|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Kuźnia inspiracji
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych - grupa wsparcia, część XIII
Czy któraś z Was używała już żelu Brownie z pomarańczą Biolove?
Ładnie pachnie w butelce, ale na skórze ten zapach robi sie taki dziwny, czy tylko ja tak mam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Ja go lubie i nie czuję żeby zapach się zmieniał.
![]()
![]() |
#2553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli w butelce zapach jest ok no to raczej nie jest to śmierdziuch tylko nie gra za dobrze z Twoim pH po prostu. Ja będę testować dopiero po Świętach, więc dam znać jak u mnie się sprawdza. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Przy okazji pakowania się zajrzałam do kolorówki. Ileż ja tego mam!!! I po co tyle? Nie do zużycia. Bez sensu. Lepiej kasę odkładać na coś niż kolorówkę kupować. Od nowego roku mam plan- jak najmniej kolorówki. Lepiej biżuterię kupić, ładny zegarek, lepszy ciuch niż to. Pielęgnacja ok, z perfumami już nie szaleję, ale ta kolorówka mi ciąży. Serio. Nowy rok będzie pod wezwaniem redukcji w tej kategorii. Fajnie mieć parę rzeczy. Ale parę, a nie tyle. Kiedy mi się tego tyle nalęgło? Przecież nie biegam na takie zakupy raz w miesiącu?
![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, tak przed koncem roku i po kilku przemysleniach również dołączam do odwyku. Nie mam problemu z kosmetykami do pielęgnacji ale moje lakiery i kolorowka to dramat. Mam ze 20 hybryd plus o wieeele wiecej lakierow tradycyjnych, 6 palet cieni a uzywam ich od święta, itd. Może zrobię spis ktoregos dnia.
Tak wiec zakladam ban na zakupy i będę sie tu z Wami spowiadac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że spisu nie zrobię bo to zbyt czasochłonne. Dlatego ja robię zdjęcia komórką. To otrzeźwia mocniej no i zdjęcia mam zawsze przy sobie, także na zakupach. Ja dobrze zaczynam rok. Żadnych zbędnych, niechcianych prezentów. Robimy po świętach czystki w rzeczach i kupujemy na styczniowych wyprzedażach wyłącznie to, co nam potrzebne. Jedyne co ja bym chciała to ewentualnie flakon ukochanych perfum, które mi się już kończą. Ale mam inne priorytety. Potrzebuję nowych, porządnych dżinsów i eleganckich, biznesowych spodni. Białej koszuli eleganckiej albo np. błękitnej. Nowych sztybletów. Kosmetyków na liście nie ma. Co najwyżej fryzjer i nowe, porządne cięcie. I wizyty u lekarzy- ginekolog, dentysta. Poziom ferrytyny i witaminy D powinnam sprawdzić. Bo coś czuję, że słabo u mnie z żelazem. Inne kwestie przebadane, więc to chyba może być tylko to (TSH sprawdzone, cukier też- idealnie). Jeśli coś będę w nowym roku kupować to pielęgnację, raz na jakiś czas porządne perfumy. No i kosmetyki z zakresu higieny osobistej. Teraz kupiłam dezodorant i kosmetyki Biolove. Wystarczy. Mam urodziny w styczniu to może poproszę o perfumy. Albo o potrzebny mi zestaw pędzli. I tyle. Mam co zużywać. Prędzej skończą mi żele do kąpieli niż cienie do oczu czy szminki, które mam. Mam zatrzęsienie szminek. Jak dla całego haremu jakiegoś szejka. Chyba na 2 lata malowania ust z okładem.
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Już wiem, założyłam sobie konto na Trello.com Zrobię board z odwykiem- zapasy, wydatki, zużycia. Może to mi pomoże jeszcze lepiej ogarnąć temat kolorówki? Zdjęcia przecież też mogę tam wrzucać na tablicę w linkach z dysku google. Tak, tak zrobię.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2017-12-22 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
O tak, zestaw pedzli też mam na liscie do kupienia. I plyn duraline. To wszystko z potrzebnych rzeczy.
Miss, masz jakiś zestaw upatrzony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Policzyłam, ja w grudniu kupiłam 7 kosmetyków- te 5 z Contigo z Biolove, Ziaja- potrzebny krem z pantenolem i Olejek myjący kuracja AZS (pokochałam- można go użyć i do twarzy i do ciała i jako mydło do wrażliwych rąk) i duży dezodorant Rexona. Masa rzeczy mnie kusiła, ale nie uległam. Wiadomo limitki- błyskotki, więc to kusi. Ale nie warto. Niepotrzebne mi to, mam i tak za dużo, nie mam gdzie trzymać, mam inne wydatki itd.
![]() |
![]() |
#2558 | |
only smart shopping
|
Cytat:
![]() Czekamy na Twoje podsumowanie grudnia czy jakieś bardziej całościowe ![]() I masz rację, ostatnio ten wątek powinien nazywać się wspieranie w zakupach ![]()
![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Też myślę o zestawie z sunshade minerals, ewentualnie zoevy, ale jeszcze muszę przemyśleć bo to jednak już trochę wiekszy wydatek.
A z duraline jest taki problem, że ma tylko 9 miesięcy przydatności, ciezko zużyć. Ostatnio mi się nie udalo i połowa poszla w kosz :/ ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2560 |
Raczkowanie
|
Ja mam ten zestaw pędzli Zoevy:
https://mintishop.pl/product-pol-294...an-w-etui.html Polecam serdecznie, używane niemal dzień w dzień od czterech lat są w idealnym stanie. Nie starły sie nawet napisy na trzonkach. Cena dość wysoka, ale przy tej jakości są warte każdej złotówki. ![]() Edytowane przez Katyoosza Czas edycji: 2017-12-23 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
Ja też wiadomo na początku się zachwyciłam, że ładne. Bo one są ładne, takie na instagram czy blog wrzucić. No, ale ze zdjęcia nie widać np. że one długo śmierdzą po zakupie, a mnie by to przeszkadzało. Albo, że nie każdy nadaje się do tego celu, do jakiego ma być. To też problem. Albo, że jak bym myła je olejkiem Isana to mi się rozkleją. Sunshade czy Hakuro się od tego nie rozkleja. Także ja poczytałam, uznałam, że potrzebuję pędzli w innym celu niż do zdjęć na insta. Owszem nadal wizualnie mi się podobają, ale nie na tyle by je kupować. Oprócz pędzli potrzebne mi nowe kosmetyczki, porządne, z dobrymi przegródkami. To na pewno w 2018 roku kupię. Ale też będę wybredna. Jedna kosmetyczka z Avon wpadła mi w oko, ale jest absurdalnie droga, więc szukam dalej.
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Mi się świetnie sprawdzają pędzle z Hakuro i Eco tools ( czy jak to się pisze). Mam też jakieś tanizny marki Ali i też super.
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Mi nawet dobrze spisują sie pedzelki real techniques, mam chyba już drugi rok taki zestaw 5 podstawowych do oczu. Ale brakuje mi np pedzla podstawowego do nakladania cienia lub jakiegoś miotelkowego.
Edytowane przez bonjourbelle Czas edycji: 2017-12-22 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Ja wolę zestaw bo po 7 latach używania muszę już zestaw Sunshade wymienić. No i potrzebuję paru pędzli, których wcześniej nie miałam m.in typu flat top.
![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
O flat top akurar mam hakuro (jedyny moj hakuro) - 50S i jest bardzo fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
A nie masz płytki silikonwej do mycia pędzli? Mnie bardzo ułatwia życia. Najlepszy zakup kosmetyczny tego roku z kategorii akcesoria.
![]() |
#2569 |
Kuźnia inspiracji
|
Ja jestem wierna Hakuro, wszystkie używane pędzle mi sie bardzo dobrze sprawdzają i z upływem lat nic się nie zmienia (no, napisy się ścierają ale to chyba nic strasznego), więc te właśnie polecam
![]() Mam też flat topa, H50 i nie przekonałam się, żeby nakładać nim płynny podkład ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Dubel
Edytowane przez bonjourbelle Czas edycji: 2017-12-22 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Bardzo polecam. Niesamowicie ułatwia życie.
![]() |
#2573 |
Raczkowanie
|
Ja dla urozmaicenia mam braki w kolorówce.
Zasiadłam z listą i na pewno potrzebuję jakiejś pomadki i kredki do oczu. Przydałaby się też jakaś porządna paleta cieni ale z tym mam problem bo sama nie wiem czego chcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2574 | ||
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Maestro też dobre, ale w mojej opinii mają za długie trzonki. Bdellium fajne, ale jakoś wolę Hakuro. Ecootools i YR ok. Droższe od Zoevy, przez Mac, po Marc Jacobs jakoś mnie nie kuszą. No chyba, że same za mnie makijaż zrobia. ![]()
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2575 |
Lady of Harley-Davidson
|
u mnie zużycia:
Palmer's, Coconut Oil Formula, masło do ciała z olejkiem kokosowym, 125 g Biovax, Diamond, intesywnie regenerująca maseczka do włosów, Minerały & Diamenty
![]() |
#2576 |
only smart shopping
|
Najlepszego!
Dużo kosmetyków Wam dzisiaj przybyło ![]()
![]() |
#2577 |
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
only smart shopping
|
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2580 |
Konto usunięte
|
Mi tylko jeden
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.