|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Cytat:
ale chyba i stacjonarnie coś stało |
|
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki aparat ortodontyczny?
Ja wosk dostaje od mojej orto za kazdym razem jak poproszę
oczywiscie za darmoWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
jaki kupiliście/kupujecie irygator?
czy ktoś z was używa mając aparat szczoteczki elektrycznej albo sonicznej?
|
#2555 |
|
Kocia i psia mama :)
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Denerwują mnie haczyki na zamkach na trójkach
To cały czas tak będzie drażnić usta czy przyzwyczają się? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2558 |
|
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie : Ile kosztuje najtańszy aparat ortodontyczny. Bo nie chcę wydawać na to urządzenie zbyt dużo pieniędzy i zastanawiam się czy starczy mi oszczędności a chciałabym coś zrobić ze swoim uśmiechem
|
|
|
|
#2559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo jakby nie patrzeć to przez dobę co najmniej będę się szczerzyć ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- ja używam, nie ma żadnych problemów w przeciwieństwie do zwykłej szczoteczki, którą nie byłam w stanie umyć dokładnie zębów... |
|
|
|
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie polecam wybierać ortodonty, bo najtańszy. To w końcu ingerencja w nasze ciało. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myje elektryczna
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem mniej, czasem bardziej ale będzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam sonicznej i irygatora.
1,5 msc a ja juz pozbylam sie dolnych klow jak wampir. Jestem w szoku ze tak szybko poszlo - moja orto tez. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2564 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
od jakiegoś czasu Was podczytuję i w końcu postanowiłam coś napisać. Aparat mam od miesiąca (górny łuk Damon) i na początku kwietnia zakładam dół Wszystko byłoby pięknie - nic nie boli (już Ortopeda uprzedzała mnie o możliwości cofnięcia dwójki, która nie została podpięta do drutu, ale nie mówiła nic o "schodzącej" jedynce. A co jak zupełnie wypadnie? ![]() Naczytałam się o źle przyklejonych zamkach i innych cudach i teraz panicze... Mam wizytę dopiero 1 kwietnia, ale napisałam maila do mojej orto (razem z fotkami ) czy na pewno wszystko jest dobrze i tam miało być... |
|
|
|
#2565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż u mnie zaczepiają o usta jak się uśmiecham, wkurzające czasem.Wczorajsza wizyta bardzo miła. Na dół dostałam mocniejszy łuk, do dziś mam problemy z gryzieniem. Potwierdziło się, że prawdopodobnie mam bruksizm, starłam sobie całe podwyższenia, które miałam robione na poprzedniej wizycie Jeśli nie minie mi w trakcie leczenia to po leczeniu będą musieli mi jakieś specjalne szyny zrobić, żebym własnych zębów nie niszczyła No i wkurzona jestem, bo wyłazi mi kamień i już muszę iść na czyszczenie, a ostatnio w grudniu robiłam ![]() A tak poza tym mam fuksjowe gumki i jestem zachwycona
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
||
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie przy uśmiechaniu te haczyki wkurzają
![]() Chciałabym już być chociaż w połowie leczenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to dopiero początek leczenia, jeszcze duuuużo przed Tobą
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Przyczajenie
|
hej,
jutro zakładam aparat - samoligaturujący estetyczny ![]() cieszę sie , że to już , ale stres mnie złapał, jak to będzie;p mam nadzieję , że nie będe wyglądała źle i będe mogła pochwalić się jakimiś zdjęciami
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a wy gryziecie np pizze normalnie przednimi zębami czy przez całe leczenie lepiej kroić sobie na kawałki ze względu na zamki?
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
ja jem pizze dość często i faktycznie na początku nie jadłam bo się bałam, nie wiem czego, chyba że ugryzę i zęby mi w niej zostaną
, ale z biegiem czasu się przyzwyczaiłam tak samo jak do jedzenia innych rzeczy ( jakieś 2 tyg po założeniu paratu nawet kanapki sobie kroiłam nożem :P)
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli da się
Szczerze mówiąc, to już tęsknię za wgryzieniem się w peperoni lub wielkiego burgera Mimo tego, że bardzo chciałam aparat, to teraz bym bardzo chciała już go zdejmować ![]() Nie wiem jak to możliwe, że ktoś mówi, że żal mu zdejmować. Ale powiem za jakieś 1,5 roku co o tym myślę ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Ja noszę dopiero niecałe 4 msc
Używam szczoteczki sonicznej i irygatora, aczkolwiek ten irygator mam wrażenie, że nic nie robi, ot chlusta sobie wodą po zębach ![]() ![]() Co do jedzenia to jem normalnie wszystko. Na początku, jak bolało to też kroiłam pizzę albo nawet tosta raz ![]() ale co to za przyjemność, więc jak przestało boleć to wszystko normalnie jem, burgery też, i nawet raz się zapomniałam i jabłko zjadłam od wczoraj coś mnie jeden ząb dziwnie boli, ale tylko jak myje zęby albo nim ruszam
Edytowane przez faza14 Czas edycji: 2017-03-09 o 23:47 |
|
|
|
#2575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jabłek jakoś nie mogę się odważyć jeść w całości, boję sięę, że mi się zamek odklei i zawsze kroję sobie na ćwiartki
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
Pizzę jem normalnie
I ogólnie prawie wszystko jem normalnie (oprócz twardych rzeczy, ich staram się nie jeść wcale). Tylko jabłka i gruszki kroję.
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś nie mogę się odważyć na jabłko
w sumie nawet jak gryzę bułkę to czuję taki jakby dyskomfort xD ale za to wczoraj zjadlam całą paczkę orzechów nerkowca
|
|
|
|
#2578 |
|
Przyczajenie
|
Ja w domu myję elektryczną, a tak to zwykłą. Obowiązkowo płyn do płukania i nić dentystyczna i wystarcza. Jem wszystko, gryzę pizzę , burgery
nawet orzeszki schrupię jak mam chęć mam aparat od 10.2015, a leczę się od 01.2015 No jedynie faktycznie jabłka kroję na ćwiartki. Przez całe leczenie nic mi nigdy nie odpadło, a jadłam naprawdę wszystko
|
|
|
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj wieczorem zaczęła mnie pobolewać siódemka pod rurką. Reaguje na nagryzanie. :/ Nie martwiłabym się gdybym nie miała tam wielkiej plomby i podwyższonego prawdopodobieństwa kanałówki.
Zastanawiam się jak mam rozróżniać zwykły ból zęba od bólu od aparatu? |
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
Osttanio przerabiałam leczenie kanałowe ;/ jeżeli to tylko ból przy nadgryzaniu to ja bym za bardzo nie panikowała tylko obserwowała, na pewno jeśli ząb będzie reagował na słodkie, zimne, ciepłe potrawy to dobrze nie jest i jeżeli boli cały czas i ból nasila się w nocy i nie przechodzi to wtedy warto się wybrać do dentysty żeby wszystko sprawdził
I powiedziałabym że jeżeli boli ząb od aparatu to boli tylko ten jeden ząb a jak mnie ząb zaczął boleć tak na prawdę, po czym jedynym wyjściem było leczenie kanałowe, to promieniował ból na pół szczęki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

ale chyba i stacjonarnie coś stało 
oczywiscie za darmo
To cały czas tak będzie drażnić usta czy przyzwyczają się? 

czasem mniej, czasem bardziej ale będzie 
Jeśli nie minie mi w trakcie leczenia to po leczeniu będą musieli mi jakieś specjalne szyny zrobić, żebym własnych zębów nie niszczyła