|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Malgos tak karmie piersią choc na początku był problem z pokarmem no ale to po cesarce różnie bywa
dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Aga - to ty cesarkę miałaś? nie wiem czemu ale gdzieś mi to umknęło... a czemu??
|
|
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
A ja poszukuje jakiegoś chodzika dla mojego chrześniaka, szukam juz prezent na mikołaja
co sądzicie o takim?http://allegro.pl/chodzik-pchacz-kol...640561917.html p.s też nie wiedziałam że Aga miałaś cesarkę Edytowane przez Wiolinkax Czas edycji: 2013-10-24 o 20:59 |
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka - nie znam się na chodzikach... ogólnie niektórzy mówią, że to zbędna rzecz, a inni są zadowoleni - tyle wiem
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka ja osobiście rezygnuję z chodzika. Jaki stosunke do chodzika maja rodzice chrzesniaka?? Może zamist jakiś fajny pchacz/jeździk??
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też słyszałam, że dużo rodziców nie chce sadzac bobasow do chodzika. Także ja bym się dopytała rodziców czy na pewno im się przyda
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bym postawiła raczej na jeździk (taki a'la rowerek). Widzę, że u znajomych bobasów to sie super sprawdza
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na razie pchacza, za jeździkiem się rozglądam.
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
małgos odpowiedz w klubie
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Tylko właśnie problem jest w tym że mój chrzesniak jest jeszcze za mały na taki pchacz/jezdzik...wiec myślałam o chodziku... dziękuje wam za rady, zapytam siostrę co chcą bym im kupiła tzn chrześniakowi hehe
|
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
wiolinka z tego co ja słyszałam to chodziki ponoć źle wpływają na bioderka maluszka i dlatego duzo rodziców już ich nie kupuje
|
|
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Aguś za info pogadam z siostrą czy chcą czy też wolą cos innego
![]() qrde ale się dziś pokłociłam z Tż-tem, aż sie normalnie we mnie gotuje jeszcze
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka - faceci potrafią wyprowadzić z równowagi...
|
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
Oj Małgoś żebyś wiedziała że tak
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Małgoś - no mnie to generalnie wisi, kogo w firmie zostawią - nie mnie decydować. TYlko po prostu nie chciałabym pracować z takimi złośliwymi i samolubnymi ludźmi... ale liczę się też z tym, że wszędzie się tacy trafiają, więc głową muru się nie przebije ![]() Czarna - my pracujemy dla zewnętrznej firmy, która zajmuje się obsługą innej firmy, która to mam wpisaną na FB, jako miesce pracy,więc możesz zobaczyć. Czym się zajmujemy? Różnie Jest dział z robieniem upominków (tzn zestawów upominków), jest dział (na którym byłam dosyć długo) dotyczący przetwarzania zamówień - czyli dostajesz zamówienia, zajmujesz się sprawdzaniem faktur, kierujesz zamówienia w odpowiednie miejsca itd, jest dział zajmujący się zamówieniami internetowymi, sa osoby odpowiedzialnego za kompletowanie zamówień, za realizację zamówień internetowych - dużo dużo dużo Pytałyście o atmosferę w domu - jest już lepiej - dużo lepiej. Tzn genenralnie jest tak jak było przed tą cała awanturą. Mieliśy się wyprowadzać z marszu niedawno, ale teraz postanowiliśmy jeszcze zostać, tym bardziej, ze wszystkie kwestie, o które poszło, zostały naprawione ZA przyszła wypłatę (tj pod koniec przyszłego miesiąca) kupujemy furkę a zaraz po Nowym Roku zaczynamy rozglądać się za mieszkaniem ![]() O matko , Dziewczyny ! Chodziki, pchacze, jeździki! Mamma mia! Widze, że będę się musiała duuużo nauczyć w przyszłości ![]() Paula - o tych absurdach, to nawet mi nie mów .... Ja też przez ot przechodziłam. Tylko u nas nie udawało się załapać na próg stypendiowy.... NAwet jak rodzice mają najniższe dochody i muszę utrzymać dziecko w mieszkaniu w Krakowie, to wciąż zarabiają za dużo, żeby załapać się na stypendium .... Musieli byc zarabiać chyba z 500 zł , żebym się kwalifikowała :P Na szczęście dostawałam naukowe... A ja dzisiaj wstałam tak wcześnie, ze chyba umrę! Teraz chodzimy na dwie zmiany do pracy na zmianę. W ubieigłym tygodniu jeździliśy na 6, więc musieliśmy wstawać o 4:40 Może jutro nadrobię ![]() Blue - jak tam nastroje przedprzeprowadzkowe?
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Talk, w każdej firmie są ludzie i taborety niestety i choć nie wiem jak byś się starała, to ich nie zmienisz.. Nastrój przedprzeprowadzkowy? Świetny! Już się nie mogę doczekać, ale zostało 4 tygodnie, więc mam nadzieję, że zleci szybko załatwiliśmy sobie już gościa, który nam te wszystkie graty przewiezie, więc tylko się jakoś spakować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, Kochana, wiem
Ale mimo wszystko ból ... Ty starasz się być ok dla ludzi, żeby mieć fajny klimat itd, a tutaj masz! No ale tak jak mówisz - nic się nie zmieni. Cieszę się, że humorki dopisują! W końcu się udało wrócić, tak jak chcieliście, więc się nie dziwię. Mam nadzieję, że wszystko szybciutko i pięknie sie Wam w Pl ułoży na nowo A jak będziecie przewozić graciarnię? myślałam, że część rzeczy będziesz wysyłać. Dużo Wam tego wyszło? Koszmar... Pamiętam moje przeprowadzki - eh , trzymam kciuki! ![]() A ja dzisiaj sprzątam właściwie od rana. Chce większość ogarnąć zanim TŻ wróci Później jeszcze muszę sobie skoczyć do drogerii uzupełnić kosmetyczkę, bo troch mi się rzeczy pokończyło
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wstałam. Wczoraj byliśmy się spotkać ze znajomymi, z którymi nie widzieliśmy się ponad rok. No i wracaliśmy do domu nad ranem. Oczywiście TŻ jeszcze śpi, ja jestem na niego wściekła, a nasze jedzenie wciąż stoi w sklepie na półce... eh, życie
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - cieszę się, że atmosfera w domku jest OK. To strasznie ważne
jak i w pracy też lepiej - to już w ogóle super! ja wiem jak to jest jak człowiek się stara być miły dla ludzi, a dla ciebie ktoś nie jest miły. Ja już moich nauczyłam, że jak ktoś jest wobec mnie fair to i ja się tym odpłacę, a jak nie... to szybciutko potrafię postawić kogoś do pionu, powiem wprost o co chodzi, ale nigdy nie krzyczę, nie mszczę się czy coś takiego. Choć gdybym brała przykład z mojej głównej menedżerki to z pewnością by mnie nienawidzili ![]() ja ostatnio co chwilkę budzę się koło 5 lub 6-tej i nie mogę spać. Dziś nie spałam do 7... ale nawet wyspana jestem ![]() Blue - kurcze to już niedługo
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Talk, ja rozumiem, bo u nas też tak czasem jest, że z powodu atmosfery nawet Ci się nie chce iść do pracy. Ale przestałam się tym przejmować i Tobie też tak radzę, będziesz zdrowsza, jeśli jednym uchem wpuścisz, a drugim wypuścisz
![]() Wiesz co, najpierw myśleliśmy, że będziemy stopniowo paczki wysyłać i już dwie w sumie wysłaliśmy, ale później pogadałam z tymi ludźmi właśnie, z którymi zawsze wysyłaliśmy paczki jakby to było, gdybyśmy mieli większą ilość, no i wyszło na to, że za wszystko, czyli sofę, telewizor no i pudła z ciuchami, sprzętami, talerzami i całą resztą wezmą 250f. Czyli cena bardzo fajna, bo gdybyśmy wszystko wysyłali stopniowo, to wyszłoby dużo drożej, bo paczka od kg jest liczona ![]() Małgoś, ja też spać nie mogę. Tylko ja głównie dlatego, że rano źle się czuje ![]() No i tak, już niedługo Tylko 4 tygodnie
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - to rzeczywiście niezła cena za wszystko
![]() napisałam ci coś w klubie. |
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, też tak myślimy, więc na razie nie gonimy z pakowaniem, powoli przez te tygodnie ogarniemy wszystko
![]() Tylko szkoda, bo na pewno stracimy kaucję za mieszkanie, bo umowa kończy nam się 6 listopada, a nie przedłużą nam umowy na jeden miesiąc, tylko znów na pół roku. No ale niestety.. |
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - a może się dogadacie i powiecie jak wygląda sytuacja? i niech nie przedłużają umowy a kaucja pójdzie na koszt ostatniego miesiąca?
|
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - warto się dowiedzieć, może akurat się uda
|
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
Qrcze ale dałam sobie dziś popalić, zachciało mi się robić imienin jutro i od wczoraj szaleje w kuchni ehh, mam juz dość, właśnie skończyłam przekładać placki
Talk: to chyba fajną macie prace, tak mi sie przynajmniej wydaje, to dobrze ze się wam wszystko układa... mówisz kupno fury się szykuje eee to super ![]() Blue: 4 tyg? zleci szybciutko, pewnie juz się nie mozecie doczekać przyjazdu i spotkania z rodziną ![]() Małgoś: ja tez sie ostatnio bardzo często budze w nocy czy nad ranem bo co chwile musze siusiu Paula: z tymi stypendiami zawsze był smiech na sali, zazwyczaj każdy był za bogaty... ja też brałam zawsze naukowe bo na socjalne byłam tez zabogata |
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas z naukowym jest kłopot, bo nie liczy się średnia tylko ogólny dorobek. I tak np. w tamtym roku naukowe zgarniał kolega, któremu "fuksem" trafiła się publikacja w bardzo dobrym czasopiśmie - dostał bardzo dużo punktów za tą jedną prackę. Tak dużo, że przebił osoby mające po 3-4 publikacje w mniej cytowanych czasopismach. No i trzeba też dodać, że u nas naukowe dostaje 1 osoba... (bo mało nas
). Wiecie co? Zaczynam być z siebie co raz bardziej dumna. Właśnie wróciłam z miasta, byłam odwieźć TŻta i jego kolegów na koncert jakiś. Nie dość, że sama jechałam, to i sama wróciłam, bez żadnych podpowiedzi, dogadywania mi itp czuję się już za kierownicą co raz pewniej.
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - super, że jeździ ci się coraz lepiej, ale ciągle uważaj, bo o głupotę najmniej trudno jak się człowiek za pewnie poczuje...
najważniejsze jednak, że się przełamałaś i jeździsz
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, jeszcze trochę mi brakuje do niemyślenia co robię
po prostu jestem sama z siebie dumna, że nie boję się już wsiąść za kierownicę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

co sądzicie o takim?
22.05.2008
14.08.2011

a zaraz po Nowym Roku zaczynamy rozglądać się za mieszkaniem