![]() |
#2551 |
Konto usunięte
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Czereśni nie jadam...
Ale ja specjalnie owocowa nie jestem.. Wyjątek to truskawki właśnie, pomelo i sweety. Na pomidory z krzaka i spod slońca czekam, uwielbiam limy, zażeram się w lecie nimi na zapas, jem albo same, albo sos do makaronu, albo pomidorową... Dzisiaj jarska ogórkowa, za to z dużą ilością ziemniaków, bo tak lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Irenosława Pierwsza
|
Z krzaczka wszystko jest fantastyczne: pomidory, ogórki, zielony groszek, papryka... tylko teraz u mnie krzaczków brak... przydałaby się jakaś babcia/ ciocia na pieknej polskiej wsi
![]()
#2553 |
Konto usunięte
|
Poziomki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Gang Iren
|
No poziomki takie z lasu. Kocham!! A ten zapach!
#2555 |
Zakorzenienie
|
Ależ się nam towarzystwo rozmarzyło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
Wstawać śpiochy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Gang Iren
|
Ja już dawno wstanięta
![]() ![]()
#2558 |
Konto usunięte
|
Ja się o tej porze budzę przed 6, ale wstaje nieco później...Powinnam polubić i zacząć biegać, to byłaby idealna pora. Ale nie lubię
![]() ![]() U mnie dziś Mordor, ale dosyć ciepło... Czytam Babską stację Fannie Flagg. Jak każdą jej książkę - polecam, dla mnie odskocznia od licznych kryminałów czy thrillerów, które czytam...Ujął mnie fragment, to taka wtrącona myśl, nie o tym książka, ale tekst o ślubie jednej z córek bohaterki - zamiast bukietu córka miala kota, pan mlody psa... Obrączki "podawal żółw, w związku z tym ceremonia wlokła się niemiłosiernie, bo wkońcu trudno było poganiać żółwia ![]() A bohaterka odkrywać będzie swe polskie korzenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Raróg
|
Moja paproć pojawiła się w magazynie. 1 sztuka tylko! Już zamówiłam
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() cytat świetny, szkoda ze jestem juz dawno po ślubie, bo kota i psa mam ![]()
![]() |
#2561 |
Konto usunięte
|
Ja mam z biblioteki na razie, ale trafia na moją listę do kupienia...Zwlaszcza ze parę jej książek mam na półce. Jak trafi na tanią książkę, nabędę, bo na razie szkoda mi kasy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Konto usunięte
|
Popatrzcie na zdjęcia tego dziecka..
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...15039.html?i=1 Takie niby zwyczajne, proste, ale ciarki po plecach, niesamowicie działa na emocje... Niezwykłe. Mam nadzieję, że chłopiec wyzdrowiał/ zdrowieje... |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Raróg
|
Ja właśnie wysiałam poziomki. Mam nadzieję, że doczekam się plonów.
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Beata- masz rację, to zdjęcie robi wrażenie. Dzielny, młody człowiek. I niesamowite zdjęcie.
Wracam z zebrania rodziców. Jeszcze m-c normalnej szkoły z ocenami. A potem hulaj dusza piekła nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Konto usunięte
|
CZy mi się wydaje, czy z roku na rok wakacje sa coraz szybciej?
Bo za moich czasów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Gang Iren
|
My jeszcze poczekamy na wakacje, u nas na koniec lipca są. Za to ostatni tydz maja jest wolny.
#2567 |
Zadomowienie
|
Beata - zdjęcie niesamowicie działa na wyobraźnię ...
Co do truskawek - ponieważ jestem wielką wielbicielką, od dwóch sezonów zajadam się nie tylko polskimi, ale i hiszpańskimi. Są słodkie, smaczne i, mam wrażenie, że w miarę naturalne - na drugi dzień zaczynają się psuć, co jest dowodem, że nie są zbyt chemiczne ![]() W Polsce jest ostatnio regulacja - rok szkolny trwa do ostatniego piątku w czerwcu. Juka - jesteś kochana, za chwilę info na prv ![]() Dziś z córką zaśmiewałyśmy się z tekstu piosenki Alicji Majewskiej, z dedykacją dla wszystkich Pań: https://www.youtube.com/watch?v=k_LEdZYKTxE |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Beata- w tym roku zakończenie roku szkolnego będzie 26 czerwca, ale... oceny mają być wystawione do 11 czerwca
![]() W praktyce oznacza to, że jakakolwiek nauka zakończy się pewnie tego dnia. Ostatnio wśród moich koleżanek rozgorzała dyskusja na temat wakacji i generalnie wolnego od szkoły. Większa część uważa, że wakacje i wolne są za krótkie. Hmm ja uważam, że jest dokładnie na odwrót ![]() Chłodna Zośka u nas. O 6 rano termometr wskazywał 3C ![]() ![]() Tęsknię za morzem i plażą i promieniami słońca na twarzy ...ech ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Dircikowa- w ciągu ostatniego stulecia bardzo się zmieniło pojęcie bycia kobietą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Konto usunięte
|
Aussie,
jako że nie mam dzieci, to w sumie nie mam żadnego emocjonalnego stosunku do wolnych dni, ale wydaje m,i się, że jest ich naprawdę dużo i coraz więcej ostatnimi czasy.... Ostatnio ubawił mnie pomysł, acz nie pamiętam czyj, możliwe że samorządowców znad morza ![]() Piękna pogoda. Kawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
Co do wakacji uważam, że jest ich dużo, póki dzieci są mniejsze i trudno zostawić je w domu - nawet za dużo
![]() Wyprzedzenie, gdy oceny są już wystawione i potem nikomu nic się nie chce robić konkretnego - jest zbyt duże. Nie wiem czemu to nie jest tydzień przed końcem roku szkolnego ... Chyba tyle czasu powinno wystarczyć na wypisanie świadectw ![]() Natomiast skłaniam się ku temu, że model niemiecki gdzie letnie wakacje są krótsze (np. 6 tygodni) i rzeczywiście są ruchome - np. w obrębie od połowy czerwca do połowy września mógłby być ciekawszy. Przy okazji można by było skorzystać z tańszych i ciekawszych (mniej tłumów) ofert na południu Europy. A i u nas pogoda w czerwcu i we wrześniu niekoniecznie jest gorsza od lipca i sierpnia. Do tego dochodzą dodatkowe ferie jesienne - jeden tydzień, bo rzeczywiście ponurą jesienią taki oddech mógłby wszystkim dobrze zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Gang Iren
|
W Anglii też właśnie tak jest, wolne częściej, ale krótsze. Wakacje letnie miesiąc, w październiku tydz wolnego. W grudniu ok 2 tyg. W lutym tydzień, w kwietniu tydz i tydz na koniec maja.
#2572 |
Zakorzenienie
|
No właśnie- ja jestem zwolenniczką modelu "niemieckiego"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Gang Iren
|
Laura dopiero teraz zobaczyłam co zamówiłaś. Ale sliczna i ta paproć i trawa
![]()
#2574 |
Zakorzenienie
|
A gdzie wy jesteście?
![]() ![]() Kamlisa- jak tam wakacje? potrzebuję cię jak wrócisz. Pamiętam, że dawałaś linka do wygodnych, "zdrowych" klapek. Właśnie takich szukam. Przypomnij proszę raz jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zadomowienie
|
Aussie jak tam Birkenstock? U nas sa w Tkmaxx po 18 funtow, ale nie takie jak bym chciala
![]() Szarlotke pieke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zadomowienie
|
Hej......
Czy nie uważacie, że sobota to najkrótszy dzień tygodnia ? Stanowczo powinni coś z tym zrobić. Ja mam dziś dzień lenia. NIC mi się nie chce. Ledwo udało mi się chatę ogarnąć i coś na obiad zrobić. Dircik, jak podkład ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zadomowienie
|
Hej, hej,
Mnie też ten dzień częściowo przez palce przeciekł, nawet nie wiem kiedy. Juka - podkład jest świetny. W moim odczuciu jest bardziej "treściwy" niż Marc Jcobs, który jest lżejszy, mniej kryjący. Nie znaczy to absolutnie, że jest ciężki, ale krycie ma lepsze i czuję jego pielęgnacyjne właściwości. Na skórze wygląda dość naturalnie, a kolorek też trafiony. W opakowaniu wygląda ne troszkę za ciemny ale ładnie stapia się ze skórą. Marc Jacobs może się bardziej podobać chyba tylko w wypadku, gdy komuś bardzo zależy na rozświetleniu. Filtr Obagi też jest rewelacyjny! Wchłania się nie do matu, ale takiej ... satyny. Możesz mi podpowiedzieć który to? Na razie tylko tyle przetestowałam, ale c.d.n. ![]() Edytowane przez dircikowa Czas edycji: 2015-05-16 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Moja sobota minęła pod hasłem - kuchnia. Wreszcie mam zamontowany nowy zlew i baterię
![]() ![]() Ale już wszystko ogarnięte ![]() Uklika- moje klapki Birkenstock są super. Mega wygodne. Miały być obuwiem na zewnątrz, ale póki co służą jako obuwie domowe. Mogłyby tylko kosztować tak z połowę mniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Cześć milusie
![]() ![]() ![]() Wiosna ![]() ![]() Z nowości kosmetycznych testuję Caudalie polyphenol(C15) i mydełko do facjaty Biotherm Pureefekt skin ![]() ![]() Z podkładów stawiam na mix.Guerlain i szlif-Mac fix NC20. Próbowałyście Maca?Juka miałas ten podkład? Beti Wspaniałe Stulecie ma 4 sezony?Bo znalazłam tylko 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Gang Iren
|
Miszka i jak już wam lepiej? Jak się czujesz?
Ja zdycham, bo dostałam @
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.