Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 19:00   #2551
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

kopnienta, przygotuj się na to, że w górskich miejscowościach w Sylwestra może nie być śniegu

Od siebie polecam Karpacz, jeśli potraficie jeździć na nartach, można spędzić sylwestra na stoku
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:08   #2552
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Może to być tłuszczak.
On jest łagodny i nie trzeba nic z nim robić. A jak mi nie będzie rósł to muszę coś z tym robić czy mogę być spokojna?

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:13   #2553
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
On jest łagodny i nie trzeba nic z nim robić. A jak mi nie będzie rósł to muszę coś z tym robić czy mogę być spokojna?
Myślę, że dobrze by było, gdybyś kiedyś przy okazji pokazała lekarzowi czy to na pewno tłuszczak.
Znam 2 osoby, które mają tłuszczaki (jedna na plecach, druga na udzie z tyłu) i po zbadaniu przez lekarza nic nie muszą robić, ewentualnie, jeśli będzie przeszkadzać, to mogą usunąć.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:17   #2554
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Na poczcie ponoć listu nie ma. Reklamacje składa się pisemną czy jak?
I czy faktycznie reklamacja może sprawić, że paczka się odnajdzie?
Tak, pisemną. Idziesz na pocztę, mówisz jak się sprawa ma, pokazujesz dowód nadania a oni dają Ci papiery do wypełnienia.

Nie, reklamacja nie sprawi, że paczka się odnajdzie. Może się odnaleźć ale jeśli nie to dostaniesz odszkodowanie.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:30   #2555
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Myślę, że dobrze by było, gdybyś kiedyś przy okazji pokazała lekarzowi czy to na pewno tłuszczak.
Znam 2 osoby, które mają tłuszczaki (jedna na plecach, druga na udzie z tyłu) i po zbadaniu przez lekarza nic nie muszą robić, ewentualnie, jeśli będzie przeszkadzać, to mogą usunąć.
No,ale to muszę do chirurga chyba iść?

Stary 2014-11-20, 19:35   #2556
nesska10
Raczkowanie

Moj tz mial.wycinane tluszczaki, ale tylko dlatego, ze go wkurzaly te guzki podskorne :-\ poszedl do rodzinnego i ten dal skierowanie do poradni chirurgicznej. Poszedl i za pare dni juz na oddziale lezal i czekal na zabieg. Miejscowe znieczulenie
nesska10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:42   #2557
Nikaaa152
Zakorzenienie

Kurier DPD
Dzwonił do mnie dzisiaj kurier, że ma dla mnie paczkę (był już pod domem), kiedy byłam w pracy. Jak na złość nie było żadnego z sąsiadów. Wróciłam do domu i nie mam żadnego awizo Jaka jest szansa, że jutro spróbuje dostarczyć znowu paczkę? Nie wiem czy specjalnie zostawać w domu

Edytowane przez Nikaaa152
Czas edycji: 2014-11-20 o 19:46
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 19:45   #2558
panterarozyczka
Zadomowienie

A co do guzków - mam na głowie takie maluteńkie twardawe, cos jak pryszcz no ale bez zawartości juz od roku czy dwóch i to nie znika i ostatnio sie zastanawiam co to moze byc i co z tym zrobić.. Macie jakies pomysły?
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:47   #2559
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Kurier DPD
Dzwonił do mnie dzisiaj kurier, że ma dla mnie paczkę (był już pod domem), kiedy byłam w pracy. Jak na złość nie było żadnego z sąsiadów. Wróciłam do domu i nie mam żadnego awizo Jaka jest szansa, że jutro spróbuje dostarczyć znowu paczkę? Nie wiem czy specjalnie zostawać w domu
oddzwoń do niego, powiedz, że nie było Ci w domu, zapytaj czy może przywieść Ci paczkę pod inny adres - do pracy.
ja tak robiłam, nie było problemu
Stary 2014-11-20, 19:51   #2560
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Kurier DPD
u mnie kurier nigdy nie zostawiał awizo. Jak dzwonił to ewentualnie umawiał się kiedy może mnie zastać.
Nic nie mówił, że będzie jutro?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:58   #2561
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
A co do guzków - mam na głowie takie maluteńkie twardawe, cos jak pryszcz no ale bez zawartości juz od roku czy dwóch i to nie znika i ostatnio sie zastanawiam co to moze byc i co z tym zrobić.. Macie jakies pomysły?
Iść do lekarza?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 20:01   #2562
moja imaginacja
Zakorzenienie

Xx

Edytowane przez moja imaginacja
Czas edycji: 2014-11-20 o 20:04
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:03   #2563
nesska10
Raczkowanie

Panterarozyczka - to moga byc kaszaki z kolei B-) twarde, w srodku wypelnione takim bialym czyms co przypomina wlasnie kasze. Nie grozne, mozna wyciac, ale u niektorych widzialam , ze rosly i nieladnie wygladaly. Tez polecam wizyte u lekarza, bedzie wiadomo na 100proc. czy niegrozne.
nesska10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:17   #2564
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
"Zapuszczanie" brwi - powyższa kosmetyczka wyrwała mi za dużo włosków, o czym oczywiście zorientowałam się dopiero po zakończeniu zabawy i teraz muszę je zapuszczać. Czym przyspieszać proces? Zamierzam jednocześnie wrócić do depilacji woskiem, będę się bawiła sama w domu, żeby zapobiec takim sytuacjom. Kupiłam na wyjeździe wosk w puszce. Czy mogę go tylko rozpuszczać w garnku z wodą?
Tak jak ktoś już pisał - pomadka Alterra. Z olejkiem sobie nie radziłam, a ta pomadka zrobiła mi taaaaakie długie rzęsy.

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
wszystko zalezy od gości i graczy , nie każdy pozwoliłby sobie naklejac karteczki na czoło .. choć pewnie jak z normalnymi ludzmi to beka niesamowita ... musze sprawdzić ! hehe

oo a jest taki ... ? gdzie .. przerabiają tam foty ?
Serio?

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy skierowanie na badanie krwi ma jakąś swoją ważność, na przykład tak jak recepta-tydzień? Dostałam takie skierowanie właśnie od lekarki, która twierdzi, że zrobią mi kiedykolwiek pójdę ale sama nie wiem, czy nie powinnam zmieścić się w jakimś czasie od daty wystawienia..(w granicach rozsądku oczywiście czyli do miesiąca powiedzmy)
Nie sądzę. Ja dostałam skierowania na kilka miesięcy wcześniej. Były to badania do zabiegu, które trzeba wykonać maks.2 tygodnie przed zabiegiem, a kwalifikowana byłam kilka miesięcy wcześniej.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Pisałyście kiedyś rekomendację pracownika?
Dziewczyna startuje w rekrutacji u mojego znajomego. Pamiętam, że kiedyś kiepsko się wyrażał o osobach, które ciągle biorą L4. Myślicie, że mogę w rekomendacji/mailu napisać mu, że pracownica rzadko chodziła na zwolnienia czy to będzie średnie?
Słabe.

[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4901569 7]2. Szukam nowej pracy. Czy jeśli 1.12 dostanę bonus świąteczny i następnego dnia złożę wypowiedzenie, to mają prawo odebrać mi ten bonus?[/QUOTE]

Nie wiem, ale kto daje i zabiera, ten się w piekle poniewiera
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:23   #2565
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
oddzwoń do niego, powiedz, że nie było Ci w domu, zapytaj czy może przywieść Ci paczkę pod inny adres - do pracy.
ja tak robiłam, nie było problemu
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
u mnie kurier nigdy nie zostawiał awizo. Jak dzwonił to ewentualnie umawiał się kiedy może mnie zastać.
Nic nie mówił, że będzie jutro?
Nie bardzo mogę rozmawiać w pracy przez telefon, więc tylko szybko mu powiedziałam, że nie ma mnie w domu i niech zostawi u sąsiadki, na co on, że sąsiadki nie ma i się rozłączył. Sądziłam, że zostawi awizo, a jak wróciłam do domu to już było moim zdaniem za późno na dzwonienie. No nic, zadzwonię do niego rano.

Do mnie zawsze kurierzy dzwonią jak już niemal są pod domem, bo nie wiedzą w którą bramę wjechać, tak to by zapewne w ogóle tego nie robili
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 20:24   #2566
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
To może być torbiel. Trzeba iść do chirurga na wizytę i zdecyduje co dalej,pewnie wytnie.

Stary 2014-11-20, 20:43   #2567
jelonek bambi
Przyczajenie

.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

chciałam odpowiedzieć dziewczynie z poprzedniej strony, że takie rajstopy będą skracać nogę, którą opisała
jelonek bambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:59   #2568
myszenka87
Rozeznanie

Cytat:
Podejrzewam,że to kaszaki.Miałam dwa w czym jeden dość duży.byłam młoda kaszak dość duży,kazali zgolić włosy,nie poszłam na usunięcie,samo pękło,wycisnęłam,teraz rośnie od nowa.Trzeba wyciągnąc całą torebkę,bo będzie się odnawiać.
myszenka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 23:00   #2569
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość

Nie sądzę. Ja dostałam skierowania na kilka miesięcy wcześniej. Były to badania do zabiegu, które trzeba wykonać maks.2 tygodnie przed zabiegiem, a kwalifikowana byłam kilka miesięcy wcześniej
Ale te do zabiegu to co innego, one faktycznie są do zrobienia przed zabiegiem bez względu na okres oczekiwania. A reszta badań, do diagnostyki ma ważność 3 miesiące.
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 23:26   #2570
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość

Nie sądzę. Ja dostałam skierowania na kilka miesięcy wcześniej. Były to badania do zabiegu, które trzeba wykonać maks.2 tygodnie przed zabiegiem, a kwalifikowana byłam kilka miesięcy wcześniej.[COLOR="Silver"]
(...)
Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ale te do zabiegu to co innego, one faktycznie są do zrobienia przed zabiegiem bez względu na okres oczekiwania. A reszta badań, do diagnostyki ma ważność 3 miesiące.
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
W sumie dałaś mi do myślenia bo mam krzywe nogi więc tym bardziej te z tylnym wzorem są złym pomysłem
Ale wiesz, może można je tak ułożyć aby optycznie poprawić wygląd nóg/ zmienić kąt krzywizny
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 23:43   #2571
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ale wiesz, może można je tak ułożyć aby optycznie poprawić wygląd nóg/ zmienić kąt krzywizny
Obstawiam, że nie utrzymałyby się długo Chyba, że bym je przykleiła Niestety nogi mam wyjątkowo nie udane
Stary 2014-11-20, 23:53   #2572
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Obstawiam, że nie utrzymałyby się długo Chyba, że bym je przykleiła Niestety nogi mam wyjątkowo nie udane
No tak, prawda, trzeba by stać jak słup cały czas albo co chwilę poprawiać
Pewnie nie jest tak źle jak myślisz

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Xx
Co to za posunięcia Nie usuwamy postów, wiesz o tym zapewne.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 01:11   #2573
panterarozyczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszenka87 Pokaż wiadomość
Podejrzewam,że to kaszaki.Miałam dwa w czym jeden dość duży.byłam młoda kaszak dość duży,kazali zgolić włosy,nie poszłam na usunięcie,samo pękło,wycisnęłam,teraz rośnie od nowa.Trzeba wyciągnąc całą torebkę,bo będzie się odnawiać.

Ale sie nastraszyłam. Nic z tym nie robiłam bo to ani nie boli ani tego nie czuję tylko sobie jest. Jak je naciskałam wiele razy to nie było nic czuć, ze w środku cos siedzi i też nie wychodziło nic. Jedno jest jak połówka ziarnka grochu drugie dwa razy mniejsze. Wystarczy lekarz rodzinny czy jakiś dermatolog bądź inny specjalista?
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 01:39   #2574
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Mam takie zgrubienie pod skórą na górnej części uda,niedaleko pachwiny,taki jakby guzek. Co to może być?
Nie boli mnie to.
Oczywiście już sobie raka zdiagnozowałam. Ale delikatnie da się go spłaszczyć,tylko,że się wtedy spod palca wysuwa.
moze idz z tym do lekarza a nie tutaj. nagadaja ci głupot i bedziesz sie niepotrzebnie martwic, badz odwrotnie zbafatelizuja a ty posłuchasz

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 06:58   #2575
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
kopnienta, przygotuj się na to, że w górskich miejscowościach w Sylwestra może nie być śniegu

Od siebie polecam Karpacz, jeśli potraficie jeździć na nartach, można spędzić sylwestra na stoku
Nam brak śniegu nie przeszkadza a już dla mnie to byłby nawet plus bo nienawidzę zimy bo mi nawet teraz jest zimno mimo ubioru na cebulkę, termoforu i leżeniu pod kołdrą
Nart nie miałam na nogach nigdy w życiu i zdecydowanie wolę łyżwy z zimowych sportów
Nie tyle chodzi mi o miejscowość co konkretny namiar na pokoje hotel czy coś w miarę taniego z wyżywieniem
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:32   #2576
why_so
Rozeznanie

Czy do szkoły policealnej Cosinus sa zapisy tez w lutym (od semestru letniego)?
why_so jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:40   #2577
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez why_so Pokaż wiadomość
Czy do szkoły policealnej Cosinus sa zapisy tez w lutym (od semestru letniego)?

Są.

Mam pytanie o telefon.
Mam samsunga s3 o ile to ma znaczenie. W kontaktach telefonicznych niektóre kontakty mam połączone z kontaktami na FB. Ostatnio z koleżanką chciałyśmy coś sprawdzić, usunęłyśmy się ze znajomych i potem dodałyśmy z powrotem. Teraz w telefonie jej kontakt nie da się połączyć z kontem FB bo tego drugiego po prostu nie ma. Czy to da się jakoś naprawić? Restartowałam telefon ale to nic nie daje.

Na próbę wylogowałam i zalogowałam się na fb w telefonie oczywiście wszystkie kontakty połączone z fb kontami znajomych zniknęły i nie chcą wrócić. Jak to naprawić?

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2014-11-21 o 10:53
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:47   #2578
Kama 93
Rozeznanie

Orientuje się ktoś czy PKP Intercity będzie mieć jakieś promocję biletów na święta ? Bo nie wiem czy kupić bilet czy troszkę poczekać

13.02.2013
01.03.2018
27.07.2019
Kama 93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:59   #2579
nadi-a
Raczkowanie

Czy ten krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-matujacy.html został wycofany? Byłam wczoraj w Rossmannie i Hebe i był tylko ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ladzajacy.html
Wzięłam go przez pomyłkę, dopiero w domu poszperałam w necie i okazało się, że to dwa różne.
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
nadi-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 11:07   #2580
ewanka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kama 93 Pokaż wiadomość
Orientuje się ktoś czy PKP Intercity będzie mieć jakieś promocję biletów na święta ? Bo nie wiem czy kupić bilet czy troszkę poczekać

Nie wiem czy jest sens czekać bo jak kupujesz bilet odpowiednio wcześniej to masz -30% zniżki. Ale nie orientuję się w kwestii ewentualnych świątecznych zniżek.

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości