Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 16:33   #2551
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Kochana dzięki za ten przepis na wodę z imbirem- pomaga za każdym razem. Rano aplikuję sobie szklankę i spokojnie jadę do pracy

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

co do mężów- mój wgrał sobie w telefon kalendarz ciążowy z animacjami, poradami i innymi sprawami na każdy tc
Cieszę się, że pomogłam sama, znam ten ból, więc trzeba sobie pomagać no i cieszę się, że zobaczyłaś swoją iskierke
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:41   #2552
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
Ja własnie zarejestrowałam małe brązowe plamienie gdybym nie była w ciąży, @ powinnam dostać ok 14.06 ...gdzieś mi przemknęło przed oczami, że jeśli to nie jest czerwona żywa krew to mam nie panikować.
Czuje z prawej strony brzucha...ból to za dużo powiedziane... takie delikatne plomkanie -zawsze mnie tak bolało na 2 dni przed @

Jutro mam wizytę u gina, mój dotychczasowy spokój gdzieś zniknął....

spokojnie, takie plamienia mogą się pojawić i wcale nie muszą oznaczać coś złego. Bardzo dobrze że masz jutro wizytę u gina- na pewno rozwieje Twoje strachy. Nie nerwuj się

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
cudownie, że wszystko w porządku
poka fotę!
jak zlokalizuję aparat
Stary 2013-06-11, 16:51   #2553
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
co do mężów- mój wgrał sobie w telefon kalendarz ciążowy z animacjami, poradami i innymi sprawami na każdy tc
o! a jaka aplikacja? jak się nazywa?
ja mam, ale jakaś kijowa jest a nie chce mi się wgrywać i testować wszystkich po kolei

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:55   #2554
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
o! a jaka aplikacja? jak się nazywa?
ja mam, ale jakaś kijowa jest a nie chce mi się wgrywać i testować wszystkich po kolei

"Ciążą" to aplikacja na IPhona z serwisu Apple store - nie wiem czy jest na inne telefony
Stary 2013-06-11, 16:55   #2555
forester
Zadomowienie

magnusia super, że wszystko w porządku. Mój gin też wczoraj wywróżył mi TP na 28.01
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 17:13   #2556
Switezianka_23
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Melduje, ze moja ciaza jest juz oficjalna. Dzis lekarz zalozyl mi karte ciazy i podbil pieczatke (w Austrii rzeczy nie podbite pieczatka nie sa uznawane :P a najlepiej zeby to byla pieczatka z orzelkiem :P) Zaraz wysylam PW o dacie porodu

Dzieciatko ma 20mm, bijace serduszko i sie troche rusza. Generalnie rozwija tak jak trzeba Dostalam skierowanie na zarejestrowanie sie na porodowce i w ogole wszystko rozwija sie w dobrym kierunku. Kolejna wizyta za 6 tygodni.
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 17:38   #2557
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

magnusia - mam nadzieję, zobaczyć w czwartek tyle ile ty, bo po ostatniej wizycie wg usg tp ma być 29.01

Ja dziś się czuję, jakbym przebiegła w maratonie i na koniec ktoś mi tyłek skopał... nic tylko leżeć i zbierać siły na jutro

Mój mąż aplikacji w tel nie ma, ale nie pozwala mi niczego nosić, nie pozwala mi się z nim wygłupiać i siłować i cały czas zachodzi mnie od tyłu i smyra brzuszek widać, że się cieszy, sam podejmuje temat jak to będzie, a gdzie łóżeczko będzie stało, czy będzie maleństwo z nami w łóżku spało.. ja tak daleko nie wychodzę, ja chcę zobaczyć w czwartek serduszko
Stary 2013-06-11, 17:46   #2558
agacia_cz
Zadomowienie

witam się po dłuzszej nieobecności, najpierw ja się przeziębiłam póxniej moje dziecko i tak walczyłam z 40' gorączką u małej
w piątek byłam u lekarza maleństwo ma już 32mm, termin z usg wychodzi na 29.12??? jakoś tak szybko :/
maz niestety się zbytnio mym stanem nie przejmuje ahhhh ci faceci, zrobić dobrze ale dbać to już nie ma komu :/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:01   #2559
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
Ja własnie zarejestrowałam małe brązowe plamienie gdybym nie była w ciąży, @ powinnam dostać ok 14.06 ...gdzieś mi przemknęło przed oczami, że jeśli to nie jest czerwona żywa krew to mam nie panikować.
Czuje z prawej strony brzucha...ból to za dużo powiedziane... takie delikatne plomkanie -zawsze mnie tak bolało na 2 dni przed @

Jutro mam wizytę u gina, mój dotychczasowy spokój gdzieś zniknął....
Plamilam dobę na brązowo, absolutnie nic złego sie nie wydarzyło. Lekarka sprawdziła tylko czy jest puls zarodka i czy lozysko jest ok, po czym stwierdziła, ze czasem tak bywa.
Stary 2013-06-11, 18:04   #2560
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam się po dłuzszej nieobecności, najpierw ja się przeziębiłam póxniej moje dziecko i tak walczyłam z 40' gorączką u małej
w piątek byłam u lekarza maleństwo ma już 32mm, termin z usg wychodzi na 29.12??? jakoś tak szybko :/

dobrze że już jesteś zdrowa, mam nadzieję, że mała też już dobrze a jaki termin wyszedł Ci z OM?
Stary 2013-06-11, 18:06   #2561
Malgos_12
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Spróbuję was potem troszkę nadrobić

Ja właśnie wróciłam z wakacji pełna energii i bardzo zadowolona. Troszkę zaczęły męczyć mnie mdłości o każdej porze dnia, ale da się z tym żyć. Muszę jeść częściej, nawet mimo mdłości bo wtedy mi troszkę przechodzi.

Dziewczyny dajcie magiczny przepis na napój - może i u mnie zadziała, zwłaszcza jak pójdę do pracy.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:08   #2562
magnusia
Zakorzenienie

kocham pomidorówkę.... mniam....
Stary 2013-06-11, 18:10   #2563
kefii
Wtajemniczenie

Co do mężów mój mi zarzucał na poczatku ze bardzo sie soba przejmuje i ze jestem mega zlośnica. A jak bylismy u jego kolezanki to mu kolega wszytko poopowiadał i skonczyło sie gadanie. Wczoraj na usg jak usłyszal ze oki to zapytał lekarza czy moze podejsc i zobaczyc. Obok leżanki z USG było krzesełko i usiadł. Patrzyl i nie dowierzał. Wyszedl ze mna z gabinetu na pole i mówi ze teraz to juz wie ze jestem w ciazy i czuje sie tatusiem. Dotarło do niego. Ogólnie przejmuje sie mna i ma troszke pretensji ze sie nim nie zajmuje Ale to chyba troszke oczywiste

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:50   #2564
ejani
Zadomowienie

witajcie, dziewczyny!
muszę się pochwalić, że też mi się kroi termin na styczeń) jakby się dzieciak przyspieszył, to akurat w urodziny babci trafi, a jak nie to 24.01!
Bardzo się cieszę, bo już panikowałam, że nam się jakoś nie udaje i nawet już miałam polipa wycinać, bo może to on utrudniał, a tu taka niespodzianka!
Jak to w ogóle znosicie? (obiecuję, przeczytam WSZYSTKIE poprzednie posty jak znajdę czas/siły/chęci naraz, bo mam z tym wielki problem( i będę pewnie wiedziała więcej, ale cierpliwości też mi jakoś brak) ...
a co do aplikacji o ciąży to są jakieś na Androida?
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:57   #2565
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Mam problem i zwracam się do was o pomoc, może któraś ma podobnie...
Ogólnie nie piję dużo, ale teraz w ciąży nie mogę napić się herbaty soku.... co gorsza wody też mi się nie chce, próbowałam już z cytryną - nic. Piję na siłę, lekarz mówi, że mam dużo pić, ale na prawdę trudno mi się przemóc. Czy któraś z Was miała podobnie? Może jakiś inny napój który mi do głowy nie przyszedł?
Jak się przełamać?

Mogę za to wciągnąć na posiedzeniu ćwiartkę arbuza i pół kilo truskawek. Przypuszczalnie organizmowi chce się wtedy pić (tak przypuszczam).
A próbowałaś sama robić sobie soki owocowe?
Ja mam podobnie. Nigdy dużo nie piłam, nie odczuwałam takiej potrzeby ani przed ciążą, ani teraz. Choć staram się zmuszać, kupiłam sobie wodę mineralną w małych butelkach i piję z cytryną, ale to nawet nie codziennie. Herbaty piję mniej niż kiedyś, cały kubek na raz mi nie wejdzie. Jedynę, co mogę pić bez umiaru, to cola, ale wiadomo, niezdrowe, więc pozwalam sobie na szklankę co parę dni. I kupiłam dziś sok pomarańczowy, ale taki dobry, wyciskany, z krótką datą przydatności, nie żaden syf z koncentratu, to może będę pić. No i jem owoce. Zmartwiłyście mnie tymi informacjami o kłopotach z nerkami. Myślałam, że jak nie chce mi się pić to znaczy, że nie potrzebuję.

Co do Waszych nieporozumień z tatusiami Fasolek, może rzeczywiście musi jeszcze trochę czasu minąć, żeby do nich dotarło na 100% co się dzieje. Może niektórzy muszą zobaczyć duży brzuch partnerki, żeby uwierzyli.
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:11   #2566
Marti944
Raczkowanie

Cześć
Dzisiaj z doskoku ,może później wieczorem znajdę więcej czasu na poczytanie
Dzisiaj od 7 rano trwa przenoszenie naszych rzeczy ,wydawało się ,że jest tego nie wiele ,a jednak trochę się zebrało Co najgorsze dopiero z Tż do nas dotarło ,że nie mamy żadnych talerzy ,garnków itp. Trzeba będzie wszystko pokupować ,w weekend wybierzemy się z Tż na poważne zakupy ,bo chcielibyśmy się już od przenieść ,a narazie ,to chyba musielibyśmy ciągle śmieciowe jedzenie zamawiać i nawet nie był by w czym pić A wydawało się to takie proste
Stary 2013-06-11, 19:35   #2567
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
A próbowałaś sama robić sobie soki owocowe?
Ja mam podobnie. Nigdy dużo nie piłam, nie odczuwałam takiej potrzeby ani przed ciążą, ani teraz. Choć staram się zmuszać, kupiłam sobie wodę mineralną w małych butelkach i piję z cytryną, ale to nawet nie codziennie. Herbaty piję mniej niż kiedyś, cały kubek na raz mi nie wejdzie. Jedynę, co mogę pić bez umiaru, to cola, ale wiadomo, niezdrowe, więc pozwalam sobie na szklankę co parę dni. I kupiłam dziś sok pomarańczowy, ale taki dobry, wyciskany, z krótką datą przydatności, nie żaden syf z koncentratu, to może będę pić. No i jem owoce. Zmartwiłyście mnie tymi informacjami o kłopotach z nerkami. Myślałam, że jak nie chce mi się pić to znaczy, że nie potrzebuję.

Co do Waszych nieporozumień z tatusiami Fasolek, może rzeczywiście musi jeszcze trochę czasu minąć, żeby do nich dotarło na 100% co się dzieje. Może niektórzy muszą zobaczyć duży brzuch partnerki, żeby uwierzyli.
Nie, nie próbowałam sama robić, ale mam dokładnie to samo. Mogę nic nie pić, ślinię się jedynie na colę.... teraz zrobiłam sobie herbatkę z cytryną i miodem i piję, jest ok. Może się jednak okazać, że jutro nie będę mogła na nia patrzeć.

Muszę dorwać w jakimś sklepie świeżą miętę i wypróbować z cytryną, może z sokiem z limonki.

Ciężko mi było się zebrać, żeby podszykować obiad na jutro - szpinak mmm szpinak z serkiem z penne mniaaaaaaaam. Czeka mnie jeszcze prasowanie i sprzątanie

Pojawił się u was kwaśny posmak w ustach? U mnie koszmar od kilku dni cokolwiek nie zjem, pojawia się ten okropny posmak
Stary 2013-06-11, 19:44   #2568
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Myślałam, że jak nie chce mi się pić to znaczy, że nie potrzebuję.
Jak Ci się chce pić, to podobno twój organizm sygnalizuje Ci, że masz deficyt płynów i nie powinno się doprowadzać do sytuacji, kiedy pijemy bo pojawia się pragnienie (przykład wysiłek fizyczny wypacamy, czyli ponosimy stratę to zaraz chce się nam pić). Raczej należy je wyprzedzać o krok.

Podpowiadam jeszcze popijanie koktajli owocowych np. z truskawek, bananów,maślanki (kefiru, jogurtu, mleka) plus jakieś otręby, słonecznik, może siemię. Fajny sposób aby np. na śniadanie przemycić trochę witamin i minerałów.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:46   #2569
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Nie, nie próbowałam sama robić, ale mam dokładnie to samo. Mogę nic nie pić, ślinię się jedynie na colę.... teraz zrobiłam sobie herbatkę z cytryną i miodem i piję, jest ok. Może się jednak okazać, że jutro nie będę mogła na nia patrzeć.

Muszę dorwać w jakimś sklepie świeżą miętę i wypróbować z cytryną, może z sokiem z limonki.

Ciężko mi było się zebrać, żeby podszykować obiad na jutro - szpinak mmm szpinak z serkiem z penne mniaaaaaaaam. Czeka mnie jeszcze prasowanie i sprzątanie

Pojawił się u was kwaśny posmak w ustach? U mnie koszmar od kilku dni cokolwiek nie zjem, pojawia się ten okropny posmak

mi pomógł rozcieńczony pół na pół sok pomidorowy, choć też nie na długo i nadal raczej zmuszam się do picia, mimo że ciągle mi się chce pić, to mało co mi "wchodzi"
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:51   #2570
Marti944
Raczkowanie

Chciałbym mieć ten problem ,ja pije jak szalona ,co chwile czuje się jakbym z tydzień nie miała ,żadnego płynu w ustach
Stary 2013-06-11, 20:13   #2571
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Jeszcze dwa dni temu byłabym po stronie tych, którym nie chce się pić. Ale od wczoraj, kiedy to podczas "wycieczki" do Krakowa cały czas piłam nie mogę obejść się bez wody. A w nocy po powrocie do domu dorwałam się do litrowego dr.witt-a to prawie go skończyłam.
Dziś też cały czas z woda. A co za tym idzie męczą mnie częste wizyty w wc :p
Zmęczenie mnie nie odpuszcza, piersi bolą w nocy jak się kręce w lozku a do tego mdłości i zgaga. Takie to uroki ciazy

Tak mówicie o pomidorowej, że chyba sama jutro sobie zrobie. Ja to nagotuje gar i za chwilę go nie ma ja pije zupę w kubeczku, a mąż zawsze z kluskami. Jak się dorwiemy to do póki dna nie zobaczymy

Dziewczyny jak chcecie to Mustela wysyła próbki - warunek to zapisać się do klubu na facebooku. Ja dziś dostalam krem na rozstepy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
Cześć
Dzisiaj z doskoku ,może później wieczorem znajdę więcej czasu na poczytanie
Dzisiaj od 7 rano trwa przenoszenie naszych rzeczy ,wydawało się ,że jest tego nie wiele ,a jednak trochę się zebrało Co najgorsze dopiero z Tż do nas dotarło ,że nie mamy żadnych talerzy ,garnków itp. Trzeba będzie wszystko pokupować ,w weekend wybierzemy się z Tż na poważne zakupy ,bo chcielibyśmy się już od przenieść ,a narazie ,to chyba musielibyśmy ciągle śmieciowe jedzenie zamawiać i nawet nie był by w czym pić A wydawało się to takie proste
My jak się wyprowadzalismy dostaliśmy od jednych i drugich rodzicow wszystkiego po dwa. Czyli były cztery talerze, cztery łyżki itd potem powoli zbieraliśmy swoje. Dużo pomogli rodzice. A to patelnia od teściowej, a to komplet talerzy misek od mamy.
Moja pierwsza myśl przed przeprowadzka (i pierwsze co kupiłam) to dwie reklamówy przypraw bo to mi wtedy było niezbędne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-11, 20:33   #2572
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
Chciałbym mieć ten problem ,ja pije jak szalona ,co chwile czuje się jakbym z tydzień nie miała ,żadnego płynu w ustach

Ja pije normalnie,tak jak pilam.
Najgorsze to bylo po porodzie,przez noc to tylko mi donosili ciagle dzbanki z woda i cewnik musieli oprozniac,bo non stop pelen,a siki byly przezroczyste,sama woda

Czy ktoras z was ma mdlosci wieczorne?
Bo ja mam tylko wieczorem.
Stary 2013-06-11, 20:37   #2573
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Własnie najadłam się pomidorówki
Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze wszystkie już prawie macie potwierdzoną ciąże a ja dopiero w czwartek
Mój mąż stara się o mnie dbać,ale też nie zaczyna sam rozmów o dzidziusiu zazwyczaj to ja go molestuje i ciągle gadam
Z racji tego że pracuje w salonie dziecięcym wiem co potrzeba na wyprawke...orientuje się troche w tym temacie bo to własnie mam na codzień...łóżeczka.....wó zki....butelki i mąż zawsze mówi że ja sobie z wszystkim poradze bo on się na tym nie zna
Stary 2013-06-11, 20:43   #2574
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Własnie najadłam się pomidorówki
Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze wszystkie już prawie macie potwierdzoną ciąże a ja dopiero w czwartek
Mój mąż stara się o mnie dbać,ale też nie zaczyna sam rozmów o dzidziusiu zazwyczaj to ja go molestuje i ciągle gadam
Z racji tego że pracuje w salonie dziecięcym wiem co potrzeba na wyprawke...orientuje się troche w tym temacie bo to własnie mam na codzień...łóżeczka.....wó zki....butelki i mąż zawsze mówi że ja sobie z wszystkim poradze bo on się na tym nie zna
nie przejmuj się - tak jak już wspomniałam, moja pierwsza wizyta dopiero za dwa tygodnie chyba jajko zniosę z niecierpliwości

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:50   #2575
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Ja pierwsza wizyte bede miec gdy skoncze 11 tydzien i to nie bedzie jeszcze wizyta z Usg
Stary 2013-06-11, 20:51   #2576
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Najgorsze to bylo po porodzie,przez noc to tylko mi donosili ciagle dzbanki z woda i cewnik musieli oprozniac,bo non stop pelen,a siki byly przezroczyste,sama woda

Ja mam wieczorem straszne wzdęcia i generalnie nie jest mi przesadnie dobrze.
Stary 2013-06-11, 20:52   #2577
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:

Ja tez z tych nie pijących i śliniących sie na cole Dobrze wiedzieć że nie tylko ja jestem takim odmiencem :P A po porodzie odwrotnie niż u Ciebie, chociaz położne mi przypominały i miałam butle z wodą to prawie nic nie piłam. A po porodzie chcieli mi cewnik zakładac bo myśleli że wstrzymuje ze strachu. Dopiero któras położna wpadła na pomysł ze pewnie jestem odwodniona, podłączyli mi kroplówkę nawadniającą i dopiero do wc poszłam
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:53   #2578
limonka84
limonka84

Hej!

ja mam jutro wizytę u ginekologa, nie mogę się doczekać.

Co do picia kawy - na razie jedna dziennie, ale chcę całkowicie wyeliminować ją z diety. Zresztą ostatnio przestała mi smakować. Piję za to dużo wody i soków.

Jestem non stop głodna, trochę mnie to przeraża. Wczoraj ugotowałam ogromny gar zupy ogórkowej

Co do mdłości to mam rzadko, ale za to zawroty głowy zawsze rano. Jest mi tak słabo, że nie mogę wystać przed lustrem w łazience szykując się do pracy.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:56   #2579
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:

Bo ja mam tylko wieczorem
.
Ja też mam teraz tylko wieczorno/nocne mdłości, kiedy już się położę. Próbuję je przespać, ale nie zawsze się udaje. Migdały trochę pomagają, albo napój z imbirem.
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 21:14   #2580
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:

ja mam zjadlam czeresnie i wlasnie wyladowaly w kibelku zaczelam 13tc a mdlosci mam nadal... to sie chyba nigdy nie skonczy...
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości