|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
U nas też systematyczność działa 😊 początkowo o 21 kapalam bo tak mi było wygodnie żeby pospać troszkę ale teraz jak się spanie wydłużyło kąpiel o 20 mleczko i spać 😀 ciekawe jak dzisiaj bo śpi od 2 h 😂
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
U nas tez systematyczność działa. Codziennie kąpiel potem odrazu jedzenie i musi spac , niema ze nie chce :p
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja Ci zazdroszczę tego, że Mati w dzień śpi. 😀 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- U mnie dzisiaj drugi dzień igrzysk cyckowych hahaha ja chyba umrę... Lilka łaskawie wypluła cyca po 1 godzinie i 18 minutach 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ha Przy lobuzie to nie dzialalo... Lusia sama sobie rytm ustaliła. Serio nie każde dziecko zalapie kąpiel, jedzenie spanie Próbować można, ale jak nie wyjdzie to trudno.
|
|||
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie dzialalo. Mowie chocbym o 19 wykapala dala cyca to i tak o 22 lub 23 zasnie :-D
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam, że chusta to genialny wynalazek, bo jak niedawno zjadł to potem załączył mu się wisielec. Jak już mu cyc wypadł z buzi, ale oczywiście tylko na chwilę, to wsadziłam go w chustę, do buzi smoczek i już śpi bez cyca
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie niestety 20 minut odpoczynku i znowu cyc w akcji 😕
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
Ja od początku Przemusia kąpałam o 19, teraz okolo 19.15 i zawsze później szedł spać. Bardzo szybko załapał, że po kąpieli jest noc a w nocy się śpi
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może u Ciebie później się unormuje sama nie wiem ale próbować trzeba ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Aninis dziś wyjątkowo tak długo spał po szczepieniu bidulek...a ja jeszcze robie taki myk ze opału łam go w rożek zauważyłam że dłużej śpi jak jest dobrze okryty
|
|
#2561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
My też nauczyliśmy małego że 19:30 (zdarzają się wyjątki że później bo np śpi jeszcze) potem cyc i spać
![]() Zdecydowałam poczekać do wtorku że szczepieniem bo tz ma wolne i idzie dopiero w środę na 14 do pracy. Więc będę się mniej stresować. No i mały coś mi kicha i coś zjadłam bo znów dostał wysypki alergicznej i nie wiem co bo nie musi być od mleka może coś innego. Także poczekam i zobaczymy będę spokojniejsza bo tak mnie męczy żeby w piątek nie iść jakąś intuicja.
|
#2563 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To na pewno skok bo jak poszłam pobiegać to tz nie wytrzymał i dał jej butle jak wróciłam to mała była cała w skowronkach i zaczęłam do niej głupoty gadać i pytać się jej czy zna zdzicha ![]() Ale to karmienie mnie wykończy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wymiekam
|
|||
|
|
|
#2564 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i pewnie też od indywidualnego rytmu dziecka. Moje dzieciaki padają do nocnego snu koło 19-20 a nie szczypiemy się specjalnie z rytuałami. Dziewczyny w sobotę mamy chrzciny a ja nie mogę się zdecydować w co ubrać młodą Obie kiece dostaliśmy, plis doradźcie:
|
||
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Mylysmy nogi :-D krzyk placz a q koncu zapatrzyla sie w tv i ucichla. Wiec moze jakiś postęp haha jutro potworka
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula, Marcia, chylę przed Wami czoło, dziewczyny jesteście wielkie
- u mnie dzis big samarek, nigdy taki nie był od urodzenia, nic mu nie pasowało, tylko jedno wycie praktycznie, z rana pospał tylko prawie 3 godz. a potem drzemki po pół godz. .Do tego zbulwersował mnie mąż, bo nie dosc, ze wrócił później( gdzie za nadgodziny nikt mu nie zapłaci, ale zal mu było jego pracowników ), to jeszcze pretensja, ze wody ciepłej nie ma- myslałam, ze ubiję. Dobrze, że córcia duzo pomagała i przy małym i dla mnie w kuchni.Padam, dlatego dobranoc, nadrobię później, moze jutro. |
|
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
Aloha
Czytam was ile moge, ale po 4 napisanym poście, który zjadł mi telefon odechciało mi się pisać Nawet nie wiem teraz co której miałam napisać to zamilknę Ubrania z pokoju piszczą za mną, więc wpadne później, jak trochę powalcze z żelazkiem Mam tylko szybkie pytanko...któraś z was pokazywała taki fajny album dla maluszka. Mogę prosić o foto i namiary ewentualnie? Szukamy czegoś na prezent na chrzciny. Będę robić chrześnicy na komunię taką grawerowaną pamiątkę ze zdjęciem i dedykacją, to malutkiej też strzelimy na chrzest, a co Ale ten album też chciałabym kupić, tylko muszę obczaić, który fajniejszy, a tamten pamiętam, że mi się spodobał. Będę bardzo wdzięczna Ciekawe co będzie w nocy
|
|
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój bardziej ospaly po szczepieniu ale nic się nie dzieje ![]() Cytat:
jutro też nogi będziecie moczyć ? Marcia wiem ze Ci nie do śmiechu ale zabawna ta Twoja hrabina
|
|
#2569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nasze pijawki tyle wiszą teraz, to co będzie przy tym najgorszym skoku bodajże 15 tygodnia... chyba wtedy będziemy czas cycania nie w godzinach a w dniach podawać hahahaha 😂😂😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Hmmm... siedzę już tyle godzin z cycem na wierzchu i palma mi już bije 😀 dlaczego mówi się jestem uziemiona a nie ucycowiona 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Skok na 4 miesiąc jest STRASZNY. Tyle tylko mam siłę napisać.
Byliśmy dziś u neonatologa, ważymy 6025 ![]() Cytat:
Ze smoka 3-6 wcina butlę w dosłownie chwilę
|
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ucycowione hahahahaha Jak dla mnie najgorszy byl skok od 5 tyg do 13haha nieprzerwanie trwal. Teraz lepiej na sZczęście 👍
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaa, Caramel jakie śliczne
I obydwie będą obskoczone My już oswoiliśmy małego brudasa, ale serio, czasami myślałam, że pani z opieki społecznej napewno rano zapuka do drzwi Jezu, jakbyśmy egzorcyzmy jakieś odprawiali Teraz już leży i patrzy...ale drze sie często ja ją wyciągam z wanienki. My mamy chyba jakiś wielki skok albo to jakaś inna cholera, bo drze się wieczorami aż ją zachrypia i wygląda jak szop pracz Bo wtedy...Aninis i Siasia, współczuje wam bardzo bo znam ten ból. Teraz jest już fajnie ale jak się nie dało do łazienki wyjść bo wyjec syrene zapuszczał odrazu po wyjęciu cyśka z buzi...a kręgosłup to myślałam że mi (_._) wyjdzie^^ Edytowane przez Wiedzma132 Czas edycji: 2016-05-11 o 21:42 |
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Figa było z 21 stopni ale wiał zimny wiatr no i na te szczepienie nie chcialam ryzykować... Na krótki rękawek będzie jeszcze pora
![]() U nas dziś na zmianę był płacz i śmiech no i znowu mnie obsikał....
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I życze aby sie nie pojawił. U nas poprzednie to były raptem ze 2 ma krzyż zapłakania.---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- A jeszcze przeszło mi przez myśl, czy te darcie to nie od nowych preparatów co nadostawałm dzis od lekarza. Paskudztwa, pić nie chciał. Może mu robia jazdy brzuszkowe. Sama nie wiem. Lekarka uprzedzała, że moga być.
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Obysmy
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
znowu nie mam czasu Was nadrabiac - pogoda nie sprzyja wizazowaniu. Ale spoko od piatku idzie deszcz i ochlodzenie bede miec wiecej czasu na kompa
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Figa twoje dziecko to aniolek ![]() Moja od 6 rano spala dwa razy po 30 min i to u mnie na rękach - żeby nie było że ja mogę sobie iść i coś zrobić Pilnuje mnie jak oka w głowie ![]() Koleżanka mi napisała ze jutro wpadnie do nas w odwiedziny. To ja szybko do kuchni i bułeczki upieklam Pójdziemy jutro na spacer - mam nadzieje ze mała da nam polazic i pogadać ![]() A teraz się wykapalam i padam na ryjek ![]() Idę spać ![]() Kolorowych snów dziewczynki !
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Zofia ani widzi spac. Lezy se ani jesc ani spać tylko reke ssie 😱
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
No to my już we dwie prasujemy :-D mam tylko nadzieję że grzecznie polezy chwilę ^^ Ale dziewczyny te płaczki, wisicyce to dopiero początek góry lodowej...to wiesz że jest i przejdzie, a później jest dopiero jazda. Moja młoda przyszła dziś ze szkoły i płakała bo koleżanki jej powiedziały że jest gruba i nie umie skakać z wysokości i wolno biega, a łzy się lały jak grochy:-( a tu trzeba jakoś konstruktywnie pomoc... boziu serce się matce kroi jak się widzi taką rozpacz. No to pomoglam jak moglam...skakalysmy z trampoliny na trawę :-D i już z wysokości się nie boi skakać :-D A gruba nie jest, poprostu ma taki większy brzuszek i tyłek jak Jennifer Lopez xD
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

może u Ciebie później się unormuje sama nie wiem ale próbować trzeba 
To na pewno skok bo jak poszłam pobiegać to tz nie wytrzymał i dał jej butle
i pewnie też od indywidualnego rytmu dziecka. Moje dzieciaki padają do nocnego snu koło 19-20 a nie szczypiemy się specjalnie z rytuałami.
- u mnie dzis big samarek, nigdy taki nie był od urodzenia, nic mu nie pasowało, tylko jedno wycie praktycznie, z rana pospał tylko prawie 3 godz. a potem drzemki po pół godz.
), to jeszcze pretensja, ze wody ciepłej nie ma- myslałam, ze ubiję. Dobrze, że córcia duzo pomagała i przy małym i dla mnie w kuchni.
Mam tylko szybkie pytanko...któraś z was pokazywała taki fajny album dla maluszka. Mogę prosić o foto i namiary ewentualnie? Szukamy czegoś na prezent na chrzciny. Będę robić chrześnicy na komunię taką grawerowaną pamiątkę ze zdjęciem i dedykacją, to malutkiej też strzelimy na chrzest, a co
Ze smoka 3-6 wcina butlę w dosłownie chwilę
My już oswoiliśmy małego brudasa, ale serio, czasami myślałam, że pani z opieki społecznej napewno rano zapuka do drzwi
Ślub