Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 10:30   #2551
ilkas
BAN stały

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

JJJustynAAA ulala, to ładnie pospałaś Kurcze..mnie też wczoraj kuło coś, po lewej stronie z boku, na dole. Hm..tak mnie to wkurzało i trzymało cały wieczór Potem w nocy trochę mnie też bolał brzuch..ale tak jakoś dziwnie..ani nie żołądek, ani nie jajniki (bo czasem mnie ciągnęły), ani to też nie ból rozciągającej się macicy..bo ten też już znam. No nie wiem..w każdym razie mam nadzieję, że już przeszło na dobre
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:31   #2552
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

ASIA .co to jest b-b?

VAMPIRK Musisz miec cierpliwosc do malza... nie ma co.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:38   #2553
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
ASIA .co to jest b-b?

VAMPIRK Musisz miec cierpliwosc do malza... nie ma co.

B-b to skrót od miasta Bielsko-Biała.
U nas w Cieszynie nie ma centrum handlowego i sklepów typu hm, ca, reserved więc zostały nam weekendowe wycieczki zakupowe w b-b
Stary 2013-11-03, 10:39   #2554
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

lihgt limara - no jesli by to bylo twardnienie od wysilku itp to lepiej polezec potem niech przejdzie.
potem jak brzuszek będzie większy będzie to bardziej odczuwalne.

Vwvampirka - tez bym sie wkurzyla! i jeszcze se umyslal posiadówę w domu! po prostu rewelacja. Juz bym wolala siedziec sama - ty pewnie tez
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:49   #2555
JJJustynAAA
Zakorzenienie

LIGHT LIMARA dzieki za wyjasnienia. Myslalam.ze to moze jakis sklep dla ciezarnyxh o ktorym warto wiedziec

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

ILKAS nie narzekam na taki sen ostatnio mialamz nim problemy wiec tym bardzije sie ciesze. Chociaz znow czuje ze mi sie oczka kleja... masakra;/ probuje czytam ksiazke ale nie moge sie skupic. Poza tym miala spiecie.z.malzem. zdenerwowalam sie.bo ostatnio non stop slysze o jego planach... co by to nie kupil co by to nie zrobil... a nijak ma sie to do moich planow zwiazanyhc z dzidzia. Ja zastanawiam si egdzie wstawimy lozeczko a.on ze kupimy nowa sofe i fotele.jak.juz na.lozeczko nie ma miejsca... i tak ciagle... moze przesadzam ale jakos ni emoge tego pojac

Mama Franka

Stary 2013-11-03, 11:30   #2556
ilkas
BAN stały

JJJustynAAA może on jeszcze tego tak nie czuje? Może wydaje mu się to odległe? My to wiadomo, że myślimy o łóżeczkach, ubrankach, wózkach itd, ale dla niego może to jeszcze za wcześnie? Choć rozumiem, że Ciebie może to wkurzać. Ale pamiętam, że z moim też tak było w pierwszej ciąży. Dokładnie tak samo jak opisałaś Dopiero potem mu się włączyło wicie gniazdka razem ze mną i wziął się za remont pokoju dla Emilki z takim zapałem, że nawet ja nie miałam nic do gadania..on miał swoją wizję
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:33   #2557
agaaga89
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie cały weekend stukałyście i znów ciężko się nadrabia, ale dałam radę !
Widzę, że jednak coś wspominałyście o twardnieniu podbrzusza, na szczęście u mnie już po piątku taka sytuacja się nie powtórzyła i oby póki co więcej takowej nie było...
Poza tym chyba zaczynam wracać do żywych, nie zapeszając drugi dzień bez mdłości

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 11:46   #2558
paulka0212
Wtajemniczenie

A co dziś na obiadek? ja chyba rosołek zrobię

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:51   #2559
JJJustynAAA
Zakorzenienie

ILKAS malz juz zdazyl przyjsc poprzutulac sie do mnie i przeprosic za swoja znieczulice... takze u nas dosc szybko zalatwiamy problemy. Zdarzaja sie ciche dnia... ale staramy sie ich calkowicie unikac. Takze jest juz lepiej. Na pewo jest tak jak piszesz ze on jeszcze tego nie czuje. Ja tez musze byc chyba bardziej wyrozumiala.

OBIADEK ja juz rosolek zrobilam. I wszamalam golabki.z.wczoraj.takze mam luz. Zbieramy sie na spacer... buziaki

Mama Franka

Stary 2013-11-03, 11:55   #2560
agaaga89
Zakorzenienie

Czyli się nie wyróżnię, też rosół

Stary 2013-11-03, 11:57   #2561
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A w ogole to zastanawiam.sie nad fotelikiem.slyszalam duzi.dobrych opini o maxi cosi. Co sadzicie???? Czy znacie inne godne polecenia??? Bede wdzieczna za wszelkie uwagi!!!

Mama Franka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 11:57   #2562
anulka3999
Rozeznanie

Ja również melduję się z łózka wczoraj jeszcze jako tako się czułam ale dziś od rana wymiotowałam nie wiem czym to jest spowodowane, ale podejrzewam ze jedzenie mi zaszkodziło wczoraj...
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:58   #2563
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Anulka to odpoczywaj ile mozesz.

Mama Franka

Stary 2013-11-03, 12:02   #2564
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Kasiab91 ma chyba gości bo sie nie odzywa

mam chwilkę więc wrzucę wam mój nowy - pierwszy nabytek dla bąbelka

Kurczę w przyszły weekend jedziemy do Krakowa... Zamierzamy odwiedzić Bonarkę więc będę chciała zobaczyć co mają w sieciówkach typu H&M czy C&A dla ciężarnych...

No i chce zobaczyc osobiście rzeczy z Happy Mum - na internecie bardzo mi się podobają... A teściowa się zadeklarowala że może mi zrobić prezent na urodzinki i że mogę sobie coś wybrac

Ide poleniuchować przed tv bo małż chce zająć lapka...

Udanego wieczorku Kochane
śliczne body podasz linka, albo namiary skąd są?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
A w ogole to zastanawiam.sie nad fotelikiem.slyszalam duzi.dobrych opini o maxi cosi. Co sadzicie???? Czy znacie inne godne polecenia??? Bede wdzieczna za wszelkie uwagi!!!

ja mam dla starszego dziecka aktualnie maxi cosi ma atesty i jest dobrze oceniany ale nie do każdego auta gabarytowo pasuje, mój jest dość wysoki... chyba są jakieś wskazówki od producentów, do jakich aut jaki fotelik...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Anulka to odpoczywaj ile mozesz.

Stary 2013-11-03, 12:04   #2565
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Body sa z HS. Takze namiary moge podac sklepu body firmy baby.
Nawet zastanawialam.sie czy dla takiego malucha nie lepiej kupowac nowych tzeczy ale kilka lepszych nie z.uzytych z SH moge miec. Wypiore wyprasuje i mysle ze beda ok.

Mama Franka

Stary 2013-11-03, 12:12   #2566
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Body sa z HS. Takze namiary moge podac sklepu body firmy baby.
Nawet zastanawialam.sie czy dla takiego malucha nie lepiej kupowac nowych tzeczy ale kilka lepszych nie z.uzytych z SH moge miec. Wypiore wyprasuje i mysle ze beda ok.

O ja lubie SH nawet ostatnio kupiłam za pare złotych półśpiochy, body na noramkach, body na krótki rękawek, bluzeczkę na krótki rękawek - wszytsko nowe z metkami, białe z HM
Stary 2013-11-03, 12:26   #2567
paulka0212
Wtajemniczenie

Ja nie mam cierpliwości do SH jeżeli chodzi o ciuchy dla mnie, ale jeżeli chodzi o ciuszki dla dzieci to kooooocham tam grzebać

I na pewno będę tam od stycznia stałym bywalcem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 12:26   #2568
asia27100
Zakorzenienie

vampirka oj wkurzylabym się... zreszta mam tak czesto. ja jestesmy u mojej nrodziny to tz jest czesto zmeczony i musimy jechac jako pierwsi, ale jak on siedzi w domu np na piwku z moim bratem, to potrafia walczyć do nocy

a czym spowodowane jest twardnienie brzucha? co go powoduje?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 12:28   #2569
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
vampirka oj wkurzylabym się... zreszta mam tak czesto. ja jestesmy u mojej nrodziny to tz jest czesto zmeczony i musimy jechac jako pierwsi, ale jak on siedzi w domu np na piwku z moim bratem, to potrafia walczyć do nocy

a czym spowodowane jest twardnienie brzucha? co go powoduje?
stres, nerwy, wytężenie fizyczne, leki niektóre..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 12:31   #2570
asia27100
Zakorzenienie

wystarczający jest wtedy wypoczynek? jest to groźne dla malucha?

sorry może durne pytania, ale jeszcze nie zdarzyło mi się, a jestem też pierwszy raz w ciąży...

Stary 2013-11-03, 12:45   #2571
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
wystarczający jest wtedy wypoczynek? jest to groźne dla malucha?

sorry może durne pytania, ale jeszcze nie zdarzyło mi się, a jestem też pierwszy raz w ciąży...

wklejam pierwszy link z google
http://parenting.pl/portal/twardniejacy-brzuch-w-ciazy
Stary 2013-11-03, 12:55   #2572
asia27100
Zakorzenienie

ech no głupia, zapomniałam o wujku google

dziękuję

chyba nici z dzisiejszych zakupów. leje deszcz, nie mam ochoty na podróż samochodem w taka pogode

Stary 2013-11-03, 13:27   #2573
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej
ale u nas pogoda, leje jak nie wiem.. nigdzie ani wyjść nie można
i ciemno jak w d.uupie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

I jutro z rana na badania. Jak zrobie siku w nocy to złapac do pojemnika i odstawic do lodowki ? Czy jak wstane juz to wtedy łapac ?
Miłego dnia
chyba lepiej jak wstaniesz
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Poza tym chyba zaczynam wracać do żywych, nie zapeszając drugi dzień bez mdłości
ja też, ja też

Cytat:

maxi cosi priori albo romer king ma dobre opinie ale ten drugi to już droższy wydatek

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 15:06   #2574
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A my właśnie niedawno wróciliśmy ze spacerku, zaczeło kropić...
Teraz wpadłam na pomysł szybkich zakupów w biedrze... Obkupiłam się owocami i właśnie zjadam pyszną sałatkę owocową. mniam

no i teraz leje jak z cebra a była taka piękna pogoda.

Mama Franka

Stary 2013-11-03, 15:14   #2575
kasiab91
Zakorzenienie

No hej hej...

U mnie też leje jak z konewki

Goście byli, spóźnili się półtorej godziny Ale za to krótko posiedzili, bo już była zmęczona.
A zrobiłam na kolację wczoraj zapiekankę z ryżem i kurczakiem i sałatkę z sałaty lodowej. Pycha

A teraz wkurzyłam się na męża Mieliśmy jechac do moich rodziców tam jest moja rodzina, no i znów on ma 1000 innych rezczy do zrobienia. A sama nie chcę jechac i tłumaczyc co on robi że nie ma go ze mną
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 15:47   #2576
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja też, ja też
Oby już nam tak zostało

Cytat:
Teraz wpadłam na pomysł szybkich zakupów w biedrze... Obkupiłam się owocami i właśnie zjadam pyszną sałatkę owocową. mniam
Też dziś miałam taką ochotę, a miałam tylko parę jabłek, mango z puszki o ogromnego lenia więc dolałam jogurtu i coś na kształt sałatki wyszło

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A teraz wkurzyłam się na męża Mieliśmy jechac do moich rodziców tam jest moja rodzina, no i znów on ma 1000 innych rezczy do zrobienia. A sama nie chcę jechac i tłumaczyc co on robi że nie ma go ze mną
A rozmawiałaś z nim co ma za problem do Twojej rodziny? Mój Tż też kiedyś unikał rodzinnych spotkań z mojej strony, dopiero jak się wkurzyłam i przycisnęłam go do muru to mi wytłumaczył w czym rzecz... Teraz już jeździ, bo wiem w czym, a właściwie w kim miał problem

Stary 2013-11-03, 16:53   #2577
VwVampirka
Zakorzenienie

Widzę, że tępo na wątku nieco spadło...

Hope, zgadłaś, wolałabym już siedzieć w domu sama Byłam zmęczona, zaczynały mi się mdłości, prawie spałam przy tym koledze (nie mamy osobnego pokoju)...
Dopiero ok 22-giej zakończyłam imprezę, bo już prawie mdlałam ze zmęczenia... TŻ poszedł odprowadzić kolegę... wrócił po półtora godziny... ja myślałam, że przenieśli się do Niego, ale panowie, myk do żabki i dokończyli imprezę w naszym samochodzie Dziś się TŻ przyznał, jak się go dopytywałam gdzie byli tyle czasu

Cierpliwość do mojego TŻ muszę czasami mieć... ale ja 2 razy nie daję się tak wykiwać. Następnym razem będę miała gdzieś to, że On się źle czuje

Kasiab, a Twój TŻ puściłby Cię samą do rodziny? Mój to zaraz by coś zaczął wymyślać, że jak to wygląda itd... a nieraz bym go chętnie zostawiła i pojechała sama. A powiedziałabym, że np ma dużo pracy i nie ma jak się zebrać, by posiedzieć trochę dłużej...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:34   #2578
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
I jutro z rana na badania. Jak zrobie siku w nocy to złapac do pojemnika i odstawic do lodowki ? Czy jak wstane juz to wtedy łapac ?
Miłego dnia
Lepiej z rana Ja też idę jutro i Tż mnie nei podwiezie, musze pół godziny się przebiec

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
W ogole wczoraj jak sie obudziłam i spojrzałam na swoj brzuch to az sie wystraszyłam... lewa strona od pepka miała górke była odstająca a prawa jakby "spadła" była płaska. Czy to mozliwe ze dzidzius sie przesunał i był wtedy w tamtym miejscu? Pozniej brzuch wrocil do normalnego wygladu ale to było naprawdę dziwne.
Hihi jeszcze zobaczysz duży brzus jakie kształty może przybierać, czasem jest wręcz kwadratowy
Co do spania na plecach to chodzi raczej o duuuuży i ciezki brzuch, teraz nie obciaża jeszcze tak kręgosłupa

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
U nas wczoraj wieczorem się pozmieniały wszystkie plany i w końcu Emilka została u moich rodziców a my z teściem wracaliśmy do nas do domu. Dzisiaj teść wraca już do siebie do miasta a my jedziemy do moich rodziców na obiad i po Milcię. Kurczę..wiecie, że jak ja ją zostawiam tam..to normalnie za nią tęsknię Wiem, że jej tam dobrze bo uwielbia dziadków, wczoraj ululałam ją do snu i wtedy pojechaliśmy .. ale mimo wszystko dziś od rana już mnie zżera i chcę już tam jechać i ją wyściskać A mąż poszedł biegać więc jeszcze to zajmie zanim tam dojedziemy..
Zostawiacie juz Emilkę na noc ? My się dopiero przymierzamy by zostawić Olafa, raczej nie bedzie problemu bo ma b.dobry kontakt z babcią ale jakoś jeszcze się nie złożyło A trzeba no bo na czas porodu może się przydac

Widzę, że wszyscy dziś mają senny dzień Ja wstałam z Olafem po 6, zjedliśmy śniadanie i o 9.30 wróciliśmy do łozka na 2 h Tż dopiero o 11 wstawał :p
Ale coś mnie ten żołądek boli cały czas aż zaczynam się martwić o maleństwo

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:59   #2579
Light Limara
Zadomowienie

[QUOTE=h0pe;43540357]lihgt limara - no jesli by to bylo twardnienie od wysilku itp to lepiej polezec potem niech przejdzie.
potem jak brzuszek będzie większy będzie to bardziej odczuwalne.

To chyba z jedzenia albo z tego, że mało piję tzn. staram się dużo pic, ale zaraz to wysikam.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
JJJustynAAA ulala, to ładnie pospałaś Kurcze..mnie też wczoraj kuło coś, po lewej stronie z boku, na dole. Hm..tak mnie to wkurzało i trzymało cały wieczór Potem w nocy trochę mnie też bolał brzuch..ale tak jakoś dziwnie..ani nie żołądek, ani nie jajniki (bo czasem mnie ciągnęły), ani to też nie ból rozciągającej się macicy..bo ten też już znam. No nie wiem..w każdym razie mam nadzieję, że już przeszło na dobre
Po lewej stronie z boku mnie też czasem kuje mylałam, że to jajnik...
A z tym bolem brzucha to np. nie za szybko się odwróciaś, albo wstałaś? Zauważyłam, ze mnie w nocy boli jak waśnie leżę na prawym boku a potem nagle się odwrócę. Za szybko to robię, bo sie zxapominam. Tak samo jak leżę i zas szybko wstanę
Stary 2013-11-03, 18:27   #2580
asiulka_22
Zakorzenienie

HEJ
a ja dzisiaj was podczytałam, ae nic nie pisałam,,, wstałam rano bo o 7:30 zrobiłam koktajl truskawkowy / wczoraj wyciągnęłam zamrożone truskawy+ do tego jogurt nat. i cukier , i dałam jeszcze 3 łyżki śmietany >> do blendera i mmmmmm pycha/ i na śniadanko był razem z bułeczką.... póżniej kilku godzinny seans filmowy sobie zrobiliśmy...oczywiście z łózka i leniuchowanie...
do kościoła na 17 poszlismy,,,, no i nie będe oryginalna jak powiem że u mnie też leejjjjje strasznie cały dzień
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości