![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
KASIULA u mnie dzisiaj tylko 5 km
![]()
#2552 |
Rozeznanie
|
Mam zamiar. W piątek mam imprezę i mam zamiar zaplanować jadłospis. Ludzie przychodzą do mnie, ale to impreza zbiorcza. Pewnie każdy przyniesie jakieś pizze, paluszki, chipsy, a ja mam zamiar zrobić dietetyczne menu i mieć wszystkich gdzieś
![]() A jak juz robię impre u siebie to bez sałatek, ciepłego posiłku itp. się nie obędzie - tak jestem wychowana. A jak jest impreza kiedy po prostu daje lokum (nie żadna okazja jak urodziny czy coś) to ja się spinam z moim chłopakiem (mamy dobre serce), zawsze wszystkiego nakupujemy, wydamy kupę kasy, a ludzie przyniosą chipsy, albo i nic. Ale wiem, że to my ich tak nauczyliśmy gadkami "dajcie spokój", "oddacie nam kiedy indziej", "to nic takiego, w końcu jesteście u mnie". I tak teraz mamy, ale ostatnio się zbuntowałam i w prost mówię - "ok, możemy się spotkać u mnie, ale kazdy coś przynosi." Może to trochę bezczelne, ale ja w sumie daje tylko lokum, a wszyscy przychodzą na gotowe. Co Wy o tym myślicie? Tylko uprzedzam, że to są imprezy o charakterze studenckim. Moje menu to: Marchewki pokrojone w paski maczane potem w Sosie czosnkowym na bazie majonezu (light własnej roboty): Przepis na majonez: jajko na twardo serki wiejskie light, sok z cytryny, musztarda, sól pieprz. wszystko blendujesz ![]() Kuleczki z wołowiny z sosem ala hamburger (majo light, keczup, czosnek) (mięso wołowe, przyprawy. Formujemy małe kuleczki smażymy na teflonie, potem nabijamy je na małe wykałaczki) Frytki light ( te co w przepisie) Wino wytrawne czerwone
#2553 |
Zadomowienie
|
Yenna współczuję! Na diecie najgorzej jest przetrwać imprezy. Szczególnie u siebie kiedy trzeba wszystko przygotować, spróbować i pełno jedzenia zostaje po imprezie
![]() ![]() Eliza dobrze że przejechałaś te 5 km ![]() ![]() Ja melduję 10,12 km ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
KASIULA
![]() ![]()
#2555 |
Zadomowienie
|
Eliza dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zadomowienie
|
Z imprezami na diecie to u mnie była masakra, bo ja miałam tak, że musiałam się przez cały okres diety trzymać kurczowo jadłospisu. Każde wykroczenie, nawet najmniejsze, czy to kawałek czekolady czy parę chipsów, kończyło sie u mnie napadem obżarstwa, bo tak mi brakowało słodkiego i innego śmieciowego żarcia. Dlatego podziwiam osoby, które mogą troszkę nagrzeszyć a potem ładnie wracają do dyscypliny. Więc ja na diecie po prostu nie imprezowałam w ogóle. A jak chodziłam odwiedzić koleżankę to miałam ze sobą dietetyczne żarcie
![]() A i u mnie dzisiaj dzien przerwy od ćwiczeń. Ostatnio mam tendencje do przeholowywania z biegami itd. :/ Kasiula_ wybierz się za jakiś czas jeszcze raz na zakupy i zdecydowanie kup sobie coś ładnego, w ogóle dbaj o wygląd na odchudzaniu bo to jest bardzo ważne. Ja jak miałam nadwagę to chodziłam non stop w jednym swetrze i jednych dżinsach. A moje zakupy wyglądały tak, że chodziłam po wszystkich sklepach z ciuchami dla chudzielców i sobie wyobrażałam, że jak schudnę to kupię sobie to i tamto. Teraz z perspektywy czasu uważam, że to był jeden z powodów, dla których nie schudłam, bo do głodzenia się dochodziła jeszcze deprecha, że wyglądam tak a nie inaczej :/ Co to te pyzy, które zjadłaś? Chyba nic słodkiego? Juz tyle wytrzymałaś, nie zawal tego. Martuszka_ opisz no dokładnie ten sposób na Twojego tżta, bo ciekawa jestem ![]() ![]() ![]() yenna_ już masz o wiele ładniejsze jadłospisy ![]() eliza_ to pochwal się jaki miałaś wynik dzisiaj. Trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- iwkan77_ już Cie kilka razy u nas widze podczytującą, nie masz ochoty się do nas dołączyć ? ![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zadomowienie
|
Miss dlatego ja boję się spróbować coś słodkiego
![]() Te pyzy były z mięsem. Pyzy robi się z masy ziemniaczanej (pół surowych startych jak na placki ziemniaczane i pół ugotowanych) z mięsem w środku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi na imprezie trzymać się jest łatwo(mogę nie jeść jak zjadłam dobrą kolacje), ale na drugi dzień mam gastrofazę po alkoholu. ![]() ![]()
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
miss ja się ważyłam na wieczór
![]() ![]()
#2560 |
Wtajemniczenie
|
Yenna jedzonko na impreze brzmi przepysznie
![]() ![]() Miss spadaj zboczuchu ![]() ![]() ![]() Romanesco: Romanesco to mniej popularna odmiana kalafiora. Pochodzi z średniowiecza i jest niezwykle cennym warzywem ze względu na smak (pomiędzy brokułem a kalafiorem), wygląd (zielony) i wartości odżywcze. Posiada więcej kwasu foliowego, błonnika, prawie 2x więcej wit C, B6, żelaza czy cynku niż swój biały odpowiednik. Równie dobrze wypada w porównaniu z brokułem, gdzie zawartość poszczególnych składników przewyższa lub pozostaje na jednakowym poziomie. ![]()
#2561 |
Zakorzenienie
|
właśnie miałam to kiedyś w warzywach na patelnię i nie wiedziałam co to jest
![]()
#2562 |
Wtajemniczenie
|
Eliza a smakowalo Ci? ja to uwielbiam, moge calego zjesc
![]()
#2563 |
Wtajemniczenie
|
Ktoś wyżej pytał ile ryżu miałam w posiłku, to była 1 torebka więc chyba miała 100g ? Zapomniałam sprawdzić na opakowaniu.
Yenna, uważam, że dobrze robisz. Ja strasznie nie lubię takich ludzi, co przychodzą na gotowe bez niczego. Często chodzę do znajomych, jak jestem w Polsce na wakacjach i zawsze coś przynosimy z siostrą - czy to alkohol i chipsy, wafelki, ciasto czy to jakieś sałatki albo też umawiamy się co kto przyniesie i nie widzę w tym żadnego problemu. ![]() Ja dzisiaj znowu byłam na siłowni, tym razem z koleżanką, bo się przeprowadziła i mieszka bliżej. Fajnie tak, raźniej i odważniej, próbowałyśmy maszyny, pokazywałam jej co i jak, śmiesznie było. ![]() A michy na dziś: 1) owsianka + banan 2) banan + 200g wieśniaka (czasu brak!) 3) banan (nie czułam się głodna) 4) 70g makaronu pełnoziarnistego + pieczona w folii pierś kuraka + małe avocado i dodałam trochę sera, chyba owczego. ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Martuszka smakowało
![]() ojp ja pytałam o ryz.Powiem Ci szczerze,ze to dużo.
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2014-10-08 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zadomowienie
|
Idę spać! Ostatnio nie wysypiam się! Codziennie wstaję zmęczona.
Kolorowych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zadomowienie
|
Kasiula_ ja blisko Śląska mieszkam, więc pyzy mi są znane, babcia na obiad czasem robi
![]() ![]() eliza_ to pochwal sie jutro poranną, bo ciekawam ![]() martuszka_ niestety, ale głodnemu chleb na myśli ![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
miss już pisałam ,ze rano dopiero zważę się w niedzielę
![]() jutro mam zamiar zrobić spagetti z cukini .Zobaczymy czy jadalne będzie
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2014-10-08 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zadomowienie
|
ojp_ jedna torebka ryżu na raz??????!!!! Kobieto, maksymalnie połowę tego!
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Raczkowanie
|
A ja najadlam sie dzis slonych paluszkow
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
Kasiula_ spać miałas :P
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- żyrafko_ a Ty gdzie się podziewasz? Nie znikaj nam czasem znowu ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Ehhhh.... Wszystkie poszły w kimę ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Ehhhh.... Wszystkie poszły w kimę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
ja sie właśnie wybieram spać
![]() Do jutra ![]()
#2572 |
Wtajemniczenie
|
Nie zjadłam całego i tak, wpisałam tak i Poleciałam do pracy. W diecie mam 70g na posiłek także gdzieś mniej więcej tyle wyszło, jeśli nie zjadłam wszystkiego.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Wtajemniczenie
|
Miss tak, gotuje normalnie jak kalafiora i brokula i sprawdzam widelcem czy juz gotowe. Nie powiem Ci ile minut, bo robie zawsze na oko, nie patrze na zegarek.
No i juz po nadwyzce ![]() Pulpety wyszly mi super, az sie nie moge doczekac obiadu w pracy ![]() Chcialabym w tym miesiacu zrzucic 2-2,5 kg, mam nadzieje ze mi sie uda ![]()
#2574 |
Zadomowienie
|
Kasiula, bardzo kiepsko, mam gigantycznego doła
Miss, nie znikam, tylko czekam na lepsze czasy...
#2575 | |
Zadomowienie
|
Żyrafko co się dzieje??? Chodzi o dietę czy o sprawy prywatne?
![]() Miss tak mąż przytargał do domu te pyzy. Ja teraz nie robię takich rzeczy jak pyzy, pierogi, kluski itd. Mąż to lubi więc czasami sobie kupi ![]() W Mohito fajne są ciuchy tylko niestety się w nie nie mieszczę ![]() Spałam tylko zostawiłam laptopa włączonego ![]() Mimo wczorajszego dnia na wadze znowu spadek ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja się skusiłam i weszłam jednak dziś na wagę i niestety tyle co w poniedziałek ![]() piekna pogoda dzisiaj u mnie ![]()
#2577 |
Zadomowienie
|
Kasiula, jedno i drugie, a dodatkowo dobija mnie to chorowanie. Nawet na rowerku stacjonarnym nie mogę pojeździć, bo mam zakaz ćwiczeń
![]()
#2578 |
Zadomowienie
|
Żyrafko mam nadzieję że niedługo dojdziesz do siebie i będziesz częściej do nas zaglądać i pisać
![]() Eliza nie przejmuj się wagą. Pamiętasz swoją ostatnią nadwyżkę? A pamiętasz jak pięknie zleciała? Teraz będzie tak samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
Kasiula, dzięki
![]()
#2580 |
Zadomowienie
|
żyrafko_ moje oczyszczenie Ci polecam jak juz się wdrożysz pięknie w dietę, a np. zdarzy sie jakis uporczywy zastój. I to też tylko na jakieś trzy dni, maksymalnie pięć. Nie wolno robić oczyszczeń, gdy nie idzie Ci z dietą, bo to tylko prowokuje napady obżarstwa. I nie pisz głodówka, Kocie, bo to wprowadza w błąd i ma negatywny oddźwięk - ja na oczyszczaniu jadałam około 2000 kcal
![]() ![]() martuszka_ migiem się z tą nadwyżką uporałaś, brawo. Ile jej miałaś? Ja dopiero wstałam i piję kawę. Nie myślę jeszcze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.