Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-19, 12:26   #2551
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Kociak, klaski za wizytę :-D
Madzia, lekarze napewno wiedzą co robią, napewno ani tobie, ani maleństwu nie chcą zaszkodzić.
Dziewczyny, niech mi jeszcze jedna napisze, że wątróbka niewskazana w ciąży. Dzisiaj na obiad ziemniaki, gotowany brokół i sos z wątróbek z wątróbką oczywiście.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 12:27   #2552
motylek1984
Zadomowienie

Takie smakołyki :-(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1463657239450.jpg (43,9 KB, 21 załadowań)
Stary 2016-05-19, 12:29   #2553
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
A u mnie kolejna średnia noc, chyba już nie dane mi się wysypiać. Biegałam co dwie godziny do łazienki. I całą noc męczyły mnie skurczybyki jakieś... Do tej pory tylko twardniał mi brzuch a dzisiaj już mnie bolały te skurcze w podbrzuszu. Na szczęście tylko takie krótkie i niezbyt częste ale jednak coś tam się dzieje...
Paula widocznie trening macicy rozpoczęty Tymek się szykuje
Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczyny coś nieco wiem. Jutro mi cewnik wymienia na urologii bo urolog boi się, że cos zatyka :/ profesor z ginekologi chciała wcześniej ciążę rozwiązać ale boją się tej infekcji żeby dziecku nie zaszkodziła :/ więc chcą wymienić cewnik i antybiotyk podać bo urolog ma obawy. Słucham spokojnie lekarzy mam nadzieję, że wiedzą co robią!
a to wcześniejsze rozwiązanie ciąży planują zrobić przez SN czy CC Spkojnie na pewno wiedzą co robią - będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
agusia, kochana, wszystkiego najlepszego będziecie razem obchodzić dzień urodzin, ale fajnie

Ja po wizycie, wszystko ok. Szyjka jeszcze zamknięta i cofnięta, ale miękka, więc doktorek mówił, że gdyby się skurcze zaczęły, to nie czekać zbyt długo, bo rozwarcie będzie postępowała szybko raczej. Waży ok.2600 gr i lekarz powiedział, że raczej przewiduje, że urodzę szybciej. Następna wizyta razem z KTG za tydzień albo 2 tygodnie (zależy czy zostanę we Wrocławiu na długi tydzień czy wyjedziemy już w czwartek).
Super że wszystko u Was ok. Super waga synusia
Stary 2016-05-19, 12:30   #2554
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
My po wizycie i badaniu, szyjka twarda i zamknięta, przepływy też ok, ogólnie jest dobrze, zostaje jeszcze dzisiaj, ale jutro pewnie do domu. Oby mnie ta pełnia nie ruszyła, bo jeszcze najmniej 10 dni musimy trójpaku wytrzymać, potem mogę rodzić.
Dobre wieści na pewno jeszcze będziecie w trójpaku

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Agusia sto lat!!

Melduje sie ze szpitala jestem juz po ktg i usg wszystko w porzadku
Super!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 12:34   #2555
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, niech mi jeszcze jedna napisze, że wątróbka niewskazana w ciąży. Dzisiaj na obiad ziemniaki, gotowany brokół i sos z wątróbek z wątróbką oczywiście.
Eee, dlaczego niewskazana? Ja tam jadłam Przecież to bogactwo witamin, chyba zwłaszcza żelaza
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 12:36   #2556
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Nic o tej pępowinie nie powiedzieli :/
W ogóle z sali gdzie leżę wypisali dziewczynę w 40 tyg i kazali jej przyjść w poniedziałek - jej coprawda było to na reke ale ja bym sie trzymała rekami i nogami chyba :p
W ogóle nie lubią tu mojego lekarza ( pracuje w innym szpitalu) i mam wrażenie ze patrzą na mnie jak na totalna panikare - No przeciez ruchy sa ktg w porzadku lozysko na tym etapie kazdy takie ma wiec o co Pani chodzi ?
Ale tłumacze ze takie lozysko mam od 30 tyg i sie boje
Yhh
aha i jeszcze Ty im musisz mówić:/ czasami ręce opadają:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-19, 12:36   #2557
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj przez pół dnia szyłam pościel i na szczęście udało mi się skończyć. Chowam już chyba tę maszynę na kilka następnych miesięcy, bo już na nią patrzeć nie mogę
śliczne to
Dziewczyny, gdzie mozna zamówić ładne i w przystępnej cenie falbanki do łóżeczka/pod materacyk? Możecie cos polecić?

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Aa u po wizycie wieści U mnie okey. Male waży 3450g od ostatniej wizyty przybrało prawie 800g! Szyjka krotka, ale sztywna. Rozwarcie na 2palce. Także jak przyjdą skurcze to jechać już do szpitala. Bo wszystko łącznie z Okruszkiem gotowe. Przewidywany termin porodu: do 10dni, czyli wychodzi w maju jeszcze
Duży dzidziuś, fajnie
ja po wczorajszej wizycie mam podobne "wskazania" - cokolwiek się zadzieje jechac na IP. szyjka 1,5 cm, miękka, rozwarcie na opuszkę palca. Ale pan doktor mi niestety nie powiedział, że np w ciągu 10 dni urodze

Cytat:
Nie mogę już spac... Chyba troche przeżywam ten szpital
Troche mnie nastraszylyscie co do tej pępowiny, lekarz był spokojny bo podkreślał ze owinięty jest luźno zobaczymy co powiedzą w szpitalu
ja mam taka jedną znajomą, której ciąża niestety nie skończyła się szczęśliwie i strasznie, strasznie się bałam tych pępowin, pytałam różnych lekarzy na USG czy u nas długa czy krótka, opowiedziałam lekarce historię mojej znajomej i usłyszałam taka odpowiedź, że "jeśli pępowina jest prawidłowo zbudowana to ona widziała dzieci jak szpulki owinięte, które rodziły się zdrowe i wszystko ok i mam się nie martwić "

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Czy tylko ja tak mam, że praktycznie zawsze jak czuje moje dziecko pod ręką to jestem tym głęboko zafascynowana??
nie, my też tak mamy. i ja i TŻ mąż ostatnio za każdym razem jak synek sie rusza śpiewa "dzidziuś, dzidziuś, dzidziuś..." na melodię było sobie życie

Cytat:
Czyli co, od jutra rodzimy? W ogóle która z Was oprócz mnie zamierza rodzić SN, bo strasznie dużo Was ma już zaplanowane albo przewidywane CC
ja rodzę SN no chyba, że się cos wydarzy, ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i urodzę SN. I mogę od jutra, chociaż strasznie sie boję. Ale przygotowani jesteśmy, juz nawet sok, wodę i landrynki mam w torbie a na po porodzie ciastka też spakowane. I nawet mamy łóżeczko
po 6 tygodniach oczekiwania w końcu jest! złożyliśmy wczoraj od razu, stoi i czeka wiec już mogę rodzić

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziękuję dziewczyny za życzenia i uwaga uwaga tak dziś zobaczę Kingusie nie wiem jeszcze o której godzinie będę mieć cc, ale jak tylko będę mogła to się do was odezwę
o jaaaa, ale się dzieje!! Wszystkiego dobrego dla Was !!!
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 12:46   #2558
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja musze jeszcze 3 tygodnie wytrzymac ! Zeby był skonczony 37 tydzien i moge rodzic :-D Nadia musi masy nabrac :-D

a tz chce pokoj pomalowac ogarnal sie w czas
haha dobrze że się ogarnął

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Dziękuję dziewczyny za życzenia i uwaga uwaga tak dziś zobaczę Kingusie nie wiem jeszcze o której godzinie będę mieć cc, ale jak tylko będę mogła to się do was odezwę
Super!!!! Piękny prezent urodzinowy Daj znać !!! Super!!!!!!!

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Loda zjadłam arbuza zjadłam truskawki zjadłam i zabieram się za odkurzanie a potem za barszcz czerwony

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Szuflada do łóżeczka przyszła , Tż nad weekendzie złoży
Przyjaciółce udało się dorwać dwa proszki lovela dla mnie za 11,99 więc mam na zapas.

