Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-01, 11:50   #2551
m@skotka
Raczkowanie

Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.

Witajcie,

Miszka, jestem zadowolona . Wszystko wyszło tak jak chciałam.

Gosia, współczuję .

Kama, jak po zabiegu?

Aussie, też nie mogę się zmobilizować do ćwiczeń. Miałam intensywnie jeździć na rowerze , a byłam tylko raz.
m@skotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 13:02   #2552
aussiewoman
Zakorzenienie

Udało mi się zarezerwować pokój w Niechorzu. Czy to oznacza, że dzikie tłumy nad morzem to już przeszłość na ten rok ? Anyżkowa potwierdzasz?

Gosia- współczuję, że nie zachorowali w tym samym czasie. Na pocieszenie pomyśl sobie, że za 2 tyg to wszystko będzie już przeszłością

Maskotka- idę od poniedziałku na rowerki

kamlisa- trzymam kciuki, aby było się bez siniaków. W razie "W" polecam arnikę w tabletkach
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 18:36   #2553
Kamlisa
Zakorzenienie

Po i w domu. siniaki sa, ale może nie będzie tak tragicznie - doliczyłam się 1 dużego i 4 małych Po wyglądałam OMG - czyli twarz intensywnie czerwona z wielkimi grudami pod skórą. Przypominało to zarazę, wiec pewnie do samolotu by mnie nie wpuścili... Albo ciezki przypadek tradzika. Albo, chyba najbardziej - jakiegoś kosmite ze Star Treka, oni tez tak mieli...Niestety, wracałam pociągiem, wiec włosy na twarz, okulary na nos i głowa spuszczona, ze wzrokiem wbitym w ziemię...Teraz już jest lepiej, czyli grudy zmieniły się w grudki. Mimo 50 minut znieczulenia - bolało, co tu kryc. na czole doliczyłam się ponad 40 injekcji, no i po każdej stronie twarzy drugie tyle... Czyli ponad 120 razy wbijanie igły w biedna twarz...I jeszcze mezo pod oczy, po którym jutro mogą być obrzęki. Na razie mało wyjsciowa jestem, nałożyłam niedawno kupiona maske łagodząca
Z plusów - znalazłam w monnari bardzo łądna kiecke na wesele, bo mam długa, a ta jest krótka. elegancka, srebrna poswiata, princeska przed kolano.
Gosia, biedna jesteś, drugi raz to samo...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-09-01 o 18:37
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:12   #2554
Michell72
Zakorzenienie

Hejka!

Gosia

Kama jak dziś Twe lico
Tabletki podziałały
Pod oczy kaniulą miałas robione?
U mnie brak kasy -wyklucza upiększanie

Szkoda,że Eva odeszła.Brak tych pięknych zdjątek co to łoczęta cieszyły
I Uklika zamilkła i Anyż..
I Beti ..
Caffe,Wonder...

Maskotka -ja ostatnio z fryzjerów nie jestem zadowolona..
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:50   #2555
Kamlisa
Zakorzenienie

TYm razem miałam nie light eyes ( głownie znosi zacienienia pod okiem) z kaniulą, a klasyczna mezo rewitalizująca. Wygladam niezle dziś Mam jednego większego siniaka, wymagającego korektora i dwa malutkie, które można pominąć. i jeszcze takie nierówności pod skóra, jak po trądziku. Na pewno lepiej niż zwykle. Bolało podobnie, czyli po prostu bolało, ale nie strasze ludzi, jak wczoraj i zwykle po nakłuwaniach. czy zadziałąłą lzejsza reka lekarza czy tabletki nie wiem, ale cos pomogło...Nie znaczy to ze już mysle o następnej, ale nie mowie never more
Dzis dzień wolny. Czyli nic, tylko porzadkowac chałupe
Stary 2016-09-02, 10:08   #2556
m@skotka
Raczkowanie

Dzień dobry bardzo

Miszka, może dziewczyny się urlopują i dlatego milczą.

Odnośnie wizyt u fryzjerów, to u mnie też było z tym różnie. Raz zdarzyło się, że miałam krzywo podcięte włosy. Innym razem fryzjerka za bardzo rozjaśniła mi refleksy.

Kama, to super, że jesteś zadowolona z zabiegu. Ja chyba nie mam tyle odwagi do igieł.

Dziewczyny, czy używałyście różu Nars?
m@skotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 20:03   #2557
Anyzkowa
Zakorzenienie

Kama jak ja Cię rozumiem
jesteśmy jednością
W środę robiłam mezo, pod oczy nowy preparat z bardziej gęstym kwasem. Wyglądam
Postać z avatara to ja ! Wczoraj byłam jeszcze u stomatologa i jej pierwsze słowa: matko ! co się stało? bąble pod oczami jak choroba zakaźna, nie jest dobrze. Zaraz będę miała robioną lampę i masaż.

Aussi oj oj
nad morzem jest dość sporo turystów. Wiem, że rezerwacje domów są do końca września.
Wrzesień jest cudowny.
Jutro jadę do Rowów. Będzie grzybobranie, winko nad morzem, ognisko. Jak słoneczna będzie sobota lub niedziela to i plażowanie planuję.

Kupiłam obuwie zimowe
Człapaki emu są moje, cena była rewelacyjna bo 50% taniej, a te buty są niezastąpione do pieszych, zimowych wycieczek. A to uprawiam.

Świetne buty :
https://sklep.ochnik.com/kozak-damsk...44-99-z16.html

W hebe pojawiły się nowości z bandi, seria anti aging. Kupiłam ampułkę retinol z vit C.
https://www.bandi.pl/sklep/katalog/s...CAL_anti_aging
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 20:24   #2558
Kamlisa
Zakorzenienie

Anyz, tz nie może pojac, czemu się tak katujemy dla urody
Podskórne nierownosci jeszcze sa, ale do przejścia, przynajmniej nie wyglądam, jak wczoraj, gdy były guzami na czerwonej skórze i pewnie na pierwszy rzut oka - powrotem dżumy Siniak jeden spory jest, reszte pomine milczeniem...Moja doktorka nie była przekonana do tabletek antysiniakowych, raczej cos do smarowania radziła. dała mi probke
Tez lubie emu, mam 2 pary Jedne zgrabne, jak nie emu
Dzis testowałam nowy ekspres. Na razie...nie mam zdania. Lubie kawe z duza iloscia mleka, ale chciałabym czuc, ze jakas kawa tez tam jest A tutaj kawy baaardzo malutko, musze potrenować...Bardzo lubie mój kapsułkowy ekspres, tylko, ze te kapsułki sa drogie - 8 sztuk 20 zł Albo trochę więcej...
Buty Ochnika ładne, choć obcas dla mnie dyskwalifikuje...
Stary 2016-09-02, 20:30   #2559
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny, jak tak czytam o waszych przejściach, to ja jednak nie chcę być piękna. Nie chcę cierpieć. Pokocham zmarchy, worki pod oczami itd

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Po tej mezoterapii tak się wygląda? Zdj z netu.

http://kosmetyczkajoanna.pl/wp-conte...42960580_n.jpg
Stary 2016-09-02, 20:35   #2560
Kamlisa
Zakorzenienie

Maskotka, testowałam Narsa i uważam, ze to dobry róz - jak wiele innych Ale ja mam porównanie z niemal każdym... I większość to bardzo przyzwoite roze. Aktualnie mam art. deco - nie gorsze...

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Gosia, nigdy nie mow nigdy, poki co jesteś młoda
Laska na zdjęciu ma bardziej naruszony naskórek, kojarzy mi się z rollerem i mikronakłuwaniem. ale jak widzisz takie guzki pod skóra to sobie wyobraz u mnie całe policzki w czyms takim, miejsce przy miejscu, na intensywnym zaczerwienieniu ( ale bez krwi). czoło tez, ale mam grzywkę...Kwas hialuronowy, peptydy i inne składniki aktywne, podane pod skore w celu jej rewitalizacji - to ma być najlepsze działanie. ale kilka sesji, co 3 tygodnie...? O, nie! Oczywiście to wszystko się wchłania i znika w kilka dni.
Mam wrazenie ze przy mezo u innej lekarki nie miałam tyle guzków, ale siniaków znaaacznie więcej. No i, zgodnie z zapowiedzia, takie hm...worki mi się pod oczami zrobiły. Nie tyle może pod oczami, raczej na szczytach kosci policzkowych, ale to dno oczodołu. 2 dni na ogół.

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-09-02 o 20:37
Stary 2016-09-02, 20:37   #2561
gosia261282
Gang Iren

Tzn. mogłabym sobie to zrobić, ale nie wyszłabym w takim stanie z domu. Jak ofiara wypadku drogowego. Okropne.
Stary 2016-09-02, 21:58   #2562
Kamlisa
Zakorzenienie

jakos bys musiała wrocic z gabinetu do domu
Stary 2016-09-02, 22:29   #2563
gosia261282
Gang Iren

Kama, tak:

https://upload.wikimedia.org/wikiped...ring_burqa.jpg
Stary 2016-09-02, 22:56   #2564
aussiewoman
Zakorzenienie

Gosia - jak juz mówiłam nie raz porozmawiamy za 10 lat

Czekam z Tz na wjazd nad morze. OMG pierwszy raz tego lata !

Kamlisa- koleżanka z pracy miała usuwaną wczoraj siódemkę. Pobrano jej wcześniej krew, odseparowano osocze i podano w ranę po zębie. Koleżanka zachwycona rezultatem. Myśli nad wampirzym. Gdyby tylko Tż dał się ugłaskać
Stary 2016-09-03, 09:50   #2565
Anyzkowa
Zakorzenienie

Gosia spokojnie spokojnie
porozmawiamy za jakiś czas o Twoich deklaracjach czego nie zrobisz

Dziś wyglądam już znacznie lepiej, wczorajszy masaż pomógł w tym i jaki był przyjemny
I opuchnięcia wokół oczu są spore. Mi utrzymują się one do tygodnia.
Kama a żel z arniki stosujesz ?

Kama a jakie zgrabne emu? pokaż model

Rano u mnie padało.
Teraz wyłania się słońce.
Jestem już spakowana, znaczy samochód mam wypchany "drobiazgami" łącznie z kaloszami.

Sprawia mi ogromną przyjemność jazda autem w samotności. Wybieram zawsze najdłuższą trasę przez małe wioseczki, osady. Oglądam co jest na sprzedaż, co się sprzedało. Staję na poboczu, oglądam pejzaż. Chłonę zapachy i widoki.
Ciągnie mnie na wieś.
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 10:28   #2566
dircikowa
Zadomowienie

Szukam właśnie apartamentów w Kołobrzegu dla rodziców na październik, nawet nie sam początek. No i ostatnie miejsca już są, ku mojemu zdziwieniu. Może w miejscowościach mniej sanatoryjnych jest luźniej, ale tam widać, że to nie jakiś pusty sezon.

Co do różu Narsa - jakoś mnie nie ciągnie. Te z the Balm są rewelacyjne, niczego więcej nie potrzebuję. Jeśli ktoś ma ochotę spróbować polecam (ponownie) paletkę In the balm of your hand (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...-makijazu.html) gdzie prócz 4 cieni do oczu są 3 róże, brązer i rozświetlacz. Jak za zawartość i jej jakość cena nawet w Douglas jest rozsądna.

Po mezoterapii pod oczami (Redensity) miałam tylko grudki, wyraźne, ale bez zaczerwienienia. Następnego dnia już były niemal niewidoczne, wystarczył zwykły makijaż. Po żadnym z zabiegów nie miałam siniaczków (mimo, że jak się uderzę gdzieś w goleń to od razu mi wyskakują). Pamiętajcie, że tu może mieć znaczenie nawet faza cyklu w jakim robicie zabieg - gdy jest to tuż przed i w trakcie miesiączki ryzyko siniaków jest dużo większe, bo naturalnie obniża się krzepliwość. Podobnie po popularnych lekach przeciwzapalnych (aspiryna, ibuprom).
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 10:52   #2567
aussiewoman
Zakorzenienie

My już też spakowani. Czekam na Tż i ruszamy nad morze. Mam nadzieję, że będzie pustawo

Kołobrzeg jest popularnym miejscem, podobnie jak Świnoujście. Oba te miasta oblegane są także przez Niemców. My już na ferie zimowe mamy rezerwację
Stary 2016-09-03, 11:15   #2568
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry

Miłego plażowania, Aussie Na długo jedziecie?
Stary 2016-09-03, 11:19   #2569
aussiewoman
Zakorzenienie

Tylko na jedną noc. W poniedziałek szkoła i praca, ale mega się cieszymy Jutro ma trochę padać, ale dzisiaj świeci słońce
Stary 2016-09-03, 13:29   #2570
Kamlisa
Zakorzenienie

U mnie jeden, widoczny mimo korektora fioletowy siniak, worki pod oczami zniknęły, guzki tez. fakt, miałam wczoraj masaz mao-uri, tam tez jest masaz twarzy z pobudzeniem odpływu limfy. Nadal nie wyglądam pięknie, ale będę Siniak zniknie, drobne slady po wkłuciach tez...Moja lekarka mówiła, ze dla niej mezo jest bolesne, ale dla niektórych pacjentek niespecjalnie. I pocieszyła mnie, ze dobrze, ze nie mam problemów z włosami - mezo w skore głowy jest dopiero hardcorowa Zelu z arniki nie kupiłam, tabletki na siniaki chyba średnio działają, bo moje nogi sa całe obite
Anyz, moje emu maja pare lat, nie ma już chyba tego modelu. w skrócie - nie przypominaja walonek, sa zgrabne, blisko nogi, nizej niż do połowy łydki. Bardzo je lubie. Mam tez klasyczne emu, wyższe, ale ona takie bardziej pudełkowate
Rodzinka nad jeziorem, hurra. Ja nie Powinnam się zabrać za zaległości i zrobie to, słowo
Kolejna kawa z ekspresu. Hm...Za dużo wody. Pic się da, ale to nie to Trenujemy dalej...
A, z sercem w gardle robie powidła wg przepisu mojej masażystki.serce w gardle, bo tu kardynalna zasada: nie mieszac. w ogóle. 5kg sliwek, ok 1 kg cukru ( ja na 2,5 sliwek dałam 40 dag cukru), zasypujemy na noc, potem 2 dni gotujemy...no nie mieszając. zatem tylko co jakiś czas podnoszę pokrywke i z bijącym sercem patrze na sliwki i wącham, czy czuje się zapach spalenizny czy nie Zobaczymy jutro po południu...
Maciarewicz nie daje za wygrana: na apelu na Westerplatte z okazji rocznicy wybuchu wojny - nie było zadnego nazwiska poległych zołnierzy, a 13 nazwisk z katastrofy smoleńskiej Wyglada na to, ze to oni się tam bronili...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-09-03 o 13:44
Stary 2016-09-03, 18:20   #2571
Michell72
Zakorzenienie

Kamuś Ty i tak wyglądasz jak nastka.Nawet z siniorem

Pokłóciłam się z mężem.
Wy macie sprawdzone sposoby na mężczyzn?

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Aussie miłego wypoczynku kochana!
Anyzku buty cudne!
Maskotka rózu nie próbowałam.Nars teraz dostępny w sephorze..
Musze oblukać..

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2016-09-03 o 20:15
Stary 2016-09-03, 18:27   #2572
Kamlisa
Zakorzenienie

Powidła...cóz...zrobiły się. po 1 dniu, a nie 2 -zgęstniały baaardzo solidnie. I przypaliły Wyszły w sumie nawet ciekawe, takie prawdziwie sliwkowe lekko wytrawne z nuta goryczy, ale tyle czasu i obierania dla 4 malutkich słoiczków to ja dziękuję Odmaczania garnka już nie licze, dobrze, ze to Zepter...
Miłego wypoczynku nad morzem dla tych, które lubia
Stary 2016-09-03, 20:15   #2573
Michell72
Zakorzenienie

Mężczyzni ?????!!!!chcieli dziwki w sypialni, kucharki w kuchni i damy w salonie! A takich kobiet już nie ma! Albo kuchnia, zupka i wygodne papucie, albo dama i dziwka, ale w Louboutinach kupionych za własne ciężko zarobione pieniądze. Nie można mieć samicy alfa i kury domowej w jednym! Im się marzą cycki w lateksie, ale żaden z takimi cyckami do ołtarza nie pójdzie.
– Niby tak. Ale pomyśl, czy my jesteśmy lepsze? Też najchętniej przygarnęłybyśmy sâ˜â˜â˜â˜☠â˜â˜â˜â˜☠â˜â˜â˜ â˜☠â˜â˜â˜â˜☠iela w sypialni, szarmanta w życiu, misia w domu i rekina w robocie. Tak zwanego Czułego Barbarzyńcę, który z jednej strony zaciągnie za włosy do jaskini, a z drugiej obetrze łezkę, jak zajdzie potrzeba. ....

Do ołtarza idą pod pachę z Krystyną, która lepi 90 pierogów w 60 minut i [tak do 3 lat do ślubie] potrafi okazać czułość. Kobiety lecą na zarośniętych drwali z wielkimi pałami, ale do ołtarza idą z łysiejącymi Gienkami, którzy kręcą lody za minimum 20 kafli miesięcznie i mają zainteresowania.

Facet gotuje dla kobiety

Mężczyzna, który nie potrafi gotować [ewentualnie szczytem jego możliwości jest woda na herbatę i jajka na twardo], to â˜â˜â˜â˜☠â˜â˜â˜â˜☠â˜â˜â˜â ˜☠â˜â˜â˜â˜☠a, a nie facet.

Pozwólcie, że pozwolę sobie zacytować fragment książki Piotra C. W sensie „Pokolenie Ikea. Kobiety”. Piotrek to taki aspirujący Bukowski. Sporo mu brakuje, ale się, chłopak, stara.

Jest coś podniecającego w gotowaniu. Możesz jej podać łyżkę z sosem, żeby spróbowała. Możesz stanąć za nią, napierając na jej pośladki, aby pokazać, jak trzeć ser. Może usiąść na blacie, rozchylając uda. Możesz dolewać jej wina bez ograniczeń. W końcu gotujecie. Możesz klepnąć ją w tyłek. Możesz ją ubrudzić, a następnie zdjąć to, co ma na sobie. Możesz ją w końcu nakarmić. A jeśli zrobisz to naprawdę dobrze… Zaprawdę powiadam wam: więcej kobiet doprowadziłem do orgazmu widelcem i makaronem niż innymi częściami ciała”

I ma, facet, rację. Ale już tak zupełnie poza tym – mężczyzna, który sam sobie nie potrafi ogarnąć obiadu, mając do dyspozycji kawał tłuszczu i kawał mięcha [lub warzyw – wersja dla wegetarian], to pieprzony synek mamusi.

Facet umie podejmować decyzje

Baby z natury są niezdecydowane. W przeciwnym razie nikt nie robiłby reklamy zalandoooo, w której tępa dzida zamawia jakieś 100 000 par ubrań do domu, po czym 99 999 z nich zwraca. Umówmy się. Większość z nas to niezdecydowane pipy, które od 2 do 5 tygodni zastanawiają się nad słusznością koloru zamówionego mopa. Szpilek. Garsonki do kompletu. Szczerze? Gdyby nie mężczyźni, nasz krajowy dług publiczny sięgnąłby jakiegoś tryliarda pierdyliarda złotych. Współczesne baby to już nie te Helenki, co kisiły ogórki kiszone w zamian za kilogram ziemniaków z lewego chodu.

Przekąskę do wódki musisz sobie, Panie, urychtować, sam.
Bo baba Ci już nie zrobi.

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2016-09-07 o 07:04
Stary 2016-09-03, 21:15   #2574
caffeine
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, jaka pogoda w Polsce? Zastanawiam sie nad przyjazdem w przyszłym tygodniu.

Chodzicie jeszcze w sandałach?
Czy mam już zabierać kurtkę?
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:22   #2575
dircikowa
Zadomowienie

Caffe - dziś było 27 stopni, więc sandały jak najbardziej.
Ale jak długo tak będzie - trudno powiedzieć. Ranki i wieczory bywają też zdecydowanie chłodne.
Więc chyba najlepiej i sandały, i "pełne" buty, i kurtka
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 21:27   #2576
Kamlisa
Zakorzenienie

Cafe, 13 rano, 23 koło południa, więc, jak mówi Dircik, musisz być full wypas
Miszka, nadal jestes pokłócona...?
Stary 2016-09-03, 21:49   #2577
Michell72
Zakorzenienie

Focham się,focham
Artykuł mnie rozbawił ..

Caffe w PL słonecznie i ciepło.

Chodze w sandałach

Kurtkę weż,nie zaszkodzi.Tym bardziej,ze teraz było upalnie dośc długo,więc pewnie i ochłodzenie przyjdzie..
Stary 2016-09-04, 00:33   #2578
caffeine
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny! NIENAWIDZĘ pakowania!

U mnie pogoda podobna. Dziś byliśmy na plaży do wieczora, ale oczywiście nie w kostiumach
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 13:01   #2579
Kamlisa
Zakorzenienie

dziś 17 i leje
Stary 2016-09-05, 13:37   #2580
aussiewoman
Zakorzenienie

Dzisiaj tez 17 i leje, ale jeszcze chwila i powinno się przejaśnić

Nad morzem było super. Pusta plaża Szkoda tylko, że już większość sklepów, kawiarni i restauracji tez pozamykana.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości