|
|
#2551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Ale się nie przejmuj przecież, bo ja pewnie nadrobie Moja mama też dużo ze mną w ciąży nie przytyła, więc może to genetyka? Nie mam pojęcia.Z kolei teściowa będąc dwa razy w ciąży przytyła 22 kg i 24 kg..podobno jak wróciła do domu to nie było po niej widać, że jest w ciąży. Co przy takich kg raczej nierealne...no ale ![]() Gadałam wczoraj z mężem i jednak nie będzie Julian.. mąż się składnia ku Dominikowi, ale mi się jakoś opatrzyło trochę...muszę znów poszukać natchnienia
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Lulka dobrze, że jesteś w domu, zawsze to trochę inaczej. I najważniejsze, że z maleństwem wszystko w porządku!!
Smarrita skoro lekarz mówi, że nie ma się czym martwić to na pewno tak jest. I brawo za podejście! ![]() Dzisiaj to się wyspałam... Fakt ze poszłam spać po północy ale oczy otworzyłam przed 11 :p w końcu nie szwedałam się od 5 rano po domu. U mnie maluch już coraz intensywniej daje znaki mamie. W końcu to już jutro 22 tydzień... Matko... U mnie waga zaczyna powoli rosnąć, przy 168cm dzisiaj było 49,7 czyli w końcu nadrabiam to co straciłam przez wymioty. Przytyłam nawet 1kg względem tego co było na pierwszej wizycie u gina. Brzuszek stoi w miejscu, wiec osoba postronna nie zauważy raczej ze jestem w ciąży. Tym bardziej, że chodzę w luźnych ubraniach. Poluje właśnie na pake ubrań dla małego, 80 szt za 200 zł. Stan prawie idealny. Oby się udało
Edytowane przez Sunmade Czas edycji: 2015-11-19 o 12:11 |
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, poczytam wieczorem, melduje sie ze żyje, choć ledwo. Mam anginę, dostałam antybiotyk i mam leżeć tydzien. W pon wizyta i mam nadzieje, ze tylko anginę mam, ze z maluchem wszystko ok.
Umieram i idę spać Margueri ciąg,e nie moge ci wyslac tego wykroju, bo w wiadomości prywatnej sie nie da wstawić zdjęcia (albo ja nie umiem) przepraszam, |
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
To wy chudzinki jesteście. U mnie wyjściowo 65/173 cm, na razie kilogram do przodu, ale ja typowa klepsydra z biustem i biodrami, do tego mięśnie po siłowni, więc na wagę nie narzekam.
Lecę zaraz polować na stanik i może zajrzę do sklepów na jakieś ciuszki chłopięce, bo mnie korci. Mam dostać po siostrzeńcu, ale kilka nówek być musi i już
|
#2555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2556 |
|
Mama Land
|
No u mnie waga stoi od początku ciąży, ale za to przed przyładowałam na wadze 7 kg
![]() Więc teraz Pasożyt z tego czerpie Mąż ostatnio miał z tego powodu rozkminę, bo dupsko urosło (po raz pierwszy w życiu mam rozstępy Więc doszedł do wniosku, że ja, jako ja chudnę, a po prostu ciąża tyje Więc chudnąc-tyję Męska logika ![]() Już się nie lubimy Sammarita: Świetne i słuszne podejście nie mniej jednak - trzymam kciuki !Gosiaczek: W nocy nie mogłam spać i się zastanawiałam gdzie przepadłaś. Nawet wymyśliłam, ze się rozpłynęłaś od (bardzo zasłużonych!) pochwał Twojego rękodzieła Kuruj się, dużo pij i w ogóle się oszczędzaj! Mam nadzieję, ze ktoś przejął opiekę nad dzieciaczkami??
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek ! Kuruj się
skąd ta wredna angina sie przypalentala brrrr . Życzę dużo zdrówka w szybkim tempie:-*Zamówilam materacyk kokosowo lateksowy:P idę na żywioł, tak czuje intuicyjnie ze to dobry wybór 😊 Teraz jeszcze szukam kompletów pościeli na moja nowa kolderke <3 chyba będzie zamówienie z allegro ale jeszcze szukam
|
|
#2558 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe...pamiętaj, że do ciężarnej strzela się tylko w głowe
![]() naogladałam sie filmów z mężem ostatnio i w dwóch właśnie w ten sposób zabijali
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana zgubiłam ten post:P poszukam za chwilke😊
|
|
#2561 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że nie poszalałaś z zakupami za bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Udanego wyjazdu Wroć w pełni sił ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2562 |
|
Winter is coming
|
gosiaczek zdrówka bidulo
Ja startowałam z wagi 56 kg/160 cm. Teraz mam 2 na plusie ;] niedługo dobiję do najwyższej wagi w życiu, nigdy nie ważyłam 59 i więcej ![]() Z racji wolnego zostawiłam ekipę samą z robotą, bo tak hałasują, że nie dało się wysiedzieć i pozałatwiałam parę spraw na mieście. Zapisałam się do okulisty na nfz, termin na 16.05.2016
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/posciel-bawelna-sa...585309349.html tutaj masz na przykład. Jejku, jak tak oglądam, to bym z 8 kompletów chętnie zakupiła
Ale muszę czekać, aż zmienimy łóżko na większe i kołdrę
|
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja waga sprzed ciazy 56/172 teraz 58 póki co
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
![]() U mnie waga tez stoi w miejscu, może drgnęła o kilogram. Nie jest mi z tego powodu jakoś specjalnie przykro Ale coś czuje,że niedługo zacznę nadrabiać![]() ćwiczenia Jak ja Wam zazdroszczę..nigdy nie umiałam się przekonać do żadnych fi5tnesów, zumb i tego typu wysiłku. Poskakałam trochę w pracy z dzieciakami i juz mi się więcej nie chciało. A teraz mam problem, bo w domu schody i trzeba latać góra-dół Może wystarczy za codzienną gimnastykę![]() Gosiaczek kuruj się biedactwo! dużo pij i odpoczywaj. |
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet spoko ma komentarze gosc. No to zamawiam zaraz ![]() Jakie szalenstwo :d w ciagu 2 dni kupilam/kupie: koldre dla mnie i meza 2 komplety poscieli <3 materacyk do lozeczka
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej ☺
Dziś wreszcie jedziemy do rodziców. Nie byliśmy od miesiąca. Nie mogę się juz doczekać. Pogoda tylko strasznie slaba. Pada i dość ślisko podobno, a my jeszcze na oponach letnich. Całe szczęście w domu wymienimy. Młody szaleje w brzuszku. Wczoraj już bardzo czułam jak kopie. Nawet mąż jak przyłożył wieczorem rękę i dłużej potrzymal to kilka razy poczuł. Ale się cieszy ☺ Czyli to co czułam juz kilka dni temu to jednak były ruchy, tylko dużo delikatniejsze. Teraz juz nie da się z niczym pomylić. Az nie mogę uwierzyć, że to już połowa ciąży. Tak niedawno robilam test a dziś juz koniec 19 tygodnia. Ale ten czas leci. Trzeba się juz konkretnie za wyprawka rozglądać. |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy
jedzcie bezpiecznie! I mielgo wypoczynku u rodziców
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed ciążą ważyłam 59kg/1,70. Teraz dawno sie nie ważyłam, ale sądzę,że jakieś 68 kg jest. Mam bardzo dobry apetyt.
|
|
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei zakupiłam: - 2 prezenty gwiazdkowe dla chrześniaczki męża - prezent gwiazdkowy dla szwagra - termometr microlife - prezent gwiazdkowy dla dziewczyny szwagra - 2 prezenty imieninowe (mama i teściowa) - obie Baśki ![]() - wiaderko tummy tub Nie wchodzę nawet sprawdzać stanu konta ![]() A teraz siedzę nad swoim excelem i ogarnełam już zakupy dzieciowe higieniczne i apteczne - nazwy i ceny, no i ogarniam resztę excela co trzeba kupić i u jakiego sprzedawcy
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
O kejka! Spadlas mi z nieba! Ja chyba tez kupie już tummy tub by miec z głowy
i zabieram sie za mój Excel musze uzupełnić o ten materacyk by potem miec pelen wgląd ile wydalam kasy tylko ciuszków tam nie wpisuje bo to bez sensu:P
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
Ja już 7,5 kg przytyłam
chyba pora ograniczyć słodycze
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Annihilate😊 ogranicz bo to i tak nie zdrowe
ja sobie robię słodkie poniedziałki i teraz bede słodkie tylko w pon jadla hehehe bo ciągnie mnie do słodkiego jak cholera :PMi w ciagu tygodnia przybylo 1,5 kg!!! Wiec to na bank ma dużo wspólnego z słodyczkami brrrrr
|
|
#2574 |
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze gratki synka!
Z pogodą może być różnie w kwietniu, od śniegu po piękną, słoneczką pogodę...ja mam śpiworek, rożek, kombinezon polarowy lub wełniany a do fotelika samochodowego mam śpiworek 100% wełny, taki fajny cieniutki...Wózek to temat rzeka, musisz wiedzieć na czym ci najbardziej zależy, wielkość,rodzaj kół czy np wygląd i kolor, pod te kryteria szukać wózka Smarrita może powtórz usg na innym sprzęcie, u innego lekarza, zobaczysz czy potwierdzi Neocleo puchną mi paluchy i stopy My mamy dwie kołdry, tak nam się najwygodniej śpi ![]() Mój psiak wyczuwa Maleństwo, ale nie pozwalam mu się kłaść na brzuszku, bo jest duży
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
Kejka a masz może jakaś zgrabna listę co jest potrzebne do narodzin maluchów, albo co Ty zamierzasz kupić sobie i synkowi do porodu? Ja już się gubię w tym a jakoś nie potrafię się zabrać za wyszukiwanie w necie.
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Sunmade Ja mam taka mini mini dopiero zaczęłam, ale moge Ci podesłać na maila to sobie zerkniesz i ewentualnie poprzerabiasz
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podobno fajnie się nimi okna myje oczywiście nowych ciuszków też dokupię, bo póki co mam mało![]() a materacyk jaki dla dziecia kupujesz? bo ja się zdecydować nie mogę daj linka![]() co do spania pod osobnymi kołdrami, to ja nie wiem jak Wy dajecie radę...ja jestem przytulas i nie ma szans, żeby były dwie...bo bym dostępu do ciepełka ciała męża nie miała
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ostatnio tą listę wywaliłam więc ciuszków nie mam już, ale mam w excelu co powinnam dla siebie i dziecia kupić (na liście nie mam tego co już mam kupione czyli np. tummy tub, laktator) no i taka lista co w rossmanie, co w aptece. Trochę się naszukałam na temat kosmetyków i tam mam nazwami i cenami +/- napisane (kupuję kosmetyki babydream zgodnie z blogiem "sroka o" - tam króluje Hipp albo babydream). Jak chcesz o wrzucę Ci na maila, tylko podaj
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://krainamateracy.pl/hevea-mater...dica-p-57.html i dostane w prezencie Rogal wiec bede miala i Rogala i Cebuszke bo ja kupie jak mi troszkę brzuszek jeszcze urosnie ![]() A i wybrałam ten sklep bo odbiór osobisty jest w Krk niedaleko mnie . W sumie znalazłam ten materacyk do odbioru w sklepie który mam 5 minut z buta, ale tam był o wiele droższy i bez prezentu A co do SPANIA pod 2 kołdrami ![]() zawsze spalismy pod jedna 160x200 (chyba takie wymiary, albo jeszcze mniejsza), w kazdym razei pod jedno osobowa koldra ! No i na malym, starym lozku bylo ok, czasem musialam go budzic i zabierac kolderke ale ogolnie bylo ok. Po czym kupilismy wielkie lozko, i po 1 nocy gdy mąż przesunął się pod ściane 2 kilometry ode mnie to żebym spała z nim pod tą kołdrą dalej musiałam leżeć z nim na jego połówce ![]() Wiec zadecydowałam o 2 kołdrach Ale tęskno mi do przytulania w nocy więc kupiłam teraz taką dużą i już będę uhahana
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

Ale się nie przejmuj przecież, bo ja pewnie nadrobie
Moja mama też dużo ze mną w ciąży nie przytyła, więc może to genetyka? Nie mam pojęcia.

ja 8 kg od czerwca 
nie mniej jednak - trzymam kciuki !
Kuruj się, dużo pij i w ogóle się oszczędzaj! Mam nadzieję, ze ktoś przejął opiekę nad dzieciaczkami??
skąd ta wredna angina sie przypalentala brrrr . Życzę dużo zdrówka w szybkim tempie:-*

moze w domu mi przejdzie bo musimy sie spakowac do tego Paryza, wyjezdzamy o 4 rano...

chyba pora ograniczyć słodycze
No ale wtedy to miałam obrzęk i krwiaka.