|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Baby szkoda ze film nie do końca spełnił Twoje oczekiwania. A jak małej się podobało?
---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- Dziwne, wszystkie śpią. ![]() ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Kamila coś się długo nie odzywa. |
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka pewnie ma urwanie głowy w tym hotelu przyszpitalnym i z małą....taką mam nadzieję, że to tylko o to chodzi.
mała jak zwykle w kinie szalała, takie głośne dźwięki chyba nie są jej stylem ja też powoli idę spać, rano muszę wstać kolejne zakupy remontowe zrobić....a o 16 ginekolog publiczny, skomentuje jej to że jak miałam glukozę robioną to bardzo niska wyszła i czy czasem waga córki to nie wina tego.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie jakby kakao ![]() Baby tak to jest maczka ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obudzilam sie na sikanie i co i nie spie
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2555 |
|
Rozeznanie
|
obudziłam sie ok 3.30 nadrobiłam to teraz ide spac
zanim wstane to pewnie znow z 5 stron naprodukujecie
|
|
|
|
#2556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Baby to to tylko przetwarzają to na proszek albo melasę. Ogólnie bardzo zdrowe jest ale nie pamiętam dokładnie w co, wapń chyba miedzy innymi ![]() ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- I nie śpię bo siku a potem wredny kocur po mnie przechodził żeby mnie obudzić bo chciał wyjsć na dwór... Mąż rozkręca grzejniki, ja skręcam... Ja wietrze a on zamyka okna... Dobrze ze juz niedługo ja chce wytrzymać do 10 stycznia a potem juz wola nieba
|
|
|
#2557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wapń napewno. Dodatkowo rzadko kiedy uczula i przy rozszerzaniu diety malucha używa się zamiast kakao ![]() Nadgoniłam Was, ale już nic nie pamietam. Ładne te ozdoby/stroiki robicie. Ja się wypaliłam na książeczce dla Kingi ![]() Choinkę będziemy mieć napewno. Jakos zarówno kota jak i dziecko mam spokojne więc wszystkie poziomy wystrojone bedą. Co nie zmienia faktu że bombki plastikowe. W tym roku zmiana kolorystyki na fiolet + pomarańcz. Zobaczymy jak wyjdzie. A za rok zapewne wielokolorowa bo już w tym zaczęło się przygotowywanie ozdób z dzieckiem
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
My mamy sztuczną choinkę w piwnicy, ale... Nie mamy kiedy jej rozstawić :p Ciągle albo tż lata ze mną i cos załatwiamy a potem lata sam i załatwia swoje. Dzisiaj jedzie do Warszawy, jutro tez cos ma a w weekend ja mam zjazd. Moze jakoś wieczorem w sobotę sie uda. :p
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Baby, nie zastanawialam sie nad tym jak bede kapac,bo to troche czasu minie, a ja mam w planach kupno mieszkania lub budowe domu, w ktorym na bank bedzie wanna
poza tym dziecko mozna tez wykapac pod prysznicem jak juz wieksze bedzie Obudzilam sie dopiero teraz moze mi sie uda jeszcze zasnac pospane dzis jest ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Widze,ze opryszczka schodzi,ale przez to,ze kombinowalam z amolem mam slad wielki na cala brode czerwona plame przebarwiona. Moze sprobuje zalagodzic bepanthenem co? W koncu to na odparzenia i moze warto podkrasc malemu? ![]() W ogole Wam powiem,ze zaczelam sie zastanawiac czy to opryszczka, bo jak juz mialam to tylko w kaciku ust zawsze, a tu w ciagu 2 dni mam rozlane czerwone cos na brode i to ist nie dotyka nawet. I jak wkliknelam w grafike google to bardziej mi to wyglada na atopowe zapalenie skory. Jezu ja juz chyba nie zdaze do dermatologa przed porodem, dla pewnosci obkleje sie plastrami tam i tyle. Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-12-17 o 06:03 |
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka poczytaj czy mozna (raczej tak) i smaruj sie mascia z cynkiem
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie chcę już więcej takich nocy
Takie mnie skurcze łapały, że nie chcę myśleć nawet, jakie są te prawdziwe. Skończyło się na tym, że czuję się jakbym nic nie spała.
|
|
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Dziewczyny śliczne stroiki
![]() Co za noc... Zbudziłam się o 4 i srednio mogłam zasnac, a dzisiaj wyjatkowo musiałam wstać o 6. Jak już zasnęłam to śniłam że urodziłam takiego malutkiego dzieciaczka który zmienił się w kota i nie chciał dziad pić mojego mleka! W dodatku później wypadła mi większość zębów. Paskudne uczucie.Teraz jadę na badania krew+mocz, później szybko do innego szpitala na ktg. Taka byłam sprytna jak umawiałam się na dwie wizyty blisko siebie, i będę musiała gonić. Eeh. Dobrego dnia
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
My w sobotę byliśmy w kinie i jakoś dałam radę wysiedzieć
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytowanie ![]() Wczoraj przyszedł mi materacyk do łóżka. Po świętach będziemy składać Koleżanka już mi dowiozła wszystko do łóżeczka. Mam nadzieję, że efekt finalny będzie super |
|
|
|
#2564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co za sen za badania!Posmarowalam brode bepanthenem i taka mam ulge, moze cos pomoze na te zaognienia, ktore sobie zafundowalam amolem. A meza mojego udusze. Jak wstawal to upuscil telefon na podloge i halas. Potem nie wymierzyl odleglosci od drzwi i komputerem przywalil w nie. Glosniej nie moze byc
|
||
|
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U mnie już po spaniu, zjem śniadanko, ogarniemy się i jedziemy na wizytę dawno nie widziałam Jasia ciekawe ile kluseczka waży.Hariett ale sen, oby nie było więcej takich Czarnula współczuję nocy
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusiowata już drugi raz dziecko we śnie zmieniło mi się w kota
co ten mózg odwala, ja nie wiem...
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka teraz się uspokoiło.
Powodzenia na wizytach! |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula fajnie ze jesteś zadowolona po warsztatach. Wiem ze chuste juz masz ale ta babeczka doradzala Ci jakis konkretny model? Na co zwrócić uwage przy zakupie?
Kinga ja wrzucr zdjęcie mojej choinki o ile TZ w koncu ogarnie jej zakup bedzie taka naturalna w sensie pomarańcze, orzechy, pierniki, laski słodyczy, juta, trochę bombek ![]() Ewula gratuluje wyboru i skompletowania wyprawki ![]() Dotka ten depilator to zrozumiały musisz ładnie wyglądać na wyjscienze szpitala! ![]() Baby mnie tez ta ostatnia część nie porwala Ide roboc sobie tosty z serem bo glod mnie wielki dopadl a Mlody czkawki dostal ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby szkoda ze wyprawa do kina nie do konca udana:-/
U nas choinka bedzie chyba pierniczkowo- pomaranczowo-orzechowa z bialymi lampkami ![]() Czarnulka nie stresuj ciotek. Niech malutka jeszcze tam siedzi grzecznie. Biedna sie wyneczylas Kciuki za wszystkie wizyty Ja TZ do pracy wyprawilam i dalej leze. Moze pomozecie dziewczyny bo biore na czczo Sorbifer i Euthyrox razem chyba nie mozna ich brac. I nie wiem w jakiej kolejnosci i odleglosci czasowej byloby najlepiej...
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Po wizycie u endo wszystko ok. Dała mi zalecenia na najbliższe pół roku, kazała tylko dzwonić raz w miesiącu ze świeżymi wynikami. Przepisała mi 6 opakowań tabletek Przy okazji zakupiłam podkłady i inne potrzebne rzeczy do torby także mam co spakować A i GBS ujemny Nadrobiłam, ale nie pamiętam co miałam odpisać
|
|
|
|
#2571 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() dziewczyny super te stroiki ![]() U nas choinka w czerwono srebrnych barwach plus kilka białych bombek i białe lampki ![]() Cytat:
Cytat:
Temat chustowania zgłębiałam dośc mocno i z tego co sie dowiedziałam od jakiegoś czasu odchodzi się od kołyski bo jest niebezpieczna dla dziecka (ze względu na ułożenie głowy - ucisk na tchawicę grozi uduszeniem) - nawet doradcy chustowi ją odradzają. Dla takiego malucha polecany jest kangurek ze względu na dobrą stabilizacje boczną i można nosić od pierwszych dni życia. Cytat:
![]() Czarnula współczuję nocy. U nas Tż dziś nie usłyszał budzika, całe szczęście że zadziałał budzik w postaci mojego pęcherza i jakimś cudem zdążył
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na wizytach dziewczyny!
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach.
Czarnulax współczuję nocy, oby się nie powtórzyła. Co do snu, Med nie wiem jaki cudem, ale śnilas mi się dziś że oduczylaś dziecko w ciągu 3 miesięcy pampersow. I w karcie było wpisane szybkie, nagłe odpieluchowienie. Nie pytajcie skąd taki sen nie mam pojęcia. ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Aha i jeszcze choinki, ciekawią mnie te z naturalnymi produktami. Będę czekać na zdjęcia.
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie. Nie wiem o co kaman ale od rana mialam godzine ktg i lekarzowi sie ono nie podobalo, rezydent przyszedl i powiedzial, ze z profem skonsultuje test oksytocynowy zeby zobaczyc jak mlody w stresie reaguje.... Nie wiem co o tym myslec.... Byl teraz obchod, glowny lekarz mruknal tylko i poszli :-/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa to zostawili Cie tak bez wyjaśnień dziwne cos...musisz chyba mocniej ich przycisnac zeby sie wiecej dowiedzieć!
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
Casaa tak nastraszyli Cie i poszli? Moze idz podpytaj o co chodzi?
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
Mojakaren pierniki, koty... Biedne dzieci
![]() Juz po ktg. Według lekarki tutejszej wszystko ok, nastepne mam dzien po terminie z om, 29.12 o 15. Nie dostałam od nich wyniku, mam tylko przekazac ginekologowi ze wszystko dobrze. Teraz wreszcie do domu
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie wiem bo obchod dalej trwa :-/ wiem, ze zrobia dzisiaj takie konkretne usg.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Dotka jak u was noc minęła? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

Ja oficjalnie ogłaszam - chce dotrwać do mojego styczniowego terminu, muszę!

Takie mnie skurcze łapały, że nie chcę myśleć nawet, jakie są te prawdziwe. Skończyło się na tym, że czuję się jakbym nic nie spała.

i nie chciał dziad pić mojego mleka! W dodatku później wypadła mi większość zębów. Paskudne uczucie.
bedzie taka naturalna w sensie pomarańcze, orzechy, pierniki, laski słodyczy, juta, trochę bombek