|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
sama, znam ten ból, więc trzeba sobie pomagać no i cieszę się, że zobaczyłaś swoją iskierke
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, takie plamienia mogą się pojawić i wcale nie muszą oznaczać coś złego. Bardzo dobrze że masz jutro wizytę u gina- na pewno rozwieje Twoje strachy. Nie nerwuj się ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- jak zlokalizuję aparat
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam, ale jakaś kijowa jest a nie chce mi się wgrywać i testować wszystkich po kolei
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Ciążą" to aplikacja na IPhona z serwisu Apple store - nie wiem czy jest na inne telefony
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
magnusia super, że wszystko w porządku. Mój gin też wczoraj wywróżył mi TP na 28.01
|
|
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Melduje, ze moja ciaza jest juz oficjalna. Dzis lekarz zalozyl mi karte ciazy i podbil pieczatke (w Austrii rzeczy nie podbite pieczatka nie sa uznawane :P a najlepiej zeby to byla pieczatka z orzelkiem :P)
Zaraz wysylam PW o dacie porodu ![]() Dzieciatko ma 20mm, bijace serduszko i sie troche rusza. Generalnie rozwija tak jak trzeba Dostalam skierowanie na zarejestrowanie sie na porodowce i w ogole wszystko rozwija sie w dobrym kierunku. Kolejna wizyta za 6 tygodni.
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
magnusia - mam nadzieję, zobaczyć w czwartek tyle ile ty, bo po ostatniej wizycie wg usg tp ma być 29.01
Ja dziś się czuję, jakbym przebiegła w maratonie i na koniec ktoś mi tyłek skopał... nic tylko leżeć i zbierać siły na jutro Mój mąż aplikacji w tel nie ma, ale nie pozwala mi niczego nosić, nie pozwala mi się z nim wygłupiać i siłować i cały czas zachodzi mnie od tyłu i smyra brzuszek widać, że się cieszy, sam podejmuje temat jak to będzie, a gdzie łóżeczko będzie stało, czy będzie maleństwo z nami w łóżku spało.. ja tak daleko nie wychodzę, ja chcę zobaczyć w czwartek serduszko
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
witam się po dłuzszej nieobecności, najpierw ja się przeziębiłam póxniej moje dziecko i tak walczyłam z 40' gorączką u małej
![]() w piątek byłam u lekarza maleństwo ma już 32mm, termin z usg wychodzi na 29.12??? jakoś tak szybko :/ maz niestety się zbytnio mym stanem nie przejmuje ahhhh ci faceci, zrobić dobrze ale dbać to już nie ma komu :/
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że już jesteś zdrowa, mam nadzieję, że mała też już dobrze
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Spróbuję was potem troszkę nadrobić ![]() Ja właśnie wróciłam z wakacji pełna energii i bardzo zadowolona. Troszkę zaczęły męczyć mnie mdłości o każdej porze dnia, ale da się z tym żyć. Muszę jeść częściej, nawet mimo mdłości bo wtedy mi troszkę przechodzi. Dziewczyny dajcie magiczny przepis na napój - może i u mnie zadziała, zwłaszcza jak pójdę do pracy. |
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
kocham pomidorówkę.... mniam....
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do mężów mój mi zarzucał na poczatku ze bardzo sie soba przejmuje i ze jestem mega zlośnica. A jak bylismy u jego kolezanki to mu kolega wszytko poopowiadał i skonczyło sie gadanie. Wczoraj na usg jak usłyszal ze oki to zapytał lekarza czy moze podejsc i zobaczyc. Obok leżanki z USG było krzesełko i usiadł. Patrzyl i nie dowierzał. Wyszedl ze mna z gabinetu na pole i mówi ze teraz to juz wie ze jestem w ciazy i czuje sie tatusiem. Dotarło do niego. Ogólnie przejmuje sie mna i ma troszke pretensji ze sie nim nie zajmuje Ale to chyba troszke oczywiste
|
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
witajcie, dziewczyny!
muszę się pochwalić, że też mi się kroi termin na styczeń ) jakby się dzieciak przyspieszył, to akurat w urodziny babci trafi, a jak nie to 24.01! Bardzo się cieszę, bo już panikowałam, że nam się jakoś nie udaje i nawet już miałam polipa wycinać, bo może to on utrudniał, a tu taka niespodzianka! Jak to w ogóle znosicie? (obiecuję, przeczytam WSZYSTKIE poprzednie posty jak znajdę czas/siły/chęci naraz, bo mam z tym wielki problem ( i będę pewnie wiedziała więcej, ale cierpliwości też mi jakoś brak) ...a co do aplikacji o ciąży to są jakieś na Androida? |
|
|
|
#2565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam podobnie. Nigdy dużo nie piłam, nie odczuwałam takiej potrzeby ani przed ciążą, ani teraz. Choć staram się zmuszać, kupiłam sobie wodę mineralną w małych butelkach i piję z cytryną, ale to nawet nie codziennie. Herbaty piję mniej niż kiedyś, cały kubek na raz mi nie wejdzie. Jedynę, co mogę pić bez umiaru, to cola, ale wiadomo, niezdrowe, więc pozwalam sobie na szklankę co parę dni. I kupiłam dziś sok pomarańczowy, ale taki dobry, wyciskany, z krótką datą przydatności, nie żaden syf z koncentratu, to może będę pić. No i jem owoce. Zmartwiłyście mnie tymi informacjami o kłopotach z nerkami. Myślałam, że jak nie chce mi się pić to znaczy, że nie potrzebuję. ![]() Co do Waszych nieporozumień z tatusiami Fasolek, może rzeczywiście musi jeszcze trochę czasu minąć, żeby do nich dotarło na 100% co się dzieje. Może niektórzy muszą zobaczyć duży brzuch partnerki, żeby uwierzyli.
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dzisiaj z doskoku ,może później wieczorem znajdę więcej czasu na poczytanie ![]() Dzisiaj od 7 rano trwa przenoszenie naszych rzeczy ,wydawało się ,że jest tego nie wiele ,a jednak trochę się zebrało
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę dorwać w jakimś sklepie świeżą miętę i wypróbować z cytryną, może z sokiem z limonki. Ciężko mi było się zebrać, żeby podszykować obiad na jutro - szpinak mmm szpinak z serkiem z penne mniaaaaaaaam. Czeka mnie jeszcze prasowanie i sprzątaniePojawił się u was kwaśny posmak w ustach? U mnie koszmar od kilku dni cokolwiek nie zjem, pojawia się ten okropny posmak
|
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
Jak Ci się chce pić, to podobno twój organizm sygnalizuje Ci, że masz deficyt płynów i nie powinno się doprowadzać do sytuacji, kiedy pijemy bo pojawia się pragnienie (przykład wysiłek fizyczny wypacamy, czyli ponosimy stratę to zaraz chce się nam pić). Raczej należy je wyprzedzać o krok.
Podpowiadam jeszcze popijanie koktajli owocowych np. z truskawek, bananów,maślanki (kefiru, jogurtu, mleka) plus jakieś otręby, słonecznik, może siemię. Fajny sposób aby np. na śniadanie przemycić trochę witamin i minerałów. |
|
|
|
#2569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi pomógł rozcieńczony pół na pół sok pomidorowy, choć też nie na długo i nadal raczej zmuszam się do picia, mimo że ciągle mi się chce pić, to mało co mi "wchodzi" |
|
|
|
|
#2570 |
|
Raczkowanie
|
Chciałbym mieć ten problem ,ja pije jak szalona ,co chwile czuje się jakbym z tydzień nie miała ,żadnego płynu w ustach
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Jeszcze dwa dni temu byłabym po stronie tych, którym nie chce się pić. Ale od wczoraj, kiedy to podczas "wycieczki" do Krakowa cały czas piłam nie mogę obejść się bez wody. A w nocy po powrocie do domu dorwałam się do litrowego dr.witt-a to prawie go skończyłam.
Dziś też cały czas z woda. A co za tym idzie męczą mnie częste wizyty w wc :p Zmęczenie mnie nie odpuszcza, piersi bolą w nocy jak się kręce w lozku a do tego mdłości i zgaga. Takie to uroki ciazy ![]() Tak mówicie o pomidorowej, że chyba sama jutro sobie zrobie. Ja to nagotuje gar i za chwilę go nie ma ja pije zupę w kubeczku, a mąż zawsze z kluskami. Jak się dorwiemy to do póki dna nie zobaczymy ![]() Dziewczyny jak chcecie to Mustela wysyła próbki - warunek to zapisać się do klubu na facebooku. Ja dziś dostalam krem na rozstepy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
potem powoli zbieraliśmy swoje. Dużo pomogli rodzice. A to patelnia od teściowej, a to komplet talerzy misek od mamy. Moja pierwsza myśl przed przeprowadzka (i pierwsze co kupiłam) to dwie reklamówy przypraw bo to mi wtedy było niezbędne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2572 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja pije normalnie,tak jak pilam. Najgorsze to bylo po porodzie,przez noc to tylko mi donosili ciagle dzbanki z woda i cewnik musieli oprozniac,bo non stop pelen,a siki byly przezroczyste,sama woda ![]() Czy ktoras z was ma mdlosci wieczorne? Bo ja mam tylko wieczorem.
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie najadłam się pomidorówki
![]() Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze wszystkie już prawie macie potwierdzoną ciąże a ja dopiero w czwartek ![]() Mój mąż stara się o mnie dbać,ale też nie zaczyna sam rozmów o dzidziusiu zazwyczaj to ja go molestuje i ciągle gadam ![]() Z racji tego że pracuje w salonie dziecięcym wiem co potrzeba na wyprawke...orientuje się troche w tym temacie bo to własnie mam na codzień...łóżeczka.....wó zki....butelki i mąż zawsze mówi że ja sobie z wszystkim poradze bo on się na tym nie zna
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2575 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja pierwsza wizyte bede miec gdy skoncze 11 tydzien i to nie bedzie jeszcze wizyta z Usg
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja mam wieczorem straszne wzdęcia i generalnie nie jest mi przesadnie dobrze.
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja jestem takim odmiencem :P A po porodzie odwrotnie niż u Ciebie, chociaz położne mi przypominały i miałam butle z wodą to prawie nic nie piłam. A po porodzie chcieli mi cewnik zakładac bo myśleli że wstrzymuje ze strachu. Dopiero któras położna wpadła na pomysł ze pewnie jestem odwodniona, podłączyli mi kroplówkę nawadniającą i dopiero do wc poszłam
|
|
|
|
|
#2578 |
|
limonka84
|
Hej!
![]() ja mam jutro wizytę u ginekologa, nie mogę się doczekać. Co do picia kawy - na razie jedna dziennie, ale chcę całkowicie wyeliminować ją z diety. Zresztą ostatnio przestała mi smakować. Piję za to dużo wody i soków. Jestem non stop głodna, trochę mnie to przeraża. Wczoraj ugotowałam ogromny gar zupy ogórkowej Co do mdłości to mam rzadko, ale za to zawroty głowy zawsze rano. Jest mi tak słabo, że nie mogę wystać przed lustrem w łazience szykując się do pracy. |
|
|
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam teraz tylko wieczorno/nocne mdłości, kiedy już się położę. Próbuję je przespać, ale nie zawsze się udaje. Migdały trochę pomagają, albo napój z imbirem.
|
|
|
|
#2580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zjadlam czeresnie i wlasnie wyladowaly w kibelku zaczelam 13tc a mdlosci mam nadal... to sie chyba nigdy nie skonczy...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

sama, znam ten ból, więc trzeba sobie pomagać
gdybym nie była w ciąży, @ powinnam dostać ok 14.06 ...gdzieś mi przemknęło przed oczami, że jeśli to nie jest czerwona żywa krew to mam nie panikować. 
16.06.2012

widać, że się cieszy, sam podejmuje temat jak to będzie, a gdzie łóżeczko będzie stało, czy będzie maleństwo z nami w łóżku spało.. ja tak daleko nie wychodzę, ja chcę zobaczyć w czwartek serduszko