![]() |
#2551 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się w stu procentach, bez kota to nie rodzina ;-)
#2554 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Konto usunięte
|
Mój tż nie lubi kotów, ale lubi psy. Czy ja + potencjalny mąż + pies to będzie rodzina czy nie?
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Onnaa, ten wątek nie jest dla ciebie. Rzadko nam się zdarza kogoś wyprawach (chyba tylko OYE), ale to co tu wygadujesz kłóci się ze wszystkimi "zasadami" BzW. Jesteś tu jakieś 2 dni a napisałaś już tyle krzywdzących opinii, że to nie do pomyślenia. Jakbyś tu przyszła dla jaj, a nie po wsparcie |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2557 | |
Wtajemniczenie
|
Odnosiłam się do pytania, czy partnerka żona to nie rodzina. Plus myślałam, że oczywiste jest, że bynajmniej nie mówię tego śmiertelnie poważnie.
Btw, zazdroszczę, chętnie bym przygarnęła jeszcze jednego sierściucha ;-) Cytat:
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
Onnaa88, ludzie mają różny światopogląd i niektórzy mogą sobie uważać, że mąż + żona to niepełna rodzina, ale jeśli Tobie i potencjalnemu mężowi byłoby razem dobrze we dwójkę, to po co się przejmować opinią znajomych?
A co do facetów niechcących mieć dzieci, to w moim otoczeniu poznałam kilku takich panów, i raczej niewielu takich, którzy by rodziną byli zainteresowani. Znajomi mają 25-30 lat, więc niektórzy mogliby powiedzieć, że to kwestia wieku ![]() ![]() Ze swoim mężczyzną to musisz pogadać i otwarcie powiedzieć o swoich potrzebach. Niestety nie da się mieć pół dziecka i iść w tej kwestii na kompromis. Jeśli on bez dziecka szczęśliwy nie będzie, a Ty nie będziesz szczęśliwa z dzieckiem, to...wyjście jest faktycznie niestety jedno. Bardziej mnie jednak zastanawia Twoje podejście do sprawy - nigdzie tego nie napisałaś, ale czytając Twoje posty odniosłam wrażenie, że ostatecznie urodziłabyś kiedyś to dziecko, żeby mieć "pełną rodzinę" i żeby nie rozstawać się z TŻ. Może się mylę, jednak te posty o tym, że nikogo nie znajdziesz, bo jesteś stara i to odwoływanie się do znajomych... daje do myślenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasza właścicielka od razu przy podpisywaniu powiedziała, że nie wyobraża sobie zwierzaków w mieszkaniu... Mieszkanie mamy o wysokim standardzie, więc z jednej strony ją rozumiem, a z drugiej - wpłaciliśmy jej też niemałą kaucję, którą zawsze mogłaby pokryć jakieś szkody. Partner jest uczulony na koty, ale chciałabym mieć psa (Westa) i nie wiem co by mógł zniszczyć, prócz ewentualnie skórzanych kanap ![]() ![]() Niedługo mamy przedłużać umowę - już na dłużej niż rok - i zastanawiam się czy pytać o kwestię zwierzaka przy podpisywaniu czy najpierw przedłużyć, a za jakiś czas spytać niewinnie o pozwolenie na psa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że zależy od tego, jak mocno chcecie tego psa. Jeśli w razie braku zgody będziecie szukać czegoś innego, to myślę, że nie ma sensu przedłużać, ale jeśli aż tak wam nie zależy, to chyba nie ma różnicy.
![]() |
#2563 |
Naczelna Nastolatka
|
O ho ho. Psy mają nieograniczone możliwości niszczycielskie. Szczególnie jak są młode lub zestresowane samotnością.
#2564 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Konto usunięte
|
Eh, dziewczyny jak ja się dzisiaj wkurzyłam! Jechałam busem, oczywiście na moim przystanku wszystko już zajęte. Powinny stać 3 osoby, stało 5. Łącznie ze mną. Potem wsiadło jeszcze 6! W małym busiku 11 osób stojących! Było mi słabo, duszno, i już niech miałam poprosić faceta o ustąpienie miejsca gdy odpłynęłam. A ocknęłam się w dokładnie tej samej pozycji, bo ludzi było tyle, że zamiast upaść to zawisłam na nich... Zaduch, multum ludzi, brak klimatyzacji i nawet lufcika w dachu.
Poprosiłam faceta obok i mi ustąpił, wytrzymałam jakoś do końca podróży. Nie wiem co mam zrobić - do biura nie mogę się dodzwonić, obsmarowałam ich na fanpage, mam zamiar zgłosić do inspektoriatu ruchu drogowego. Co jeszcze mogę zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | ||
BAN stały
|
Liselotta
Ma się przerwę w pracy i można sobie wejść na internet w tel. Żadna nowość ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
BAN stały
|
Cytat:
On chce by że mną i jeżeli nie zdecyduje się na dziecko będzie mu przykro ale mnie nie zostawi ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Ja się wkurzyałm trochę bo na początku związku ja mu powiedziałem że nie chce i on też mówił że nie chce.Pozniej nagle nagle kilka razy mówił,że mógłby dziecko mieć.Teraz znów mu nie pasuje,jaką mam pracę bo ciągle zmęczona chodzę po tej pracy ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Bo tam w Angli mógłby mnie bez problemu utrzymać a ja bym mu mogła gotować heh :P Ma chłopak wyobraźnię :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2570 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Konto usunięte
|
No i powinien zostawić. Skoro chce mieć potomstwo to z tobą będzie nieszczęśliwy. Powinien znaleźć kogoś innego. Chyba, że jest gotowy do życia bez dzieci
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
lise-kotta
|
Onnnaa, nie da się jednocześnie mieć i nie mieć dzieci. Wydaje mi się że zwyczajnie boisz się zostać sama i stąd to wahanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat z tego mieszkania nie chcemy się wyprowadzać, bo po wielu przebojach i poszukiwaniach właśnie to stało się naszym ukochanym. To jest jednak priorytetem ![]() Cytat:
![]() Nie no, też bym nie chciała mieć psa, gdybym miała go skazywać na całe dnie samotności. Cytat:
Btw wklejam ciekawy artykuł: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...Redirects=true ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja mam obgryzione wszystkie nogi od stołu i krzeseł, zezarty telefon, piloty do tv, buty to standard. Szczytem, który osiągnął mój pies było wydarcie ze ściany, spod tynku i farby, takiej metalowej listwy narożnej, udało mu się od ściany odciągnąć na jakiś metr. Ale to jest detal, zjedzone szafki kuchenne, sofy, fotele, rozpieprzone po do śmieci i tym podobne atrakcje tez są możliwe.
![]() ![]()
#2576 |
Komandor Kociak
|
Jak jest temat psów na tapecie, to w sumie mam pytanie do dziewczyn, które mają. Ostatnio moja koleżanka zapytała mnie czy nie wzięłabym do siebie psa, ma koło 7 lat, jest to suczka a właściciele nie mogą jej zabrać ze sobą na nowe mieszkanie do Niemiec. Wstępnie się zgodziłam, jednak jestem pełna obaw - nie wiem czy ta sunia przyzwyczai się do nas jako nowych właścicieli, nie chcę też żeby bardzo cierpiała i tęskniła po ich odejściu, a już na pewno nie zostawię jej w schronisku (taka wyszła propozycja od nich na początku). Nie mam po prostu pojęcia jak będę mogła jej pomóc w aklimatyzacji u nowej rodziny, w nowym otoczeniu itd.
A całkiem offtopując kupiłam mamie dzisiaj piękny kwiat - nazywa się echmea i tak się w nim zakochałam, że kupię sobie chyba drugi dla siebie ![]()
![]() |
#2577 |
Naczelna Nastolatka
|
Będzie tęsknić na pewno, będzie w stresie. Jak długo i jak bardzo, to już zależy od psa, jedne są wrażliwe a inne mniej się przejmują zmianami. Na pewno natomiast znalezienie jej nowego domu jest milion razy lepsze od schroniska.
Dowiedz się co ten pies lubi jeść, jaką ma rutynę spacerowa itp. Niech ten szok zmian będzie choć trochę złagodzony. Przyzwyczai się do was i wam zaufa, tylko nie wiadomo ile to potrwa.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-05-25 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Na pocieszenie powiem, że nie zawsze tak jest - mi pies jak był mały obgryzł tylko nieco kanapę i wypaczył panele jak sikał w domu i miał dziwną awersję do mat ![]() Ale potem wyrósł i już nic nie niszczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Konto usunięte
|
No mój świętej pamięci piesek jako szczeniak też broił.
Tapety nie oszczędził, kapci też nie. Oj szczeniaki, to małe tornado. Kupa na dywanie też była, ale tylko na początku. W ogóle jak sobie teraz pomyślę, że to był pies kupiony za 50zł z bagażnika jakichš ludzi ze wsi, którzy sobie radośnie sprzedawali mix dwóch ras..eh byłam wtedy nieświadomym dzieckiem. Za to kociak nie zniszczył absolutnie nic, zero gryzienia, drapania. Byłam przygotowana na najgorsze, a tu spokój. I tak zostałam kociarą :P Ale psy są też kochane, tylko wymagają porządnego wychowania i pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Naczelna Nastolatka
|
Moje koty tez są niezłe. Narożnik mamy cały zdrapany. A kwiatki doniczkowe tylko na najwyższych punktach w domu. Wszystkie inne lądowały na podłodze albo były obgryzane.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.