|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 cz. 4
Cytat:
![]() Ale dzisiaj pogoda... az żałowałam że szalika nie mam bo tak wiało.. Dzisiaj w rpacy laba - szefów nie ma to właściwie siedze tu dla samego siedzenia - musze sobie jakies zajęcie znaleźć ;p |
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza rocznica będzie bez winka
![]() Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak alkohol ładnie pachnie,o piwie na świeżym powietrzu już nie wspomnę...
|
#2553 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
i my! stoi schowane żeby broń borze nie wypić wcześniej
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze nawet nie myślałam co będziemy w rocznicę robic.. a dzisiaj właśnie mija równe 7 msc od ślubu
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się z łóżka jeszcze
|
||
|
|
|
#2556 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
superkowo to niezapeszajac trzymam kciuki ) ! Aliiii trolololololo ![]() Cytat:
![]() ) ale u nas superkowa pogoda dzis az szkoda w pracy siedziec...a zapowiada sie min do 18 ;/
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy butelkę weselnej na rocznicę
chlip chlip
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 |
|
Konto usunięte
|
My na rocznicę mamy wino z Hiszpanii. Ale mam nadzieję, że go nie otworzymy
|
|
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, mieszkalismy tam juz 3lata, ale pelno rzeczy zostalo po Tesciach. I one mowili, że mamy nie wyrzucac bo to wezmą. Od 3lat nie wzieli więc wszystko wynosilismy na smietnik. poszło ok 40 workow 120l i niezliczona ilość toreb z jakimiś starymi talerzami, garnkami itp. Oceniamy że w mieszkaniu bylo ok 80% ich rzeczy |
||
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
my tez mielismy z 20km na budowe. kazdego dnia tam bylismy. za duzo sie nasluchalam o bialych plytkach zoltych fugach, albo mimo wizualizacji, rozpiski, przyklejonych wydrukach plytek na kazdej scianie polozonych zlych plytkach w zlych miejscach... kontaktach nie tam gdzie trzeba 'bo sie nie da'
nikt Ci nie zadzowni ze nie zrobia jak chcesz tytlko jak juz laskawie sie pojawisz to padnie 'pani bo sie nie dalo..' tak wlasnie skonczylam na wczesniejszym mieszkaniu bez wylacznika swiatla przy lozku bo sie przeciez tak nie da...(na schodach sie da zapalic na dole i zgasci na gorze, ale zapalic przy drzwiach i zgasic przy lozku juz sie nie da) no i co? elektryk zrobil, zaszpachlowal, ekipa na ktora czekasz 5ty tydzien wchodzi jutro. trudno nie mozesz pozwolic sobie na poprawki, bo tracisz kolejna ekipe po prostu dobrze radze - pokazujcie sie tam czesciej
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2016-04-19 o 10:38 |
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko meble do zabudowy robi ktoś inny. Zobaczymy, jak trzeba będzie będę jeździła czesciej. Ale na pewno nie codziennie. Tymbardziej, że ja nie jestem zmotoryzowana. A Tż i tak nie będzie wszystkiego wiedział co i jak ![]() Ale dzięki za rady
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2016-04-19 o 11:04 |
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję za wszystkie kciuki
![]() Nom Ej no bo chcę zamówić wianek na sesję brzuszkowa bo chyba będzie amatorska. Wydatków mamy masę, a jeszcze chcemy kupić samochód więc no chyba się obejdzie bez profesjonalnej.W zeszłym roku były fajne w H&M Ale oczywiście nie kupiłam ![]() A co do rzeczy ja od jutra robię porządki i mam zamiar pozbyć się połowy rzeczy I tu też poproszę o kciuki bo niestety zawsze kończy się na słowach a nie czynach ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za gratulacje dziewczyny viva co mężusiowi dobrego przygotowałąś wczoraj ?
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
moj Tz to ma zaplon
![]() miesiac temu mielismy dac rodzicom nasze albumy. ok nie dalismy. przez ostatnie 3 tyg mowie, chodz usiadziemy, przejrzyjmy zdjecia, wybierzmy albumy... no no.. no okej..n pozniej. Dzis rano ni w piec ni w 10 - daj mi linka gdzie te albumy trzeba zamowic, to na piatek zeby byly. :| Jak ja nie lubie tak na ostatnią chwilę i byle jak... i tak jest ze wszystkim. Z innej beczki: mialyscie jakies dedykacje na 1 stronie dla rodziców w albumie? Myślę, co by tma napisać fajnego i nie wiem. Nie chcę zaś robić z tego podziekowań, tylko jakoś tak fajnie napisac. Pomysly jakies macie? |
|
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaa i zapomniałabym Groszek i Anabele - Gratulacje!!!
Cytat:
![]() Cytat:
a co do sprzątania to trzymam kciuki! Ja tez zawsze tak mialam - duzo mowilam i malo robilam, a teraz robie tak ze jak mam jakas chwilowa energie to wywalam wszystko z jednej szafki/szuflady i wtedy sprzatam i wyrzucam az z nia nie skoncze - zazwyczaj w polowie juz mi sie nie chce, ale ze to tlyko jedna szafka/szuflada to sie smuszam do skonczenia i juz cos jest zrobione Najwieszy blad kiedys - wyrzucic wszystko z wszystkich szafek i myslalam ze sie caly dzien spod tego nie wygrzebie bo mi sie tak nie chcialo - a tak to jedna szuflade czy szafke zalatwiam w pol godzinki i zrobione
|
||
|
|
|
#2568 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Wtedy czekałam na wolną łazienkę, bo TŻ się kąpał
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zostawiłabym ekipy remontowej na tydzien samej. W życiu.
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jest dobra ekipa to nie ma czego się bać tz mówi mi, że oni czasem przez 3 tyg nie widzą nikogo z właścicieli bo nie ma takiej potrzeby. Mają plany, mają materiały, wiedzą co robić i nie potrzebują aby ktoś sprawdzał ich na każdym kroku i patrzył na ręce... Wiadomo każdy chciałby jak najtaniej zrobić remont i robi się castingi, ale jak schodzi się z ceny to zazwyczaj i jakości... Sam TZ mi mówi, że ok jak dla kogoś jest za drogo mogą zrobić taniej ale niestety nie będą w stanie poświęci tyle czasu co za zaproponowana cenę... Nie chodzi tu to krzywo położone płytki Ale precyzję dociec, innych bardziej estetycznych wykończeń itp...
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalej z mamą.Tyle że trafiła się okazja by zamienić mieszkanie te które mamy teraz na większe czyli dojdzie nam 1 dodatkowy pokój.Narazie nie chcemy nic wynajmować bo to strata kasy. Z mamą to też skomplikowane by zostawić ją samą więc dalej jesteśmy w tym temacie w martwym punkcie :/. Ogólnie w przyszłym roku gdy wyjaśnia się pewne kwestię będziemy działać dalej.I wtedy albo mieszkanie sami albo dom ala bliźniak .
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w bólach ale już w trójkę
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Daj no na nich namiary na pw
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Pysia, Ty masz projektanta? Badz zrobilas projekty gniazdek? Ja mialam zaufana i dobra ekipe, ale tez ktos im pewne plany musial pokazac, wyjasnic gdzie jaki kolor, podczas gdy szukalismy mebli, okszalo sie, ze tu musimy przesunąć kontakt, tu dodać, a jeszcze w trzech miejscach panowie dawali swoje wskazówki, ktos musial dopilnować gdzie jaki parapet, panowie kupowali sprzęty i podstawowe materialy, ale juz farby, panele, plytki, ledy, kaloryfery, sanitariaty wybieralismy i dostarczalismy sami. No ja bylam tam praktycznie codziennie, sprawdzalam czy to jest jak chce, moglam zmienic cos jak byłam na miejscu, wtedy tez latwiej sobie zwizualizowac,np dlugosc sufitu podwieszanego. No nie wyobrazam sobie, ze mialabym zostawic tak wszystko, przyjechac na gotowe o na 90% (w moim przypadku rzecz jasna) byc niezadowolona ;D i to juz nie kwestia ekipy, tylko moich pomysłów.
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;59175946]Daj no na nich namiary na pw
[/QUOTE]Nie ma sprawy ;-) ręczę za nich moim małżeństwem ;-)
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie narzekam na zadna moja ekipe. wszystko zrobione jak chcialam
ale jak pan mi telefonicznie zaczal tlumaczyc gdzie bidet, tu wie pani cokoly beda, a zakoncze na polokraglo to wolalam pojechac zzeby mi pokazal ![]() tak samo dobor fug. mogl pan sobie wybierac te ktore najbardziej pasuja.. ale wolalam sama.. pan kladzie plytki, zadzwonil ze on widzi to lepiej w taki wzorek a nie taki to jade patrze bo nic nie rozumiem... kazda jedna ekipa byla ok. ale pojawialo sie tyle pytan po drodze i tyle jakis kwestii 'a to jak checie' ze no telefonicznie bym tego nie ogarnela... a tez nie wiem czy bym raz powiedziala komus jak chce i zaufala ze zapamieta... no watpie, a projektu nie mielismy.. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- wiec nie kwestionuje ze jakas ekipa moze byc dobra, ale u nas bylo tyle pytan i podpowiedzi tez ze no kontakt non stop ![]() nawet glupi podwieszany sufit jechalismy popatrzec jak szeroka ma byc dziura na zaslony. 20cm wydaje sie duzo, 30 duzo za duzo a okazuje sie ze to jeszcze wiecej trzeba bylo jak z panami to przegadalam. my po prostu srednio sie znamy i duzo 'dostalismy' tez od tych ekip. a wiedzielismy ze 'zrobcie tak zeby bylo dobrze, albo normalnie' niekoniecznie jest tym co my myslimy kolezanka chciala zeby jej ulozyc plytki cegielki normalnie (majac na mysli na przemian) a ulozono jej w rowne pionowe paski... bo wg pana tak bylo normalnie i co z tego ze przycinal pieknie, plytki rowno polozone...
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
pysia życzę Ci jak najlepiej z całym przebiegiem remontu ale ja sobie nie wyobrażam "zajrzeć raz na tydzień". Ja byłam w mieszkaniu codziennie i jeszcze kontaktowałam się telefonicznie bo mimo, że miałam fachowca poleconego to jednak o wielu rzeczach trzeba było samemu zdecydować i nakreślić sytuację żeby nie powychodziły właśnie takie kwiatki jak chociażby przykład sQ o płytkach.
Nie wspominam tego okresu najlepiej (mówiąc lekko ) Magic super gratulacje ![]() ![]() kurcze nasza rocznica już za 47 dni zleciało mega...mamy już zarezerwowany weekendowy wyjazd ale też pewnie zabierzemy ze sobą winko jakieś z wesela
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak sobie przypomnę remont to mi słabo. Zdarzało się, ze 7 dni w tygodniu byliśmy w mieszkaniu a w ciagu dnia chłopak pod remontu sie z nami kontaktował a nadal cos bylo do ustalenia. Praktycznie do samego końca. Jeszcze mamy balkon do zrobienia i w przyszłym miesiącu przychodzi zrobić. Nie da sie po prostu się nie da zajrzeć raz na tydzień. Nawet już nie chce mi się wspominać tych czasów :p
Mój promotor milczy. I do mnie sie nie odezwał i do kumpeli też nie. Jutro jedziemy na uczelnie. Numeru nam nie chcą dać do niego to niech sami zadzwonią i dopytają. Zaczynam się stresować. W ogóle żyje w ciągłym stresie. Juz mam dość tego ciśnienia wokół mnie...
|
#2580 |
|
na przekór do celu
|
Tak teraz sobie pomyślałam, że może my niepotrzebnie wzięłyśmy to na barki i pysia faktycznie będzie zadowolona z przebiegu i efektów remontu zaglądając tam raz na tydzień?
Może się da?![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- O, a to tak odnośnie tego, co pisałam wczoraj
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.