Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 02:05   #2551
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Baby szkoda ze film nie do końca spełnił Twoje oczekiwania. A jak małej się podobało?

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ----------

Dziwne, wszystkie śpią.

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

Kamila coś się długo nie odzywa.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 02:08   #2552
baby montana
Zakorzenienie

Kamilka pewnie ma urwanie głowy w tym hotelu przyszpitalnym i z małą....taką mam nadzieję, że to tylko o to chodzi.

mała jak zwykle w kinie szalała, takie głośne dźwięki chyba nie są jej stylem

ja też powoli idę spać, rano muszę wstać kolejne zakupy remontowe zrobić....a o 16 ginekolog publiczny, skomentuje jej to że jak miałam glukozę robioną to bardzo niska wyszła i czy czasem waga córki to nie wina tego.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 03:51   #2553
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kinga u mnie jesli wyjde i bedzie w miare chalpa ogarnieta to choinka bedzie zywa i ozdoby sa zlote i troche slomkowych mamy do tego lancuch swietlny zimny bialy

Dotka, najpierw na przedramie przetaczamy i odrywamy od glowki unoszac calego malucha

Wyslane z Lumia920.
Dzieki
Cytat:
Co to jest karob?

Wyslane z Lumia920.
Takie jakby kakao

Baby tak to jest maczka

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 04:48   #2554
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość

Widzę że jakieś szaleństwo jest na rodzenie w grudniu Ja oficjalnie ogłaszam - chce dotrwać do mojego styczniowego terminu, muszę!
Ja tez chce w styczu, ale co z mojego chcenia wyjdzie, to juz inna rzecz :-P
Obudzilam sie na sikanie i co i nie spie zaraz tz do pracy wyprawic i powrot do lozka.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 05:02   #2555
MallaMi
Rozeznanie

obudziłam sie ok 3.30 nadrobiłam to teraz ide spac zanim wstane to pewnie znow z 5 stron naprodukujecie
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 05:08   #2556
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
a to nie jest mączka z drzewa świętojańskiego czy jakoś tak? jeśli tak, to rośnie to u teściowej przed domem, nie wiedziałam że takie zdrowe jest jak spadają te "owoce" to je zwierzętom do jedzenia dajemy haha

masz prysznic tylko? to tak jak ja w naszym mieszkaniu (bo w tym co teraez mieszkam jest malutka wanna). jak będziesz kąpała dziecko jak już z wanienki wyrośnie?

powiem wam że się rozczarowałam filmem, chyba za bardzo zmęczona byłam żeby docenić haha, ja w ogóle tej całej Lawrence nie znoszę, ale książki z serii bardzo fajne, miałam nadzieję że film będzie równie wciągający a tu pupa.

Baby to to tylko przetwarzają to na proszek albo melasę. Ogólnie bardzo zdrowe jest ale nie pamiętam dokładnie w co, wapń chyba miedzy innymi

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ----------

I nie śpię bo siku a potem wredny kocur po mnie przechodził żeby mnie obudzić bo chciał wyjsć na dwór... Mąż rozkręca grzejniki, ja skręcam... Ja wietrze a on zamyka okna... Dobrze ze juz niedługo ja chce wytrzymać do 10 stycznia a potem juz wola nieba

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 05:34   #2557
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Baby to to tylko przetwarzają to na proszek albo melasę. Ogólnie bardzo zdrowe jest ale nie pamiętam dokładnie w co, wapń chyba miedzy innymi

Wapń napewno. Dodatkowo rzadko kiedy uczula i przy rozszerzaniu diety malucha używa się zamiast kakao

Nadgoniłam Was, ale już nic nie pamietam.

Ładne te ozdoby/stroiki robicie. Ja się wypaliłam na książeczce dla Kingi

Choinkę będziemy mieć napewno. Jakos zarówno kota jak i dziecko mam spokojne więc wszystkie poziomy wystrojone bedą. Co nie zmienia faktu że bombki plastikowe. W tym roku zmiana kolorystyki na fiolet + pomarańcz. Zobaczymy jak wyjdzie. A za rok zapewne wielokolorowa bo już w tym zaczęło się przygotowywanie ozdób z dzieckiem
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 05:53   #2558
niezdara
Rozeznanie

My mamy sztuczną choinkę w piwnicy, ale... Nie mamy kiedy jej rozstawić :p Ciągle albo tż lata ze mną i cos załatwiamy a potem lata sam i załatwia swoje. Dzisiaj jedzie do Warszawy, jutro tez cos ma a w weekend ja mam zjazd. Moze jakoś wieczorem w sobotę sie uda. :p

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 05:55   #2559
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Baby, nie zastanawialam sie nad tym jak bede kapac,bo to troche czasu minie, a ja mam w planach kupno mieszkania lub budowe domu, w ktorym na bank bedzie wanna poza tym dziecko mozna tez wykapac pod prysznicem jak juz wieksze bedzie

Obudzilam sie dopiero teraz ale sie ciesze moze mi sie uda jeszcze zasnac pospane dzis jest

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Widze,ze opryszczka schodzi,ale przez to,ze kombinowalam z amolem mam slad wielki na cala brode czerwona plame przebarwiona. Moze sprobuje zalagodzic bepanthenem co? W koncu to na odparzenia i moze warto podkrasc malemu?

W ogole Wam powiem,ze zaczelam sie zastanawiac czy to opryszczka, bo jak juz mialam to tylko w kaciku ust zawsze, a tu w ciagu 2 dni mam rozlane czerwone cos na brode i to ist nie dotyka nawet. I jak wkliknelam w grafike google to bardziej mi to wyglada na atopowe zapalenie skory. Jezu ja juz chyba nie zdaze do dermatologa przed porodem, dla pewnosci obkleje sie plastrami tam i tyle.

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-12-17 o 06:03
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 06:40   #2560
Dotka90
Zakorzenienie

Jerzyczka poczytaj czy mozna (raczej tak) i smaruj sie mascia z cynkiem

Stary 2015-12-17, 07:07   #2561
czarnulax
Zakorzenienie

Chyba nie chcę już więcej takich nocy Takie mnie skurcze łapały, że nie chcę myśleć nawet, jakie są te prawdziwe. Skończyło się na tym, że czuję się jakbym nic nie spała.
Stary 2015-12-17, 07:14   #2562
hariett
Zadomowienie

Dzień dobry! Dziewczyny śliczne stroiki

Co za noc... Zbudziłam się o 4 i srednio mogłam zasnac, a dzisiaj wyjatkowo musiałam wstać o 6. Jak już zasnęłam to śniłam że urodziłam takiego malutkiego dzieciaczka który zmienił się w kota i nie chciał dziad pić mojego mleka! W dodatku później wypadła mi większość zębów. Paskudne uczucie.

Teraz jadę na badania krew+mocz, później szybko do innego szpitala na ktg. Taka byłam sprytna jak umawiałam się na dwie wizyty blisko siebie, i będę musiała gonić. Eeh.
Dobrego dnia

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 07:24   #2563
candyyfloss
Zadomowienie

My w sobotę byliśmy w kinie i jakoś dałam radę wysiedzieć

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytowanie

Wczoraj przyszedł mi materacyk do łóżka. Po świętach będziemy składać Koleżanka już mi dowiozła wszystko do łóżeczka. Mam nadzieję, że efekt finalny będzie super
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 07:25   #2564
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Chyba nie chcę już więcej takich nocy Takie mnie skurcze łapały, że nie chcę myśleć nawet, jakie są te prawdziwe. Skończyło się na tym, że czuję się jakbym nic nie spała.
Biedna ale juz lepiej?

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Dziewczyny śliczne stroiki

Co za noc... Zbudziłam się o 4 i srednio mogłam zasnac, a dzisiaj wyjatkowo musiałam wstać o 6. Jak już zasnęłam to śniłam że urodziłam takiego malutkiego dzieciaczka który zmienił się w kota i nie chciał dziad pić mojego mleka! W dodatku później wypadła mi większość zębów. Paskudne uczucie.

Teraz jadę na badania krew+mocz, później szybko do innego szpitala na ktg. Taka byłam sprytna jak umawiałam się na dwie wizyty blisko siebie, i będę musiała gonić. Eeh.
Dobrego dnia

Co za sen za badania!

Posmarowalam brode bepanthenem i taka mam ulge, moze cos pomoze na te zaognienia, ktore sobie zafundowalam amolem.

A meza mojego udusze. Jak wstawal to upuscil telefon na podloge i halas. Potem nie wymierzyl odleglosci od drzwi i komputerem przywalil w nie. Glosniej nie moze byc
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 07:34   #2565
pietrusiowata
Rozeznanie

Dzień dobry
U mnie już po spaniu, zjem śniadanko, ogarniemy się i jedziemy na wizytę dawno nie widziałam Jasia ciekawe ile kluseczka waży.

Hariett ale sen, oby nie było więcej takich

Czarnula współczuję nocy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-17, 07:40   #2566
hariett
Zadomowienie

Pietrusiowata już drugi raz dziecko we śnie zmieniło mi się w kota co ten mózg odwala, ja nie wiem...

Stary 2015-12-17, 07:56   #2567
czarnulax
Zakorzenienie

Jerzyczka teraz się uspokoiło.

Powodzenia na wizytach!
Stary 2015-12-17, 08:16   #2568
mojakaren
Zakorzenienie

Nebula fajnie ze jesteś zadowolona po warsztatach. Wiem ze chuste juz masz ale ta babeczka doradzala Ci jakis konkretny model? Na co zwrócić uwage przy zakupie?

Kinga ja wrzucr zdjęcie mojej choinki o ile TZ w koncu ogarnie jej zakup bedzie taka naturalna w sensie pomarańcze, orzechy, pierniki, laski słodyczy, juta, trochę bombek

Ewula gratuluje wyboru i skompletowania wyprawki

Dotka ten depilator to zrozumiały musisz ładnie wyglądać na wyjscienze szpitala!

Baby mnie tez ta ostatnia część nie porwala

Ide roboc sobie tosty z serem bo glod mnie wielki dopadl a Mlody czkawki dostal

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 08:17   #2569
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Baby szkoda ze wyprawa do kina nie do konca udana:-/

U nas choinka bedzie chyba pierniczkowo- pomaranczowo-orzechowa z bialymi lampkami

Czarnulka nie stresuj ciotek. Niech malutka jeszcze tam siedzi grzecznie. Biedna sie wyneczylas

Kciuki za wszystkie wizyty

Ja TZ do pracy wyprawilam i dalej leze.
Moze pomozecie dziewczyny bo biore na czczo Sorbifer i Euthyrox razem chyba nie mozna ich brac. I nie wiem w jakiej kolejnosci i odleglosci czasowej byloby najlepiej...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 08:26   #2570
iola14
Rozeznanie

Dzień dobry Kciuki za wszystkie wizytujące

Po wizycie u endo wszystko ok. Dała mi zalecenia na najbliższe pół roku, kazała tylko dzwonić raz w miesiącu ze świeżymi wynikami. Przepisała mi 6 opakowań tabletek Przy okazji zakupiłam podkłady i inne potrzebne rzeczy do torby także mam co spakować i mogę iść rodzić. Chociaż dla mnie to za wcześnie jeszcze i wolałabym po Nowym Roku A i GBS ujemny

Nadrobiłam, ale nie pamiętam co miałam odpisać
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 08:37   #2571
small_
Raczkowanie

Dzień dobry
dziewczyny super te stroiki

U nas choinka w czerwono srebrnych barwach plus kilka białych bombek i białe lampki

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
A. I pokazała mi babeczka wiązanie brzucha. Fajne to bo można sobie ulżyć, gdy ciągnie i zaznajomić się z chustą
naprawdę takie wiązanie przynosi ulgę, ja wczoraj korzystałam jak musiałam iść na spacer z psami a mega mnie bolało spojenie- dzieki zawiązaniu nie dośc, że ciepło w brzuch to dodatkowo chusta go unosi do gory,

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A jakie wiązania polecała dla takiego niemowlaczka ? Zawitkowski poleca tzw. kołyskę ale wiec że część osób uważa że przesadza i można w pozycji pionowej od początku nosić a o wiązaniu brzucha też słyszałam - sposób na "łamanie" chusty
Zawitkowski poleca kołyskę?? To mnie zszokowałaś.
Temat chustowania zgłębiałam dośc mocno i z tego co sie dowiedziałam od jakiegoś czasu odchodzi się od kołyski bo jest niebezpieczna dla dziecka (ze względu na ułożenie głowy - ucisk na tchawicę grozi uduszeniem) - nawet doradcy chustowi ją odradzają. Dla takiego malucha polecany jest kangurek ze względu na dobrą stabilizacje boczną i można nosić od pierwszych dni życia.

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Magda , Kinga super dekoracje. Z tym z Szyszek trochę schodzi... Zrobiłam dwa ale za rok idę z dzidziolem na spacer do lasu i zbieram cały wózek Szyszek

Ja zrobiłam fajne 4 mini stroiki ma kiermasz. Takie na tea lighta. Jutro mogę wam zdjęcie wrzucić.

I najważniejsza informacja !
Kobieta zmienna jest a w ciąży to już w ogóle pojechaliśmy do smyka obejrzeć ten wózek. Obok stał jasno niebieski i był w promocji za 1260zl.... promocja do jutra i padła szybka decyzja. Bierzemy. Stwierdziłam że na granacie będzie widać mocno plamy i odbarwienia od słońca. ... He he byliśmy z mężem zdecydowani na granatowy od września a tu masz ... chyba też zdecydowaliśmy się żeby mieć już spokoj psychiczny przed świętami. Także wyprawka cała skończona !!!!! Jupi !!!!!
gratki

Czarnula współczuję nocy.

U nas Tż dziś nie usłyszał budzika, całe szczęście że zadziałał budzik w postaci mojego pęcherza i jakimś cudem zdążył

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 08:45   #2572
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Pietrusiowata już drugi raz dziecko we śnie zmieniło mi się w kota co ten mózg odwala, ja nie wiem...
Mojej siostrze śniło sie ze nasz Jasiek byl ... piernikiem hahaha

Powodzenia na wizytach dziewczyny!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-12-17, 08:52   #2573
kinga1701
Zakorzenienie

Powodzenia na wizytach.

Czarnulax współczuję nocy, oby się nie powtórzyła.

Co do snu, Med nie wiem jaki cudem, ale śnilas mi się dziś że oduczylaś dziecko w ciągu 3 miesięcy pampersow. I w karcie było wpisane szybkie, nagłe odpieluchowienie. Nie pytajcie skąd taki sen nie mam pojęcia.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Aha i jeszcze choinki, ciekawią mnie te z naturalnymi produktami. Będę czekać na zdjęcia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-17, 08:58   #2574
Casaa
Zakorzenienie

Witam sie. Nie wiem o co kaman ale od rana mialam godzine ktg i lekarzowi sie ono nie podobalo, rezydent przyszedl i powiedzial, ze z profem skonsultuje test oksytocynowy zeby zobaczyc jak mlody w stresie reaguje.... Nie wiem co o tym myslec.... Byl teraz obchod, glowny lekarz mruknal tylko i poszli :-/

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:00   #2575
mojakaren
Zakorzenienie

Casaa to zostawili Cie tak bez wyjaśnień dziwne cos...musisz chyba mocniej ich przycisnac zeby sie wiecej dowiedzieć!

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-12-17, 09:01   #2576
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Casaa tak nastraszyli Cie i poszli? Moze idz podpytaj o co chodzi?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:03   #2577
hariett
Zadomowienie

Mojakaren pierniki, koty... Biedne dzieci

Juz po ktg. Według lekarki tutejszej wszystko ok, nastepne mam dzien po terminie z om, 29.12 o 15. Nie dostałam od nich wyniku, mam tylko przekazac ginekologowi ze wszystko dobrze. Teraz wreszcie do domu

Stary 2015-12-17, 09:04   #2578
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Mojej siostrze śniło sie ze nasz Jasiek byl ... piernikiem hahaha

Powodzenia na wizytach dziewczyny!
Hahaha mistrz!
Cytat:
Witam sie. Nie wiem o co kaman ale od rana mialam godzine ktg i lekarzowi sie ono nie podobalo, rezydent przyszedl i powiedzial, ze z profem skonsultuje test oksytocynowy zeby zobaczyc jak mlody w stresie reaguje.... Nie wiem co o tym myslec.... Byl teraz obchod, glowny lekarz mruknal tylko i poszli :-/

Wyslane z Lumia920.
W tych szpitalach to jednak kretyni pracuja. Zestresujmy matke i zostawmy ja bez zadnych informacji.. jak sie cos dowiesz to daj znac! Wiem ze to ciezkie ale postaraj sie nie denerwowac bo maly to czuje

Stary 2015-12-17, 09:10   #2579
Casaa
Zakorzenienie

Nic nie wiem bo obchod dalej trwa :-/ wiem, ze zrobia dzisiaj takie konkretne usg.

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:16   #2580
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Juz po ktg. Według lekarki tutejszej wszystko ok, nastepne mam dzien po terminie z om, 29.12 o 15. Nie dostałam od nich wyniku, mam tylko przekazac ginekologowi ze wszystko dobrze. Teraz wreszcie do domu
Super

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
I tak Cię zostawili, bez słowa wyjaśnienia, co za ludzie. Daj zdać jak czegoś się dowiesz.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Dotka jak u was noc minęła?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości