|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Używałyście maski Gliss Kur Oil Nutritive? Zastanawiam się nad kupnem, bo szukam czegoś, co porządnie włosy nawilży i nie będzie wymagało ulepszania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
|
Kokos przeważnie puszy włosy wysokoporowate, podobnie jak proteiny wielkocząsteczkowe (jajko, mleko). Moje puszy, próbowałam kilka razy, ostatnio na kosmyki testowe (chciałam sobie oszczędzić pudla na całej głowie). Podobnie do kokosa działa olej karite (shea), ale może w odżywce jakoś słabiej.
Ręcznik z mikrofibry przypadkowo mam w domu od prawie 10 lat, walał się, bo był za duży i niewygodny do normalnego sprzątania. Wymiary ok. 40 x 60cm czy coś takiego (teraz nie mogę zmierzyć, bo łazienka jest zajęta). Żółty, taki boucle. Kupiłam go na jakimś chińskim bazarze typu "wszystko po 3 zł". Wchłania genialnie. Ja zaczynam się puszyć po mojej kuracji, ale to co niespuszone, ładnie błyszczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
jak się nazywają gumki i opaski do włosów bez metalowych elementów? Bo wpisuję różne hasła i nie umiem znaleźć tego na allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
to już nałóg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Haha, Lusianna, pisze Ci w kółko to samo o olejowaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Nie, za krótko był chyba i to pierwszy raz był. A to dobry pomysł dawać go na całą noc? Czy lepiej tak na 30 minut? Słonecznikowym się posmarowałam póki co, bo nie wiedziałam jaki kupić. Włosy mam chyba wysoko porowate
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Ale że mi? ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
ukreciłam COŚ. oczekuję puchu stulecia.
Mam odzywkę z biedry, LOrysa (niby z keratyną, ale oj tam), żółtko, gliceryna i oleljek z kiełków pszenicy. ![]() ![]()
#2558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja właśnie, nie wiem, czy dobrze myślę, ale ten raz w tygodniu chcę dawać jakieś proteiny mimo tego, że potem mam puch. Ale dzisiaj nawet nie taki straszny, a nigdzie nie wychodzę. Proteiny hydrolizowane mam w wszystkim co dzisiaj użyłam i tak...Jak sobie zbiorę typy, to kupię keratynę hydrolizowaną i kwas hialuronowy, że kapać do czegoś. Od następnego mycia przechodzę na odżywki Isany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co tego będzie. Kładłybyście taką mieszankę na skórę głowy, czy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Raczkowanie
|
Skrobia ładnie wygładza akurat
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
#2564 |
Zadomowienie
|
Ale to co innego. Maskę się kładzie, żeby składniki mogły się wchłonąć w skórę głowy przy cebulkach, żeby je później odżywiać. Tak myślę, że skrobia może to utrudnić, no bo jakoś tam zaklei. Dajesz ją z wodą (jest w masce), więc pęcznieje. A jako suchy szampon daje się bez wody.
W ogóle ja jestem zwolenniczką jak najdłuższego olejowania (na noc), między innymi dlatego, że skóra głowy jako dobrze ukrwiona i o dość dużej powierzchni, wchłania te różne dobroci z olejów, podobnie jak jelita. Ale musi mieć trochę więcej czasu. EDIT: ale oczywiście, nic się nie stanie, zmyjesz i już. Napisz jakie efekty. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-02 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Raczkowanie
|
a propos mąki - doczytajcie PLIS u Blondhaircare.
Ja używam mąki wąsnie do maski, mieszam z kallosem, którego nie lubię. Używam też jako pudru matującego -moj ukochany. spłukałam moją miksturę, szału nie ma, miękkie i sypkie. ponieważ nie stylizuję na noc i tak, więc naolejuję, zobaczymy rano co potrafią ![]()
#2567 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nie dorabiam filozofii ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- To też zależy od włosów. Kiedyś domywałam właściwie wszystko odżywką, po ponad trzech latach wolę szampon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2569 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie się jeszcze nie udało nałożyć maski na same włosy, no nie umiem, ja zawsze smaruję wszystko. Tym bardziej jeżeli to ma być maska pod czepek i ręcznik, to nie wiem jak nałożyć, żeby skóra nic nie dostała? Tym bardziej jestem efektów i pewnie też kiedyś spróbuję ![]() Miałam kiedyś skrobię ziemniaczaną dla dziecka, rzadko używałam, bo nie było wielkiej potrzeby, ale już chyba wywaliłam (aaaaa, no tak, sam wywalił bo chciał zobaczyć co jest w środku tego pudełka ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a dla dziecka. pamiętam jak mój młody się kiedyś POTWORNIE (ale serio POTWORNIE) odparzył. masakra. jak to zobaczyłam to prawie się popłakałam. ale umyłam, wysuszyłam, zasypałam solidnie mąką na noc.Rano miał pupę jak nową. nie używałam potem już żadnej innej zasypki. z tym, że skroiaw maksach -trochę wygładza i możeprstować - moje fale prostuje na amen ![]()
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emolientowe to z olejami, silikonami, parafiną, itd., czyli takie, które wygładzą włos, dociążą, zabezpieczą. Cytat:
A filozofii w tym nie widzę. ![]() Nakładam z głową w dół od pewnego miejsca, wiążę w koczek i już. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Tak się to robi. ![]() Swego czasu używałam skrobii zamiast pudru, ale wysuszała mnie za bardzo i na dodatek na zdjęciach się świeciła okropnie. Tak na biało. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Jednak nie kładłam ten maski na skórę głowy. Wolałam nie ryzykować
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Ja używam skrobi zamiast pudru i jestem zachwycona, bo matuje na bardzo, bardzo długo. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Denkuję to co mam i myślę co zakupić. W tej chwili mam Bingo proteinowe, Kallos Latte, Alterra granat, Potters coś z perłą i tak na chybił trafił je używam, raz ta raz inna ![]()
![]() |
#2575 | |||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
uzywam jak pudru - matuje na milion godzin, mnie nie wysusza. nie swieci (mi się na bialo - ale na wierzch kładę trochę rozswietlacza albo brązera
![]()
#2577 |
Rozeznanie
|
Joanna miód i mleko d/s ma wystarczająco dużo protein, żeby używać go jako tej proteinowej odżywki?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Mnie puszyła, to pewnie ma tam tych protein trochę. Może jeszcze ktoś coś napisze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie po drugim użyciu już trochę swędziało, a na 3 czy 4 dzień pojawił się drobny łupież. Ale to nie znaczy, że też tak będziesz miała ![]() Cytat:
Ja mam taki turban mały znaczy mimo tego że krótkich włosów nie mam to mi się mieszczą w nim i kupiłam w sklepie wszystko po 2 zł za 2 zł ![]() Moje są niby wysokoporowate ale kokos ich nie puszy. Chyba że są jakoś normalnie porowate ![]() Cytat:
Moje chyba też tak właśnie mają ale ja już się staram nie sprawdzać porostu ani długości żeby się nie załamywać, że nie rosną ![]() Cytat:
Dotyczy to również olejów przeznaczonych do olejowania skóry ? Typu Sesa ? Bo się zastanawiam czy przypadkiem nie wzmaga mi trochę wypadania zamiast powstrzymywać ![]() Cytat:
Moje niby są wysokoporowate, ale ani kokos, ani proteiny jakie by nie były nie puszą mi jakoś włosów a te z miodu i mleka to moje włosy po prostu uwielbiają i poprawiają mi skręt ![]() Chyba że jak już wyżej pisałam są inaczejporowate ale nie wiem ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.