O blogerkach plotkujemy, na poziomie obgadujemy! Część VII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 16:36   #2551
Kinaa1
Wtajemniczenie

Dot.: O blogerkach plotkujemy, na poziomie obgadujemy! Część VII

nom, nom, podatek od tego też może niezły wyjść

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:37   #2552
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wielokropek2 Pokaż wiadomość
http://www.karinainfashionland.com/2...valentino.html
+ dyskusja o zasobności portfela i zaciągniętych kredytach
Dla mnie te buty wyglądają trochę bazarowo ale co ja się mogę znać nie. A gdybym miała kasę to pewnie byłabym w stanie wydać dużo na buty takie porządnie zrobione z wytrzymałego materiału. Po prostu takie, które nie by wytrzymały długie lata. Moje glany za mniej niż 200 zł wytrzymują góra 2 lata przy prawie całorocznym codziennym użytkowaniu (wyjątek to gorące lato)
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:37   #2553
kennedy
Zakorzenienie

Piekne te buty karina dobrze wybrala
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:57   #2554
Krafcik
Rozeznanie

[QUOTE=Lisciolaz Straszliwy;38607653]Może chodzi o te z najnowszej notki, których to nawet nie kupowała za własne piniondze ?

Anonimowy12 stycznia 2013 12:28
stac cie bylo na buty za przeszlo półtora tysiąca?????....
Odpowiedz
Odpowiedzi

1. kamila29012 stycznia 2013 12:31
    Mnie nie ale sklep który mi je podarował i owszem

w takim razie niech się nie wypowiada w temacie, co innego gdy ktoś jej zafunduje, co innego gdy sama kupi. Musiała swoją "blogerską fajność" zamanifestować. Jeśli naprawdę na jakieś buty sama przeznaczyła takie pieniądze,wtedy proszę bardzo niech zarzuca innym zazdrość.
Krafcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:59   #2555
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://kenzas.se/wp-content/uploads/.../outfit-45.jpg
Stary 2013-01-12, 17:07   #2556
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
co do początku się zgadzam, ja mając tyle kasy wydałabym na coś innego po prostu, bo po zakupie takich butów zwyczajnie źle bym sie czuła, inne priorytety po prostu. jak kogoś uszczesliwia but to fantastycznie - kwestia usposobienia, wychowania troche też, no i mnóstwa innych czynników, że po zakupie nie ma się wrażenia, że źle wydało się takie pieniądze.
Sugerujesz, że ktoś kto wydaje tyle pieniędzy na buty jest źle wychowany i ma priorytety ustawione tylko na rzeczy materialne i uszczęśliwiają go tylko rzeczy?
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:35   #2557
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Sugerujesz, że ktoś kto wydaje tyle pieniędzy na buty jest źle wychowany i ma priorytety ustawione tylko na rzeczy materialne i uszczęśliwiają go tylko rzeczy?
przeczytaj jeszcze raz to co napisalam
sugeruje, że niektorzy maja takie usposobienie i tak są wychowani (i tu nie chodzi o rozróżnienie dobrze czy źle), że po zakupie butów za 3 tys bedą się źle czuć, miec poczucie zmarnowania pieniedzy, a inni bedą się cieszyć z nowego obuwia.
jak ktos ma kase i chce nowe buty za 10 tys nawet, czy sukienke czy kapcie wysadzane brylantami i kupno bedzie go cieszyć to spoko, ja kupując cos takiego, źle bym sie czuła.

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2013-01-12 o 17:37
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:43   #2558
kennedy
Zakorzenienie

Jakbym miala to bym kupowala
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:48   #2559
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Jakbym miala to bym kupowala
no a ja nawet jakbym miała to bym nie kupiła
Stary 2013-01-12, 17:54   #2560
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytaj jeszcze raz to co napisalam
sugeruje, że niektorzy maja takie usposobienie i tak są wychowani (i tu nie chodzi o rozróżnienie dobrze czy źle), że po zakupie butów za 3 tys bedą się źle czuć, miec poczucie zmarnowania pieniedzy, a inni bedą się cieszyć z nowego obuwia.
jak ktos ma kase i chce nowe buty za 10 tys nawet, czy sukienke czy kapcie wysadzane brylantami i kupno bedzie go cieszyć to spoko, ja kupując cos takiego, źle bym sie czuła.
Przeczytałam, teraz rozumiem jednak ma to dość negatywny wydźwięk.
Stary 2013-01-12, 18:01   #2561
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam, teraz rozumiem jednak ma to dość negatywny wydźwięk.
czy ja wiem. każdy ma inne usposobienie to tak jak z gustem - jednemu się podoba to, drugiemu co innego. nie ma powodu krytykować nikogo z tej racji. gust sie ma jaki ma, nie zmieni się tego za bardzo, tak samo z podejściem do kasy. ma na to wpływ wiele czynników, nikt sobie nie wybiera, że od dziś bedzie tak podchodził do tej kwestii a nie jak do tej pory. i jakby nie patrzeć wpływa na to to gdzie mieszkamy, w jakiej rodzinie sie wychowujemy, ogolnie jaki mamy charakter.
na dobrą sprawe jutro moge wyciągnąć kase z banku i zamówić sobie takie buty, ale no nie zrobie tego, choćby niesamowicie mi się podobały. a kto inny wyciągnie kasiore i kupi i bedzie z radością pomykać. nudno by było jakby każdy był taki sam.. hejterów by nie było

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2013-01-12 o 18:02

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 18:26   #2562
monicar
Zakorzenienie

Czytam sobie ten "epos" pani http://www.choccolattes.blogspot.com/ i wyjść z podziwu nie mogę, że nie jest zbuntowaną nastolatką
Stary 2013-01-12, 18:47   #2563
visionAM
Zakorzenienie

Mi się strasznie te buty Valentino nie podobają, jakbym miała wydać kilka tysięcy na buty to kupiłabym inne i raczej LB i na pewno bardziej klasyczne, uniwersalne niż te co Karina wybrała

Ale ja to ja, mam w sumie podobne podejście co Evelinek...
I osobiście mam wrażenie, że do Kariny te buty w ogóle nie pasują, nawet przeglądając jej podsumowanie roku 2012 i patrząc na to jak się ubiera, nie jestem w stanie sobie wyobrazić do czego założy te okropne buty, które są najzwyczajniej w świecie paskudne.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 18:49   #2564
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Mi się strasznie te buty Valentino nie podobają, jakbym miała wydać kilka tysięcy na buty to kupiłabym inne i raczej LB i na pewno bardziej klasyczne, uniwersalne niż te co Karina wybrała
jak jej się podobają to niech nosi na zdrowie mnie przeraża troche to, że one w ogole nie wyglądają na tyle kasy.. bo przecież sa bucisze, po których od razu widać, że tanie nie są i robią wrażenie nawet na tych co sie nie znają na modzie
Stary 2013-01-12, 18:54   #2565
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

I osobiście mam wrażenie, że do Kariny te buty w ogóle nie pasują, nawet przeglądając jej podsumowanie roku 2012 i patrząc na to jak się ubiera, nie jestem w stanie sobie wyobrazić do czego założy te okropne buty, które są najzwyczajniej w świecie paskudne.

też tak uważam

buty są przeokropne- przypominają mi Dodę za czasów majdana
też bym wolała jakieś klasyczne LB za tą kasę, które mogłabym nosić kilka sezonów

a tak w ogóle to za tą kasę bym kupiła rower, a nie tandetne trepy

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 19:03   #2566
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
jak jej się podobają to niech nosi na zdrowie mnie przeraża troche to, że one w ogole nie wyglądają na tyle kasy.. bo przecież sa bucisze, po których od razu widać, że tanie nie są i robią wrażenie nawet na tych co sie nie znają na modzie
na mnie zazwyczaj robią takie wrażenie jak najbardziej klasyczne buty, np. chociażby Daffodile LB
Stary 2013-01-12, 19:16   #2567
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
na mnie zazwyczaj robią takie wrażenie jak najbardziej klasyczne buty, np. chociażby Daffodile LB
piękne no i wyglądaja na drogie. podobnych raczej nie kupi się w zwyklym sklepie, a te Kariny - dałoby rade znaleźć podobny fason, mam nawet wrażenie, ze coś podobnego widziałam kiedyś w sklepie dla śmiertelników
Stary 2013-01-12, 19:28   #2568
visionAM
Zakorzenienie

Mi te Kariny p prostu się nie podobają i nie pasują mi do niej, mogłyby kosztować nawet 20 tysięcy i bym napisała to samo... a śmieszą mnie właśnie uwagi pod zdjęciem tych butów na fb, że zazdrość przemawia przez ludzi bla bla bla... ech
Stary 2013-01-12, 19:30   #2569
monicar
Zakorzenienie

A moim zdaniem jakość, materiały z których zostały wykonane i wyprofilowanie nie są do podrobienia. Wszystkie podobizny pozostaną tanią wersją. Myślę, że klasyczne fasony kupi wraz z biegiem czasu, zresztą sama o tym pisała. Fajnie, że może spełniać swoje małe marzenia.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Szarlizowe nowe minki koszmarki http://charlize-mystery.blogspot.com...ew-in-cap.html

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-01-12 o 19:32
Stary 2013-01-12, 19:32   #2570
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam słów.. kolejna sytuacja, gdy nie wiem czy się śmiać czy płakać, dosłownie witki opadają.
Stary 2013-01-12, 19:39   #2571
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
przypomniałaś mi, że dawno na blog kenzas nie zaglądałam

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 19:46   #2572
wielokropek2
Rozeznanie

Cytat:
Mi te Kariny p prostu się nie podobają i nie pasują mi do niej, mogłyby kosztować nawet 20 tysięcy i bym napisała to samo... a śmieszą mnie właśnie uwagi pod zdjęciem tych butów na fb, że zazdrość przemawia przez ludzi bla bla bla... ech
Mnie się wydaje, że zarówno uwagi o zazdrości, jak i o głodujących dzieciach z Afryki (zdaje się, że i taki komentarz się pojawił) są po prostu nie na miejscu. Każdy ma prawo do rozdysponowania swoimi środkami zgodnie z własną fantazją i sumieniem, ale z drugiej strony mało pochlebne uwagi wcale nie świadczą o zawiści. Ja taką kwotę przeznaczyłabym na coś innego. Raz, że dziwnie czułabym się wydając tyle na coś tak mało praktycznego jak para szpilek, dwa - kompletnie mi się te buty nie podobają. I bynajmniej nie ma to związku ani z ich ceną, ani ze stanem mojego konta.
Stary 2013-01-12, 19:48   #2573
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wielokropek2 Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że zarówno uwagi o zazdrości, jak i o głodujących dzieciach z Afryki (zdaje się, że i taki komentarz się pojawił) są po prostu nie na miejscu. Każdy ma prawo do rozdysponowania swoimi środkami zgodnie z własną fantazją i sumieniem, ale z drugiej strony mało pochlebne uwagi wcale nie świadczą o zawiści. Ja taką kwotę przeznaczyłabym na coś innego. Raz, że dziwnie czułabym się wydając tyle na coś tak mało praktycznego jak para szpilek, dwa - kompletnie mi się te buty nie podobają. I bynajmniej nie ma to związku ani z ich ceną, ani ze stanem mojego konta.
dokładnie podpisuje się, przede wszystkim pod ostatnimi dwoma zdaniami.
Stary 2013-01-12, 19:58   #2574
masija
Zakorzenienie

Cytat:
A moim zdaniem jakość, materiały z których zostały wykonane i wyprofilowanie nie są do podrobienia. Wszystkie podobizny pozostaną tanią wersją. Myślę, że klasyczne fasony kupi wraz z biegiem czasu, zresztą sama o tym pisała. Fajnie, że może spełniać swoje małe marzenia.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Szarlizowe nowe minki koszmarki http://charlize-mystery.blogspot.com...ew-in-cap.html
Eee...chyba miało być śmiesznie...?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 19:59   #2575
monicar
Zakorzenienie

