Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 09:14   #2551
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
My dzisiaj wizytujemy . Oczywiście w nocy już nie spałam bo ciągle myślałam czy wszystko ok i już mam stresa
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
[/COLOR]A tak poza tym to ja też dziś mam wizytę u tej swojej ginekolog. Ciekawe co mi dziś powie.
trzymam kciuki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:14   #2552
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Mam iść na konsultacje chirurgiczną czy wytrzymają do po porodzie czy muszę teraz usuwać, znajomy ginekolog powiedział że w ciąży jak najbardziej mogę je usunąć nawet lepiej się ich pozbyć od razu i że znieczulenie spokojnie mogę wziąć.
Umówiłam sie dzisiaj na wizytę u lekarza bo migdał mi spuchł ( albo spuchnął nie wiem jak się pisze) i jeszcze mnie ucho zaczyna pobolewać, wszystko z prawej strony płakać mi się chce
Jejku współczuje wiem co to za ból, już też 3 miałam usuwane.Aż się żyć odechciewało, ani jeść ani się śmiać, tragedia.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:17   #2553
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poza tym to ja też dziś mam wizytę u tej swojej ginekolog. Ciekawe co mi dziś powie.
A i przepraszam zołza ze mnie
Witam się

aaaa w sobotę mój mąż przyłożył rękę do brzucha i poczuł dzieciątko jak sobie tam coś robiło, mówił, że takie bąbelki poczuł
chwile wcześniej mi dał znać o sobie kopiąc

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
My dzisiaj wizytujemy . Oczywiście w nocy już nie spałam bo ciągle myślałam czy wszystko ok i już mam stresa

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:17   #2554
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mam nadzieję że usuną Ci jak najszybciej i nie będziesz się męczyć

proszę Pań, przedstawiam Wam brzuchol mojej Nelki- jutro zaczynamy 24 tydzień, albo 26 zależy wg których wyliczeń patrzeć

przepraszam że bokiem, ale jak robiłam to było wszytsko w porządku w sensie że bylo prosto
Śliczny brzuszek
Stary 2013-07-15, 09:17   #2555
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

dzięki nawet nie bolało wkłucie o dziwo

a co do przykładania ręki do brzucha, to może jeszcze do Niego nie dociera, że tam jest dziecko i ono może tak kopać..
ale faceci ogólnie są mało wrażliwi na takie rzeczy

fajne obrączki, choć nie w moim stylu...
a nie myśleliście by przetopić te obrączki co dostaliście i zrobić po swojemu?? szerokość?? bo wzór już wybraliście

my też dostaliśmy złoto, w tym obrączkę teściowej, chciała nam też po mężu dać obrączkę, ale powiedzieliśmy, żeby ją sobie zostawiła. dała nam za to jakieś pierścionki i łańcuszki.
nawet gdybyśmy otrzymali 2 obrączki też byśmy je przetopili
Mi obrączki od teściowej się bardzo podobają, są bardzo w moim stylu, zwykłe, gładkie i półokrągłe Szerokość też jest taka jak być powinna, jak będę je miała w rękach to wstawię jakieś zdjęcie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:19   #2556
Azealia
Raczkowanie

Lineczka kawał brzuszka!! Nela ma piękny apartament
Stary 2013-07-15, 09:19   #2557
domii29
Zakorzenienie

Lineczka brzuszek prześliczny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 09:21   #2558
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mi obrączki od teściowej się bardzo podobają, są bardzo w moim stylu, zwykłe, gładkie i półokrągłe Szerokość też jest taka jak być powinna, jak będę je miała w rękach to wstawię jakieś zdjęcie
no chyba ze tak

my też mamy półokrągłe, do tego soczewkowe (wypukłe od środka)

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:22   #2559
Dzastin08
Wtajemniczenie

Lineczka, Ninka ma piękny apartament

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:22   #2560
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

dzięki nawet nie bolało wkłucie o dziwo

a co do przykładania ręki do brzucha, to może jeszcze do Niego nie dociera, że tam jest dziecko i ono może tak kopać..
ale faceci ogólnie są mało wrażliwi na takie rzeczy

fajne obrączki, choć nie w moim stylu...
a nie myśleliście by przetopić te obrączki co dostaliście i zrobić po swojemu?? szerokość?? bo wzór już wybraliście

my też dostaliśmy złoto, w tym obrączkę teściowej, chciała nam też po mężu dać obrączkę, ale powiedzieliśmy, żeby ją sobie zostawiła. dała nam za to jakieś pierścionki i łańcuszki.
nawet gdybyśmy otrzymali 2 obrączki też byśmy je przetopili
De bardzo ładne obrączki.
My dostaliśmy obrączki od babci mojego męża przetopiliśmy je i mamy ładne obrączki za 500 zł a nie za 2000. No była to spora ulga dla nas.
Stary 2013-07-15, 09:26   #2561
anulka2205
Wtajemniczenie

witajcie my po urlopie
100 stron do nadrobienia łącznie z końcówką poprzedniego wątku, także pędziwiatrów nie nadrobię ale mam nadzieję, że wszystko u wszystkich dobrze

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 09:26   #2562
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny brzuszek
Cytat:
Lineczka kawał brzuszka!! Nela ma piękny apartament
Cytat:
Lineczka brzuszek prześliczny
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Lineczka, Ninka ma piękny apartament
Nela

dziękuję dziewczyny jakiś na tym zdjęciu brzuch wyszedł ciut spłaszczony :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-15, 09:31   #2563
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
De bardzo ładne obrączki.
My dostaliśmy obrączki od babci mojego męża przetopiliśmy je i mamy ładne obrączki za 500 zł a nie za 2000. No była to spora ulga dla nas.
Tak coś czuję że ten post miał być do mnie
Dla nas też to wielka ulga, TŻ chciał ślubu ale miał ograniczenia związane z brakiem kasy a jak dostaliśmy obrączki + pierścionek zaręczynowy do przetopienia od teściowej to TŻ zaczął jakoś zupełnie inaczej ze mną rozmawiać na temat ślubu
Za zmniejszenie obrączek zapłacimy tylko 30zł
Ciekawe ile wyjdzie za wzór mniej więcej

Tak w ogóle to wczoraj moi rodzice spotkali się z moją teściową bo mamuśki chciały już teraz usłyszeć jakie mamy plany związane ze ślubem, ile osób zapraszamy i co byśmy chcieli do jedzenia Oczywiście już zaczęły menu ustalać ale mój tatuśko zbił je z tropu i w pewnym momencie wypalił "ej kobiety jeszcze nie zabierajcie się za pieczenie ciast bo Wam do ślubu stwardnieją"

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-15 o 09:33
Stary 2013-07-15, 09:34   #2564
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak w ogóle to wczoraj moi rodzice spotkali się z moją teściową bo mamuśki chciały już teraz usłyszeć jakie mamy plany związane ze ślubem, ile osób zapraszamy i co byśmy chcieli do jedzenia Oczywiście już zaczęły menu ustalać ale mój tatuśko zbił je z tropu i w pewnym momencie wypalił "ej kobiety jeszcze nie zabierajcie się za pieczenie ciast bo Wam do ślubu stwardnieją"
Dobry teściu
Stary 2013-07-15, 09:36   #2565
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
witajcie my po urlopie
100 stron do nadrobienia łącznie z końcówką poprzedniego wątku, także pędziwiatrów nie nadrobię ale mam nadzieję, że wszystko u wszystkich dobrze
No w końcu
Jak się czujecie? Jak urlopik minął?

Cytat:
Nela

dziękuję dziewczyny jakiś na tym zdjęciu brzuch wyszedł ciut spłaszczony :P
Wybacz Tyle tutaj Ninek,że się poplątałam

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-15, 09:40   #2566
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tak coś czuję że ten post miał być do mnie
Dla nas też to wielka ulga, TŻ chciał ślubu ale miał ograniczenia związane z brakiem kasy a jak dostaliśmy obrączki + pierścionek zaręczynowy do przetopienia od teściowej to TŻ zaczął jakoś zupełnie inaczej ze mną rozmawiać na temat ślubu
Za zmniejszenie obrączek zapłacimy tylko 30zł
Ciekawe ile wyjdzie za wzór mniej więcej
myślę że za wzór też ie weźmie dużo

Cytat:
spoko, wybaczam

wciam właśnie arbuza i nie wiem czy mi smakuje cebulą czy kiełbasą

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-15, 09:42   #2567
aaby
Zakorzenienie

Heloł!

Ponadrabiane mam na bieżąco, ale czytam ciągle przez telefon, na raty, więc nie zacytuję - przepraszam

lineczka - piękny brzuszek! Ja chciałam się w sb zmierzyć, ale gdzieś mi miara uciekła... Pech

Pisałyście o libido... Moje od dawna jest na wakacjach i chyba nieprędko stamtąd wróci, ale nie ukrywam, że raz na ruski rok sama coś zainicjuję, bo jednak mąż jest facetem - niech zna moje dobre serce Choć jak już dojdzie do czegoś, to jest fajnie... Najgorsze zacząć
W sb zbałamuciłam męża Po wszystkim przyznał się, że w trakcie sexu nie potrafi dotknąć mojego brzucha, bo sex to intymność między nami, a mój brzuch kojarzy mu się teraz tylko z Niną. Cieszę się, że zdobył się na szczerość
Jeśli chodzi o dotykanie, całowanie i mówienie, to od kiedy wiemy, że to Nina, to inaczej się odnosi Wcześniej to była dla niego abstrakcja. Teraz wita się ze mną i potem z Małą, czasem coś do brzucha powie, czasem pocałuje. Bez przesadyzmu, nie tuli się do niego całymi dniami, ale jednak co jakiś czas potrafi

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
A nie dwie? U Azealii i u nas... Czy któraś jeszcze czeka na Ninkę?
Przepraszam, ale tyle nas tu jest, że czasem nie ogarniam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:44   #2568
Azealia
Raczkowanie

Dzastin Niny są AŻ dwie U mnie i u Aaby :P Na chwilę obecną, może po południu będzie Tymek zamiast Ninki?

Domi a złotnik będzie Wam coś przetapiać? Bo my dostaliśmy od moich rodziców obrączki, miałam z komunii łańcuszek i pojedyncze pogubione kolczyki i jakieś pokrzywione pierścionki i myślałam że się je przetopi i z tego zrobi obrączki, ale złotnik powiedział Nam że różnych rzeczy się nie przetapia na jedną bo wyszedłby z tego sraczkowaty kolor, więc po prostu to złoto sprzedaliśmy i różnicę dopłaciliśmy, za obrączki wyszło Nas w sumie chyba 400 zł, zamiast 2000, mamy półokrągłe, gładkie, Mąż ma 6mm ja 5mm i soczewkowe czyli od środka wypukłe, ale w sumie nie wiem po co Chyba powiększa się je sprawniej :P
Stary 2013-07-15, 09:45   #2569
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
P
Agatka kopie niesłychanie zwłaszcza wieczorem kiedy sobie spokojnie w łóżku już leżymy z mężem i ja mogłabym to obserwować i dotykać brzucha non stop i czuję się tym strasznie uradowana, ale mój mąż jakoś tak mniej. Nie dąży do kontaktu z brzuchem kiedy mała się uaktywnia, chyba, że ja wezmę Jego rękę i położę sobie na brzuchu żeby poczuł, to wytrzymuje dwa kopnięcia i zabiera rękę, mówiąc, że czuje się dziwnie z tym. A jak wczoraj kazałam Mu popatrzeć jak brzuch mi faluje to aż się wykrzywił stwierdzając, że wygląda to tak jakby mieszkał tam alien. ja się oczywiście śmieje ale tak teraz mnie to jakoś męczy...
moja młodsza siostra jak poczuła ruch małej to non stop przykłada ucho do brzucha, gada do brzucha, a mój mąż jakoś tak nie po drodze Mu do tego mojego brzucha....nie wiem co mam na ten temat myśleć.
Mam to samo.I tak samo bylo w pierwszej ciazy. Dla niego to nierealne, i te kopniaki nic nie znacza. Usg to co innego, bo widzi malego, ale dzis nie poszedl. Sam z siebie nie zapyta jak sie czuje, nie dotknie brzucha, nie gada do niego, nie przytula, nic.. Mam wrazenie, ze jest jeszcze mniej zaangazowany niz przy pierwszej ciazy. Teraz wie co to znaczy dziecko Przykro mi, rozmawialam z nim o tym, on nie widzi problemu. Spie na lewym boku bo tak mi wygoniej i nawet mnie nie przytuli, musze go o to poprosic, bo inaczej odwroci sie na drugi bok i spi. Czasem to czuje sie jak inkubator
Moj mieszkal sam jak sie poznalismy. Cisza, spokoj,potem wprowadzilam sie ja z kotem. Byl przyzwyczajony do wielu rzeczy i musielismy sie dotrzec. Po przyjsciu na swiat syna (po 5,5 roku zwiazku) nagle nie mogl wieczorami sobie odpoczac, bo dziecko trzeba wykapac, bo placze, itp. Nie ma zbyt czesto spontanicznego seksu, bo wlasnie dziecko sie obudzilo, i jakos tak coraz gorzej u nas.
Moj maz czekal chyba na corke. Kiedys tez byl cierpliwy do dzieci, a teraz mam wrazenie coraz mniej. Fakt, ze po porodzie od razu wszystko przy malym robil, wstawal nawet w nocy do niego, teraz tez, kladzie go co drugi dzien spac, kapie. Ale odbily sie te zmiany na naszym zwiazku i czasem mam wrazenie, ze jestesmy tylko tata i mama. Do roku bylo jeszcze ok, a jakos potem..

Ja po wizycie.Maly odwracal sie caly czas jajkami do nas nie chca pokazac twarzy. Juz chcialam stanac na rekach, by zmienic pozycje ale lekarka mi nie pozwolila Wazy 620g i ma ponad 30 cm. A od ostatniej wizyty przytylam tylko 600g
Nie udalo sie zrobic ladnej fotki, bo maly byl przytulony do lozyska i obraz twarzy byl caly czas znieksztalcony.Wygladal jak obcy na tym 3 d.

Lineczka-spory brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6057[1].jpg (56,7 KB, 32 załadowań)

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-15 o 09:47
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 09:45   #2570
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
No w końcu
Jak się czujecie? Jak urlopik minął?

Było super, duuuużo wrażeń
A Wam się udał? bo morze mieliście zaliczyć pamiętam

Domi jak Ty o obroączkach, to gratuluję a tak się martwiłaś, że tż nigdy się nie zdecyduje

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:45   #2571
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
lineczka - piękny brzuszek! Ja chciałam się w sb zmierzyć, ale gdzieś mi miara uciekła... Pech

Pisałyście o libido... Moje od dawna jest na wakacjach i chyba nieprędko stamtąd wróci, ale nie ukrywam, że raz na ruski rok sama coś zainicjuję, bo jednak mąż jest facetem - niech zna moje dobre serce Choć jak już dojdzie do czegoś, to jest fajnie... Najgorsze zacząć
W sb zbałamuciłam męża Po wszystkim przyznał się, że w trakcie sexu nie potrafi dotknąć mojego brzucha, bo sex to intymność między nami, a mój brzuch kojarzy mu się teraz tylko z Niną. Cieszę się, że zdobył się na szczerość
Jeśli chodzi o dotykanie, całowanie i mówienie, to od kiedy wiemy, że to Nina, to inaczej się odnosi Wcześniej to była dla niego abstrakcja. Teraz wita się ze mną i potem z Małą, czasem coś do brzucha powie, czasem pocałuje. Bez przesadyzmu, nie tuli się do niego całymi dniami, ale jednak co jakiś czas potrafi [/FONT]
mój podczas dotyka brzucha nie cały czas ale zdarzy się

poza tym wypróbowaliśmy wczoraj czegoś nowego i mi powiedział, że on momentami ma wrażenie że mi zgniecie brzuch, ale uspokoiłam go że ja wiem na ile mogę sobie pozwolić i w razie co powiem

to skoro powraca ten temat to jeszcze mam pytanie: czy zawsze macie teraz w ciąży orgazm? bo ja ostatnim czasem mam z tym problem mam ochotę, podoba mi się, TŻ się stara ale finiszu u mnie nie ma

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-15, 09:49   #2572
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz przed slubem przelozylam pierscionek na druga reke na palec serdeczny, zeby TZ mial wolny palec na obraczke
Cytat:
u mnie z tym nie było problemu, bo zaręczynowy noszę na środkowym palcu (ciut za duży był na serdeczny)
moje bratowe pierścionki zaręczynowe przeniosły czy to na drugą rękę czy na środkowy palec w dniu ślubu
Cytat:
Miałam praktyki w salonie fryzjerskim i podglądałam panny młode i zazwyczaj jak przychodziły na czesanie w dniu ślubu to miały przełożony pierścionek na palec środkowy
Cytat:
Anoula- ja w dniu ślubu przełożyłam na serdeczny lewej ręki, ale po ślubie już kilka dni wrócił na swoje miejsce i noszę obydwa na jednym, obrączka jest gładka, zaręcznowy delikatny więc wygląda to ładnie.
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie obrączek i pierścionków. Zamierzam nosić zaręczynowy na środkowym palcu bo na tym samym z obrączką to by mi zginął bo jest bardzo delikatny Zrobię tak jak pisałyście, jeszcze przed ślubem założę pierścionek na środkowy palec, żeby nie było problemu przy zakładaniu obrączki

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ide dzisiaj na wizyte. Ciekawa jestem czy przytylam, bo ostatnio to maratony robie i mam tyle ruchu, ze az mnie wieczorami stopy bola.

Milego dnia!

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

A atak w ogóle to dzień dobry z rana, dzisiaj sobie pospałam, czuję się z tym dziwnie, bo zawsze to pobudkę mam koło 6-7. Wcinam właśnie śniadanie i Was podczytuję...
no i jak to wczorajsze mierzenie, nie pochwalicie się wynikami.

Dziewczyny ja mam takie pytanie, ponieważ zaczynam się bardzo poważnie zastanawiać, jeszcze się nie martwię ale czuję się z tym trochę dziwnie.
Agatka kopie niesłychanie zwłaszcza wieczorem kiedy sobie spokojnie w łóżku już leżymy z mężem i ja mogłabym to obserwować i dotykać brzucha non stop i czuję się tym strasznie uradowana, ale mój mąż jakoś tak mniej. Nie dąży do kontaktu z brzuchem kiedy mała się uaktywnia, chyba, że ja wezmę Jego rękę i położę sobie na brzuchu żeby poczuł, to wytrzymuje dwa kopnięcia i zabiera rękę, mówiąc, że czuje się dziwnie z tym. A jak wczoraj kazałam Mu popatrzeć jak brzuch mi faluje to aż się wykrzywił stwierdzając, że wygląda to tak jakby mieszkał tam alien. ja się oczywiście śmieje ale tak teraz mnie to jakoś męczy...
moja młodsza siostra jak poczuła ruch małej to non stop przykłada ucho do brzucha, gada do brzucha, a mój mąż jakoś tak nie po drodze Mu do tego mojego brzucha....nie wiem co mam na ten temat myśleć.
Mój TŻ też jakoś nie przytula się do brzuszka. Raz się tylko zdarzyło, wtedy co miałam serię kopniaków, że przyłożył głowę do brzucha. On to tak tylko na razie szturcha brzuch i mówi np: "halo" albo pyta "co zjesz?". Ostatnio co raz częściej zdarza mu się mówić o nas w liczbie mnogiej, ale myślę, że niektórzy tak czasem mają. Tak wnioskuje z tego co TŻ mówi, że na razie dla niego dzidzia jest trochę nierzeczywista, cieszy się oczywiście bardzo, że będzie tatusiem, ale w pełni to do niego dotrze dopiero jak weźmie dziecko na ręce. Teraz powoli zaczyna do niego bardziej docierać bo brzuch się powiększa w szybkim tempie, może jak w końcu poczuje jakiegoś kopniaka to też będzie jakiś przypływ uczuć. Ale ja go nie zmuszam, mój TŻ tak po prostu ma Uczucia okazuje w inny sposób, i bez przytulania wiem, że kocha nas obie

Cytat:
Oglądam w necie właśnie wzory obrączek bo dziś mamy iść do złotnika odebrać pomniejszone obrączki i powiedzieć mu jaki wzór wybraliśmy i on ma nam doradzić czy do tych obrączek pasuje czy nie. Powie nam ile z takim wzorem schodzi i czy wyrobi się do 24 sierpnia tak jak planowaliśmy ślub czy nie, jeśli nie to wzory zrobimy sobie po ślubie na spokojnie a na ślubie będziemy mieli gładkie obrączki
Z TŻtem jednogłośnie wybraliśmy ten wzór (chodzi o sam wzór, nasze obrączki będą całe złote nie takie jak widać na obrazku)
Obrączki mają się podobać przede wszystkim Wam, ja osobiście nie chciałam wzorów na obrączkach bo niezbyt to lubię, ale jeśli taki właśnie wybraliście to super co do ścierania, wszystko zależy jak wzór będzie zrobiony. Na tym zdjęciu jest dość głęboko wycięty i w takiej sytuacji ścierać się nie powinien.

Cytat:
proszę Pań, przedstawiam Wam brzuchol mojej Nelki- jutro zaczynamy 24 tydzień, albo 26 zależy wg których wyliczeń patrzeć
super brzuszek

Cytat:

A tak w ogóle to dzień dobry ale leje w Krakowie

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:

Ja po wizycie.Maly odwracal sie caly czas jajkami do nas nie chca pokazac twarzy. Juz chcialam stanac na rekach, by zmienic pozycje ale lekarka mi nie pozwolila Wazy 620g i ma ponad 30 cm. A od ostatniej wizyty przytylam tylko 600g
Nie udalo sie zrobic ladnej fotki, bo maly byl przytulony do lozyska i obraz twarzy byl caly czas znieksztalcony.Wygladal jak obcy na tym 3 d.
super że mały rośnie 30 cm to mi się wydaje takie nierealne na razie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 09:49   #2573
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kawał chłopaka! To pewnie Nina podobna, skoro mamy identyczny termin
Ostatnio jej nie mierzył, więc nic nie wiem... Ciekawe, czy na echu zrobi jakieś pomiary
Chciałabym być już po

Cytat:
to skoro powraca ten temat to jeszcze mam pytanie: czy zawsze macie teraz w ciąży orgazm? bo ja ostatnim czasem mam z tym problem mam ochotę, podoba mi się, TŻ się stara ale finiszu u mnie nie ma
Z resztą ja ogólnie nieczęsto go mam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-07-15 o 09:50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 09:50   #2574
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie dwie? U Azealii i u nas... Czy któraś jeszcze czeka na Ninkę?
Przepraszam, ale tyle nas tu jest, że czasem nie ogarniam
Cytat:
Dzastin Niny są AŻ dwie U mnie i u Aaby :P Na chwilę obecną, może po południu będzie Tymek zamiast Ninki?
No tak Ninka tu, Ninka tam i mi się pomieszało z Nelą

Cytat:

Lineczka-spory brzuszek
Maly bezwstydnik
za wizytę.

Cytat:

Domi jak Ty o obroączkach, to gratuluję a tak się martwiłaś, że tż nigdy się nie zdecyduje
A Nam pogoda dopisała więc też wyjazd się udał.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-15, 09:50   #2575
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Domi a złotnik będzie Wam coś przetapiać? Bo my dostaliśmy od moich rodziców obrączki, miałam z komunii łańcuszek i pojedyncze pogubione kolczyki i jakieś pokrzywione pierścionki i myślałam że się je przetopi i z tego zrobi obrączki, ale złotnik powiedział Nam że różnych rzeczy się nie przetapia na jedną bo wyszedłby z tego sraczkowaty kolor, więc po prostu to złoto sprzedaliśmy i różnicę dopłaciliśmy, za obrączki wyszło Nas w sumie chyba 400 zł, zamiast 2000, mamy półokrągłe, gładkie, Mąż ma 6mm ja 5mm i soczewkowe czyli od środka wypukłe, ale w sumie nie wiem po co Chyba powiększa się je sprawniej :P

Teściowa zaproponowała mojemu Damianowi żeby wziął jej pierścionek zaręczynowy i przetopił na mój wymarzony pierścionek i Damian zapytał złotnika ostatnio jak coś takiego wygląda i co da się z tym zrobić więc złotnik kazał mi sobie wybrać jakiś pierścionek i mi taki zrobi
Obrączek przetapiać nie będziemy bo są ładne, tylko uparliśmy się na ten wzór żeby coś w nich zmienić, nie lubię zwykłych gładkich obrączek więc koniecznie musi być wzór
Stary 2013-07-15, 09:51   #2576
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No tak Ninka tu, Ninka tam i mi się pomieszało z Nelą
Swoją drogą Nela to był nasz drugi typ

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-15, 09:53   #2577
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Lineczka-spory brzuszek
już wielki chłopisko no i super że wszystko w porządku

dziękuję

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
super brzuszek
dziękuję
Cytat:
Z resztą ja ogólnie nieczęsto go mam
mi się zdarzy nie mieć raz na ruski rok, a tu już kolejny raz z rzędu

Nela 5/11/13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 09:56   #2578
Dzastin08
Wtajemniczenie

aaby, a to echo to będzie wyglądać jak USG?
bo ja nie mam pojęcia jak to wygląda... my idziemy na echo dopiero0 1.08

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-15, 09:57   #2579
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
aaby, a to echo to będzie wyglądać jak USG?
bo ja nie mam pojęcia jak to wygląda... my idziemy na echo dopiero0 1.08
Z tego co wyczytałam w necie to tak, tylko z naciskiem na serduszko.
Ale też prawdę mówiąc do końca nie wiem...
Dzidzia, Ty już jesteś po echu... Możesz nam opisać, jak to wygląda?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-15, 09:58   #2580
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
mój podczas dotyka brzucha nie cały czas ale zdarzy się

poza tym wypróbowaliśmy wczoraj czegoś nowego i mi powiedział, że on momentami ma wrażenie że mi zgniecie brzuch, ale uspokoiłam go że ja wiem na ile mogę sobie pozwolić i w razie co powiem

Też mam z tym problem, nie wiem co jest grane, jest miło ale nie raz się zdarzy że orgazmu brak choć tak bardzo bym chciała

Cytat:

Dziękuję Ciężko było ale jakoś powoli do niego dotarło to wszystko, jego przede wszystkim koszty przeraziły. Ale jak teściowa podarowała nam swoje obrączki i zaproponowała żeby obiad po ślubie urządzić u nich to jakoś zmienił zdanie

Cytat:
Mam to samo.I tak samo bylo w pierwszej ciazy. Dla niego to nierealne, i te kopniaki nic nie znacza. Usg to co innego, bo widzi malego, ale dzis nie poszedl. Sam z siebie nie zapyta jak sie czuje, nie dotknie brzucha, nie gada do niego, nie przytula, nic.. Mam wrazenie, ze jest jeszcze mniej zaangazowany niz przy pierwszej ciazy. Teraz wie co to znaczy dziecko Przykro mi, rozmawialam z nim o tym, on nie widzi problemu. Spie na lewym boku bo tak mi wygoniej i nawet mnie nie przytuli, musze go o to poprosic, bo inaczej odwroci sie na drugi bok i spi. Czasem to czuje sie jak inkubator
Moj mieszkal sam jak sie poznalismy. Cisza, spokoj,potem wprowadzilam sie ja z kotem. Byl przyzwyczajony do wielu rzeczy i musielismy sie dotrzec. Po przyjsciu na swiat syna (po 5,5 roku zwiazku) nagle nie mogl wieczorami sobie odpoczac, bo dziecko trzeba wykapac, bo placze, itp. Nie ma zbyt czesto spontanicznego seksu, bo wlasnie dziecko sie obudzilo, i jakos tak coraz gorzej u nas.
Moj maz czekal chyba na corke. Kiedys tez byl cierpliwy do dzieci, a teraz mam wrazenie coraz mniej. Fakt, ze po porodzie od razu wszystko przy malym robil, wstawal nawet w nocy do niego, teraz tez, kladzie go co drugi dzien spac, kapie. Ale odbily sie te zmiany na naszym zwiazku i czasem mam wrazenie, ze jestesmy tylko tata i mama. Do roku bylo jeszcze ok, a jakos potem..

Lineczka-spory brzuszek
Jaki słodki maluszek
Kawał chłopaka z niego
Super że wszystko jest w porządku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości