Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-11, 18:14   #2551
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

U nas też systematyczność działa 😊 początkowo o 21 kapalam bo tak mi było wygodnie żeby pospać troszkę ale teraz jak się spanie wydłużyło kąpiel o 20 mleczko i spać 😀 ciekawe jak dzisiaj bo śpi od 2 h 😂
Stary 2016-05-11, 18:35   #2552
Paumyd
Raczkowanie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

U nas tez systematyczność działa. Codziennie kąpiel potem odrazu jedzenie i musi spac , niema ze nie chce :p
Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 18:51   #2553
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
A nie próbowałas myć i kłaść spać codziennie o tej samej porze ? Ja tak robiłam przez tydzień i się przyzwyczaił bo na początku różnie chodził spać
Ja codziennie zaczynam rutuał o 21.30 i zasypia koło 23. Tylko teraz mi się popsuła przez skok rozwojowy.
Ale ja Ci zazdroszczę tego, że Mati w dzień śpi. 😀

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

U mnie dzisiaj drugi dzień igrzysk cyckowych hahaha ja chyba umrę... Lilka łaskawie wypluła cyca po 1 godzinie i 18 minutach 😂

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 18:54   #2554
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
A nie próbowałas myć i kłaść spać codziennie o tej samej porze ? Ja tak robiłam przez tydzień i się przyzwyczaił bo na początku różnie chodził spać

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
U nas też systematyczność działa 😊 początkowo o 21 kapalam bo tak mi było wygodnie żeby pospać troszkę ale teraz jak się spanie wydłużyło kąpiel o 20 mleczko i spać 😀 ciekawe jak dzisiaj bo śpi od 2 h 😂

Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
U nas tez systematyczność działa. Codziennie kąpiel potem odrazu jedzenie i musi spac , niema ze nie chce :p

Ha Przy lobuzie to nie dzialalo... Lusia sama sobie rytm ustaliła. Serio nie każde dziecko zalapie kąpiel, jedzenie spanie Próbować można, ale jak nie wyjdzie to trudno.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 18:56   #2555
marciar7
Zakorzenienie

U nas nie dzialalo. Mowie chocbym o 19 wykapala dala cyca to i tak o 22 lub 23 zasnie :-D
Stary 2016-05-11, 19:00   #2556
wykalacka
Zadomowienie

Powiem wam, że chusta to genialny wynalazek, bo jak niedawno zjadł to potem załączył mu się wisielec. Jak już mu cyc wypadł z buzi, ale oczywiście tylko na chwilę, to wsadziłam go w chustę, do buzi smoczek i już śpi bez cyca
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 19:12   #2557
Aninis
Zakorzenienie

U mnie niestety 20 minut odpoczynku i znowu cyc w akcji 😕

Stary 2016-05-11, 19:14   #2558
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Powiem wam, że chusta to genialny wynalazek, bo jak niedawno zjadł to potem załączył mu się wisielec. Jak już mu cyc wypadł z buzi, ale oczywiście tylko na chwilę, to wsadziłam go w chustę, do buzi smoczek i już śpi bez cyca
A ja chyba swoją opchne w świat, mam bezproblemowe dziecko
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 20:06   #2559
joann_
Raczkowanie

Ja od początku Przemusia kąpałam o 19, teraz okolo 19.15 i zawsze później szedł spać. Bardzo szybko załapał, że po kąpieli jest noc a w nocy się śpi Pod tym względem jest naprawdę kochany, bo jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby po 20 nie spał. Przynajmniej wieczorem sobie odsapnę, bo w dzień nie pośpi dłużej niż pół godziny jednym ciągiem. Teraz jest tak, że dwie godziny aktywności i drzemka 15-30 min. Na spacerze max 2 h i to tylko raz.
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 20:09   #2560
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ja codziennie zaczynam rutuał o 21.30 i zasypia koło 23. Tylko teraz mi się popsuła przez skok rozwojowy.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

U mnie dzisiaj drugi dzień igrzysk cyckowych hahaha ja chyba umrę... Lilka łaskawie wypluła cyca po 1 godzinie i 18 minutach 😂

Ze spaniem w dzień jest różnie ale fakt sporo śpi może u Ciebie później się unormuje sama nie wiem ale próbować trzeba

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Aninis dziś wyjątkowo tak długo spał po szczepieniu bidulek...a ja jeszcze robie taki myk ze opału łam go w rożek zauważyłam że dłużej śpi jak jest dobrze okryty

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 20:34   #2561
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Ja od początku Przemusia kąpałam o 19, teraz okolo 19.15 i zawsze później szedł spać. Bardzo szybko załapał, że po kąpieli jest noc a w nocy się śpi Pod tym względem jest naprawdę kochany, bo jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby po 20 nie spał. Przynajmniej wieczorem sobie odsapnę, bo w dzień nie pośpi dłużej niż pół godziny jednym ciągiem. Teraz jest tak, że dwie godziny aktywności i drzemka 15-30 min. Na spacerze max 2 h i to tylko raz.
U nas jest dokładnie tak samo 😂 ale dzisiaj wzięła mnie z zaskoczenia jak się z nią położyłam to spała 40 min a jak miała druga drzemke i byłyśmy w salonie to już spała 2,5 h 😂 mały dopoleniec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-11, 20:44   #2562
NanaR
Zadomowienie

My też nauczyliśmy małego że 19:30 (zdarzają się wyjątki że później bo np śpi jeszcze) potem cyc i spać

Zdecydowałam poczekać do wtorku że szczepieniem bo tz ma wolne i idzie dopiero w środę na 14 do pracy. Więc będę się mniej stresować. No i mały coś mi kicha i coś zjadłam bo znów dostał wysypki alergicznej i nie wiem co bo nie musi być od mleka może coś innego. Także poczekam i zobaczymy będę spokojniejsza bo tak mnie męczy żeby w piątek nie iść jakąś intuicja.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 20:54   #2563
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Chyba coś jest w tej dacie 😀 bo tylko nasze to takie wisicyce.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Siasia ja wczoraj nie popuściłam i tylko zmieniałam cyce przez te 4 godziny i w końcu Lilka padła. A laktacje mi nieźle podkręciła, bo rano się lało... a już dawno tak nie miałam.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Moja to co parę dni ma chyba skok wzrostu i szaleje. Przed chwilą też były rzucawki nacyckowe i nawet tż powiedział, że nie mógłby być matką hahaha 😂

Piękna pogoda u nas dzisiaj była. Byliśmy na spacerku na lotnisku... a moja brudaska chyba wyczuła, że się burza zbliża, bo włączyła alarm i musieliśmy wracać... tż pchał wózek a ja z nią na rękach. Ledwo do domu weszliśmy a tu szaro się zrobilo i zaczęło grzmieć.
Ewidentnie mój brudas bał się deszczu hahaha

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Moja dzisiaj miała body dl.rękaw, spodnie i skarpety... i opaska. A jak wracalam z wyjcem na rękaw to polarkową bluzę z kapturkiem założyłam, bo strasznie wiało. 😊

No masakra jakaś od wczoraj, nie wierzę w to co się dzieje. Ja to nawet nie będę pisać ile karmilam, łatwiej będzie powiedzieć ile nie karmilam To na pewno skok bo jak poszłam pobiegać to tz nie wytrzymał i dał jej butle jak wróciłam to mała była cała w skowronkach i zaczęłam do niej głupoty gadać i pytać się jej czy zna zdzicha i ta zaczęła śmiać się w głos, pierwszy raz i tak się smialysmy ja z niej a ona ze mnie
Ale to karmienie mnie wykończy

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Nawet hak jej groze to nic nie pomaga
Ani kopanie rowow ani mycie wc dla ciapatych ani lot z balkonu

Nieustraszona
Może nie zrozumiała, spróbuj w innym języku
Cytat:

U nas też, zaczynamy kąpielą o 20 i do 23 wisimy na cycu z małymi przerwami. Nie ważne co zrobię i tak pójdzie spać koło 23.
Wymiekam
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 20:56   #2564
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
Serio?

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
U nas nie dzialalo. Mowie chocbym o 19 wykapala dala cyca to i tak o 22 lub 23 zasnie :-D
Może pora pójścia spać zależy od tego czy maluch ma już uregulowany zegar biologiczny i pewnie też od indywidualnego rytmu dziecka. Moje dzieciaki padają do nocnego snu koło 19-20 a nie szczypiemy się specjalnie z rytuałami.

Dziewczyny w sobotę mamy chrzciny a ja nie mogę się zdecydować w co ubrać młodą Obie kiece dostaliśmy, plis doradźcie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (96,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (100,9 KB, 10 załadowań)
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 20:57   #2565
marciar7
Zakorzenienie

Mylysmy nogi :-D krzyk placz a q koncu zapatrzyla sie w tv i ucichla. Wiec moze jakiś postęp haha jutro potworka
Stary 2016-05-11, 21:10   #2566
Elena_22
Wtajemniczenie

Paula, Marcia, chylę przed Wami czoło, dziewczyny jesteście wielkie - u mnie dzis big samarek, nigdy taki nie był od urodzenia, nic mu nie pasowało, tylko jedno wycie praktycznie, z rana pospał tylko prawie 3 godz. a potem drzemki po pół godz. ,do tego maruda. Najgorsze jednak były niespodziewane ataki płaczu .
Do tego zbulwersował mnie mąż, bo nie dosc, ze wrócił później( gdzie za nadgodziny nikt mu nie zapłaci, ale zal mu było jego pracowników ), to jeszcze pretensja, ze wody ciepłej nie ma- myslałam, ze ubiję. Dobrze, że córcia duzo pomagała i przy małym i dla mnie w kuchni.

Padam, dlatego dobranoc, nadrobię później, moze jutro.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:10   #2567
Wiedzma132
Raczkowanie

Aloha Zyje jeszcze, nie padłam podczas karmienia jak to u mnie bywa, to nawet kompa odpaliłam Czytam was ile moge, ale po 4 napisanym poście, który zjadł mi telefon odechciało mi się pisać Ja takie eposy pisałam, a tu zonk Nawet nie wiem teraz co której miałam napisać to zamilknę Ubrania z pokoju piszczą za mną, więc wpadne później, jak trochę powalcze z żelazkiem Mam tylko szybkie pytanko...któraś z was pokazywała taki fajny album dla maluszka. Mogę prosić o foto i namiary ewentualnie? Szukamy czegoś na prezent na chrzciny. Będę robić chrześnicy na komunię taką grawerowaną pamiątkę ze zdjęciem i dedykacją, to malutkiej też strzelimy na chrzest, a co Ale ten album też chciałabym kupić, tylko muszę obczaić, który fajniejszy, a tamten pamiętam, że mi się spodobał. Będę bardzo wdzięczna Piszecie tak o rytuałach przed spaniem, ja to dzisiaj w portki robie, spała na dworze większość dnia, zasnęła koło 18 na spacerku u babci, potem zapakowałam w samochód, wyjęłam w domu, na wpół śpiąco zjadła i zasnęła Ciekawe co będzie w nocy
Wiedzma132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:10   #2568
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
My też nauczyliśmy małego że 19:30 (zdarzają się wyjątki że później bo np śpi jeszcze) potem cyc i spać

Zdecydowałam poczekać do wtorku że szczepieniem bo tz ma wolne i idzie dopiero w środę na 14 do pracy. Więc będę się mniej stresować. No i mały coś mi kicha i coś zjadłam bo znów dostał wysypki alergicznej i nie wiem co bo nie musi być od mleka może coś innego. Także poczekam i zobaczymy będę spokojniejsza bo tak mnie męczy żeby w piątek nie iść jakąś intuicja.
Jak masz być spokojniejsza to pewnie mój bardziej ospaly po szczepieniu ale nic się nie dzieje

Cytat:
Mylysmy nogi :-D krzyk placz a q koncu zapatrzyla sie w tv i ucichla. Wiec moze jakiś postęp haha jutro potworka
Jest sukces jutro też nogi będziecie moczyć ? Marcia wiem ze Ci nie do śmiechu ale zabawna ta Twoja hrabina

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:19   #2569
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
No masakra jakaś od wczoraj, nie wierzę w to co się dzieje. Ja to nawet nie będę pisać ile karmilam, łatwiej będzie powiedzieć ile nie karmilam To na pewno skok bo jak poszłam pobiegać to tz nie wytrzymał i dał jej butle jak wróciłam to mała była cała w skowronkach i zaczęłam do niej głupoty gadać i pytać się jej czy zna zdzicha i ta zaczęła śmiać się w głos, pierwszy raz i tak się smialysmy ja z niej a ona ze mnie
Ale to karmienie mnie wykończy

Może nie zrozumiała, spróbuj w innym języku

U nas też, zaczynamy kąpielą o 20 i do 23 wisimy na cycu z małymi przerwami. Nie ważne co zrobię i tak pójdzie spać koło 23.
Wymiekam
Wiesz, że moja dalej na cycu wisi... masakra jakaś.
Jak nasze pijawki tyle wiszą teraz, to co będzie przy tym najgorszym skoku bodajże 15 tygodnia... chyba wtedy będziemy czas cycania nie w godzinach a w dniach podawać hahahaha 😂😂😂

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
U mnie 3 dnia był przełom i dlatego 4 dnia dołączyłam pupę hahaha

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Hmmm... siedzę już tyle godzin z cycem na wierzchu i palma mi już bije 😀 dlaczego mówi się jestem uziemiona a nie ucycowiona 😂

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Serio?

Może pora pójścia spać zależy od tego czy maluch ma już uregulowany zegar biologiczny i pewnie też od indywidualnego rytmu dziecka. Moje dzieciaki padają do nocnego snu koło 19-20 a nie szczypiemy się specjalnie z rytuałami.

Dziewczyny w sobotę mamy chrzciny a ja nie mogę się zdecydować w co ubrać młodą Obie kiece dostaliśmy, plis doradźcie:
Aaa nie widzę na telefonie :-(

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-11, 21:25   #2570
Lucy31
Zakorzenienie

Skok na 4 miesiąc jest STRASZNY. Tyle tylko mam siłę napisać.

Byliśmy dziś u neonatologa, ważymy 6025

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dziewczyny a zmienialyscie smoczka? Tzn ja mam lovi 0-3m i kupiłam od 3-6m bo mały ciągle wypluwal i rączki pchal i miałam wrażenie że za mały i dałam mu dziś ten większy na początku nie wiedział o co kaman ale zakumał i susa i nie wypluwa zauważyłam że pcha rączkę do buzi cały czas w prawa stronę i aż zadrapal paznokciem dziaselko. Ale nie widać żeby zab szedł z resztą ja nawet nie wiem jak ma to wyglądać :p
Tak, zmieniłam U nas z tego smoka 0+ normalnie jadł, ale ludu ile to trwało Ze smoka 3-6 wcina butlę w dosłownie chwilę
Stary 2016-05-11, 21:29   #2571
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz być spokojniejsza to pewnie mój bardziej ospaly po szczepieniu ale nic się nie dzieje

Jest sukces jutro też nogi będziecie moczyć ? Marcia wiem ze Ci nie do śmiechu ale zabawna ta Twoja hrabina
Mnie tez to bawi :-D bedziemy

Cytat:
Wiesz, że moja dalej na cycu wisi... masakra jakaś.
Jak nasze pijawki tyle wiszą teraz, to co będzie przy tym najgorszym skoku bodajże 15 tygodnia... chyba wtedy będziemy czas cycania nie w godzinach a w dniach podawać hahahaha 😂😂😂

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

U mnie 3 dnia był przełom i dlatego 4 dnia dołączyłam pupę hahaha

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Hmmm... siedzę już tyle godzin z cycem na wierzchu i palma mi już bije 😀 dlaczego mówi się jestem uziemiona a nie ucycowiona 😂

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Aaa nie widzę na telefonie :-(

Ucycowione hahahahaha

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Skok na 4 miesiąc jest STRASZNY. Tyle tylko mam siłę napisać.

Byliśmy dziś u neonatologa, ważymy 6025

Tak, zmieniłam U nas z tego smoka 0+ normalnie jadł, ale ludu ile to trwało Ze smoka 3-6 wcina butlę w dosłownie chwilę
Jak dla mnie najgorszy byl skok od 5 tyg do 13haha nieprzerwanie trwal. Teraz lepiej na sZczęście 👍
Stary 2016-05-11, 21:35   #2572
Wiedzma132
Raczkowanie

Aaaaa, Caramel jakie śliczne Ja bym białą wzięła do kościoła a tą śliczną z kwiatkami na imprezę I obydwie będą obskoczone My już oswoiliśmy małego brudasa, ale serio, czasami myślałam, że pani z opieki społecznej napewno rano zapuka do drzwi Jezu, jakbyśmy egzorcyzmy jakieś odprawiali Teraz już leży i patrzy...ale drze sie często ja ją wyciągam z wanienki. My mamy chyba jakiś wielki skok albo to jakaś inna cholera, bo drze się wieczorami aż ją zachrypia i wygląda jak szop pracz Ona tak ma jak chce spać i nie może zasnąć, zabić się idzie Wczoraj tańczyłyśmy z pół godź. przed spaniem, bo już nie miała siły płakać tak ochrypła, a musiałam ją jakoś wyciszyć. Disco polo profilaktycznie nie włączam, żeby się nie okazało, że się spodoba Bo wtedy...
Aninis i Siasia, współczuje wam bardzo bo znam ten ból. Teraz jest już fajnie ale jak się nie dało do łazienki wyjść bo wyjec syrene zapuszczał odrazu po wyjęciu cyśka z buzi...a kręgosłup to myślałam że mi (_._) wyjdzie^^

Edytowane przez Wiedzma132
Czas edycji: 2016-05-11 o 21:42
Stary 2016-05-11, 21:48   #2573
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Figa było z 21 stopni ale wiał zimny wiatr no i na te szczepienie nie chcialam ryzykować... Na krótki rękawek będzie jeszcze pora

U nas dziś na zmianę był płacz i śmiech no i znowu mnie obsikał....
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:57   #2574
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tez to bawi :-D bedziemy

Ucycowione hahahahaha

Jak dla mnie najgorszy byl skok od 5 tyg do 13haha nieprzerwanie trwal. Teraz lepiej na sZczęście 👍
No ale do skoku 15-19 jeszcze nie doszłyście I życze aby sie nie pojawił. U nas poprzednie to były raptem ze 2 ma krzyż zapłakania.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

A jeszcze przeszło mi przez myśl, czy te darcie to nie od nowych preparatów co nadostawałm dzis od lekarza. Paskudztwa, pić nie chciał. Może mu robia jazdy brzuszkowe. Sama nie wiem. Lekarka uprzedzała, że moga być.
Stary 2016-05-11, 22:00   #2575
marciar7
Zakorzenienie

Obysmy
Stary 2016-05-11, 22:10   #2576
ja :)
Zakorzenienie

Hejo
znowu nie mam czasu Was nadrabiac - pogoda nie sprzyja wizazowaniu. Ale spoko od piatku idzie deszcz i ochlodzenie bede miec wiecej czasu na kompa
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:14   #2577
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Paula, Marcia, chylę przed Wami czoło, dziewczyny jesteście wielkie - u mnie dzis big samarek, nigdy taki nie był od urodzenia, nic mu nie pasowało, tylko jedno wycie praktycznie, z rana pospał tylko prawie 3 godz. a potem drzemki po pół godz. ,do tego maruda. Najgorsze jednak były niespodziewane ataki płaczu .
Do tego zbulwersował mnie mąż, bo nie dosc, ze wrócił później( gdzie za nadgodziny nikt mu nie zapłaci, ale zal mu było jego pracowników ), to jeszcze pretensja, ze wody ciepłej nie ma- myslałam, ze ubiję. Dobrze, że córcia duzo pomagała i przy małym i dla mnie w kuchni.

Padam, dlatego dobranoc, nadrobię później, moze jutro.

Figa twoje dziecko to aniolek

Moja od 6 rano spala dwa razy po 30 min i to u mnie na rękach - żeby nie było że ja mogę sobie iść i coś zrobić

Pilnuje mnie jak oka w głowie

Koleżanka mi napisała ze jutro wpadnie do nas w odwiedziny. To ja szybko do kuchni i bułeczki upieklam
Pójdziemy jutro na spacer - mam nadzieje ze mała da nam polazic i pogadać

A teraz się wykapalam i padam na ryjek
Idę spać

Kolorowych snów dziewczynki !

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:15   #2578
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiedzma132 Pokaż wiadomość
Aaaaa, Caramel jakie śliczne Ja bym białą wzięła do kościoła a tą śliczną z kwiatkami na imprezę I obydwie będą obskoczone My już oswoiliśmy małego brudasa, ale serio, czasami myślałam, że pani z opieki społecznej napewno rano zapuka do drzwi Jezu, jakbyśmy egzorcyzmy jakieś odprawiali Teraz już leży i patrzy...ale drze sie często ja ją wyciągam z wanienki. My mamy chyba jakiś wielki skok albo to jakaś inna cholera, bo drze się wieczorami aż ją zachrypia i wygląda jak szop pracz Ona tak ma jak chce spać i nie może zasnąć, zabić się idzie Wczoraj tańczyłyśmy z pół godź. przed spaniem, bo już nie miała siły płakać tak ochrypła, a musiałam ją jakoś wyciszyć. Disco polo profilaktycznie nie włączam, żeby się nie okazało, że się spodoba Bo wtedy...
Aninis i Siasia, współczuje wam bardzo bo znam ten ból. Teraz jest już fajnie ale jak się nie dało do łazienki wyjść bo wyjec syrene zapuszczał odrazu po wyjęciu cyśka z buzi...a kręgosłup to myślałam że mi (_._) wyjdzie^^
Mam to samo z kręgosłupem ☺ starość nie radość hahaha 😂

Stary 2016-05-11, 22:18   #2579
marciar7
Zakorzenienie

Zofia ani widzi spac. Lezy se ani jesc ani spać tylko reke ssie 😱
Stary 2016-05-11, 22:21   #2580
Wiedzma132
Raczkowanie

No to my już we dwie prasujemy :-D mam tylko nadzieję że grzecznie polezy chwilę ^^ Ale dziewczyny te płaczki, wisicyce to dopiero początek góry lodowej...to wiesz że jest i przejdzie, a później jest dopiero jazda. Moja młoda przyszła dziś ze szkoły i płakała bo koleżanki jej powiedziały że jest gruba i nie umie skakać z wysokości i wolno biega, a łzy się lały jak grochy:-( a tu trzeba jakoś konstruktywnie pomoc... boziu serce się matce kroi jak się widzi taką rozpacz. No to pomoglam jak moglam...skakalysmy z trampoliny na trawę :-D i już z wysokości się nie boi skakać :-D A gruba nie jest, poprostu ma taki większy brzuszek i tyłek jak Jennifer Lopez xD
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości