|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Osz kurka ile nowych sesji u Ciebie
Ale i w liściach i w krzaczorach jakieś takie romantycznie piękne! Widzę Wichrowe wzgórza - ciążowa P. Ania. Fotografie odbieram zupełnie laicko, na wartości technicznej się nie znam. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-15 o 20:45 |
|
|
|
#2552 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Do mnie od dawien dawna wszyscy mówią Eve, mimo, że moje imię jest dłuższe
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia z żółtym listowiem - bombowe Takie się mnie podobają
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
#2554 |
|
Piers do przodu
|
Corii - od razu schudłam od tej wizyty
z pół kilo ale powiem szczerze, że powiem coś jak w piątek dostanę jadłospis na 2 tygodnie - co tam będzie i jak skonstruowane wliczając trzy dni kiedy mam dializy i ostatni posiłek jem o 23ciej no i żeby było mało fosforanów, białek, a do tego smacznie i w odpowiedniej ilości ma nad czym myśleć ale przynajmniej jem właściwie wszystko poza wieprzowiną i zupami (bo woda). Na razie wizyta trwała godzinę i była całkiem konkretna - więc pierwsze wrażenie jest na tak
|
#2555 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Wiesz co, mnei to się marzy nei tyle jadłospis co taki catering dietetyczny coby mi go przywozono i miała z głowy myslenie i kombinowanie ![]() Tak czy siak, mam nadzieje, ze Tobie te jadłospisy posłuza A co do dializ to ja Cie podziwiam, ze dajesz radę
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ojciec nie miał tyle szczęścia, nie trafił do dobrej dietetyk, ale też i miał dodatkowo nowotwór, zatem uznali sprawę za przegraną Bo w sumie taka była. Niemniej dla nerasów wydaje się mądry plan. Daj znać jak w praktyce się sprawdzi Bo wygląda na to, że jesteś w dobrych rękach.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-15 o 21:57 |
|
|
|
|
#2557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=Karkki;53810 1. Stawiam na splątanie kwantowe. Kwestia tylko czy poprzednie życie czy inna nogawka spodni czasoprzestrzeni. Tam jest coś czego potrzebujesz tutaj. Jak znajdziesz, to będziesz wiedzieć. 2. Dzielny ![]() [/QUOTE] O matko, to czasoprzestrzeń nosi spodnie? Jakby to powiedzieć, TU najczęściej jestem rozsunięta, jeśli porównać osobę do dwóch przeźroczy - tak, jakby dwa slajdy z tym samym obrazkiem były, ale źle zetknięte.Albo obraz w lornectce Tam - te slajdy nie mają ŻADNEGO przesunięcia. Jest znakomita ostrość. Czuję to aż fizycznie Więc albo mi odbija, albo nie wiem co.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2558 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
senkju ![]() ja w sumie sobie bardziej cenie laicki odbior i mowie to serio, teraz jak siedze na róznych fachowych grupach to mam sie chec z nich wyniesc bo komentowane są w kółko te same stawy-obrobka oraz techniczne niedociagniecia-ze gdziestam ciut nieostro belbleble...a prawie nic sie nie mowi o odbiorze całokształtu, o pomysle, a laik chłopnie fotografie całosciowoa nie skupia sie na drobnych niedociagnieciach technicznych ktore nie mają duzego wpływu na odbior całokształtu.... mnie w sumie interesuje czy laik patrzy i myśli: a- ale kicha bleeee b- takie zwyyyykłe c- nom fajne, fajne oczywiscie chcialabym najwiecej odpowiedzi c ![]() Cytat:
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie widzę pomysł, oko! Ująć coś zwykłego, oszałamiająco! Uczynić coś z niczego (bez skojarzeń ) To jest to co widzę w Wichrowych wzgórzach, żółtych liściach, parze w zielonych liściach, w akacjach. Ale i matce z synem w mieście Niektóre z Twoich zdjęć owszem, oceniam jako b) i je pomijam, ale tak jest ze wszystkim, zawsze i wszędzie. Więc u mnie b) i moje d). Nie ma w moim odczuwaniu zdjęć fajnych. Albo mnie coś zachwyca, ujmuje, albo jest zwykłe b) albo tragiczne a) czego się nie dopatrzyłam. Mój małżon, jako jeszcze większy laik (acz uważam, że ma dobre oko - hre hre laik o laiku) stwierdził że genialne! Wreszcie widzi zdjęcia życia, a nie plakaty reklamowe! Czy będziemy kiedyś obiektami, hmmm. Zawsze mówiłam nigdy , ale też zawsze wiedziałam, że to jest kwestia fotografa. Bo jak obiekt jest beznadziejny a fotograf genialny, to ten drugi potrafi podejść pierwszego i złapać to co w pierwszym jest wartością. Ale fotografia lajfstajlowa do mnie przemawia. Nie z porodu - w sensie nie z mojego - ale ogólnie uchwycenie chwili, tzw magia, już tak Od 4 lat mamy na półce w pokoju dziennym ramkę w kształcie kliszy, bo nam się kiedyś spodobała, to nasze klimaty, i mamy w niej zdjęcie modelowe pary ślubnej, bardzo ładne, zaraz wkleję jak znajdę. Do dziś te ramki stoją w praktikerach, Auchan. I nigdy nie włożyłam tam żadnej naszej foty bo my tego nie uważamy, nie chcemy an siebie patrzeć i tyle. Ale jakąś bym mogła? Tylko jaką? Obok wyuzdane rzeźby drewniane, w kształcie pary w zmysłowych ujęciach, akty etc. I tak mnie czasami nachodzi refleksja, że jak ktoś "obcy" od nas wychodzi, np dziś informatyk, co ma ten widok przed oczami, to co on sobie myśli? Friki jak nic.Piszę o tym, bo patrzę na to, i serio nie widzę nic lepszego do tej ramki, niż modelowa focia pary ślubnej, takiej lekko nieformalnej, chyba na plaży, facet bez marynarki. opisuję, bo of kors w sieciuni nie ma zdjęć "ramki z gotowym zdjęciem" tylko już z prywatnymi forkami ludzi, imo tragicznymi. Gdzie kolorowe foty do takiej ramki. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-15 o 23:55 |
|
|
|
|
#2560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyzwoity dietetyk Cytat:
dr Michio Kaku, którego uwielbiam, świetnie to tłumaczy, ale rzucam Pratchettem, bo opisał to po ludzku: "Czas może się rozdwoić, jak para spodni. I wędrowiec może skończyć w niewłaściwej nogawce, przeżywając to, co naprawdę dzieje się w tej drugiej - rozmawiać z ludźmi, którzy w tej nogawce nie istnieją, wpadać na ściany, których tu nie ma. Życie może być straszne w niewłaściwych spodniach Czasu." Cytat:
Toć to nie fachowcy (czyli konkurencja) płacą tylko klienci - forum mamowo-didowe lepsiejsze
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||
|
|
|
#2561 |
|
Piers do przodu
|
Fakt bo wiesz Karkki - teraz dietetyków co najmniej jak fotografów z aparatami po Wigilii
jak to ktoś gdzieś napisał miałam wątpliwą przyjemność poznać ze trzech z wiedzą z netu (wg mnie oczywiście
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pani w tv dziewczynie z niedoczynnością tarczycy polecała smoothie z jarmużem i masłem orzechowym na śniadanie
|
|
|
|
#2563 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
rejcz popłakałam sie ze smiechu kilkakrotnie , jestes kompletna wariatka ![]() ale bardzo mi miło serio,a co do zdjec typu b, to ja wrzucam na strone całe sesje, a nie tylko 2,3 najlepsze ujecia. jedna madra pani fotograf mowila na warsztatach zeby o tym cały czas pamietac-ze to co wielcy mają na stronach( i ona sama tez) to jest ułamek tych zdjec co trafija do klienta, to są te najlepsze z najleoszych a inne fotografie tyc hwielkich mistrzow to sa "zwykłe" zdjecia jakie robi wielu zwykłych ludzi i zeby nie miec kompleksow ze kazda fota musi byc genialna jak ta co ma fotograf xy w portfolio bo to nierealne ale z tym niezwykłym ujeciem zwykłosci to sie ciesze ze napisalas bo taki jest moj zamysł, wiec skoro tez tak to odczytujesz to uznaje ze mi sie udało ![]() ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Cytat:
i wychodzi ofkors zem czepiuch (bo jakze inaczej so nie? ) no ale grupa o fotografi powinna skupiac sie na tym jak zrobic dobre zdjecie , a nie fatalne i je potem meczyc w ps na wszystkie sposobty
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
Młodemu linka podesłalam, podoba mu się, świato przede wszystkim. Obejrzal z przyjemnością. A ja się zabawialam wczoraj do 1 w nocy z balonikami i wikolem, teraz się suszy
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak, zaparłam się wczoraj i postanowiłam nie wracać do domu bez balonikow ![]() Obawiam się,że jest szansa na rozrost, nawet fajnie się to robi..
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie mam na nic siły ani ochoty
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-12-16 o 09:40 |
|
|
|
#2568 | |
|
Nindżopesz
|
Jak się uprze to wszystko można skrócić
![]() Mi się podoba wersja "Nat". Cytat:
Polly, jako wybredny laik pozwolę sobie się wypowiedzieć (nie znam się to się wypowiem )Otusz mi się podoba (na tych ostatnich trzech jesiennych) np. dobór kolorów - że jest niby wesoło, kontrastowo, ale z klasą, nie żadne słodkopierdzącości. Pozy - naturalne, bez kiczu. Kadrowanie (?) w sensie, że te liście po całości kadru i tak dalej, ramka z liści, szpaler drzew - ja na takie rzeczy bardzo zwracam uwagę i zawsze wkufia mnie niewykorzystany potencjał pleneru. Światło - miękkie, jesienne, mrrr A co bym poprawiła - wydaje mi się, że na tych portretowych po całości liściastych tło tj. liście są nadal zbyt wyraźne (wyostrzone) i przez to umyka pierwszy plan. No wiesz, żeby te liście jeszcze bardziej rozmyć w przypadku zdjęć popiersiowych.BTW sesja Moniki w ciąży jest całkowicie D Ewuś, update - 9 kg schodzi samo ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Maja, a to znasz? http://www.fragrantica.pl/perfumy/Bv...ack-26358.html ponoć drzewne i przyprawowe w klimatach Idole etc. |
|
|
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://catering-dieta.pl/cennik Cytat:
A skoro o perfumach mowa... w nowym roku am sie pojawić kadzidlany Encre Noire ![]() http://www.fragrantica.pl/perfumy/La...eme-32356.html
|
|
#2570 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
mnie tez się Adam podoba ![]() nawet dla Dida rozważaliśmy przez chwilę, ale w rodzinie mamy za dużo już Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego dla mnie nie jest ważne jak i czy imię się zdrabnia (bo do każdego imienia można wymyślić kretyńskie zdrobnienie, nawet to najbardziej normalnego - np mój dziadek nazywał mnie Ewulka ![]() ![]() u mnie nawet tyle do zrzucenia nie ma
|
||||
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało tego, mi się ta focia ramkowa podoba Nie trzymam jej z lenistwa, tylko bo lubię, nie trzymałabym czegoś, na widoku, co mi się nie podoba. ![]() 2. Wiem Czas spadać do dziadków
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach to stare pokolenie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2574 |
|
Niewyczymie.
|
Encre Noire A L'Extreme zdążyłam już sprezentować mężowi (tzn. sobie)
Suche, ciepłe, dymne pachnidło. I jak kochałam klasyka (i wersję pour Elle) tak L'Extreme jest po prostu boskim dziełem. |
|
|
|
#2575 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Niewyczymie.
|
Cytat:
Niestety bergamotka to moja zmora... czasami ją toleruję, tak jak w EN A L'Extreme, a np. w Shalimar PI L'Eau jest wręcz... odpychająca, szczególnie w połączeniu z grejpfrutem
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba znów muszę zacząć poszukiwania idealnego leśnego zapachu
Skóra do żywic mi się zepsuła, Jaisalmer od jesieni wali na mnie potem, a dzisiaj z tego samego powodu musiałam iśc zmyć Embersa ![]() Dobrze, że mam jeszcze odlewkę Szpilkówny, to na tę zime wystarczy, a potem (nomen omen ) będę się martwić czy dokupic słodkiego lutka, czy znów przekopywać perfumerie w poszukiwaniu czegoś, co pewnie nie istnieje
|
#2578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Znad 3 kawusi. I szukania lampek. Uwielbiam świąteczne światełka. Serio serio. Jakbym mogła, to bym na wszystkich meblach lampki zimą powiesiła. Ale kiedyś się mnie na choince królik zaczął przypiekać od lampek, które miały być ledowe, a okazało się, że się nagrzewają i siem teraz bojam. Możecie jakieś sprawdzone ledowe-ledowe zimne polecić? Cytat:
Chyba oni potrafią tak robić zdjęcia jak ja robić pierogi ![]() Zapytaj jakiego tła należy użyć do tryptyku z szarym papierem toaletowym zawieszonym na wypolerowanym chromowanym uchwycie robionego dużym obrazkiem i bez ingerencji komputerowej ![]() Cytat:
I w nie lampki wchodzą i świecą? Cytat:
|||
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi spodniami czasoprzestrzeni to niezły numer.
Polly - zajrzę i się wypowiem Na razie przyszło Mandragore Goutal i nie wiem - zostawiać czy sprzedać? Totalnie nie to, czego się spodziewałam - pachnie jak przyjemny bardzo, ale spray do mebli, przeciwkurzowy. Dam mu szansę - ale tylko do jutra. Co do światełek - ponieważ nie lubię Świąt, więc myślę o tych, no, cotton balls, bo szarówa coś mi naprawdę złego robi w mózg
|
#2580 | |
|
Niewyczymie.
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

Ale i w liściach i w krzaczorach jakieś takie romantycznie piękne! Widzę Wichrowe wzgórza - ciążowa P. Ania. 
Takie się mnie podobają
ale powiem szczerze, że powiem coś jak w piątek dostanę jadłospis na 2 tygodnie - co tam będzie i jak skonstruowane wliczając trzy dni kiedy mam dializy i ostatni posiłek jem o 23ciej
ma nad czym myśleć 
Bo w sumie taka była. 

) To jest to co widzę w Wichrowych wzgórzach, żółtych liściach, parze w zielonych liściach, w akacjach. Ale i matce z synem w mieście
Friki jak nic.
Przyzwoity dietetyk