|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Pani, zgadzam sie Kwiatkiem, ze Ola juz nie taka jak M tylko sie zrobiła dziewczynka na buźce
Corka, tak mysle - dlatego dziś bylam na rozmowie po znajomosci do recepcji. Niestety zawiodłam sie strasznie, bo tam jeszcze gorzej Kwiatku, wspolczuje i rozumiem takie akcje ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- A co do pracy to po mojej rozmowie gadałam z TZ i on by najchetniej wyjechal z Polski. Ech ciezka sprawa, duzo trzeba przeanalizować... |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi J. dziś kilka razy na ulicę wyleciał :-/ w ogóle jakieś straszne fochy miał, ale tym wybieganiem przegial. Do tego o wszystko krzyczy, piszczy. Nic przez to nie osiąga a za nic nie może się oduczyć :-/ Już D. zaczyna tak krzyczeć... Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
jesteś Pollyanną. nie mogę powiedzieć, co sobie mówię, jak tak wszystko taszczę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
"mało mleka". miarkę miała? po jednorazowym ważeniu tak stwierdziła? gdzie? a Twoja krakowska firma? ![]() Michał już trochę ogarnia łazi i mruczy pod nosem: "mama decyduje, mama decyduje..."Kwiatku, Michał ma ze 103 cm ![]() i olej ciotkę. jakaś ulubiona Karola czy przypadkowy kierunek wyprawy?
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Cytat:
Hehe ja czasami jak docieram do domu to się pytam sama siebie: jak ty dałaś radę????? Wystarczy jeden durny komentarz by pobudzić w matce watpliwości - ![]() ------- Dziś M. Ponad godzinę ma być sam, czekam i się nudzę ![]() M. nie chce z dziećmi chodzić w kółeczku, nie chce siadać do stołu na śniadanie ( dziś jeden chłopiec ma urodziny wiec na śniadanie było ciasto, wiec po namowie mojej usiadł )Będzie miał w życiu cieżko - indywidualista i uparciuch po mamie , któremu cieżko narzucić ramy, nie będzie podążał za stadem Ehhhh Mi mój maz moje uparte stanowisko i ta indywidualność zawsze zarzuca jako wadę - a bo ty zawsze musisz być inna, a bo ty zawsze masz inne zdanie, nie potrafisz się dopasować ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Panika muszę wygooglować kim jest pollyanna ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Monika pani z infolini Römera powiedziała , ze advansafix z pasami 5 punktowymi można używać do osiągnięcia wagi 25kg lub tak długo, aż dziecko będzie wzrostowo w nim pasować (zagłówek) - dzieci rosną rożnie, niektóre maja dłuższe nogi, inne krótsze a tułów podobny, wiec nie mogą podać maksymalnego wzrostu dziecka. Jak maz dziś wróci wieczorem z pracy to posadzę M w foteliku i sprawdzę na najwyższych ustawieniach ile mu jeszcze luki zostało.
|
|
|
#2555 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mają fajne podejście w przedszkolu. Ja dzwoniłam dziś do jednego z naszych i powiedzieli mi, ze nie ma żadnej adaptacji, przychodzisz, zostawiasz dziecko i wychodzisz, bo jak rodzice zostają, to jest jeszcze gorzej. I tak będę nalegać, żeby przez jakiś czas zostawać z Wo, bo on nie pójdzie sam do tak dużej grupy nieznanych dzieci w nieznanym miescu, nie ma takiej opcji. No jak coś się wali, to wszystko razem. Zdrówka dla Olafa, bo to najważniesze. Jak się czuje? Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ![]() Zaczynacie przedszkole od 1 września? Ja u Was wygląda adaptacja? Cytat:
![]() No ja też nie mogę, wyczachowałoby ![]() Wspominałam już, że po naszych perypetiach przedszkolnych finał jest taki, że Wo dostał się do jeszcze jednego przedszkola państwowego i teraz wybieramy spośród dwóch. Mam totalny mętlik, rozpisałam plusy i minusy, ale to się bilansuje.
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Moni_ka.g kupujcie fotelik! dziś dotarł do nas i mimo wszystko chociaż by na to odchylenie gdy dziecko zaśnie w foteliku to bym brała. Jak dla mnie wypas Aniela zachwycona w końcu zgodziła się oddać koleżance fotelik mimo że będzie za nim tęsknić bo go kocha i jeszcze jak go głaskała normalnie rozczuliła mnie swoją miłością do fotelika
![]() A tak na poważanie dodam że zmierzyłam do niego kuzyna Anielki który ma 6 lat fakt drobny jest bo waży 18-19 kg zagłówek na najwyższym poziomie był mu za wysoko, więc musiałam obniżyć a pasy z tego względu że drobny a wyższy od Anielki pasowały mu na tej samej wysokości jak Aniela. Więc te 5punktowe pasy na sporo starczą jak do 25 kg. No i plus że gdy dziecko będzie już zapięte samochodowym pasem, to nie będzie on leżał mu bezpośrednio na brzuchu a jest zaczepiony na tym uchwycie między nóżkami. (nie wiem jak to się fachowo nazywa) Radość Anieli nie do opisania taki piękny i fioletowy w końcu kolorowy (choć ona chciała różowy recaro taki jak kuzynka ma) ale jak ten zobaczyła to się zakochała
|
|
|
|
|
#2557 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj, trudna decyzja Was czeka. Ale TŻ chce wyjechać sam czy z Wami?? Cytat:
Po tygodniu od wyjścia ze szpitala dogoniła swoją wagę urodzeniową, co wg położnej inne dzieci robią w ciągu dwóch tygodni no i teraz zastopowała. tzn w ciągu 12 dni przytyła jakieś 100g, trochę ponad, a powinna jeszcze raz więcej ...ponoć. Ja nie zauważyłam żeby jakoś szczególnie mleka brakowało, co nacisne cyca to mleko leci... nie wiem, nie znam się. Jem te tabletki bo są ziołowe i mają w sobie koper włoski co małej pomoże na brzuszek, w sumie tylko dlatego je jem. W poniedziałek położna ją znów zważy i zobaczymy co dalej.
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja po wizycie. Ale USg z pomiarami nie zrobia, bo za wczesnie, za 2 tyg. mam przyjsc. Z Kacprem tez byłam u pediatry z wynikami usg brzucha i wazy 14 800g. i ma 101cm ;D Mój "Pakerek"
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Rozeznanie
|
I tak się zastanawiam i nie pamiętam .... od kiedy można zamontować karuzelę nad łóżeczkiem?? Pamiętacie?
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem załamana
Olaf ma wirusa Coxsackie i do tego dermatoze zapalna skory wieku dziecięcego ( Lekarka wykluczyła NOP choć szczepiony 10dni temu. Jesli jutro znowu wystąpi goraczka to z powrotem do lekarza Na razie wszystko ok, spi spokojnie nie drapie sie.. Ale stan skory tragiczny do tego nawet w buzi wysypka :/ Właśnie ten wirus moze wywołać bostonke i wszystko mi na to wskazywało.. Pewnie przyniósł z przedszkola :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku, Jola
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panika, to ja jako jedyna,sie wylamie, masz identyczne dzieciaki, gdyby nie sukienki i inne " babskie" dodatki to bym sie zastanawiala czy Ola to czy Michal jakis czas temu. Corka, a w samorzadowych jest w ogole jakas adaptacja? Bo to drugie to samorzadowe. Moderna, ja sobie myslle ze Marsselo da rade,to jest kwestia przyzwyczajenia, wczesniej na codzien z tyloma dzieciakami nue byl. ----------------- Nasze plaxowanie powoli sie konczy, jutro kolo 22 wracamy, a tak.nie chce, kurde wygram.jeszcze kiedys w totka, wygram! I kupie se tu chatke
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
despa kciuki za 6 w totka!Miliard w środę miliard w sobotę! achna nie pamiętam z tą karuzelą...w ogóle zorientowałam się, że niewiele już pamiętam z pierwszej ciązy i dziecka;p |
|
|
|
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
popsuły mi sie wszystkie sprzety do kontaktu ze światem laptop ciagle piszczy gniazdo cos sie rozłacza i komp sie wyłącza, tablet tez cos z gniazdem nie da sie wpiąć ładowarki, telefon ma pajączka i poszedł do naprawy ![]() dzięki ![]() dzieki dzieki Cytat:
Kciukasy za adaptacje, aby się spodobało, bo przedszkole to fajna rzecz Cytat:
jeżdził na 5 dni później 2 dni w domu i znów jechał
|
|
|
#2565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak to co tucz mm. wszak to najlepsze dla dziecka. bo nie przybiera wg schematu ![]() ![]() tylko nie zawsze mm daje tucz. niektóre dzieci wciąż "tyją" w swoim tempie. Olce, po pobycie w szpitalu, dawałam (czyt. proponowałam, bo nie zawsze chciała) raz dziennie mm. zero poprawy w przyrostach. odrzuciła butlę po 3 miesiącach. może inaczej by było, gdybym przeszła na tylko mm. ale mnie nie podobało się, że ktoś chce decydować o tym czym karmię Młodą. pomijając kp terroryzm jakoś też myślałam o ekonomii ![]() gdzie Pakeros ![]() a jest jakaś granica? jak jest zainteresowanie, to bym montowała Cytat:
![]() skoro tak twierdzisz, to na bank tak jest ![]() czarna seria ![]() Cytat:
![]() no u nas pewnie jest to kwestia (też) odległości. do jednej babci 200 km, do drugiej 400. technicznie utrudnia to częstsze zostawianie (zwłaszcza, że my nie mamy auta). tak jak kwestia jedzenia czy bajek. tak sobie Oliwko pomyślałam - u mnie nie ma kto się wtryniać w te kwestie ![]() więc są plusy i minusy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 | |||
|
Wtajemniczenie
|
wygląda super
![]() Też zwróciłam uwagę na rok urodzenia Ewy i też się zastanawiałam w którym roku się Filip urodził ![]() Cytat:
Cytat:
Najbardziej boję się wykluczenia FIlipka, tego, że będzie mu smutno, przykro. Ostatnio na weselu były starsze dzieciaki głównie i wołały go MAŁY, a potem uciekały przed nim. Filip bida za nimi ganiał bo myślał, że to taka zabawa. Miałam ochotę wszystkie dzieci ochrzanić! Tak samo jak mówi, że go ktoś w żłobku popchnął, czy nie nie cchciał się bawić... o jak mi brakuje zegarka, ram, schematu, przewidywalności chośby w połowie dnia ![]() O jak mi tego brakuje.... o tak... Zocha bez Fi pełza po całym domu jakby go szukała. Przychodzi Fi to pełza za nim. A on jej nawiewa. Najbardziej bawi mnie jak Zoś mu coś rusza, zabiera a on: Zooooosia, nie wolno! Zooooosia nie ruszaj! Noooo Zooooosia! (i sam jej podkłada). Wczoraj pierwszy raz przegiął pałę - najechał na Zochę w domu hulajnogą. A Zocha pełza jak amerykański żołnierz. Wnioskuję, że nie zacznie raczkować skoro tam dobrze idzie jej czołganie. Bicepsy wyrobione ma jak Pudzian! ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Szaleńcy wakacyjni! Rzymu zazdraszczam! hm? ? ? ? ? ![]() agentka z niej boska!
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie lubię zabaw grupowych, tańczyć śpiewać to czy naprawdę muszę brać w tym udział? Czy nie mogę usiąść po prostu na podłodze czy w swoim kacie i obserwować ? Po wczorajszej rozmowie czuje presje, bo dziecko musi się dostosować - to ja jako dorosły nie lubię wszystkiego, a dziecko musi . Ja tak to widzę, zreszta jako dziecko byłam bardzo nieśmiała i bardzo nie lubiłam wspólnych zabaw w szkole. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- JolanT o rany ![]() Jak Olaf to przechodzi? M. miał tego wirusa w bardzo osłabionej formie, tylko rączki od wewnętrznej strony, a i tak cały czas się drapał i było mi cieżko. U nas to była tzw, choroba rak, ust i stop (Hand Fuß Mund Krankheit) Dużo siły dla Was - u nas w przedszkolu w innej grupie Scharlach
|
|
|
#2568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taka oaza spokoju, z rozwiązaniami wprowadzanymi w życie tak ot!!! Ja to idę... pcham, ciągnę, taszczę i sobie myślę: kuuuur... jesze 200m do domu... jeszcze 199m do domu... kuuur... jeszcze 198m... Cytat:
Filip pięknie jadł i żłobek go nie popsuł. On lubi jeść (po mamuni) i jak tylko ma ochotę to je - w domu, w żłobku, w gościach. Nie jest głody, nie ma apetytu - to nie je. A wracając jeszcze do kinderjaj - Fi dostał kilka razy. Zjadł czekoladę a jaja nie otworzył. Kilka razy prosił, żebym mu kupiła. Tylko trochę mi się nie widzi płacić 4zł za pół kostki czekolady, bo niczym więcej jajo u nas nie jest. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
a tż pracuje?
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz ze sto metrów od domu zostawiłam rower na trawniku, zaniosłam gościa do domu i wróciłam po rower - nie dałam rady ![]() Ale jak wracam pamięcią do takich wydarzeń to zawsze się klepie po ramieniu: jesteś niesamowita! Chłop by wymiękł ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Demeter a co się dzieje z praca?
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2570 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moderna, dla Marcela to gigantyczna zmiana. To jeszcze mały chłopczyk i nie ma bata, żeby chciał się bawić w kółeczka, siadać ze wszystkim jeśli jest to dla niego nowe, obce, inne. Może po prostu nie rozumie jeszcze? Filip jest takim troszkę outsiderem, ale jak widzę go w kółku, jak tańczy to mi się łza w oku kręci. Cytat:
![]() A tak serio to kciukasy za dobry wybór. I zobacz ile byłabyś młodsza bez stresów i nerwów przez tą rekrutację. Cytat:
U nas ani jedno, ani drugie nie interesowało się karuzelą. Cytat:
ooo tak, wygraj! wygraj! I pamiętaj o rodzinie O. która będzie do Was przyjeżdżać! ----------------- Osłabia mnie mój Filip ślimak. Proszę go ubierz się, to robi milion innych rzeczy. Proszę chodź - idzie jak flegma, zatrzmuje się, wraca. Proszę jedz- zje kęs i leci się bawić i tak w koło Macieju. Nie ma na niego sposobu - zachęcanie, żeby coś zrobił, pospieszył się bo czeka nagroda nic nie daje. Uwielbia z tż jeździć rowerem "do Kazika" (na Kazimierz) i nawet szantaż, że jak nie pospieszy się rano z ubieraniem, jak nie będzie ładnie wracał ze żłoba to nie pojedzie nie działa. Najgorzej właśnie zubieraniem się bo robi to celowo, wiadomo jak jest rano, tż do pracy się spieszy, ja Zosiuję a on cyrkuje. W sobotę byliśmy na weselu - dzieci furorowały (połowa osób nie kryła zdziwienia, żeśmy się dwójki dorobili). BYł fotograf, który robił zdjęcia na naszym ślubie i nam porobił troszkę ujęć pozowanych Muszę go zagadnąć,żeby podesłał zanim Młodym wyśle ![]() Ah, w sobotę była z Fi w centrum ceramiki i szkła na warsztatach dla dzieci o tym jak się robi szklane kubki. Fi dmuchał w rurę i wydmuchał coś szklanego, dostał szklany medal. Był najmłodszy (warsztaty dla dzieci 4-6), ale dał radę. Sam siedział na sali (inne dzieci z opiekunami), sam poszedł nagle do WC, nie bał się... a jak Pani wyczytała go z listy to dzielnie poszedł do grupy. I w końcu uwierzył mi, że szkło robi się z piasku
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marcel sobie poradzi , to wiem - to ja mam z tym większy problem i to ja potrzebuje czasu by zaakceptować cos, co mnie się nie podoba. Zreszta to świetne przygotowanie przed szkoła, bo tam już zasad i reguł jest sporo, i nie da się tego obejść ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Tak samo mówiła opiekunka ![]() I ja się z tym tez pojako zgadzam, tylko nie wiem jak panie dadzą radę z zachęceniem do trzymania rak innych dzieci - on nawet przed dotykiem babci się kuli, nie da się dotknąć przyjaciółce Klarze, która znamy juz długo. Ja się tylko boje jednego, ze przez to M. zniechęci się do przedszkola i nie będzie chciał zostawać. Z drugiej strony dzieci w tej grupie wydają się być szczęśliwe, jeszcze ani razu nie słyszałam płaczu czy marudzenia któregoś z dzieci ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Sorce z Filipa będzie niezły inżynier ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Córko dla mnie adaptacja w przedszkolu z rodzicem była głównym kryterium (chciwości w DE to juz standard) ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Rany bo ja tu klikam i klikam a tu zaraz trzeba dziecko odebrać ( dziś półtorej godziny sam)
|
|
|
#2573 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja miałam Wojtkowi nie kupować ale dostalismy i powiesiłam chyba miał ze 2 miesiace jak dostalismy i od wtedy wisi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() przypomniałaś mi ze w tamtym tyg los kupiłam i nie sprawdziłam nawet Cytat:
Np teraz Karol zjechał nieplanowanie szybko bo wieczorem we wtorek tescioowa dzwoniła ze go buzia boli i płacze i nic jesc ani pic nie moze. Okazało sie ze ma pleśniawki na jezyku i dziaśle biedny nic zjesc nie mogł bo go bolało. płakał ze głodny jest ale co spróbował to w płacz ze go boli dziś na szczescie zjadł sniadanie i wypił mleko bez oznak bóluCytat:
![]() Cytat:
Koleżanki syn był taki ze dzieci robiły cos wspólnie a on siedział z boku, bo go to nie interesowało, dzieci pisały on chodził po sali, dzieci skończyły pisać on siadał i robił w 5 minut to co one w pół godziny Cytat:
![]() ----- było coś o powrocie do przedszkola, Karol nic nie mówi że nie chce, wie że są wakacje i w wakacje się nie idzie, a jak czasem spyta kiedy to mowie mu ze po wakacjach. ----- No i Wojtek maszeruje juz tak dużo na dwóch nogach musze mu jakies buty kupić bo na dworze głównie placu zabaw czasami po chodniku w skarpetkach z antyoślizgiem zasuwa
|
|
|
#2574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się po prostu nudziło...Powiem Ci, że bardzo by mnie zaskoczył jakby został sportowcem albo poetą
|
|
|
|
#2575 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeja, szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Cytat:
najgorsze były pytania o poprzednią ciążę, ja połowy nie pamiętałam ![]() Cytat:
![]() A moi rodzice mieszkają piętro niżej więc siedzi u nich codziennie. Cytat:
Póki mleko jest nie będzie mm,będę się stawiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2576 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W tym naszym "nowym" nie będzie, bo też nie ogarną czasowo. Zresztą jest nowe, otwierają je dopiero od października, więc jeszcze mało co wiadomo. Cytat:
Cytat:
Podziwiam Cię za to pozytywne podejście, ja jestem choleryk i pesymista, słabe połączenie ![]() Cytat:
Nie tylko młodsza, ale i piękniejsza bym była ;p Sorce, super warsztaty z Fi, często się coś takiego u Was dzieje? A z ubieraniem mamy podobnie, też przeciąga w nieskończoność :/ No i jaki Fi samodzielny!! Cytat:
Jak widać po wypowiedziach dziewczyn, w PL adaptacja najwidoczniej nie jest w standardzie (a myślałam, że jest - o naiwna ja )Oliwka, jaki fortelik kupiłaś? Jola, zdrówka dla Olafa!!!
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
O ja wyrodna matka, zakłamuję wagę dziecka..... nie 14 800, a 15 800 waży;
Pomyliłam klawisze
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiesz, ja też fizyki czy chemii nie lubiłam. taką byłam indywidualistką najchętniej siedziałabym w kącie i obserwowała ![]() na tym etapie chodzi o rozwalanie systemu grupy. choć i tak uważam, że za wcześnie na proroctwa. Marsel się jeszcze nie rozkręcił. Cytat:
![]() Cytat:
no to czekam z niecierpliwością ![]() super zajęcia. nas takie ominęły. gdzie byliście???? Cytat:
Cytat:
znajomi mi współczują, że teraz mam Olkę i Michała. dla mnie jest dużo lepiej obiad zrobię, poprasuję, bo Olka jest satelitą Michała.![]() ![]() no nad moimi wisi widmo polonisty, politologa, pedagoga ![]() tfu tfu tfu.tylko przy takich gadkach, to nie jedna pierworódka się poddaje. smutne to ![]() nijak. mnie krwawiło serce, ale dał radę. wiedział (18miesięczniak), że mama przyjdzie po obiedzie, jadł najszybciej, stawał pod drzwiami i czekał ![]() wydaje mi się, że 3,5 latkowi można wieeeele wytłumaczyć. i np. powiedzieć, że mama będzie siedzieć ileś tam na korytarzu. taki skok na głęboką wodę może jest niehumanitarny, ale chyba lepszy dla dziecka ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleko matki ma sile Cytat:
![]() na pewno prooroctwa, bo patrze przez swoj pryzmat
|
||
|
|
|
|
#2580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Plusy rodzeństwa. A jak zaczynasz czytać/odpoczywać w ogóle to nadal się sobą zajmują? Wo ma coś takiego, że jak gotuję/sprzątam, to potrafi się sam zabawić. Ledwo usiądę, żeby chwile odsapnąć, już przylatuje i mamo to mamo tamno. No za każdym razem!A z tym przedszkolem to strasznie przeżywam. Dużo rozmawiam z Wo, tłumaczę, przedstawiam w dobrych barwach. Ale chyba jak Moderna - chyba ja mam większy problem niż dziecko I chyba to ze mną ktoś powinien porozmawiać i potłumaczyć ![]() Postaram się już nie smęcić... Ale nie wiem, jak to przeżyję. Jak się przestanę odzywać, to znaczy, że nie przeżyłam (albo że nam nasze plany podróżnicze wyszły )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

oni maja po prostu grube kosci hehe
jedyna opcja, zeby Z. mogła sie chwile przespac

nawet czesc nie powie 

05.07.2008 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)