniczenie
|
No, w końcu przejrzałam wszystko
![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt, rozpoczętych tygodni i brzuszków ![]() Cytat:
![]() Kciuki ![]()
![]() |
#2557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Dobra, mykam już ... bo tak siedzę i siedzę i czas przez palce ucieka ![]() Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-10 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak on nie zorbi,to jan ie moge z meblami przyjezdza,a jak nie moge,to nie moge w koncu tego mieszkania zrobic na DOM ani sie rozpakowywac, i kolo sie zamyka. A i tak samo"nie dziekuje" ...
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie moge sie zebrac .. albo leze i ogladam tv albo sie przenosze na fotel i siede na laptopie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po co ona wychodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Też nie wiem w jakim celu to ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Kresa czarna
Kresa czarna (linea negra) to brązowa linia pośrodku brzucha przebiegająca naturalnie u kobiet ciężarnych od wyrostka mieczykowatego mostka do spojenia łonowego. Kresa czarna zastępuje w ciąży fizjologiczną kresę białą (linea alba) w wyniku odkładania się w tym miejscu zwiększonej ilości barwnika - melaniny. Kresa biała to silne pasmo ścięgniste utworzone przez splecione ze sobą włókna rozcięgien mięśnia poprzecznego i mięśni skośnych brzucha obu stron. Kresa czarna tworząca ciemną kreskę wzdłuż brzucha znika po urodzeniu dziecka, aczkolwiek jej blednięcie może trwać długo, około 10-12 miesięcy po porodzie. Linia na brzuchu w ciąży, inaczej kresa czarna, to naturalne przebarwienie skórne kobiet. Spowodowane jest ono działaniem hormonów ciążowych oraz malanotropiny. Kresa czarna znika wraz z ciążą, choć nie od razu. Może utrzymywać się jeszcze kilka miesięcy po urodzeniu dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio jakoś nie mam na nic weny, nawet na forum rzadziej zagladam. Te dni jakoś tak mijają a ja mam coraz większego lenia...
Miałam teraz miły weekend z mężem w Kazimierzu, dzisiaj zaczynam 28 tydzien czyli 7 miesiąc, wow ![]() My na szczęście nic nie remontujemy malujemy itd, jedyni zamawiamy dwie szafki-komody i biurko pod wymiar, bo jak wyrzucimy z sypialni meble pod katem miejsca na lozeczko to nie mamy nawet gdzie gaci trzymać, nie mówiąc juz o ubrankach dla Małej. Dzisiaj rozrysowalam co i jak i czekamy na pana od mebli. Chyba jutro idę na glukoze, ale mi sie nie chce! W ogóle jakoś sutki mnie bola...ale nic mi nie leci itd
#2564 |
Raczkowanie
|
Nienawidze drukarek - naprawde darze je szczera nienawiscia z glebi swojego przeogromnego serduszka i gdyby nie to, ze BARDZO potrzebowalam wydrukowac pare dokumentow, to wypierniczylabym ja przez balkon.
Wymyslilam sobie wczoraj, ze jednak szkola rodzenia to by sie chyba przydala, bo ani ja ani moj M. nigdy w zyciu nawet nie trzymalismy na rekach takiego malenstwa i wlasnie pielegnacja czy nawet karmienie by mnie tu zainteresowalo... I w szpitalach oczywiscie komplet, a kolejne zapisy za miesiac/dwa/trzy, a w EMC moge wskoczyc juz dzis i dzis o 18 zajecia i tez na NFZ - bylam w szoku. M. chcial sie wcisnac ze mna, ale go pognalam - juz ja to widze, jak z wywieszonym ozorem po robocie bedzie lecial jeszcze na te zajecia o karmieniu cyckiem ![]() ![]() I jestem zadowolona. Te maty edukacyjne to od ktorego miesiaca...? Ja w sumie nie wiem, czym sie takie male 'warzywka' bawia - kupilam taka szmatke z glowka krowy i do tego taka mieciutka grzechotke, bo byly w komplecie i nie wiem, czy jest sens miec cos jeszcze na starcie ![]()
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2566 |
Wtajemniczenie
|
Czesc kochane, nie bylo mnie w weekend bo spedzalam czas z M. i malym
![]() DeKajka co do "ciemnej" krechy to tez ja mam choc o wiele jasniejsza niz z Filipem. Ona schodzi jakos kilka tyg po porodzie wiec nie bedzie po niej ani widu ani slychu Pokrzywka trzymam kciuki za wizyte... ktos jeszcze dzis ma.. Marti biedna, jacy Ci lekarze nizdecydowani Halwaya, Landi wszytskiego naj naj njalepszego dziewczynki ![]() ![]() ![]() Ide dalej czytac |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My już po wizycie, wszystko w porządku, mały rośnie i (nadal ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | ||
Zadomowienie
|
Zbyt dużo nie zrobiłam.
![]() Ale weszłam aby się pochwalić - już wiem dlaczego Maleństwo tak mało się rusza. Poprostu to dziecko (co już wydaje mi się straszne) jest przyzwyczajone do mojego życia w stresie. Do zeszłego poniedziałku pracowałam - i nerwów w pracy miałam naprawdę dużo. A teraz był lajtowy tydzień więc ja wypoczęta, nie denerwowałam się niczym. I dopiero jak dziś zdenerwowałam się na męża (na to zlecenie, malowanie) - przed chwilą tak dawał czadu - w 10 min to ze 40 uderzeń było jak nie więcej, Teraz jak siedzę to ze 3 razy już dostałam po brzuszku ![]() Cytat:
Dziękuję Mystiquee - już wiem przynajmniej skąd się to bierze ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie też bolą i nic nie leci. Ale jak to dziewczyny pisały nie musi nic lecieć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że postępy w kuchni są.. ale chyba rozłożę sobie robotę na dwa dni, bo już mi się w głowie kręci od schylania, mycia tych wszystkich szafek.. ale cieszy mnie takie odświeżanie mieszkania
![]()
#2572 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]() I widzę że nie jestem sama z malowaniem. I dobre z tym pytaniem do których urodzin dziecka ![]() Ausente - też coś pisała... o kółku zamkniętym itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wybieram się jutro do fryzjera, będę się skracać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na szczęście cieszę się, że mam dziewczynki tutaj... zawsze jest z kim popisać ![]() Umówiłam się na wizytę do Bielska do Eskulapa na 18.10 na 14.... ciekawe jak będzie. W ogóle mam pustkę w głowie, a muszę sobie ułożyć jakąś listę z pytaniami...... pomożecie? ![]()
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
Z szoku wyjść nie mogę, właśnie wróciłam z biedronki a tam przy kasie testy ciazowe
![]() ![]() Advena super ze wszystko ok Niteczka oj ale musisz mimo wszystko jakoś sie wyluzowac
#2576 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie przeforsuj się tylko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zadomowienie
|
jestem po mam talencie ,ugotowanych i master szefie
![]() pogoda dziś upalna ,ale dzis sienigdzie nie wybieram. Poprostu mi sie nie chce ![]() powiedzialam tż ze bedzie mial odmozdzona kobiete , to mi napisal ze i tak mnie kocha za wszystko ;p a mama moja powiedziala ze to PRAWDA! to juz wie czemu tak sei zahcowuje ![]() chcialam pow jeszcze,ze od godz 11 zjadłam juz bułke , 2 knopersy, 3 monte , 4 lizaki , talerz kopytek i tera zas jem lizaka !
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
jeeeeeee wrocilam zjadlam obiad pije kawke i biore sie wresxcie za robote
anielko ![]() ![]() ![]() ![]() dziekuje za kciuki z dziadziem juz dobrze jeszcze pozyjeeee ![]() ![]() ![]() wogole to mam syf ale zara zbiore sie za lodowke i meble w kuchni trzeba troszke wyczyscic gabi bawi sie z kuzynem wie cpoki coooo anielski spokoj karolaaa i=u mnie dzis mizeria zapraszam arien pwyciagaj czesci i bierz na recznym ja taaak robilam kochana mam taaakie cos tylko niebieskie zamierzam dawac mlodemu do spania niech spi z tym a nie jak moja ksiezna zzzzz kocykiem bez ktorego nie moze zyc teraz chce przyzwyczaic malego do tego lepsze tooo niz zeby nauczyl sie zasypiac z pielucha poszkam zaraz zdj gabi z tym |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
Gabi - dziękuję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Ausente - ![]() ![]() Weronika - super że z dziadziem już dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.