|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
kurde kurde jak mogłam przegapić! |
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Ja paliłam ostatnio wosk Fresh Mint. Wrzucilam cały do kominka. Zapach ladny, ale z moca to słabo. I w dodatku pachnial moze ze 2-3 godziny.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Cozy Sweather mam nadzieję, że Pan Przemek upoluje mi big słój
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam zdjątko moich zakupów z ostatniego czasu, stacjonarnych i od pana Przemka. Co prawda niewyraźna trochę ta fota, ale zapachy cuuuudne
Yyyy... bokiem się załączyło, a na kompie otwiera się normalnie.... Jak rozpracuję, to poprawię.
|
#2555 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Swietna kolekcja! Fajnie oglada sie Wasze zdjecia
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też lubię oglądać Wasze zdjęcia... żałuję tylko że w jednym miejscu nie macie całości
|
#2557 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Hhm, moze to nie jest zly pomysl zeby stworzyc osobny watek analogiczny do perfum moja kolekcja swieczek
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
Goldziu, błagam!!! Wtedy to już w ogóle całą pensję na świeczki wydam, kredyt przestanę płacić i wszystko przepuszczę z dymem w sensie dosłownym (o przepraszam, YC nie dymią!). A tak to przynajmniej czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal
.A swoją drogą zbiorowe palenie pachnących świeczek pod mostem sobie wyobrażam, romantyczne to nawet. Wszytskie Wizażanki co na świeczki majątek przepuściły sobie tak koczują i napawają się z lecie a to stokrotką, a to kosiarką, a w zimie jakimiś pieczonymi jabłuszkami czy choinkami. Ładny widoczek.
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2013-08-14 o 12:20 |
|
|
|
#2559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
Powracam z nowinami!
![]() Z racji, iż Mama jednak wybrała sobie kosmetyki naturalne z Lawendowej Farmy, nie wybrałam stricte dla niej świeczuszek, ale za to, dzisiaj przypomniałam sobie, że moi Rodzice mają 31 rocznice ślubu, zatem... wzięłam im trzy samplery najbardziej polecanych przez Was YC, które mi wypisywałyście kilka stron wcześniej: - Lemon Lavender, - Bahama Breeze, - Child's Wish, Myślicie, że im się spodobają? ![]() Mam nadzieję, że tak.
|
|
|
|
#2561 | ||
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
A czy te, które wybrałam będą w samplerach pachnieć "normalnie" czy raczej kulawo?
Edytowane przez kObra. Czas edycji: 2013-08-14 o 12:53 |
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam Child's Wish w samplerze i bardzo bardzo słabo pachniał.
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
Buuu, no to narobiłam bałaganu sobie.
![]() Najwyżej podam Rodzicom sposób, który podała Jagoda, jakby im słabo pachniały, może gdzieś jakiś kominek mają, ale nie wiem. |
|
|
|
#2565 | ||
|
Zaczytana online
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Przydałby się jeszcze jakiś mały świecznik do samplerów (dopasowany średnicą do samplera,żeby ścianki dolegały do świecy-wtedy wypali się niemal całkowicie).Child's Wish - pachnie dość słabo,sama trafiłam nawet na słabo pachnący wosk,a druga sztuka jest już mocna,więc lepiej zakupić tartę. Bahama Breeze - sam wosk jest intensywny,ale nie jest killerem,więc nie wiem ![]() Dokup jeszcze 2 woski i wtedy sami wybiorą formę,którą preferują
|
|
#2566 |
|
Rozeznanie
|
Tylko już porobiłam zakupy i opłaciłam wysyłkę.
Zobaczymy, jak wyjdą te świeczki, wytłumaczę im co i jak w razie czego, a następnym razem pokupuję różne woski do nas do domku i dla nich. Choć im sprawa radość, że w ogóle się ładna świeczuszka pali. ![]() No, i cieszą się z każdego drobiazgu, a Mama już w ogóle, więc pewnie i tak się będę ciechać na te trzy, a Tata jak zobaczy 3x YC, to chyba od komputera nawet odejdzie, hahah!
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
) nic nie dolega kiedy odpalam świece,raz tylko umoczył nos w wosku,ale też nic się nie stało Słój staram się postawić poza jego zasięgiem,ale nie zawsze jest to możliwe. Na ogół nie jest nim nawet zainteresowany,czasami podchodzi ostrożnie i obserwuje,ale jeszcze go nie zaatakował. W czasie zabawy i jego wariacji świecę ustawiam w bezpiecznym miejscu,żeby na to nie wpadł i tyle
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
Napisałam do sprzedawcy u którego kupowałam, czy mogłabym pozamieniać samplery na woski i dopłacić, gdyby była taka potrzeba. Zobaczymy, co mi odpisze.
|
|
|
|
#2569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak podoba Ci się Edelwiess? Cytat:
siedziałabym w tym wątku całą dobę ![]() Cytat:
Cytat:
Życzę Ci spełnienia tego pięknego marzenia Przedstawiam poniżej moje dzisiejsze skarby U mnie dziś Quenn Anne's Lace... kwiatowo pudrowe cudo
|
|
#2570 | ||
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
Gratuluję zakupów,bardzo bardzo udane!Wypróbuj kiedyś Peppermint Bark - koniecznie! Jestem pewna na 100%,że zakochasz się w tym zapachu,kto oparłby się czekoladzie z miętą?Chyba nikt ![]() U mnie pali się nowa Papaya Punch z illuma-lid. Zapach bardzo intensywny,soczysty,przep ełniony dojrzałymi owocami. Z daleka przypomina mi Mango Peach Salsa,więc jestem bardzo uradowana Illuma nie tłumi zapachu, płomień stoi na baczność i wosk topi się już przy ściankach. Moja kolejna dobra inwestycja
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
Podoba mi się bardzo
, choć dochodze jednak do wniosku, że ja genetycznie jakoś na chłodne i niesłodkie zapachy jestem nastawiona i bardziej będę zawsze lubić stokrotkę. A Edelweiss kojarzy mi się na równi z kwiatkami, co ze śmietanką albo miłą tkaniną. Bardzo przyjemny i otulający .Właśnie Queen Anne's Lace jeszcze mnie inryguje. To zapach marchwi zwyczajnej, zielska którego wszedzie pełno, a którego zapach szczerze uwielbiam
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapachy BBW totalnie w moim stylu, szczególnie Honeysuckle mi się podoba, poezja!!! jakbym miała szansę kupiłabym ze 3 duże świece ![]() OlaVS marchewka???
|
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
To jeśli się zgodzi, to chyba zrezygnuję z tego Child's Wish - zdam się na Wasze opinie.
![]() A co powiecie na ten zestaw wosków: 1. Bahama Breeze, 2. Lemon Lavander, 3. Pink Dragon Fruit, 4. Kitchen Spice - tak na wieczór, spodobał mi się opis tego zapachu, 5. Black Cherry Albo zamiast któregoś Beach Walk albo Turquoise Sky. Te dwa ostatnie, to myślałam z myślą o Tacie, ale sama nie wiem. ![]() Tyle tego wszystkiego, że idzie kręciołka dostać. ![]() Co byście jeszcze poleciły? ![]() Teraz, jeśli to mają być na obojga Rodziców, to nie muszą być wszystkie takie kwiatowo-owocowo-świeże, ale tutaj kolejny raz zdam się na Was.
Edytowane przez kObra. Czas edycji: 2013-08-14 o 14:38 |
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Beach Walk weź koniecznie śliczny jest
|
#2575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No i z Twojego opisu rozumiem, że ujęcie kwiatka też takie ucywilizowane raczej. Hm. Szkoda, że to się na odległość nie da powąchać. Dla mnie najbliżej tego prawdziwego zapachu marchwi zwyczajnej jest Apres l'Ondee Guerlaina, też jest chłodnawy, ale i pudrowy (oczywiście mowię o perfumach, nie o świeczce). Znasz może ten zapach? Jeśli Queen Anne's Lace jest podobna, to chciałabym mieć...
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2577 |
|
Rozeznanie
|
Ale robicie mi mętlik, hihihi.
![]() No dobra, to lista byłaby taka (jeśli sprzedawca się zgodzi... WOSKI: 1. Bahama Breeze, 2. Lemon Lavender, 3. Child's Wish, 4. Beach Walk, 5. ???
|
|
|
|
#2578 | ||
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() I MANGO PEACH SALSA! (Wycofują go,a jest fantastyczny,grzechem byłoby go nie poczuć!)
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię black cherries, pachnie tak jak mamba wiśniowa
Black Coconut też jest fajny
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, to już wszystko wiem!
![]() Dla nas zrobię za kilka dni zakupy, to też te wezmę plus jeszcze jakieś inne. ![]() Tak myślę, żeby wziąć trochę sztuk tych wosków i będziemy mogli z mężem rzucać się z nimi. ![]() Muszę tutaj Was trochę pomęczyć, poczytać, co tutaj jeszcze fajnego jest. ![]() Dla nas wymyśliłam takie zestawienie wosków: (Mąż lubi typowo męskie zapachy - macie coś godnego polecenia - dopisałam tutaj sobie Black Coconut), ja lubię świeże, kwiatowe zapachy, cytrusowo-owocowe, ale nie za słodkie, no i takie świąteczne. ![]() 1. Lemon Lavander, 2. Bahama Breeze, 3. Child's Wish, 4. Beach Walk, 5. Mango Peach Salsa, 6. Black Coconut, 7. Baby Powder (tutaj chciałam coś delikatnego dla bliźniaczek na noc, żeby im delikatnie i uspakajającego pachniało - chyba, że macie inne propozycje dla noworodków. ),8. Turquise Sky, 9. Fluffy Towels, 10. White Gardenia, 11. Pink Dragon Fruit, 12. Kitchen Spice, 13. Loves me, Loves me not, 14. Black Cherry, 15. ??? Co sobie będziemy żałować zapaszków! ![]() To są jakieś moje tutaj propozycje, które Wy dałyście, te które z opisów mnie się podobają, ale prosiłabym o korektę, hehe! ![]() No i coś dla dziewczynek do pokoiku, delikatnego, subtelnego, co bym mogła im zapalać na chwilkę, żebym im się dobrze spało. I coś dla męża - ciężkiego, męskiego, dla takiego łysego, napakowanego pana, jak mój mąż, haha!
Edytowane przez kObra. Czas edycji: 2013-08-14 o 15:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

kurde kurde jak mogłam przegapić!

.
- jest naprawdę wesoło!

jak podoba Ci się Edelwiess?