Pościel się wietrzy na balkonie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-19, 12:53   #2559
Claudette1996
Raczkowanie

Nie wiem dziewczyny co mi jest, co bym nie zjadła to mi niedobrze i żołądek mnie boli, może to przez żelazo
Stary 2016-05-19, 13:20   #2560
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Agusia trzymam kciuki najpiękniejszy prezent urodzinowy dziś będziesz miała

Dziewczyny coś nieco wiem. Jutro mi cewnik wymienia na urologii bo urolog boi się, że cos zatyka :/ profesor z ginekologi chciała wcześniej ciążę rozwiązać ale boją się tej infekcji żeby dziecku nie zaszkodziła :/ więc chcą wymienić cewnik i antybiotyk podać bo urolog ma obawy. Słucham spokojnie lekarzy mam nadzieję, że wiedzą co robią!
Masz racje! Bsrdzo dobre podejście, trzeba zdać się na lekarzy.
A to bardziej szykują cie na poród sn jednak?
Cytat:
agusia, kochana, wszystkiego najlepszego będziecie razem obchodzić dzień urodzin, ale fajnie

Ja po wizycie, wszystko ok. Szyjka jeszcze zamknięta i cofnięta, ale miękka, więc doktorek mówił, że gdyby się skurcze zaczęły, to nie czekać zbyt długo, bo rozwarcie będzie postępowała szybko raczej. Waży ok.2600 gr i lekarz powiedział, że raczej przewiduje, że urodzę szybciej. Następna wizyta razem z KTG za tydzień albo 2 tygodnie (zależy czy zostanę we Wrocławiu na długi tydzień czy wyjedziemy już w czwartek).
Super wieści z wizyty!
Na tym etapie to już wszystkie musimy być przygotowane na akcję
A ja zaprosilam znajomych na grilla w sobotę ale to już ostatnia impreza a jak sie mała urodzi to pewnie wyłączymy się z życia towarzyskiego na kilka miesięcy.

Jeszcze co do lekarza to śmieszą mnie te ich przewidywania też mi przewidywali ze nie dotrwam do terminu itp. Nie wiem na jakiej podstawie te wróżby, u mnie się nie sprawdziły. Jeżeli ciąża przebiega filologicznie dobrze to nikt nie zna dnia ani godziny

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 13:27   #2561
Paulinagm
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60620911]
Jeszcze co do lekarza to śmieszą mnie te ich przewidywania też mi przewidywali ze nie dotrwam do terminu itp. Nie wiem na jakiej podstawie te wróżby, u mnie się nie sprawdziły. Jeżeli ciąża przebiega filologicznie dobrze to nikt nie zna dnia ani godziny[/QUOTE] mój właśnie jak go spytalam, kiedy urodzę, śmiechnął i powiedzial, że wróżką nie jest no ale że widać, ze szyjka/macica się przygotowują no ale daty niestety mi nie poda
szkoda, chyba bym chciała juz od kilku dni jak się w nocy obudzę to zastanawiam się czy wszystko ok, wody nie odeszły - ok, to dalej spimy
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 13:29   #2562
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Nie wiem dziewczyny co mi jest, co bym nie zjadła to mi niedobrze i żołądek mnie boli, może to przez żelazo
Ja mam dzisiaj dokładnie tak samo... Na razie piję miętę ale jak nie przejdzie to nie wiem

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 13:37   #2563
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Agusia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. I trzymam kciuki za najwspanialszy prezent od zycia ktory juz niedlugo bedziesz tulic. Powodzenia

Motylek, watrobka jest zalecana, ale nie powinno sie jej spozywac czesciej niz raz na tydzien czy na dwa, ze wzgledu na to ze to ona oczyszcza organizm z toksyn.

Ja jyz czekam na wizyte, oczywiscie w poczekalni tlok, ciekawe ile godzin poczekam :/
Jest tu pani z dzieckiem moze z 3 mc moze 4, i juz z kolejnym w ciazy, podziwiam )

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Dzanet ja tez naciesze oko bzikiem bo tutaj niestety nie widzialam bzu :/

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 13:39   #2564
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Agusia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. I trzymam kciuki za najwspanialszy prezent od zycia ktory juz niedlugo bedziesz tulic. Powodzenia

Motylek, watrobka jest zalecana, ale nie powinno sie jej spozywac czesciej niz raz na tydzien czy na dwa, ze wzgledu na to ze to ona oczyszcza organizm z toksyn.

Ja jyz czekam na wizyte, oczywiscie w poczekalni tlok, ciekawe ile godzin poczekam :/
Jest tu pani z dzieckiem moze z 3 mc moze 4, i juz z kolejnym w ciazy, podziwiam )
Justyna kciuki za wizytę
I też podziwiam Panią z maluchem i w ciąży. To juz po niej widać? Szybko im poszło
Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
mój właśnie jak go spytalam, kiedy urodzę, śmiechnął i powiedzial, że wróżką nie jest no ale że widać, ze szyjka/macica się przygotowują no ale daty niestety mi nie poda
szkoda, chyba bym chciała juz od kilku dni jak się w nocy obudzę to zastanawiam się czy wszystko ok, wody nie odeszły - ok, to dalej spimy
Też tam mam w nocy jeszcze moi rodzice teraz wyjeżdża ją na ten dlugii weekend wiec nie mogę rodzić bo nie mam na czas porodu opieki nad starszą! A bez męża nie rodze, nie ma bata! Razem żeśmy się w to wpakowali, razem musimy przez to przejść

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 13:40   #2565
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Eee, dlaczego niewskazana? Ja tam jadłam Przecież to bogactwo witamin, chyba zwłaszcza żelaza
Tez mi się zdarzyło jeść wątróbkę w ciąży. Jak dwa razy się zje to nie zaszkodzi. Coś czytałam, że się nie powinno jeść bo niedobre rzeczy się w wątróbce odkladaja i dużo wit A ma. Coca cola i inne babelkowe napoje też w ciąży są niewskazane tak Ze wszystko z głową i umiarem.

Co do porodu i jego formy to nie wiem. Pewnie lepiej urodzić sn, cc w każdej chwili się da zrobić jeśli sytuacja tego wymaga...
Zobaczymy co po weekendzie bedzie póki co kroplowki przeciwbólowe dają radę. Tylko boję się ileż tych leków ja tu mam zleconych czy t dzidzi nie szkodzi no ale lekarze znają się ns tym .
Jutro wymienia mi cewnik zobaczymy czy to na ból pomoże.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 13:42   #2566
Miqesi
Wtajemniczenie

Agusia, wow, ale super wieści, dzisiaj przytulisz swoje dzieciątko
Pozytywnie zazdroszczę Ja też już bym chciała przytulić swoją córeczkę
Wszystkiego Najlepszego z Okazji urodzin Ale masz cudowny prezent urodzinowy

Wróciłam z Mongolii Lody były pyszne, czekoladowe z bitą śmietana, mniam Kupiłam synkowi książkę, bo zbieramy serię z 'Angry Birds'. Ma już 20

Jak się urodzi Iza, to z nią będę tam jeździć Niech się uczy shoppingu od małego

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 13:42   #2567
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam tak jakiś czas temu po tym jak zjadłam camemberta Minęło po dwóch dniach...

Cytat:
O matko Może to jedna z tych, która wierzyła w karmienie piersią jako metodę antykoncepcji
Stary 2016-05-19, 13:51   #2568
Kociak85
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60620911]
A ja zaprosilam znajomych na grilla w sobotę ale to już ostatnia impreza a jak sie mała urodzi to pewnie wyłączymy się z życia towarzyskiego na kilka miesięcy.
[/QUOTE]
No ja mam właśnie jeszcze w przyszłą sobotę urodziny chrześniaka - siostrzeńca mojego. Także do końca maja nie rodzę. Ale od 1.06 już mogę ja się nie nastawiam, bo w zeszłej ciąży też się nastawiałam, że skoro odstawię leki (a brałam fenoterol) to pewnie zaraz urodzę, a urodziłam tydzień po terminie. Teraz liczę na to, że jednak druga ciąża to pójdzie szybciej.

W ogóle jak wracałam tramwajem to jadłam loda, a zaraz po mnie wsiadły dzieciaki z przedszkola i stanęły obok mnie. Otoczyło mnie chyba z 6 czy 7 dzieci (w sensie trzymały się mojego siedzenia i innych też) i tak wpatrywały się na mnie i na tego loda. Myślałam, że mi stanie w gardle, no ale nie miałam co z nim zrobić więc szybko jadłam żeby im smaka nie robić ale potem zaraz ich zagadałam gdzie były itd i mi wszystko powiedziały i się jeszcze wypytały czy będę miała dzidziusia, czy już mam jakiegoś w domu i co się urodzi. Hehe, śmieszne dzieciaki
Stary 2016-05-19, 14:06   #2569
Claudette1996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Miałam tak jakiś czas temu po tym jak zjadłam camemberta Minęło po dwóch dniach...

O matko Może to jedna z tych, która wierzyła w karmienie piersią jako metodę antykoncepcji

A może mam to ze stresu bo się martwię bo mały na usg owinoł się raz pępowiną ale lekarz powiedział że jest ok i że mam się nie martwić, ale dziś synek ma dzień leniuszka i dlatego się martwię.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 14:08   #2570
Konto usunięte

Kociak wesoła gromadka
Faktycznie ani to im dac "liznac" tego loda, co im po jednym :-D

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Kukam tu czy Kinga jest już z nami i nic pewnie jak znikne to będą dobre wieści.

Czekamy na pierwszą małĄ kobitke

Stary 2016-05-19, 14:12   #2571
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Dzanet to poczekalnia tylko dla kobiet w ciazy. No i moze jej jeszcze nie zeszlo po porzedniej, albo szybko wydelo, bo widoczny ma brzuszek ciazowy.
Australia no mozliwe ze tak jest bo po tych irlandkach wszystkiego mozna sie spodziewac. Tak jak kiedys pisalam nie maja potrzeby szukac wiecej informacji niz powie im lekarz.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Claudette nie panikuj. Synek pewnie lenia ma, u mnie tez czasami gabrys sie nie rusza prawie caly dzien. Na wieczor jak juz wiecej bedziesz lezec to pewnie sie odezwie. A pepowina tak jak dziewczyny pisaly z Soffinka, gdyby lekarz widzial jakies zagrozenie to by Cie nie wyposcil. Jest dobrze.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 14:19   #2572
Claudette1996
Raczkowanie

justynan01

Mam nadzieję że tak jest
Stary 2016-05-19, 14:23   #2573
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Loda zjadłam arbuza zjadłam truskawki zjadłam i zabieram się za odkurzanie a potem za barszcz czerwony

Szuflada do łóżeczka przyszła , Tż nad weekendzie złoży
Przyjaciółce udało się dorwać dwa proszki lovela dla mnie za 11,99 więc mam na zapas.
Pościel się wietrzy na balkonie
zrobiłaś mi smaka - więc ja też już po lodzie
arbuza mam w domu więc zjem jak wrócę. Ja też się w Lovele okupiła - mam 3 mleczka do prania
Cytat:

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Dzanet ja tez naciesze oko bzikiem bo tutaj niestety nie widzialam bzu :/
Justynka dobrze mówisz o tej wątróbce - zalecana, ale raz na jakiś czas. Co do pani z dzieckiem w ciąży to rękę dam sobie uciąć , że to w brzuchu nieplanowane- aż tak się chyba trudno macierzyństwem zachłysnąć Ale różnica wieku super - teściowa Veronique (Halo prosimy się odezwać) była by pod wrażeniem

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Wróciłam z Mongolii Lody były pyszne, czekoladowe z bitą śmietana, mniam Kupiłam synkowi książkę, bo zbieramy serię z 'Angry Birds'. Ma już 20

Jak się urodzi Iza, to z nią będę tam jeździć Niech się uczy shoppingu od małego
Taniej Ci wyjdzie u nich lokal wynająć niż cały czas tam jeździć i benzynę palić Jak by Ci się tam Izę udało urodzić to może nawet byście miały coś w gratisie od nich

Cytat:
No ja mam właśnie jeszcze w przyszłą sobotę urodziny chrześniaka - siostrzeńca mojego. Także do końca maja nie rodzę. Ale od 1.06 już mogę ja się nie nastawiam, bo w zeszłej ciąży też się nastawiałam, że skoro odstawię leki (a brałam fenoterol) to pewnie zaraz urodzę, a urodziłam tydzień po terminie. Teraz liczę na to, że jednak druga ciąża to pójdzie szybciej.
Dzień Dziecka to ładna data Ja mogę rodzić od 06.06 bo wtedy młody będzie już oficjalnie donoszony i ja bym nawet tego dnia chciała bo mi się podoba ta data. Jak się nie uda to czekam na 16.06.
W przyszłą środę idę ustalać termin CC to może akurat dostanę taki jak chce - inaczej będę zmuszona syna wyganiać
Stary 2016-05-19, 14:27   #2574
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Hej.. jestem w szpitalu bo dostalam krwotoku i duze zakrzepy krwi wychodzily...teraz tylko mam kroplowke i bede pod obserwacja krwawienie juz ustalo czym to bylo spowodowane to nie wiem.. ale z dzieckiem ok
Całe szczęście ze z dzieckiem wszystko dobrze nastraszylas nas

Cytat:
Dziewczyny melduję się po wizycie.

Mam same dobre wiadomości, kubuś odwrócił się główką w dół
do tego wody spadły i już są tylko malutko ponad normę a ja schudłam w niecałe 2 tygodnie 600 gram
Następna wizyta 4 czerwa, poproszę Australia o wpisanie
Super ze kubus zrobił fikołka i dobre wieści takie chcemy tylko czytać

Cytat:
My po wizycie i badaniu, szyjka twarda i zamknięta, przepływy też ok, ogólnie jest dobrze, zostaje jeszcze dzisiaj, ale jutro pewnie do domu. Oby mnie ta pełnia nie ruszyła, bo jeszcze najmniej 10 dni musimy trójpaku wytrzymać, potem mogę rodzić.
Super ze dobre wieści życzę abyś jutro była w domku

Cytat:
Agusia sto lat!!

Melduje sie ze szpitala jestem juz po ktg i usg wszystko w porzadku
Super
Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
zaczynam 35tc coraz lepiej ! 2 noc,cala przespana z jedna przerwa na siku, :-D
za tygodnie ciąży cieszę sie razem z tobą ze tylko jedna pobotka na siku ja mam nadal 3 razy w nocy:/

Cytat:
Dzień dobry

Spełnienia marzeń super ze malutka dzisiaj zobaczysz zdrówka dla was i wielu sił powodzenia czekamy na wiadomości

Cytat:
Agusia trzymam kciuki najpiękniejszy prezent urodzinowy dziś będziesz miała

Najważniejsze abyś Ty i dziecko miałyście jak najlepiej nie ważne co robią lekarze ważne aby pomogło Lekarze pewnie sie konsultują i razem podejmują decyzje wiec nie ma co sie martwić oni są odpowiedzialni za wasze życie wiec musza wiedzieć co robic

Cytat:

za wizyte oby tak dalej do terminu

Cytat:
Możliwe ze to przez żelazo ja nadal mam poniżej normy i jak nie brałam tabletek nie mogłam patrzeć na jedzenie brak apetytu nawet wymioty mnie męczyła teraz juz jest lepiej nawet potrafię powiedzieć ze jestem głodna a wcześniej wcale musiałam w siebie wpychać na chama jedzenie aby odrzywiac Hanne

Dziewuszki pojechałam dzisiaj sama do pepco kupiłam jedne spodnie różowe w truskawki za 10zl na 74cm ale myślałam ze padnę słabo mi było teraz wyleguje sie juz na kanapie to my z brzuszkiem lubimy najbardziej
Stary 2016-05-19, 14:57   #2575
motylek1984
Zadomowienie

Dziewczyny, myślicie, że można prać ciuszki w loveli, a płukać w płynie np dzidziusiu, albo bobini??? Bo lovela to jakoś specjalnie nie pachnie, a ja chcę czuć maluszki w domu. W czym pierzecie?
Stary 2016-05-19, 15:15   #2576
olinka012
Zadomowienie

Agusia sto lat!!!! Trzymamy kciuki!

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Ktory tydz 36?

olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 15:17   #2577
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, myślicie, że można prać ciuszki w loveli, a płukać w płynie np dzidziusiu, albo bobini??? Bo lovela to jakoś specjalnie nie pachnie, a ja chcę czuć maluszki w domu. W czym pierzecie?
Pewnie, że można, czemu nie? Mi np. Bobini śmierdziało, więc mam i to i to Loveli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 15:17   #2578
Cierpliwosc
Zadomowienie

Wow ale się tu dzieje
Agusia wszystkiego naj, duuuużo zdrówka i radości, no i niech Ci Twój najwspanialszy prezent zdrowo rośnie! :kwiatek:
dla hospitalizowanych i za dobre wieści

Soffinka moja Sara urodziła się dwa razy owinięta pępowiną i nic jej nie było, dostała 10/10 apgar. A i nie wiem jak długo była owinięta, bo nie miałam usg przy przyjęciu :/

U mnie dziś słonecznie i ciepło, więc uprałam jeszcze parę rzeczy Użyłam próbki Jelpa, bo dostałam na Sr i niby proszek + zmiękczacz, a zapachu jakoś ni ma
Normalnie motylku piorę w płynie loveli i nic nie daję do płukania,a pachną mi te rzeczy, nawet jak szafkę otwieram to czuć

Jeszcze torbę dziś spakowałam : DUMA : oczywiście parę rzeczy trzeba dorzucić, ale podstawa jest

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-05-19 o 15:21
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 15:34   #2579
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Super wiesci

Zaczyna sie robic coraz powazniej na watku
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 15:38   #2580
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Super wiesci

Zaczyna sie robic coraz powazniej na watku
Oj tak..

olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości