|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Ale zdenerwowałam się na tego pediatrę.
W poniedziałek tż był w przychodni, żeby zgłosić Izę. W ciągu dwóch tygodni trzeba zaliczyć wizytę pediatry. Tż poprosił o wizytę domową to mu babki powiedziały, że nie ma czegoś takiego, ale on zaczął mówić, że wie, że coś takiego jest ( tylko lekarz musi wyrazić zgodę). To skierowały go do lekarza. Powiedział lekarzowi, że żona jest po porodzie i nie może dźwigać, jest zima itp to lekarz się zgodził i przyszedł dzisiaj. A dzisiaj prawie, że na wejściu powiedział, że i tak trzeba będzie do niego przyjść po skierowanie do ortopedy. (Jest to wizyta profilaktyczna w 6-8 tygodniu życia, która każdego obowiązuje i ja już o niej wiedziałam w szpitalu). Na moje zdziwienie, że przecież mógł wziąć ze sobą powiedział, że musi wydrukować z komputera. Jak to nie było złośliwe to jestem święta. Dodatkowo jeszcze ma dostać skierowanie na kontrolę bilirubiny, czyli później pewnie trzeba będzie znowu do niego przyjść. W przyszłym tygodniu mąż bierze wolne to załatwimy to, ale tak to sobie nie wyobrażam w taką aurę z tak małym dzieckiem, gdzie ja jeszcze po porodzie jestem słaba i nie mogę dźwigać i jechać sama do przychodni ( gdzie na dodatek są pewnie chore dzieci). Chyba, że wezmę dziecko na ręce - jak się nie poślizgnę gdzieś na trasie to może tam dojdę. Na wiosnę czy lato zrobiłabym spacerek, a teraz to jakaś paranoja. Mam prawko, ale w taką pogodę to jeszcze trzeba odśnieżyć auto, bo stoi na dworze - także to też zajmuje trochę czasu, a dziecka przecież nie zostawię samego w domu. Dodatkowo chyba zaczęłam rozumieć co oznacza terror laktacyjny. Na pytanie czy karmię piersią odpowiedziałam jak jest: karmienie mieszane, bo takie było zalecenie ze szpitala, ale staram się wyeliminować mm jak będę mieć dużo pokarmu. A on, że mleko kobiece jest najlepsze - to mówię mu, że przecież daję jej przede wszystkim swoje. Dopiero rura mu zmiękła jak zobaczył zalecenia ze szpitala. Wiem, że idea karmienia piersią jest piękna, ale jeśli chodzi o zdrowie mojego dziecka to jest ono w tym momencie ważniejsze. Zobaczymy jak to będzie dalej. Podobno nie ma zapisów do innych lekarzy. |
|
|
|
#2552 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupię go na pewno albo jakiegoś mikołaja zmolestuję zeby kupil. ![]() Przewijaki będę mieć w sumie dwa. Jeden na komodzie w sypialni, a drugi w łazience na wanience. Własnie ją skręcam, zobaczymy co z tego będzie ![]() Cytat:
Cytat:
za Gabi!!
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dopiero teraz nadrobiłam wczorajszy dzień...Wczoraj Rano miałam wizytę. Na ktg żadnych skurczy a tętno Dzidzia ok. Doktor mnie zbadał- szyjka trochę skrócona, rozwarcie na palec ale główka jeszcze dość wysoko...Na razie się nie zapowiada na poród...Jak nie urodzę to we wtorek wizyta. Ma być ktg i badanie i ma zadecydować co dalej...Chciałabym nie dotrwać wtorku bo już mi się znudziło czekanie w kolejce na wizytę... |
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
dla Alicji ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
SKOŃCZYŁAM SPRZĄTAĆ
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam szykować obiad... : )))
|
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Szkoda nerwów ale rozumiem Cię doskonale. Jakby łaskę robili, że istnieją...
Ciekawa jestem czy w prywatnych przychodniach jest tak samo, bo my chcemy młodą u tżta z pracy ubezpieczyć jak tylko będzie można. Ale pierwszy kontakt z nfz mnie pewnie też czeka. Czy któraś z Was korzysta z prywatnej opieki? A ostatnio mam rozkminkę czy ja naprawdę chcę karmić piersią. Nigdy nie chciałam ale wiem, że to najlepsze dla dziecka. No i między młotem a kowadłem jestem. A jak mam się nasłuchać potem takich opinii i mieć zszargane nerwy jeszcze bardziej to ja dziękuję. Cytat:
Dziewczyny musiałam wyedytować pierwsze posty bo znowu krzyczy, że za dużo znaków. Więc wywaliłam wszystkie linki, bo już nie wiedziałam co pozmieniać. Zostawiłam tylko skurcze, bo to dla nas jakby najistotniejsze Jakby ktoś chciał wrócić do tej skarbnicy wiedzy to znajdzie ją we wcześniejszych częściach.---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2564 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
klask i:![]() Cytat:
i szacun dla tżta Cytat:
|
|
#2565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi na sapkę zaleciła sól fizjologiczną do noska lub kropelkę zwykłej wody. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziu .. oszaleję !! chce mi się czegoś !!! do jedzenia... zjadłam kanapki każda z czymś innym. wypiłam herbate, cole i wode.. zjadłam pralinki, magic stars i troche krakersów.... i to dalej nie to
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie zjadłam zupe serową z grzankami, pychaaaaaa
zjadłabym jeszcze, ale już nie ma
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Micia ja zwątpiłam w Mikołaja...Miał mi Dzidzia przynieść a tu
|
|
|
|
#2570 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:ja mam przewijak no bo jednak nie mam innej opcji u siebie ehh Cytat:
![]() Cytat:
a ja nie rozumiem terroru laktacyjnego . cholera jasna!! każdy ma prawo zdecydować czy karmi czy nie... gdyby mm było takie mega złe to by przecież nie istniało.. Znaczy istniałoby ale byłoby zabroniione.. ;] ja byłam od urodzenia na mm i żyję i mam się dobrze.... ale się zdenerwowałamCytat:
![]() ja mam we wtorek drugie ktg a jak nie ruszy to 17 szpital he idziemy tym samym torem :P ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się oczytałam o tych waszych colo-pragnieniach wczorajszych to już mi się coli chce. Najlepiej z rumem ![]() Wanienka skręcona. Poniżej załączam wam foteczke Gdzieś mi wcięło tylko uchwyt na przewijak i tak sobie leży luzem na górze... Muszę coś zastępczego wymyslić.....Ale póki co zabieram się za eksterminację kurzowych kreatur. Nie powinnam się w ogóle chwalić że dopuściłam do ich powstania
|
|
#2572 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Wam jak jest u Nas - w ogole nie ma wizyt u pediatry az do skonczonego 6tyg kiedy jest wizyta przedszczepienna :/ to dopiero dziwne! Przychodzi polozna to fakt, raz w tygodniu w pierwszych 3tygodniach - ale przeciez ona nie bada, nie osluchuje, dziwne to.... Jak sie pytalam poloznej to mowila ze jak nic niepokojacego sie nie dzieje to ta pierwsza wizyta u lekarza wlasnie w 6tyg..... a my i tak poszlismy w 2 czy 3 tygodniu na kontrole, tak o do zbadania Cytat:
![]() Ale podejrzewam ze do tego wszystkiego dziecko byloby niespokojne, nie chcialo jest czy mialo goraczke - ale to tylko moje podejrzenia Jak ta sapka dokladnie wyglada?? Wylgotnosc u nas w mieszkaniu duza - az za duza, kupilam pochlaniacz wilgoci, zobaczymy czy dziala |
||
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle że jak by mi wziął pod uwagę termin z om to już bym była po porodzie... A Mikołaj zawiódł mnie i Tżeta... |
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
Ojjj ciezko sie Was czyta z tymi zachciankami
moge sobie pomarzyc o coli, czekoladzie i wiekszosci rzeczy ktore jeszcze mozecie jesc, wiec moje drogie nie marudzic tylko do sklepu - korzystajcie poki mozecie ![]() A co do terroru laktacyjnego, jest cos takiego rzeczywiscie, wokolo wszyscy zadaja Ci to samo pytanie - karmisz piersia?? polozne, lekarze, mamy ciocie, w przychodni, nawet jak bylam na kontroli u ginekologa to babka wywiad przeprowadzala i pytala czy karmie - jezu, toz to juz ginekolog nie ma nic wspolnego z karmieniem mojego dziecka, a jednak :/ ja od poczatku chcialam karmic piersia ale przyznaje - wkur.wiajace jest to jak tak wszyscy mowia " karmisz? karmisz?? oj to doooobrze " |
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeeeej jaki fajny sprzęt! Ja też mam wanienkę na stelażu ale takim składanym, zdecydowanie mniej praktyczne... Btw. od kurzu jeszcze nikt nie umarł, nie spinaj się, leż i pachnij. Najlepiej colą i rumem
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo "nie karmię!" i ciul Wam do tego! ![]()
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w tym terrorze najśmieszniejsze jest to, że tak naprawdę mniejszość karmi piersią. W jakieś gazetce mamusiowej ostatnio nawet wyczytałam jakieś dane procentowe (oczywiście zapomniałam wartości). Ale to było coś w stylu, że 85% w ogóle próbuje a po 3 miesiącach karmi 20%. Więc sorry bardzo ale skoro tyle kobiet jednak jedzie na mm a dzieci mają się dobrze to niech nikt nikomu w stanik nie zagląda, o
|
|
|
|
|
#2580 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mysti świetny opis i gratuluje dzielności ![]() Gabi ogromne kciuki!!!!!! zeby Cie nie męczyli za bardzo. hej dziewczynki bylam dzis po pesel malej, swoj nowy dowod i becikowe zalatwic,wiec jakby ktoras potrzebowala takiej wiedzy,to po pesel tylko akt urodzenia potrzeba (wczesniej dostalismy sms-a,ze na nas czeka do odbioru) a po becikowe: wniosek (do wypełnienia na miejscu), zaswiadczenie od poloznej lub lekarza o opiece od 10 tyg, dowod osobisty, akt urodzenia, numer konta (jak sie chce przelewem). We wniosku trzeba bylo wpisac m.in. pesele obu rodzicow (wiec trzeba znac) i jeszcze bylo napisane,ze dowod drugiego rodzica do wgladu,ale nie chciala na szczescie ode mnie (i dobrze,bo nie mialam).
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.

za wizytę

za Gabi!!

klask i:

Chyba zaraz się wezmę za jakieś mycie podłogi, albo okien na święta...

i szacun dla tżta 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
zjadłabym jeszcze, ale już nie ma