Żony 2015 cz. 4 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-19, 09:51   #2551
Kimitri
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Aneta zdrówka!

Pochwale się Wam!
Mam nadzieję że nic nie zapesze
Wszystko wskazuje na to że w tym miesiącu czeka nas wyprowadzka do większego mieszkania
I w dodatku nie będzie narazie trzeba go remontować bo jest świeżo po remoncie

I znów będę mogła zakupy ba Ali

Ale dzisiaj pogoda... az żałowałam że szalika nie mam bo tak wiało..

Dzisiaj w rpacy laba - szefów nie ma to właściwie siedze tu dla samego siedzenia - musze sobie jakies zajęcie znaleźć ;p

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:51   #2552
MagicGirls
Zakorzenienie

Nasza rocznica będzie bez winka
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak alkohol ładnie pachnie,o piwie na świeżym powietrzu już nie wspomnę...
Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
Stary 2016-04-19, 09:52   #2553
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
A my na rocznicę mamy winko od Was
i my! stoi schowane żeby broń borze nie wypić wcześniej bo jest taka szansa

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:53   #2554
Kimitri
Zakorzenienie

a ja jeszcze nawet nie myślałam co będziemy w rocznicę robic.. a dzisiaj właśnie mija równe 7 msc od ślubu

Stary 2016-04-19, 09:54   #2555
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Aneta zdrówka!

Pochwale się Wam!
Wszystko wskazuje na to że w tym miesiącu czeka nas wyprowadzka do większego mieszkania

Super! :
Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
a to Cię w takim razie chciałam zapytać, coś Ty robiła wczoraj o takiej porze na wątku, zamiast rocznicować?

ja w sumie podobnie, na rocznicę mam schowane nasze wino z wesela

co prawda to prawda ostatnio na angielskim dostałam do opisania obrazek, przygotowania do remontu, uśmiechnięta babeczka przymierza do ściany tapetę i facet z niewyraźną miną stojący obok na pytanie o emocje na obrazku powiedziałam "on już wie, czym jest remont"

ja dzisiaj też zaczynam maraton po lekarzach...
Haha. Dobre

Witam się z łóżka jeszcze
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:15   #2556
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
No cóż, nie pierwszy raz to napisałam, zresztą inne dziewczyny po remontach też nie były w stanie ostatecznie powiedzieć, że przeszły przez remont bez nerwów i problemów
Niestety, taka natura. Gdy zaczyna się zabierać za jedno, okazuje się, że drugie, które miało nie być ruszane musi być jednak koniecznie zrobione, przez co mnożą się kłopoty i wydatki
dokladnie tak. ja mialam wszystko zaplanowane, robilismy sami czesc wiec opoznic sami siebie nie moglismy a i tak sie sypalo i walilo na glowe czesciej niz sie spodziewala

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dlatego tak sie cieszę, że nas nie będzie na co dzień podczas remontu :P wpadnę raz na tydzień, zobacze co jest grane, pogadam z gościem i spadam
ale Twoj maz bedzie tam czesciej? z calym szacunkiem ale no odwiedziny na budowie raz na tydzien to jzu w pierwszym tygodniu tyle na glowie sie posypie ze sie nie zbierzez...tam co 2 dni cos... jakiej ekipy bys nie miala. u nas jakakolwiek byla ekipa to byl ktos z nas kazdego dnia. i z tego co kojarze to kazdy znajomy tak przezyl remont...

Cytat:
Pewnie, że będą, ale na pewno nie takie ostre jakbyśmy sami wszystko robili chociaż tak jak pisałam wielokrotnie u nas to nie wchodziło w gre, nawet nam taka myśl nie przeszla przez głowę. Już właściwie od dwóch tygodni codziennie oprozniamy to mieszkanie i dla nas to już jest hardcore bo teście jest strasznie zagracili przez te 25 lat. A Tz z moimi kuzynami i Teściem rozkrecali meble i wynosili, Jutro kolejna czesc bo jeszcze parę mebli zostalo plus zaczną już zdrapywanie tapet i zdzieranie paneli ze scian (mamy takie okropne w przedpokoju i kuchni), no i jutro i w środę okna już wymieniają. A za tydzień jestem umówiona z gościem od drzwi, choć to już tylko formalność bo już mamy wybrane jakie chcemy wiec mimo wielkiego zmęczenia idziemy do przodu. Teraz jeszcze idę myć gary i spać bo pobudka za jskies 4h....umrę chyba jutro xD
jak tescie zagracili? to Ty tam ne mieszkalas juz z TZ? bo mialam wrazenie ze Wy juz tam mieszkaliscie dluzszy czas...

Cytat:
Aneta zdrówka!

Pochwale się Wam!

superkowo to niezapeszajac trzymam kciuki ) !

Aliiii trolololololo

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
a ja jeszcze nawet nie myślałam co będziemy w rocznicę robic.. a dzisiaj właśnie mija równe 7 msc od ślubu
o faktycznie kurcze przeciez chwile temu byla polrocznica )

ale u nas superkowa pogoda dzis az szkoda w pracy siedziec...a zapowiada sie min do 18 ;/
Stary 2016-04-19, 10:29   #2557
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My mamy butelkę weselnej na rocznicę chlip chlip
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:31   #2558
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

My na rocznicę mamy wino z Hiszpanii. Ale mam nadzieję, że go nie otworzymy
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:31   #2559
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Aneta zdrówka!

Pochwale się Wam!

A jak zakupy na Ali będą to najwazniejsze

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
dokladnie tak. ja mialam wszystko zaplanowane, robilismy sami czesc wiec opoznic sami siebie nie moglismy a i tak sie sypalo i walilo na glowe czesciej niz sie spodziewala

ale Twoj maz bedzie tam czesciej? z calym szacunkiem ale no odwiedziny na budowie raz na tydzien to jzu w pierwszym tygodniu tyle na glowie sie posypie ze sie nie zbierzez...tam co 2 dni cos... jakiej ekipy bys nie miala. u nas jakakolwiek byla ekipa to byl ktos z nas kazdego dnia. i z tego co kojarze to kazdy znajomy tak przezyl remont...

jak tescie zagracili? to Ty tam ne mieszkalas juz z TZ? bo mialam wrazenie ze Wy juz tam mieszkaliscie dluzszy czas...

superkowo to niezapeszajac trzymam kciuki ) !

Aliiii trolololololo

o faktycznie kurcze przeciez chwile temu byla polrocznica )

ale u nas superkowa pogoda dzis az szkoda w pracy siedziec...a zapowiada sie min do 18 ;/
Nie będzie raczej częściej bo on w ogóle nie będzie miał po drodze. Predzej ja przed praca czy po pracy bo pracuje w tym miescie, wiec siła rzeczy. Ale nie planuje tam zbyt często zaglądać. Jak będzie jakiś problem gość będzie dzwonił i najwyżej wtedy się pojedzie. Mieszkamy teraz 30km od naszego mieszkania.

Tak, mieszkalismy tam juz 3lata, ale pelno rzeczy zostalo po Tesciach. I one mowili, że mamy nie wyrzucac bo to wezmą. Od 3lat nie wzieli więc wszystko wynosilismy na smietnik. poszło ok 40 workow 120l i niezliczona ilość toreb z jakimiś starymi talerzami, garnkami itp. Oceniamy że w mieszkaniu bylo ok 80% ich rzeczy wszystkie od nich wyrzucilismy, a do piwnicy daliśmy tylko nasze rzeczy które kupiliśmy przez ten czas.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:36   #2560
sQuaara
Zakorzenienie

my tez mielismy z 20km na budowe. kazdego dnia tam bylismy. za duzo sie nasluchalam o bialych plytkach zoltych fugach, albo mimo wizualizacji, rozpiski, przyklejonych wydrukach plytek na kazdej scianie polozonych zlych plytkach w zlych miejscach... kontaktach nie tam gdzie trzeba 'bo sie nie da'
nikt Ci nie zadzowni ze nie zrobia jak chcesz tytlko jak juz laskawie sie pojawisz to padnie 'pani bo sie nie dalo..'
tak wlasnie skonczylam na wczesniejszym mieszkaniu bez wylacznika swiatla przy lozku bo sie przeciez tak nie da...(na schodach sie da zapalic na dole i zgasci na gorze, ale zapalic przy drzwiach i zgasic przy lozku juz sie nie da)
no i co? elektryk zrobil, zaszpachlowal, ekipa na ktora czekasz 5ty tydzien wchodzi jutro. trudno nie mozesz pozwolic sobie na poprawki, bo tracisz kolejna ekipe

