|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
0 | 0% |
| Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
|
2 | 3,51% |
| Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
|
1 | 1,75% |
| Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
|
13 | 22,81% |
| Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
|
5 | 8,77% |
| Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
|
0 | 0% |
| Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
|
1 | 1,75% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
|
25 | 43,86% |
| Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
|
9 | 15,79% |
| Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można c
Cytat:
Kawę też naturalną, ale z ekspresu przelewowego. Ale to już rzadko, bo ogólnie nie jestem jakimś mega fanem kawy. Nie jem w ogóle tylko tego czego mi lekarz zabronił. O herbacie nic mi nie wspominała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() ladnie przybral
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
objadłam się na grillu
a teraz jeszcze 2 naleśniki z dżemem zjadłam i wsumie cały czas miałam ten ból podbrzusza, teraz jak półlezę to jakby nie boli ale jak tylko wstaje to od razu ból, no i brzuch się spina co chwilę, ale nie liczę jakoś minut no bo nie boli to wiadome że to raczej nie to ;pniby chcę urodzić już ale kurde jutro jest spotkanie z nivea baby, chciałam iść bo będą dużo rzeczy podobno rozdawać a i auto mam w tym tyg dać do wymiany rurki od wspomagania, no i czekam na wypłatę (uwielbiam moją firmę, zawsze się spóźniają :/ a w umowie wyraźnie napisane do którego ma być wypłacona to oni mają w dupie to) bo jeszcze pare wydatków mam.Natala super poród, taki jakbym chciała i dzięki dziewczyny za wskazówki przy KP, skopiowałam wszystko
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
shure za wagę młodego
![]() ![]() passion straszna masakra, ale jak mus to mus ![]() ![]() ladan piękna kołyska... passion ale przy KP nie mozna palic chyba.
|
#2555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ci
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, il
Cytat:
Ale jak kawe zawsze baaardzo lubiłam, to w ciąży tylko od czasu do czasu mam ochotę.
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
takie tam o karmieniu piersia, o ulozeniu dziecku w bruchu itp i patrze a tam.dieta przyszlej mamy surowe mieso kategorycznie wzbronione alkohol w malych ilosciach dozwolony wtf? zaznaczam.ze to nowe wydanie a nie jakis stary.paszkwil Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2558 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzi
Cytat:
![]() Moje normalnie jest bardzo niskie 100/60-110/70 to dla mnie jest normalne ciśnienie przy którym świetnie się czuję Jak ostatnio miałam parę razy 138/85 albo 140/95 to ledwo żywa byłam, jak zombie chodziłam po ścianach z zawrotami głowy Ja ogólnie normalnie mogę wypić kawę i spać iść,w normalnych warunkach nie działa to na mnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie
Cytat:
Ale wracając do ciśnienia ja też mam całe życie niskie, więc jak mnie w ciązy raz uderzyło 125/90 (czyli całkiem normalne) to myślałam, że głowa mi dosłownie eksploduje. Także wiem co czułaś ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() A mięso surowego czemu nie? Też ze względu na tokso, ze mozna sie zarazic i przenieść? |
||
|
|
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Dopadł mnie głód!
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
A teraz mnie tak ciagnie ze nie wiem ![]() Chyba swiadomosc ze nie moge poteguje u mnie chec... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
brzuch mi się spina, ale narazie chyba nieregularnie
no i boli w dalszym ciągu chyba tak jak na @, jak chodzę to gorzejciekawe kiedy się zacznie i ciekawe czy będę wiedziała że to to, narazie to na pewno nie to chyba ![]() no nic wykąpię się i położę spać, trzeba nabierać siły dobrej nockimoże on mi robił jakiś taki mini masaż szyjki? wykręcałam się na tym fotelu z bólu, zacisnęłam pięści na podpórkach i zęby też zaciskałam, ale do przeżycia to było, więc nie wiem
02.09.2013 Aleksandra Edytowane przez Larysa88 Czas edycji: 2013-08-26 o 23:22 |
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nabieraj sił, żeby poród gładko poszedł!No i przydał by się jakiś porodzik - tak ładnie się w czwartek zaczęło i nagle przestuj
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A masaż, hmm, może mniej boli jak się robi przed porodem? Bo mi w sumie robiła jak już byłam wykończona, skurcze były masakryczne, a ona mi jeszcze na skurczu ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Jak sobie zaczynam poród przypominać, to mam ochotę uciekać
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej
![]() Nadrobiłam. Makrela- wielkie gratulacje !!!! Natala- naprawdę optymistyczny opis porodu !!! ja-ika i shure- gratuluję udanych wizyt i pozytywnych wieści. Your Angel- chora akcja...suty opadają... Daj znać od czasu-do czasu przez siostrę co u Ciebie... A ja byłam na imprezce ale pierwszy raz mnie brzuch bolał całe południe i zamiast się cieszyć spotkaniem ze znajomymi ciągle się wierciłam w poszukiwaniu wygodnej pozycji...
|
|
#2566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no przydałby się jakiś poród, albo jakieś akcje już przepowiadające ![]() Cytat:
jakoś to będzie.i nie mów tak pesymistycznie bo tutaj dziewczyny opisujące porody tak fajnie miło i optymistycznie dają nadzieję że nie jest źle więc niech i tak pozostanie
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
Re: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. X
Pozdrawiam babeczki. U nas prawie polnoc. Zrobilam dzis zupke kalafiorowa i placuszki z cukinii z sosem czosnkowym. Mniam. Dziekuje za uwage i dobranoc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podalam to wlasnie jako (anty) przyklad takiego troche "szalenstwa" z dieta ciazowa na bazie informacji w necie.Kawe pije codziennie, bo ja uwielbiam. No i tez cisnienie mam niskie 90/50 i czasem mniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Udało mi się nadrobić wczoraszy dzień. Aż jestem z siebie dumna Makrela gratulacje ![]() Natala super opis, taki optymistyczny. Zresztą już raz pisałam że śniło mi się że u nas porody pójdą taśmowo i bezproblemowo Wszystkim gratuluję wczorajszych jakże pozytywnych wizyt. Tassia śliczna wyprawka Vea zazdraszczam wypoczynku. No i super sprawa z leżaczkiem, matą Ja mam dziś wizytę u kardiologa a następnie w szpitalu położniczym. O ile nie przeraża mnie ten położniczy to mam nadzieję że u kardiologa nie spędzę dłużej jak 3 godziny. Wiem że tam zawsze są obsuwy i swoje trzeba odczekać ale liczę alna łuk szczęścia. Niech sprawdzi czy moje serce wytrzyma emocje przedporodowe, potwierdzi jeszcze raz że wymagam cc i finito. A potem na shoping z wielkim kuponem H&M
|
|
#2570 |
|
BAN stały
|
Oczywiście nie mogę spać.Parę nocy było lepszych, myślałam, e juz tak zostanie a tu dupa
|
|
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2572 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() Ja znalazłam coś takiego http://dieta.pl/nowosci/dla_mamy/co_...miaca-762.html Pozostaje tylko mieć nadzieję, że moje dziecko nie będzie kolkogenne |
||
|
|
|
#2573 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zakupów zazdroszczę ![]() Dziewczyny współczuję bezsennych nocy |
|||
|
|
|
#2574 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S o jakiej diecie mowicie ![]() :brzyda l: jestem zainteresowana
|
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kciukam mocno. W ogóle to czytałam o tym co spotkało naszą Angel i stwierdzam że złośliwość ludzka czasami nie ma granic.
---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, lecz nie dobry. Znowu nieprzespana noc i wszystko bolało.Wykończę się...W dodatku glowa mnie boli i mi niedobrze.
No to ponarzekałam ![]() Mam nadzieję,że mi przejdzie bo muszę się zebrać i pójść do rodziców poprać.
|
#2578 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro mam wizytę i mam nadzieję,że nie usłyszę nic takiego
|
#2580 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do tego, że będziesz sama po urodeniu to nawet jakbyś urodziła jutro, pobędziesz trochę w szpitalu, a Twój ma od 7.09 urlop to przecież niedługo.Parę dni, góra tydzień wytrzymasz.Jak będziesz miała przy sobie malucha to nawet nie zauważysz kiedy ten czas poleciA jak nie to Ci mogę T. podesłać
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-08-27 o 07:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

potancowalismy z Julkiem az do 2.30 
i wsumie cały czas miałam ten ból podbrzusza, teraz jak półlezę to jakby nie boli ale jak tylko wstaje to od razu ból, no i brzuch się spina co chwilę, ale nie liczę jakoś minut no bo nie boli to wiadome że to raczej nie to ;p
a i auto mam w tym tyg dać do wymiany rurki od wspomagania, no i czekam na wypłatę (uwielbiam moją firmę, zawsze się spóźniają :/ a w umowie wyraźnie napisane do którego ma być wypłacona to oni mają w dupie to) bo jeszcze pare wydatków mam.