|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Wczoraj olejek przed myciem BDFM cud miód i orzeszki
![]() Dziś z oleju zrezygnowałam i postawiłam na metodę mycia OMO włoski takie fajne Ale ciężko ułożyć |
|
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko. Jakiej firmy używałyście olejku arganowego? Kiedyś zamówiłam olej arganowy, migdałowy, jojoba z ZSK - i wydaje mi się, że mi wysuszał włosy.. Na pewno lepiej działały zwykłe ze sklepu, czy też z zielarskiego. Tak samo używałam ten arganowy na paznokcie i strasznie mi się zniszczyła płytka - paznokcie stały się suche. Zastanawiam się czy te produkty z ZSK są dla mnie za mocne i wysuszają, w końcu nie są one z niczym mieszane.
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
Od 27.02.2014 w Biedronce będzie olej lniany Eurolen, 500 ml za 10,99zł.
Cena jest bardzo zachęcająca .Ciekawi mnie tylko jego termin przydatności. |
|
|
|
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
Mi ostatnio bardzo przypadł do gusty olejek z awokado po nim moje włosy są wygładzone, nawilżone nie puszą się. To jest mój mast have
Mam dokładnie ten http://www.forever-young.pl/100ml-cz...care-344-p.asp
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A ja porzekonuje sie coraz bardziej do BD fur mama. Na włosach mialam go drugi raz. Po pierwszym nałozeniu nie byłam specjalnie zadowolona, ale mylam pianka facelle. Dziś jest duzo lepiej. Zmywałam go szamponem nivea 2w1 i jestem zadowolona. jak dla mnie na włosy starczyłby pewnie na lata, wiec postanowiłam stosować go do ciała i na twarz. Smaruję pociażowy brzuch. Fajnie się go nakałada na mokra skóre, bo na suchą strasznie się wchłania,a le z drugiej strony większosć wcieram w ręcznik .Co do zelu z siemienia, to uważam, ze przetłuszcza mi włosy. Zastanawiam się nad nakładaniem jego na noc i zmywanie rano. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2014-02-25 o 07:21 |
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj nałożona rycynka z GP z chili
nie robą wow na włosach, ale troszkę zadziałały.Na szczęście GP zostanie mi na jeden raz
|
|
|
#2557 |
|
Przyczajenie
|
Kupiłam olejek Amli ale nie wiem czy mogę go używać na suche włosy ...
Jeśli tak, to jak go nakładać ? po prostu wetrzeć we włosy ?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2558 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#2560 |
|
koci świat
|
ja nie zawijam ale ty jak chcesz to możesz
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Chimay - a jak zachowują się Twoje włosy, gdy olejujesz, emulgujesz odzywką, myjesz i potem juz nie nakładasz odżywki?
Dla mnie najwyraźniej, bo ma to teraz dopiero przetestowane najlepiej działa odzywka przed myciem, po myciu za bardzo przetłuszcza mi włosy. Moze Twoje uczucie sprzed kilku dni jest własnie spowodowane nadmiarem odżywki po myciu. Spróbuj nie nakładać odżywki po myciu, tylko pzred myciem do emulgowania potzrymać ją dłuzej, moze Twoje włosy tez to polubia. Odnosnie grzebienia/szczotki, to przyznam sie Wam, ze ja nie czeszę moich loków, tylko rozdzielam je palcami. Moje włosy nie mają tendencji do plątania się z czego jestem bardzo zadowolona .
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niedawno nałożyłam na włosy oliwkę hipp - cudownie dociążyła i nabłyszczyła włosy, zapomniałam o niej swojego czasu
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
Przez przeziębienie jakoś troszkę zaniedbałam pielęgnację włosów,a szczególnie olejowanie.
Trzeba nadrabiać |
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak skończe BD fur mama, to spróbuję tej oliwki, bo skład mi się podoba .Ja dziś dałam odpocząc włosom, nałożyłam na noc tylko zel z siemienia, rano umyłam szamponem i wysuszyłam. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2014-02-27 o 07:53 |
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba wkrótce użyję samego kokosu. Jeśli spuszy, dajemy go do mieszanki.
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BD fur mama miałam już dawno, ale też bardzo mi służy, muszę kupić znowu za jakiś czas |
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie, trochę tak ni stąd ni z owąd.
Olejujecie włosy przed wizytą u fryzjera? Tzn. mam na myśli przed tym myciem przed wizytą u fryzjera?
13.01.14 <--- pierwsze olejowanie maski i oleje na etapie testów ![]() maska: aloes naturvital, z efektem laminowania z mangoszampon: babydream, z pomarańczą i chilli, Olej: ze słodkich migdałów, bdfm, łopianowy, lniany(także do picia) www.pustamiska.pl |
|
|
|
|
#2570 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Ostatni mi się jeszcze nie skończył, ale w sumie nie za dużo go już zostało, więc kupiłam dziś kolejny w Rossmanie, była promocja, więc za 9,99
13.01.14 <--- pierwsze olejowanie maski i oleje na etapie testów ![]() maska: aloes naturvital, z efektem laminowania z mangoszampon: babydream, z pomarańczą i chilli, Olej: ze słodkich migdałów, bdfm, łopianowy, lniany(także do picia) www.pustamiska.pl Edytowane przez xxxCoCoxxx Czas edycji: 2014-03-01 o 23:48 |
||
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
Jak ide do fryzjera, to podcinam bez mycia. kiedyś brałam z myciem, ale obcięcie było takie samo, a kasowała 15 zł. więcej.
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
Kolejny kolejny miesiąc olejowania.
A dzisiaj drugi raz laminowanie. |
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie kąpiel z dodatkiem masła shea, moczyłam również w tym "rosołku" włosy. Rano po umyciu moje włosy były bardzo splątane ( to standard u mnie), ale w ogóle się nie puszą, są gładkie i ładnie się układają.
Kiedyś użyłam oleju kokosowego i również byłam zadowolona z efektów. Wcześniej używałam oleju arganowego i ze słodkich migdałów i włosy strasznie mi się puszyły, były miękkie ale niezbyt gładkie. Włosy mam zniszczone farbowaniem i na pewno są wysokoporowate, bo szybko można je zamoczyć i schną w tempie ekspresowym. A wygląda na to, że służą im oleje nasycone
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
Bio Oil jako olejek do włosów?
Witam.
Mam nadzieję, że w dobrym miejscu piszę.. Obserwuję wpisy Zakręconych forumowiczek od ok miesięca. Stosuję się do tutaj poznanych technik pielęgnacji włosów. Po około rocznym prostowaniu włosów złotą szczotką olivia garden i ciepłym nawiewem suszarki valera, powróciłam do naturalnych fal i loków. Rozpisałam się, a miało być tylko pytanie. Czy tytułowy olejek nadaje się do włosów? Czy któraś z Was stosowała go jako nawilżenie przed myciem? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam!
styczeń 2015 Synuś Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-03-04 o 19:32 |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bio Oil jako olejek do włosów?
Ale co to jest? Ma jakiś skład?
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Rozeznanie
|
Skopiowane ze strony produktu:
Roślinne Calendula Officinalis Flower Extract (Olejek z nagietka) Lavandula Angustifolia Oil (Olejek lawendowy) Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Olejek rozmarynowy) Anthemis Nobilis Flower Oil (Olejek rumiankowy) Witaminy Tocopheryl Acetate (Witamina E) Retinyl Palmitate (Witamina A) Baza olejku Paraffinum Liquidum Triisononanoin Cetearyl Ethylhexanoate Isopropyl Myristate Glycine Soja Oil Helianthus Annuus Seed Oil BHT Bisabolol Kompozycja zapachowa (Róża) Alpha-Isomethyl Ionone Amyl Cinnamal Benzyl Salicylate Citronellol Coumarin Eugenol Farnesol Geraniol Hydroxycitronellal Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde Limonene Linalool Barwnik Pomarańczowy: CI 26100 (Red 17) Różowy: CI 26100 (Red 17) i CI 60725 (Violet 2) Mam taki olejek w sporym opakowaniu i chciałabym go wykorzystać, bo smaruje nim tylko małą bliznę. Pomyślałam więc o włosach ![]()
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem nie warto, bo ma zbyt dużo ekstraktów/maceratów, zapachów, które mogą uczulać, parafinę, a samych olei pewnie malutko (to te pogrubione):
Paraffinum Liquidum Triisononanoin Cetearyl Ethylhexanoate Isopropyl Myristate Glycine Soja Oil Helianthus Annuus Seed Oil BHT Bisabolol Aczkolwiek, co Ci szkodzi spróbować, skoro masz wielką butlę. Lepiej zrobić najpierw próbę uczuleniową za uchem. Moim zdaniem nie da się tak wysmarować włosów, żeby nie miały kontaktu ze skórą. O wiele lepszy skład ma oliwka Hipp albo Babydream (te same pogrubione składniki w ilościach % pół na pół lub coś koło tego). |
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam w Realu fajną oliwkę dla dzieci 'Real Quality Oliwka pielęgnacyjna'. Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Chamomilla Recutita Oil, Tocopherol, Parfum. Muszę wypróbować.
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienia. Chciałabym rozpocząć przygodę z olejowaniem, idę zatem poczytać o olejkach do włosów. Ten zostawię do ciała
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

.

Jeśli tak, to jak go nakładać ? po prostu wetrzeć we włosy ?

maska: aloes naturvital, z efektem laminowania z mango