Grunt, że ona ma się z nich cieszyć- nie my.
  • Karina in Fashionland Ola Michał komentarze w stylu, "ja bym tych butów nie kupiła, są brzydkie", do mnie naprawdę nie trafiają, bo to moja decyzja i moje wymarzone buty, kupiłam je dla siebie i to ja będę w nich chodzić.
  • Ola Michał Karina,oczywiście,Twój gust. dlatego też napisałam,że fajnie,że spełniasz swoje marzenia. ale chyba po to istnieje opcja komentarzy,by wyrazić swoje zdanie,prawda? jeśli buty mi się nie podobają,to chyba mogę to napisać? czy nie do końca? bo mam chwilami wrażenie,że tylko komentarze słodzące Ci do granic możliwości do Ciebie "trafiają".
  • Karina in Fashionland Wręcz przeciwnie, rozumiem że każdy ma inny gust. Jeżeli czułaś potrzebę napisania, że mój wybór do Ciebie nie przemawia - ok. Tylko po prostu w tym przypadku mnie to nie za bardzo obchodzi, bez urazy
Stary 2013-01-12, 20:04   #2576
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Eee...chyba miało być śmiesznie...?
dla niektorych to zbyt duży wysiłek i nie wszyscy powinni się tak krzywić, na prawde

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Grunt, że ona ma się z nich cieszyć- nie my.
pewnie, ze tak. mi przynajmniej nie o to rozchodzi się w moich postach ale jakby nie było, co pisać pod takim postem na blogu? po co ona go napisała? no własnie po to żeby sie pochwalić swoim zakupem i poznac zdanie innych. a że sama sobie bidy narobiła pisząc o kasie i sie dyskusja rozwineła na ten temat to już druga strona medalu.
Stary 2013-01-12, 20:06   #2577
monicar
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie, ze tak. mi przynajmniej nie o to rozchodzi się w moich postach ale jakby nie było, co pisać pod takim postem na blogu? po co ona go napisała? no własnie po to żeby sie pochwalić swoim zakupem i poznac zdanie innych. a że sama sobie bidy narobiła pisząc o kasie i sie dyskusja rozwineła na ten temat to już druga strona medalu.
Blogerki lubią pokazywać co sobie kupiły Jakby nie można było od razu w zestawie.
Stary 2013-01-12, 20:11   #2578
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Blogerki lubią pokazywać co sobie kupiły Jakby nie można było od razu w zestawie.
w sumie jak ona tak sie cieszy z zakupu to ją rozumiem, ze sie chce pochwalić. myśle, że lepiej by jej to wyszło gdyby zamieściła zdjęcia i darowala sobie ten opis, szczegolnie końcówkę, nie byłoby pewnie połowy negatywnych komentarzy a tak troche wyszło to w złym tonie "patrzcie co ja moge mieć ,a wy nie możecie sobie pozowlić" - co wrażliwsi napewno wzieli sobie to do serca.
Stary 2013-01-12, 21:44   #2579
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:

Ja bym typowych LB nie kupiła, bo sa strasznie niewygodne :/.
Stary 2013-01-12, 23:37   #2580
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Jeśli ktoś zarabia na przykład 3 tys. netto miesięcznie, to na pewno patrzy inaczej na buty za 3 tys. niż osoba zarabiająca miesięcznie 20 tys. netto. Dla tej pierwszej to równowartość pensji, dla drugiej - 1/7, co uważam, zmienia spojrzenie. Standard życia siłą rzeczy sie w takiej sytuacji zmienia. Acz nie mówię, że u Ciebie na pewno musiałoby być tak jak opisuję. Ja w każdym razie z pewnością pozwalałabym sobie na lepsze rzeczy, gdyby moja pensja była wyższa 7 - krotnie. Ale jakoś nikt mi jej nie chce o tyle zwiększyć .

Idę obczaić buty Kamy za 1,5 tys.!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości