|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Witam parę razy zabierałam się do pisania, ale nie daję rady. Nie wiem co się ze mną dzieje najchętniej cały dzień by przespała. Jak wstaje to do łazienki, strasznie mnie muli, nie mogę nic zjeść. Może od tego jestem taka osłabiona, waga pokazuje już 2 kg mniej. Jakoś teraz z tego się nie bardzo cieszę Głupio mi, że ostatnio piszę tylko o sobie i nic nie cytuję. Przepraszam.
Rena wysyłam nr na pw. Dziewczyny nie martwcie się o mnie jak będzie się coś działo to dam znać (mam nadzieję jednak że będzie ok). Chwilowo do czasu aż mi się poprawi pewnie będę pisała rzadziej. Nareszcie się udało coś sklecić.
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Ciąża
Nic się nie martw. Te 2 kg dzidziuś Ci zabrał pakuje Maleństwo! na razie zbiera siły, ale pozytywna energia na bank mu się przyda
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jakieś plamienie,mam nadzieje że to nie @ już
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam ten stan..trwał bite 4 miechy u mnie...
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Ja albo zapomniałam jak to jest być w ciąży, albo tamtym razem nie było tak kiepsko
.
|
#2556 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuję za to co napisałaś. muszę mu powiedzieć o tym... zwłaszcza, że leży teraz na kacu pieron jeden!!! i kawę pije;/ jeśli możesz to napisz mi w pm jakie to badanie, może zrobimy na nasgtępną wizytę... Cytat:
ja jak byłam nastolatką to marzyłam by uciec ze wsi, teraz mysle o tym jako o alternatywie, a w czerwcu ukończyłam dwuletnią szkołę technika rolnika kto wie czy na gospodarce znowu nie wyląduję... ciągnie jednak do natury... ![]() to prawda! renko trzymam kciukasy by jednak @ nie przyszła ![]() Cytat:
a tez mnie franca często odwiedza! ze 4 razy w roku.- odpukać- od pół roku cisza opryszczka wlasnie wychodzi zazwyczaj gdy organizm jest osłabiony..Cytat:
dzięki eskoCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale jednak są - to super! mam nadzieję,że się przydadzą miłego wieczorka dziewczyny
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-02-09 o 17:16 |
|||||||
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko i jak tam?
ja się najadłam i czekam na znaki od Krzysia, a on nic
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a miałabyś gospodarstwo? jakie? Może będę miała z kim konsultacje hodowlane prowadzić
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wieczorem szłam z Tż na spacer i z psem..każdy samochód był mój.. Mój Tż się śmiał, że gorzej jak z żulem Panika- zrobiłam foty kojca...wrzucę Ci później
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Aj, kalafior pociążowy.
W poprzednim poście mi umknęło... Kucyku tak, we Wrocławiu
|
|
|
|
#2561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam tylko podkreślić, że wiele dziewczyn z tego wątku, z powodu tego co przeszły, nabyło wiedzę równą tej, którą mają naprotechnolodzy ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45055318]Hej. Ja jestem antytalentem manualnym, nienawidzę szyć, nie ceruję nawet skarpetek (tylko wywalam:P), jedynie guzik od biedy przyszyję. A kwiatki mam w domu dwa i to cud, że jeszcze się jakoś trzymają (tzn. jeden z nich to jakieś suche drzewko z Biedronki, a drugi to trawa, która ma 3 źdźbła i więcej nie chce wyrosnąć...).[/QUOTE] heh, aż policzyłam swoje kwiatki i mam 45 doniczek różniastych roślin prawie jak w oranżerii - nie wygląda to dobrze (zwłaszcza, ze astmatyk jestem) a tak mi szkoda czegokolwiek się pozbywać Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
W więzieniu....
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
phi! całe więźnie ma dla siebie. T. ma malutką celkę...
wieeeeellllkiiii kojec! a Marcel ma zajefajną fryzurę suszysz mu włoski suszarą????i jaki nadzorca
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-02-09 o 17:52 Powód: ;) |
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To przekonuj, przekonuj, byle skutecznie ![]() Ogromna ta cela a Marcelek w niej taki malutki
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
kocur wow, jaki wielki. mi by cały pokój zajął
zadowolona z zakupu?
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Krzyś się najadł z Tobą i śpi pewnie ![]() ![]() świetny i rzeczywiście Twój synuś ma świetny fryz
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny- wyłączam się na trochę bo nie ogarniam...
z dzidziusiem wszystko ok, pierwsze popłakałam się przed badaniem USG- powiedziałam gin, że się bardzo boję a potem ryczałam w trakcie i po badaniu- liczyłam, że zobaczę serduszko a tu cały mały czwowiek- ręce i nogi skaczące i machające.... (oczywiście swoje odsiedziałam- czekałam ponad 4h to tyle o moim młodszym dziecku starsze- chore wczoraj w nocy temp prawie 40 stopni i nie mogliśmy tej temperatury obniżyć, pojechaliśmy na nocny dyżur pediatryczny mamy pięknie rozpisane leki, wykupione - ale co z tego jak dziecko przy chorobie nie chce mi ani jeść ani pić- to co miała dostać rano piła na raty do późnego popołudnia - a ma dostawać leki 3 razy żałuję, że nie poprosiłam o zastrzyki- byłabym spokojniejsza- jakoś przetrwałabym ten krótki płacz a tak to płacz na okrągło- gardło nie ofukane, nos nie zakropiony, leki nie wzięte wszystkie (albo w nie takich ilościach jak powinna...) ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- kocurku- świetny ten kojec- jakie ma wymiary- wydaje się dość duży ![]() a czupryna Marcelka imponująca
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko
Biedna Kasia, musi się bardzo męczyć
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko super, że z dzidziem wszystko dobrze
bidulka Kasia - mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla Kasi, biedactwo
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE- 9tc (8t6d)- tp 16.09.2014
|
#2572 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Znów nadrabiam po trochę.
TŻ dziś wymyślił nową zabawę, liże Kamila po ustach a ten się zaśmiewa Cytat:
jestem prze szczęśliwa! A więzadełko i tak trzeba będzie podciąć tylko nie wiem kiedy... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45008124]Pani dziękuję ![]() Po prostu mam wrażenie, że wszyscy się bawią z dziećmi cały czas, czytają im książki (TO jest właśnie moje wyobrażenie sprzed porodu....), a ja teraz nie mam siły ruszyć palcem (tak a propos frustracji, gdy wyobrażenia spotykają się z rzeczywistością). Dzisiaj nie idę na spacer, nie mam siły, na dworze włóczę nogami. Posprzątam cokolwiek, zrobię wreszcie obiad inny niż mrożonki, umyję włosy. Wow, nie ma to jak ambitne plany [/QUOTE]Też miałam takie wyrzuty.. dziewczyny ciągle bawiły się z maluchami a mój pół dnia na dworze i pół dnia na macie... myślałam że albo ja jestem wredna albo on za spokojny. Więc jeden dzień mu poświęcałam (na siłę czasami) a dwa dni ogarniałam dom. W końcu stał się mobilny i kompletnie na nic nie mam czasu, a Kamil jest ciągle przy mojej nodze ![]() Także wykorzystuj karuzele ![]() Rób tak żebyś odpoczęła ale jednocześnie nie zaniedbuj wszystkiego bo bałagan i namnażanie obowiązków też potrafią być dołujące Cytat:
Wogóle już nie wiem co wymyśleć, Kamil jest ciągle głodny a waży dobre 12 kg ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
ale nawet na wątku mamusiowym u nas widać że jednak te mamy karmiące piersią śpią mniej i gorzej bo dzieciaki starsze, sprytne i umieją przekazać że chcą pocycać. Jednak to jest wasza decyzja i tak jak mówisz nie ma gwarancji że jak dasz MM to będzie lepiej,Cytat:
![]() Ja do początku kolek byłam wiecznie zadowolona
|
||||
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ja się chwaliłam, że Wiktorek dwa dni po wizycie neurologa zaczął chodzić całkiem sam i zrezygnował całkowicie z raczkowania
Maga, ja przestałam karmić jakoś w 14mcu i tylko dlatego, że młody odrzucił pierś przez katar i dłuuugo jeszcze się wybudzał, po 5 razy czasem smoczek wystarczał ale conajmniej jedno karmienie nocą zaliczał (wstawanie w srodku nocy i robienie mleka trwa dłużej niz cyc :P ale za to wtedy nic nie stoi na przeszkodzie by to tż wstawał - więc niech lepiej ten twój sie nie wychyla), później stopniowo ilość pobudek sie zmniejszała, aż do 1 czy 2 ale obowiązkowe bylo jedno mleczko w nocy, stał w łóżeczku i mówił "mama am am" - wiem że niektórzy jakos probują oduczać i ograniczają nocne karmienie, ja przy mojej chidzinie nie miałam sumienia, z resztą wyznaję zasadę że jak będzie gotowy to sam zrezygnuje i tak się stało aż od 2 tygodni śpię całe nocki :P znam dzieci co od 8 mca spia bez pobudek, a mój prawie 19miesieczniak dopiero teraz
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
jakie fajne to więzienie
kocurku, a fryzura Twojego Syna niezmiennie wprawia w zachwyt Cytat:
![]() a co do męża - jestem na dobrej drodze ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-02-09 o 19:39 |
||
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2576 | |||
|
Zakorzenienie
|
jaki gigantyczny kojec!
Cytat:
współczuję choroby Kasi i męczenia się z lekami... Cytat:
dla Kamila!!! tyle nie gadał a jak zaczął to od razu w jakim stylu ![]() jeśli trzeba podciąć to jak najszybciej wg mnie.. Cytat:
dla Wiktorka!!!!ja też takiej zasady się trzymałam. fakt, było mi łatwo, bo J. szybko zaczął przesypiać noce, ale mimo wszystko drażni mnie oduczanie i podawanie wody zamiast mleka dzieciom 6-miesięcznym np... |
|||
|
|
|
#2577 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi, zbieram się do szukania kojca
Zdjęcia Marcelka mnie przekonały zupełnie Luna właśnie staram się ogarniać na co dzień, żebyśmy mieli jak mieszkać. Błysku nie mam, ale też nie dążę specjalnie do tego. Artur turla się jak szalony i powoli dźwiga całą górną część ciała, jak do raczkowania... Chyba szybciej będzie raczkował, niż usiądzie
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kojec ma 180x 180
Pani- ja nie susze włosów suszarka, ale obowiązkowa jest czapeczka Wiecie, że jak aj widze inne dzieci- łyse to "dziwnie dla mnie wyglądają
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
dla Kamilka i Wiktorka
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.

pakuje Maleństwo! na razie zbiera siły, ale pozytywna energia na bank mu się przyda

ja jak byłam nastolatką to marzyłam by uciec ze wsi, teraz mysle o tym jako o alternatywie, a w czerwcu ukończyłam dwuletnią szkołę technika rolnika

Oby ćwiczenia pomogły i nietrzebabyło robić tego zabiegu
dla Kamila!!! tyle nie gadał a jak zaczął to od razu w jakim stylu