Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-07-21, 10:18   #2551
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Ja zawsze chêtnie z Tob± porozmawiam

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:36   #2552
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Ja zawsze chêtnie z Tob± porozmawiam

Dziêkujê i wzajemnie Brakuje mi bardzo tego, zeby wstawaæ rano, malowaæ siê i i¶æ do ludzi. Czy do pracy czy szko³y - w sezonie te¿ mam góra raz w tygodniu zajêcia. Kole¿anek nie mam, moja przyjació³ka jest za granic±, reszta kontaktów jak wyjecha³am na studia siê urwa³a a znajomi których pozna³am na studiach...có¿, ja wyros³am z ¿ycia od imprezy do imprezy i æpania dzieñ w dzieñ - oni nie i to maj± mi za z³e. Pisa³am ju¿ o tym kiedy¶ zreszt±. Mam dar zawierania toksycznych znajomo¶ci.

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:45   #2553
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê i wzajemnie Brakuje mi bardzo tego, zeby wstawaæ rano, malowaæ siê i i¶æ do ludzi. Czy do pracy czy szko³y - w sezonie te¿ mam góra raz w tygodniu zajêcia. Kole¿anek nie mam, moja przyjació³ka jest za granic±, reszta kontaktów jak wyjecha³am na studia siê urwa³a a znajomi których pozna³am na studiach...có¿, ja wyros³am z ¿ycia od imprezy do imprezy i æpania dzieñ w dzieñ - oni nie i to maj± mi za z³e. Pisa³am ju¿ o tym kiedy¶ zreszt±. Mam dar zawierania toksycznych znajomo¶ci.
Dziewczyno, to ¿e doros³a¶ jest tylko Twoj± zalet± i objawem osi±gniêcia stadium doros³o¶ci.
A to, ¿e oni nie zauwa¿aj± i¿ s± ju¿ prawie dwoma nogami w doros³ym ¿yciu i ¿e trzeba w nim co¶ sensownego ze sob± zrobiæ - to ich problem na najbli¿szy czas.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Sama wiem jak trudno zawrzeæ dobre i znacz±ce przyja¼nie.
Te niby warto¶ciowe kilkunastoletnie nie prze¿y³y granicy.
Mam obecnie dwie kumpele, ale z powodu nat³oku wydarzeñ dnia codziennego widujemy siê kilka razy w roku, czê¶ciej dzwonimy do siebie. Ale to wszystko za ma³o. Brakuje mi takich babskich pogaduszek, omówienia dnia przy kawie, czy zwyk³ego wyj¶cia na zakupu ciuchowe, czy przypadkowego spotkania w piekarni i zamienienia paru s³ów.

Stary 2014-07-21, 10:50   #2554
przekarmiony
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Witam wszystkich. Postanowilem sie udzielic, bo juz od dawna mam zamiar schudnac ale brak weny.... moze tu ja znajde.
Jestem Marek, lekko po 30stce, zonaty, dwojka dzieci. Mam ogromna nadwage okolo 46kg. Dobrze wiem co to znaczy stracic ten worek poniewaz juz raz , a bylo to w wakacje przed studiami schudlem 40kg. Tak tak, w 4-5 miesiecy 40kg. Na zdrowiu to sie odbilo jasna sprawa. Ale macie pojecie jaka to byla metamorfoza? Nagle przestalem byc niewidzialny. Dziewczyny same zagadaly.... jezu ja wtedy potrafilem z pubu nie wychodzic cale noce tylko dlatego ze marta, magda, czy inna pusia ze mna rozmawiala. Do tego silownia regularnie I bez obijania sie. Wiec w drugi semestr wszedlem
Jak rambo hehe

Ale to historia, dzis wygladam jak walec drogowy. Zone zaspokajam, choc z mojego malego ucieklo z 5 cm przez tluszcz... wszystko przychodzi mi ciezko. Jestem do tego alkoholikiem, erotomanem. Poprostu upadlem na dno... odchudzam sie od jutra. Sorry za bledy ale pisze z pracy z tel.
Mam nadzieje u Was odzyskac sile do walki z tkanka I porady jak w miare zdrowo to robic

Edytowane przez przekarmiony
Czas edycji: 2014-07-21 o 10:53
przekarmiony jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:08   #2555
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyno, to ¿e doros³a¶ jest tylko Twoj± zalet± i objawem osi±gniêcia stadium doros³o¶ci.
A to, ¿e oni nie zauwa¿aj± i¿ s± ju¿ prawie dwoma nogami w doros³ym ¿yciu i ¿e trzeba w nim co¶ sensownego ze sob± zrobiæ - to ich problem na najbli¿szy czas.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Sama wiem jak trudno zawrzeæ dobre i znacz±ce przyja¼nie.
Te niby warto¶ciowe kilkunastoletnie nie prze¿y³y granicy.
Mam obecnie dwie kumpele, ale z powodu nat³oku wydarzeñ dnia codziennego widujemy siê kilka razy w roku, czê¶ciej dzwonimy do siebie. Ale to wszystko za ma³o. Brakuje mi takich babskich pogaduszek, omówienia dnia przy kawie, czy zwyk³ego wyj¶cia na zakupu ciuchowe, czy przypadkowego spotkania w piekarni i zamienienia paru s³ów.

Wiesz, mi nie jest szkoda tych zakoñczonych znajomo¶ci. Ja wiedzia³am, ¿e one prawdopodobnie nie przetrwaj±. Mnie tylko wkurza, ¿e przez to ¿e mia³am burzliw± m³odo¶æ warto¶ciowi ludzie siê ode mnie odwrócili. Z jednej strony trudno zrozumieæ co kieruje nastolatk±, która zosta³a bez rodziców. Spodziewa³aby¶ siê, ¿e ludzie siê litowali, pob³a¿ali mi? Nie. Wszyscy mnie skre¶lili ju¿ jak mia³am lat 14 - bo sierota na pewno siê stoczy. Dlatego w moim mie¶cie rodzinnym tak ciê¿ko jest mi znale¼æ przyjació³. Chod¼ z drugiej strony, czy warto przyja¼niæ siê z kim¶, kto widzi tylko pozory, chod¼ przecie¿ my wszyscy to je widzimy najpierw...

Mi najbardziej brakuje kobiecych rad. Jestem bardzo mêska, umiem siê jedynie dobrze umalowaæ i uczesaæ - i na tym koniec. Kompletnie nie znam siê na modzie, nie ogarniam jej zasad - tylko tyle ze mniej wiêcej wiem w jakich kolorach mi ¼le, mam jedn± parê butów - nie dlatego, ¿e mnie nie staæ, ja siê zwyczajnie nie potrafiê ubieraæ. Wiadomo, facetom to nie przeszkadza wszak nie o ubranie im chodzi - ale ja lubiê byæ zadbana dla siebie. Póki co mam 23 lata a ubieram siê jak przedszkolak albo dresiara. Miêdzy innymi dlatego brak mi kobiet.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez przekarmiony Poka¿ wiadomo¶æ
Witam wszystkich. Postanowilem sie udzielic, bo juz od dawna mam zamiar schudnac ale brak weny.... moze tu ja znajde.
Jestem Marek, lekko po 30stce, zonaty, dwojka dzieci. Mam ogromna nadwage okolo 46kg. Dobrze wiem co to znaczy stracic ten worek poniewaz juz raz , a bylo to w wakacje przed studiami schudlem 40kg. Tak tak, w 4-5 miesiecy 40kg. Na zdrowiu to sie odbilo jasna sprawa. Ale macie pojecie jaka to byla metamorfoza? Nagle przestalem byc niewidzialny. Dziewczyny same zagadaly.... jezu ja wtedy potrafilem z pubu nie wychodzic cale noce tylko dlatego ze marta, magda, czy inna pusia ze mna rozmawiala. Do tego silownia regularnie I bez obijania sie. Wiec w drugi semestr wszedlem
Jak rambo hehe

Ale to historia, dzis wygladam jak walec drogowy. Zone zaspokajam, choc z mojego malego ucieklo z 5 cm przez tluszcz... wszystko przychodzi mi ciezko. Jestem do tego alkoholikiem, erotomanem. Poprostu upadlem na dno... odchudzam sie od jutra. Sorry za bledy ale pisze z pracy z tel.
Mam nadzieje u Was odzyskac sile do walki z tkanka I porady jak w miare zdrowo to robic
Cze¶æ, Marek. Ja jestem du¿o m³odsza od Ciebie - w swoim ¿yciu otar³am siê o narkomaniê i alkoholizm z powodu depresji i innych zaburzeñ psychicznych. Erotomania - o ile dobrze Ciebie rozumiem - to jest jedno z nich. Alkoholizm to kolejne. Bardzo gor±co polecam Ci psychologa na pocz±tek - te¿ nie wierzy³am, ¿e takie pierdo³y pomog± ale pomog³y. Po drugie - ruch i ¶wie¿e powietrze. To Ciê zmieni, nauczy inaczej patrzyæ na ¶wiat. Powiedz, jaki masz cykl dnia, o której wstajesz, jak jesz, co by¶ chcia³ robiæ jako aktywno¶c fizyczn± - i przede wszystkim ³eb do góry i siê nie za³amuj, ka¿dy ma problemy i ka¿dy jest spier... na swój sposób

27.02.2012
Stary 2014-07-21, 11:10   #2556
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:

Strasznie tu cicho! myslalam ze to przez weekend ale widze ze nie :P Mam wra¿enie ze piszê sama ze sob±
ja jestem ale w pracy siedze wiêc wiadomo nie zawsze mogê popisaæ tyle ile bym chcia³a

Cytat:

Ale... wczoraj wlaz³am w domu na wagê a ona pokaza³a mi 70 kg.
Ciekawa jestem tylko czy uda mi siê to utrzymaæ.
Osobi¶cie mam wra¿enie, ¿e klimat panuj±cy nad morzem sprzyja odchudzaniu i to jemu zawdziêczam fajny wynik.
Zobaczymy, czy do pi±tku uda mi siê go zachowaæ.
ale ja bym chcia³a zobaczyæ na wadze 70kg

Cytat:
Wiesz, mi nie jest szkoda tych zakoñczonych znajomo¶ci. Ja wiedzia³am, ¿e one prawdopodobnie nie przetrwaj±. Mnie tylko wkurza, ¿e przez to ¿e mia³am burzliw± m³odo¶æ warto¶ciowi ludzie siê ode mnie odwrócili. Z jednej strony trudno zrozumieæ co kieruje nastolatk±, która zosta³a bez rodziców. Spodziewa³aby¶ siê, ¿e ludzie siê litowali, pob³a¿ali mi? Nie. Wszyscy mnie skre¶lili ju¿ jak mia³am lat 14 - bo sierota na pewno siê stoczy. Dlatego w moim mie¶cie rodzinnym tak ciê¿ko jest mi znale¼æ przyjació³. Chod¼ z drugiej strony, czy warto przyja¼niæ siê z kim¶, kto widzi tylko pozory, chod¼ przecie¿ my wszyscy to je widzimy najpierw...

Mi najbardziej brakuje kobiecych rad. Jestem bardzo mêska, umiem siê jedynie dobrze umalowaæ i uczesaæ - i na tym koniec. Kompletnie nie znam siê na modzie, nie ogarniam jej zasad - tylko tyle ze mniej wiêcej wiem w jakich kolorach mi ¼le, mam jedn± parê butów - nie dlatego, ¿e mnie nie staæ, ja siê zwyczajnie nie potrafiê ubieraæ. Wiadomo, facetom to nie przeszkadza wszak nie o ubranie im chodzi - ale ja lubiê byæ zadbana dla siebie. Póki co mam 23 lata a ubieram siê jak przedszkolak albo dresiara. Miêdzy innymi dlatego brak mi kobiet.
a sukienki? czemu ich nie nosisz?
Amidale a czemu nie pójdziesz do jakiej¶ pracy? nawet dorywczej?

Dziewczyny zaraz wrzucê co¶ do klubu
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:16   #2557
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przekarmiony Poka¿ wiadomo¶æ
Poprostu upadlem na dno... odchudzam sie od jutra.
Cze¶æ Marek.
Widzê, ¿e zaczynasz jak ja - od jutra.
Potem to jutro odchodzi do bli¿ej nie okre¶lonego czasu.
To b³±d.
Zacznij od ju¿.
Skoro wrzuci³e¶ ju¿ pierwszego posta, zrób i pierwszy krok - nie jed¼ ju¿ do koñca dzisiejszego dnia nic co pachnie "z³ym jedzeniem".
Jeste¶ g³odny zjedz warzywko, a nie bu³ê z marmolad±.
Pomy¶l, to co wrzucisz do koñca dzisiejszego dnia - o to bêdziesz musia³ martwiæ siê jutro jak to z siebie wyrzuciæ.

Podaj wzrost i aktualn± wagê.

Stary 2014-07-21, 11:20   #2558
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
ja jestem ale w pracy siedze wiêc wiadomo nie zawsze mogê popisaæ tyle ile bym chcia³a

ale ja bym chcia³a zobaczyæ na wadze 70kg

a sukienki? czemu ich nie nosisz?
Amidale a czemu nie pójdziesz do jakiej¶ pracy? nawet dorywczej?

Dziewczyny zaraz wrzucê co¶ do klubu
Sukienek nie noszê bo nie cierpiê swoich ³ydek, mam paskudne krótkie nogi i oble¶ne kolana, nie czu³abym siê komfortowo. Nawet nie mam grubych, tylko zbudowane w taki sposob ze nie chcê ich pokazywaæ.

Do pracy i¶æ nie mogê, bo mój dziadek z którym mieszkam nie za bardzo mo¿e byæ sam. Moja babcia zmar³a niedawno, on mimo ¿e jest ca³kowicie sprawny to nieco podupad³ psychicznie - on o tym nie wie, ale od tej pory ci±gle kto¶ z nim jest ¿eby nie czu³ tak bardzo pustki. Niestety, on sie musi przyzwyczaiæ a ja nie chcê ryzykowaæ jego zdrowia. Takie moje ma³e po¶wiêcenie, chocia¿ tyle mogê zrobiæ. To on mnie adoptowa³ po ¶mierci mamy

29 go¶ci przegl±da nasze forum :O

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-07-21 o 11:21
Stary 2014-07-21, 11:21   #2559
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze Ciê rozumiem, mi na dodatek jeszcze porz±dnie ten makija¿ nie wychodzi, wiêc rzadko siê malujê. W³osy zawsze rozwiane, ¿yj±ce w³asnym ¿yciem. Problemy z mod± a i owszem, dlatego chcia³abym byæ szczup³a, aby w ka¿dym ciuchu wygl±daæ dobrze. Na razie jest tragikomedia.

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-07-21 o 11:24
Stary 2014-07-21, 11:22   #2560
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Sukienek nie noszê bo nie cierpiê swoich ³ydek, mam paskudne krótkie nogi i oble¶ne kolana, nie czu³abym siê komfortowo. Nawet nie mam grubych, tylko zbudowane w taki sposob ze nie chcê ich pokazywaæ.

Do pracy i¶æ nie mogê, bo mój dziadek z którym mieszkam nie za bardzo mo¿e byæ sam. Moja babcia zmar³a niedawno, on mimo ¿e jest ca³kowicie sprawny to nieco podupad³ psychicznie - on o tym nie wie, ale od tej pory ci±gle kto¶ z nim jest ¿eby nie czu³ tak bardzo pustki. Niestety, on sie musi przyzwyczaiæ a ja nie chcê ryzykowaæ jego zdrowia. Takie moje ma³e po¶wiêcenie, chocia¿ tyle mogê zrobiæ. To on mnie adoptowa³ po ¶mierci mamy

29 go¶ci przegl±da nasze forum :O
rozumiem pomy¶la³am o pracy bo wtedy wysz³aby¶ do ludzi
Stary 2014-07-21, 11:24   #2561
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
A my¶la³a¶ o sukienkach do pó³ ³ydki.
Ja jak muszê elegancko w pracy wygl±daæ to wybieram w³a¶nie takie, wyd³u¿aj± i wyszczuplaj±

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 11:26   #2562
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze Ciê rozumiem, mi na dodatek jeszcze porz±dnie ten makija¿ nie wychodzi, wiêc rzadko siê malujê. W³osy zawrze rozwiane, ¿yj±ce w³asnym ¿yciem. Problemy z mod± a i owszem, dlatego chcia³abym byæ szczup³a, aby w ka¿dym ciuchu wygl±daæ dobrze. Na razie jest tragikomedia.
Ja ca³e moje nastoletnie ¿ycie nosi³am dekolty do pasa, teraz to ju¿ trochê nie fair wobec mojego narzeczonego. Chcê siê ubieraæ kobieco ale nie wyzywaj±co a nie mam cierpliwo¶ci, ¿eby ogl±daæ siebie w ka¿dym ciuchu.
Ja sobie z makija¿em i w³osami radzê, to akurat lubiê robiæ

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
A my¶la³a¶ o sukienkach do pó³ ³ydki.
Ja jak muszê elegancko w pracy wygl±daæ to wybieram w³a¶nie takie, wyd³u¿aj± i wyszczuplaj±
Tutaj jeszcze pozostaje kwestia ocieraj±cych siê o siebie ud jak bêdê w sklepie z ciuchami to popatrzê, jak siê prezentuje

27.02.2012
Stary 2014-07-21, 11:57   #2563
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Tutaj jeszcze pozostaje kwestia ocieraj±cych siê o siebie ud jak bêdê w sklepie z ciuchami to popatrzê, jak siê prezentuje
i koniecznie zrób zdjêcie, aby¶my mog³y obiektywnym okiem oceniæ.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

My¶la³am, aby na ten upa³ upiec jakie¶ miêsko w piekarniku, aby by³o do kanapek dla G do pracy.
Macie jakie¶ wypróbowane i sprawdzone przepisy

Stary 2014-07-21, 12:06   #2564
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
i koniecznie zrób zdjêcie, aby¶my mog³y obiektywnym okiem oceniæ.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

My¶la³am, aby na ten upa³ upiec jakie¶ miêsko w piekarniku, aby by³o do kanapek dla G do pracy.
Macie jakie¶ wypróbowane i sprawdzone przepisy
Tu Ci nie pomogê, niestety, nie lubiê miêcha na zimno
spróbuj na durszlak.pl poszukac, ja tam wczoraj wynalazlam parê super patentów

27.02.2012
Stary 2014-07-21, 12:20   #2565
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

[QUOTE=aamidale;47367583]A czemu kolana bol±? od wagi czy od æwiczenia?
Mnie od æwiczeñ bola³y na samym pocz±tku, po jakim¶ czasie samo przesz³o i teraz jest suuuper

Raczej od wagi, bo napewno moje kilogramy nie s³u¿± mojemu zdrowiu. Niebawem wybieram siê na badania, wiêc zobaczymy czy to nie co¶ jeszcze.... ;/

Ma³o siê tu udzielam bo mój dzieñ to ci±gle "co¶". Czêsto doskwiera mi brak czasu, a zaleg³o¶ci z forum, zazwyczaj nadrabiam po nocach i tak w kó³ko. Dzieñ za dniem.
Mimo wszystko fajnie byæ z Wami i mieæ poczucie, ¿e nie tylko ja toczê ci±g³± walkê z tymi z³ymi kilogramami. Razem zawsze ra¼niej.
Stary 2014-07-21, 13:09   #2566
aamidale
Rozeznanie

[QUOTE=jagoodka21;47391038]
Cytat:
A czemu kolana bol±? od wagi czy od æwiczenia?
Mnie od æwiczeñ bola³y na samym pocz±tku, po jakim¶ czasie samo przesz³o i teraz jest suuuper

Raczej od wagi, bo napewno moje kilogramy nie s³u¿± mojemu zdrowiu. Niebawem wybieram siê na badania, wiêc zobaczymy czy to nie co¶ jeszcze.... ;/

Ma³o siê tu udzielam bo mój dzieñ to ci±gle "co¶". Czêsto doskwiera mi brak czasu, a zaleg³o¶ci z forum, zazwyczaj nadrabiam po nocach i tak w kó³ko. Dzieñ za dniem.
Mimo wszystko fajnie byæ z Wami i mieæ poczucie, ¿e nie tylko ja toczê ci±g³± walkê z tymi z³ymi kilogramami. Razem zawsze ra¼niej.
Coby to nie by³o - mam nadziejê, ¿e w koñcu bêdzie dobrze.
Ja w najbli¿szym czasie wybiorê siê do lekarza pierwszego kontaktu, równie¿ na wa¿enie, nastêpnie do ginekologa. Szybciej by bylo, gdyby nie te upa³y, nienawidzê przesiadywaæ u lekarza w poczekalni, w dodatku spocona jak nierz±dnica w ko¶ciele.

27.02.2012
Stary 2014-07-21, 13:28   #2567
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:

Coby to nie by³o - mam nadziejê, ¿e w koñcu bêdzie dobrze.
Ja w najbli¿szym czasie wybiorê siê do lekarza pierwszego kontaktu, równie¿ na wa¿enie, nastêpnie do ginekologa. Szybciej by bylo, gdyby nie te upa³y, nienawidzê przesiadywaæ u lekarza w poczekalni, w dodatku spocona jak nierz±dnica w ko¶ciele.
Dobrze, ¿e mi przypomnia³a¶ o ginie, w³a¶nie muszê siê umówiæ.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Tu Ci nie pomogê, niestety, nie lubiê miêcha na zimno
spróbuj na durszlak.pl poszukac, ja tam wczoraj wynalazlam parê super patentów
Ale tam jest przepisów, z pó³ dnia by zesz³o ¿eby wybraæ ten najciekawszy.

Stary 2014-07-21, 13:33   #2568
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:

Dobrze, ¿e mi przypomnia³a¶ o ginie, w³a¶nie muszê siê umówiæ.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Ale tam jest przepisów, z pó³ dnia by zesz³o ¿eby wybraæ ten najciekawszy.
.

Bo Durszlak to wyszukiwarka, linkuje do blogów i stron kulinarnych bardzo mi siê spodoba³a. Fakt, ¿e eby wybraæ najlepszy przepis trzeba trochê czasu po¶wiêciæ. Ja czytam sk³adniki i wybieram te przepisy, w których jest najpro¶ciej, najbardziej naturalnie i najmniej zupe³nie mi niepotrzebnych do szczê¶cia snobistycznych wstawek, tj. kmin koniecznie taki a nie taki mimo ¿e nie ma ¿adnej ró¿nicy, wszelki papier ry¿owy czy inna kozieradka suszona na popo³udniowym s³oñcu zbierana przez bosego rolnika z co trzecim zêbem.

27.02.2012
Stary 2014-07-21, 13:57   #2569
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
najbardziej naturalnie i najmniej zupe³nie mi niepotrzebnych do szczê¶cia snobistycznych wstawek, tj. kmin koniecznie taki a nie taki mimo ¿e nie ma ¿adnej ró¿nicy, wszelki papier ry¿owy czy inna kozieradka suszona na popo³udniowym s³oñcu zbierana przez bosego rolnika z co trzecim zêbem.
Zgadzam siê z Tob±, pod warunkiem, ¿e zrobimy 1 wyj±tek.
Dla moreli - suszone na s³oñcu s± ciemniejsze i s³odziutkie.
Te suszone mechanicznie s± bardzo jasne i mniej s³odkie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 14:06   #2570
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Zgadzam siê z Tob±, pod warunkiem, ¿e zrobimy 1 wyj±tek.
Dla moreli - suszone na s³oñcu s± ciemniejsze i s³odziutkie.
Te suszone mechanicznie s± bardzo jasne i mniej s³odkie.
Spoko ja nie przeczê, ze nie ma takich rzeczy - s± produkty, które lepiej kupowaæ sprawdzone, ale wiêkszo¶æ to tak naprawdê pic na wodê i nabijanie kabzy hurtownikom takiego "high quality food" które czêsto siê nie ró¿ni du¿o od supermarketowego, a od wiejskiego jest z pewno¶ci± gorsze Sprawdzi³am to wielokrotnie

27.02.2012
Stary 2014-07-21, 14:37   #2571
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Spoko ja nie przeczê, ze nie ma takich rzeczy - s± produkty, które lepiej kupowaæ sprawdzone, ale wiêkszo¶æ to tak naprawdê pic na wodê i nabijanie kabzy hurtownikom takiego "high quality food" które czêsto siê nie ró¿ni du¿o od supermarketowego, a od wiejskiego jest z pewno¶ci± gorsze Sprawdzi³am to wielokrotnie
Wiejskie jajeczka, hm a¿ ¶linka leci. ¯ó³ciutkie i pachn±ce.
Nie te blade sklepowe z numerem partii na skorupce.

Stary 2014-07-21, 14:43   #2572
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Nooo ja innych nie jadam od razu czuæ ró¿nicê w smaku i t³uste wiejskie mleko wolê go wypiæ mniej ni¿ tego sklepowego. Jako¶ bardziej ufam wiejskim kaloriom .

Zauwa¿y³am ostatnio taki trend w jedzeniu - wszystko co Polskie jest fuuuj bleee i w ogóle.. a przeciez tradycja tak bardzo "polskiego" schabowego jest bardzo króciutka... w ogóle nie kojarzy mi siê z polsk± kuchni± zreszt±, to ju¿ ryba po grecku prêdzej...

27.02.2012
Stary 2014-07-21, 14:44   #2573
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowanie takie jajka to jest to

wklejê mój dzisiejszy jad³ospis i liczê na konstruktywn± krytykê bo znowu wysz³o mi ponad 1500kcal
8:30 serek homo 140g, p³atki owsiane 4 ³y¿ki, gruszka
latte
11:30zupa z pora, ziemniaków, cebuli + grzanki

14:30 4 ma³e pieczone ziemniaczki + sa³ata z oliw± z oliwek

koktail z malin i borówek z jogurtem naturalnym

Edytowane przez nurek119
Czas edycji: 2014-07-21 o 14:47

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 14:53   #2574
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
zdecydowanie takie jajka to jest to

wklejê mój dzisiejszy jad³ospis i liczê na konstruktywn± krytykê bo znowu wysz³o mi ponad 1500kcal
8:30 serek homo 140g, p³atki owsiane 4 ³y¿ki, gruszka
latte
11:30zupa z pora, ziemniaków, cebuli + grzanki

14:30 4 ma³e pieczone ziemniaczki + sa³ata z oliw± z oliwek

koktail z malin i borówek z jogurtem naturalnym
Ja na Twoim miejscu razno zrezygnowa³abym z serka homo na rzecz kefiru albo jogurtu greckiego z dodatkiem owocu a dwie ³y¿ki p³atków zast±pi³aotrêbami owsianymi Ale i tak super jad³ospis, ja tylko grzanek bym nie zjad³a chyba ze by by³y z fasoli

27.02.2012
Stary 2014-07-21, 14:58   #2575
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na Twoim miejscu razno zrezygnowa³abym z serka homo na rzecz kefiru albo jogurtu greckiego z dodatkiem owocu a dwie ³y¿ki p³atków zast±pi³aotrêbami owsianymi Ale i tak super jad³ospis, ja tylko grzanek bym nie zjad³a chyba ze by by³y z fasoli
w³a¶nie ja jestem dziwad³o jedzeniowe i kefir jest fee a jogurt naturalny ma dok³adnie tyle samo kcal co serek homo ale z tymi otrêbami owsianymi to jest jaki¶ pomysl a grzanki nie z fasoli ale sama robi³am z ciemnego pieczywa
Stary 2014-07-21, 15:06   #2576
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
w³a¶nie ja jestem dziwad³o jedzeniowe i kefir jest fee a jogurt naturalny ma dok³adnie tyle samo kcal co serek homo ale z tymi otrêbami owsianymi to jest jaki¶ pomysl a grzanki nie z fasoli ale sama robi³am z ciemnego pieczywa
Dla mnie po psrostu serek homo znajduje siê w sferze grzechu, bo jest mocno modyfikowanym produktem, a ja im pro¶ciej jem tym lepiej siê czujê. Nie ka¿dy to ma, tak¿e wiesz
Te¿ jestem dziwad³o jedzeniowe
No to brawo za grzanki ja znowusz nie jem pieczywa ¿adnego, u mnie chyba problem tkwi³ nie tyle w glutenie co w dro¿dzach i podpuszczkach.

27.02.2012
Stary 2014-07-21, 16:38   #2577
ch_aga
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 835

Cytat:
Napisane przez karrynka Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny mogê siê do Was równie¿ do³±czyæ, na wadze stuknê³o mi 80 kg, (waga krytyczna), chcê schudn±c 20 - 25 kg mam nadziejê, ¿e mogê liczyæ na Wasze wsparcie
Witaj, ja te¿ jestem "¶wie¿a" i dziewczêta mi³o mnie przyjê³y
Ja te¿ mam cel schudniêcia: wesele mojego brata, gdzie bêdê ¶wiadkowaæ wiêc przyda³oby siê z 10kg mniej. Oczywi¶cie na pocz±tek bo docelowo to jakie¶ 25kg
No ja nie chadzam ani w spodenkach ani w krótkich spódniczkach ale nie przez oty³o¶æ a prze brzyda¶ne paj±czki pod kolanem lewym. S± bardzo ciemne i bardzo widoczne, wygl±daj± nieestetycznie. A wiecie jak to jest z pój¶ciem do lekarza i rozprawieniem siê z nimi. Ja do lekarza idê jak ju¿ umieraj±ca jestem, czyt. angina
Cytat:

Strasznie tu cicho! myslalam ze to przez weekend ale widze ze nie :P Mam wra¿enie ze piszê sama ze sob±
Ja ma³o piszê bo mój niespe³na trzylatek ci±gle domaga siê dworu. Ju¿ od ¶ci±gniêcia ze mnie ko³dry rano pyta: "idziemy na wól?"
Malinka gratulujê spadeczku wagi i zazdroszczê urlopu. My siê budujemy i ka¿dy grosz idzie w dom
A ja siê nie wa¿y³am przez pó³torej tygodnia bo @ i ci±gle siê ob¿era³am a dzi¶ rano wesz³am na wagê i zaskoczenie: mniej o 1,3 kg
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 17:04   #2578
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ch_aga Poka¿ wiadomo¶æ
Witaj, ja te¿ jestem "¶wie¿a" i dziewczêta mi³o mnie przyjê³y
Ja te¿ mam cel schudniêcia: wesele mojego brata, gdzie bêdê ¶wiadkowaæ wiêc przyda³oby siê z 10kg mniej. Oczywi¶cie na pocz±tek bo docelowo to jakie¶ 25kg
No ja nie chadzam ani w spodenkach ani w krótkich spódniczkach ale nie przez oty³o¶æ a prze brzyda¶ne paj±czki pod kolanem lewym. S± bardzo ciemne i bardzo widoczne, wygl±daj± nieestetycznie. A wiecie jak to jest z pój¶ciem do lekarza i rozprawieniem siê z nimi. Ja do lekarza idê jak ju¿ umieraj±ca jestem, czyt. angina

Ja ma³o piszê bo mój niespe³na trzylatek ci±gle domaga siê dworu. Ju¿ od ¶ci±gniêcia ze mnie ko³dry rano pyta: "idziemy na wól?"
Malinka gratulujê spadeczku wagi i zazdroszczê urlopu. My siê budujemy i ka¿dy grosz idzie w dom
A ja siê nie wa¿y³am przez pó³torej tygodnia bo @ i ci±gle siê ob¿era³am a dzi¶ rano wesz³am na wagê i zaskoczenie: mniej o 1,3 kg
Pozdrawiam

ooo, widzê ze tak samo lubisz lekarzy jak i ja

27.02.2012
Stary 2014-07-21, 17:18   #2579
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Nie do¶æ ¿e bêcki siê nale¿±, za takie g³upie my¶lenie, to chyba (drugi argument) kasy za du¿o w portfelu masz. A w takim razie proponuje odk³adaæ to co na przysz³e fajki na egzotyczn± wycieczkê.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

A ja w³a¶nie kupi³am sobie rower za 350 z³ i jeszcze z tego dosta³am 30% na wydanie w e-bonach.
Rower ma 6 przerzutek, jest kupiony w zwyk³ym hipermarkecie i je¼dzi jak marzenie. ¦wiate³ka ma, b³otniki ma (chcia³am aby siê nie pryskaæ w deszczu wod± z ka³u¿y) dzwonek ma, kierownice, baga¿nik, peda³y i ko³a. Wiêkszych wymagañ nie mam.
Cenowo wysz³o sssuper, co przy 2 dzieci jest bardzo wa¿ne.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Mój m±¿ te¿ ma 170 i wa¿y ok 55 kg i w ogóle nie tyje bez znaczenia jak du¿o je. Teraz jak byli¶my na urlopie to w jad³odajni potrafi³ poch³on±æ swoj± porcjê, po synu i jeszcze 1/2 mojej i stwierdziæ ¿e jeszcze co¶ by zjad³.
Ale u niego w rodzinie wszyscy s± drobnej postury.
A si³y to ma bardzo bardzo du¿o. Wiêcej ni¿ np mój brat który ma 180 wzrostu i ok. 90kg wagi.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

A ja bym chêtnie pokurzy³a.
Po drugim tylko 20 tyg siedzia³am w domciu.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Te¿ tak mam, po ka¿dej ci±¿y 1 numer buta wiêcej.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Tak ja, zamiast siê pra¿yæ na urlopie w d³ugich kankanach lub spódnicach wszêdzie siê pl±taj±cych chodzi³am w krótkich spodenkach, do tego d³uga podkoszulka i wysz³o OKI.

Jak zwykle nie robi³am zdjêæ, ale mo¿e i w mie¶cie siê tak ubiorê - kiedy¶

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Witamy.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Wcale nie, ja ju¿ wróci³am z urlopu i teraz bêdê Was zamêczaæ moimi postami

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Reasumuj±c by³am sobie dwa tygodnie na urlopie, nad naszym wspania³ym polskim morzem. By³o super. Pogoda dopisa³a.
Moje menu stara³am siê wrzucaæ w miarê na bie¿±co i same mia³y¶cie okazje zobaczyæ, ¿e nie g³odowa³am i jad³am pe³no ¶mieciowego jedzenia - jak to na wczasach ze sto³ówk± na mie¶cie.
A wiecie co jest wspania³e to to, ¿e schud³am. Wiem, wiem ¿e w tabelce tego nie widaæ bo za pierwszym razem powieli³am wagê z poprzedniego tygodnia, za drugim mia³am wra¿enia, ¿e przyty³am, wiêc doda³am 1 kg.
Ale... wczoraj wlaz³am w domu na wagê a ona pokaza³a mi 70 kg.
Ciekawa jestem tylko czy uda mi siê to utrzymaæ.
Osobi¶cie mam wra¿enie, ¿e klimat panuj±cy nad morzem sprzyja odchudzaniu i to jemu zawdziêczam fajny wynik.
Zobaczymy, czy do pi±tku uda mi siê go zachowaæ.
A nie masz problemu z obcieraj±cymi siê udami przy krótkich spodenkach?

za spadki, czêsto tak jest, ¿e jak cz³owiek siê przestaje tak bardzo przejmowaæ to chudnie .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-21, 18:08   #2580
gosia2071
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Hej dziewczyny. U mnie powoli do przodu dzis zobaczy³am 96.6 tak¿e coraz lepiej.. Jeszcze tylko 32kg :P haha teraz prowadzê tydzieñ warzywny bo chcem sie oczy¶ciæ(tylko nie wiem czy wytrzymam tydzieñ) .

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.