|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
jaki płyn do czyszczenia dywanów polecacie?
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dywan typu shaggy, ma już rok, więc chciałabym go odświeżyć, wcześniej przepierałam go lekko proszkiem, ale wolałabym dokładniej. Zastanawiam się, czy jest jakiś fajny specyfik do prania dywanów, czy lepiej oddać go do pralni? Mówili, że za pranie zapłacę 40 zł. Poza tym, gdybym go sama prała, to nie mogę go szczególnie zmoczyć, bo nie mam gdzie powiesić.
Co do poprzedniego pytania o flegmę, kupiłam jakiś syrop za 5 zł, mówiła, że powinien pomóc, zobaczymy.
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
W zależności, który ale ceny wahają się od 7 zł do 15zł przynajmniej w mojej aptece. Jedynie z nasion dzikiej róży jest droższy bo ponad 20
Zamówić można w aptece właśnie I na ich stronie http://etja.pl/
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
Wezyr
Potrzebuje wygodnych kapci do pracy ale takich wyjsciowych polecacie cos?
|
#2557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są dosyć drogie jak na takie buty ale wygodne, ale zawsze można poszukać w sieciówkach- ja ostatnio kupiłam w HM ekstra baleriny z bardzo miękkiego zamszu za 40zł
|
|
|
|
|
#2558 |
|
histoire abracadabrante
|
Chyba mam problemy z pamięcią lub/i koncentracją.
Zauważyłam, że często, gdy np. oglądam film lub czytam książkę to po dłuższym okresie czasu mam problem z przypomnieniem sobie jak zakończył się film, o czym była książka (ktoś ostatnio mnie pytał o książki Murakamiego, przeczytałam kilka jego książek, a o żadnej nie mogłam powiedzieć nic konkretnego, bo nie pamiętałam). Książki i filmy są tylko przykładem dla zobrazowania problemu, ale to dotyczy wszystkiego. Zdawałam rozszerzoną maturę z języka obcego 4 lata temu. Dziś mój angielski to kpina, zdarza się, że nie pamiętam podstaw. Nie uczę się tak intensywnie jak wtedy, ale styczność z językiem mam, choćby w pracy. Ogólnie: jak w czymś nie siedzę non stop, zapominam, wylatują mi z głowy różne informacje, o szczegółach - trudnych słowach, nazwiskach - nie wspominając. Jak można nad tym pracować? Mam iść do lekarza?
|
|
|
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
Jaki kierunek studiów magisterskich polecacie wybrać po skończonym licencjacie z pedagogiki resocjalizacyjnej ?
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Miał ktoś taką sytuację, że wszystkie kobiety w ciązy/po ciąży w rodzinie nie przytyły i wróciły bez problemu do swej normalnej wagi, a np 1 kobieta z rodziny nie?
W sensie jak ciotki, matka, babki itd nie miały problemów to chyba genetycznie ich dzieci też nie powinny ich mieć? |
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie w rodzinie wszystkie kobiety od strony mamy mają równą linię talia-biodra, tak samo moja rodzona siostra i wszystkie kuzynki, a ja jako jedyna mam figurę klepsydry, zapewne odziedziczoną po rodzinie ze strony ojca. Zupełnie jestem niepodobna pod tym względem do reszty. Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2014-09-05 o 23:15 |
|
|
|
|
#2563 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nic nie pamiętam. Dotyczy to zarówno wczesnej edukacji, jak i studiów. W ogóle mam słabą pamięć. Nie pamiętam wielu zdarzeń z przeszłości. Myli mi się praca nr 1. z pracą nr 2., studia zlewają mi się w jedno. Mało tego, nie jestem w stanie zapamiętać sytuacji, żeby ją dokładnie odtworzyć. Często nie potrafię odtworzyć poprzedniego dnia. O językach obcych nawet nie będę wspominać.
U mnie tak było zawsze. A zważywszy na moje dzieciństwo/wczesną młodość, taka pamięć może być błogosławieństwem. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-09-06 o 00:01 |
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do studentek korzystających z USOSa. Jestem już zapisana na zajęcia na cały rok, system to chyba zrobił za mnie (idę na zaoczne studia, może to ma jakieś znaczenie) i nie rozumiem o co chodzi z podpięciami. Mam podpiąć tylko te zajęcia które mam na harmonogramie w zimowym semestrze? Bo to chodzi o te że z tych przedmiotów, które podepnę to bedę musiała mieć egzamin tak? Przepraszam może za moją głupotę, ale czytam i czytam fora i pomoc na USOSie i dalej średnio mi idzie ogarnięcie..
![]() W dodatku dostałam meila jak i cała moja grupa od wykładowcy i jego dyżurach i kiedy mamy egzamin w sesji wrześniowej ![]() ). Doktor chyba pomylił roczniki |
|
|
|
#2566 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Pani z sekretariatu tłumaczyła mi, że jeśli studiujesz jeden kierunek, to podpięcia nie mają większego znaczenia. Podpinasz wszystko jak leci, co masz na liście, to są przedmioty, na które chodzisz, które zaliczasz, które zdajesz, które są potrzebne do zdania sesji. Tak jakbyś uzupełniała papierowy indeks. To jest ponoć jakieś ułatwienie(?) dla osób, które studiują więcej niż jeden kierunek. Ja studiowałam jeden, więc...
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety takie coś prowadzi do sytuacji, że pewnego dnia hamulce puszczą i rzucisz się na wszystko, czego sobie miesiącami odmawiałaś..lepiej nie przeginać i po prostu racjonalnie jeść i właśnie ćwiczyć więcej Ja sprawiłam sobie orbitreka i ćwiczę codziennie od trzech lat, waga nie szaleje, a ja odzwyczaiłam się nerwowo zerkać na składy i kaloryczność wszystkiego Plus basen i rower jeszcze gdy tylko pogoda. A jeśli chodzi o wszelkie imprezy to wiesz, zazwyczaj są nie tylko chipsy, ciacha i %, coś tam najczęściej znajdzie się także dla takich, którzy bardziej zwracają uwagę na to, co wkładają do ust. Nie wiem jak Ty, ale alkoholem to akurat w ogóle się nie przejmuję bo piję jedno piwo czy kieliszek wina w porywach, minimalne ilości. U mnie zawsze rujnowały dietę słodycze Wspomnianego przez Ciebie makaronu także sobie nie odmawiam, ale serwuję pełnoziarnisty, z warzywami, sosem z tych warzyw, najczęściej pomidorowym plus paseczki kurczaka lub mozzarella i nie sądzę abym rujnowała dietę bombą kaloryczną![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Cytat:
Ostatnio usłyszałam, że wszelkie tabletki z magnezem sprzedawane w marketach to pic na wodę i w ogóle niemal działają na zasadzie placebo. Niby tylko cytrynian i mleczan magnezu cokolwiek może zdziałać bo tylko w tej postaci magnez jako tako przyswajamy. Może ktoś wie coś na ten temat? Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-09-06 o 00:55 |
||
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie mam suchego chleba
![]() A bułka może być? |
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- to moja wina, bo juz nie cwicze mozgu, odkad skonczylam.sie uczyc jest coraz gorzej. A mozg jak miesien trzeba trenowac - czlowiek jest coraz starszy, mozg wie jakie informacje sa wazniejsze i po tylu latach nie ma juz tyle 'miejsca' na pamietanie rzeczy mu niepotrzebnych - starzejemy sie, mamy wiecej obowiazkow, problemow, o ktorych musimy myslec i ktorym czasami niepotrzebnie myslami poswiecami za duzo uwagi, w zwiazku z tym mozg noe myslo o pierdołach. Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Ogólnie to nie powiem, mam świetną pamięć, umiem zapamietywać ciągi liczb itp:P taka skromna jestem heh... ale to dlatego, że ćwiczę pamięć...czyli:- rozwiązuję w wolnych chwilach przeróżne krzyżówki jak panoramiczne, jolki, szyfrokrzyżówki, sudoku, - gram jak mi się nudzi w jakieś gry logiczne na internecie - dużo czytam, po polsku i w obcym języku, tu to jesli masz fb, polub jakieś serwisy informacyjne i wtedy będą ci się wyświetlać na tablicy, więc jest duże prawdopodobieństwo, że klikniesz i przeczytasz. Poza tym, jako filolog powiem ci, że, najlepsze pod wzgledem stosowania słownictwo w zywym jęzku możesz przyswoić z informacji, wiadomości, radia bo wszystkie zmiany zachodzące w języku są w tej dziedzinie od razu widoczne. - seriale zagraniczne, dzieki temu osłuchasz sie języka i utrwalisz zwroty ![]() - a noszę w torebce taki notesik do słówek z Herlitza, jak wpadnie jakieś nieznajome słówko, to zapisuję je wraz z tłumaczeniem i nie wiem, w autobusie, w kolejce możesz wyciagnąc i przeglądnąć taki notesik, to też pomoże ci utrwalić słówka i poprawi pamięć, nawet jesli będzie trwało 2 minuty... - aaa i jeszcze jedno mi się przypomniało, jesli siedzisz na kompie i puszczasz sobie muzykę, to wejdz sobie na tekstowo.pl i słuchaj piosenki czytając jej tekst, wraz z tłumaczeniem. z czasem to ty będziesz wyłapywać błędy w tłumaczeniach innych
Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2014-09-06 o 09:39 |
||
|
|
|
#2573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja aktualnie próbuje, zobaczę co z tego wyjdzie. Ginkoflav kosztuje niewiele a starcza na 2 miesiące. Ja mam z filmami i seriali coś takiego, że nie kumam fabuły, jakichś powiązań, kto jest kto. Zawsze mnie to męczy i męczy osobę, która ze mną ogląda, bo ciągle się musze pytać o co chodzi :d Czytałam, że jest to jakaś "choroba" ![]() Cytat:
![]() wysłane z telefonu |
||
|
|
|
#2574 |
|
Konto usunięte
|
Dlaczego odczynnik rh krwi sie zmienia? Bez transfuzji, bez kontaktu z inna krwia, tak samoistnie? Wiem, ze to prawda (bliska osoba w rodzinie),wiem ze to rzadkie ale nie wiem dlaczego? Ktoras miala stycznosc?
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A profesor wysłał Wam niedotyczącego Was maila bo pewnie wszystkim studentom wysyła takie informacje grupowo. Nie chce mu się bawić do klika wyślij do wszystkich
|
|
#2576 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...QHvgy_XN6WZVzw |
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
mam sporo ciuchów, niektóre nawet jeszcze z metkami
, i chciałabym je sprzedać, nawet nie oczekuje, że dostane tyle ile zapłaciłam - tylko gdzie najlepiej i żeby poszło najszybciej? allegro? olx?
|
#2578 | |
|
...
|
Cytat:
. Wysłane przy użyciu Tapatalk.
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
Polski Bus
Pierwszy raz bedę korzystać z przejazdu Polskim Busem i mam pytanie... Wczoraj dokonałam rezerwacji i zapłaciłam przelewem. Wyświetliła mi się strona z numerem rezerwacji, zapisałam ten numer wszystko ok. I to wszystko? czy mam oczekiwać jeszcze jakiegoś maila z potwierdzeniem? Moim "biletem" jest numer rezerwacji? dobrze rozumiem?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Chciałabym zapisać się na siłownie ale w tej chwili to odpada -jestem non stop w pracy,jak nie po 12 to po 24h