po prostu dobrze radze - pokazujcie sie tam czesciej

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2016-04-19 o 10:38
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:49   #2561
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
my tez mielismy z 20km na budowe. kazdego dnia tam bylismy. za duzo sie nasluchalam o bialych plytkach zoltych fugach, albo mimo wizualizacji, rozpiski, przyklejonych wydrukach plytek na kazdej scianie polozonych zlych plytkach w zlych miejscach... kontaktach nie tam gdzie trzeba 'bo sie nie da'
nikt Ci nie zadzowni ze nie zrobia jak chcesz tytlko jak juz laskawie sie pojawisz to padnie 'pani bo sie nie dalo..'
tak wlasnie skonczylam na wczesniejszym mieszkaniu bez wylacznika swiatla przy lozku bo sie przeciez tak nie da...(na schodach sie da zapalic na dole i zgasci na gorze, ale zapalic przy drzwiach i zgasic przy lozku juz sie nie da)
no i co? elektryk zrobil, zaszpachlowal, ekipa na ktora czekasz 5ty tydzien wchodzi jutro. trudno nie mozesz pozwolic sobie na poprawki, bo tracisz kolejna ekipe

My mamy jedną ekipę do wszystkiego tylko meble do zabudowy robi ktoś inny. Zobaczymy, jak trzeba będzie będę jeździła czesciej. Ale na pewno nie codziennie. Tymbardziej, że ja nie jestem zmotoryzowana. A Tż i tak nie będzie wszystkiego wiedział co i jak

Ale dzięki za rady

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2016-04-19 o 11:04
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:13   #2562
pati0090
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Nasza rocznica będzie bez winka
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak alkohol ładnie pachnie,o piwie na świeżym powietrzu już nie wspomnę...
U nas tez bezalkoholowo będzie jeśli nie spędze rocznicy na porodówce

Cytat:
Aneta zdrówka!

Pochwale się Wam!

Trzymam kciuki

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:29   #2563
MagicGirls
Zakorzenienie

Nie dziękuję za wszystkie kciuki

Cytat:
A jak zakupy na Ali będą to najwazniejsze
Nom Ej no bo chcę zamówić wianek na sesję brzuszkowa bo chyba będzie amatorska. Wydatków mamy masę, a jeszcze chcemy kupić samochód więc no chyba się obejdzie bez profesjonalnej.
W zeszłym roku były fajne w H&M Ale oczywiście nie kupiłam

A co do rzeczy ja od jutra robię porządki i mam zamiar pozbyć się połowy rzeczy I tu też poproszę o kciuki bo niestety zawsze kończy się na słowach a nie czynach

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Witam

Gdybyś spędzała rocznicę na porodowce to byłby najlepszy prezent ever
Stary 2016-04-19, 11:32   #2564
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Gratuluję Anabel a gdzie bedziesz pracować jak too nie tajemnica?
Lips i co w kancelarii powiedzieli? Coś doradzili?
gdzie dokładnie nie mogę powiedzieć ale to jednostka charytatywna - będę zajmowała się organizacją i koordynacją szkoleń dla bezrobotnych o niskich kwalifikacjach zawodoowych
dzięki za gratulacje dziewczyny

viva co mężusiowi dobrego przygotowałąś wczoraj ?
Stary 2016-04-19, 11:35   #2565
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Wowow, wychodze z pracy, a tu 23 st C i mega slonce. Rewelka.

No to Madzia, mamy bardzo podobna sytuacje, ja rowniez scigam sie z czasem. Roznica taka, ze nie bede kupowac na razie biletow, a cena moze ostro skoczyc. Emocje jak w kasynie. xD Do mojej stawki dochodza jeszcze 2 wesela, ktore kiedys przydaloby sie potwierdzic. xD
My tam wszystkie wesela potwierdziliśmy, bilety kupilismy, teraz tylko załatwić zwrot dowodów na czas
Stary 2016-04-19, 11:39   #2566
kruella_de_mon
Zakorzenienie

moj Tz to ma zaplon
miesiac temu mielismy dac rodzicom nasze albumy. ok nie dalismy.
przez ostatnie 3 tyg mowie, chodz usiadziemy, przejrzyjmy zdjecia, wybierzmy albumy... no no.. no okej..n pozniej. Dzis rano ni w piec ni w 10 - daj mi linka gdzie te albumy trzeba zamowic, to na piatek zeby byly. :|

Jak ja nie lubie tak na ostatnią chwilę i byle jak... i tak jest ze wszystkim.

Z innej beczki: mialyscie jakies dedykacje na 1 stronie dla rodziców w albumie? Myślę, co by tma napisać fajnego i nie wiem. Nie chcę zaś robić z tego podziekowań, tylko jakoś tak fajnie napisac. Pomysly jakies macie?
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:40   #2567
Kimitri
Zakorzenienie

aaa i zapomniałabym Groszek i Anabele - Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
fajny sposób na spędzenie rocznicy

Cytat:
Nie dziękuję za wszystkie kciuki

A co do rzeczy ja od jutra robię porządki i mam zamiar pozbyć się połowy rzeczy I tu też poproszę o kciuki bo niestety zawsze kończy się na słowach a nie czynach [COLOR="Silver"]
a to bedziecie cos wiekszego wynajmowac? sami bedziecie mieszkac czy dalej z Twoja Mama?

a co do sprzątania to trzymam kciuki! Ja tez zawsze tak mialam - duzo mowilam i malo robilam, a teraz robie tak ze jak mam jakas chwilowa energie to wywalam wszystko z jednej szafki/szuflady i wtedy sprzatam i wyrzucam az z nia nie skoncze - zazwyczaj w polowie juz mi sie nie chce, ale ze to tlyko jedna szafka/szuflada to sie smuszam do skonczenia i juz cos jest zrobione

Najwieszy blad kiedys - wyrzucic wszystko z wszystkich szafek i myslalam ze sie caly dzien spod tego nie wygrzebie bo mi sie tak nie chcialo - a tak to jedna szuflade czy szafke zalatwiam w pol godzinki i zrobione

Stary 2016-04-19, 11:40   #2568
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
a to Cię w takim razie chciałam zapytać, coś Ty robiła wczoraj o takiej porze na wątku, zamiast rocznicować?
Aż musiałam spojrzeć na godzinę napisania posta Wtedy czekałam na wolną łazienkę, bo TŻ się kąpał
Stary 2016-04-19, 12:10   #2569
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Nie zostawiłabym ekipy remontowej na tydzien samej. W życiu.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:12   #2570
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:

Szczerze, masz poniekąd rację, ale wszystko zależy od ekipy. Mówię to bo również słyszałam różne akcje, ale z drugiej strony mam porównanie do ekipy mojego męża. ZAWSZE są po stronie klienta, a jak się czegos nie da to nie przeskocza tego... Generalnie u nich jest inna sytuacja bo robią wszystko kompleksowo a wiece hydraulika, glazura, elektryka itp.. A więc nie muszą dogadywać się z kimś obcym i z nim ewentualnie dyskutować tylko sami pomiędzy sobą.

Jeśli jest dobra ekipa to nie ma czego się bać tz mówi mi, że oni czasem przez 3 tyg nie widzą nikogo z właścicieli bo nie ma takiej potrzeby. Mają plany, mają materiały, wiedzą co robić i nie potrzebują aby ktoś sprawdzał ich na każdym kroku i patrzył na ręce... Wiadomo każdy chciałby jak najtaniej zrobić remont i robi się castingi, ale jak schodzi się z ceny to zazwyczaj i jakości... Sam TZ mi mówi, że ok jak dla kogoś jest za drogo mogą zrobić taniej ale niestety nie będą w stanie poświęci tyle czasu co za zaproponowana cenę... Nie chodzi tu to krzywo położone płytki Ale precyzję dociec, innych bardziej estetycznych wykończeń itp...

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:27   #2571
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i zapomniałabym Groszek i Anabele - Gratulacje!!!

a to bedziecie cos wiekszego wynajmowac? sami bedziecie mieszkac czy dalej z Twoja Mama?

a co do sprzątania to trzymam kciuki! Ja tez zawsze tak mialam - duzo mowilam i malo robilam, a teraz robie tak ze jak mam jakas chwilowa energie to wywalam wszystko z jednej szafki/szuflady i wtedy sprzatam i wyrzucam az z nia nie skoncze - zazwyczaj w polowie juz mi sie nie chce, ale ze to tlyko jedna szafka/szuflada to sie smuszam do skonczenia i juz cos jest zrobione

Najwieszy blad kiedys - wyrzucic wszystko z wszystkich szafek i myslalam ze sie caly dzien spod tego nie wygrzebie bo mi sie tak nie chcialo - a tak to jedna szuflade czy szafke zalatwiam w pol godzinki i zrobione
To mocno skomplikowane.
Dalej z mamą.Tyle że trafiła się okazja by zamienić mieszkanie te które mamy teraz na większe czyli dojdzie nam 1 dodatkowy pokój.Narazie nie chcemy nic wynajmować bo to strata kasy.
Z mamą to też skomplikowane by zostawić ją samą więc dalej jesteśmy w tym temacie w martwym punkcie :/.
Ogólnie w przyszłym roku gdy wyjaśnia się pewne kwestię będziemy działać dalej.I wtedy albo mieszkanie sami albo dom ala bliźniak .
Stary 2016-04-19, 13:54   #2572
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybyś spędzała rocznicę na porodowce to byłby najlepszy prezent ever
też tak myślę w bólach ale już w trójkę

Stary 2016-04-19, 13:54   #2573
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
Szczerze, masz poniekąd rację, ale wszystko zależy od ekipy. Mówię to bo również słyszałam różne akcje, ale z drugiej strony mam porównanie do ekipy mojego męża. ZAWSZE są po stronie klienta, a jak się czegos nie da to nie przeskocza tego... Generalnie u nich jest inna sytuacja bo robią wszystko kompleksowo a wiece hydraulika, glazura, elektryka itp.. A więc nie muszą dogadywać się z kimś obcym i z nim ewentualnie dyskutować tylko sami pomiędzy sobą.

Jeśli jest dobra ekipa to nie ma czego się bać tz mówi mi, że oni czasem przez 3 tyg nie widzą nikogo z właścicieli bo nie ma takiej potrzeby. Mają plany, mają materiały, wiedzą co robić i nie potrzebują aby ktoś sprawdzał ich na każdym kroku i patrzył na ręce... Wiadomo każdy chciałby jak najtaniej zrobić remont i robi się castingi, ale jak schodzi się z ceny to zazwyczaj i jakości... Sam TZ mi mówi, że ok jak dla kogoś jest za drogo mogą zrobić taniej ale niestety nie będą w stanie poświęci tyle czasu co za zaproponowana cenę... Nie chodzi tu to krzywo położone płytki Ale precyzję dociec, innych bardziej estetycznych wykończeń itp...

Daj no na nich namiary na pw
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:59   #2574
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
jakiś tam urok to ma

Stary 2016-04-19, 14:45   #2575
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:

Zgadzam sie.

Pysia, Ty masz projektanta? Badz zrobilas projekty gniazdek?

Ja mialam zaufana i dobra ekipe, ale tez ktos im pewne plany musial pokazac, wyjasnic gdzie jaki kolor, podczas gdy szukalismy mebli, okszalo sie, ze tu musimy przesunąć kontakt, tu dodać, a jeszcze w trzech miejscach panowie dawali swoje wskazówki, ktos musial dopilnować gdzie jaki parapet, panowie kupowali sprzęty i podstawowe materialy, ale juz farby, panele, plytki, ledy, kaloryfery, sanitariaty wybieralismy i dostarczalismy sami.

No ja bylam tam praktycznie codziennie, sprawdzalam czy to jest jak chce, moglam zmienic cos jak byłam na miejscu, wtedy tez latwiej sobie zwizualizowac,np dlugosc sufitu podwieszanego. No nie wyobrazam sobie, ze mialabym zostawic tak wszystko, przyjechac na gotowe o na 90% (w moim przypadku rzecz jasna) byc niezadowolona ;D i to juz nie kwestia ekipy, tylko moich pomysłów.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 15:05   #2576
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;59175946]Daj no na nich namiary na pw[/QUOTE]

Nie ma sprawy ;-) ręczę za nich moim małżeństwem ;-)

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 16:11   #2577
sQuaara
Zakorzenienie

ja nie narzekam na zadna moja ekipe. wszystko zrobione jak chcialam
ale jak pan mi telefonicznie zaczal tlumaczyc gdzie bidet, tu wie pani cokoly beda, a zakoncze na polokraglo to wolalam pojechac zzeby mi pokazal

tak samo dobor fug. mogl pan sobie wybierac te ktore najbardziej pasuja.. ale wolalam sama.. pan kladzie plytki, zadzwonil ze on widzi to lepiej w taki wzorek a nie taki to jade patrze bo nic nie rozumiem...
kazda jedna ekipa byla ok. ale pojawialo sie tyle pytan po drodze i tyle jakis kwestii 'a to jak checie' ze no telefonicznie bym tego nie ogarnela...
a tez nie wiem czy bym raz powiedziala komus jak chce i zaufala ze zapamieta... no watpie, a projektu nie mielismy..

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

wiec nie kwestionuje ze jakas ekipa moze byc dobra, ale u nas bylo tyle pytan i podpowiedzi tez ze no kontakt non stop
nawet glupi podwieszany sufit jechalismy popatrzec jak szeroka ma byc dziura na zaslony. 20cm wydaje sie duzo, 30 duzo za duzo a okazuje sie ze to jeszcze wiecej trzeba bylo jak z panami to przegadalam. my po prostu srednio sie znamy i duzo 'dostalismy' tez od tych ekip. a wiedzielismy ze 'zrobcie tak zeby bylo dobrze, albo normalnie' niekoniecznie jest tym co my myslimy
kolezanka chciala zeby jej ulozyc plytki cegielki normalnie (majac na mysli na przemian) a ulozono jej w rowne pionowe paski... bo wg pana tak bylo normalnie i co z tego ze przycinal pieknie, plytki rowno polozone...
Stary 2016-04-19, 16:43   #2578
existence
Zakorzenienie

pysia życzę Ci jak najlepiej z całym przebiegiem remontu ale ja sobie nie wyobrażam "zajrzeć raz na tydzień". Ja byłam w mieszkaniu codziennie i jeszcze kontaktowałam się telefonicznie bo mimo, że miałam fachowca poleconego to jednak o wielu rzeczach trzeba było samemu zdecydować i nakreślić sytuację żeby nie powychodziły właśnie takie kwiatki jak chociażby przykład sQ o płytkach.
Nie wspominam tego okresu najlepiej (mówiąc lekko)

Magic super gratulacje

kurcze nasza rocznica już za 47 dni zleciało mega...mamy już zarezerwowany weekendowy wyjazd ale też pewnie zabierzemy ze sobą winko jakieś z wesela
Stary 2016-04-19, 16:51   #2579
ania9o
Zakorzenienie

Ja jak sobie przypomnę remont to mi słabo. Zdarzało się, ze 7 dni w tygodniu byliśmy w mieszkaniu a w ciagu dnia chłopak pod remontu sie z nami kontaktował a nadal cos bylo do ustalenia. Praktycznie do samego końca. Jeszcze mamy balkon do zrobienia i w przyszłym miesiącu przychodzi zrobić. Nie da sie po prostu się nie da zajrzeć raz na tydzień. Nawet już nie chce mi się wspominać tych czasów :p

Mój promotor milczy. I do mnie sie nie odezwał i do kumpeli też nie. Jutro jedziemy na uczelnie. Numeru nam nie chcą dać do niego to niech sami zadzwonią i dopytają. Zaczynam się stresować. W ogóle żyje w ciągłym stresie. Juz mam dość tego ciśnienia wokół mnie...
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 16:54   #2580
viva91
na przekór do celu

Tak teraz sobie pomyślałam, że może my niepotrzebnie wzięłyśmy to na barki i pysia faktycznie będzie zadowolona z przebiegu i efektów remontu zaglądając tam raz na tydzień? Może się da?

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Nie wspominam tego okresu najlepiej (mówiąc lekko)
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Ja jak sobie przypomnę remont to mi słabo.
O, a to tak odnośnie tego, co pisałam wczoraj

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości